K-report
 

Archive through 21.březen 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Trať 220/221 » Trať 220/221 - čtvrtý koridor... » Staré archivy » Archive through 21.březen 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mistráll
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.202.165
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 20:30:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poborskiii-opět pěkné a vysvětlující fotky.Děkuji
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3052
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 23:18:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mistráll: doufám, že tam zas není moc chyb, už jsem musel dnes odpoledne jednu opravit, totiž jsem v Uhříněvsi zaměnil kontejner(buňku) s kanceláří za kontejner s provizorním SZZ, ten tam totiž přibyl až o den později (resp. kontejnery dva). Také se EŽ nepřestěhovaly do Říčan kompletně, ale nechaly si v Uhříněvsi skládku materiálu s kanceláří.
---
- Dnes byla firmou Chládek a Tintěra dokončena pokládka štěrku na koleji 103 a zítra začne pokládka kolejových polí a posléze i pokládka výhybky č.31 do Metransu.
- Díval jsem odpoledne se na tu pažící stěnu, kterou dělali v Uhříněvsi při noční výluce. Zatím se jedná o několik I profilů zaražených (beraněním) mezi 1. a 2. kolejí hned vedle přejezdu (směrem ke stanici). 2. kolej je vyplněna štěrkem, aby po ní mohly jezdit(resp. stát) stroje. Kousek vedle si několik buněk postavila firma Zakládání staveb, takže další firma na koridoru. Už se jich na tom živí nepočítaně.
- A podél 2.TK mezi tímto a prostředním přejezdem (který bude v pátek ráno zrušen) se staví protihluková stěna.
- Dále v Uhříněvsi byly dnes pokáceny již zde zmiňované stromy. A také část lesíku. V něm Spojstav už hloubí nějakou rýhu pro kabely.
- Říčany: zde bylo dnes postaveno vjezdové návěstidlo 2L. EŽ měly dnes pauzu, ale během úterý a středy vyhloubily podél 2.TK směrem do Světic celkem 18 jam pro patky sloupů TV.
- Ve Strančicích dnes položili do trubek nové kabely a částečně je přepojili a i zasypali.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3053
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 23:28:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vjezdová návěstila 1L a 2L v Říčanech:

A přeci ještě jedna novinka ze Říčan. U všech výhybek jsou k montáži připraveny nové elektromotorické přestavníky:

http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3058
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 15:53:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak pokládka koleje 103 nezačala dnes, ale bude probíhat až v sobotu a v neděli. Dnes se ještě ve velkém montuje zábradlí po obou stranách tělesa.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3062
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 19:04:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavý pokus sladit PHS s tvarem terénu jsem dnes zaznamenal v Uhříněvsi, koncové pole je seříznuto. Bohužel, při pohledu zblízka je vidět, že nepřesně, takže horní sloupek ho jaksi o kus převyšuje. Dvakrát měř a jednou řež:

http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3063
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 19:58:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A když už jsem zmínil tu PHS, tak musím dodat, že stavba PHS v Měcholupech se blíží ke svému závěru, chybí již jen cca 15 polí u výhybek. Zastávka se tak ocitla ve věčném odpoledním stínu.
Dále se u výhybek č.33 a 34 objevily seřaďovací trpaslíci Se19 a Se20 (označníky u zastávky mají Se21 a Se22). Na fotce je Se20:

http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 10:31:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera (v pátek) byl definitivně uzavřen přejezd v Uhříněvsi - "B". Tudíž se jezdí jen přejezdem "A" a zatím ještě chvíli po "C" (ve stanici).
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 10:40:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k diskuzi o hluku: bydlím přímo ve stanici, v přízemí, skoro 20let, od 1.koleje asi 15m. Na vlaky jsem si zvykl rychle, horší to bylo, když jsem chvíli sloužil jako hradlář-signalista. To jsem byl schopný několikrát v noci "prochrápat" vlak, protože jsem ho prostě nevnímal. A prů... byl na světě.
Děti tady bydlí od narození, takže nějaký vlak je od doby elektrifikace nemůže rozhodit. Kamarádi se mě občas ptají, v kolik jezdí ten a ten vlak a když jim řeknu že nevím, tak si klepou na čelo.
Horší je to s hlukem "přeložky" (silnice 3), která je za kolejemi. Auta slyším a nikdy si nezvyknu. Protihlukovka se postavila "u občanské zástavby", na nádraží asi lidé nebydlí. Nebo ajznboňáci nejsou lidi. Nevím, co s námi udělají s koridorem, když se tady bude jezdit asi 130?
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 620
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 11:38:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si myslím, že hluk od aut je nepříjemější. je to sice můj subjektivní dojem, ale rachocení vlaku mi přijde přijatelnější než hučení aut.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3065
Registrován: 6-2003
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 12:28:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Naše rodina bydlí u kolejí od začátku šedesátých let a všichni jsou tak zvyklí, že když někdo třeba na zahradě pět metrů od kolejí okopává záhon, tak když se ho např. někdo zeptá jestli už jel vlak ve čtvrt, tak vůbec neví, protože ty vlaky prostě nevnímá. Kupříkladu, ač pečlivě sleduji vlaky, tak mne to také občas postihne. Můj děda byl šedesát let hodinářem, všude v bytě mu tikaly a odbíjely desítky hodin, každé z nich podle zvuku rozeznal, jestli jdou dobře, poznal, když některé neodbily. A ten hluk mu vůbec nevadil, řekl bych, že se stal součástí jeho organismu (naopak já jsem musel skoro všechny hodiny zastavit, abych vůbec usnul). Takže vnímání hluku je poměrně subjektivní záležitost, ikdyž je hluk objektivně měřitelný.
K těm PHS. Např. ve Strančicích se mají kolem nádraží vybudovat jednostranně pohltivé PHS, přičemž půlka nádraží je z obou stran těsně opásána silnicí a zástavbou, tzn. že hluk, který se ze silnice šířil přes široké kolejiště nádraží, se bude od těch PHS přímo odrážet do blízkých domů. Prostě geniální...

(Příspěvek editován uživatelem Poborskiii březen 18, 2006)
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 623
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 13:00:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak prosté. Někdy prostě projektantům nedojde, že když někde stav zlepší, tak zároveň toutéž akcí o kousek dál stav zhorší.
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 13:27:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bydlím v Mirošovicích, 60m od D1 (ale tady je skoro jedno, jak jste od ní daleko). Od té doby, co se vybudovaly PHS, se situace přímo u nás krapet zlepšila, bydlím v místě, okolo kterého jde dálnice ještě po náspu. Ale v úseku D1 mezi železničním mostem a mostem III/508 (silnice do Mnichovic), kde je dálnice v podstatě v dolíku, už PHS způsobily zvýšení hluku takové, že často neslyším ten "náš" hluk, ale hluk vznikající právě tam, resp. ještě na mostě přes Mnichovku (o dalších cca 100m na Brno). Lidé, kteří bydlí v této části, jsou úplně na prášky. A musím souhlasit s tím, že vlaky zase tolik nevadí. Vlak sice dělá větší hluk, ale jen krátkodobě (pochopitelně nemluvím o svršku UIC-60), a to je podle mě pro člověka stravitelnější, než dlouhodobá hluková zátěž, byť s nižší intenzitou. Rozhodně se nikde v naší obci nedá spát s otevřeným okonem
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 11-2005
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 15:19:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli to tu čte někdo z venku, tak mu musí připadat, že tu lidé jednoznačně "protěžují" železniční hluk, protože jsou zaujatí.

Já bydlím v centru města, takže se s hlukem z dálnice či větší trati setkávám jen příležitostně, a to když vyjedu někam za město.
Musím však říci, že:
1) hluk z trati s kvalitním svrškem UIC-60 je mnohem nižší než z dálnice.
2) hluk železniční je pouze nárazový.
3) kvalitní vozidla jako Ampz, Bmz či Pendolino tento hluk ještě významě snižují (i když to asi ještě dlouho ve větším počtu na 220/221 neuvidíme).

Ve Francii jsem stál na mostě přes trať TGV Atlantique. Souprava to pode mnou několikrát prohnala svých 300 km/h. Při této rychlosti už není slyšet že jede. To zanikne v aerodynamickém hluku, který vytváří především pantograf. Udělá to všššššššššššššššššš a je po všem. Na mostě to je trošku harcore, protože se tam dělají děsné turbulence a pak pěkně za soupravou funí, ale 200 m od trati je i tento nárazový hluk, který má jiné spektrum než při provoze do 160 km/h, velmi snesitelný charakter.
Donner au train des idées d'avance...
Maxipes_fík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 15:30:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Silnice je ZLO, páchne a je podstatně hlučnější než železnice. O dálnici nemluvě!!! D1 je slyšet až ve vesnicích podél trati 212 Kácov-Zruč, hlavně v noci. O projíždějící 810 pes ani neví, natož člověk.
HAF, haf...
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1072
Registrován: 11-2003
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 17:29:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Docela by mně zajímalo, jak je to na více zatížených tratích, např I., II. koridor. Provoz je tam přece jen větší než tady, tak jak je to s hlukem?
Ještě musím podotknout (abysme tu nemluvili jen o dálnici), že na druhej straně budovy mi jezdí autobusy IDS a náklaďáky. Ten provoz je téměř nulovej, ale přiznávám, že o něm skoro nevím. Za to, když vlak přijede/projede (a já nespím), tak o něm téměř stoprocentně vím. Ale jak jsem řek, ten automobilovej provoz je hodně malej a taky pomalej, protože když se sem má někdo do toho kopce vyšplhat, tak určitě nedosáhne rychlosti 100 km/h. Možná tak 30 - 40 km/h...
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 18:18:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aerodynamický hluk roste tuším se třetí mocninou rychlosti, a když to osobáky smaží obvykle po dálnici aspoň těch 150km/h... Dnes už v podstatě neslyším motory kamionů supících do kopce směrem na Prahu (jako před postavením PHS), veškerý hluk je neustálé svištění osobních aut... Ale pochopitelně na jiném místě dálnice to může být jiné. Nedělám do fyziky, ale asi má vliv energie takového zdroje, protože motor je určitě zdroj hluku o nižší intenzitě než pohybující se automobil coby narušitel ustáleného vzduchového proudění... Prostě je to opruz a strašně mi vadí, že nemůžu žít na naší vsi v klidu a tichu, jak by tomu na správné vsi mělo být...
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3068
Registrován: 6-2003
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 18:22:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To těžko říct, mám zážitky z II.koridoru ještě před modernizací a tam byly valící se nákladní vlaky slyšet klidně i 10 km daleko a to defakto nonstop, ještě než dozněl v dálce jeden už se valil další. Tam zřejmě ten úval konfigurací terénu netlumí hluk. nevím, jestli se to novým svrškem zlepšilo.
Aktuálnější zkušenost z modernizovaného koridoru mám z Pardubic, jenže i tam je nerekonstruované nádraží, takže většina hluku nákladních vlaků pochází z průjezdu nádražím. V noci projíždějící náklad je těžko přeslechnutelný i pět kiláků za městem. Ikdyž daleko větší kravál dělají bardotky supící z Rosic do Chrudimi.

(Příspěvek editován uživatelem Poborskiii březen 18, 2006)
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 11-2005
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 19:36:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tohle je výtažek z jedné diplomky na FD ČVUT týkající se hluku

Valivý hluk
Tento hluk je vyvolán stykem dotykové plochy kola s kolejnicí. V místě styku vznikají vibrace, které se do kolejnice a kola přenášejí jako hluk a šíří se dále do okolí, případně se vyzařují jako hluk šířený vzduchem. K šíření tohoto hluku v prostoru nedochází vlivem podlahy vozu, jakožto jeho rovnoměrné překážky, zvukové vlny se pak šíří zpravidla pod úhlem 60° vzhůru. Největší podíl na vzniku valivého hluku má konstrukce kola železničních vozidel. Jedná se zejména o plošky na kolech, které způsobují nežádoucí hluk, jehož frekvence i intenzita závisí na rychlosti jízdy a dále na počtu těchto plošek na kole. Takto vzniklý hluk se projevuje do vzdálenosti 15 až 20 m od koleje. Jako jedna z možností na snížení tohoto hluku se jeví použití optimalizovaných kol. Tato kola mají oproti stávajícím vyšší symetrii a pozměněný roznos hmoty na kotouč a věnec kola. Použitím těchto kol lze dosáhnou snížení hladiny hluku až o 5 dB(A).

Hluk hnacího stroje
Hluk hnacího stroje řadíme mezi primární zdroj hluku, jež může být jak statický, tak i dynamický. V případě motorové trakce, je hluk složen z hluku hnacích motorů, v případě elektrické, je tvořen z hluků převodů a chladících ventilátorů. Obecně lze konstatovat, že motorová trakce vyvolává větší hluk než trakce elektrická. Snížení hluku lze dosáhnout použitím elektrické trakce, nových, případně modernějších vozidel do provozu, případně modernizací stávajících vozidel.

Aerodynamický hluk
Jedná se o hluk vzniklý v důsledku proudění vzduchu a turbulence vzduchu kolem vozů, jejich podvozků a dále okolo sběračů. Jeho hodnota se zvyšuje s rychlostí jízdy. U vysokorychlostních vlaků tento typ hluku převyšuje nad ostatními (jedná se o rychlosti asi 280 km/h). Tento hluk lze částečně eliminovat použitím drážních vozidel s lépe navrženým tvarem.
Donner au train des idées d'avance...
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 11-2005
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 19:43:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a ještě jedno malé pokračování výše uvedeného

Vliv konstrukce a kvality železničního svršku
Hluk železničního vozidla se šíří nejen vzduchem, ale může se šířit i přenosem přes kolo a kolejnici do konstrukce železničního svršku. Pokud bychom chtěli tento hluk kompenzovat, učiníme tak vhodnou úpravou konstrukce trati a její údržbou.

Jako jeden z možných faktorů na vliv hlučnosti svršku je způsob uchycení koleje. Nejhlučnější způsob je přímé upevnění koleje na ocelové nosníky, kde není použito žádné opatření, které by hluk snížilo. Méně hlučné je uchycení na betonové desky. Další podíl na hluku má stykovaná kolej. Možnosti na snížení hluku vyvolaného těmito faktory jsou mnohé, mohu uvést například použití bezstykové koleje na příčných pražcích, případně na umělých stavbách použití koleje na železobetonové konstrukci krabicového průřezu s průběžným štěrkovým ložem a souvislým zábradlím nebo zídkou. Pokud bychom uvažovali konstrukce bez použití štěrkového lože, nedojde k takovému snížení hluku. Bohužel není vliv železničního svršku přesně stanoven, ale lze konstatovat, že na svršku s použitím štěrkového lože je za srovnatelných podmínek hladina hluku přibližně o 5dB nižší než na svršku bez štěrkového lože.

Další vliv na tvorbu hluku mají nerovnosti kolejnice a vlnkovitost. Frekvence tohoto hluku je závislá na rychlosti jízdy a vzdálenosti nerovností. Intenzita tohoto hluku závisí také na rychlosti jízdy, dále pak na průměru kola a hloubce nerovností. Snížení hlučnosti u vlnkovité koleje se děje jejím obroušením, po takovéto úpravě lze dosáhnout snížení hladiny hluku až o 10 - 15 dB(A). Při zkouškách provedených v SRN, bylo zjištěno, že při zvýšení rychlosti jízdy o 10 km/h, se hladina hluku způsobená vlnkovitostí zvýší zhruba o 2dB.

Další vliv na hladinu hluku má stav štěrkového lože. Pokud bychom porovnali nové a staré lože, zjistíme, že rozdíl intenzity hluku mezi nimi bude činit zhruba 4 - 6dB(A), přičemž lepší útlum bude mít lože starší. Zvýšení tloušťky tohoto lože nemá však vliv na zvukoizolační efekt.

Další vliv na snížení hlukové zátěže má způsob upevnění koleje, nejlepšího řešení lze dosáhnout pomocí pružných svěrek, případně pružného uložení kolejnicových pásů. Lze tak dosáhnout snížení hladiny hluku až o 10 dB.
Donner au train des idées d'avance...
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3070
Registrován: 6-2003
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 20:02:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, já bych zhruba řekl, že na novém svršku, který mi udělají pod zahradou, se hluk sníží o takových 30 dB oproti současnosti. I bez PHS. Kdyby se SDC skutečně starala o údržbu trati, tak by ta nynější hrůza nebyla tak strašná. Koleje jsou tu propadlé, bezstyková kolej (svary) se chová jako stykovaná kolej. Podbíječku jsem tu viděl za deset let jednou (a to jen krátce po přestavbě zhlaví). Vlnkovitost(l=cca 10-20cm) je při vhodném odrazu světla a úhlu pohledu vidět okem na desítky metrů daleko. Kdybych sem nasekal detailní fotky hlavy kolejnice, tak leckterého laika přejde chuť na další jízdu vlakem.
Když se do takové v oblouku ojeté kolejnice, kdy má úplně jiný (převalený) profil, navaří kolejnice neojetá, tak se na hlavě kolejnice vytvoří až 3cm zuby. Prostě humus...

(Příspěvek editován uživatelem Poborskiii březen 18, 2006)
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1211
Registrován: 8-2004
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 20:58:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rail2005 (příspěvek 87):
Jen bych doplnil 471-čku (ešus). Té bychom se snad časem dočkat mohli. (I když teď budou sytit Ostravaky.) A pak také záleží, zda není vůz "obutý". Berte to ale jako OFF-TOPIC. Do fyzikálních podrobností se mi zabýhat nechce.
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1076
Registrován: 11-2003
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 21:12:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rail2005: Díky za zajímavý příspěvek! V podstatě potvrzuje to, o čem jsem měl jen tušení...
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3071
Registrován: 6-2003
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 21:38:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: na trati 221 je zatím větší šance na pravidelný provoz Bmto než na 471, alespoň v příštím GVD.
---
S tou obutostí by to chtělo vědět, jak často se vyskytují malé plošky a jaké mají vliv na celkový hluk. Protože těch větších, ikdyž jsou hodně slyšet, je asi málo.
---
U aut bych řekl, že je také ještě výrazně opomíjen hluk vznikající na styku pneumatika-silnice (analogicky kolo-kolejnice). Např. vzduch proudící vzorkem na pneumatice, si myslím, je pěkně hlučný.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 11-2005
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 22:25:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě jedna zajímavá věc ke směrům šíření hluku. Když jsem jednoho dne, kdy bylo celkem bezvětří letěl s větroněm (který byl po generálce, takže celkem pěkně těsnil a jeho aerodynamický hluk při rychlosti 90km/h byl minimální) nad Bystřickým nádražím ve výšce 250 m nad zemí, tak projíždějící rychlík na Budějovice dělal na zhlaví takový hluk, že byl slyšet i v této výšce přímo nad ním v kokpitu větroně.

Takže hluk se šíří nejen šikmo do stran, ale i přímo nahoru.
Donner au train des idées d'avance...
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 179
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 10:03:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A je, tady se zase objevuje objevene. Ze by se jednalo o tzv. Machuv kuzel ? I kdyz uznavam, ze v tomto pripade se nejedna o sireni hluku, ale o sireni vzruchu kapalinou (a vzduch je kapalina, i kdyz to nekomu muze pripadat podivne, ale je tu pouze rozdil viskozit, nic vic) a to zejmena v souvislosti s jevy stlacitelnosti, ale kupodivu to funguje i obecne, nejen pri nadzvukovem letu.
Detaily viz kazda SLUSNA ucebnice tzv. vysokorychlostni aerodynamiky, tj. ze zahrnutim prave vlivu stlacitelnosti. Coz je tak odhadem pro rychlosti cca 0.45 M a vice (nemusim si to pamatovat presne). No a aplikace si uz kazdy muze vyvodat sam, prece jenom se snad doktoraty jeste nerozdavaji zadarmo, nebo taky uz ano ?
Pavel
P.S. Nevim, zda v teorii hluku, neexistuje neco podobneho, moje domena jsou prioritne letadla, ale nedivil bych se kdyby ano a uz me trosku stve, ono objevovani objeveneho, jak je napriklad obvykle u LAA CR a jeste se tim chlubej, des ... :-/
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Monika
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.173.159
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 10:16:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V pátek 17.3.2006 jsem z hrůzou zjistila, že děti budou muset chodit do školy přes, pro chodce nevyhovující, benický přejezd a při hledání iformací o budování podchodu v ulici K dálnici jsem se dostala na tyto stránky. Bydlím kousek od Benického přejezdu v Uhříněvsi, viděla jsem na vašich fotkách jak vypadá kousek PHS na začátku Uhříněvsi. Vůbec se mi to nelíbí. Vlaky tady vůbec nevnímáme a nevidím důvod proč by měli stavět zdi. Loni v létě nám byli zaměřovat okna, s tím, že až bude hotová optimalizece trati, že se změří hluk a podle toho se rozhodne, zda nám okna vymění nebo utěsní. Myslím si, že výměna oken musí přijít levněji než stavba PHS, nehledě k tomu, že bych se raději dívala na vlaky než do zdi.
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1079
Registrován: 11-2003
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 12:05:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Moniko prostě si někdo usmyslel, že budou kolem koridorů zdi, bastafidli... Zřejmě tím chtěji předcházet stížnostem některých chytrolínů, kteří bojují proti všemu a proti všem - pak to takhle odskákaji lidi, kteří vůbec za nic nemůžou... A kteří by se možná na ty uhánějící vláčky docela rádi dívali. Taky by se mi nechtělo koukat do zdi - mně tu pro změnu raději ty koleje vytrhaji a povedou jinudy. (i když možná ne...)
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3074
Registrován: 6-2003
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 15:05:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už v pátek jsem koukal a dnes jsem si to prošel (probahnil). Zas někdo myslel. V Uhříněvsi byl tedy uzavřen prostřední přejezd (K Dálnici) pro auta i pro pěší. Takže lidé mají dvě možnosti. Buď šlapat oklikou cca kilometr navíc přes benický přejezd, ke kterému ale nevede chodník a navíc tam teď po té silnici bude jezdit větší množství aut od zavřeného přejezdu. A nebo šlapat po bývalém chodníku podél trati mezi zrušeným přejezdem a přejezdem blíže ke stanici (ul. Fr. Diviše). Jenže ten je po přeložce kabelů Telecomu (a následovat bude ještě stavba PHS) naprosto zničen, rozbahněn atd. Viděl jsem maminku s kočárkem, jak se snaží protlačit bahnem ten kočárek, až měla malá kolečka zcela pod bahnem. No strašné. Případné pokračování chodníku od přejezdu směrem k nádraží (a k nové radnici) je taktéž zničeno z důvodu výstavby silničního podjezdu. Takže také jen bahnem. To zorganizoval nějaký blázen.
Pro auta je vyznačena jakási objížďka přes benický přejezd, pro chodce se nikdo nenamáhal: pouze tam dali ceduli "Přechod přes trať uzavřen".
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3075
Registrován: 6-2003
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 15:14:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě musím dodat, že lidi samozřejmě chodí přes ten uzavřený a tedy vůči vlakům nezabezpečený přejezd. Přesněji řečeno se prodírají po kolejích kolem, protože před přejezdem jsou přes celou jeho šíři zábrany. Jediné štěstí, že je tam v kolejích pomalá jízda, ale i tak se může některý důchodce o holi zapomenout...
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 20579
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 15:21:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro auta je vyznačena jakási objížďka přes benický přejezd, pro chodce se nikdo nenamáhal: pouze tam dali ceduli "Přechod přes trať uzavřen".

Bohužel typický přístup :-(.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Kolotomik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 605
Registrován: 7-2005
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 15:46:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jinak tady jsem ještě našel vyjádření uhříněveského zástupce starosty k situaci v ulici Františka Diviše (ulice přes závory nejbližší stanici).

Vážení spoluobčané,
výstavba vlakového koridoru (resp. optimalizace trati Praha-Hostivař– Strančice), který má ve svém důsledku snížit vliv železniční dopravy na život v naší městské části a to jak z pohledu hladiny hluku, tak z hlediska dopravní obslužnosti s sebou
přináší to, co každá velká stavba, tedy velké přesuny hmot, nárůst dopravy a další nepříjemné vlivy.´V průběhu územního i stavebního řízení vznesla naše městská část na investora řadu požadavků, které by v průběhu stavby usnadnily běžný život v obci. Jedním z těchto požadavků bylo vybudování provizorní komunikace navazující na ulici Františka Diviše a budoucí (zatím nepojmenovanou) komunikaci budovanou z ulice K Dálnici na Nové náměstí. Hlavním důvodem uplatnění tohoto požadavku byla ochrana obyvatel ulice Františka Diviše proti nadměrné dopravě, která bude způsobena těžbou stávajícího drážního tělesa a rekonstrukcí nádraží. Obyvatelé ulice Františka Diviše vyjádřili formou petice nedůvěru k námi prosazovanému řešení. Po dalších jednáních jsme došli k závěru, že městská část prosadí uzavření ulice Františka Diviše v období největších přesunů stavebních hmot a to jak formou dopravního značení, tak zátarasy. Je však nevyhnutelné, aby při výstavbě protihlukových zdí v úseku od Metransu po uhříněveské nádraží byla tato stavba zásobována ulicí Františka Diviše, tak dalšími místními komunikacemi V Jezerách. Věříme, že nepříjemnosti způsobené stavbou převáží klady,
které tato stavba přinese. Děkuji za pochopení
František Langmajer,
člen Zastupitelstva hl.m.Prahy,
zástupce starosty MČ Praha 22
Kolotomik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 606
Registrován: 7-2005
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 15:54:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a zde ještě dodatek:
Na jednání za účasti RNDr. Josefa Picha a Petra Horáčka – zástupců petičního výboru a Milana Collera – starosty MČ Praha 22 a Martina Langmajera – zástupce starosty MČ Praha 22 byly projednány následující body:
1. Provizorní komunikace
Provizorní spojka mezi ul. Fr.Diviše a budoucí komunikací od podjezdu musí být již vybudována, bude sloužit k výstavbě podjezdu a k využití parkoviště před cihelnou. Tato provizorní komunikace bude po propojení Nového náměstí s ulicí K Dálnici zrušena. V tělese provizorní komunikace bude realizována bytová výstavba.
2. Uzavření ulice Fr. Diviše
V ulici Fr. Diviše bude zamezeno nákladní dopravě související s výstavbou podjezdu a plánovanou recyklací vytěžených materiálů. Uzavřením bude provedeno formou dopravního značení a zátarasy. Uzavření ulice Fr. Diviše umožní i případně v předstihu začít s odkanalizováním bytovek v ulici Fr. Diviše.
3. Další komunikace
Pro recyklaci vytěžených materiálů bude vybudována komunikace v oblasti stávající skládky.
4. Zásobování stavby
Zásobování výstavby protihlukových stěn bude prováděno ulicí Fr. Diviše, a to od benzinové pumpy.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3077
Registrován: 6-2003
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 16:14:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No popravdě mám trochu problém se v tom textu zorientovat. Čili ta provizorní komunikace by měla vést směrem od Petrovic do cihelny podél/skrz skládku? Z té strany jsem se nebyl podívat, tak nevím, jestli tam už je nějaká komunikace vybudována.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3078
Registrován: 6-2003
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 16:42:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aktuality: před Říčany byla dnes u 1.TK vztyčena podpěra návěstního krakorce, v Kolovratech u 1.TK přibyla předvěst k hradlu Kolovraty-Rybník (u něho již pár dní stojí reléový domek pro provizorní zab.zař. - a stejně tak u Svojšovic), dále EŽ dnes mezi hradlem Kolovraty-Rybník a benickým přejezdem montovaly výstroj na stožáry TV. V Uhříněvsi přibyla další návěstidla a to Se1 u stavědla č.1 a Sc103 u zaústění koleje 103 na hostivařském zhlaví.
Část troleje na hostivařském zhlaví nad kolejí č.9 byla převěšena na konzole na nových sloupech a následně bylo demontováno několik dalších bran přes koleje.
Kolej 103: CH+T dnes dokončily pokládku kolejových polí. Chyběl jen kousek do Metransu. Také ještě není položena výhybka č.31, její části byly dnes naloženy pomocí jeřábů na plošiňák a nejspíš zítra proběhne pokládka pomocí jeřábu EDK 300. CH+T chodily s metrem v kolejišti a pečlivě měřily vzdálenost návěstidel od kolejí, tak snad tentokrát nedojdou k úhoně.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3080
Registrován: 6-2003
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 18:00:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podpěra krakorce u 1.TK před Říčany:

To jsem zvědavý, co bude stát na tom stejném základu u 2.TK, když tam má být krakorec pouze jeden.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3081
Registrován: 6-2003
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 18:40:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Monika: Co se týká protihlukových stěn, jsem názoru, že jejich množství je nehorázně přemrštěné. Jenže projektantovi v SUDOPu je to u pr.... Když ty stamiliony navíc investor schválí, tak je mu to fuk. Jako argument má po ruce vždy to, že se musí vyhovět hygienikům. Vypočítá podle modelů protihlukovou studii, nicméně záleží jen na něm jaké parametry zadá a jak výsledky interpretuje. Stačí sehnat jiného odborníka a ten to interpretuje jinak. Na nějaké vyhovění občanům a dohadování se s nimi nemá čas. Bohužel drtivou většinu koridoru projektuje SUDOP a to jak na běžícím páse. Stačí se neoficiálně zeptat jednotlivých zhotovitelů a hned vám řeknou, kde se v projektu vyhazují zbytečně desítky miliónů korun. Původně mělo být PHS o dost méně a naopak víc IPO (individuálních protihlukových opatření), ale asi se z nějakého důvodu potřebují vyhazovat milióny, tak investor s projektantem zřejmě usoudil, že přidá pár kilometrů PHS.
Jinak v Uhříněvsi bude protihluková stěna podél celé ulice Lnářská a dál podél chodníku až k nádraží. Popravdě nevím, jak bude řešeno napojení toho chodníku skrze podjezd na druhou stranu do ulice U Starého nádraží, tak jak je to dnes provedeno přes přejezd. Budoucí sloupy PHS poznáte podle červených kolíků zatlučených mezi tratí a silnicí. Na každém kolíku je pořadové číslo sloupu ve stěně.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3082
Registrován: 6-2003
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 19:12:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě jedna aktualita: odpoledne přivezly OKD Doprava od Benešova (nevím jestli z Votic či z Krhanic) soupravu vozů se štěrkem pro zaštěrkování koleje č. 103 (na fotce postrk 740.604):

Jinak na kolej 103 byla použita stará kolejová pole vytrhaná vesměs z 1. traťové koleje Uhříněves - Hostivař a stojící celou zimu na 9. koleji v Uhříněvsi. Na pražcích je pěkně vidět loupající se mazivo z panťáků.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 19:24:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poborskiii: dost přeháníš a křivdíš..
jakýkoliv projektant je pouze článek, který technicky přizpůsobí představu investora stávajícím normám a zákonům.. udělá to podle svého nejlepšího vědomí a svědomí a tak, aby jeho práce nemohla být napadena právě normami a zákony a vyhovovala zákazníkovi, i když možná i ví, že to není zrovna to nejlepší - není ale placen za dumání o tom, co je subjektivně lepší, ale za zpracování projektu podle přání zákazníka.. pokud zhotovitel (stavební firma) mluví o vyhazování milionů, mluví o penězích, které tečou do jeho kapsy, které pochopitelně nevrátí - spíš bude hledat vícepráce.. pokud mluvíš o projektantovi, tak si to myslet může, ale houby s tím nadělá, protože přání zákazníka je svaté, i kdyby to byla volovina - nelze projekt neodevzdat v termínu nebo jinak než bylo zadáno.. SUDOP (ať SUDOP Praha a.s. nebo SUDOP Brno s.r.o., což jsou jiné firmy s jinými vlastníky) vítězí ve výběrových řízeních.. dá se předpokládat, že vítězí proto, že má dostatečnou kapacitu na to, aby odvedl práci na určité úrovni, na kterou malá firma jednoduše nedosáhne, protože na to nemá lidi se zkušeností - ostatně je to vidět na provizorkách, kterou velký projektant většinou prodá kooperantovi..
spoustě lidí se PHS nelíbí, ale elegantnější řešení jak vyhovět normám pravděpodobně není..

PS: moc bych za to nedal, že právě protihlukovky jsou práce kooperantů...

(Příspěvek editován uživatelem vhd_sl březen 19, 2006)
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3084
Registrován: 6-2003
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 20:26:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Protihluková opatření (PHS i IPO) řeší SUDOP. Když jsem řešil problém s PHS ve Strančicích, obrátil jsem se na investora (Stavební správa Praha) a ten mne oficiálně odkázal na projektanta (SUDOP Praha), že pouze ten rozhoduje o tom, kde bude či nebude PHS, IPO a podobně. Takže jsem to musel řešit s projektantem, ten mojí stížnost a návrhy na úpravu PHS odmítl, s tím že mu to tak vyšlo v protihlukové studii a že s tím nejde nic dělat. Bohužel jsem nedostal další informace o řešení tohoto problému s PHS, takže jen neoficiálně se mi donesly informace o tom, že v SUDOPu se tím zabývala další skupina projektantů a ta rozhodla ve sporu jinak, tak jsem doufal, že je to vyřešeno a pro jiné problémy jsem se tomu nevěnoval. Ale nakonec jsem zjistil, že zůstalo u původního rozhodnutí. Dodávám, že těch protihlukových studií bylo snad již několik a některé se dosti liší např. od těch v přípravné dokumentaci, ale bohužel je nemám k dispozici, vycházím jen z PHS zakreslených do map.
Také řešení IPO je podivuhodné. Jde o to, že na stranách domu, které jsou přivráceny ke kolejím SUDOP automaticky navrhne výměnu oken, tzn. že pokud stěna svírá s tečnou přilehlé trati úhel do 90 stupňů, tak tam vymění okna (bez měření hluku). Ale pokud stěna svírá úhel třeba 95 stupňů, tak už je nevymění. A to přesto, že např. dům leží v oblouku, který dům obepíná, takže již o padesát metrů dále svírá s tratí úhel třeba 85 stupňů. Ale to jen taková drobnost. Jen chci říct, že mám pocit, že se projektant ohání předpisy a investorem a investor se zas ohání projektantem.
Lidé od zhotovitelů (samozřejmě neoficiálně) tvrdí, že projekty jsou špatné, stavby jsou nedostatečně připravené, jak po projektové stránce (např. vlivem nedostatečného geotechnického průzkumu), tak po stránce zabezpečení stavby (příjezdové komunikace, přístup přes cizí pozemky atd.). A nechci teď bádat, kdo nese více viny, jestli projektant nebo investor.
I u zhotovitelů pracují techničtí odborníci, kteří vidí, jak se plýtvá, kde jak by se dalo na projektu ušetřit, ale ekonomické vedení zhotovitele to samozřejmě vidí jinak (další zakázky, tržba), to je jasné, takže to investorovi samozřejmě hlásit nebude.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Mistráll
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.202.165
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 20:31:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poborskiii-Když jsem si tak na kole jel z Týneckého hradu vídím na nádraží pěkný vlak!!!3loko.Čas-cca11.00hod.Ty vagony září(li) novotou.To jsou tak vyleštěné či nové?
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3085
Registrován: 6-2003
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 20:53:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mistráll: hmm, tak teda vezly štěrk z Krhanic, jsem si říkal, že když kolej 103 dělají CH+T a OKD-D, tak to nebude z Votic. Nové vagony těžko, spíš je má OKD-D po opravě a s novým lakem. Těch vozů zářících jakoby novotou bylo jen šest, ostatní byly ve starém laku.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 21:54:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poborskiii:
- každá profese má své názorové proudy, PHS jsou věcí poměrně mladou, takže proudů tam bude ještě víc..
- dodavatelem projektu byl Sudop, ale pod jeho hlavičkou by se našla spousta kooperantů na to, co se nestíhalo kapacitně, týmů, které mohou mít jiný přístup.. nejsem si jist, ale tušim, že poměrně dost PHS tam dělalo MCO.. nevim nakolik vládne jednotnost přístupů v detailech..
- projektant věc projednává se zástupci investora - pokud chce procpat do projektu jakoukoliv svou myšlenku, musí tyto zástupce přesvědčit.. pokud se to nepodaří, jede se podle přípravné dokumentace bez ohledu na jiné trendy, protože je to přání zákazníka.. ano, investor se odvolává na projektanta, že to nakreslil, ale pravdu má také projektant, protože nemohl projektovat něco jiného než projednal se zástupci investora.. jsou v tom oba, dokonce vč. projektanta přípravné dokumentace, jen projektant s tím, že nesměl škrábnout perem bez vědomí zástupců investora.. nakolik je mohl nebo nemohl ovlivnit je ve hvězdách, proto bych nedělal ukvapené závěry a nevěřil neoficiálním úvahám o tom, jak to mohlo jít levněji a lépe..
- každý výrobek, a to kdekoliv, není úplně stopocentní a je potřeba si uvědomit jak velký organismus projekt je a kolik jednotlivců se na něm podílí.. je fakt, že pokud se to dělá v časovém presu, protože už klepe na dveře další projekt, stává se, že to jednotlivci podcení (buď s tím, že to vyřeší stavba nebo s tím, že to třeba není tak velký problém).. na druhou stranu se to postaví povětšinou bez větších problémů a když už něco je, realizační týmy za to projektantovi pořádně umejou hlavu, aby si to příště podcenit nedovolil.. - je tam určitá rivalita (věčné dohadování se o tom kdo je ten neschopnej a nechápavej), takže neoficiální řeči lidí ze stavby bych vydělil dvěma, abych se dostal k tomu, co je opravdu problém (a tím rozhodně nepodceňuji jejich odbornost..).. jsou tam emoce...
- tím neříkám, že není špatně, že se některé věci zřejmě nedořešily, jen konstatuju, že lynčování projektanta tomu, aby se to příště domyslelo líp, nepomůže - zástupci investora budou titíž a diktovat jak to má vypadat se bude stejně..
kluk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 08:51:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rád bych přidal svůj osobní názor k PHS. Vím na 100%, že projektant informoval o stavbě městského projektanta (nebo zástupce města). Takže tito Námi volení zástupci mohli k výstavbě PHS zaujmout jasné a rozhodné stanovisko. Jestliže se tato betonová stěna staví, tak hlavně oni s ní také souhlasili!!!!!!!!!
Jestli se ptali na názor občanů, kteří budou s prominutím čučet do zdi toť otázka.
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 18:11:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1. štěrk se vozí z Krhanic. Vyhrály konkurz na celou současnou stavbu. Vozí to soukromý dopravce, neboť ČD si takový kšeft nechaly ujít. FUJ

2. V Uhři se pravděpodobně na "B" přejezdu (K dálnici) dnes začala stavět PHS - rozbíjí se asfalt, aby tam přestali chodit chodci.

3. Poborskii: až budeš mít fotky pro panorama (sobotní mail), můžeš mi je poslat, na panorama je perfektní program, není nutné se s tím "lepit" v nějakém grafickém.

4. krakorec u Říčan: mám takové tušení, že to bude ten, pro který se omylem vybetonoval základ u špatné TK. O jednom se mluvilo, může to být on.

(Příspěvek editován uživatelem Plešoun březen 20, 2006)
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3091
Registrován: 6-2003
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 18:58:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Plešoun:
- Na podzim tomu bylo tak, že Chládek a Tintěra si nechával vozit prostřednictvím OKD-D štěrk z Krhanic, kdežto GJW si sami vozily štěrk z Votic. Čili štěrk z Votic už nebude?
- Copak s tím špatným základem pro krakorec budou asi dělat? To je dosti kuriózní chyba, něco jak to špatně otočené návěstidlo u Měcholup, ale tam se to obešlo beze škod, stačilo ho jen otočit.
---
- Jak jsem tu zmiňoval maringotky EŽ ve Strančicích, tak stojí skutečně v měnírně. Ale jsou až úplně vzadu v rohu za těmi hnědými vozy:

- Ve Strančicích na náspu (pešunk) nad zářezem, v němž je nádraží, hned vedle bývalého strážního domku, si zařizuje staveniště Firesta. Předpokládám, že by se to mohlo týkat přestavby opěrné stěny.
- Vzniká zastřešení technologické budovy, zatím krov:

- Kontejner s provizorním zab.zař. u hradla Svojšovice (stejný je také u hr. Kolovraty-Rybník):

http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Kolotomik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 609
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 20:40:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a neco z dnesniho cvrkotu v uhří

- 6.45 bagřík do metransu s kolejnicovými poli na 108 kolej
- 07.00 740.456+740.443 + Faccs/Faccpp+740.604 na 103 kolej - sypání
- 09.30 OKD ze 103 koleje na 1 kolej a v 10.10 odjezd na čerčany jako 1.nsl 69573, přičemž 4 vozy ze soupravy si odstavily v uhří na devátou kolej
- 11.10 bagříci s polema ze 6 koleje na 103 - kolem návěstidel jel velmi opatrně a vyměřovali estli se tam vejdou, aby zase neskosili navestidlo
- 11.10 na 103 jeden EDK
- 13.30 příjezd podbíječka jako 1.nsl 44543
- 16.25 návrat EDK a bagříků ze 103 koleje
Beneš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 304
Registrován: 11-2003
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 23:33:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

4. krakorec u Říčan: mám takové tušení, že to bude ten, pro který se omylem vybetonoval základ u špatné TK. O jednom se mluvilo, může to být on.
Jestli jsou ve výkresech opačně návěstidla autobloku, tak se není ani čemu divit Jsem zvědav, kolik bude ještě takových kixů
Maxipes_fík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 00:20:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hluk, tedy zvuk vláčků mám rád a nevadí mě. Ale nevím zda-li nějaký automobilista s láskou usíná u silnice kde je nepřetržitej bordel z .

Ad PHS, viz.Monika atd. Napadlo mě ještě něco jako je betonová loby. Stavět cokoli, kdekoli, i když je to na hovínko hlavně když si vyděláme.

Soulasím s tím že vlaky nevaděj a natož u tratě která prošla reko a případně tam jezdí modernější a míň hlučná vozítka. Tam je PHS jen rušivý element jak pro fíru-špatný výhled na trať, cestující koukaj také do zdi a lidé kolem trati maj před okny hnusnou a výhledově pografitovanou nechutnou zeď. Haf, dobrou noc
HAF, haf...
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 06:44:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Beneš: ve výkresech takové věci rozhodně nejsou, tedy alespoň ve výkresech projektu, co šel ze Sudopu ,ne.. ani otočená návěstidla, ani základ krakorce..

Maxipes_fík - ad. PHS: spíš se tím řeší požadavky a limity hygienika a částečně i lezení do kolejiště.. není to nejideálnější, ale pořád asi líp než to cpát 2,3m od osy a dělat to výškou jen na krytí hluku z podvozků (u dvoukolejky by to asi nemělo smysl..).. většině těch, co s tím mají něco společného PHS vadí, zvlášť, když se staví v krajině zamořené hlukem např. od dálnice, která PHS nemá, nebo když se postaví mezi silnici a dráhu a odráží hluk ze silnice do domů.. ale je to požadováno..

btw. neznám podrobnosti, ale nebude tam, kvůli tomu, že je to uprostřed obce, PHS průhledná? I na PHS k Hostivaři je u toho drážního domku kousek průhledný a povětšinou se to tak i dělá..
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3093
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 09:41:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jednou z podmínek pro vydání územního rozhodnutí bylo, že PHS budou neprůhledné (z důvody ochrany ptactva). U těch domků je to nejspíš tím, že těsně za zdí mají okna, takže zřejmě aby do nich šel dostatek denního světla, jsou horní panely průhledné.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3095
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 15:47:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Byl postaven krakorec na vjezdu do Říčan a osazen návěstidlem 2S, návěstidlo 1S je připraveno ve stanici. Takže možná zítra.

Špatný základ u 2.TK někdo opatřil velkým nápisem OSTUDA. Já to nebyl.
---
Do Strančic se vrátily EŽ s betonárkou. Tvoří patky u 1. koleje (jen po námezník devatenáctky, takže 1.TK do Říčan nebyla vyloučena). Dále bagrovaly na vlečce u sudých kolejí.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 16:11:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fakt je to tam napsaný? Uka mi to.... Chci mít památku.
Ono se tam vejde cca 27m3 betonu, tudíž žádná pr...!

(Příspěvek editován uživatelem Plešoun březen 21, 2006)
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3096
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 16:23:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fotku nemám, jelikož ten nápis je stříbrně na šedém betonu a svítilo mi na to sluníčko tak, že to nešlo vyfotit (nebylo by to vidět). Škoda, že to někdo neudělal černě. Ale zkusím to vyfotit jindy, pokud to někdo nepřetře.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 657
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 16:32:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je takový problém ten krakorec dát z druhé strany? (Byly by třeba problémy s viditelností nebo tak?)
Myslím, že tu ještě nezaznělo, že návěstidla v 1. koleji u hr. Kolovraty rybník (v obou směrech) jsou třísvětlová - původní dvousvětlové bylo někdy přes víkend vyměněno.
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 16:36:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tam je takový nezanedbatelný problém v obcházecím lanu troleje. Pravděpodobně bude u 2.TK.
Ano, všechna návěstidla na trati budou třísvětlová, bude tříznaký autoblok.
Kolotomik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 612
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 17:52:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dnes dění v uhří
- 06.51 OKD z 9 koleje na 103 kolej, složení 740.456+740.443 + 17Faccpp + 740.604 + 3xFaccs + 1xFacc
- 08.25 napetová výluka 2. a 4. staniční koleje v uhří
- 09.30 návrat části OKD 740.604 + 3xFaccs + 1xFAcc na 6 kolej, zbytek na 2 kolej a připraven na odjezd domů
- 12.25 návrat ze 103 pokladače
- 15.10 na 103 kolej bagříci + 1xFaccs + 1Facc
- 16.10 návrat ze 103 koleje na šestou a pak bagříci nakládaly do vozů
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 20:19:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem si dal obrázek do profilu. Tak to je můj chleba, snad se to brzy změní. Abyste věděli, tak to je kousíček bloku St1 v Olbra
Kdyby byl někdo na vnitřnosti, a nevěděl jak takový výkřik těchniky Marie Terezie vypadá zevnitř, můžu kdykoliv posloužit
To samé platí i o ostatním prehistorickém zařízení, které máme v údržbě.

(Příspěvek editován uživatelem Plešoun březen 21, 2006)

(Příspěvek editován uživatelem Plešoun březen 21, 2006)
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 21:26:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plešoun: nevim, já bych se asi netěšil (resp. hůř se rovnám s tím, že lidi přicházejí o práci.. )..

tou dobou už se to po dokončení stavby velmi pravděpodobně řízením zapojí na dálkovinu z pražského centra.. čím dýl to vydrží, tím dýl bude chleba.. na druhou stranu v nákladech i potřebě lidských zdrojů na řízení dopravní cesty to bude pro SŽDC pozitivní..
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1218
Registrován: 8-2004
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 21:38:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poborskiii (3071): To mi je jasné.

Mmch, proč musí být vjezdy do Řičan na krakorci a ne klasicky?
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 22:10:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: jiný důvod než viditelnost návěstidel (kvůli mírnému oblouku nebo PHS - neznám to místo..) mě nenapadá a velmi pravděpodobně ani nebude..

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace