K-report
 

Archive through 21.duben 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Otázky - zodpověz, kdo víš a znáš » Staré archivy » Archive through 21.duben 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 14:00:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Spíš adept na tu vlečku do kovošrotu
Halfmister
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 384
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 14:04:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím o jakém požáru jste se tady bavili, ale jak psal Dusanh: Někdo by taky musel tu klapku v tom vagóně zase zavřít. tak pokud dojde k přerušení brzdového potrubí ať už záklopkou záchranné brzdy nebo kohoutem na čele tak vzduch ze vzduchojemu by měl klesnout na tlak 2 barů a pak by měly ventily tento tlak nutný pro zatažení brzd udržet. Čili by se nemělo stát že se ze vzduchojemu vypustí celých 5 barů a brzdy se povolí.

Taky už jsem měl párkrát nutkání nasednout do nastartovaný mašiny a odjet s ní, ale při pomyšlení na to že bych skončil na prvním šturcu a pak bych se nesměl přiblížit ke kolejím ani na kilometr mě to hodně rychle přešlo. Navíc nevidíme co fíra na stanovišti přesně dělá, takže si může vzít směrovou páku nebo klíč od volantu do kapsy aniž bysme to spatřili.
Ženský nebo chlast, jednou si na to dno sáhneš.
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 14:51:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlavně si neumím představit, že by někdo byl tak neuvěřitelně blbej a využil chvilkové fírovy nepřítomnosti k tomu, aby ho (z pracovního hlediska) zaříznul...
Valach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 453
Registrován: 4-2004
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 15:12:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Snad se k tomu nikdo neodváží.
Ale tuším v Brně si kdysi kdosi půjčil tramvaj a udělal s ní dvě kola,a normálně nabíral cestující.
U MHD možná bylo takových případů víc.
...a ze všeho nejhorší jsou trpaslíci.Ty potvory vám lezou všude a strašně rychle se množí!
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3047
Registrován: 11-2002
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 17:56:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad "ukradení" vlaku - moc sledujete akční firmy. Už asi není fíry-kaskadéra (aspoň u nás), který nechá nahozenou mašinu bez dozoru a odejde někde za humna. Už krz postihu, který mu za to hrozí. Občas tedy někteří opustí "nahozenou" mašinu, ale většinou se zdržují buď v její bezprostřední blízkosti nebo na dohled (např. schůze debatujících fírů z nákladů čekajících vedle sebe na ranžíru na odjezd).

Navíc vlak není Ferarri, takže i kdyby nějaký pošuk využil nepozornosti, vnikl na stanoviště a pokusil se odjet (za předpokladu, že by věděl jak), tak by trvalo notnou chvíli, než by vyvinul rychlost, kdy by fíra buď neměl možnost na mašinu vlítnout nebo aspoň vypustit vzduch z potrubí...
Halfmister
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 388
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 19:28:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jena: No, třeba taková žehlička má celkem slušnou akceleraci.
Ženský nebo chlast, jednou si na to dno sáhneš.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3048
Registrován: 11-2002
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 19:37:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Half:
Šari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 20:57:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale najdou se takoví fíři...Jednou sem jel(už nevím z kama)poloprázdnou 810 solo a fíra vyšel z kabiny prošel kolem nás na druhé stanoviště..vzal si polévku a šel zpět..přitom rozjetá 810 tak 60Km/h...pak sem se díval,estli tam nebyl ještě někdo s ním...a NEBYL.....to je zodpovědnost!!!
Bez dopravy by neexistovala komunikace!Važme si toho!
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3203
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 21:16:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Někdy před rokem 89 bylo ve zprávách, že někdo "ukradl" lokomotivu a odjel s ní na vlečku do kovošrotu.

Váš příspěvek připomíná rádio Jerevan - nebylo to před rokem 1989, ale v roce 1995, nejednalo se o lokomotivu, ale o vytápěcí kotle - zrušené "štokry" 556.0, neukradl je "někdo", ale strojvedoucí z depa Havlíčkův Brod, který si k tomu účelu "vypůjčil" i kocoura ř. 742.
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 21:22:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já vídám často nastartované 810 s lidmi, bez fíry (když si jde pro kafe). Jednou i v případě, kdy měl už postaveno. Stačilo jen skočit a odjet.

Jinak, co je to zase za "módu", že esa jezdí na přední smeták ve směru jízdy? Dnes už jsem potkal 2 takové případy.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 21338
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 21:45:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šari:
To ale docela musel hnát, pochybuji, že je ještě nějaká 810 bez živáku... Nejsou tam náhodou už od výroby?
Ale obdobný případ znám, kdy fíra ze stanoviště „courá”...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Valach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 455
Registrován: 4-2004
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 21:54:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KBS(kontrola bdělosti strojvedoucího)byly na 810 dodávány až později.
...a ze všeho nejhorší jsou trpaslíci.Ty potvory vám lezou všude a strašně rychle se množí!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 21343
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 22:05:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slaňák:
A nebyly za mašinou autovozy?

Valach:
Díky, to jsem nevěděl. Ale teď už asi mají všechny, ne?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 22:45:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: Ne. A kdyby jo, tak co se mění? Aby na auta nelítaly jiskry?
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1971
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 22:49:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slaňák:
Jde o to, by na auta nelítal sajrajt od smetáka (a jiskry asi taky).
Někeří fírové jezdí s autama na přední, ale když ho náhodou urvou, tak většinou je aj ten zadní v , takže někteří rači jedou na zadní ...
ICQ: 202 888 377
Karcoolka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 23:12:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím. Neví náhodou někdo jaké wordoské písmo by se mělo použít na tabulky lokomotiv ČD? Potřeboval bych přesné písmo. Děkuji
Bumbič
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.3.227
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 23:26:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Určitě nějaké bezpatkové, což takový Arial Narrow tučný?
Bumbič
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.3.227
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 23:48:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď se na to dívám podrobněji a věrnější je Trebuchet MS.
Karcoolka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 09:54:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohužel to není zcela přesné. Jenže takové písmo ve wordu stejně asi nenajdu. Ale děkuji
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 10:03:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ze by treba zde jej meli ?
http://www.fonttrader.com/
A na webu je takovych mist ...
Staci pouzit www.google.com a zadat nazev fontu.
Pavel
skype: pavel_pilny
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Sokr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 12:28:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Garfield: A nepomohlo by od toho sajrajtu třeba tohle?
http://www.bfl.cz/images/vozy8.jpg
Martin_pavel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 17:02:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Valach 16.4.2006 - 15:12: Jen v Praze vím o dvou, ale oba byly tak před deseti lety. Taky brali cestující a jeli prý velice slušně a dokonce pomáhali maminkám nakládat kočárky. Nicméně pak oba skončili v Bohnické léčeně. Asi před pěti lety zase nějaký bláznivý autobusák odjel se zlínským busem do Vizovic, protože mu právě manželka rodila dítě. Mimo železnici se těch případů opravdu najde víc.

Ale můj dotaz: Před časem jsem se ptal, jestli náhodou někdo nevíte, na jakých kolejích se v Plzni odstavují přes noc soupravy osobních vlaků a rychlíků a jejich lokomotivy. Nechce se mi věřit, že byste to nikdo nevěděl. Prosím, napište mi to (lépe na mail pod jménem) abych si mohl vyrobit aspoň provizorní obsazení kolejí jako podklad pro BAHNí simulaci.
Mám vlaky stále rád, ale České dráhy se snaží ze všech sil, abych je rád neměl.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1291
Registrován: 8-2004
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 17:23:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mohl by mi někdo poradit, v kterých letech začali u nás jezdit soukromí dopravci v nákladní dopravě (zejména ti rozšířenější - OKDD,Unipetrol, Viamont,..), popř. jestli někdo nevíte o nějaké tabulce, kolik který z nich loni přepravil.
P.S. Potřebuji to do semestrálky.

Předem velice děkuji všem.
Zpoždění nehledej, najde si tě samo. A jak rádo!
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1977
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 17:30:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sokr:
Pomohlo by to určitě, ale pochybuju, že ČD takové vozy mají nebo mají na ně prachy.
ICQ: 202 888 377
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 194
Registrován: 11-2005
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 17:43:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Garfield:
proč ČD????
většina vozů co se na nich vozí auta je soukromých, takže je to problém firem co si ty auta po železnici vozí.
Citátor Předpisový
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 07:53:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Karcoolka:

Písmo tady vůbec neřešte, pošlu Vám příslušný materiál na e-mail se vším všudy, zítra (snad ho doma někde pohledám...)...

Přeji pěkný den všem.
Mudr_fšecko_ujelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 08:47:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K těm předním smetákům: kdysi jsem to četl o DB (cca rok 1998), doufám, že jsem na moc nezapomněl... když jsou na prvním voze za loko auta, hořlavý náklad na otevřeném voze (ale už nevím jestli sem nepatří třeba uhlí ), ložené cisterny a myslím ještě dvě další položky... a samozdřejmně druhá loko.
Zu Zeu!
Lubino
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.92.10
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 09:58:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím s dotazem: Čím se mažou výměny? Oleje z ropy by asi byly ekologickou bombou, naproti tomu jsem nedávno viděl pracovníky s obalem a obsahem podobným "friťáku"...
8060
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.207.63
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 11:20:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je něco v Brně?
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 649
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 14:36:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nuda.
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno » http://tramvaj.wz.cz
8060
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.207.63
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 15:47:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To jsem si myslel. A jezdí tam aspoň tramvaje?
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 16:50:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

8060: Tramvaje určitě ne, spíše šaliny.

Quex: Já si letmo něco pamatuji právě před tím rokem 89.
Každý večer počítám kulatá okna brejlovce.
Jedno okno, druhé okno, třetí okno, chrrrr....
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 196
Registrován: 11-2005
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 17:17:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lubino:
no když jsem byl naposledy u výhybek, asi rok z5 tak to mazali tuším že WD40, nebo tak nějak, no je pravda že si to přelejvaj do ruznejch nádob jak jim to vyhovuje.
Ale tou WD40 mazali jen zaměstnanci stanice, když přijela tratovka tak tam vklidu napatlali vyjetej motorovej olej, on tam vydrží o dost déle a výhybka v klidu chodí.
Milynho
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.184.59
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 17:57:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co já vím, tak na zadní sběrač se jezdí většinou za sucha, zadní se používá v drsnějších povětrnostních podmínkách (déšť, jinovatka na troleji apod.) z důvodu toho, že přední sběrač disponuje vyšším přítlakem na trolejový drát. Zadák se používá samozřejmě v případě přípřeže, Rola atp. aj.

Teď nevím - smí se jet na přední sběrač (např. v případě 151,350,371) NTR = 160 km/h ??? Nebo je to omezeno ? Díky.
Milan Krkonoše
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.168.183.205
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 20:05:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím všechny po delší době a má krátkou historku.K ukradení vlaku sice ne, ale autobus ano.Velmi ranním spojem si řidič autobusu s cestujícími zastavil u trafiky do které šel přes silnici pro noviny.Mezitím vyšel mladý muž z herny a když viděl nastartovaný otevřený autobus bez řidiče, tak do něho sednul a popojel asi 20 metrů.Cestující se divili o co jde a když mezitím řidič vyšel z trafiky s novinami v rukou, tak čuměl jak na zázrak a byl poté z toho dost v šoku-překvapen.Ještě k tomu předmímu smetáku, tuším, že je omezena rychlost na 120 km/h.
Ulubos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 20:56:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U elektrického hnacího vozidla se dvěma sběrači se za jízdy i při stání používá přednostně zadní sběrač. Strojvedoucí použije - kromě jízdy na výhybkách - oba sběrače při námraze na troleji do rychlosti 50 km.h-1. To se netýká hnacích vozidel zapojených do vícenásobného řízení.
Přítlak je u obou stejný. Jen na = systému je vyšší než na střídavém.}
točník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.178.204
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 21:40:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milynho: zadní se používá v drsnějších povětrnostních podmínkách z důvodu toho, že přední sběrač disponuje vyšším přítlakem
Vem mašinu na točnu. Párkát ji protoč dokolečka a nebudeš vědět, který "přední" sběrač má vyšší přítlak.

Ale vidím, že užs na točně byl, páč se ti přední-zadní pěkně pletou
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 197
Registrován: 11-2005
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 22:01:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne že bych chtěl Milynho bránit, ale něco podobného jsem někde četl (nevím kde proto to nelze považovat za platné). Ten vyšší přítlak na přední sběrač bude i když tu mašinu otočím x na točně, nebo jen pojedui druhým směrem, tak vždy bude vyšší přítlak na ten přední ve směru jízdy, a to ne že by to bylo řešeno vlastním vozidlem, ale je to proděním vzduchu, které je jiné kolem předního a jiné kolem zadního sběrače.
T 478.4
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.35.162
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 23:22:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pane Simrale, kdy pojedete s tim rychlikem a co bude za slozeni vlaku? Dekuji za odpoved:-)
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 11-2005
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 23:31:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A taky používá oba při rozjezech s těžkým vlakem (někdy) aby se mu to zbytečně neopalovalo.
Psí web o služebních pomůckách GVD
Mahel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 206
Registrován: 6-2004
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 07:46:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karcoolka:
Podle současné normy je to helvetica, jen přesné označení nemám v hlavě; arialu je to hodně podobné. Pro starší tabulky jsem zatím přesně odpovídající počítačový font nenašel.
Mazanov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 248
Registrován: 5-2003
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 07:49:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

já si myslím, že rozdíl v přítlaku bude u půlsběračů - větší u toho, který je otočen kloubem proti směru jízdy. jen potom dost dobře nechápu, proč jezdí na zadní i 350...
Citátor Předpisový
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 08:58:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Mahel:

Na vozidlech (obecně) se používá font Swis 721 Bold BT.


Přeji pěkný den.
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 22:07:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S těmi sběrači to je teď vážně cirkus...na 031 hrbaté,peršingy občas na přední,občas na zadní během dne,a banáni 150 do Hradce od Praglu povětšinou na přední....Asi je každý týden rozhodnuto od stolu jinak
Spock
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 06:43:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte někdo kde, mám pocit že asi nikde :-(, se dá najít typové označení vagónů, stručná charakteristika, nákres (obrázek) ap. ?

Hlavně osobních...

(Příspěvek editován uživatelem spock duben 20, 2006)
http://spock.site.cz
Mahel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 207
Registrován: 6-2004
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 07:25:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zkuste to na www.parostroj.net
Spock
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 08:11:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuji, tam se dá najít opravdu naprostá většina...
http://spock.site.cz
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 200
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 08:20:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Spock:
taky je dost informací na
http://zeleznice.e-metro.cz/
tak přeji uspěšný lov informací
Milynho
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.184.59
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 17:29:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

točník : Viz Noltha. Tím přítlakem na trolejový drát jsem překvapivě myslel fakt, že proudící vzduch "tlačí" více na přední sběrač, než na zadní. A to na zadní sběrač se jezdí většinou za sucha, zadní se používá v drsnějších povětrnostních podmínkách, byl samozřejmě "přehmat". To jste si měl přece domyslet, když jste tak znalý. Chybu jsem udělal a přehlédl, to přiznávám, avšak (zhruba) cituji moto jednoho nejmenovaného účastníka ŽelDiskuze K-Report : Kdo najde v mém příspěvku chybu, stává se jejím majitelem - gratuluji. Je možné, že autor takto odrazuje případné znalce MLUVNICE, tedy ty, kteří nehledají věcnou chybu, ale to na významu použití citátu v mém příspěvku nic nemění.

Milan Krkonoše : Ta cifra 120 km/h mi opravdu něco říká (najednou). Díky.
točník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.178.204
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 19:06:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milynho: no myslím, že budu vlastníkem další chyby:
Zadák se používá samozřejmě v případě přípřeže, Rola
A teď věcně:
S tím proudícím vzduchem jsem to pochopil, ale není mi třeba jasné jak přední sběrač disponuje vyšším přítlakem na trolejový drát při drsnějších povětrnostních podmínkách pokud vlak jede po větru. To jako fíra sonduje ze kterého směru fouká
Maťa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 10-2005
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 19:47:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte někdo jak je organizována nákladní doprava do Poličky , když je teď do 16. května nepřetržitá výluka v úseku Svitavy - Polička ? Asi zátěž tahají přes Skuteč , ale neví někdo aspoň orientační časy těch mim. manipuláků ?
Maťa
Milan Krkonoše
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.168.183.205
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 21:21:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejsem odborník, ale mám v krvi to, že pokud jede mašina, tak před sebou proráží vzduch a ten pak v přední části lokomotivy vytváří turbolence, které pak tlačí na plochu předního sběrače a má to za následek větší přítlak.U zadního sběrače je vzdušné proudění ustálené a není tam už ten problém.Také je omezená maximální rychlost na přední sběrač tuším že na 120 km/h.Při větší rychlosti se podstatně více opotřebovává uhlíkové obložení sběrače.Nepropaguji Tauruse a spol, ale jestli má někdo info, tak by mě zajímalo jak je to tam, možná, že sběrač tam má malou plochu a je to tam jedno.Další věc co mě napadá z minulosti, tak to je námraza, jezdí se prý na dva sběrače, první drtí led a druhý sbíra proud.Znalejší doplní.
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 652
Registrován: 11-2002
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 21:53:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČD V2, Předpis pro lokomotivní čety:

70. Při napájení elektrického průběžného topení stojících předtápěných vlakových souprav na stejnosměrné trakční soustavě se na hnacím vozidle zvednou oba sběrače, je-li jimi hnací vozidlo vybaveno.

81. U elektrického hnacího vozidla se dvěma sběrači se za jízdy i při stání používá přednostně zadní sběrač. Strojvedoucí použije - kromě jízdy na výhybkách - oba sběrače při námraze na troleji do rychlosti 50 km/h. To se netýká hnacích vozidel zapojených do vícenásobného řízení.
Použití sběračů při předtápění vlakových souprav stanoví čl. 70 tohoto předpisu.

82. U dvou činných hnacích vozidel řazených ve vlaku za sebou smí být na každém vozidle zdvižen pouze jeden sběrač. Zásadně je to přední sběrač prvního a zadní sběrač druhého samostatně řízeného hnacího vozidla. Pouze při námraze na troleji je možné u vedoucího hnacího vozidla zvednout ještě zadní sběrač za stejných podmínek dle předchozího článku. U dvoudílných lokomotiv a dvou činných hnacích vozidel zapojených do vícenásobného řízení smí být na každém vozidle (dílu) zdvižen za jízdy jen jeden sběrač (buď oba přední nebo oba zadní).

83. Jestliže jsou ve vlaku řazena více než dvě hnací vozidla za sebou, mohou být na nich při rozjezdu zdviženy nejvíce dva sběrače, resp. tři sběrače ve smyslu ustanovení předchozího článku.

84. U elektrických jednotek se za všech okolností používá pouze jediný sběrač na každém elektrickém voze.

Citátor Předpisový
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 08:43:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Milan Krkonoše:

Na Taurusu se automaticky (pokud to fíra manuálně nezmění....)podle navoleného směru zvedne jeden sběrač a to vždycky zadní, ne všude to tak ale je, na mašinách ex-PKP EU 11 a EU 43 se zase na oplátku vždycky při automatu zvedne přední...(tak si potom vyberte...)

ad ČD diskuse přední kontra zadní:

No, Vorschrift je Vorschrift nicméně (kdysi) mi bylo vysvětleno (odborně:--))), že na zadní se jezdí z toho důvodu, že když se stalo něco s předním (strhl trolej a tak..), tak se na 99% vždycky poškodil i zadní a mašina šla celá do háje zeleného, kdežto když se jezdí na zadní a něco se stane, tak na přední se dá v 80% případů bez problémů dojet...

Přeji pěkný den.
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 09:29:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milan: myslíte si, že ty turbulence způsobí zrovna zvýšení přítlaku? Já bych řekl, že turbulence s tím sběračem cvičí naprosto nekontrolovatelně...
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 653
Registrován: 11-2002
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 10:04:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milan Krkonoše:
Ještě přetlumočím, co už se tady mnohokrát konstatovalo: Omezení 120 na přední (u SŽDC) má jenom gorila. (Otočením sběračů po modernizaci došlo ke vzdálení smykadel od osy otočných čepů podvozků , čímž je způsobeno užnevímco).
gest
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.36.115
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 10:04:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Výměny se mažou řepkovým olejem Biosynt,nebo jakousi grafitovou kaší Plantogel (tento název je různý podle výrobce).
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 21535
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 10:58:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A čím je způsobeno, že výhybky s hákovým ústrojím musí být v tomto smyslu udržovány častějí než ty s čelisťovými závěry?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Maxipes_fík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 13:53:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vyhlašuji soutěž o nejdebilnější diskusi na Ká-reportu, případně v sekci železnice.
>>Tato<< je mojí favoritkou!!! Proto navrhuji aby se toto téma diskutovalo zde
Stejně tak by bylo zajímavé kterou diskusi preferujete nejvíce? Jedena z adeptek je jistě ta BREJLOVCOVÁ...

Pěkný den a díky za názory
Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1880
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 15:50:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: A není jádro pudla spíš tady: http://www.azd.cz/fileadmin/user_upload/dokumenty/azd-cs-stolicka-dotlacovaci.pdf ?

Ještě tam byl popis válečkové stoličky nadzvedávací, ale tu jsem teď nenašel. Zkrátka modernější konstrukce mají menší tření a výrobce o nich tvrdí, že jsou samomazné. Tak asi proto.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace