K-report
 

Archive through 28.březen 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Trať 220/221 » Trať 220/221 - čtvrtý koridor... » Staré archivy » Archive through 28.březen 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3100
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 22:39:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na krakorci je vjezd pouze od Uhříněvsi a je to nejspíš kvůli tomu, že vjezd je těsně za obloukem (sotva 100 metrů), tak aby na to návěstidlo u 2.TK asi bylo lépe vidět (až to časem zase zaroste křovím). Prostorový problém s umístěním návěstidla vedle koleje by jinak nebyl, když se tam vešel ten základ, že..


(Příspěvek editován uživatelem Poborskiii březen 21, 2006)
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3103
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 23:45:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď jsem koukal do TTP (účinnost od 19.11.2004) a v zastávkách Mirošovice, Mnichovice, Světice, Kolovraty a Strašnice je tam psané zábradlí (resp. zábrana) mezi 1. a 2. kolejí. Osobně si vybavuji akorát, že bývalo ve Strašnicích (tam společně s drátovodem). Proč vlastně a kdy tyhle zábrany zmizely?
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Michal_novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 263
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 00:15:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plesoun: A slouzis taky pohotovost v Benesove? Ja jen, jestli se treba nekdy nepotkame ...
Beneš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 306
Registrován: 11-2003
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 00:18:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vhd_sl: Díky za ujištění. Mě to spíš připomělo ten známý vtip, jak dělníci staví velikánský komín. Už ho mají skoro hotový a v tom mezi ně přiběhne udýchaný mistr a povídá: "Chlapi, průser, obrovský průser! Někdo mi otočil plány, my měli studnu kopat"

A s tím nápisem OSTUDA - já to taky nebyl
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 06:33:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hm, tak podle té Poborskiiiho poslední fotky je to naprosto jasný - důvodem pro krakorec je viditelnost návěstidla v druhé koleji v oblouku.. dokonce je z té fotky vidět, že to návěstidlo je oproti koleji nadoraz (tušim že to je něco kolem 0,575m) vyoseno doprava ven z oblouku.. to taky znamená, že ten základ uvnitř oblouku nemohl být.. pokud to neni zkreslený a ten oblouk je opravdu tak hnusnej, pak se celkem divim, že to bylo odsituovaný.. i když tahle situační komise při předběžným situování byla (proti jiným krajům) hodně v pohodě + asi tam v okolí lepší místo není..
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 10:28:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Poborski (3103): zábrany byly určitě v Mirošovicích, osobně jsem je coby malé dítě překonal poté, co jsem překonal babiččinu ostrahu a zdrhnul z domu Nicméně jsem samozřejmě nevěděl (bylo mi asi 5), že se musím rozhlížet, tu zběsile houkající E499.1 na tehdejší Vindoboně si pamatuju dodneška...
Ice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 469
Registrován: 10-2002
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 15:56:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trocha nostalgie z Měcholup aneb co se změnilo mezi 5.1.2003 a 1.2.2006:

Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 19:06:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ice: To je krásný srovnání. Máte ještě někdo podobné fotky? Pochlubte se. Poborskii určitě.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1222
Registrován: 8-2004
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 22:27:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poborskiii:
To že je na krakorci jen to od Uhříněvsi vím. S prominutím musím konstatovat, že zase tak úplně mimo nejsem. (Ale neberte to ve zlém.)

Plešoun:
Pár srovnání mám, i z průběhu stavby, ale jen na papíře. Předpokládám, že mě Poborskiii zdatně zastoupí.
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3108
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 17:42:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já zas tak moc starých fotek nemám, detailně trať beru až teď během stavby, ale něco by se sestavit dalo. Předtím ta trať, např. mezi Měcholupy a Hostivaří, byla tak brutálně zarostlá, že skoro nebylo kde fotit.
---
Teď jsem tři dny běhal různě po úřadech (úspěšnost vyřízení tak 30%) a když jsem se dnes konečně dostal na trať, tak nevím, kam dřív skočit. Tolik toho přibylo.
---
Vezmu to od Strančic.
- Na 3. koleji už několik dní jezdí traktor s valníkem, uřezávají a nákladají do něj větve atd., které ještě zůstaly na opěrné zdi.
- Ode dneška večer by měla být výluka 3.koleje přerušena, zrovna když se zlepšilo počasí. Z uplynulých 23 dnů výluky se na ní totiž pracovalo jen asi 6 dní.
- V úterý chodili po stanici dva chlapíci a počítali pařezy a navíc je třídili podle průměru.
- V úterý a ve středu EŽ vybetonovali na zhlaví dvě patky. Dnes jich přibylo několik u 2.TK mezi Světicemi a Říčany. V následujících dnech se bude pokračovat.
- Podél 1.TK u měnírny probíhá jakási skrývka a asi výkopy pro kabely.
- Svojšovice: tam je dopilotováno, betonuje se základová spára a staví se armatury a bednění pro betonáž opěrné zdi.
- V zářezu před Říčany se stále bagruje ve svahu. Už je tam místo asi pro šest patek bran TV.
- V Říčanech se zapojuje provizorní SZZ, tzn. téměř všechny prvky jsou propojeny kabely a zkouší se jejich funkčnost, dokonce i nové přestavníky jsou zapojeny (ale ještě nejsou připojeny k výhybkám), všechna návěstidla byla již otočena do správného směru. Zkoušení návěstidel 2S a 1S na krakorci:

http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3109
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 17:55:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mimochodem, divím, se že u té vjezdové říčanské mechaniky není větší nával fotografů, když svítí tak sluníčko, v úterý odpoledne jsem viděl jednoho (s kamerou) a dnes také jen jednoho. A jeden člobrda fotil ve Světicích.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 17:58:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Do Uhříněvsi jezdí výpravky na školení. Funguje tady modelová JOPka.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3111
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 18:08:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi jo, viděl jsem dnes v Uhříněvsi u těch kontejnerů chumel lidí v civilu.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 521
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 20:06:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poborskii: Proč se divíte? Např. já jsem si to nafotil v klidu a pohodě několikrát ještě v době, kdy se tam nekopalo - za svůj život jsem byl v Říčanech snad 15x, naposledy někdy v lednu :-)
ICQ -> 21 65 33 068
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3114
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 20:09:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak už jsem psal, v Kolovratech přibyla předvěst Př 1Lo, kuriozity jsem si všiml u stávající předvěsti u 2.TK, je totiž označena špatně Př So namísto správného Př Lo a to už asi dlouho, ale nikdy jsem si toho nevšiml:

U hradla Kolovraty - Rybník probíhají výkopové práce (asi napojení na rozvodnu elektřiny přes trať). Kontejner s provizorkou vedle hradla:

A pak už následují návěstidla. Stávající Lo a So (budoucí 2Lo a 1So) byla vyměněna za třísvětlová a do páru k nim přibyla 1Lo a 2So:

Dále následují uhříněvské předvěsti Př 1L a Př 2L a stávající Př L:

Za benickým přejezdem je pak stávající Př So a pak nová předvěst Př 2So, nevím jestli tam bude nová Př 1So či zda přeznačí stávající Př So. Dále následují vjezdy 1L a 2L a stávající L:
}
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3115
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 20:18:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bureš: Proč se divím? Protože spousta lidí dělá vše na poslední chvíli a protože kolem Prahy moc mechanik už není, předpokládal jsem, že tam budou pražští šotouši stát ve frontě. No, ale asi ne.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 522
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 21:35:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poborskii: Kolem Prahy moc mechanik není? To je dobrý vtip Co třeba takový obyvatel Olomouce, ten je na tom mnohem hůř :-)
ICQ -> 21 65 33 068
Michal_novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 264
Registrován: 11-2002
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 21:44:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Ricanech jsme meli skoleni ve stredu...
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3116
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 22:08:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

- Před benickým přejezdem podél 1.TK probíhá rozsáhlé kácení vzrostlých stromů z důvodu posunu kolejí cca o tři metry (úprava geometrie oblouku před přejezdem):

- V obou kolejích před Uhříněvsí byla na některé nové stožáry TV umístěna výstroj.
- Kolem zrušeného přejezdu vzniká staveniště. Buňky, přeložky kabelů, odstranění části vozovky, hloubení jámy u přejezdu na silnici směrem do města.
- Podél 2.TK se buduje protihluková stěna (z obou stran přejezdu).
- Podél 1.TK konečně jakžtakž zprovoznili chodník - povrch ze zhutněné stěrkodrti a zábrany z obou stran. Ale ještě zbývá ho nějak vylepšit u třetího přejezdu (ul. Fr.Diviše):

- U třetího přejezdu se objevil kontejner s PZZ:

- Pokračují rozsáhlé práce na silniční přeložce skrze bývalou cihelnu (zatím jsem se nedostal dovnitř na staveniště, takže celkový přehled o všech částech stavby nemám).
- Stále probíhají noční výluky z důvodu stavby pažící stěny pro podjezd mezi a 1. a 2. kolejí, nicméně nevím, co konkrétně se tam děje teď v noci, protože ty stroje, co tam stály přes den, jsou už pryč, zmizelo i osvětlení a mezi koleje se vrátil i seřaďovací trpaslík.
---
Trochu zpátky: technologická budova ve Strančicích dostává již střechu, v Uhříněvsi se zatím staví štítové zdi. Ve Strančicích se na staniční budově objevila stejná velká cedule s informacemi o stavbě jako v Uhříněvsi.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3117
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 22:37:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

- A jen slovně ke koleji 103. Kolej položena v celé délce, včetně výhybky č.31 (jen částečně smontována) a kolejí do Metransu, je zaštěrkována, podbita a částečně svařena. Dnes proběhlo podbití sousední 1.TK(101) a spojky č.33-34, zítra se bude podbíjet 2.TK(102). Podbíječce se podařilo v Uhříněvsi hned u provizorního přejezdu přeseknou dva silné kabely provizorního SZZ. Dále zde byl v těchto místech demontován starý stožár s úsekovým děličem v 1.TK (ještě zůstává jeden u 2.TK, ten padne asi zítra). A posléze proběhla demontáž provizorního přejezdu (minimálně v 1.TK).
- V Měcholupech byla dokončena PHS u 1.TK, včetně polí přehrazujících zkratku do Průmstavu.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Miky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 24. března 2006 - 09:35:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K Poborskiiimu není co víc dodat - jako vždy zdokumentované do detailů
Snad jen podbitá, částečně svařená kolej č.103:

kolej 103 smer Metrans

pred svarenim

svarena
http://koridory.wz.cz
Dráteník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.71.1
Odesláno Pátek, 24. března 2006 - 18:39:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prozaický důvod demontáže trakčního stožáru s úsekovým odpojovačem,nevešla se vedle něj 103kolej.
Dispečer221
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 24. března 2006 - 18:49:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Poborskii,ty vjezdová do Říčan na krakorci jsou 6+2pruhy nebo 5+2 pruhy z té fotky je to špatně vidět,díky.
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 474
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 24. března 2006 - 20:10:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Víte někdo, jaké staniční koleje se rekonstrují (obecně, na 4.koridoru)na svršek UIC 60? Hlavní průjezdný a navíc 1 lichá a sudá? Nebo je to jinak?
Pokud se tady o tom mluvilo, tak se předem omlouvám....
Přiznejme si: bez železnice by svět vypadal úplně jinak......

http://www.brnosim.wz.cz
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.199.178
Odesláno Pátek, 24. března 2006 - 20:32:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

UIC60 bude jen v hlavních a traťových kolejích.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3124
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 24. března 2006 - 20:35:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dispečer221: šest svítilen, spodní je zaslepená (bylo mi vysvětleno, že mezi světly a pruhy musí být tmavá mezera), takže pětisvětlové návěstidlo se dvěma pruhy:

http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Ice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 470
Registrován: 10-2002
Odesláno Pátek, 24. března 2006 - 21:10:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plešoun: časem snad ještě nějaký srovnání dodám. Jen se musím vypravit na ty místa, který mám zdokumentovaný z dřívějška a udělat srovnávácí fotky. Poborskiii má pravdu, že ta trať byla brutálně zarostlá, ale i tak se tam dalo nějaký to místečko najít
Dispečer221
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 24. března 2006 - 21:30:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je zajímavé že 6-ti světelná se zaslepením se začali montovat až na tomto koridoru,jinak na 1 koridoru se jezdí podstatně rychlejc a světla jsou plně funkční,ale jinak díky.
Zbyněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 210
Registrován: 1-2004
Odesláno Pátek, 24. března 2006 - 21:31:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poborskiii: kdo máte možnost se podívat do plánovaného siuačního schématu Říčan, tak se mrkněte, na jakou rychlost budou výhybky mezi 1TK a 2TK...Ta prázdná svítilna by pak mohla být na indikátor rychlosti "50"...Jinak není důvod, aby byla mazi pruhy a svítilnami mezera....Jenže netuším, zda takový indikátor je zaveden...vím že u nás na jihu se o tom mluvilo i je příprava v určitých návěstidlech, ale nakonec se to vyřešilo plechovou tabulkou....
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 24. března 2006 - 22:03:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zbyněk: nehledejte speciality, případná 50 ve spojkách by se řešila plechovou cedulkou (nekontroloval jsem, ale tušim, že ve spojkách byla 60).. ta prázdná svítílna je tam proto, že SDCčka začala před časem (cca před rokem nebo dvěma v době když začli realizovat Zábřeh) bazírovat s prázdnou pozicí mezi spodní žlutou a pruhem dle normy - najednou začali svítící pruh považovat za klasickou svítílnu..

Zábøeh
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 476
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 24. března 2006 - 22:08:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No je fakt, že prázdná svítilna dole je trochu divné. I když indikátor 5 jsme ještě neviděl, spíš ty plechové tabulky(napadá mne kupř. Choceň, Tetčice......)
Přiznejme si: bez železnice by svět vypadal úplně jinak......

http://www.brnosim.wz.cz
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 24. března 2006 - 22:22:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koudy: indikátor se dává v případě, že je potřeba rozlišit 40 a 50 - to by se dolní žlutou s plechovou padesátkou nevynávěstilo.. např. v Uhříněvsi by tedy (pokud to nemotám) měly v definitivce být, kvůli vjezdu na devátou od Hostivaře, na cesťákách.. v Zábřehu na vjezdech od Lukavic bude taky kvůli 30 na jedenáctou.. obecně se snaží indikátorům vyhýbat, plechárna je podstatně levnější řešení - např. mezi Kadaní a Karlovými Vary se tam, kde na jedné výhybce ve zhlaví na 50 byla 40, nedávaly indikátory, ale snížila rychlost na 40 (není divu, pokud je indikátor záležitostí v řádu několika desítek tisíc..)..

(Příspěvek editován uživatelem vhd_sl březen 24, 2006)
Dispečer221
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 24. března 2006 - 22:32:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týče právě prázdného světla,vyčetl jsem že se ob jedno světlo odliší světelné pruhy pokud bude rychlostní návěstní pruh žluté barvy (tedy 60 km/h) a rychlost bude vyšší než 120 km/h,takto jsou např. řešeny návěstidla na koridoru kde dokonce v Českém Brodě jsou návěstidla kvůli tomu se 4 světelnými pruhy
rozloženy 1-pruh=zelený,2-pruh=žlutý,3-pruh zelený.Je to uděláno pro noční vizi,aby světla do sebe nesplývala.Pokud by se k návěstidlu cokoliv umístovalo muselo by to být pod návěstním štítem(tabůlka,indikátor,atd.).
Beneš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 309
Registrován: 11-2003
Odesláno Sobota, 25. března 2006 - 00:00:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesně tak, už se to řešilo v diskuzi Světelná návěstidla. Dvě žlutý prostě nesmí být nad sebou.
veger
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.15.36
Odesláno Sobota, 25. března 2006 - 14:44:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen dodám,že dle dps 672 doslouží mechaniky v Říčanech 30.3. v 7.15,kdy se začíná se zapínáním provizorního SZZ,vjezdy budou uskutečňovány na Pn.
Dispečer221
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 11-2005
Odesláno Sobota, 25. března 2006 - 15:07:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chci se zeptat zda nemáte někdo,plán kolejiště Metransu(kontejnerového kolejiště),i nějákou dokumentaci,kdyžtak to pošlete na mail,díky.
Havrda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 3-2006
Odesláno Sobota, 25. března 2006 - 15:21:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jak to vypadá s mechanickým návěstidlem za Říčanama směrem na světice?Je tam ještě,nebo už ho dali pryč?Předem dík za odpověd
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 25. března 2006 - 15:38:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Havrda: viz odstavec o dva příspěvky výše...
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 477
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 25. března 2006 - 16:00:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

takto jsou např. řešeny návěstidla na koridoru kde dokonce v Českém Brodě jsou návěstidla kvůli tomu se 4 světelnými pruhy

Když tam jsou 2 zelený a žlutej pruh, tak to ani snad jinak nejde, když díly s pruhy jsou po dvou. Nebo se snad dělají i po jednom(návěstidla AŽD)? Stejné je to i v Modřicích.
Přiznejme si: bez železnice by svět vypadal úplně jinak......

http://www.brnosim.wz.cz
Dispečer221
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 11-2005
Odesláno Sobota, 25. března 2006 - 16:54:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdysy se o jednom pruhu návěstidla dělali(viz Vysočany),i Libeň má po jednom pruhu,ale po úpravě normy se dělají se dvěma pruhy,a pokud je potřeba jen jeden pruh tak se ten druhý zaslepí,zde zase platí že pokud tam bude jenom jeden pruh (ať zelený nebo žlutý) zaslepí se horní pruh.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3133
Registrován: 6-2003
Odesláno Sobota, 25. března 2006 - 20:50:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsem objevil malé pojednání o hluku na železnici ve Vědeckotechnickém sborníku ČD z roku 1998 (PHS v té době byly spíše ještě v plenkách, takže o nich tam moc není): http://www.cdrail.cz/VTS/CLANKY/606.pdf
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3135
Registrován: 6-2003
Odesláno Sobota, 25. března 2006 - 22:19:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Náhodou jsem našel článeček o koridoru v Hlasateli Prahy 15 č.2005/09, je tam trocha o vzniku zastávky v Měcholupech a i fotka původního mostu z roku 1934 : http://www.praha15.cz/hlasatel/2005-09/hlas200509.pdf (PDF-1,36 MB)
---
V jiném čísle jsem našel zajímavý postřeh z Hostivaře:
Hostivařské nádraží
Silnice „U Nádraží“ voněla v červnu lipovým květem, koruny hučely bzukotem včel. Místy byla ta alej prostřídána kaštany od „Volfovy ohrady“ a hlavně před restaurací „U Milionu“ (také „U Kovandů“), tam se zastavovali lidé, když šli z práce.
Na nádraží se chodilo s bandaskou pro vodu, byla tak dobrá a čistá, že se u nás doma používala speciálně na vaření kávy. Tehdy se i u nádraží mohl sbírat lipový květ, byl čistý a sušil se na čaj.
V průběhu čtyřicátých let se vše začíná měnit k horšímu i kolem Hostivařského nádraží. Přestali jsme chodit k Preisům pro mešní víno a zastavovat se pro dobrou vodu u studny na nádraží. Kolejiště nádraží zaplnily transporty německých vojáků a techniky, směřujících na východ. Vše posmutnělo a na perónu začíná být cítit železo a nafta.
Teprve v roce 1944 přichází jistá naděje shůry v podobě „kotlářů“. To byli odvážní piloti rychlých a obratných letounů typu Mustang, Hurican nebo Spitfire, kteří úspěšně ničili lokomotivy vojenských transportů. Létali velice nízko, mnohdy byla vidět i tvář pilota.
Jaroslav Chudomel
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3136
Registrován: 6-2003
Odesláno Sobota, 25. března 2006 - 22:56:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pár fotek z koridoru Hostivař - Uhříněves na webu http://lokogalerie.wz.cz/: http://lokog.wz.cz/4koridor.htm, http://lokog.wz.cz/4koridor1.htm
---
Zastávka Horní Měcholupy: http://prahamhd.vhd.cz/Draha/hormech.htm ze stránek http://prahamhd.vhd.cz/, ale jsou tam i další pražské stanice a zastávky, vč. trati 221.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3137
Registrován: 6-2003
Odesláno Neděle, 26. března 2006 - 00:08:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dalších pár fotek: http://blog.lide.cz/jirka_bn/cestovani_vlakem/
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 378
Registrován: 6-2002
Odesláno Neděle, 26. března 2006 - 00:26:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevim jestli to tu už bylo:
30.3. po 7. hodině aktivace provizorního ZZ v Říčanech a následně bez otálení 10:05 - 11:55 demontáž mechanik při současné napěťovce s dvěma mašinama do Strančic.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3139
Registrován: 6-2003
Odesláno Neděle, 26. března 2006 - 00:49:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Těžko říct, co budou demontovat, za dvě hodiny všechno nestihnou, pokud tedy nepůjde o drtivou likvidaci. Určitě musí jít pryč L2, jelikož to nové stojí přímo za ním.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 20783
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 26. března 2006 - 03:39:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)


Používala se ta vlečka nějak? Nebo se s ní snad počítá i do budoucna, když byly sneseny jen kousky, kde bylo třeba vybudovat patku?


Dojde zde k posunu osy, nebo je jen větší rezerva?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 128
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 26. března 2006 - 09:44:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vlečka vedla do cihelny, co se pamatuju, tak už před vyhořením cihelny (11/1994) se moc nepoužívala a byla zarostlá. Od vyhoření cihelny se už pochopitelně nepoužívá.
S ohledem na to, že u přejezdu o pár metrů dál ve směru pohledu dolní fotky je patka hned u kolejí, tak sem se osa posouvat nebude. K posunutí dojde zrušením 4.SK, průjezdné koleje se tak budou moci přesunout blíže k budově (už to tu někdo popisoval).
Dispečer221
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 26. března 2006 - 10:42:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vlečka stav 8/2005 už v tu dobu byla pěkně zarostlá.A cestu by museli prosekat dřevorubci.
vlecka vlecka
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3140
Registrován: 6-2003
Odesláno Neděle, 26. března 2006 - 11:21:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta vlečka už je prořezána, protože po ní potřebovali jezdit s bagrem. S vlečkou se určitě nepočítá neb míří do prostoru se silniční přeložkou před novým podjezdem, navíc v areálu bývalé cihelny se nekoná žádná činnost (výroba nebo sklady) vhodná pro vlečku. Vlečka byla částečně používána na začátku stavby, kdy na ní parkovaly EŽ. Nicméně kousek z ní zůstane (délku nevím) a možná se i přeloží vedle těch patek, neboť slouží jako úvrať z 9. koleje na vlečku do uhelných skladů.
---
K posunu kolejí samozřejmě dojde vlivem zvětšení poloměru oblouku na zhlaví, stačí si všimnout, že u přejezdu u 2.koleje zatím nejsou nové stožáry TV (budou ležet posunuté do osy 2. koleje).

(Příspěvek editován uživatelem Poborskiii březen 26, 2006)
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Michal_novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 267
Registrován: 11-2002
Odesláno Neděle, 26. března 2006 - 17:14:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

30. brezna se snesou pouze navestidla L1-3 a L2. Ostatni se zneplatni krizem a odstrani se pozdeji.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3143
Registrován: 6-2003
Odesláno Neděle, 26. března 2006 - 20:46:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tzn. dvě odjezdová návěstidla na uhříněvském zhlaví u 1. a 2. koleje.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 486
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 14:37:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když se tady mluví o té aktivaci provizorky, nedá mi to se nezeptat. Tedy, bude to predpokladam ESA11 s rozhranim JOP (to uz tady asi nekdo psal). Navestidla budou svetelna, vetsinou nove dosazena? Tam, kde nebyly el.mot. prestavniky, byly (podle fotek) dosazeny? A jak se bude vubec "jezdit"? Na privolavacky? Budou ted u provizorky pocitace naprav(pripadne KO, tam, kde uz jsou)? Nebo zjistovani volnosti koleje nebude?

Predem diky za odpovedi :-)
Přiznejme si: bez železnice by svět vypadal úplně jinak......

http://www.brnosim.wz.cz
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3151
Registrován: 6-2003
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 19:05:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Provizorka v Říčanech: všechna světelná návěstidla jsou nová, vjezdy by měly být už v defitivní poloze, odjezdy zatím ne (bude změna kolejiště), taktéž nové světelné předvěsti jsou pouze provizorní do spuštění autobloku, stávající světelné předvěsti budou zrušeny. Všechny prvky provizoria jsou už zapojeny a většina asi i odzkoušena, el.mot. přestavníky jsou zapojeny kabely, ale nejsou připojeny na výhybky. Celé provizorium je opatřeno počítači náprav.
Při aktivaci (30.3.-4.4.) se bude jezdit na přivolávačku, výhybky budou uzamčeny, přestavovat se bude ručně, od Strančic bude povolen vjezd pouze na 2. a 4. kolej, od Uhříněvsi pouze na 1. a 3. kolej.
Taktéž budou po dobu aktivace vypojena hradla Svojšovice(do 4.4.) a Kolovraty Rybník(do 9.4.). Jezdit se bude mezistaničně na telefon. U obou budou dosazeny předvěsti a oddílová návěstidla u nesprávné koleje. Jako TZZ Strančice-Říčany by měl být zatím jednosměrný hradlový poloautomatický blok (čili nová návěstidla nezapojena), Říčany-Uhříněves obousměrný releový poloautomatický blok.
Dále budou vypojené přejezdy: před Říčany do 1.4. a první (benický) v Uhříněvsi (10 km/h, Op) do 4.4.

(Příspěvek editován uživatelem Poborskiii březen 27, 2006)
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 11-2005
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 19:25:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak k dnešnímu dni pokročila likvidace přejezdů v Uhříněvsi? Jak to tam momentálně vypadá s PHS? Co dělá 103.kolej?
Donner au train des idées d'avance...
xjohn_cz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.235.81.28
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 19:29:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte někdo, co se děje s přejezdem v Mnichovicích? Už asi od pátku nefunguje, vlaky projíždějí 10 a troubí jak blázen. Pro auta nijak není označená nefunkčnost přejezdu a jeho obsluha vylézá zastavovat auta jenom občas. Dejme tomu tak každý druhý vlak. Není to tady tedy zrovna dvakrát bezpečné - lidi počítají s funkčností závor a hlavně do kolejiště není ani z jedné strany (ze shora ani ze zdola) vidět ani do jednoho směru.
Michal_novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 269
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 21:51:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to koukam jeste neopravili - prejezd se porouchal v sobotu rano, pry tam popadaly dratovody z kladek. Ja jsem to vecer predaval s tim, ze minimalne do nedelniho rana to nepujde....
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3155
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 01:46:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak fotoreportáž č.48 je na webu, její větší část tu už byla v diskuzi (mj. už nemám sílu to vymýšlet podruhé).
Je tam i fotka toho "ostudného" základu krakorce
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 11-2005
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 09:16:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď na to koukám, proč se posouvá osa kolejí u Benického přejezdu směrem ven z oblouku? Vždyť je to proti logice věci. Takhle bude oblouk ještě ostřejší a tudíž rychlost nižší...

Má někdo vysvětlení, nejlépe podložené výřezem z projektové dokumentace?
Donner au train des idées d'avance...
mcm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.90.245.42
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 09:24:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

koukám, že jsi totálně mimo! pokud se posouvá osa kolejí vně oblouku, tak někde musí dojít k vložení protioblouku, aby mohla být zvýšena rychlost. stávající poloměr umožňuje pouze rychlost 105/110/135 a tak byl poloměr zvětšen posunem vně a vložen protioblouk a tím pádem byla zvýšeana rychlost. nebuď už tak natvrdlej a nepiš sem takový blbosti

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace