K-report
 

Archive through 05.únor 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tratě 190, 196, 199, 201, 224 - 229 » Archive through 05.únor 2006 « Předcházející Další »

  Dialog Autor Příspěvky Stran Posl. příspěvek
  ClosedUzavřeno: Další dialogy již nemůžete zahájit.        

Autor Příspěvek
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1713
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 12:25:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže, přestaňme "vařit z vody" a podívejme se na fakta z dokumentu EIA ke "Znovuzprovoznění železničního přechodu Slavonice - státní hranice":
- délka úseku tratě 1 457m, délka úprav žst. Slavoncie je 460 m.
- . Traťový úsek Slavonice – státní hranice delší dobu není provozován (od 50tých let). Snesen je kompletní železniční svršek (od 60tých let), spodek není udržován. Těleso dráhy je místy zarostlé. Náletové stromy a keře byly v uplynulých letech vykáceny. Železniční propustek v km 35,240 byl probourán při polních pracích.
- Stávající neprovozovaný 7 km úsek Slavonice – Waldkirchen a.d.T. je navržen ve stávající stopě s úpravou převýšení a přechodnic pro rychlost 65 – 75 km/h
- Zdůvodnění stavby: pouze běžný neurčitý balast
- Předpokládaná doba výstavby je : termín zahájení stavby 11/2005; termín ukončení stavby 07/2006; celková doba výstavby 8 měsíců
- Intenzita provozu (za 24 h., nyní/2015)
státní hranice: auta 1400/1600, cestujících ve vlacích 270/280; Dačice - Slavonice: auta 2800/300 (+ 75/80 lidí v autobusech), vlaky: 480/490; nákladní dopravě se uvažuje (až) o dvou párech vlaků denně "přes čáru".

Materiál se zmiňuje i o úpravách trati Kostelec - Slavonice:
- ve variantě maximální se předpokládá na české i rakouské straně zvýšení rychlosti na 80 – 90 km/h resp. 80 – 100 km/h a to především úpravou převýšení a přechodnic na tělese dráhy, ale i za cenu krátkých přeložek (tam, kde se nabízí zvýšení rychlosti v dostatečně dlouhém traťovém úseku). Ve variantě minimální se pak ponechává kolej ve stávající stopě a rychlost se zvyšuje jen tam, kde to stávající parametry umožní.
- Co se týče hmotnosti na nápravu navrhujeme ponechat stávající 20 t (18 t) na české straně a 18 t na rakouské straně, protože pro předpokládaný provoz osobní i nákladní dopravy je to dostatečné. Tento parametr vyhovuje i jednotkám s naklápěcí skříní, které by přicházely v úvahu použít na této trati.

* Na co všechno se nemyslí...
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 262
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 15:10:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:S tím naklapecem je to dobrý.

Dluhonice:Ale jo,nejaký prímí vlaky z Jihlavy do Telce(popr.Dacic) po opravené trati a tudís se zvýsenou rychlostí by za rozumnou cenu a hlavne vypracovanou návazností na bus a cyklobusové linky mohli prilákat ponekud vetsí mnozství cestujících,nez je tomu dnes.

V úseku Slavonice-Dacice jsem ani v léte nikdy nevidel jet tolik slapokolistu,který by nepobral jeden cyklobus.
Nicméne,zde by se hodil klasic.11-12m bus s prívesnákem na kola,tak jak to cím dál víc vyuzívají na Sumave.
Tyhle linky by sam.museli mít prípoje mezi sebou a na vlaky v Dacicích a v Telci.

Ten prechod nemá ale cenu zprovoznovat,ani kdyby tam jezdilo celý rok tolok turistú co o prázdninách.
I kdyby se to zaplatilo a zprovoznilo,tak utáhnout samotný pravidelný provoz by byl docela "problém".
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1714
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 15:25:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, také jsem na to koukal...

Ale stejně, znovupostavit trať pro 270 - 280 cestujících za den - když takové množství substrátu by jinde stačilo k (úvahám o) zastavení provozu.
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 263
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 15:39:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jde o to jak moc opravit,jaký úseky a jak to potom a s kým provozovat,to je na dýl.
Kazdopádne prelozky a 90-100km/h ,to reálný není.

Slavonice-Dacice je aspirant na vlecku.
Jednou se cást nasi výpravy dozadovala nejet uz(po desáté za týden) 810tkou,ale byl víkend,a to je tam dotovaný jen vlak,tak stejne museli.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1716
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 16:04:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kazdopádne prelozky a 90-100km/h ,to reálný není.

No, klasické přeložky asi těžko, ovšem vyjma kostelecké spojky, ale myslím, že by větší část trasy z Kostelce do Telče by trasováním 90 snesla. Jde "jen" o stav koleje a zabezpečení provozu.
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 264
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 16:27:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kostelec jo,to bych souhlasil.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 989
Registrován: 9-2004
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 16:50:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wiking: tak co zivi 90 % zeleznic Nemecku? Komercni produkty osobni dopravy? Nebo dotace na dopravni obsluznost? Tech druhych asi bude vic, ze. To neni dobra vizitka pro zeleznicni dopravu jako celek. Nu coz, ja se s tim smirim, horsi to budou mit obhajci zeleznicnich trati s cestovni rychlosti 35 km/h.
Jeste jednou se pripomenu se svymi dvema dotazy (asi zapadly v navalu emoci): kdo financoval ten most v Klinhentallu a v jakem stavu je nepouzivany usek Waidhofen - Fratres?
Dekuji.

OK, mozna jsem se nevyjadril nejlepe: nakladni doprava je to, co dava zeleznici pravo na zivot, duvod vystavby drtive vetsiny trati, to co ma sanci prezit samo o sobe, bez podpory.

Byla by dobra reference od nekoho, kdo zna situaci ve Znojme nebo v (turisticky nesporne atraktivnim) okoli trate 199. Obe tyhle lokality maji dvakrat a vice denne prime spojeni s Vidni. O kolik tam po jeho zavedeni stoupl turisticky ruch, jak jezdi tyto vlaky (Viden-Znojmo, Viden-Plzen) plne v preshranicnim useku. Pak bysme se mohli bavit o tom, jakou sanci na povzneseni oblasti bude mit zeleznicni spojeni Slavonic s Rakouskem (prime vlaky z Vidne zde asi Vidne nehrozi). Stejne tak by me zajimalo, kolik hostu na Sumave tam prijelo vlakem z oblasti Lince.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 249
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 17:02:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

když dovolíte tak mi si na Vysočině postavíme třeba rychlodráhu do Rakous.Někteří by se měli spíš zajímat o jejich kraj a o provozování "vleček"-západnía severní čechy. Vysočina má řídkou železniční sít a toto je řešení jak oživit spojení s Rakouskem.Železnice musí vykazovat konkurenceschopnost se silnicí.Potom stoupne počet cestujících o 150%
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 250
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 17:06:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi někteří nemáte ponětí kolik deně jezdí osob autobusy a auty do zaměstnání z Třeště a Telče do Jihlavy?? Můj odhad je cca 1500-2000 lidí!!Takže by se rozhodně nejednalo o "vlečku" z horní dolní.O turistické sezoně nemluvě.Do Slavonic přijíždí deně o sezoně na cca 700 lidí z Rakous a o Telči nemluvě
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19256
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 17:11:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Okolí 199 znám dobře, nicméně větším počinem (oproti zavedení AntiSlívy, o Slívě nemluvě) bylo otevření přechodu Pyhrabruck u NH. Teď už ale nějak Rakušáci na obědy do Čech moc nejezdí, takže to tam (a že ten přechod zadarmo nebyl, před pár lety jsem se podílel na jeho budování :-)) slouží už spíš jen pár cyklistům a běžkařům...
Co mám možnost pozorovat, tak Slíva je v mezinárodním významu spíš jen symbolická. AntiSlíva je z Rakouska docela využívána, dá se říct, že hlavně turisticky, ale ne v klasickém slova smyslu, jezdí hlavně do Budějc (na pivo:-)) nebo někam dál... Z Lince se jezdí taky docela dost, ale tam to moc neznám, abych to byl schopen nějak více komentovat.
Na Šumavu (kupodivu) cizinců jezdí dost (Japonci, Němci, Italové, prostě všehochuť), něco pokračuje od Prahy, možná část i od Rakouska, to se dá ale těžko poznat.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1718
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 17:20:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejprve se omlouvám Kubrtovi, že opět zazdívám jeho dotaz, na který, bohužel, odpoveď neznám.

Vysočina má řídkou železniční sít a toto je řešení jak oživit spojení s Rakouskem.Železnice musí vykazovat konkurenceschopnost se silnicí.Potom stoupne počet cestujících o 150%

Obávám se, že železniční sít na Vysočině odpovídá Vysočině - tedy řídkému osídlení a relativně složitému terénu.
Máte pravdu v tom, že železnice má být konkurenceschopná vůči silnici, ale pouze tam, kde to má smysl.
A těch 150 % je opravdu střílení od boku a se zavázanýma očima...

Asi někteří nemáte ponětí kolik deně jezdí osob autobusy a auty do zaměstnání z Třeště a Telče do Jihlavy?? Můj odhad je cca 1500-2000 lidí!!Takže by se rozhodně nejednalo o "vlečku" z horní dolní.

Ten, kdo nás pozorně četl si jistě všiml, že jsme pro rozvoj trasy (Jihlava -) Kostelec - Telč.

O turistické sezoně nemluvě.Do Slavonic přijíždí deně o sezoně na cca 700 lidí z Rakous a o Telči nemluvě

Hmm, a kolik z nich je (by bylo) ochotno jezdit vlakem?
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 251
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 17:41:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: pokud budou kvalitní služby,tak budou i cestující do Slavonic.V době Parního léta do Slavonic přijelo vlakem celkem hodně turistů.Tento kraj musí být turisticky zajímavý a ktomu má dopoct železnice a její služby.dnes o nějakých službách nemůže být ani řeč.Nárůst cestujících o 150% je předpokládatelný,pokud bude srovnatelná cena a doba jízdy do Jihlavy.Rozhodně by to za investici stálo.Těch pár milionů z fondů EU budou a byla by hloupost o ně přijít.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1719
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 17:48:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

době Parního léta do Slavonic přijelo vlakem celkem hodně turistů.

Takže víme koho vozit pár hezkých prázdninových dnů. A po zbytek roku...?
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 265
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 17:49:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tech 700 Rakusákú v sezone do Slavonic tak to leda o víkendu za dobrýho pocasí.
Nebo to císlo nekdo oficiálne vydal?
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 252
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 18:06:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samotný slavonice jsou jak vesnice s luxusním náměstím.Tohle jsou racionální odhady.Přes zimu těch vlaků do Waihofenu a.d. Thaya jezdilo minimum.Mohli by spoje pokračovat až do Schwarzenau ,kde je větvení a tudíž vhodné přestupní místo.Pár párů deně by bylo minimálně ztrátových,o to víc by to vynášelo v sezoně.Ale to chce taky zavézt masírovací kampaň,protože moc lidí Slavonice nezná .Navíc pokud po trati vlak nejede ,tak to nic nestojí,údržba je i ted koneckonců 0.Pokud ještě omezím zaměstnance,pak to bude super.Myslím si ,že to je krok správným směrem.Potom by mohl být zájem i ze strany soukromých dopravců
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 253
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 18:17:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.slavonice.cz/main.php?CID=25&CUser=34&TID=7&TUser=3&Apli=1 a ještě http://www.slavonice.cz/main.php?CID=188&CUser=3&TID=71&TUser=3&Apli=1

doufám ,že se to povede a jinak se ještě koukněte na stránky www.slavonice.cz
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.21.80
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 21:49:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrte, tady máš informace, co jsi hledal:http://www.malefotoalbum.wz.cz/fratres_mini_historie.htm
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.21.80
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 22:17:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Železniční přechod ve Slavonicíchb do Rakouska byl byl do konce roku 1947 málo používán a vyjímku tvořily jen mimořádné zásilky. Úplný konec přechodu znamenal únor 1948, kdy pod vlivem silných politických tlaků došlo v dubnu 1951 k odstranění tratě v hraničním kilometru. (dle ústních informací výpravčího vytrženo jedno kolejové pole a položeno u trati pro možné zpětné vložení) Tímto byla trať Slavonice-Fratres definitivně přerušena. Po zrušení přechodu do Rakouska klesla i stanice Slavonice na koncovou stanici lokálky."
Tolik opis z knížky vydané ke 100letému výročí trati.
Dále je tam někde napsané, že v dobách komunismu došlo dokonce k rekonstrukci tratě až k hranici v očekávání otevření přechodu (myslím v čase uvolnění politických poměrů koncem 60. let)
V té době jezdily pravidelně osobní vlaky až do Fratres, takže obnova pžechodu by byla snadná.
Výpravčí ve Slavonicích mě dál vyprávěl, jak slyšívali na nádraží troubit rakouské motoráky z Fratres, dokonce prý na sebe vzájemně troubívali s českými mašinfíry ve Slavonicích, vzduchem se to dobře neslo.
Trať k hranicím prý byla vytrhaná až začátkem 90. let železničním vojskem v očekávání rekonstrukce (dodnes). Pouze menší část zůstala zachovaná jako výtažná kolej Slavonic. U ní stojí i předválečná pevnost- tzv. řopík (aby mě tu zase někdo neplísnil, Kubrte, LO vzor 37, typ A), postřelující jednou střílnou nádraží. (a trať)
Tolik stav v roce 2002, v čase mé poslední návštěvy (kdy se ještě vozily piliny)
Dj_tisíc_sluncí
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 7-2005
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 22:37:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už tady nahlížíme do historie skrze bezesporu zajímavé fotky, tak by možná neškodilo se seznámit s historickými fakty. Podíval jsem se proto do jízdního řádu DR, platného pro zimu 1940/1941. Tedy do doby pro trať, uvedenou jako 461n Datschitz (Dačice) - Urbantsch - Zlabings - Schwarzenau (Waldv) - Martinsberg-Gutenbrunn, naprosto ideální: na území Říše prakticky mírová doba, mezi Slavonicemi a Fratres žádná státní hranice (ta byla v té době až u Urbanče), pravděpodobně hustší osídlení oblasti, navíc jazykově jednotné. K tomu minimální automobilizace obyvatelstva. A jaký tedy panoval tehdy v úseku Slavonice (Zlabings) - Waidhofen (Thaya) provoz?

Ve směru Slavonice - Waidhofen denně tři vlaky, z toho dva s odjezdem ze Slavonic brzy ráno, 3:54 a 6:15, třetí odpoledne v 15:17. Jízdní doba do Waidhofenu jedna hodina.
Zpět jely z Waidhofenu do Slavonic čtyři vlaky, odjezdy 8:03, pak až 13:52, 17:14 a 19:44. Jízdní doba opět jedna hodina.
Tedy provoz velmi slabý. Co tam chcete zavádět teď, kdy se situace velmi podstatně změnila (z pohledu osobní železniční dopravy jednoznačně k horšímu)?
...dnes večer v Klubu 19 na Kladně...
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.21.80
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 22:43:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak co se týká neustálého přepočítávání stávajících cestujících, je to furt dokola.
Slavonice především nejsou vesnice. Je to vážný kandidát do seznamu UNESCO, který tam nepochybně patří. Po zápisu každé památky do seznamu přichází nová vlna zahraničních turistů. Ti ovšem mají nabitý program (obvzlášť Japonci jsou známí svou schopností procestovat 3 země za 2 dny, kde byli zjišťují až doma, z toho, co nafotili). Jet přes Telč do Slavonic a potom třeba do Vídně (letiště) přes rakouské podyjí je rozhodně lákavější, než to objíždět zpátky přes Kostelec, Brno a Břeclav.
Znovu připomínám, pokud nebude spojení,tito turisté se Slavonicím úplně vyhnou, a jakékoliv současné počítání kolařů na přechodu Fratres nebo rakouských gumokolů na Slavonickém náměstí je naprosto irelevantní (česky na ho...no).
I na Ostravsku se tlačí tak moc na dostavbu dálnice D47- ne že by nešlo jezdit po stávajících silnicích a železnicích, ale investor chce spojení na úrovni.
Na slavonicku jsou investorem turisté. Kubrte, máš pravdu, že i autobusy po stávajících silnicích to jde, ale aby se Slavonice staly VÝZNAMNÝM bodem na turistické mapě střední Evropy, potom musí ležet na VÝZNAMNÉM=přeshraničním, KAPACITNÍM=železničním dopravním tahu. Jinak tam investor=turista nebude ochotný přijet. (Japonci nebo Američani určitě ne, leda nějaký vidlák z rakouské vísky za hranicemi na Knodl, Bier a fusakle od Vietkonga)
A i kdyby ta železnice prodělávala, i kdyby byla využívaná jenom část roku, tak Slavonicím a celé přilehlé oblasti se to ekonomicky VYPLATÍ! (ale to už jsme spolu s Kubrtem řešili před časem v jiné diskusi, takže bych se nerad opakoval) Toť můj názor, teď mě klidně kamenujte.
Růžový_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 22:47:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A Vy si myslíte, že to nějaký věcný argumenty nebo potřeby ty nahoře zajímají? Pokud budou chtít, postaví nám třeba z Prahy do Brna lanovku.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1730
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 22:49:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A i kdyby ta železnice prodělávala, i kdyby byla využívaná jenom část roku, tak Slavonicím a celé přilehlé oblasti se to ekonomicky VYPLATÍ!

Použijeme-li zde tak oblíbený postup, kdy se bombasticky prezentují (vykřikují) výnosy, a zcela ignorují náklady, tak se to bezesporu vyplatí.
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 990
Registrován: 9-2004
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 22:50:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K tomu narustu cestujicich o 150 %: nevim, jak Happy dosel k tomuto cislu, ale cetl jsem clanek na podobne tema: v Kodani postavili novou trasu metra, spojujici centrum s nove budovanym predmestim. Pak zkoumali, jaka je struktura cestujicich v tom metru. 70 % jich do metra preslo z autobusu, 15 % z auta a 15 % bylo novych cestujicich. A to byl prechod od "nejnizsi" formy VHD (autobus) k nejvyssi (plne separovane, rychle metro, castecne povrchove), v podminkach velkomesta, kde ma VHD proti venkovu nejlepsi podminky (blizke cetne zastavky, kratky interval). Proto si nemyslim, ze by dnes zeleznice na venkove nejak vyrazne pretahovala cestujici z aut. Kdo uz jednou do auta sedne, tezko z nej vystoupi, nota bene ve venkovskych podminkach, kde jsou delsi dochazkove vzdalenosti na zastavku a dlouhe intervaly - protoze kratke by se neuzivily, je tam malo lidi, ted mam na mysli bezne dojizdeni, ne turistickou frekvenci, te staci par dobre umistenych spoju. Autobusu by cestujici mohla pretahnout, resp pokud by byl zajem dotovat vlaky a ne soubezne autobusy.
Jinak proti rozumne optimalizaci trati Jihlava-Slavonice nic nemam, jen bych si od toho nesliboval zazraky.

Martin Zlivsky: diky, na tebe jsem miril Takze zadna invaze do Novohradskych hor se nekona.

pokud po trati vlak nejede ,tak to nic nestojí
Naopak, takova trat je nejdrazsi, protoze je nevyuzita. Tady nejde o udrzbu, tady jde o to, ze ze Slavonic az do Waldkirchenu by se jednalo prakticky o novostavbu. Viz dluhonicky odkaz. To je ta otazka sporu, zda investovat do takoveto sezone vyuzite zeleznicni trate, ktera 300 dni v roce bude zahalet.

Dluhonice: diky. Takze usek Slavonice-Waldkirchen je prakticky pryc (tohle nasypani sterku nespravi, to ale Ty posoudis lip ze sve profese). Slo mi jeste o druhy usek, Waldkirchen-Waidhofen. Ten je podle teto mapy sice zruseny http://bueker.net/trainspotting/map.php?file=maps/austrian-network/austrian-network.gif , ale vygooglil sem, ze letos o Velikonocich jede do Waldkirchenu zvlastni vlak. Takze tu trat asi udrzuji pro nakladni vlaky.
Za ropik bych Te urcite neplisnil
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.21.80
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 22:51:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dj. Slunce:
Pokudmáš těch jízdních řádů víc, tak srovnej s mnohými dnes frekventovanými tratěmi, kde jezdily také cca. 3 vlaky denně (mj. i zbylý úsek do Kostelce- rozdíl v počtu vlaků tehdy a dnes). Ono totiž byla válka a vagony a lokomotivy byly používány k poněkud k jiným účelům, než rozvážení turistů do lesa. (a lidé měli taky poněkud jiné starosti, třeba jak se najíst nebo jak se nenechat zastřelit) Turistický průmysl je jednoznačnéě poválečný jev, tudíž o jeho potenciálu z válečného jízdního řádu mnoho informací nevyčteš.
Růžový_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 22:52:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

>>> Dluhonice:

A vy si myslíte, že ve Slavonicích další turisty chtějí? Jeden z představitelů Krumlova k výstavbě nové tratě přes město řeknul, že už další takové tusristy nechce.
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 247
Registrován: 7-2005
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 22:53:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dluhonice ale investor chce spojení na úrovni

tak ať si ho investor zaplatí. Ať si Slavonice založí firmu "Turistická Dráha Slavonice - Waidhofen a.s.", upíší akcie, vezmou si úvěr a můžou jet. Vše přece zaplatí z výnosů zvýšeného turistického ruchu, který se bude realizovat uhánějícími Japonci v jejich nové lokálce. Nebo snad ne?
Musíme jít tomu štěstíčku trochu naproti...
Růžový_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 22:53:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pardon, turisty, ne tusristy...
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.21.80
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 22:58:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt:
No v Rakousku samozřejmě trať nespraví jenom štěrk a koleje. Ale to nás coby České daňové poplatníky nemusí až tak bolet, spíš bych to bral jako příslib, že rakušáci mají s tratí taky nějaké záměry, když do toho chcou nasypat mnohonásobně víc než my. Nás může bolet jenom těch 1,5 km k hranicím...
Dj_tisíc_sluncí
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 7-2005
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 23:02:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dluhonice Ono totiž byla válka a vagony a lokomotivy byly používány

nene příteli. V zimě 1940/41 na území Říše žádná válka nebyla. Jediná skutečná válka, kterou v té době Říše vedla, byla končící letecká bitva o Británii, a tam se jaxi parní lokomotivy neúčastnily. A pak ještě ponorková válka v Atlantiku.

A co se týče trati 709d Kostelec - Dačice, tak v té době jezdilo v každém směru osm vlaků (ne všechny samozřejmě v celé trase). Což bych řekl odpovídá dnešku.

P.S. s těmi Japonci v motoráku někde na ČM vrchovině jste skutečně zábavný...
...dnes večer v Klubu 19 na Kladně...
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.21.80
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 23:03:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Flexo:
Tak až si Hyundai postaví za vlastní peníze D47, nebo až si hosté postaví za vlastní peníze hospodu a ty jim tam přijdeš vařit.... Myslíš to takhle?
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1732
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 23:04:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nás může bolet jenom těch 1,5 km k hranicím...

Říkáte to, jako by to nic nebylo.
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1734
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 23:07:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak až si Hyundai postaví za vlastní peníze D47, nebo až si hosté postaví za vlastní peníze hospodu a ty jim tam přijdeš vařit....

V principu ano, bohužel/ale v naší socialistické vlasti se to mnohdy dělá jinak...
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 248
Registrován: 7-2005
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 23:07:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak až si Hyundai postaví za vlastní peníze D47, nebo až si hosté postaví za vlastní peníze hospodu a ty jim tam přijdeš vařit....

já doufám, že výnosy Huyndaie ospravedlní stavbu D47 a vynaložené náklady.
A hospoda? Někdo snad dotuje jejich výstavbu? Mylsím, že všechny hospody jsou stavěny za (budoucí) peníze hostů. Za peníze hostů v nich i vaří kuchaři.
Musíme jít tomu štěstíčku trochu naproti...
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.21.80
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 23:11:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nene, pane kolego, válka začala v roce 1939 a Německo válčilo i jinde, než ve střední Evropě. (SSSR). Pokud ne přímo válčilo, tak horečně zbrojilo, takže investice taky někde chyběly.
Jinak jsem rád, jak jsem vás pobavil
A víte vy, jak třeba zrovna Japonci zbožňují jízdu 810 mezi Kutnou Horou hln. a K.H. Město?
Příbuzná, co je doprovázela mi říkala, že na nádraží a po cestě udělali daleko víc fotek než na památkách v Kutné Hoře.
Jinak ovšem pro přeshraniční dopravu předpokládám Desira nebo něco podobného.
Růžový_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 23:13:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

>>> Dj_tisíc_sluncí:

Martin Zlivský psal, že jezdí do Krumlova. Tak když mohou jezdit Japonci do Krumlova, proč by nemohli jezdit na Vysočinu?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19269
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 23:13:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohužel oproti jiným „úžasně prospěšným a nutně potřebným” investicím to opravdu skoro nic není. (Ne, že bych s tím kvůli tomu souhlasil... Ale když je možné myslet v současné době spojení Telče s Budějcema přes Rajch smrtelně vážně .)

Kubrt:
Neber to tak absolutně, možná pár lidí třeba do Novohradek jezdí, nicméně ta největší (a schopná nějaké spojení když ne uživit, tak aspoň udržet při životě) část z Rakouska jezdí až do Budějc.
Uvidíme v létě, pokusím se do Velenic občas zajet a sledovat to.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19270
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 23:14:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten začátek byl na Bkpa...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.21.80
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 23:16:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Flexo:
A já doufám v totéž- že náklady na postavení přechodu se vrátí v budoucích tržbách v regionu a zrovna tak ospravedlní jeho stavbu. Přechod by tak měl být stavěný za (budoucí) peníze turistů.
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 249
Registrován: 7-2005
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 23:19:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přechod by tak měl být stavěný za (budoucí) peníze turistů.

no, a právě proto navrhuju Slavonicím, aby si založily vlastní firmu a vzaly tak riziko na sebe.
Musíme jít tomu štěstíčku trochu naproti...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1736
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 23:20:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dluhonice:

Právě to zde mnozí zpochybňují (ne ten principu, ale onu návratnost). Holt turisté nemusejí platit pouze přechod, ale i údržbu památek, značení stezek, infocentrum...
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1737
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 23:22:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Příbuzná, co je doprovázela mi říkala, že na nádraží a po cestě udělali daleko víc fotek než na památkách v Kutné Hoře.

Jasně. Doma to nemají a ani jinde v Evropě to příliš není...
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Dj_tisíc_sluncí
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 134
Registrován: 7-2005
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 23:24:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dluhonice - Nene, pane kolego, válka začala v roce 1939 a Německo válčilo i jinde, než ve střední Evropě. (SSSR)

válka v SSSR začala 22. června 1941. V mém jízdním řádu jezdily do Slavonic motorové vozy, na což usuzuji z četných zastávek na znamení, uvedených v dotyčném jízdním řádu. Tehdy žila Říše v období maximální hojnosti (i paliva do motorových vozů bylo dost). Proto se tehdejší doba dá srovnávat z dnešní - zvlášť, když z Kostelce do Dačic jezdilo zhruba stejně vlaků jako dnes (jaxem uvedl nahoře).
...dnes večer v Klubu 19 na Kladně...
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 254
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 23:28:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ježiši! To vám tolik vadí těch 60 milionů??To je podle mě pakatel! Jinak sem koukal na mapu a spojení Slavonice-Schwarzenau-Gmünd-česBu není tak úplně špatnej nápad .Zajímali by mě jízdní doby oproti silnici.Někteří z vás se tu perou za každou lokálku z lhoty do lhoty,ale tady ,že jde o poměrně zajímavá a nemalá městečka vás moc nezajímá.Proto zrušme lokálky v sev čechách a z uspořených peněz se může realizovat něco záslužného
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19273
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 23:29:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dluhonice:
A ještě více než šukafon je udivuje souprava s bardotkou (bez tlumiče, jak jinak) v čele, služební Dsou a patráky. Radost ze šukafonu je obvykle už v Křemži docela přechází (občas mi to připadá, že to berou jako muzejní jízdu a věří, že zpátky už pojedou běžným vlakem ).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Dj_tisíc_sluncí
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 7-2005
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 23:29:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A víte vy, jak třeba zrovna Japonci zbožňují jízdu 810 mezi Kutnou Horou hln. a K.H. Město?
Příbuzná, co je doprovázela mi říkala, že na nádraží a po cestě udělali daleko víc fotek než na památkách v Kutné Hoře.


tomu klidně věřím. Však taky Japonci patří mezi nejpovrchnější a nejtupější stádní turisty na světě. Stejně se projevují v kterékoli jilé zemi světa.
...dnes večer v Klubu 19 na Kladně...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1739
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 23:31:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale když je možné myslet v současné době spojení Telče s Budějcema přes Rajch smrtelně vážně

A co je zase tohle?
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 255
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 23:31:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemůžete srovnávat 40.léta se dneškem!!Jednak byla okupace a každej seděl doma na zadku,takže žádná turistika a podobně.navíc 3 páry vlaků není zase tak málo !!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19274
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 23:31:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Holt turisté nemusejí platit pouze přechod, ale i údržbu památek, značení stezek, infocentrum...

Značení garantuje KČT a zatím všude JE, tak jako eletrika v troleji :-) (značení provádějí dobrovolníci).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Dj_tisíc_sluncí
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 7-2005
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 23:35:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemůžete srovnávat 40.léta se dneškem!!Jednak byla okupace a každej seděl doma na zadku,takže žádná turistika a podobně.

tak znova - na území kolem Slavonic žádná okupace nebyla. Slavonice byly připojeny k vytoužené Říši, která v té době (1940/1941) prožívala svoji zlatou éru. Na jiných tratích jezdilo vlaků stejně nebo i více než dnes. Takže srovnání potenciálu sedí.
Na zadku lidi neseděli - dojížděli do práce, a neměli auta.

navíc 3 páry vlaků není zase tak málo !!

ne, není. Na existující trati se silnou nákladní dopravou. Ne na pofidérní novostavbě.
...dnes večer v Klubu 19 na Kladně...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1740
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 23:35:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To vám tolik vadí těch 60 milionů??To je podle mě pakatel!

V tom případě očekáváme Váš příspěvek, např. do sbírky Slavonice - Fraters: Šotouši sobě! V opačném případě bych volil slova...
Navíc pokud bych chtěl někde na železnici vysloveně utratit (tj. ne investovat) 60 mil. Kč, tak bych věděl o mnohem smysluplnějších možnostech...
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Dj_tisíc_sluncí
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 7-2005
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 23:37:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě se zeptám - argumentuje se zde tím, že vlastně jen zaplatíme 1,5 km k hranici. Dobrá. A z čeho vychazejí při potenciální obnově svého úseku Rakušáci? Ti chtějí lákat Japonce kam? Taky nějaké UNESCO?
...dnes večer v Klubu 19 na Kladně...
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 256
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 23:42:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdo z vás je z vysočiny???Já sem teda pro zavření lokálek v sev a stř.čechách,protože namají význam a stojí nás nemalé peníze ročně!!
Za první republiky a za války neexistovala (byla minimální) migrace obyvatel za prací!!sežeňte si více jízdních řádů z té doby!!Například Dobronín-Polná.Deně 3 páry vlaků!!kam se asi poleňáci v té době potřebovali dostat??Do jihlavy do Brodu??,ale ne co by tam přece dělali,že??
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1741
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 23:42:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dj_tisíc_sluncí: }No, aby to nebylo něco jako Kralovice UNESCO.
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 257
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 23:45:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Právě ,že tento projekt stál jen kvůli Rakušákům!!Kdyby bylo na nás ,tak už je to obnovené dávno.Bohužel Rakušáci zrušili most u Fraetes,takže to kvůli němu bude dražší.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 266
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 23:48:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy:Ted jsem v tom clánku cetl o 60 000-100 000 cestujících dene.!
Tak na to prisel pan hejtman po 14Budvaru nebo 13 rumech?
Ale treba jsem to spatne pochopil...
Dj_tisíc_sluncí
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 138
Registrován: 7-2005
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 23:49:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy - Například Dobronín-Polná.Deně 3 páry vlaků!!kam se asi poleňáci v té době potřebovali dostat??Do jihlavy do Brodu??,ale ne co by tam přece dělali,že??

Dobronín - Polná, výborný příklad! V sezoně 1940/41 trať 717b, sedm dvojic osobních vlaků (z toho jedna jen ve dnech školního vyučování). Neříkám snad, že v té době jezdilo víc vlaků než dnes? Proto - co chcete celoročně provozovat na trati Slavonice - Fratres, kde ve stejné době jezdily jen tři dvojice?
...dnes večer v Klubu 19 na Kladně...
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 258
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 23:54:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad zzz: já sem se taky divil,ale nejspíš to bude ročně.
ad Dj: Kde bereš ty info o jízdních řádech??Já sem měl trošku starší info z nějakýho časopisu(cca počátek 30.let)
Dj_tisíc_sluncí
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 7-2005
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 23:54:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ZZZ Ted jsem v tom clánku cetl o 60 000-100 000 cestujících dene.!

o jaký článek se jedná?
...dnes večer v Klubu 19 na Kladně...
Dj_tisíc_sluncí
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 140
Registrován: 7-2005
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 23:56:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kde bereš ty info o jízdních řádech??Já sem měl trošku starší info z nějakýho časopisu(cca počátek 30.let)

protože jeden výtisk Kursbuchu DR (celé tehdejší Německo, Generální Gouverment a Protektorát) zima 1940/41 vlastním...
...dnes večer v Klubu 19 na Kladně...
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 267
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 00:02:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dj tisíc:-Odkaz je tady od Happyho v 18:17.
Happy:Rocne by to bylo 10-20 lidí na jeden vlak a to ovsem podle jejich odhadu.
Chtel bych to videt v listopadu apd.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace