K-report
 

Archive through 04.únor 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tratě 190, 196, 199, 201, 224 - 229 » Archive through 04.únor 2006 « Předcházející Další »

  Dialog Autor Příspěvky Stran Posl. příspěvek
  ClosedUzavřeno: Další dialogy již nemůžete zahájit.        

Autor Příspěvek
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.21.80
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 16:30:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dovolím si jeden dotaz, když je řeč o přechodech do Rakous, jak to vypadá s kdysi velmi populárním přechodem Slavonice? Je to definitivně u ledu? Měl to být přechod hlavně turistický, i když nákladní doprava měla být provozovaná pro jistou rakouskou dřevařskou firmu působící v Jihlavě.
Jinak myslím, že právě Velenice by mohly být oblíbené v budoucnu soukromými dopravci a taky jako odklonová trasa Dvořiště (bude-li se kdy dělat koridor) a Slavonice by zase mohly být odklonovkou Znojma (bude- li se kdy opravovat znojemský provizorní most)
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 782
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 17:47:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Se Slavonicemi se počítá už letos - viz diskuse na www.vlaky.net v sekci Nové tratě. Už vloni v létě mi to nezávazně potvrdil místní nádražák ve Slavonicích.
Mimo Slavonice by také měly být otevřeny i přechody Dolní Poustevna ( do SRN ), Varnsdorf (vlastně "legalizace" německé peáže) a Glucholazy (naopak "legalizace" naší peáže). Ale o těch Glucholazech se již mluvilo cca v roce 1995, dokonce jeden GVD byly i uvedeny v JŘ s poznámkou Doprava ode dne vyhlášení. Ale pak by se změnil smysl peáže a to by pro Polsko nebylo výhodné a tak byli proti tomu. Tak nevím jak dnes.
Mám rád vlaky a koleje, nesnáším firmy ČD a ZSSK
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 979
Registrován: 9-2004
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 18:07:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už vloni v létě mi to nezávazně potvrdil místní nádražák ve Slavonicích

Hehehe, takhle dobre jsem se uz par dni nezasmal. Jo, o Slavonicich se uz 15 let pise v Zeleznicari, delaji se memoranda na krajske/zemske urovni, lokalni papalasi si potrasaji rukama, ale to je vse. Na takovy nesmysl, jako by byla dotycna trat, nikdo prachy neda. Co byste tam chteli vozit? Spojovat zeleznici dve ridce osidlene oblasti? Probudte se. Zeleznice je kapacitni dopravni cesta. Ma smysl nekde, kde jezdi kloubove autobusy v hustem (dejme tomu 20 minut) intervalu, pak se muzeme bavit o tom, prevest ty lidi do vlaku. Kolik lidi dnes jezdi po te trase? Ona soubezne vede silnice (navic rovna), kolik po ni jezdi denne linkovych autobusu? Stavet trat kvuli turistickemu provozu? Aby tam v sezone projel jeden vlak rano do Telce a odpoledne zpatky? A v zime pro bezkare?
Nakladni doprava: nevim o jakou konkretni relaci by se melo jednat, muzete to nekdo upresnit? Ta jihlavska firma je Kronospan, ale co kam vozi do dotcene oblasti v Rakousku?

Jinak k tomu navrhu "Velenice jako zalozni prechod pro Dvoriste": doporucuju letmy pohled na zeleznicni mapu Rakouska, treba zde http://bueker.net/trainspotting/maps.php, a pouvazovani, co se pres to Dvoriste dnes hlavne vozi (napoveda "zelezarny"). To by pres Velenice skutecne nikdo neodklanel.
A aby byly Velenice obdobou Rumburku, na to netreba draty.

Debatujme o doprave na Ostravsku, o spojeni Prahy s Kladnem, o modernizaci vyuzitiych trati, o jejich potencialnich moznostech, ale ne o spojovani lokalek carou na mape.

(Příspěvek editován uživatelem kubrt únor 02, 2006)
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1671
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 18:18:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt:
takovy nesmysl, jako by byla dotycna trat, nikdo prachy neda.


Ale dá.

Ona soubezne vede silnice (navic rovna), kolik po ni jezdi denne linkovych autobusu?

Moc ne.
Mimochodem, ta silnice je rovná tak na mapě.

Nerad bych tě zarmoutil, ale tomu, že letos, anebo příští rok se něco ve Slavonicích bude dít, bych opravdu věřil.
Má se mlčet, když je s kým a o čem,
zná to každý...
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 783
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 21:44:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavé jak Kubrt s velkou radostí z každého dělá vola. Já jsem jen zopakoval, co jsem si přečetl na www.vlaky.net a to prý dokonce podepsala vláda. A také jsem jen opakoval slova co jsem slyšel. A nehraji si na chytrého, který všechno ví a všechno zná, neboť fakt o tom nic nevím. Velice rád bych to přivítal, ale to je tak asi vše, co o tom mohu dále říci. To nebyl můj názor. Nijak jsem nekomentoval situaci ve Slavonicích, Dolní Poustevně nebo Varnsdorfu, protože konkrétní situaci až tak dobře neznám. Komentoval jsem jen ty Glucholazy, protože pouze o tom něco vím.
Mám rád vlaky a koleje, nesnáším firmy ČD a ZSSK
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.21.80
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 01:10:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt: Byl jsi tam vůbec někdy? Já jsem pěšky prošel celé Slavonicko, včetně celého zrušeného traťového úseku na České straně.
Ono aby ti začal někdo někam jezdit, tak tam musí být koleje, to, že bez kolejí se jezdí jenom po silnici chápu taky.
A kolik by tam toho jezdilo (a čeho) nechme dopravním inženýrům. Mimo jiné turistický ruch je dnes nejvýznamějším hospodářským odvětvím v oblasti a železnice jsou (mimo jiné) infrastrukturou potřebnou k jeho rozvoji. Pokud si myslíš, že pohledem do mapy zhodnotíš, že Slavonice jsou menší než Kladno= železnice je tu k ničemu, tak je to silně zjednodušující šotonázor. Pokud nevěříš, tak si najdi mapu Unesco a zjištíš, že Telč je už v seznamu napsaná a Slavonice jsou vážný kandidát. Na druhé straně hranice se nachází národní park Podyjí (Thayathal) A pokud nevěříš stále, tak se podívej do ještě řídšeji osídleného kraje mezi Jindřichovým Hradcem a Novou Bystřicí, nejlépe v létě, a uvidíš, že turistická železniční doprava tu má nezastupitelné místo. (a silné využití). A není to jenom úzkým rozchodem, kdyby stejná úzkokolejka jezdila někde v Ostravě mezi haldama, tak by tam mimo pár šotoušů nikdo nepřijel, do České kanady se jezdí za nádhernou přírodou a cestováním. Přijeď se tam podívat a uvidíš!
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.21.80
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 01:21:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Informace o nákladní dopravě pro Kronospan se objevila několikrát v rámci studijí, jejichž obsah byl stručně publikovaný v železničáři. Proč zrovna touto tratí, kolik a kam se musíte zeptat jmenované firmy. Ještě před avízovanou akcí (a článcích) mi však potvrdil zájem této firmy výpravčí ve Slavonicích. (kde je mimo jiné velká nakládka pilin firmou Lesy Český Rudolec, která asi s kronospanem nějak obchoduje a případné železniční zásilky ze Slavonické pily do Rakous přes Jihlavu a Znojmo se patrně opravdu nevyplácejí).
Takže má to své odůvodnění, jinak by tam ty koleje před 100 lety nestavěli (nebo se zapomněli zeptat Kubrta)
AA
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.99.132.199
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 09:17:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale ale pánové, vy nevíte, že memoranda občas nemají větší cenu, než je cena laserového toneru potřebného k jejich vytištění?
Prošli jste si někdy rakouskou část zrušené tratě?
Z ekonomického hlediska je to celé nesmysl, to jen kraj Vysočina kdysi prohlásil, že bylo dobré mít přímé spojení s Rakouskem (do polí...). Jde čistě o jihlavskou a telčskou lobby (jejich výsledkem je i plán přímého propojení na Jihlavu v Kostelci). Trať do Slavonic má určitou frekvenci pouze do Telče (ovšem po opravě silnice z Jihlavy opět poklesl počet cestujících)
Celý úsek lze smysluplně využívat pouze v létě. Problémem je taky zaústění do Jihlavy místo na (pro Slavonice a Dačice spádové) J.Hradec a Č.Budějovice.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 414
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 09:29:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Predem podotykam, ze ve Slavonicich jsem (asi) v zivote nebyl, ale presto bych si prisadil

turistický ruch je dnes nejvýznamějším hospodářským odvětvím ... mapu Unesco a zjištíš, že Telč je už v seznamu
O vyznamu turistickeho ruchu nikdo nepochybuje. O Telči zahranicni turisti uz vedi - a jezdi tam (nastesti) z Brna. Pokud tam budou jezdit pres Rakousko, nebude to mit prilis velky vyznam, snad krome par telcskych/slavonickych hospodskych a tim mirneho zvyseni zamestnanosti (ovsem mizerne placene)> protoze ty "velke penize" (letistni poplatek nebo jizdne vlakem od Nemecka, ubytovani atd) nechaji v Rakousku, na Telc zbydou "drobne" (obed za 3 eura).

Ona propagaovana "prihranicni spoluprace" je sice dobre politicke heslo, ale priklady, ze z toho maji prospech lide na obou stranach hranice, se dost blbe hledaji.
Vejce_zářícího
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 09:32:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

však potvrdil zájem této firmy výpravčí ve Slavonicích

když to potvrdil výpravčí ve Slavonicích, který se nepochybně zúčastnil řady důležitých jednání, tak to samozřejmě musí být pravda.
Vejce_zářícího
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 09:37:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kde je mimo jiné velká nakládka pilin firmou Lesy Český Rudolec

to říkal taky výpravčí? Kdy naposledy naložily "Lesy Český Rudolec" nějaké piliny do vagonu? Kdy vůbec naposledy naložily nějaký vagon? Co na to Jan Tleskač?
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 982
Registrován: 9-2004
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 10:17:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: ja tomu proste neverim, tak uvidime

aby ti začal někdo někam jezdit, tak tam musí být koleje
Nene, zeleznice je vyssi forma dopravy, ktera nasleduje po vytizene autobusove lince. Az ta tam bude jezdit, tak se muzeme bavit o jeji nahrade zeleznici.

turistický ruch je dnes nejvýznamějším hospodářským odvětvím v oblasti
Jak by mu prospela zeleznice do Waidhofenu? Koho by vozila z ridce osidlene zemedelske krajiny v zemi s vysokou zivotni urovni? Kde ma prakticky kazdy auto a parta duchodcu, nebo deti, si zaplati autobus, ktery je odveze z navsi az do cile? Mimochodem, vy fandove zeleznice, vsimli jste si, ze do Fraters (k hranici) se uz nejezdi? Jenom do Waidhofenu. Proc asi? Ze by narodni park netahl?

Nejvetsi problem "fandu" zeleznice je, ze oni si vysni nejaky dopravni system a ted mu hledaji opodstatneni. Ale to je spatne. Nejdrive je treba definovat dopravni problem a pak mu hledat reseni. Az mi nekdo formuluje, jaky dopravni problem lezi mezi Waidhofenem a Slavonicemi, tak se muzem bavit o jeho reseni, treba pomoci zeleznice.

Na to, abych mel nazor na politiku George Dablju, nemusim bivakovat v zahrade Bileho domu. Stejne tak mam nazor na diskutovanou stavbu, aniz bych kraj prochodil krizem krazem.

Kolik pilin ze Slavonic do Rakouska se vozi?

jinak by tam ty koleje před 100 lety nestavěli
Ano, v dobe konskych povozu byla zeleznice jiste znacnou konkurencni vyhodou. S navratnosti investic do zeleznice v te dobe to uz tak slavne nebylo. No a dneska???
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 244
Registrován: 7-2005
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 10:28:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vsimli jste si, ze do Fraters (k hranici) se uz nejezdi

no to je snad jasný - protože neexistuje propojení do Slavonic!

Musíme jít tomu štěstíčku naproti...
Vejce_zářícího
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 10:39:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt - Kolik pilin ze Slavonic do Rakouska se vozi?

po železnici určitě žádné, ani do Rakouska, ani nikam jinam.
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 578
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 11:33:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen bych si dovolil podoktnout, že Slavonická trať je nevyužívaná i díky tomu, že má mizerný jízdní řád. Spojů je málo (pro praktické použití) a nevalně navazují na hlavní trať v Kostelci, někdy i na sebe (ukončení některých vlaků např. v Telčí apod.)
Loni jsem strávil týden v Třešti, včetně výletů do Slavonic, Dačic i Telče a nejméně polovinu cest jsem byl nucen realizovat autobusem, neb použitelné spojení nebylo.
Tato trať by potřebovala hodinový takt krabiček od rána do večera, s přípoji v Kostelci na rychlíky a možná i s proudloužením některých vlaků až do Jihlavy. Pak se spousta lidí do vlaků vrátí.

Dalším problémem je nevalné dodržování jízdního řádu. Díky dlouhým intervalům jsuo nutné dlouhé čekací doby na přípoje a případné zpoždění se pak přenáší díky omezeným možnostem křižování. Při hodinovém intervalu by bylo možné více zpožděneným přípojům ujet a nikoho by to moc netrápilo.
Wiking
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.80.72.1
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 11:43:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám, že tu diskutují samí dopravní inženýři
Já tedy nemám čas to číst všechno a na vše reagovat.
Ale proč si myslíte, že se "našly" prachy na přechod Kraslice - Klingenthal, he ? A kolik tam jezdí asi lidí, he ?
Jinak byla odsouhlasena novostavba kolejové spojky pro přímou jízdu Jihlava - Telč, sveze se to všechno asi najednou s modernizací, DOZ, přechodem. Oni se dneska líp sháněj velký peníze než malý...
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 983
Registrován: 9-2004
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 11:46:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vejce: a po silnici? To uz se asi ptam moc. Ale obecne, prepravu pilin bych ocekaval hlavne smerem k Jihlave, kde se z nich delaji drevotriskove desky, nez do Rakouska.

Chomutovak: ano, to je spravny zpusob zatraktivneni zeleznicni dopravy. Navic uskutecnitelny prakticky zadarmo a od zitra, jen chtit.

Jeste k Dluhonice: ono to do te Bystrice dobre funguje i bez spojeni do Rakouska, ze? Kdepak, ta preshranicni trat neni to, co zeleznici a turistice v oblasti chybi.
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.21.80
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 11:46:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt, Vejce:
Pánové, s vámi diskutovat, to je jako Kraus a blondýna. Chcete vypadat jako Kraus a názory máte jako blondýna.
1)Slavonice jsou poměrně významné regionální centrum, cestující jsem tam nepočítal, ale když jsem tam byl (v létě) bylo jich tam dost
2) Proto se plánuje prodloužení, aby se trať znovu vytížila (zátěží do Rakous, protože právě kvůli ní byla stavěná)
Arj:
Turisti, co jezdí na Slavonicko z Brna tam budou nadále jezdit z Brna, pouze k nim přibudou další, kteří tam ještě navíc přijedou z Rakouska, a dost možná nejenom přijedou, ale ubytují se ve Slavonicích a do Rakous budou vyjíždět na výlety (např. dají si kola do vlaku). Ubytování a stravování ve Slavonicích je cenově výrazně přijatelnější než v Rakousích, takže by tento princip mohl být VELMI EKONOMICKY PŘÍNOSNÝ.
Vejce:
Výpravčí ve Slavonicích má o pohybu cestujících a množství naložených pilin poněkud lepší představu než já nebo ty, tudíž není špatné s ním promluvit.
Lesy Český Rudolec dříve nakládaly dřevo, a to natolik intenzivně, že večerní manipulační vlak, vedený lokomotivou 735 často neodvezl zátěž a musela pro něj přijet pomocná lokomotiva.
Před 3. roky už vozili dřevo gumokolně a vlakem jenom piliny, patrně proto, že od 80. let se změnil tok zboží směrem z východu na západ, leč tímto směrem }chybí 2 km kolejí (u nás, kolik v Rakousku není věc českého daňového poplatníka)
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.21.80
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 11:53:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt:
Nene, tvůj největší omyl! Turista nejede jenom tam, kde je krásně a kde jsou dobré služby, ale tam, kam se dostane. nNení li spojení, není nejenom velení, ale ani turistický ruch. Pokud čekáš, že se turisté začnou hromadně tlačit do nějaké bohem opuštěné krajiny proto, aby si vynutili výstavbu dráhy, tak se nedočkáš. Napřed jim musíš nabídnout spojení a potom oni přijedou.
Pokud platí čím bohatší země- tím víc gumokolů, víc železniční dopravy=chudší obyvatelstvo, potom jedna z nejchudších zemí v Evropě je Švýcarsko
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1676
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 11:56:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Slavonická trať

- znovuotevření přechodu: čirý nesmysl

- zlepšení spojení Jihlava - Telč (- Slavonice): ano, ale pokud:
> v Jihlavě by bylo "nové" "hlavní" nádraží
> mohla by být i ta kostelecká spojka, zastávka u masokombinátu by velmi pomohla
> jezdily by přímé spěšné vlaky z Jihlavy do Telče (vedené něčím jako Desiro, možná i 814)
> úpravy stávající trat (např. mezi Kostelcem a Třeští by cca 90 km/h nebyl problém (směrově))
> jinak zavřít
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.21.80
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 12:11:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Počet pilin neznám, v poslední době mám na práci jiné věci, než počítání pilin.
Největší problém fandů železnice je, že si vysní...
To si vysnil region, šotouši jsou na to slabí
A taky nejednotní, Kubrte, měl bys jít do sebe, s takovou ten kapitalismus nevybudujeme!
Nejdříve musíme definovat dopravní problém...
Ale nemusíme, nemusíme!!!
Je to problém podpory turistického ruchu, ten se od dopravního problému liší tím, že u dopravního problému frekvenci máš a musíš ji nějak řešit, u turistického problému frekvenci nemáš (prdel světa) a musíš ji tam nějak přilákat
Bystřice:
Ti lidé tě ne a ne poslouchat, věcně vzato jsou úplně pitomí. Místo toho, aby z nové Bystřice do Hradce jeli po přímé rovné silnici busem, tak se raději trmácí 2 hodiny po dvojnásobně dlouhé úzkokolejce. Měl bys tam rozjet nějakou vysvětlovací kampaň
To je jenom důkaz toho, že čistě dopravně-inženýrský náhled může někdy poněkud selhat.
DLUHONICE
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.21.80
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 12:17:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Znovuotevření přechodu=nesmysl:
Pokud to myslíš jako přínos regionu pro železnici (ČD), tak máš pravdu.
Pokud myslíš přínos železnice pro region, tak ne.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1677
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 12:22:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

věcně vzato jsou úplně pitomí. Místo toho, aby z nové Bystřice do Hradce jeli po přímé rovné silnici busem, tak se raději trmácí 2 hodiny po dvojnásobně dlouhé úzkokolejce

To jsou turisté, kteří to berou jako součást atrakce. Na běžnou železnici, navíc s 810, či něčím lepším, je nalákáte mnohem obtížněji. Jinými slovy, turistických železnic se uživí jen pár v republice...
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Vejce_zářícího
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 12:25:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dluhonice Chcete vypadat jako Kraus a názory máte jako blondýna.

já zde neprezentuji žádné názory, jen fakta. Firma "Lesy Český Rudolec" už železnici téměř opustila. Uznávám, že v časech provozu lokomotiv řady 735 to mohlo být jinak.

a vlakem jenom piliny

Podle známého posunovače (nebo to byl koloťuk? teď nevím) byly poslední vagony s pilinami ze Slavonic do Jihlavy naloženy v roce 2002. Ovšem ukončení těchto přeprav těžko souvisí s neexistencí tratě do Fratresu. Kronospan Jihlava je docela velký odběratel pilin z celé České republiky (i vagonově), takže s nějakými "toky zboží východ-západ" nemá konec přeprav mezi Slavonicemi a Jihlavou nic společného.
Jinak dřevo se ve Slavonicích nakládá stále, jen ne od "Lesů Český Rudolec".

Kubrt - o silnici ve Slavonicích bohužel už takový přehled nemám. Zkus nějakého známého řidiče náklaďáku...
Wiking
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.80.72.1
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 12:29:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to mě teda vysvětlete proč Connex jezdí Niebull - Tonder (pro laiky - vysloveně TURISTICKÝ přechod !). Protože podpora S.-Holstein, turistiky apod.) I já jsem tam nějaký Eura utratil a to bych neudělal, kdybych profrčel ÉCéčkem přes Flensburg...
Složité, ne ? :-)
Vejce_zářícího
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 12:29:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Místo toho, aby z nové Bystřice do Hradce jeli po přímé rovné silnici busem

však jich tak většina nepochybně jezdí. Zvlášť v pracovní dny na jaře, na podzim a v zimě.
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 245
Registrován: 7-2005
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 13:14:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dluhonice:

3.2.2006 1:21 kde je mimo jiné velká nakládka pilin firmou Lesy Český Rudolec

3.2.2006 12:11 Počet pilin neznám, v poslední době mám na práci jiné věci, než počítání pilin

Takže klasická argumentace stylem "přání otcem myšlenky". Nevím sice, kolik pilin je, ale vím, že je jejich nakládka "velká".
Musíme jít tomu štěstíčku trochu naproti...
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 984
Registrován: 9-2004
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 13:37:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wiking: ani jedno he nevim, nemohl by ses trochu rozepsat? Jako kolik to stalo (mam dojem, ze chybel nejaky most), kolik tam jezdi lidi, jejich struktura (kdy, kam, proc). To by byla konecne nejaka fakta do tehle diskuze. Diky.
A jeste kdyz mas ten rakousky atlas: v jakem stavu je trat z Waidhofenu do Fraters? Podle me dostupnych (hubenych) zdroju se tam nejezdi, ani s naklady.

Dluhonice: tak znova, ja chci cisla. Kolik realne na zeleznici prevoditelneho zbozi a cestujicich se pohybuje pres prechod Slavonice?
Abych nekam nalakal turisty, musim je tam nejak dopravit. Souhlas. Kolik turistickych/cykloturistickych busu jezdi dnes pres hranici? Ja, kdybych je tam chtel nalakat, tak jim nejdriv nabidnu ty busy, a pak bych eventuelne premyslel o zeleznici. Cyklobusy treba funguji na Sumave. Ta taky neni liduprazdna, prestoze tam nevde zeleznice (vsude, nekam samozrejme ano a je to dobre). Ono budovat zeleznicni trat kvuli dvoum mesicum prazdnin a par peknym vikendum kolem nema smysl. Ty busy jsou daleko levnejsi a operativnejsi.

K tomu Svycarsku, Rakousku, chudym a bohatym zemim: v CH je na 1000 obyv 508 aut (o neco vice nez EU prumer), v A 495, v CZ 357.
Svycar ujede rocne vlakem 1633 km, ale autem 10220. U nas je to 645 a 6379. Proste bohate zeme maji vyssi mobilitu nez chudsi, jejich obcane toho najedou vic vlakem, ale i autem, proste vic cestuji, vsobecne. To, ze je ve Svycarsku funkcni zeleznice, neznamena, ze nejezdeji autem. Ano, jezdi vic vlakem, nez ve v Evrope bezne, ale ne na ukor aut. Zajimave by taky bylo srovnani, kolik ze svycarskych prepravnich vykonu na zeleznici se uskutecni ne venkove a kolik na hlavnich tratich mezi velkymi mesty. Na venkove je obecne pouziti aut vyssi, protoze tam zeleznice nemuze nabidnout tak kvalitni sluzby (malo lid a rozptylenych), jako na hlavnich tazich a v okoli velkych mest.
Wiking
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.80.72.1
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 13:47:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt : Jsem zaměstnancem konkurenční firmy, takže i když nějaká čisla vím, tak je pochopitelně nebudu uveřejňovat a řezat si pod sebou větev. Tržby vám taky nikdo jen tak neřekne, stejně jako některé další citlivé údaje.
V obecné rovině se jedná o ryze turistický přechod s nárazovou frekvencí, kdy v naprosté většině případou kapacitně postačí RS, případně lze soupravu posílit.
Dj_tisíc_sluncí
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 7-2005
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 14:09:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já se bohužel obávám, že v zemi, kde je vláda zřejmě schopná začít dotovat soukromé firmě výrobu beznadějně zastaralých "baňkových" televizních obrazovek, je možné prosadit všechno. Tedy i nesmyslnou trať Slavonice - (Fratres) - Waidhofen nad Dyjí.
...dnes večer v Klubu 19 na Kladně...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1680
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 14:48:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A kdyby jen to...
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 671
Registrován: 5-2003
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 15:32:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dluhonice:
Musím se přiklonit k některým tvým názorům a celkově jsem spíše pro to, aby byla trať obnovena. Lidé, kteří o tom rozhodují, asi vidí trochu dál a v jiných souvislostech, než někteří zdejší přispěvatelé, jejichž působnost je naštěstí omezena na toto fórum. Samozřemě že taková trať není zlatý důl, ale kdyby vše prospěšné muselo být prudce ziskové, to bychom splakali nad výdělkem. Nehledě na to, že co je a není ziskové je výsledkem pochybných ekonomických pravidel, kdy jedna papírová úprava může obrátit situaci naruby, aniž by se něco fakticky změnilo.
A dotace Philipsu mě nadzvedla asi jako máloco v poslední době.
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.21.80
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 15:35:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt:
Kolik realne na zeleznici prevoditelneho zbozi a cestujicich se pohybuje pres prechod Slavonice?
Na přechodu Slavonice je frekvence nevalná, protože tam asi není ani pravidelné spojení autobusové.
Je to jako kdyby ses ptal, lolik prodáš půllitrů piva uprostřed horské louky na turistické cestě. Pokud tam budeš točit jenom to pivo, tak neprodáš skoro nic, protože tam nikdo nepůjde (sem tam turista).
Pokud tam někdo jiný postaví v sousedství cestu, sjezdovku, půjčovnu kol a lyží, parkoviště, golfové hřiště, autocamp, atd, tak prodáš hodně, protože tam bude spousta lidí. Ti by tam ovšem nebyli, kdyby tam nebylo spojení.
V případě přechodu Slavonice je situace obdobná. Chudé české pohraniční potřebuje v těsném sousedství bohatšího Rakouska hlavně spojení, vždyť to je snad postavené na hlavu, aby jakýsi konec světa byl uprostřed Evropy. Až bude lepší spojení, bude víc turistů, až bude víc turistů, bude víc služeb, podnikatelů...
Pokud k tomu dojde, tak za 15 až 20 let bude možné konkrétně zhodnotit přínos této železnice, rozhodně ne dnes, když je kraj ve stadiu oné jedné turistické stezky a stánku s pivem.
Další věc je, kolik lidí dojíždí do Rakouska za prací, kolik by jich dojíždělo, kdyby byla dopravní obslužnost a kdyby Rakousko uvolnilo pracovní omezení, a kolik Rakušáků by si zajelo do Slavonic opravit zuby k zubaři, kdyby tam byla nějaká doprava.
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.21.80
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 15:39:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S těmi busy jsi to taky moc nedomyslel, umím si představit že v zimě tam denně jezdí 3 páry 810, za kterou by se v létě připojily další 2 přívěšáky 010 a točili by to třeba 6 krát denně.
Těžko si umím představit ale autobusového dopravce, co má 3 vozidla nasazované v dané relaci, které jezdí jak píšeš 2 měsíce v roce a zbylých 10 měsíců mu stačí 1 bus a zbylé 2 mu budou stát v garáži. (uvažuj cenu busu a přívěsu 010 a životnost busu/ životnost přívěsu 010 a počet zaměstnanců- 3 řidiči busů nebo 1 strojvedoucí)Počítám- li velmi zhruba 1 bus= 1 krabička. (chtělo by to ovšem krabičku s výkonnějším motorem)
Právě vykrývání přepravních špiček přidáváním vozů (a zvětšováním špičkové kapacity) je výhodou železnice a je dost ekonomicky nereálné u autobusové dopravy
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 985
Registrován: 9-2004
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 15:56:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je porad dokola: mame pocit, ze nekde chybi spojeni? Zavedme tam minibusovou linku, treba s vlekem na kola. Investice do infrastruktury 0, investice do vozidel nekolik set tisic. Pokud se to nechytne, minibus se uzivi jinde. Pokud se to chytne, kupme vetsi autobus, vetsi prives, parada. Pokud budeme mit 5 autobusu a pocit, ze bysme jich uzivili 10, zacneme uvazovat o vyssi forme infrastruktury, sezenme nekde x set milionu a postavme trat. S tim souhlasim.
Nekteri fandove zeleznice navrhuji: mame pocit, ze nekde chybi spojeni? Investujme nekolik desitek milionu do vozidel, nekolik stovek do vystavby trati a zkusme, jestli se to chytne.

Wiking: diky, takhle to staci. Kolik radove stala obnova te trati, resp o jak dlouhy usek se jednalo? Pokud si pamatuju, do Hranicne se dalo jezdit s Kraslic hned a pak byl problem s mostem pres silnici v Nemecku. Kdo to financoval?

Těžko si umím představit ale autobusového dopravce, co má 3 vozidla nasazované v dané relaci, které jezdí jak píšeš 2 měsíce v roce a zbylých 10 měsíců mu stačí 1 bus a zbylé 2 mu budou stát v garáži A jak by to bylo s vlaky, ty by v garazi nestaly???

Dluhonice a uvaha o vyhodnosti nasazeni zeleznicnich vozidel proti autobusum: ale tak to vubec neni. Jakekoliv vozidlo muze pres kladivka jezdit treba skolni nebo delnicke spoje a pres vikend a o prazdninach turisticke spoje. Rozdil je v tom, ze silnicni vozidlo je v tomto smeru daleko univerzalnejsi (nejezdi jen po kolejich, ale kamkoliv), jeho porizovaci naklady jsou o rad nizsi a u provoznich to bude obdobne.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 522
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 16:34:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OT: Ad sporné dotace: Minulý víkend jsem byl v lyžarském areálu Rokytnice nad Jizerou a tam mají ceduli u turniketů, že "toto zařízení bylo pořízeno s finanční podporou ministerstva pro místní rozvoj". Docela jsem čuměl, co také stát dotuje... Mimochodem denní permanentka tam stojí 570 Kč a lidí je tam jak na***no, tj. nemyslím si, že toto středisko zrovna prodělává!
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 420
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 16:49:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice, a kolik lidi ten vlek (tak v prumeru) kazdy zimni den vyuziva?

dotace ministerstva pro místní rozvoj
Tohle ministerstvo ma na starosti turisticky ruch (ve vetsine EU zemi je to bud obchod nebo doprava), takze to muze byt jakykoliv fond na podporu turismu.
A jeste jedna otazka - ktera Rokytnice to byla, co pred radove 5-7 roky zkrachovala? Nebyla to zrovna tahle, kde clovek ma dojem, ze penize jen musi tect?
[to neni ironicka otazka]
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 784
Registrován: 3-2005
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 17:01:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj - ano je to ona - Rokytnice nad Jizerou . konečná od vlaku z Jilemnice, nádr. ale cca 4 km od středu obce. Ale ta lyžařská střediska zase nemusí patřit obci (nevím jak to je). A nevím jaké byly samosprávné kompetence koncem 90.let, jestli vůbec nějaký výtěžek z daní šel přímo obcím.
Mimo to ještě existuje Rokytnice v Orlických horách (vlak z Vamberka)
Mám rád vlaky a koleje, nesnáším firmy ČD a ZSSK
Dj_tisíc_sluncí
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 128
Registrován: 7-2005
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 17:16:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Unipuls: Nehledě na to, že co je a není ziskové je výsledkem pochybných ekonomických pravidel, kdy jedna papírová úprava může obrátit situaci naruby, aniž by se něco fakticky změnilo.

a jaké tedy navrhuješ lepší pravidlo pro nemalou investici, než "pochybné ekonomické"? Kde berete jistotu, že zrovna vlak bude turistický trhák, když vám turistický cyklobus navrhovaný Kubrtem nepřijde pro začátek dost atraktivní?

A jak to vypadá s nákladní dopravou přes přechod ve Slavonicích, kolik se tam denně valí aut s pilinama?
...dnes večer v Klubu 19 na Kladně...
Dj_tisíc_sluncí
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 129
Registrován: 7-2005
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 17:19:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dluhonice: Další věc je, kolik lidí dojíždí do Rakouska za prací, kolik by jich dojíždělo, kdyby byla dopravní obslužnost a kdyby Rakousko uvolnilo pracovní omezení, a kolik Rakušáků by si zajelo do Slavonic opravit zuby k zubaři, kdyby tam byla nějaká doprava.

kolik takových lidí jezdí přes hranice vlakem v Horním Dvořišti, Českých Velenicích, Znojmě nebo Břeclavi? Nevím, ptám se. Ale tipnu si, že moc ne.

tak za 15 až 20 let bude možné konkrétně zhodnotit přínos této železnice

15 - 20 let mi přijde jako docela dlouhá doba.
...dnes večer v Klubu 19 na Kladně...
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 526
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 17:41:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Areálů je tam více. Toto je areál Horní Domky (na Lysé hoře, nad Rokytnicí nad Jizerou), který vlastní nějaká sportovní instituce (tělevýchovná jednota), či co. Nevím sice přesně, kolik lidí vleky a lanovku denně využívá, ale cca 7 hodin z 7,5 hodin je většina vleků a lanovka "plně využité", což znamená, že jejich kapacita je vyčerpaná. A navíc si dovolím tvrdit, že zřízení turniketů by se tomuto středisku splatilo velmi rychle, jelikož před jejich zřízením muselo platit nějakému revizorovi (štípači lístků). Takže by bylo logické, kdyby stát či nějaká banka středisku půjčil/a peníze jako je tomu v případě nějakých investicí v malých obcích.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 261
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 18:02:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V léte by se mohli nejaký cyklobusy z Austrie do Slavonic zavést a po zbytek roku provoz minibusu,s tím ze by se KU JIHLAVA postaral o porádnou reklamu a to i na Rakouské strane a po zkusebním provozu by videli,jestli pridávat spoje,kapacitnejsí vozidla nebo projekt zastavit kvuli naprostému propadáku.

Ze by doslo na stav,kdy by se kvuli velkému zájmu vyplatilo opravit(PRESTAVET)zeleznici,tomu naprosto nelze v prístích 64 letech verit ani pri silné dávce opravdu cistého a kvalitního optimismu.
Smysl a potenciál téhle trate vidím hlavne v úseku (Dacice)-Telc-Kostelec-Jihlava.
Slavonice-Dacice jsou typická autobusová(cyklobusová)relace.
Oblast znám velice solidne i reálne,nejen z mapy,jako zde mnozí diskutující.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1683
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 18:19:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samozřemě že taková trať není zlatý důl, ale kdyby vše prospěšné muselo být prudce ziskové, to bychom splakali nad výdělkem. Nehledě na to, že co je a není ziskové je výsledkem pochybných ekonomických pravidel, kdy jedna papírová úprava může obrátit situaci naruby, aniž by se něco fakticky změnilo.

Notak!!!

A dotace Philipsu mě nadzvedla asi jako máloco v poslední době.

Mě také.
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Mira
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 23:00:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OF topic: Ad Arj apod. (Dotace): Jelikož pánové píšu projekty na ziskání dotace z EU tak vám řeknu, že to bude od příštího roku příslovečný fičák...(A turnikety, respektive vlek někde v Rokytnici nad Jizerou je to nejmenší, co se bude podporovat.) Přičemž dopravní infrastruktura bude mít jasnou prioritu. A nebude se jednat pouze o dalnice či koridory. Právě třeba takové projekty elektrizace Znojmo - Retz či propojení Slavonice -Fratres budou podporovány. Kubrt si možná vzpomene, když jsem mu onehdy psal o chystané elektrifikaci do Loučné nad Desnou. Podrtženo, sečteno...peníze a ne malé se najdou.Ne letos ale 2007-2013. Těch 93miliard Kč se ročně přece musí nekde proinvestovat...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1705
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 23:02:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle někerých zdrojů bylo pozastaveno projektování elektrizace Brno - Jihlava.
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1706
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 23:06:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Právě třeba takové projekty elektrizace Znojmo - Retz či propojení Slavonice -Fratres budou podporovány.

A nebylo by lepší podporovat projekty typu Východočeský diametr (klidně i s tím tunelem u Náchoda), anebo třeba třetí kolej z odbočky Skály do Lysé nad Labem?
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Mira
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 23:31:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nebylo by lepší podporovat projekty typu Východočeský diametr (klidně i s tím tunelem u Náchoda), anebo třeba třetí kolej z odbočky Skály do Lysé nad Labem?


Lobbing, lobbing, lobbing...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1709
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 23:43:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale já vím... To byl jen takový povzdech.
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.21.80
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 00:21:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Snad abych to nějak uzavřel:
Pokud bych si měl vybrat mezi busem a vlakem, coby ne šotouš, ale turista, potom budu preferovat vlak. Rozhodně pokud bych měl jet vlakem třeba z Vídně do Waidhofenu, tam přesednout na bus a ve Slavonicích zase třeba na vlak do Telče, tak s kolem a batohem by mě to pěkně, nehledě na to, že bych si patrně musel kupovat víckrát jízdenku=tarifně nevýhodné. Navíc např. rozdíl v místě pro zavazadla ve vlaku a v buse je jasný. Co jasný není je to, co by nastalo, kdyby se sešel u cyklobusu oddíl 30 skautů z Vídně s koly, kteří by jeli tábořit do jižních Čech. Co je jasné je to, že tato situace nenastane, protože už letmým pohledem do mapy ve Vídni zjistí, že tam není kapacitní a přímé spojení=pojedou tábořit někam, kam je doveze vlak.
Pokud říkáš, ať ti odpovím, kolik cestujících by přechod využívalo, kdyby tam byl, potom mi teda odpověz, o kolik cestujících ta trať přichází ročně právě takovým způsobem, jak jsem popsal v příkladu s těmi skauty.
Víš, kolik set cestujících jezdí teď lyžovat na Ramzovou? Celé Jeseníky jsou nádherné, ale ne do celých Jeseníků se dostaneš bez přestupu za 1,5 hodiny z Olomouce. Tak všichni jezdí tam, kde mají spojení. Letos poprvé vyjel také skibus, leč přišlo zklamání- první den jel úplně prázdný, další dny poze jednotlivci. Nevím proč, ale asi podobně jak já lidé preferují vlak.
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.21.80
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 00:24:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pohled do mapy jasně napoví, že jižně od Jihlavy je jedno z nejřídších železničních míst co do hustoty sítě. Spádové území je tu například ve srovnání se severními nebo středními Čechami obrovské.
Proti Kubrtovým cyklobusům v principu nic nemám, ale měly by tvořit spolu se železničními "cyklovlaky" určitou síť. Všechna v regionu důležitá města jsou "navlečená" na trať jak ražniči na špejli: Třešť, Telč, Dačice, Slavonice. Trať má skutečně ideální trasování. Slavonice jsou bohužel prozatím konečná. Pro cyklobusy právě díky velmi řídké železniční síti se otevírá obrovský prostor ve směrech Znojmo-(Národní park Podyjí)-Slavonice-(Landštejn)-Nová Bystřice-Třeboň, Jindřichův Hradec-Telč-Třebíč a další.
Když se plánují stavby nových tratí turistického charakteru (Šumavské elektrické dráhy, propojení Harrachov-Rokytnice) na zelené louce, proč tu neudělat takovou maličkost, jako položit na existující těleso nový svršek (co nový, recyklát svršku z koridorových staveb) a propojit to, co dříve propojené bylo.
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.21.80
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 00:39:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zzz:
Ale proboha to je přece jasné, že vytížení do Slavonic je nejslabší. Sedni si do libovolné tramvaje nebo autobusu a pokud nemá konečnou zrovna na hlavním nádraží nebo u brány do fabriky, tak je vytížení v tom posledním úseku vždycky nejslabší, to jsi neobjevil ani Ameriku, ani argument proti této dráze, ale spíš argument pro to, jak to změnit (tím, že Slavonice nebudou konečná)

Takže moje finální představa-
1)Páteřní regionální trať Jihlava- Slavonice Schwarzenau s moderními a kapacitními kolejovými vozidly, jezdícími pokud možno v taktu (přeshraniční úsek takt řidší- něco by končilo v Dačicích nebo Slavonicích)
2)V regionálních centrech přestupy na cyklobusy do neželezničních směrů (viz výše)
3)Propagační materiály v Češtině, Němčině a Angličtině (vzpomínám na cestu s turisty z Jihoafrické republiky- jeli jsme z Ostravy na Přerov- kterých jsem se ve vlaku ptal kam jedou, a odpovědí mi bylo "Telč"), propagující region jako místo, kde se dá snadno cestovat všemi směry kvalitní sítí hromadné dopravy (jak to vypadá s parkováním IGK a cenami za něj třeba na Landštejně- škoda mluvit)
4)Doplnit síť stravování, ubytování a služeb
5)Nabídnout např. integrovanou regionální kartu (slevy na dopravě, ubytování, vstup do památek...)
A na závěr ilustrativní foto
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.21.80
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 00:51:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fotku mi to nežere (je na ní oddíl vozu s cca. 50 bicykly), tak jdu spát. Ráno mrknu, jak jste mě zase roztrhali
Dj_tisíc_sluncí
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 130
Registrován: 7-2005
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 01:14:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co jasný není je to, co by nastalo, kdyby se sešel u cyklobusu oddíl 30 skautů z Vídně s koly, kteří by jeli tábořit do jižních Čech. Co je jasné je to, že tato situace nenastane, protože už letmým pohledem do mapy ve Vídni zjistí, že tam není kapacitní a přímé spojení=pojedou tábořit někam, kam je doveze vlak.

tak znova - kolikrát za posledních 15 let už takováhle situace nastala ve vlacích přes Břeclav, Znojmo, Velenice nebo Dvořiště? Skupinka skautů z Vídně s koly, jedoucí tábořit na jižní Moravu, nebo skupinka skautů z Lince s koly, jedoucí tábořit na Lipno...
...dnes večer v Klubu 19 na Kladně...
Dj_tisíc_sluncí
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 131
Registrován: 7-2005
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 01:16:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Propagační materiály v Češtině, Němčině a Angličtině

proč mám dojem, že mi tenhle psaný projev někoho připomíná?
...dnes večer v Klubu 19 na Kladně...
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 987
Registrován: 9-2004
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 01:28:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mira: samozrejme si vzpominam. A zbyva mi jen se pripojit k povzdechu, proc nepodporovat nejake smysluplnejsi projekty

Dluhonice, nebo snad UMObJih nebo jeste jinak: to jsou pekne vize, s temi skauty apod. Ale to je ciste sezoni zalezitost. Me proste takova investice do trati v radu stovek milionu az miliard (ze tam po 60 letech staci nasypat sterk a jede se, tomu sam neveris, nehlede k tomu, jak vypada ta trat na rakouske strane - mam na mysli usek Waidhofen-Fratres) pripada zoufale neefektivni. Ja bych se treba snazil zatraktivnit stavajici infrastrukturu. Na te trati je TR 50 km/h, jezdi po ni nevyhovujici vozidla, je na ni spatny jizdni rad. Tohle me, a jiste i lidi co tm zijou, znepokojuje daleko vic. Me se proste nelibi nejaka znacne mlhava investice do preskranicniho useku, kdyz i to, co uz stoji, neni vubec vyuzito, a pritom by to stalo jen cast toho, co novy usek a efekt by byl nesrovnatelne vyssi. Az bude ceska zeleznice nalezite fungovat, tak budu ochoten uvazovat o nejakych investicich sezoniho charakteru.
Na jih od Jihlavy neni ridka jen zeleznicni sit, ale hlavne koncentrace obyvatel a prumyslu. Musime si uvedomit, ze pred 150 lety stejne jako dnes, zeleznici zivi nakladni doprava. Kvuli te se stavela drtiva vetsina zeleznicnich trati. Pred temi 100+ lety fungoval nepochybny synergicky efekt zeleznice-rozvoj prumyslu. Dnes uz ne, kolik se dneska pouziva vlecek? Kolik se jich buduje? To jsou jednotlive pripady typu TPCA. Zeleznice uz nikdy nebude stimulovat mistni hospodarstvi tak, jak kdysi kdyz umoznila odbyt brambor ve vzdalenych mestech a dovoz uhli.

Novy skibus: vse chce nejaky cas, nez se chytne, z prvnich jizd bych nedelal zavery, ze lidi nemaj radi busy.

Sumavske elektricke drahy a spojeni Rokytnice a Harachova se planuji leda tak hubou a ve fantazii nejakych snilku a placenych autoru "studii proveditelnosti". Realna sance je 0. Uznavam, ze oproti temto dvema "projektum" jsou ty Slavonice super investice

Na fotku musis byt registrovany
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 248
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 02:51:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Každopádně tato trať je silně nedoceněna.Spojuje celkem významná centra vysočiny.Slavonice jsou na rozdíl od Telče mimo sezonu tařka liduprázdné.Nicméně jsou to stěžejní místa pro turistiku na vysočině.
Opatření:
1.zvýšit tratovou rychlost na 90 km/h a to i s úsekem K.u Jihlavy a Jihlava město.

2.Všechny vlaky vedené z jihlavy a to bez přestupu v Kostelci-toto je hlavní problém dnešní vytíženosti

3.zlidštění nádraží-Slavonice to je humus!!!Telč taky mizérie

4.nasazení moderních jednotek ,minimálně 814+914. 810 prostě nemají nárok obsluhovat turistickou oblast.Nutností jsou také nějaké normální intervaly dopravy-max 1 hod.

5.nasazení historických vozidel v době sezony-například 830,820

6.Pružnost osbní přepravy.mám na mysli třeba speciální vlaky na akce typu Prázdniny v Telči a podobně.

7.Když už tedy by se otevřel o5 hraniční přechod Slavonice,tak by to chtělo delší vedení vlaků.nějaké spěšné vlaky do větších center v Rakousku.
Wiking
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.95.29
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 08:22:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

90% železnic v Německu rozhodně NEŽIVÍ nákladní doprava, to jste Kubrte vedle ako ta jedle...
Vejce_zářícího
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 11:27:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt to zjevně myslel trochu jinak. Nákladní doprava je přirozené podnikatelské prostředí pro železniční podniky.
Že je tomu v evropských socialistických státech (hlavně Francie a Španělsko, ale částečně i Německo) jinak je věc jiná.
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.21.80
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 12:04:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale jak socialistických státech, co je to zase za moudra. Přece Evropa má celkem jinou strukturu osídlení, průmysl i osídlení je rozdrobenější. To víc nahrává osobní dopravě, kdyby jsme tu měli aglomerace vzdálené od sebe 1000 kilometrů, tak tu bude hrát hlavní roli letecká doprava osobní a nákladní doprava železniční, koncentrovaná do do efektivních ucelených souprav jako v USA. Reálně tu máme český venkov, rozdrobené osídlení. To víc nahrává kamionové dopravě a osobní dopravě 810tkově-busové. Kdyby tu měl být stupeň motorizace jako v USA, tak musíme zbořit polovinu našich měst, protože pro auta tam není prostor. Americké aglomerace vyrůstaly převážně už v automobilovém věku, takže se v nich s automobily počítá. Takže sem bych fakt nějaký socialismus nemotal bavme se věcně a ne politicky
Skautské skupiny i skupiny cyklistů jezdí vlakem běžně, kolik přes Dvořiště a Břeclav nevím, neboť tam nebydlím a nejezdím, ale na Slavonicku je snad "nejcyklističtější" turistická oblast v ČR (což se o Břeclavi zrovna říct nedá), proto ten předpoklad.
Kubrt:
1) Jakási nákladní doprava v podobě jednoho páru Pn vlaku je deklarovaná studií (nekomentuji, neobhajuji, pouze cituji)
2)Turistickou železnici nákladní doprava neživí.
Jiný účel očekávám od tratě Praha-Ostrava, jiný od tratě Středokluky-Podlešín a Jiný od tratě Jindřichův Hradec- Nová Bystřice.
Pokud bereš efektivitu tak, že nákladů do Slavonic nebude jezdit tolik co do Středokluk, tak máš pravdu, ale do Středokluk zase nepojede tolik turistů, co do Slavonic. Každá ze jmenovaných tratí má svůj smysl, každá však pro jinou dopravu.
Ale jinak máš postřeh, ty jsi mě demaskoval (ÚMOB Jih). Zato Vejce si mě patrně s někým plete.
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.21.80
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 12:14:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak kdo někdy viděl, jak vypadá v jižních Čechách letní turistická invaze, tak snad o turistických železnicích nepochybuje.
Jinak v zimě je to tam prý krásné na běžky-oblasti se podle tuhých zim a množství sněhu přezdívá Česká Kanada (přitom je to na jihu) Takže zimu bych nepovažoval turisticky za úplně mrtvou.
Kdyby jste třeba neměli knížku o 100letém výročí téhle trati, tak doporučuju. Typuju, že na Masaryčce bude určitě k sehnání.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace