K-report
 

Archive through 21.únor 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tratě 190, 196, 199, 201, 224 - 229 » Archive through 21.únor 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1837
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 11. února 2006 - 12:59:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Napsal jsem že v počátečním období to bude míň, předpokladem je v horizontu 10 let podstatný nárůst.

To jako když si otevřete hospodu a zjistíte, že vám tam nikdo nechodí na jídlo. Říká se tomu podnikatelské riziko. Nikdo vám dopředu neřekne, kolik lidí vám přijde na oběd. To taky poznáte, až tu hospodu otevřete, přesto dost lidí do toho rizika šlo a vydělali na tom (a pár jich taky zkrachovalo). Jak dopadnou Slavonice ukáže čas.


Není pochytitelný důvod, proč se domnívat, že v horizontu deseti let nedojde k žádnému rapidnímu růstu počtu cestujících. Podnikatelské riziko je tedy extrémně vysoké, proto tato investice nemá smysl a neměla by rozhodně být uskutečněna.

Každá sebechatrnější teorie je zřejmě dobrá.

Očividně.
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.21.80
Odesláno Sobota, 11. února 2006 - 18:41:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

DJ:
Jak se vám to daří, že všechno pochopíte opačně?
S hospodou to bylo přirovnání rizika při zavádění nové veřejné služby (rizika že se nechytne), které jsem srovnával s rizikem při otevírání nové hospody. Je jedno, jestli je ten projekt placený státem nebo hospodským nebo Evropskou unií, důležité je, jestli splní svůj účel a přinese nová pracovní místa. (zvýšení obratu, zisků...)
V tom se naše názory zjevně liší.

Ohledně regionálních rychlíků bych doporučil si tu větu pořádně přečíst. Je z ní zjevné, že mluvím o spojení Telče (telčska) na jednu stranu do Prahy a na druhou stranu do Vídně, nikoliv jako spojení Vídně a Prahy přes Telč (výslovně jsem psal Z VÍDNĚ DO TELČE). Myslím že to (skoro) všichni pochopili....

"Každá sebechatrnější teorie.....":

Ještě jste mi tu nepředložili svoji vizi rozvoje tohoto nádherného, leč zaostalého kraje. Tak se čiňte, můj kritický jazyk se už nemůže dočkat!
Cokoliv kritizovat je samozřejmě tak snadné a pohodlné, jsme na to zvyklí už tak dlouho, snad od Časů dobrého vojáka Švejka

Pokuste se mi třeba vysvětlit, jak přesvědčíte provozovatele zánovního desira, aby nasazoval svoje vozidlo na zaostalé lokálce plné pomalých jízd a končící šturcem kdesi u hranice.
Já navrhuju moderní meziregionální spojení atraktivní turistické oblasti s nejbližším velkoměstem a mezinárodním letištěm. Vy navrhujete spojení do Kostelce u Jihlavy, zato komfortní. A ještě tu cosi píšete o chatrných teoriích...
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.21.80
Odesláno Sobota, 11. února 2006 - 18:44:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebo vožení turistů luksusními busy po místních polňačkosilnicích
Ladislav_kubera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 6-2004
Odesláno Sobota, 11. února 2006 - 18:52:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Být proti" mohu být úspěšně proti čemukoliv. Když ta věc vyjde, tak: "Já jsem jen varoval!". Když to nevyjde, tak : "Vždyť jsem to říkal!". Erární peníze lze samozřejmě místo do Slavonické tratě vrazit jinam. Do koridorů, do dálnice, do motolské nemocnice. Nebo do sportovních stadionů, tam je tok peněz naprosto průhledný . Dráha přispěje k oživení kraje i při všech pochybnostech, které existují. Aby ve Slavonicích přespávali Japonci a upustili tam nejeden jen , to nezávisí jen na dráze. Opakuji se: Hejtmani Vysočiny a Dolního Rakouska dráhu chtějí a vědí proč.
Jihočeský appendix slavonicko a dačicko si taky přijde na své - Budějice tenhle kout zajímá méně, než třeba bližší novohradsko.
Více než osobní doprava se ale uplatní nákladní. Velkým iniciátorem je firma STORA ENSO TIMBER, finský dřevařský koncern s pobočkou v rak. Ybbsu. Ta má zase pobočku v A-3914 Waldhausenu u Zwettlu. (To PSČ jsem napsal, protože relativně blízko je A-4391 Waldhausen in Strudengau.) We Waldhausenu na dříve skomírající trati Schwarzenau-Martinsberg vyrostlo velké překladiště, které S.-Enso též používá. Teď už skomírá jen zbylá půlka do Martinsbergu. Když se podíváte na tuto mapku, zjistíte, že transport českého dřeva do Waldhausenu je přes Slavonice nejpřímější. Zainteresovanost soukromé firmy se nám nemusí líbit, ale trať oživí kraj, kudy půjde a spojí uměle oddělené regiony. Vždyť vytvoří pracovní místa a firma za každý přepravený plnometr zaplatí. Co se týče mapky, barvy značí povolenou tonáž podle tohoto schématu.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19552
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 11. února 2006 - 21:48:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hejtmani Vysočiny a Dolního Rakouska dráhu chtějí a vědí proč.

Ano, vědí, potřebujou nejspíš odlákat pozornost (a finance) od podstatnějších záležitostí, které by jinak museli řešit a dávat na ně peníze.
Takhle se pár let bude něco připravovat a mají klid.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Dj_tisíc_sluncí
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 163
Registrován: 7-2005
Odesláno Sobota, 11. února 2006 - 22:02:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dluhonice - Je jedno, jestli je ten projekt placený státem nebo hospodským nebo Evropskou unií, důležité je, jestli splní svůj účel a přinese nová pracovní míst

to právě jedno není. Jedno totiž není nikdy nic, jen to pověstné kolečko u trakaře.

Pokuste se mi třeba vysvětlit, jak přesvědčíte provozovatele zánovního desira, aby nasazoval svoje vozidlo na zaostalé lokálce plné pomalých jízd a končící šturcem kdesi u hranice.

jednoduše - zaplatím mu za to. Nejúčinější přesvědčovací metoda. Akorát, že já nejsem žádný přesvědčovatel, takže přesvědčovat nehodlám.

Ještě jste mi tu nepředložili svoji vizi rozvoje tohoto nádherného, leč zaostalého kraje. Tak se čiňte, můj kritický jazyk se už nemůže dočkat!

Třeba žádnou vizi nemám. Třeba se mi Česká Kanada líbí tak jak je, bez davů nablblých Japonců a dalších pseudoturistických konzumentů. Přelidněných a masovým turismem zdevastovaných míst je na světě víc než dost.

Ladislav Kubera - Hejtmani Vysočiny a Dolního Rakouska dráhu chtějí a vědí proč.

a co pro ní kromě žvanění udělali?

Velkým iniciátorem je firma STORA ENSO TIMBER... Zainteresovanost soukromé firmy se nám nemusí líbit

to se mi samozřejmě líbí velmi. Ať zainvestují, a můžou jezdit. Docela by mě zajímalo, nakolik jsou tyhle informace pravdivé a případně, kde by se daly dohledat?
...dnes večer v Klubu 19 na Kladně...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1857
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 11. února 2006 - 23:26:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Právě jsem v jednom starším Železničáři objevil článek o obnově přechodu Slavonice -Fratres. Píše se mj. v něm, že "za příhodných podmínek se předpokládá doprava 50 000 tun dřeva ročně do Rakouska po této trati.
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1858
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 11. února 2006 - 23:28:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A aby těch fantazii nebylo málo, tak se zkuste podívat i na další odkaz.
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19556
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 00:04:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavé, hlavně autor fotografií...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Dj_tisíc_sluncí
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 164
Registrován: 7-2005
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 00:04:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je klasika - citát z druhého odkazu:

"Pokud chceme, aby nastala změna kterou považujeme za pozitivní (prospěšnou), musíme o ni usilovat především my sami."
(Ghandy – státník a politik)

By mě zajímalo, jestli autoři vůbec tuší, kdo to byl ten "Ghandy". A státník to nebyl určitě.
...dnes večer v Klubu 19 na Kladně...
Ladislav_kubera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 6-2004
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 00:23:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O tom, že by STORA ENSO stavěla dráhu za své peníze, nevím. Kdyby si postavila vlečku přes Slavonice, prskali byste zase. Myslím si, že žádná soukromá firma nepoloží koleje za své peníze, aby je pak slavnostně předala státu. Firma třeba rozšířila počet pracovních míst v relativně zaostalém Waldviertelu a erár ji v tom podpoří. Tím taky získá. To dřevo má být z vysočiny, čímž se část peněz přelije tam. Tím se dostávám zpět ke svému vyřčenému názoru, že vývoz nezpracovaného dřeva nepovažuji za dobrý. Ale to je jiná diskuze. Nedělám si iluze o ani politicích, ani o krajských hejtmanech. Oni o soukromých firmách moc nemluví, aby to snad nedejbože nevypadalo na korupci. Nově vybudované překladiště ve Waldhausenu - místní části Brand - je faktem. Stora Enso tam má i pilu. Tu má ale i v Plané u M.L. a ve Ždírci n.Doubravou, kde nejspíš nestíhají. Zkuste proklikat www.storaenso.com . Třeba najdete informace, kterými mě rozcupujete. Přikládám JŘ nákladních vlaků, které do Waldhausenu jezdí teď. Co z toho lze usuzovat pro budoucnost, neumím posoudit dostatečně, ale provoz shledávám čilým. A když tam budou jezdit ze Slavonic náklady, osoby se přidají. Budeme-li chtít udržet slavonicko v současném stavu, přijdou ke slovu zatím zaražené megalomanské projekty typu Rajchéřov.
application/mswordNákl. JŘ; Waldkirchen - Martinsberg
wald4gueterzuege.doc (20.0 k)
Dj_tisíc_sluncí
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 7-2005
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 00:30:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Třeba najdete informace, kterými mě rozcupujete

já nechci nikoho rozcupovávat. Naopak se mi tato soukromá aktivita v nákladní dopravě líbí a připadá mi životaschopná. Určitě netvrdím, že považuji za reálné, aby si StoraEnso postavila vlastní trať, kterou předá státu.
Rozhodně mi tento směr případné obnovy tratě Slavonice - Waldkirchen připadá reálnější, a jsem rád, že jsme se po dlouhé nesmyslné debatě o chimérických pilinách, Japoncích a regiorychlících Praha - Telč - Vídeň dostali k něčemu konkrétnímu a "uchopitelnému".
...dnes večer v Klubu 19 na Kladně...
Dj_tisíc_sluncí
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 7-2005
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 00:33:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten jízdní řád - do Waldhausenu skutečně jezdí dvojice "Herkulesů"?
...dnes večer v Klubu 19 na Kladně...
Ladislav_kubera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 6-2004
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 00:57:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve Waldhausenu jsem nebyl, takže nevím, co tam ve skutečnosti jezdí. Procouraný mám jen úsek po Waldkirchen. Tato diskuze mě jen vyprovokovala k hledání informací na netu, které jsem dosud neměl. Letos si to ale asi důkladně prohlédnu. To "cupování" jsem nemyslel adresně, docela bych bral, kdyby někdo našel informace, potvrzující že to celé je humbug. Rád bych samozřejmě nebyl. Že se našla vůle tratě propojit, znamená záchranu dosavadních provozovaných úseků. Jinak by postupně od konců uhnily. Co se týče pilin, je pravda, že se ve Slavonicích produkují a jezdí si pro ně rakouské návěsy. Když se část převede na koleje, bude to jen ku prospěchu věci. A nakonec trochu nevážně: Na Japonce se připravme, Vietnamci tam už jsou !!!
Ladislav_kubera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 6-2004
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 01:45:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě informace: Ten nákl. jízdní řád neberte jako 100%. Je ze soukromých stránek.
Dj_tisíc_sluncí
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 7-2005
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 02:01:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jasně, ale pro určitou představu snad poslouží. Lepší nějaká data než nic...
...dnes večer v Klubu 19 na Kladně...
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.21.80
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 10:35:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dj:
Na to už se opravdu reagovat nedá.

Nákladní doprava- (ta, co vydělává)- ať si to sami zaplatí, když to potřebují, provozovatelé desir na nerekonstruované lokálce k hranicím- (ta, co je bez rekonstrukce neefektivní)- zaplatím jim to...

Česká Kanada se vám líbí tak, jak je, s vysokou nezaměstnaností, vylidňující se a zaostalá...
Žádnou vizi nemám...
Co kromě žvanění udělali...
Co jste udělal vy, kolik jste toho zainvestoval?

Pokud mluvíte o mých chimérách (ve skutečnosti pouze vámi primitivně překroucených příkladech), tak tyhle moje chiméry mají reálný základ.
Piliny se ze Slavonic léta vozily (a jak píše p. Kubera tak se stále vozí, leč nákl. auty)- potenciálně ju tu však pořád doprava převoditelná na železnici. Žádné rychlíky z Vídně do Prahy přes Telč jsem nikdy nenavrhoval, ale když už nejsou argumenty, tak se hodí všechno
Vy patrně do Slavonic po 15 pivu v klubu na Kladně ani netrefíte.
A proč taky, když vlastně víte všechno nejlíp, že.....
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 222
Registrován: 6-2005
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 10:50:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, vědí, potřebujou nejspíš odlákat pozornost (a finance) od podstatnějších záležitostí, které by jinak museli řešit a dávat na ně peníze.

Mohu se optat, co si pod tím představuješ?

Taky jsem obnovení Slavonic považoval za chiméru a ježdění z ČB do Slavonic přes Schwarzenau za sci-fi, ale vzhledem k tomu, jak kraj (hejtman) usiluje o podporu železniční dopravy, bych se nedivil tomu, že to dotáhnou do konce.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Když je v názvu diskuse i trať 190, nastíním jiné téma:

Co brání symetrickému taktu Os na 190?
Uměl bych si představit následující řešení:
1) R na 190 tak jako nyní
2) Os z ČB pojede dříve za R tak, aby byl v Dívčicích v XX:30 a v Číčenicích v XX:39
3) Os zpět do ČB symetricky, tj. Číčenice XX:21 a Dívčice v XX:30.
4) Křižování strakonických Os tak vyjde v celou sudou v Ražicích a píseckých v celou lichou v Putimi.
5) Maximum křižování se přesune na dvojkolejku Číčenice - Zliv + Os do ČB budou jezdit na celou, tj. na přestup + budou obousměrné přípoje na přestup v Dívčících + vyjdou symetrické Číčenice

6) Projekt rozvoje kolejové dopravy v Jč. kraji konstatuje, že 197 je v úseku Číčenice - Bavorov vhodná pro úpravy na 90-100 km/h. A tedy by došlo, ke zkrácení jízdních dob. Nebylo by ale už v brzké době možné ušetřit 2-3 minuty z JD Číčenice - Bavorov (např. nasazení 814+914 nebo zvýšení NTR na 70 km/h ve vybraných úsecích) a tím vyrobit symetrický JŘ 197, umožňující přípoje v Číčenicích do všech směrů.

Tento navržený stav má ale 3 problémy, jejichž vážnost neumím posoudit:
1) Jak by toto zvládal úsek ČB - Nemanice?
2) Stíhal by se obrat v ČB?
3) Pokud by byly Os Protivín - Březnice, vázané na strakonické Os na 190, byl by úsek Vráž (kde se křižuje s R) - Březnice velmi citlivý na zpoždění a navíc by asi nevycházel obrat v Březnici, kde se musely odstát 2 hodiny, resp. vznikla nutnost vézt vlak někam dál na sever.
Dj_tisíc_sluncí
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 168
Registrován: 7-2005
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 11:27:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na to už se opravdu reagovat nedá.

tak na to nereaguj. Já pouze podporuji reálný projekt firmy Stora Enso, který se tu konečně včera objevil.

P.S. - osobní urážky typu "15. pivo" snad nejsou nutné.
...dnes večer v Klubu 19 na Kladně...
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5281
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 11:57:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové Dj a hlavně Dl - chlaďte to trochu. Osobní napadání a urážky tu trpět nehodláme

Díky.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19564
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 12:08:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mohu se optat, co si pod tím představuješ?

Na Vysočinu tolik nevidím, ale na jihu třeba mohutná podpora drátizace Velenic, zatímco nečinnost v rekonstrukci a modernizaci na 220 je tiše přecházena, o „snaze” k integraci JŘ nebo jízdného, kdy zatím dílčí impulzy jsou pouze od dopravců, ani nemluvě.
A nepochybuji, že i na Vysočině by byly užitečnější věci.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19567
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 12:34:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co brání symetrickému taktu Os na 190?

Nebudu zapírat, že jsem současnými „přípoji” opravdu nadšen. Ale:


Os z ČB pojede dříve za R - to ani omylem, už teď by to chtělo spíše tak o dvě minutky později, aby se to dalo rozumně vyjezdit...


v celou sudou v Ražicích ... v celou lichou v Putimi.

Křižování před koncem ramene, takže obrat téměř dvě hodiny :-(.

Bylo by to sice pěkné (jak by ale vyšly přípoje ve Strakonicích atd.?), ale do ČB by se muselo přijíždět nejpozději v 52 a odjíždět nejdříve v 10, aby se to dalo vyjezdit i při menších odchylkách. Nemanice - ČB jsou sice dvě koleje a velmi propustný AB, ale když vidím, jak se dá jezdit při současném modelu (aneb nechat v Nemanicích postávat osobáky do ČB klidně deset minut), tak nějak nevím...
Spíš bych čekal mírné úpravy současného modelu, tedy křižování s R do Nemanic, současných 5 minut (+ zpoždění rychlíku, pokud vůbec v tu hodinu jede) stání na Hluboký je nechutnost (a liché osobáky jsou značně navatované v celé trase), takže by se přijíždělo do ČB těsně po odjezdu skupiny...

197 - tam by snad rychlost zvýšit šla, některé úseky jsou „díky” povodním téměř nové, ale asi to zatím není na pořadu dne, nikoho to moc nepálí :-(. A 810+012 by to bohužel moc nevyužila, potřeba by byla alespoň 814+914, aby se to na JD výrazněji projevilo.


nutnost vézt vlak někam dál na sever

Příbram se docela nabízí, navíc by se tam daly pěkně točit i vlaky od Zdic.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Ladislav_kubera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 6-2004
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 12:39:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S Karotenovičem nelze než souhlasit. Je jen nutno, aby si iniciátor těch užitečnějších věcí své záměry prosadil. Trať pokryje jakési hluché místo. Tak jako je slavonicko appendixem Jihočeského kraje, je Waldviertel appendixem Dolního Rakouska.
(Abych si neusurpoval prostor jen pro naši záležitost - Mibl měl dotazy ohledně jiných krásných tratí)
J_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 12:41:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: A co 194, tam se nic zvyšovat nebude? Nebo se čeká na ŠED, což znamená totéž?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19570
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 13:09:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

J_k:
Bojím se, že máš pravdu :-(. Mmch ty fotky jsi jim poskytnul, či jak k tomu došlo? :-)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 223
Registrován: 6-2005
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 13:21:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to ani omylem, už teď by to chtělo spíše tak o dvě minutky později, aby se to dalo rozumně vyjezdit...

Kolem Dívčic je dvojkolejka, tak není nutné tam těch XX:30 přesně dodržet za předpokladu, že se bude stíhat dojet vykřižovat do Putimi/Ražic a vyjde to na vykřižování v celou v Bavorově.

Křižování před koncem ramene, takže obrat téměř dvě hodiny
V Písku je 2h obrat už teď, takže žádné zhoršení. Strakonické Os jsou protažené do Babin, kde by tak na obrat bylo 30 minut.

jak by ale vyšly přípoje ve Strakonicích atd.?

Ve Strakonicích je 198 i 203 vázaná na R, takže by to nebyl problém. Babiny by vyšly podobně jako nyní, jen by byl při mimořádnostech problém s přestupem mezi rameny Plzeň - Babiny a Babiny - ČB. Ten přestup je tam teď jen několiktát denně odpoledne.

Dívčice by se zlepšily, Číčenice též, Protivín by se zachoval, Ražice nemají od/k Os přípoje. Mám dojem, že v tomto případě by to chtělo jen chtít a jít za tím.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 224
Registrován: 6-2005
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 13:26:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

o „snaze” k integraci JŘ nebo jízdného, kdy zatím dílčí impulzy jsou pouze od dopravců
Mám dojem, že se začíná něco dít, kraj od ČD (pana Kosmaty) získává tipy na lidi, kteří by mohli pracovat v pozici koordinátorů IDS. ČD prý takto daly kraji kontakty i na mě, což mě docela překvapilo a potěšilo zároveň, ale i tak se hodlám nadále věnovat chemii.

(Příspěvek editován uživatelem Mibl únor 12, 2006)
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 225
Registrován: 6-2005
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 13:41:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co 194, tam se nic zvyšovat nebude? Nebo se čeká na ŠED, což znamená totéž?

Taky bych to tak viděl, navíc rozvoj 194 závisí na podobě 4. TŽK na jih od ČB (Kaplice vs. Krumlov) a realizaci nové tratě Křemže - Ovesné, která je sice zahrnuta v konceptu územního plánu, ale jiné strategické materiály kraji ji nedoporučují.

V "nulté" etapě ŠED by to spíš chtělo udělat něco s dolní 197 + zrychlit křižování na 198 (Strakonice L:10 - Volyně L:30 - Bohumilice S:00 - Lipka S:30 - Lenora L:00 - Volary L:15), pak by byl dojezd stejný jako ze Zbytin (které by byly též v celou) a mohl by být přípoj do Č. Kříže, který by byl kolem půl a na 194 by křižování vyšlo po hodině v Horní Plané a Krumlově. Jen by na 194 asi byl problém přehazovat odjezdy z ČB ze sudé na lichou a obráceně. Ale to už mám celkově asi moc bujnou fantazii.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19578
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 13:49:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak potom asi ano. Co přípoj R 79sudá na osobáky do ČB v Písku? S těmi obraty je to pravda, už letos to tam je mizerné. Pokud by se ani ve Strakonicích nic nezrušilo (vyjma současného ±hodinového taktu do Budějc), tak snad ano.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19579
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 13:53:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na 194 pozor, tam je třeba se v okolí Pece trefit s těmi pár spoji do ZDO...
Na 197 se snad dočkáme aspoň samovratů, na 198 zatím bohužel asi ne :-(. I ty trochu pomohou.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 226
Registrován: 6-2005
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 14:15:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co přípoj R 79sudá na osobáky do ČB v Písku?
I ten by vyšel R Březnice SS:01 - Vráž SS:28 - Písek SS:41 a Os Písek SS:55 - Putim LL:00 - ...

Celé to tedy má "jen" 3 problémy:
1) Zrychlení 197
2) Dostatečný odstup v Nemanicích + obrat v ČB
3) velmi našponované JD Vráž - Březnice - na Os by to chtělo aspoň 814+914 a zastávky na znamení (Os by se musely vejít na 30 minut a R na 28, obojí s odjezdem z Březnice v XX:01)


na 198 zatím bohužel asi ne
Tam by to kromě samovratů chtělo i TRSku a jezdit samoobslužně. Motory i vleky by na to byly. A náklady by mohly být srovnatelné s autobusy a i JD by se jim díky velmi zkrácenému křižování (cca 1,5 minuty oproti 6 minutám) velmi blížila.
J_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 14:50:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Ty fotky, to byla spíš taková náhoda. Po cyklovýletu, na kterém jsem je pořídil, jsem je poslal kamarádovi na MD, jenom aby se podíval, jak to tam vypadá.
Pár měsíců potom dělal nějakej jeho kolega prezentaci ohledně projektu Slavonice - Fratres a neměl žádný obrázky. Tak mě požádali, jestli bych jim neposkytnul ty svoje. Nějak se k tomu nachomejtnul I. Štecha a bylo to :-) Dvě stovky od Železničáře dobrý
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 12:48:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen pár připomínek:
1) samovraty D3 trochu křižování uspíší, ale ne o moc. Minimálně stejně důležitá je vysílačka. TRSka není podmínkou a osobně na D3 mám radši obyčejný Simplex. Na telefonování je celkem potřeba cca 2 minuty... Schrnuto: samovraty jsou polovičaté řešení.
2) jízdní doby šponovat zastávkama na znamení dělají jen prasata grafisti. Je tam pět zastávek a když se náhodou na všech bude zastavovat, tak by se udělalo zpoždění minimálně 5 minut, spíše více. Tedy JD počítat na živé vozidlo, ale se zastavením, kór když v Březnici a Vráži je přípoj nebo křižování.
3) jestli jsem to správně pochopil, tak by byl dojezd do ČB okolo 55 minuty? Doufám, že ráno bude vlak navíc i pro školáky, protože teď musí jezdit už 8055.. Co říkají vlakvedoucí, tak na to ráno se dost nadává. 8001 jezdí pozdě.
Zdraví Martin
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 230
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 13:39:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin2:
Jsem teoretik (= obyčejný cestující), který si vzal jízdní doby z jízdního řádu (a SJŘ) a zkoušel si pohrát s tím, zda je možné udělat osobáky na 190 symetricky nebo ne a vyšly mi z toho ty výše uvedené problémy.

Ad 1) samovraty s vysílačkou (nevím jaký je rozdíl mezi TRSkou a dalšími) výrazně urychlují křižování a za tu dobu co to tak je na 203 a 191, jsem už zapomněl, že se křižovalo i výrazně delší dobu (např. přestavováním v Radomyšli - i když teď je to bez couvání trochu nuda)

Ad 2) zastávky na znamení jsem uváděl proto, že na 30 minut se v současném grafikonu vejdou jen vlaky, které mají nějaké zastávky na znamení. Třeba se to dá s něčím živým zajet i se všemi zastaveními, třeba bude zapotřebí i zvýšení traťové rychlosti. To neumím posoudit. Směrové poměry by tomu bránit neměly.

Ad 3) Ano, Budějce by vyšly okolo 55 minuty, čili by to ráno chtělo ještě vlak na cca 7:20 až 7:30, ale podobnými problémy s trefením se na začátek školy bude někde trpět jakýkoliv takt, a tedy jsou pro školy a na směny třeba vlaky vyhozené z taktu. Leda přesvědčit školy, ať se taktu přizpůsobí, ale to by chtělo mít definitivní podobu JŘ, který se nebude mnoho let měnit.

(Příspěvek editován uživatelem Mibl únor 13, 2006)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19646
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 18:32:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ranní 190 je vůbec neštěstí a lidi už to pochopili, najednou už není problém se vejít, ač vlaků jede méně a obvykle i kratších (a Os 8053 na Hluboký, to je taky lahůdka - to si to nemohl odstát někde jinde, než v takový p****i??)...
Moc lépe se to ale namalovat nedalo, když bylo třeba ranní vlak do ČB zrušit nebo co - výsledek je docela ubohý :-(.

Po staru:
4:57, 6:15, 6:50, 7:11, 8:16, 10:31, 13:16;

po novu:
4:57, 6:21, 6:57, 7:42, 9:19, 13:21.

(přepravní špička v podání KC ČD a KÚ JČ)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 19:38:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U té vysílačky jde o použitou technologii a cennu. TRSka je chytrá a slyší se jenom účasníci mluvící mezi sebou a vlak jde mimo jiné dálkově zastavit. Simplex je principiálně obyčejná vysílačka se značným dosahem (podle terénu). Jednu dobu byla v Prachaticích slyšet Bechyně, ale neumí vlak dálkově zastavit. Jenže všichni slyší všechno a víc uší je schopno zabránit problému. Tedy, když se dispečer dohodne se strojvedoucím o jízdě a zapomene na vlak, který jede proti, tak je velká šance, že se fíra toho vlaku ozve, že je na trati. Pokud je TRSka (Blatenky), tak tam to ten nezůčasněnej fíra neslyší a může nastat problém...

Se znamením byl loni problém na Prachatické. Když se stavělo na všech zastávkách, tak se udělalo 5 minut. Letos je u všech vlaků pobyt v Prachaticích 5-10min, takže se tam dá srovnat, i když by se v létě jelo s vlekem až do Volar a zároveň to stačí pro dobrání vleku cestou dolů. To je jeden z plusů tohoto GVD na 197...

A nebylo by lepší udělat ten tak právě na tenhle příjezd? Tedy ráno příjezd v cca 20 a přes den 1,5 nebo 2,5 hodinovým intervalem ho posunout na 55. Nevím, ale moc se mi to nelíbí a to nejsem moc místní...
Zdraví Martin
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 234
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 14. února 2006 - 10:05:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin2:
Díky za vysvětlení. Měl jsem dojem, že na 0-0-S je podmínkou TRSka, aby šel vlak zastavit na dálku. Tedy aspoň na Blatensku se to tak před léty prezentovalo.


A nebylo by lepší udělat ten tak právě na tenhle příjezd?

Taky nejsem místní, ale ten ubraný vlak tam zjevně chybí, ráno by nejspíše bylo nejlepší jezdit na 6:21, 6:57, 7:21 (to by šlo, jen by se muselo ze Strakonic už v 6:12, vykřižování v Katovicích by vyšlo a s vlaky na 203 by se dalo o těch pár minut hnout) + nový vlak na 7:52 či 8:21 (k Antiplečce) a současných 9:21 srovnat už na 8:55 (ze Strakonic by se jelo 7:40, čili by zůstalo 15 minut času na obrat a jelo by se od školních spojů; v 8:00 by se křižovalo v Ražicích, kde je přípoj z i do Písku). A i dopoledne by si to do ČB jistě zasloužilo vlak navíc.

A odpoledne již jezdit do ČB na celou snad s výjimkou v 13:20 a 21:20, ale to je v současnosti stejně sci-fi vázané především na zrychlení dolní 197.

Martin Z: A co na to Zlivská samospráva?
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 235
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 14. února 2006 - 10:23:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A aby to nevyznělo, že chci zrušit vlak na 4:57, tak vězte, že jsem řešil pouze čas od šesté později.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19681
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 14. února 2006 - 11:52:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tenhle vlak chtějí zrušit (posunout na později) snad všichni, kromě Zlivi, která trvá na této poloze (když teda nemůže jet R 632 později...)


A co na to Zlivská samospráva?

Ještě vloni spíše ve stylu „my nic, my muzikanti, to kraj a dráhy”, i petice iniciované občany tu minimálně dvě proběhly, letos zatím nevím, ale až začne semestr, tak snad budu mít čas tam zajít, nový JŘ je za dveřmi...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 236
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 14. února 2006 - 12:16:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nový JŘ je za dveřmi...

Letos by se snad měl vytvářet i nultý (nezveřejňovaný) návrh. Nejprve si KC sezve obce a probere s nimi, jaké změny by si představovaly oproti současnému stavu a až podle toho se sestaví první návrh. Tato jednaní by měla začít probíhat už docela brzo, tak to raději moc neodkládej .
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19684
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 14. února 2006 - 12:17:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mmch ten ve 4:57 bych Ti ani já osobně nedoporučoval rušit :-), i proto, že nezřídka s ním jezdím (ať už do ČB nebo na přípoj), je to jedno z mála aspoň trochu použitelných spojení a nejspíš teď kombinací Os 8051/R 632 budu jezdit každé pondělí...

Polovičatým, ale bojím se, že jediným aspoň trochu reálným, řešením by bylo zastavení R 669 a R 761 ve Zlivi, toho se ale asi bohužel nedočkáme :-(. Nemusel by se pak vlak přidávat, stačily by mérné posuny stávajících.
Ten 9:21 je nešťastně, ale možná bych ho nešoupal před devátou (byť přípoj „na Kramolín” by se mi jistě líbil ), spíš na desátou, jak už je zažitý (a jsme v trase R 761...). A vychýlením taktu ať radši nikdo u pětihodinové díry neargumentuje, mohl by přijít ve vlaku k úrazu (bohužel by to odnesly i přípojné tratě :-().
Při zastavování alespoň R 669 by se daly Os 8055 i Os 8001 šoupnout na dřívější polohu (8001 zhruba o 10 - 20 minut). Pokud zastavovat nebude, tak je třeba 8001 naopak o něco později, buď těsně před rychlík, nebo ho někde nechat předjet, nejspíš loňský (a mnoho let předtím) model, kdy se bohužel přenáší vliv zpoždění od rychlíku na osobák a 8:19 je už málem pozdě, i když se jede včas. S Os 8055 se na pozdější polohu (i kdyby jen o deset minut) moc hýbat nedá, už takhle je přípoj na R 634 těsný a podobně i víkendový sedmiminutový obrat rezeru moc nemá... Ale ta hodinová díra mezi sedmou a osmou tak je už léta, bude vadit méně než to současné.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 237
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 14. února 2006 - 12:37:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a jsme v trase R 761...

a vešlo by se na JD zastavení ve Zlivi i na Hluboké?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19688
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 14. února 2006 - 13:00:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No to právě stěží... :-( Resp. ono by to nějak šlo, ale bylo by to na krev a zbytečné. Ale je opravdu nutné to zastavení na Hluboké? Nešlo by (i když k fírům by to bylo prasecké :-() v kladiva stavět ve Zlivi a o víkendu na Hluboký?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 14. února 2006 - 13:02:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nový JŘ je za dveřmi...

ještě doplním, v Blatné je schůzka k JŘ příští týden, takže s tou cestou na úřad neváhej.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 332
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 13:53:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wien - Státní sekretář pro dopravu Mag. Helmut Kukacka a jeho český protějšek Vojtěch Kocourek podepsali v Brně memorandum o znovuobnovení hraničního přechodu Fratres – Slavonice. Z obou stran hranice je údajně slyšet velký zájem na obnovení provozu. Hospodářským zájmem je převoz dřeva ke zpracování, ale uvažuje se i o osobní dopravě pro turisty. V Rakousku dojde následně k sanaci tratě Schwarzenau – Fratres, která byla po 2. světové válce částečně uzavřena, a k napojení na dráhu Františka Josefa.******
že by se konečně začalo něco dít :-) !!Stále se jen něco podepisuje a nic moc se při tom neděje.Už se podškráblo tolik lejster a zatím je trať stále bez pořádného využití.Jsem zvědav ,jak se to do 2007 stihne.
Ivan_horník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 14:16:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když to dohodli Kukačka a Kocourek, tak by to mohlo bejt pořešený
Vejce_zářícího
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 14:25:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy - ze kdy je ta zpráva? Že totiž Kukacka a Kocourek podepsali podobné memorandum už 11. května 2005... Který se ovšem Slavonic přímo netýkalo, to je fakt.

http://www.cd.cz/static/old/NEW/TCD2005/5_20memo.htm
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 337
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 15:04:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ze 15.2 na želpage, Zdroj: Tisková zpráva Spolkového ministerstva pro dopravu, Rakousko
Ono je tolik hezkých a zajímavých projektů,ale stále nic se neděje. :-(
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 17:34:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono je tolik hezkých a zajímavých projektů,ale stále nic se neděje.

Jak může někdo litovat předpokládané nahrazení 831 za 814 na 185 a přitom si stěžovat, že se nic neděje? Tak buď chci pokrok nebo jezdící muzeum, tohle nechápu. Nebo jde o to, že podobné zprávy nepřicházejí i z Vysočiny?
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 242
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 17:43:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin Z:

Ještě k ranní 190:
Kompromis mezi potřebami Strakonicka a potřebami Zlivi bych viděl následovně:
1) 8001 příjezd do ČB v 7:21, ve Strakonicích by půlil 2h takt R, plus by byl vhodný pro školáky v ČB (v současné podobě je 8001 na cestu ze Strakonic do ČB nepoužitelný)
2) zastavit Junák ve Zlivi
3) 8003 přivézt do ČB na 8:57 (ze Strakonic 7:44 od školních spojů - včetně autobusových)
4) zastavit 761 v pracovní den ve Zlivi a o víkendu na Hluboké

Jde to i bez vlaku navíc, ale asi nám to na MD neprojde .
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 340
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 17:44:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já sem samozřejmě pro nějaké inovace.Jen sem si tak šotoušsky posteskl nic víc nic míň.mně sou ale největším trnem v oku 810 a 010.samozřejmě za regioušuky sem rád,je to lepší než kopanec do zadnice...Takže 814+914 rád na vysočině uvítám,zejména pak místo 810 na osobních vlacích.ale zase na druhou stranu není možné tady uvažovat v rovině 680-471-814,mezi těmito vozidly jaksi chybí něco mezi,no oni sou spíše mezi.To jsou zatím extrémy
-super rychlovklak
-pro velké množství lidí
-na lokálky
Ono ta regionova není všelék na všechno,to je jak léčit zápal plic(trat 185) paralenem(motoráčkem)
Ladislav_kubera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 6-2004
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 18:49:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K informaci o memorandu o obnovení hr.př.Fratres - Slavonice na Želpage: Opravdu nekecaj. Kdo si chce v originále počíst info z vídeňského Bundesministeria ze včerejška včetně tel. kontaktu, je zde: http://www.bmvit.gv.at/presse/aktuell/svt/2006/20060214OTS0053.html
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19758
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 19:33:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mibl:
To vypadá rozumně, bohužel asi nereálně :-(.
Až doma zprovozním net (teď jsem v Pcích), tak se ozvu na mail, potřebuju se Tě na něco optat.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 243
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. února 2006 - 10:16:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Až doma zprovozním net (teď jsem v Pcích), tak se ozvu na mail, potřebuju se Tě na něco optat.

Klidně se ozvi, jsem k dispozici a pokusím se poradit.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 814
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. února 2006 - 18:16:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ahoj,
mám dotaz. Nevíte, kdy začne ta výluka na Budějovice?? a popř. do kdy bude??

Díky
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Kdo neviděl Trollino, neviděl pořádný nízkopodlažní trolejbus
ICQ:
260 116 510
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19769
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 16. února 2006 - 22:08:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Viz všeobecná busová. A spíše sleduj stránky ČD, sekci aktuální výluky, to bude nejjistější (snad...).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Ladislav_kubera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 6-2004
Odesláno Pátek, 17. února 2006 - 21:41:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak zase jižně od Slavonic pro Dj_tisíc_sluncí - Tázal jste se na Herkuly do Waldhausenu: Na krásném viaduktu ve městě Zwettl.
Dj_tisíc_sluncí
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 169
Registrován: 7-2005
Odesláno Sobota, 18. února 2006 - 17:45:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pěkný, dík!
...dnes večer v Klubu 19 na Kladně...
Pépa_rákos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 22:37:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Od zněny GVD tj.26.2.06 bude v turnusu na vl. 8050/8061 jezdit loko ř.210.
Ivo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 494
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 21. února 2006 - 15:16:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to z důvodu, že se na tom 810 neosvědčila, nebo jsou tam ještě jiné důvody?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace