K-report
 

Archive through 19.duben 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Staré archivy » Archive through 19.duben 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Koe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Úterý, 06. prosince 2005 - 12:19:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trochu máš pravdu a trochu si vymýšlíš, každopádně s to napsal nešikovně, plácáš. Železnice rozhodně pozemky podél dráhy nedrží. Nanejvýš je tu ochranné pásmo, ale v něm se může ledacos. A ty paralely se světem taky tak napůl kulhají.

Pravda je spíš taková, že před 100 lety se na plochách podél železnice rozvíjel průmysl a ten před nedávnem na mnoha místech upadl. Bydlení se stavělo až o kus dál. Nový průmysl vzniká spíš podél silnic - to je zcela logický důsledek vývoje, tak jak proběhl, to fakt není tím, že by se železnice jakkoliv šprajcovala. Vlastníci ani obce často neumí s pozemky po zaniklém průmyslu podél tratí naložit ... řekněme ... urbanisticky správně. Místa pro výstavbu nového bydlení se vybírají spíše pozemkovou spekulací, než jakkoliv jinak a tak je jen dílo náhody, jestli jsou nové čtvrti v blízkosti železniční dopravny, anebo naopak na nejodlehlejším konci obce.

Stav v roce 2030 se neodvažuji předvídat, ale dovoluji si tvrdit, že s ohledem na současný stav osídlení a současné trendy má tato železnice slušný potenciál, tedy samozřejmě pokud by se odpovídajícím způsobem povýšila na úroveň doby.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 524
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 08:38:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na dlouhodobě vyloučeném úseku Hostivice - Středoplky již dlí konstrukce nového mostu přes budoucí R6.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.9.137
Odesláno Sobota, 21. ledna 2006 - 13:21:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Most odnikud nikam, to bude nádhera! Nebo se snad v reálném čase plánuje obnova trati?
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 525
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 21. ledna 2006 - 13:40:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak na to se přijdu podívat!

Ostatně na vlečce do depa metra Hostivař přes Jižní spojku byl most také dlouhou dobu bez kolejí a dnes je svršek opět rozkraden.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 986
Registrován: 8-2004
Odesláno Sobota, 21. ledna 2006 - 18:36:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:
Existují jisté teze, že by se trať měla obnovit jako odkolonová pro nákladní vlaky do Středokluk, resp. aby při výluce jedné trasy nebylo zásobování letiště odříznuto. Třeba most v Zákolanech je/byl na tom dost bídně. Nějaké práce už probíhaly, ale nevím s jakým výsledkem.
Ovšem realizaci tohoto plánu vidím osobně na hooodně vzdálenou dobu. (I když - člověk nikdy neví...)
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.

Cestování s ČD škodí zdraví!
Rvt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.85.32
Odesláno Neděle, 22. ledna 2006 - 11:57:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale mám pocit, že ne jako trať, ale jen jako soukromá vlečka letiště.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1114
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 08:43:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám, že vůbec nedáváte pozor. Už to tu bylo několikrát - situace se má takto:

Provoz letiště Praha-Ruzyně je zásadně limitován možnostmi přepravy paliv do stanice Středokluky. Z toho vyplývají pro České dráhy, a.s., jak klady v podobě stabilních výkonů a tržeb, tak značná rizika a odpovědnost. Častým terčem kritiky ze strany ČSL je především možnost pouze jednostranného zásobování letiště po trati Podlešín – Středokluky, která navíc není v optimálním technickém stavu. Bez dopadů na letištní provoz však není možné provést rozsáhlejší opravy tohoto úseku. Začíná se však blýskat na lepší časy. Správa železniční dopravní cesty s.o. pochopila význam investice a svým rozhodnutím o obnově vyloučeného úseku potvrdila, že dokáže reagovat na požadavky dopravců – svých zákazníků. Je zpracována projektová dokumentace, dokončení investiční akce se předpokládá v roce 2006. V této souvislosti je nutné zmínit, že i díky oprávněnému tlaku České správy letišť přehodnotila SŽDC, s.o. svoje zprvu zamítavé stanovisko.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 340
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 11:34:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Železnice rozhodně pozemky podél dráhy nedrží. Nanejvýš je tu ochranné pásmo

Koe, vyraz smerem do Vrsovic. Vlakem je to z uplneho centra mesta neco malo pres kilometr (cili investorsky velmi atraktivni uzemi) ... a co uvidis:
+10 koleji, z nichz se jezdi po 2, na ostatnich jeste nedavno staly ruzne vraky, dneska uz jsou spis prazdne. Takze prostor rovnajici se +- zastavbe mezi Vrsovickou a trati, ktery si draha drzi "pro jistotu, az se doprava zase zvysi". Obdobne lze videt v Bubnech, tedy stejne daleko od centra na druhou stranu, kde se situace jen trosku vic zkomplikovala tim, ze nektere drazni firmy a pozemky se prodaly do privatu.

A ze to plati po cele Evrope, tak na to koukam v Bruselu: letiste, dalnice, vlevo od ni bytova zastavba, pak administrativni zastavba, dalnicni krizovatka a za ni "nadrazi" (serazovaci, depo, dilny + tratove koleje od vychodu a severovychodu) > Az najdu cas, tak pocet koleji spocitam. Spocitat pocet vlaku na nem bude jednoduche - krome tech tratovych koleji je dost pusto. Pricemz vsechny okolni magistraty uz nekolik let zadaji po draze, at s tou ostudou neco udela ... odpoved zni "My nemuzeme, protoze co kdybychom ty koleje potrebovali"
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 266
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 12:00:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj:
Zásadní rozdíl mezi komerčnim objektem u silnice a u železnice je v tom, že IGKčkař může kdykoliv odbočit na nákup, zatímco cestující ve vlaku je odkázán na zastávky, nehledě na současné objemy nákupů . Nečekám proto, že odprodejem pozemků mezi Prahou a Říčany (mmj. které to jsou vyjma Vršovic?) dojde k masivní komerční zástavbě okolo trati

Bohužel ty Vršovice jsou dost něšťastné - taková nudle, kde vždy 2 až 4 koleje uprostřed zůstanou. Tam si příliš využití nedovedu představit - leda tak nějaký park

Jinak pokud vím, trať do Středokluk se měla obnovovat už loni, snad na to byly i peníze v SFDI (?), dost možná to zdržela právě ta dálnice - ale to je jen spekulace.
Koe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 12:26:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj, trochu to pleteš, tohle (Vršovice) nejsou pozemky kolem trati, to jsou pozemky trati samé. Jistě budou dřív nebo později uvolněny, protože seřadiště bylo zrušeno a jistě budou úspěšně zastavěny, jen co se dořeší plány co s nimi. Především až bude jasná otázka kudy přesně povede budoucí nová dvoukolejka trati 220, ale i případné místní přeložky 221 (bude či nebude zast. Strašnice a jak moc rozsáhlé úpravy vyvolá zast. Zahr.město a taky jestli bude i nadále (a v jakém rozsahu) fungovat n.n.Strašnice.)
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 990
Registrován: 8-2004
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 13:32:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trainspot:
No vždyť píšu de facto totéž. Jen vy jste trochu optimističtější.
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.

Cestování s ČD škodí zdraví!
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.164
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 21:48:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"dokončení investiční akce se předpokládá v roce 2006. "

Že by doopravdy tak brzy? (Mimochodem, zatím se tu psalo spíš o výhledu než o brzké akci ... tak doufejme.)
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1117
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 12:02:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak loni už mělo bejt výběrový řízení - bohužel mi to nebyl nikdo schopen potvrdit, jestli skutečně proběhlo.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18930
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2006 - 15:45:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono i takový prostor v trianglu Wilson - Vyšehrad - Vršky se dá využít...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1088
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 19:31:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím jestli to tu už někde nebylo, nebo kam by se to hodilo jinam, ale doporučuji tento pořad o železnici a pražské dopravě:
http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/prog18871.html?porad=1095913550
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již šest let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Interviuk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 21:30:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V pondělí VSACAN směr ÚNL předjížděl v Libčicích:
742322+A,4xBmto,Bt,Bmx nebo tak nějak...
Pročpak a kampak to išlo???

Z Roztok za Libčice proti správnému směru a od Řeže do Letek se konalo dlouhé předjíždění 363059+cementocisterny, vidět to bylo už z Úholiček.
Krásný šotozážitek
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 130
Registrován: 11-2005
Odesláno Sobota, 04. března 2006 - 15:44:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli se podaří zprovoznit trať Podlešín-Hostivice v celé délce(a ne jako nějaká vlečka, jak už tady zaznělo), tak se pokusím zrealizovat nějakou šotojízdu z Hostivic do Podlešína a zpět. Pokud by byl dostatěčný počet šotušů... Vozidlo pravděpodobně M 131.1 nebo M 152 (810)
Předběžní zájemci, pošlete mail, ať vidím, zdali má smysl o tom dále přemýšlet.
Psí web o služebních pomůckách GVD
Ondra Kubala
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.11.42
Odesláno Neděle, 05. března 2006 - 00:35:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jak je to vypadá vůbec v současnosti s obnovou Středokluky - Podlešín? Peníze měly být už loni (pokud vím)a nic. Že by opravdu ta dálnice a pak e na to vrhnou? Jestli někdo víte víc, tak dejte prosím vědět. Dík Ondra
Ondra Kubala
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.11.42
Odesláno Neděle, 05. března 2006 - 00:37:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo sorry, samozřejmě myslím Středokluky - Hostivice... Chybička se vloudila...
J_d
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 1-2004
Odesláno Čtvrtek, 09. března 2006 - 10:35:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, přes tu budoucí dálnici stojí nový most, ale to u nás nemusí znamenat vůbec nic, že...

No a úsek odb. Jeneček-Jeneč je (loni určitě byl) místy bez kolejnic...
---
Pak bych měl jedn dotaz: Je možné křižování v Zákolanech(093)?
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 495
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 09. března 2006 - 11:05:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

J_D: Zákolany už nejsou stanicí (teď je to zastávka a závorářské stanoviště, možná i nákladiště, to nevím).
ICQ -> 21 65 33 068
ijacek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.82.188
Odesláno Středa, 29. března 2006 - 14:10:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na jakem vlaku bude jezdit polomacena 854.027 na tratich okolo Prahy?
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 632
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 29. března 2006 - 16:16:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ijacku, spatne polozeny dotaz. Spravne to melo znit: "Na kterych tratich budou v nejblizsich dnech jezdit polonamocene vlaky?"
Eas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 3-2006
Odesláno Čtvrtek, 30. března 2006 - 23:02:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ijacek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.82.188 = IGNOROVAT
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1227
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 09:28:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak se tu někdo ptal na obnovu Středokluky - Jeneček, tak to vypadá, že zatím to poněkud zamrzlo. Loni byla udělána přípravná dokumentace, ale teď to visí na rozhodnutí MD.
Mmm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 561
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 20:09:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska se tam zase vezla hlina od Vitkova
Ondra Kubala
Neregistrovaný host
Odeslán z: 146.102.33.30
Odesláno Pondělí, 10. dubna 2006 - 16:28:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak je to vlastně s tou hlínou? Jezdí ještě na triangl "nad" odbočkou Jeneček pravidelně? Už hrozně dlooouho jsem ji neviděl...

To Trainspot: Nemáš bližší info o tom, proč to visí na MD?
quenya
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.99.180.190
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 18:37:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážení, z pozice obchodního zástupce ČD pro přepravu petrochemie Vám mohu sdělit, že je situace složitější,leč snad do budoucna pozitivní.Jsem ve Středoklukách prakticky obden, mám na starosti obchodně přepravy leteckého petroleje ( většinou jezdí na mé smlouvy a většinou ze zahraničí)a tak mám zájem , aby věci fungovaly. Leč nefungují, protože nějaký úředník na SŽDC zastavil v říjnu 2005 přípravu projektu a to z toho důvodu, že uvolněných a požadovaných 38 mil. Kč se někomu zdálo být málo na obnovu trati.Neuvěřitelné. Navíc bez jakékoliv informace směrem k nám, tedy k ČD, a.s. My totiž nemáme žádný zájem o osobní dopravu, která by obnovu pouze prodražovala a stejně by tam nikdo nejezdil, ale jen o nákladní , neb je zde ohromný potenciál . Po mém únorovém zjištění stavu věcí a intervenci na vedoucích místech u ČD a jednoznačné snaze gener.ředitele ing.Bazaly dát věcem potřebný impuls, už začínám věřit, že se obnova podaří. Navíc v květnu bude velká schůzka mezi vedením ČD a Letištěm Praha, kde se musí dát jednoznačně najevo, co a jak bude. Pokud nebude, bude produktovod a železnice definitivně umře.....Další problém je s projektem rychlodráhy na Kladno, která komplikuje přípravu obnovy trati do Středokluk, prostě levá ruka neví,co chystá pravá.Další z hrozných zjištění a to se tam ještě staví dálnice a chystá se spousta logistických areálů a vleček.A nikdo to nekoordinuje....
Ještě k té trati - jezdí zde tatranky z Opavy a Olomouce jak o život, cement z Německa a chystá se v Hostouni na investici velká betonářská společnost ze Švýcarska. Nemluvě o šrotu a dalších zásilkách,byť v drobném rozsahu. Můj odhad je , že v roce 2008 se bude kolem této trati pohybovat asi půl milionu tun zboží a já dělám vše pro to, aby to bylo a byly to jednoznačně A POUZE ČESKÉ DRÁHY,kdo zde jako dopravce bude vládnout a ne nějaký další pochybný }spolky...
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 661
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 21:36:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

quenya: To, že se činíš pro obnovu trati Středokluky - Hostivice, je věc záslužná. Radím ti ovšem, aby jsi se krotil s výroky ...jedině české dráhy a nikdo jiný - viz poslední věta. Uvědom si laskavě, že ČD není jediný subjekt na síti SŽDC, který provozuje drážní dopravu. A pokud bys měl náhodou zájem jakkoliv bránit ostatním dopravcům v přístupu na trať do Středokluk, mohlo by se ČD ( a třeba také jmenovitě tobě ) stát, že bys to musel vysvětlovat u soudu. Takže ještě jednou - dej si pozor.
Kubisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 22:18:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JJ, je fakt, že na téhle trati se i po případné obnově už osobní doprava jen tak nerozjede, ještě si tak dokážu nejvýš představit nějaké přímé vlaky Slaný-Hostivice-Praha (a i to je spíše optimistická představa), ale pro obsluhu obcí podél trati - jako že jich tam moc není - už asi opravdu ne.
Ale případnou náhradní objízdnou trasu z Kralup to chce, stodesítka je v tragickym stavu.
Web
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 10:19:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bram: Ale tak to bylo se smajlíkem :-) To je přeci správné že OBCHODNÍK (ne provozní pracovník!!) se snaží o totální vítězství své firmy :-)
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 555
Registrován: 2-2004
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 11:00:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nazývat konkurenci pochybnými spolky je neslušné, drzé a arogantní, zvláště když vidíme, že to u "pochybných spolků" mnohdy funguje lépe než u ČD a.s. Navíc slušná a úspěšná firma veřejně nepomlouvá konkurenci, ale snaží se dát najevo a veřejně propagovat svoje úspěchy namísto házení špíny,viz Jančura.

Předpokládám ale, že obchodní zástupce unitárněželezničního podniku si zde potřebuje zvednout sebevědomí a to je důvod, proč to sem píše.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 807
Registrován: 10-2003
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 14:56:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Desiro : Možná to důvod je, možná není, každopádně jsme se dozvěděli něco k věci a ne jen dohady nezasvěcených. Mě ta poslední věta také nesedí, ale chápu, že kope za podnik.
...a kola na plechu jsou měkký, to nevadí...
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1166
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 15:58:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To neumíte pochopit smajlík?:-)

Guenya: Držím palce. Protože se snažíme (už ani nevím proč:-)) koupit a zprovoznit trať do H. Slavkova, vím, o co zhruba jde. Mít v kapse 200 milionů a projekt od SUDOPu, byla by to hračka.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 556
Registrován: 2-2004
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 16:08:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já informace taky oceňuju, jsem rád, že je sem quenya napsal, ale když mám máslo na hlavě tak radši budu držet pusu, protože pak mě za ní bude někdo popotahovat a bude mít pravdu.

V obnovovacím úsilí pochopitelně držím palce.

(Příspěvek editován uživatelem Desiro duben 17, 2006)
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1290
Registrován: 8-2004
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 16:39:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Desiro, Bram:
Vaše názory na konkurenčí dopravce sice chápu, beru je a rád bych, kdyby u nás na dráze fungovalo více dopravců .
Na druhou stranu, pokud bych se dozvěděl, že mám v podniku člověka, který jakýmkoliv způsobem podporuje konkurenci, tak bych ho bez milosti vyrazil. Takového člověka nepotřebuji. Prostě boj zaměstanců za svu firmu je naprosto pochopitelný a normální.
Zpoždění nehledej, najde si tě samo. A jak rádo!
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 557
Registrován: 2-2004
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 18:29:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na druhou stranu, pokud bych se dozvěděl, že mám v podniku člověka, který jakýmkoliv způsobem podporuje konkurenci, tak bych ho bez milosti vyrazil. Takového člověka nepotřebuji. Prostě boj zaměstanců za svu firmu je naprosto pochopitelný a normální

To tady nikdo nezpochybňuje.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1239
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 19:47:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je sice pěkné jak nám tu pan quenya, takto obchodní zástupce ČD pro petrochemii, vyložil svoje plány. Nicméně mi není dost dobře jasné, jak by se produktovodem řešilo zásobování letiště, když sám uvádí, že většina paliva jde ze zahraničí? To už vedou do Kralup kerosínovody z polských i německých rafinerií?
Ohledně osobní dopravy, to snad není otázka pro ČD, ale pro kraj, který buď bude mít zájem a peníze dá a nebo nikoli. No a závěr o vládnutí ČD navěky mi zas taky zvlášť vtipný nepřijde.
qjuenya
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.99.180.190
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 20:42:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážení pánové, ten, kdo to pochopil s tím smajlíkem,tak vyhrál! Pochopitelně to bylo míněno s nadsázkou, abych to trochu odlehčil. Komu to přišlo blbé, tak se omlouvám. Současně po mně nemůžete chtít, abych chválil někoho jiného, než České dráhy, že... Jinak - žádné plány jsem neodkryl, tak hloupej zase nejsem, na druhou stranu boj za zvýšení tržního podílu železnice v dopravě (všimněte si, že nepíšu boj proti kamionům) znamená určité věci ( tratě na západ od Prahy ) zpopularizovat, ony se pak jaksi další obchodní věci "nabalují" a tím se daří to, o co asi nám všem jde. Vůbec je to zajímavá oblast, například Nučice jsou na tom podobně. Abych se zase jednou pochválil, povedlo se mi ve spolupráci s jednou logistickou firmou dostat opětně na koleje dodávky novinového papíru ze Švédska.... kdyby se povedlo komukoliv v dané oblasti dostat zase něco jiného na koleje, bylo by to skvělé. Rád pomůžu s radou, cenami, kontakty.
quenya
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.99.180.190
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 20:50:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Bram, případně dalším : Ještě přípodotek - pochopitelně , a proto ten smajlík, nemám jakoukoliv možnost bránit komukoliv jezdit po zmíněné trati. Mojí jedinou zbraní jsou totiž moje přesvědčovací schopnosti a lobbying , aby se případné přepravy uskutečnily po železnici a pokud možno s ČD, a.s.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2027
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 21:09:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já vždycky říkám, že v nadsázce se dá říct prakticky cokoli, aniž by bylo třeba se nějak urážet, zatímco obsahově správné vyjádření podané s despektem, odporem, hnusem,... už je na pováženou...

quenya: Díky za informace, pokud se zase něco povede, nestyďte se a pochvalte se tady a já věřím, že až se tady zavedete, tak už snáze (jednoznačněji) poznáme, co jste myslel jako nadsázku a nebude kolem toho tolik zbytečných rozhořčení...
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
quenya
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.99.180.190
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 21:44:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Bkp : opět jsem se přesvědčil, že vtip " na papíře" vyzní opravdu jinak a hloupě - tak slibuju, že budu už psát jen věcně...

To Pjp : ten papír je v Habbinns Greencarga ...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2035
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 22:44:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

quenya: Opravdu vyzní mnohdy jinak, ale ne pokaždé hloupě; záleží na tom, jak se to napíše, záleží na zkušennostech, takže bych doporučoval spíše trénovat..., jinak by to tady byla i trochu nuda
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 11-2005
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 08:42:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pjp - Hloupej dotaz, neuvazuje se v CR o necem takovem

uvažuje, uvažuje. Projektů je spousta, ale pochybuji, že se nějaký podaří dotáhnout do konce.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1241
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 09:16:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

GVZ - asi bych případnou diskuzi směřoval do Nákladní dopravy. Máme tu k tomu v pipeline nějaké další článečky od německého kolegy.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1242
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 09:27:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zpátky na 121 - doufám, že zastavit obnovu se snad nepodaří. To by byl docela unikát - zbrusu nový železniční most přes zatím neexistující R6 - a nikdy nepoužitý.

Ty chaotické projekty na logistická centra s vlečkami tak trochu souvisí i s tím, co Pjp zmiňuje - nechuť a asi i neschopnost české veřejné správy se angažovat v této oblasti. Nejde o to sypat peníze do soukromých projektů, ale jen zvolit vhodné území tyto aktivity. Pokuď má někdo k tomu něco na srdci, tak raději zde.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5807
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 09:42:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco z nedělelního provozu na této trati jsem dal sem.

Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 13:46:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Problém je v tom, vážení, že mnohdy přislušní členové úřadů či samospráv nemají zájem na technicky, ekonomicky a ekologicky optimálním řešení daného problému, v tomto případě umístění takového logistického či výrobního areálu tak, aby jej bylo např. možno obsluhovat železnicí, využily se už jenou zdevastované pozemky či objekty atd., ale mnohdy o to, aby jemu či jeho známým, kamarádům, milence, milenci (dosaďte si sami co chcete) vrácené pozemky tito mohli patřičně zhodnotiti. A pak vznikají takové logistické, architektonické a krajinářské blbosti jako sklady či továrny v polích bez přímé vazby na dopravu, v mítě kde není dostatečná VHD atd. No a ti ostatní úřadové, jež by mwli ty první poslat někam, resp. takovýto projekt zarazit buďto dostatnou taky a nebo radši drží hubu a krok .... Toto rozhodování nemá mnohdy nic společného s realitou ...
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1244
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 14:01:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlavním zájmem lidí na úřadech ovšem je, hlavně nemít s ničím žádnou práci - však ono už to nějak dopadne. Pak je otázka, jestli takovéhle veřejné služby vůbec potřebujeme.

Někdy mám dojem, že se u nás postupuje zásadně ode zdi ke zdi: nejdříve všechno nechat ruce trhu, pak zase rychle vymýšlet jednotné koncepce a přijímat zvláštní zákony.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3208
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 14:55:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To by byl docela unikát - zbrusu nový železniční most přes zatím neexistující R6 - a nikdy nepoužitý.

Stejný osud má i vlečkový most přes silnici I/2 v Praze - Dolních Měcholupech. Vlečka odbočuje z vlečkové sítě v Malešicích do prostoru jakéhosi velkoskladu, ale nikdy po něm snad nic neprojelo. V současnosti je tento prostor určen k demolici a k zástavbě RD.
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 580
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 15:01:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A velmi podobné to bylo s vlečkou z Prahy Bubenče a mostem přes Podbabskou ulici. Dokonce tam bývalo i zadrátováno.

A kdybychom se oprostili od mostů, tak nově postavených vleček, po kterých nikdy nic nejelo by se našlo ještě více ...
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1860
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 15:05:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trainspot: Kerosinovod se plánoval už před mnoha lety. Ale možná má dneska i Letiště větší zájem na flexibilní železniční dopravě (to spojení zní poněkud nezvykle, což? :-)) než na potrubí z Kralup.

Kolik procent z ceny kerosinu na letišti dělá jeho doprava z rafinerie (stačí zhruba)?
Jaký podíl mívá rafinerie připojená produktovodem k letišti na jeho spotřebě? Napadá mě třeba Schwechat (letiště a přilehlá rafinerie OMV), ale takových případů bude po světě určitě mnohem víc.
Vejce_zářícího
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 15:14:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A velmi podobné to bylo s vlečkou z Prahy Bubenče a mostem přes Podbabskou ulici. Dokonce tam bývalo i zadrátováno.

po tomhle mostě určitě občas něco projelo.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1245
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 15:22:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quex+Tomášk - to je pravda, zas takový unikát by to nebyl. To ovšem nemění nic na tom, že bych za to někoho nakopal do .

V případě Měcholup - to měl být nějaký sklad průmyslového zboží - to bylo tak trochu zapříčiněno během dějin. V případě Podbaby se po novém mostě skutečně několik let jezdilo - cisterny do výtopny a dokonce jsem viděl i vg pro tamní sladovnu. Ovšem oba zákazníci už nejsou - sladovna vůbec a výtopna jede na plyn. Ale jsem tam neviděl nikdy.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1246
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 15:30:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaký podíl mívá rafinerie připojená produktovodem k letišti na jeho spotřebě

Přijde mi, že v Ruzyni se podíl mimo Kralupy dost rapidně mění ve prospěch dovozů. Někdy koncem 90. let tam tak obden jel kratší vlak z Kralup. Zahraničí jezdilo o dost míň - tak občas nějaký ten vlak z Pacifiku - tj. uc. vlak dojel do Modřan, tam se nově podal a za pár dní pokračoval do Středokluk. Asi nejtěžší vlaky, jaké tam v novodobých dějinách Pacifiku jezdily.
Hostivice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.119.41
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 09:01:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď úplně nechápu, co všechno je v prostoru Hostivice - Středokluky (Nučice) špatně. Kde jinde by měly vznikat logistická a průmyslová centra než tady. Je to blízko R6, blízko jsou železniční tratě. Území je přímo v ochranném pásmu letiště nebo je hodně blízko OP, bydlení nebo rekreace zde nepřichází v úvahu.
Z hlediska koordinace výstavby (včetně zón) existují územní plány obcí, před schválením je územní plán regionu Středočeského kraje. Připravuje se modernizace trati Praha - Kladno (dokumentace DUR, nyní ve stádiu projednávání EIA, bez níž nelze vydat územní rozhodnutí). S napojením stávajících i nových vleček (do přesunuté žst. Jeneč) se počítá, v Hostivici se (zejména pro potřeby nákladní dopravy) neruší jediná kolej.
To, že na obnovu 8 km kolejí trati Jeneček - Středokluky, včetně zabzař, kabelizace, přejezdů, propustků a pod. 38 mil. Kč nestačí je asi fakt, zeptejte se jakékoli stavební firmy. Navíc investovat něco do úseku Odbočka Jeneček – Jeneč, kudy za několik let povede modernizovaná trať Praha – Kladno (včetně přeložek) zůstává otázkou. Zeptejte se taky lidí v okolí Jenečku nebo na Praze 6 jak by z hlediska hluku a vibrací přivítaly Pn s leteckým benzínem vedený po stávající Buštěhradce. (pro ČD nebo jiného dopravce bude asi výhodnější tahat benzín z Polska a Německa přes Kralupy a Bubny než Podlešín)
Všechno má svoje pro a proti, není to jen o tom, že někdo nahoře nechce.
Jinak vlečkový most do teplárny Juliska by měl ustoupit tramvajové trati do Suchdola, resp. už k etapovému prodloužení k nové zastávce ČD Praha Podbaba. Jeho využití se zkoumalo, teď to spíš vypadá kvůli výškovým poměrům na likvidaci.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1249
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 10:21:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prostor Hostivice - Středokluky - tak z hlediska silnice víceméně nic proti - ale R6 ani okruhu se nám tu zatím nedostává. Ovšem z hlediska železnice to snad horší být nemůže - pokud tedy se železnicí při obsluze logistických center ještě počítáte.

Bubny - Hostivice pro efektivní nákladní dopravu nepoužitelné a realizace Airconu tohle asi nezlepší. Teď nezmiňuji ani ten chaos, jestli na letiště metro nebo dráhu a už vůbec se neví, kdo by to vlastně zaplatil.

Z ostatních směrů téměř dtto, minimálně je nutné přepřahat. O nějakých ucelenkách 600m dlouhých už ani nemluvě.

Jeneček - Středokluky - jste si výše mohl přečíst jak to s tím vypadá.

Jestli tam ty vlečky do skladů náhodou postaví, mám obavy, že ve výsledku to možná dopadne jako v Tulipánu nebo Karlovarská cosi - provoz buďto žádný a nebo jeden vg za týden. Pak ČD dojde, že provozovat Mn na takovýchto tratích je ekonomický nesmysl a obsluhu zruší úplně.

Nučice a výše popisovaný návoz papíru dráhou - viděl jste silniční napojení toho skladu?

Čili ve výsledku si možná v zásadě nikdo extra nestěžuje, ale o nějakém koordinovaném přístupu nemůže být ani řeč.

Takže otázka je, jestli se má cenu angažovat v koordinované podpoře logistických aktivit a nebo to nechat zcela čistě jednotlivým developerům. Skladů zde bude vznikat čím dál víc v každém případě - to je dáno hlavně polohou ČR a náklady na pracovní sílu. Ovšem abychom se časem nedivili, až nám to začne přerůstat přes hlavu.
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 12:38:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No existuje v okolí Prahy vůbec nějaká vhodná lokalita, napojitelná na silniční i železniční síť?
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1252
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 13:32:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi bych to směřoval někam na vnější okruh a pokud možno do blízkosti nějaké zadrátované tratě - druhou podmínku tuším nesplňuje žádný z existujicích logistických parků.
quenya
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.40.89.19
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 15:23:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Hostivice a Trainspot : máte docela dobrý informace, ale s jednou výjimkou - letiště TRVÁ na (minimálně) DVOU směrech zásobování. Proto letecký benzín bude i nadále jezdit úvratí v Podlešíně ( zásilky z Kralup,Polska a Leuny,Slovnaftu event. dalších z východu či severu), ale je prostě současně nutné z bezpečnostních důvodů zprovoznit i Hostivice ( odb.Jeneček) - Středokluky a vzhledem k nárůstu přepravy od jihozápadu ( raf. v Bavorsku) pojedou prostě vlaky ze Smíchova po Semmeringu do Hostivic. Je to pro nás provozně i finančně kupodivu výhodnější než to celé objíždět, nemluvě o výše zmíněném bezpečnostním požadavku.Oni to prostě tak chtějí a byť je roura drahá, udělají ji. Anebo terminál pro auta, ale něco ještě dalšího ( jiný směr) tam prostě být musí. A pokud to nezprovozníme my, postupně nás někdo jiný o ty přepravy připraví a nebude to asi bohužel jiný železniční dopravce.

Logistická zařízení na západ Prahy : prostě jsou v místech, kde developeři levně nakoupili pozemky a je jim naprosto na háku nějaká železnice. Že jsou v místech našich lokálek a neelektrifikovaných tratí je náš problém, ne jejich. My se musíme snažit, aby je to zajímalo. Jinak - skutečně tu aktivitu nikdo nekoordinuje, to by přece nemohly existovat současně dva projekty na přestavbu Hostivice - Jeneč a týkající se každý něčeho jiného. Nemluvě o R6 a vlečkách. Přijde mi to šílený. P.S.: Ty Nučice se povedly jen proto, že se povedlo přesvědčit o nutnosti obnovy jen jednoho mostku v Loděnicích a ještě díky trpělivosti ředitele onoho log.centra a jeho osobním zájmu o železnici.

A ještě něco - z mých zkušeností vyplývá, že když něco funguje, tak se obvykle přepravy v daném místě nabalují. Pokud se podaří, co jsem v několika příspěvcích napsal, včetně již existujícího Hödlmayru, pak bude pro další obchodní firmy přirozené obracet se na železnici, protože v oblasti prostě bude cvrkot - obsluhy, komerční podpora apod.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace