K-report
 

Archive through 10.duben 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » GVD připravovaný » Staré archivy » Archive through 10.duben 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Citátor Předpisový
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 13:48:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Petr vlček:

Jo,jo, přesně tak jak píšete to vidím i já, nicméně je to věc názoru...

Je podle Vás lepší mít hodně polomoderního šrotu (Bee,Bpee, de facto všechna reka) nebo zrekonstruovat z Bmee, Amee aspol. několik málo kvalitních kousků typu Bm(p)z, Am(p)z apod ??? ČD si vybraly první variantu...("tenkrát" prachy byly...)

PS: Jinak osobně jsem skálopevně přesvědčen, že ČD v otázce modernizace osobního parku nedisponují absolutně žádnou koncepcí a všechna rozhodnutí jsou de facto řešena systémem "AD HOC" (viz. nákupy RIC 200 vozů kvůli negativnímu kv-koeficientu vyrovnávky s cizinou apod., různé 854-ky, Marfuši aspol.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 754
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 15:13:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych šel ještě dál. Co takhle ty Bh a spol. vyhodit úplně a nakoupit ojetiny když na nové nejsou love? Třeba jako Bulhaři ty reka od DB.

A z hlediska cestujícího snad na všech relacích mimo koridory by ty reka nemohly stát majlant: nové sedačky, nová okna (buď pevná + klimakterium nebo polospouštěcí, ale taková kterými v zimě nesněží dovnitř), zkulturnit hajzly (a udělat ohřev aby nebyl hajzl půl roku bez vody) aby se měla kde usazovat nová stoletá špína.

Jak to že třeba u DB nepamatuju hajzlík s padajícím prkýnkem? Proč třeba ulomený prkýnko na hajzlu v Krakenu vede k tomu že tam žádný není minimálně od dob kdy začal jezdit Berouny?
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1272
Registrován: 8-2004
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 15:42:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr vlček:
Dá se říct, že souhlasím se vším. O tom nákupu "ojetin" by se dalo diskutovat, ale to, dkud nějaké ty modernější vozy vzít, už bych považoval za detail.
Jinak poslední odstavec Vašeho příspěvku 753, stejně jako poslední odstavec Citátora mi mluví přímo z duše.

Martyni:
Zatím je ještě bus pomalejší a přitom ne tak výrazně levnější než IC, poptávka po těchto IC (popř. SC s tarifem IC - pro Fanfána) v dvouhodinovém taktu je slušná. Pokud ale nabídka tohoto produktu klesne, přesune se potávka jinam (k nějakému substitutu). Ovšem zdaleka ne všichni (mám dojem že jen málo lidí) se přesunou k SC (pro pomaleji myslící: nemyslím SC s cenou IC), protože kvalita se o mnoho nezlepší a cena tak už bude ve výraznějším nepoměru ke kvalitě, navíc velmi pravděpodobně u té většiny překročí únosnou mez. Tato většina pak raději zvolí třeba ten bus, který bude sice pomalejší, ale výrazně levnější. Pokud mohu sledovat, tak mnoho (neříkám všichni) cestujících ČD tvoří studenti nebo důchodci. Ti mají do kapsy docela hluboko, takže pro leckteré už i to IC je téměř za hranicí únosnosti.
V případě IGK je to sic dražší, ale zase ne o tolik pomalejší.
SC i s jeho cenou je sice pro někoho možná únosné. Ale ten někdo v oučasnosti jezdí povětšinou IGK a dostat ho do vlaku je nadlidský úkol, těch, kteří už dnes tím vlakem jezdí a cena SC by pro ně nebyal odrazující je podle mého názoru moc málo na zaplnění takového vlaku ve většině poloh dne.
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
Fanfán
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 17:57:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U TISu je ještě jedna nectnost a tou je povinné místenkování.

To ano, ale co s tím? Přetěžování (tj. stojící cestující) není žádoucí, ostatně to není ani v klasických soupravách, a ani dvojnásobná kapacita supravy kvůli rezervě pro případ, že kdy se sejde více cestujících není správné řešení.
Raději bych se zabýval tím, jak celý problém obrátit ve výhodu: např. spojit to s možností rezervace konkrétního místa (např. místo č. 25 ve voze 4), předplacením nějaké služby, nebo zavést slosovatelnost místenek a i to výrazně technicky usnadnit - např. pomocí rezervace telefonem.
Liberté! Égalité! Sexualité!
Fanfán
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 18:05:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je podle Vás lepší mít hodně polomoderního šrotu (Bee,Bpee, de facto všechna reka) nebo zrekonstruovat z Bmee, Amee aspol. několik málo kvalitních kousků typu Bm(p)z, Am(p)z apod ??? ČD si vybraly první variantu...("tenkrát" prachy byly...)

To už se tady probíralo a mnoho chvály jste si tím nevysloužil...
Liberté! Égalité! Sexualité!
Fanfán
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 19:01:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud mohu sledovat, tak mnoho (neříkám všichni) cestujících ČD tvoří studenti nebo důchodci. Ti mají do kapsy docela hluboko, takže pro leckteré už i to IC je téměř za hranicí únosnosti.

SC i s jeho cenou je sice pro někoho možná únosné. Ale ten někdo v oučasnosti jezdí povětšinou IGK a dostat ho do vlaku je nadlidský úkol, těch, kteří už dnes tím vlakem jezdí a cena SC by pro ně nebyal odrazující je podle mého názoru moc málo na zaplnění takového vlaku ve většině poloh dne.

Ono si vlastně je potřeba říct, o co nám jde. Předpokládejme, že ČD se budou chovat racionálně, tzn. že se ve své činnosti nebudou orientovat na naplňování (maximalizaci) naturálních ukazatelů (vozokilometry, osobokilometry a pod.), ale na dosažení patřičného finančního efektu. To zaprvé.
K tomu, aby toho dosáhly, musejí znát strukturu poptávky a mít stanovené cíle a priority. Železnici je hromadný dopravní prostředek, proto je třeba se nejprve zaměřit na majoritní cílové skupiny a až poté i na specifičtější případy. Myslet si, že všechny uspokojím jedním typem služby je naivní. Např. jeden typ cestujících může odradit od cesty vlakem např. pouhá přítomnost jiných typů cestujících - třeba těm, kteří chtějí při cestě odpočívat, a/nebo se soustředit práci, mohou vadit křičící děti, hlučné skupinky studentů a to nejen ve vlaku, ale i na nádraží.
Samozřejmě, že v zájmu ČD je (postupně) připravit atraktivní nabídku pro všechny (potencionální) cílové skupiny.
Na druhou stranu, tato činnost má smysl jen a pouze tehdy, přináší-li ČD patřičný finanční efekt. Jinými slovy, nemá cenu pouštět se do takových služeb, ze kterých výnosy nedosáhnou náklady s nimi spojené. Potom mohou nastat dvě situace: Daný zákazník zaplatí vyšší částku, anebo přejde k takové službě, která je pro něj přijatelnější, která i přes snahu ČD klidně může z ryze objektivních důvodů existovat.
Jinýmy slovy, není-li na železnici - vzhledem k její finanční náročnosti - možno dosáhnout nízké ceny při zachování určité úrovně služeb, zatímco např. u autobusů ano, tak...
Byť je třeba podotknout, že ČD, a železniční společnosti obecně, mají - na rozdíl od jiných branží - dosáhnout ve jménu tzv. "veřejného zájmu" (ať už si o něm myslíme své) určitých dotací a cenu tak snížit. Ve vlastním zájmu by se ale měly snažit využívat toho co nejméně.

A na závěr ještě jedna praktická poznámka: Jde-li - nejen - o přepravu oněch nemajetných skupin (důchodci, studenti*), opět se ukazuje nevýhodnost současného tarifního systému, který v dané kategorii má stejnou cenu celodenně, celotýdeně, celoročně: Pokud by zavedly něco jako produktové jízdné s něčím jako plakátovou cenou, bylo by možné např. prodávat jízdenky na méně (málo) vytížené spoje, nebo prvních x jízdenek Praha - Ostrava pro daný spoj již od 99 Kč..., třeba i spojený s časnou rezervací, anebo jiným omezením (např. na nějaká méně oblíbená místa v soupravě), a tím (alespoň v rámci možností) uspokojit i tuto (obvykle méně náročnou) klientelu.

*na druhou stranu, kolik je opravdu nemajetných studentů
Liberté! Égalité! Sexualité!
Host
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.121.22
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 12:23:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S těmi IC a EC na Ostravu, co mají ubýt kvůli Lidči, to problém pro OV nebude, protože z Prahy do Ostravy má podle návrhu jezdit asi 5 párů IC "RT Expres", takže předpokládám že RT znamenán asi Rail Trans.
Prochor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 6-2004
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 14:13:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Moc se mi líbí, že neustále řešíte dopravu Praha Ostrava. A co nějaké přímé spojení na Liberec z Moravy. Opravdu člověka nebaví přesedat. To už není možné opravdu zařazovat aspoň přímé vozy???
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 261
Registrován: 4-2004
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 14:34:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, myslím, že alespoň v (5) a + a o prázdninách celotýdenně by se rychlík Lbc - Brno naplnil (pokud by nejezdil pitomě jako L.P.2004); přestupy skutečně část lidí odradí, zvláště když přípoj je v většinou na EC...

Docela by mě zajímalo, co pro tyto úvahy znamená např. VŘ na R na 030... Obávám se, že už to, že MD vyhlásilo VŘ právě na tuto trať znamená, že s nějakou "dálkovější" dopravou nepočítá...
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 813
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 18:15:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Host:
Lokom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 201
Registrován: 9-2003
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 20:33:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad walbrzych:

to se bohuzel obavam take :-((( pritom prave na dalkovou dopravu je ochotna jezdit vetsina lidi nez busem. mam par znamych, kteri studuji v brne, dokud jezdil primy vlak, bylo to v poho. docela velky odliv zacal, v poslednim primym nedelnim provozem, kdy tenkrat vlak stal dost dlouho v hradci, pernikove atd. mno a bohuzel co je prime spojeni veskere zadne, vsichni jezdi busem ... pochybuju, ze by pak sli zpet na zeleznici - treba je to zamer ministerstva i cd ... :-(((

jsem zvedavy, jestli aspon nechaji z lbc dalkovou dopravu na zapad, i kdyz uz jsem tez slysel nejake famy, ze by R mely od lbc koncit v UL. jestli k tomu dojde, pak budu plne podporovat, aby celou dopravu v libereckym kraji prevzal soukromy dopravce, pac ten nabidne aspon lepsi komfort
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 545
Registrován: 2-2004
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 21:13:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PŠ: Takže ne?
Prochor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 6-2004
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 21:31:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plně souhlasím s tím, ať dopravu převezme v Libereckém kraji soukromý dopravce a vůbec mi nebude vadiť, že v tom bude německej kapitál. Snad se mluvilo něco i o ZVONU,ale to nevím. Prostě dráhy to tady podělaly,jak jenom mohly.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 814
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 21:51:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Desiro: návrh JŘ by měl být zveřejněn 10.4..
Mája
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 4-2004
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 22:01:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A to v případě Liberce budete od příštího grafikonu přesedat i směrem na Cheb, neb všechny vlaky jsou v návrhu vedeny v relaci Liberec - Ústí n.L. západ a zpět s připojen na R Praha - Ústi n.L. západ - Cheb a zpět.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 546
Registrován: 2-2004
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 08:41:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chápu. Děkuji.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 160
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 10:12:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kde ty informace berete, podle mých informací návrh na intranetu není a velice pochybuji, že se tam zítra objeví, či že ho dají hned všechny kraje na web.
Psí web o služebních pomůckách GVD
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 407
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 11:45:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes38: najít to jde třeba tady
http://danone39.sweb.cz/ost/strategie.pdf
Prográmky pro BAHN
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 815
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 11:51:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Návrh dle zákona musí být zveřejněn 4 měsíce po konečném datu podání žádostí o kapacitu. Tento datum byl 10.12.2005. Uzávěrka dat pro tisk byla ve středu.
Takže v tento den by nejpozději měly odejít obálky s návrhem zúčastněným osobám. A předpokládám, že po tomto datu ho někdo vynese i v digitální podobě. Digitální podoba nám zatím nebyla poskytována.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 12:22:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vikijous: papír toho snese...
Psí web o služebních pomůckách GVD
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1274
Registrován: 8-2004
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 13:05:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad přímé R z Liberce kamkoliv)
Řekl bych, že je to do značné míry spojeno se značným odporem ČD k soupravám s dieslovou loko a současně k (docela logickému) prosazování elektrických hnacích vozidel pod drátama.
Nevím, na kolik by třeba kapacitně stačila souprava 854+2*Btn na trase Pardubice-Brno. Mám dojem, že moc ne.
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 262
Registrován: 4-2004
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 13:20:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: to samozřejmě, je to oprávněná snaha, ale zajde-li příliš daleko, je kontraproduktivní. Rychlíky na trati 240 by taky mohly být vedeny např. ř. 843 a elektrika by jezdila třeba Plzeň-ČB-Jihlava-HB. Ale byla by to blbost a cestujících by ubylo. Na 030 to platí taky, byť v menší míře. Navíc jede-li z Pce do Brna jako přípoj jen EC..
Nedělám si iluze, že by se naplnily R Lbc-Brno třeba ve 2h taktu v klasice (bejvalo třeba AB+BDs+3B apod.); ale 1-2 páry ve vhodných polohách (popř. dnech, prázdinách) by nejspíš úspěch měly; dále by pomohlo zpřípojovat v Hradci R Lbc-Pce a R HK-Brno.
Směrem na Olomouc to zatím jde; přípoje jsou R-R a silniční konkurence není taková (ovšem R Lbc-Pce-270 by byl nesmyslný, ledaže by v Pcích zdvojnásobil počet vozů;).
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 6-2005
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 13:26:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: Myslím, že přímých vlaků Liberec - Brno se už nikdy nedočkáme. Spíš bych ocenil důsledné přípoje na EC v Pardubicích. Letos je tam cca půl hodiny pauza, což není špatné vzhledem ke zpožděním, ale kdyby to bylo 15 minut, nezlobil bych se.

A teď se tu určitě objeví nějaký remcal, který nechce platit 60 Kč za EC .
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Prochor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 6-2004
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 13:36:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jenom nechci přestupovat. Chci dojet do Brna nebo Ostravy alespoň jednou za den třeba jenom přímými vozy.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1277
Registrován: 8-2004
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 14:02:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Walbrzych, Hrubyv, Prochor:
Tady je vidět, že každému stačí něco jiného.
Jeden vůbec nechce přestupovat, druhým to nevadí.
Jednomu EC nevadí, druhému ano.
Pak si má člověk (rep. dráhy) vybrat.
Jinak - já osobně proti soupravám s dieslem nic nemám, ba jako fotograf je dokonce vítám, ale pravda je, že dva tři vozy s mráčou nebo brejlovcem se nevyplatí. Odvrácená strana je ta nutnost přestupu. Je tedy jen na zvážení, na kolik jsou které vlaky v které dny zaplněny. Ono navíc provozovat jinou soupravu od pondělí do čtvrtka a jinou v pátek je docela na prd, protože ty páteční vozy nikde celý týden nevyužiji a tím je jejich provoz ještě dražší.
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 263
Registrován: 4-2004
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 14:08:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hrubyv: Takový remcal se třeba neobjeví tady, ale je jisté, že se jich denně objevuje mnoho nad idosem. 60,- navíc za půldruhé hodiny jízdy není málo - je to však otázka nejen tarifu, ale i JŘ. Nechť tam jede rychlík či expres, nechť je přestup v HK na R přes Týniště...
Hroch: no jo, no...
On ten model, co se udržel donedávna, tedy 2 soupravy jedoucí ráno z LBC/Brna a obp. zpátky, nebyl špatný. Ovšem nově zavedené R na 030 frekvenci rozmělnily...

(Příspěvek editován uživatelem wałbrzych duben 09, 2006)
Prochor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 6-2004
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 14:29:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No prostě nic, vidím to na autobus, jak od Brna, tak i o Olomomouce do Liberce.
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 6-2005
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 14:55:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samozřejmě že záleží na každém, co se mu líbí víc. Od toho jsou přeci diskuse, abychom si vyměňovali své názory na věc.

Osobně jsem spíše zastáncem "skorotaktu". Zvykl jsem si na to u DB a vyhovuje mi to i za cenu více přestupů.

Dnes už neplatí, že všichni jedou "na šestou" do práce a v sobotu na výlet na Karlštejn. Frekvence je rozmělněná, protože to lidé prostě potřebují (jinak by přeci rozmělněná nebyla).

V době KMB a zpátečního příplatku za 60 Kč mi přijde, že vstřícnější už dráhy, co se týče vlaků EC, být ani nemohou...

Často jezdím R790 z Pardubic. Když přijede EC od Brna (jako vždy se zpožděním), přistoupí tak hrubým odhadem dvacet lidí. To není moc.
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1278
Registrován: 8-2004
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 15:29:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Walbrzych:
Z pohledu cestujícího mám raději více spojů, i když jsou méně kapacitní.
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1840
Registrován: 6-2002
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 15:42:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PŠ: A oficiálně ten návrh patří do rukou pouze "zúčastněným osobám", které ho nemají dále šířit, nebo je to od tohoto data veřejný dokument (něco jako vyvěšení na úřední desku)?
Mája
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 4-2004
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 15:48:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď jsem u toho, buď budeme mít 2 páry denně v klasice, nebo 6 párů, ale v motoru a s přestupem. Taky si myslím, že bude lepší ten přestup, pokud to bude v taktu. Pokud však někdo vymyslí takovou kravinu, jako je na trati 070/071/080, že jednou se přestupuje v Bakově a jednou v Boleslavi, tak je to naprd.
K tomu Chebu, ačkoliv nebude 2 hodinový takt, neb některé spoje jsou vynechány, tak přece jenom to bude docela pravidelný. Ve směru na Cheb na minutu, v opačné směru sem tam nějaká minutka lítá.
Liberec - Cheb
Liberec ˙˙˙odj 6:13, ˙8:13, 12:13, 14:13, 16:13, 18:13
Ústí západ přj 8:35, 10:35, 14:35, 16:35, 18:35, 20:35
Ústí západ odj 8:42, 10:42, 14:42, 16:42, 18:42, 20:42
Cheb ˙˙˙˙˙přj 11:42, 13:42, 17:42, 19:42, 21:42, 23:54 (přestup v Chomutově na Sp)
Fantomasdc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1088
Registrován: 7-2002
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 15:57:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To hrubyv ad R790: Otázkou je, kolik lidí by tím vlakem jelo od Brna lidí, kdyby byl přímej.
Spousta lidí ve směru Slovensko/Morava - Liberec jezdí vlakem do Pardubic/Hradce/Prahy a tam přesedaj na bus (směrem z Lbc je to opačně). Kdyby jezdil vlak přímej, tak by ho využívalo víc lidí, neb spoustu jich odradí ten přestup. Spousta lidí totiž, když už musí přestoupit, tak volí radši autobus, protože je rychlejší (a mnohdy i levnější).
No, a jestli dráhy zrušej přímý "klasiky" i ve směru Lbc - ÚL - Cheb, tak "pár" lidí taky naštvou...
"Jen bílou orchidej...."
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1280
Registrován: 8-2004
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 15:57:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mája:
Ten "přestup" v Chomutově bych se nedivil, kdyby byl jako letos - tj. pokračování soupravy pod jiným označením - alias "přímé vozy".
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 6-2005
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 16:31:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Docela by mě zajímalo, kolik lidí SKUTEČNĚ volí autobus před vlakem jen kvůli přestupům. Ale asi to nelze vyzkoumat. Chápu to třeba ve Staré Pace, kde se přestupuje opravdu šíleně, ale v Pardubicích?

Stejně nemůže vlak jezdit všechny relace bez přestupů. U autobusů to je jednodušší, protože mají menší kapacitu, takže se to vyplatí. Představte si, že by všude jezdily soupravy typu sólo 854. Myslíte, že by se to vyplatilo?
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Fantomasdc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1089
Registrován: 7-2002
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 17:02:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to si radši ani představovat nechci, zvlášť 854 ne...
Ale vybraný spoje by jako přímý jezdit mohly.

Ad Mája: Z toho nástřelu Lbc - Cheb mě jímá hrůza. Kdyby to aspoň chtěli od Lbc do ÚL vozit 843...
"Jen bílou orchidej...."
Prochor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 6-2004
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 17:56:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No nevím, nevím. To je jako s vlakem do Kolína z Liberce přes Nymburk, kterej kdysi jezdil. Neříkám nic o všedním dnu, ale stojím si zatím, že ty lidi si na víkendy na ten vlak postupně zvykali. A šup! Je pryč. Nemůžu si pomoct, mne se zdá, že dráhy hodlají Liberec naprosto od republiky izolovat. A trvám si na tom, že jednou za den nějakej přímej vůz do Ostravu a na Brno by se uživil.
Prochor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 6-2004
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 17:58:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a písničcce o nějakým 5.koridoru už nevěřím taky vůbec. Myslím, že to dovedou tak do Mladý Boleslavi a je to konec.
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 6-2005
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 18:44:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prochor: Liberec je na tom špatně. Má dobré spojení akorát tak do Drážďan. Spojení do Prahy se už asi nedočkáme, protože vítězí Tanvald. Otázkou je, jestli by vůbec vlak mohl konkurovat autobusům. Ale to už se mockrát řešilo třeba na DF ČD a k žádnému výsledku se stejně nedošlo :-(

Myslím, že jsou jiné relace, které si opravdu zaslouží přímé spojení. Napadá mě třeba Praha - Trutnov, kde se nám počet spojů utěšeně rozrůstá a cestujících přibývá (protože je tam skutečný potenciál).
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Prochor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 6-2004
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 18:51:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím,že by vlak konkurovat mohl,ale to by musel někdo se sebou trocu hejbnout. A nezlobte se. Uvědomte si, že je Liberec počtem obyvatel na 5.místě a to samo o sobě je faktem. Takže o jakém potenciálu to mluvíme?Kdo zazdil, že lidi z Liberce nejezdí vlakem?
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 6-2005
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 19:13:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Často jezdím po tratích 070, 030, 089 atd, takže mám trochu přehled. Když jezdil ranní přímý spoj Liberec - Praha, nenaplnila se ani sólo 854. Cesta vlakem totiž trvá příliš dlouho, než aby byla atraktivní. Pátý koridor je hudba budoucnosti, pokud vůbec.

Velikost města ještě neznamená, jaká bude poptávka po cestě VLAKEM do Prahy. Jediná šance je postavit trať Praha - Liberec na 140 km/h, která by však musela být prakticky celá novostavbou, takže příliš drahá. Navíc je tu nákladní doprava sporadická oproti jiným relacím v republice. Nejsem přítel hesla "železnice všude za každou cenu". Ubírá to peníze smysluplnějším projektům.
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Prochor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 6-2004
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 19:17:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hm,tak Liberec odřízneme a vytrháme koleje.Oni je třeba bezdomovci rádi zpeněží.
Prochor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 6-2004
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 19:20:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo a pokud jsou u Liberce dřevěný pražce - ty se zase hodí zahrádkářům.To je podle vás perspektiva železniční dopravy na Liberecku!A 5.koridor povede Praha-Trutnov! Proč asi necestují vlakem lidi z Liberce do Prahy? Kdo to zavinil?Ty, který na údržbu tratí kašlali. Hlavně, že tu je jeden,dva,tři,čtyři koridory a ostatní tratě nejsou nic.
Prochor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 6-2004
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 19:21:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nakonec - Opravdu pro Liberec, zaplať Pán Bůh za ty Němce!!!!Kdyby to tu chtěli všechno zkoupit, ruce jim budeme líbat.
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 6-2005
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 19:23:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč nutně odřezávat? Liberec má dobrý potenciál na jiných relacích: Pardubice, Zittau, Tanvald, Turnov. Praha prostě ne. 070 má zase smysl pro spojení třeba Boleslavi s Prahou. Nemusíte všechno brát tak polárně. Prostě existují místa, kde vlak nemá šanci konkurovat (bez mamutích investic). Tak se s tím smiřte.
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Lokom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 9-2003
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 19:41:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

myslim, ze lbc je 6. nejvetsim mestem v republice v poctu obyvatel ... teda pokud ma olomouc jeste porad pres 100 000 :-)

ad hrubyv:
Docela by mě zajímalo, kolik lidí SKUTEČNĚ volí autobus před vlakem jen kvůli přestupům

v pripade jiz zminovane relace lbc - bo znam osobne 6 lidi - jsou to tedy vsici studenti, ale i tak. predpokladam, ze ve skutecnosti bych se jich naslo mnohonasobne vic ...

faktem ovsem zustava, ze liberecaci by si zaslouzili aspon jedno prime spojeni jak s jizni, tak se severni moravou, potazmo i slovenskem. nikdo nerika, ze musime mit vylozene samostatny vlak, ale napr. 4 prime vozy, ktere by se v pardubkach hodily na jiny R/Ex by opravdu neuskodilo. je to ovsem otazka priorit - a to bohuzel liberec nikdy nebyl, neni a nikdy nebude

a za teto situace, jak jsem jiz psal v prvnim prispevku (viz vyse) tak je jednoznacne pro liberecky kraj nejvhodnejsi soukromy dopravce, protoze ten by se aspon snazil vykazat nejake vysledky pro urad LK, coz CD zatim stale nechapaji. i proto se vedou vzdy zdlouhava jednani mezi krajem a CD, a. s.

vse je veci jednani a dohody - ony ani CD nemohou uspokojive obslouzit celou republiku, protoze na to proste nemaji penize. a pokud nejaky kraj chteji vypoustet, respektive mu zajistovat "mensi obsluzni komfort", tak at ten kraj ci trat zkratka pusti a nechaji predvest umeni provozovani drahy a drazni dopravy nekoho jineho ...
Lokom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 9-2003
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 19:47:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v pripade prahy souhlasim, ale konkurovat by 100% mohl prave na jizni i severni moravu, potazmo i to slovensko, aspon v sezone tedy urcite ano. i kdyz kdo vi, uz zacal jezdit bohuzel i primy autobus liberec - kosice ...
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 6-2005
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 19:48:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lokom: Jo, to zní rozumě. Přímé noční spojení na Slovensko by asi mělo využití, jezdí tak docela dost gastarbeitrů (jednou jsem si s takovu grupou Romů povídal z Liberce až do Altpaky a dokonce si se mnou dali ruma. To jsem ještě mohl pít. Ach, kde jsou ty časy).

Nejen že peníze nemají ČD, ale ono není ani moc peněz na tratě. S vypětím všech sil děláme pár koridorů, na víc opravdu není. Prostě jsme chudá země a EU není bezedná.

Ale to už jsem úplně off topic. Těším se na první návrh GVD!
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Lokom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 9-2003
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 19:51:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

protoze jsem liberecak, tak se na novy grafikon ani moc netesim
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 6-2005
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 19:56:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem zase z Paky, takže se těším. Možná jsem si konečně vybojoval lepší spojení do ChlCi. Už na tom pracuji dva roky. OREDO mi stále tvrdí, že se tím bude zabývat. Věřím, že se tím zabývají, ale zatím se nic nestalo. Tak pořád doufám. Jsem prostě idealista...

Třeba vám přidají spoj do Drážďan .
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Mája
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 4-2004
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 20:12:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo to jsem ještě zapomněl, všechny vlaky Liberec - Ústí n.L. jsou v návrhu vedeny řadou 854. Taky všechny vlaky Nymburk - Česká Lípa (a některé protažené Sp dále do Rumburku) jsou také vedeny řadou 854!! Konec klasik na severu.
Prochor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 6-2004
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 21:10:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No a o to mi jde, přímé vozy na Ostravu a přímé vozy na Brno - o Prahu se mi už nejedná, to nemá smysl v porovnání s autobusy! Rovněž se netěším na nový jízdní řád jako Liberečák. ČD se budou chlubit, že přidají jeden motoráček do Kotěhůlek. Překvapit snad mohou jedině Němci.
Prochor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 6-2004
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 21:12:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I když si ničit vlaky na tak "kvalitních" tratích jako na Liberecku je možná taky přestane bavit.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 634
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 21:25:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mája: Konec klasik na severu.
Konec? Konečně! Když se dívám na ty soupravy o třech vozech tažených velkým naftožroutem, tak mě očima ekonoma jímá hrůza a očima ekologa taky. I když ekonom ani ekolog nejsem, tak mě jímá hrůza... Ale při stavu motoráků u nás, si myslím, že o náhrady nebude nouze, takže fotiči klid
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 6-2005
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 21:28:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prochor: Tak už si konečně rozumíme . Nejsem apriori proti přímým spojením, ale všeho s mírou.

Já doufám, že Němci překvapí. Jsou jediní, kdo zatím dokázali dostat do Liberce kvalitní vozidla (i když 854 mám jako cestující taky docela rád).
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Fantomasdc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1092
Registrován: 7-2002
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 22:08:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Mája: No, tak to je teda paráda! 854+Btn na všech R
a na Os 810... Ze severu se stává smetiště ČD Já chci na R 843+043 a ne nějaký rozhrkaný, 40 starý, rádoby modernizovaný, líný šunty... Já už snad začnu "oplakávat" i ty bardoty...
"Jen bílou orchidej...."
Lokom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 206
Registrován: 9-2003
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 22:16:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jj, taky jsou mi milejsi 843 s privesakama ... ba dokonce co se tyce pohodli, i 842 mi byly pohodlnejsi nez 854 ... pokud teda ovsem 842 nefunela na plny vykon do jermanic, to bylo horsi :-))
P. Fajgl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 22:44:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice:
Zajímavé. Mě zase jímá hrůza očima ekologa i ekonoma u motorových souprav: kouřící a nepříliš rychle jedoucí, ale naftu spotřebovávající motorový vůz, přívěsné vozy, do kterých se nafta leje ale stejně netopí, protože teče někam jinam, prostě pojízdný ropovod, navíc netěsnící.
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 546
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 23:25:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sedmiminutové přestupy v Ústí - západ mezi Lb-UL/UL-CH jsou zase zaděláváním na průsery typu jedno zpožďení a kolabuje půlka republiky.
GVD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.180.53.50
Odesláno Pondělí, 10. dubna 2006 - 00:02:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak máme 10.4.a návrh nikde. To je hrůza
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 21166
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 10. dubna 2006 - 02:24:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chápu to třeba ve Staré Pace, kde se přestupuje opravdu šíleně, ale v Pardubicích?

O co lépe se přestupuje v Pcích? Sice tam jsou (vyšší) perony, ale zase se musí fárat do podchodu :-(
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace