K-report
 

Archive through 10.březen 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Mladějov na Moravě » Archive through 10.březen 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Atb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 9-2004
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 12:20:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jelikož zde zmizelo toto téma a nenašel jsem ho začleněné jinde, dovolil jsem si jej založit znovu. Myslím si, že tato pozoruhodná železnice si to zaslouží. http://www.mladejov.cz/
J.B.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.211.50.29
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 11:21:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přeji dobrý den všem.
Je sice pravda, že do diskusní sekce Mladějov poslední dobou nepřibylo nijak moc příspěvků, ale proto ještě nemusel být odstraněn archiv. Momentálně není ani tak moc o čem informovat, takže jsem se na nějakou dobu odmlčel, ale v Mladějově se stále něco děje, připravuje se sezóna, opravují se exponáty, ale vše je nyní pod metrovou vrstvou sněhu (teď už toho trochu odtálo). Chtěl jsem ovšem reagovat na některé starší příspěvky, což mi nyní správce znemožnil.
Prosím proto administrátora, jestli je to možné, aby ten archiv vrátil, nebo aby mi ho poslal na adresu muzeum@mladejov.cz.
Děkuji.
Jiří Bednář, Mladějovská průmyslová dráha.
J.B.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.211.50.29
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 14:56:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P.S. Děkuji Atb za znovuzaložení této diskuse a žádám všechny slušně se vyjadřující příznivce naší železnice, aby se v této diskusi na nás obraceli se svými dotazy. Rádi vám na ně odpovíme. Akorát mě vždycky dost odrazovaly příspěvky destruktivní, lživé, urážlivé a vulgární. Na takové prostě nebudeme reagovat. Dále bych chtěl vyjádřit poděkování všem, kdo se nestydí pod svůj příspěvek podepsat plným jménem.
Jiří Bednář
Rozpitvaný emzák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.202.97.26
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 17:21:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Někdo možná namítne, že ta stará diskuse týkající se Mladějova, neměla úroveň. Ale kromě výpadů znesvářených stran v ní byly i příspěvky jakéhosi záhadologa či ufologa o podivném hledání čehosi ve starých důlních štolách poblíž trati. Co když ale redakci K-reportu někdo tyto příspěvky donutil smazat. Třeba nějaká hlava chytrá z ministerstva vnitra. A oni proti tomu nemůžou nic dělat a ještě jsou povinni to zapírat. Jinak -
A nepodepíšu se, protože se taky bojím. Nechci být pitván zaživa.
miš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 18:29:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Diskuse o Mladějově měla a má smysl. Je to dráha, která se vymanila z bezprostředního ohrožení - nejprve tím, že ztratila smysl jako nákladní a posléze když se tam už v éře skanzenovité dělo, co se dít nemělo.
Parta, která zůstala a maká, zaslouží si uznání.
Asi i proto zde zneuznaní předváděli pozoruhodné kousky. Ti vypečenější pak začali diskusi o průmyslovém muzeu rozmělňovat blbinami, které vybočovaly z tématu. To však není důvod k mazání diskuse...
Je logické, že u sezonní dráhy je i zájem poněkud sezonní. Obdobně také neočekávám, že v zimních měsících si přečtu novinky z provozu Resity v Osoblaze, když vyjede až v létě, že.
Tedy, prosím NEMAZAT a jde li to, tak vrátit archiv Mladějovské diskuze zpět.
DĚKUJI.
m.
830026
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 280
Registrován: 10-2005
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 18:55:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

J.B.: Mám tedy několik otázek:
S jakými provozuschopnými exponáty se budu moct v násletující sezoně setkat?
Jaký úsek dráhy bude pojížděn "veřejnými" vlaky?
Jak to vypadá s novým úsekem, který měl být elektrifikován?
J.B.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.211.50.29
Odesláno Úterý, 21. února 2006 - 00:46:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nuže postupně se budu vyjadřovat k tomu co zde je uvedeno výše. Pokud to nestihnu ještě vše v tomto příspěvku tak se na mě nezlobte, určitě se zase přihlásím zítra a budu pokračovat.
ad Rozpitvaný emzák:
Nemyslím si, že tato diskuse byla smazána z nějakého vyššího popudu. Věřím vyjádření redakce, které si můžete přečíst v sekci "sdělelní redakci", kde jsem se také dovolával vrácení archivu. Prostě beru věci pragmaticky a budu holt muset na ostatní příspěvky reagovat trošku svižněji. Navíc se domnívám, že příspěvky na témata, která příliš voněla záhadami, byly napsány s určitou dávkou nadsázky a Danikenovsko-Součkovské fantazie. Jinak, protože se o dění ve svazích okolo tratě nezajímám, tak ani nemám žádné nové informace. Třeba se znovu ozvou pisatelé, které toto téma láká.
ad miš:
Děkuji za uznání naší práce. Jak jsem se dověděl v jiné sekci, tak archiv zřejmě už vrátit nepůjde. No co nadělám. I když raději zveřejňujeme informace až potom, když je dílo hotovo, chtěl bych vám jako malé poděkování za vaši přízeň poslat několik předběžných informací o tom co se děje v Mladějově teď, pod metrovou vrstvou sněhu a doufám, že to zase nebude někomu vadit.
- pod sněhem nám tiše rezaví obě nově položená zhlaví nového odjezdového nádraží uprostřed závodu a nemohou se dočkat až je na jaře spojíme staničními kolejemi
- oprava unikátní motorové lokomotivy O&K MD3 úspěšně pokračuje, zatím je opraven a natřen rám, opraven motor Škoda 3S110, opravena převodovka a očištěny a natřeny základovkou všechny plechové kryty
- intenzivně se pracuje na nových osobních vozech, zatím jsou svařeny rámy na 4 vozy a v návaznosti na tvorbu výkresové dokumentace se vyrábějí další díly
- lokomotiva č.5 dostala na zimu úplně nový nesený sněžný pluh (fotky jsou na www.mladejov.cz ve fotogalerii).
Už mám problém s velikostí příspěvku, tak jdu spát.
Jiří Bednář.
Fantomas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 5-2005
Odesláno Úterý, 21. února 2006 - 13:13:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ááááá pán je politik co...... přoč neodpovíte na otázku a mluvíte o všem jiném....
J.B.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.211.50.29
Odesláno Úterý, 21. února 2006 - 16:02:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak už jsem tady zase abych pokračoval, i když jak vidím, někteří se asi už nemohli dočkat.
Abych to bral popořádku, tak ještě něco málo k "miš":
V Mladějově jsou dovezeny motorové lokomotivy BN60H a BNE 50 z Chomutova, ale zatím čekají na přerozchodování a opravy. Z neželezničních, ale také zajímavých exponátů se nám podařilo získat parní oračku FOWLER Z7S, což je impozantní stroj o váze asi 27 tun, který by se měl v budoucnu samostatně pohybovat v mladějovském muzeu a snad i po okolí. Sbírka stabilních motorů se také malinko rozrostla, ale to chce vidět.
ad 830026:
V sezóně 2006 budou provozuschopné tyto exponáty:
-parní loko KRAUSS 7485/1920 č.1 (čeká ji ještě před sezónou malá oprava)
-parní loko KRAUSS 1518/1929 č.5
-motorová loko BN60H (žlutá)
-motorová loko BNE 50
-motorová loko BN30
-motorová lokomotiva O & K MD3
-Stabilní parní lokomobila Brand & Lhuillier /1904
-Osobní vůz "tříokeňák"
-Několik nových dvounápravových osobních vozů
-Nákladní vozy různých typů a různého počtu.
-Autobus PRAGA RND
-Buldozer Stalinec (nesmějte se, to už je taky historie).
-Asi 5 stabilních motorů
a v průběhu sezóny se snad podaří ještě leccos opravit. Zbývající stroje je možno vidět zatím neprovozní.
Asi už bude příspěvek zase dost dlouhý, takže můj monolog přeruším a ozvu se zase zítra.
Není třeba podléhat nervozitě, na všechny slušně formulované dotazy odpovím, ale jak jsem uvedl v záhlaví minulého příspěvku, bude to postupně.
Děkuji za pozornost.
Jiří Bednář
J.B.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.211.50.29
Odesláno Středa, 22. února 2006 - 16:25:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak třetí díl seriálu je tady.
ad 830026 - pokračování.
V letošní sezóně budou výletní vlaky jezdit opět jen v úseku Mladějov - Nová Ves. Trať mezi Novou Vsí a areálem dolů na Hřebči je sjízdná pouze s určitými obtížemi a vozit tam veřejnost by bylo opravdu příliš velké riziko. Tento úsek se samozřejmě bude opravovat, ale není ještě zcela jasné jak. Můžeme jej opravovat vlastními silami, ale naše kapacity dobrovolných pracovníků jsou značně omezené, anebo, což je daleko efektivnější a rychlejší, nasadit na tyto práce odbornou firmu. A jsme u jádra problému !!! Všechno je otázka peněz. Nenecháváme tomu však jen tak volný průběh, ale o této efektivnější variantě jednáme.
Jedná se jak s potenciálním dodavatelem prací, tak o možnostech financování. Vše je však pouze v začátcích, takže žádné konkrétní informace nelze zatím zveřejnit.
Kromě toho nám pomalu, ale spolehlivě odehnívají pražce na novém úseku od brány závodu až za přejezd a propadají se úseky nově rekonstruované, které byly podbíjeny ještě ručně. Lesáci nám trať cílevědomě ničí svými těžkými stroji, na mnohé úseky bude potřeba dosypat štěrku a znovu podbít, tentokrát už elektrickými podbíječkami (ale i to je dost namáhavé). Děláme co můžem, ale je to pořád moc pomalé.
Bohužel musím tento třetí díl seriálu končit, musím odejít z domu. Zítra budu pokračovat.
Jiří Bednář
751
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.61.134.210
Odesláno Středa, 22. února 2006 - 23:39:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen jsem se chtěl optat kam se poděla BS 80, ktétá se opravovala v Mladějově??
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.21.80
Odesláno Středa, 22. února 2006 - 23:40:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Musím pochválit Jirku za komunikaci. Konečně jsou k dispozici nějaké informace o tom, co se děje. V porovnání s dřívějškem velká změna, dřív mi lidé v Mladějově připadali jako nějaká zednářská lóže, co si nenechá odkrýt své tajemství nějakým šotooprudou s foťákem na krku. (nemyslím nikoho konkrétního, protože nikoho konkrétního v Mladějově neznám)
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.21.80
Odesláno Středa, 22. února 2006 - 23:48:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak co se týká fikcí o pokladech, tak při svých cca. 20 let trvajících výzkumech československého opevnění jsem prakticky o každé stavbě, popsané, zdokumentované a postavené lidmi, kteří mnohdy ještě tč. žili, slyšel různá story o chodbách do Berlína, do Moskvy a asi 15 krát o jantarové komnatě a podobných evergreenech.
Hledačům pokladů přeji mnoho štěstí, až ten poklad povezete, tak nepoškoďte koleje jako lesáci a případný výtěžek prosím pošlete na konto rekonstrukce úseku na Hřebeč. Uděláte dobrý skutek
830026
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 283
Registrován: 10-2005
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 21:05:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jiří Bednář: Díky za vyčerpávající info!
J.B.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.211.50.29
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 22:03:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No vidíte, náš seriál se dočkal už čtvrtého dílu !
( a přitom nesnáším seriály).
Tak úvodem se musím přiznat, že jsem zapomněl na jednu provozuschopnou lokomotivu. Je to důlní dieslová loko BND30. Za zmínku stojí to jak jsme ji získali. Majitel této lokomotivy se rozhodl, že ji už nebude potřebovat a pro jistotu, aby se snad nedostala do rukou nějakého neodborníka, který by ji určitě zneužil, ji odvezl potichoučku do šrotu, aniž by na to upozornil některou z mnoha muzejních organizací, jež se touto problematikou zabývají. Obvykle se takové stroje začínají rozpalovat ihned po složení z nákladního auta, aby z nich nic nezbylo kdyby se náhodou někdo dověděl, že se s nimi má takto neuctivě naložit. To už se nám taky stalo, že stroje, které jsme měli stoprocentně slíbené a chtěli si je odvézt byly den předtím odvezeny do šrotu a rozpáleny ještě předtím, než jsme tam zavolali, (není to jediný případ, o jednom takovém tady před časem psal ZDEPA). V tomto případě se naštěstí někde něco zadrhlo. Majitelé šrotoviště, kde lokomotiva stála jsou naši kamarádi a ihned vznesli dotaz, zda takovou lokomotivu nechceme, (tak nevím jestli to nebyl podraz na promyšlenou a cílevědomou činnost původního majitele lokomotivy). My jsme samozřejmě lokomotivu chtěli, lokomotiva byla odvezena do Mladějova a vyměněna za jiný šrot, a půl hodiny po jejím složení a postavení na koleje už jezdila. To bylo radosti !!! Samozřejmě, že i na tomto stroji je ještě co opravovat, ale jezdí.
Obávám se, že brzy překročím povolenou délku příspěvku tak s tím dočasně skončím.
Jiří Bednář
J.B.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.211.50.29
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 22:44:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A protože mám dnes vyjímečně dobrou náladu, přidám pátý díl (jako bonus za vaši trpělivost).
K tomu dotazu na elektrifikaci:
Původní záměr předpokládal vybudování nového úseku tratě od brány závodu do prostoru sousedícího s nádražím ČD. Tento úsek měl být rovněž elektrifikován stejnosměrnou trakční soustavou o napětí 220V, aby bylo kde provozovat elektrické průmyslové lokomotivy. Na tuto stavbu byl zpracován projekt a vydáno stavební povolení. Byly asi z 80 procent provedeny zemní práce a jednáno s potenciálním dodavatelem vrchního vedení. Bohužel pro tehdy začínající neshody mezi majitelem a provozovatelem dráhy se na stavbě nepokračovalo.
Protože jsme v roce 2005 začali budovat nové odjezdové nádraží uprostřed závodu, stává se význam spojky k nádraží poněkud diskutabilní a zatím není rozhodnuto co s ní. Rozhodně se však představy o elektrické železnici nevzdáváme, protože ty elektrické lokomotivy, které i po rozchodu s MPŽ máme, bude třeba nekde provozovat. Přitom je několik možných variant a není ještě rozhodnuto jak to bude vypadat. Je jednoznačné, že dráha by měla mít návaznost na původní úsek, který vedl k elektrárně a kterým se do ní naváželo palivo. (O elektrárně budu informovat později). Tento úsek však ještě není vytrasován a je zatím pouze jasné, že nepovede v trase původní obslužné drážky (prostě to nejde, jsou tam budovy). Samo vybudování tohoto úseku je velice lákavé. protože obsluha elektrárny je nutná a navíc by bylo možno dráhu snad napájet z vlastního elektrického zdroje. Akorát by při provozu musel někdo čtyři hodiny předtím zatopit pod kotlem. To by byla skvělá elektrická železnice na páru !!!
Perspektivy jsou to krásné, ale v této chvíli máme ještě spoustu jiných, důležitějších starostí, takže na elektrickou dráhu dojde později. Škoda. Ale nevzdáváme to !
Vypadá to, že pro dnešek budu už definitivně končit. Postýlka se na mě už těší. Zítra se snad dostanu k dalším dotazům.
Jiří Bednář
Honza_o
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 282
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 12:29:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stojí ještě třídírna? Při mé poslední návštěvě (2004) silně chátrala a uvažovalo se o likvidaci.
J.B.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.211.50.29
Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 22:59:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odpovědi na vaše dotazy, díl šestý.
ad Fantomas:
Ne nejsem politik, jsem technik. Jsem už starší člověk a většinu svého aktivního života jsem dělal konstruktéra. Toto povolání na mě samozřejmě zanechalo nesmazatelné stopy, ale také vytvořilo určité pracovní návyky. Tak například se snažím vyjadřovat přesně a jednoznačně a mám rád, když se takto vyjadřují i jiní. Takže když jsem napsal 21.2., že se k tomu co bylo uvedeno výše budu vyjadřovat postupně, myslel jsem tím, že moje vyjádření budou ve stejném pořadí, jako dotazy. Když jsem psal "vyjadřovat", tak jsem měl na mysli opravdu vyjádření k problému a nejenom odpověď na dotaz holou větou. Myslím si, že fundovaná odpověď s dalšími informacemi může této diskusi jenom prospět. Někdy si také neodpustím vlastní názor.
ad 751:
Lokomotiva BS-80, kterou jsme v Mladějově opravovali a která zde do r.2004 jezdila je v majetku NTM Praha. Jednali jsme s majitelem o tom, že by lokomotiva měla zůstat v Mladějově a nadále jezdit s výletními vlaky pro radost návštěvníků. Toto nám bylo nejdříve přislíbeno, ale nakonec se majitel (NTM) rozhodl, že bude asi lepší, když bude lokomotiva odvezena do Zastávky u Brna. O jejím dalším osudu nejsem informován.
Máme ovšem zapůjčenou jinou lokomotivu typu BS-80, od soukromého majitele, na které se s určitými přestávkami pracuje. Je to lokomotiva, která jezdila v Králově Dvoře pod číslem 1. Kdo jste ji znali, víte, že je o něco kratší, než ostatní BSky. Problémem u této lokomotivy je ale přerozchodování, které nezvládneme vlastními silami. Lokomotiva má rozchod 650mm a širší rám, než lokomotivy vyrobené původně na rozchod 600mm.To znamená, že bude nutné rám zúžit, což je děsná práce. Všechno ale jde . Zase ovšem narazíme na stejný problém o kterém jsem se zmínil když jsem psal o rekonstrukci trati. Levně za dlouhou dobu, nebo rychle za moc peněz.
Zítra mě nečekejte, budu v Mladějově. Tak snad se zase ozvu v pondělí.Jiří Bednář
Kim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 7-2004
Odesláno Sobota, 25. února 2006 - 09:10:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na tohle už musím reagovat!!!! Nenechám pořát jen házet špínu na hlavu MPŽ když 80% z toho co napsal J.B. není pravda a nebo je pravda přibarvená do odstínů které vyhovují J.B.
Uvědomte si všichni že kdyby nebylo "té zlé", jak se tady všude píše, MPŽ tak by dráha už asi dávno neexitovala a vše by bylo prodáno někam do Německa. Ona se totiž velmi dobře maskují své skutky za činy těch co byli předemnou (viz česká politická scéna)

Ad.830026 80% lokomotiv (vozy to ještě čeká) co bylo k vidění v mladějově je převezeno na nové působyště do Zbýšova a v Mladějově zůstalo jen to co patřilo firmě keramspal a soukromé vozidla rodiny J.B.
K elektrické drážce: ....Byly asi z 80 procent provedeny zemní práce a jednáno s potenciálním dodavatelem vrchního vedení. Bohužel pro tehdy začínající neshody mezi majitelem a provozovatelem dráhy se na stavbě nepokračovalo. .... je třeba osvětlit, kdo a za svoje peníze v letech 1998-2003 postavil těch zmiňovaných 80 % stavby tratě k nádraží ČD. J.B. ani průmyslový muzeum určitě ne, jak vyplývá ostatně i z letopočtu. A že tu stavbu zastavil váš současný předseda (majitel) na podnět J.B. je třeba přiznat taky

K BS80: lokomotiva je v majetku NTM a MPŽ ji má pronajatou na dobu neurčitou. J.B. Opravdu jednal o převzetí lokomotivy do !svého!pronájmu ale ještě jako člen MPŽ (tomu se říká v civilizovaném světě zneužití pravomocí). Připomíná mi to praktiky doby cca před 55lety když měl nědo něco hezkého a "jim se to líbilo" tak si to vzali. Na pronajatou věc se pohlíží steně jako kdyby se ji vlastnili a je jedno jestli je to byt, auto, lokomotiva.... "když nám to někdo postavil, opravil tak co bychom mu to nezebrali že?"

Druhou BS 80 co je v mladějově bych Vám všem nepřál vidět. Kotel je oddělen od rámu a válí se o kus jinde budka taky. O spoustě dílů nikdo netuší kde jsou. Myslím si že by se její "majitelé" měli zajímat kde se díly z této loko poděli a o její další osud jestli ji ještě někdy chtějí vidět pohromadě. Cena šrotu totiž stoupá.....

AD 751: víc info o BS 80 č. 16 najdeš zdehttp://http://mpz.lib.vutbr.cz/?q=node/44
a další fotky jsou tadyhttp://mpz.lib.vutbr.cz/files/images/album/Pevoz_vozidel_2/index.html

KIM

PS doufám že mi příspěvek nezkrátí...
Tipper
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.71.129.172
Odesláno Sobota, 25. února 2006 - 13:14:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Však je dobře, že v Mladějově alespoň těch pár vozidel zůstalo. Nevíte, jestli se někdy vrátí do Mladějova RIIIc č.3? Když sem patří..
Dyk NTM ji zapújčovalo co já vím jen proto, že lokomotiva tak bude na původním místě. Nechápu, proč byla odvezena do Zastávky, se kterou tato nemá nic společného (při vší úctě k těm, kdo tam budujou novou dráhu). Klidně v Mladějově mohla zůstat, snad tomu nic nebránilo.

Kim: Jak to vypadá s pracemi v Zastávce? Bude se už letos něco dít? Bude zpřístupněn depozitář vozidel nebo tak něco? Mohl by to být zajímavý doplněk pěkného muzea na zámku v Oslavanech - kdo tam nebyl, doporučuju navštívit. Dobře že jste do Oslavan půjčili těch pár vozidel .
Kim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 7-2004
Odesláno Sobota, 25. února 2006 - 14:53:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad:Tipper Doufám že se RIIIC do Mladějova jen tak nevrátí. Vždyť ti co to tam teď tak slavně budují stihli "zkanibalizovat" nejen motorové lokomotivy ale i ty dvě páry (BS80 a RIIIC). Byly odmontovány lampy, vodoznaky, turbodynamo, ejektor.... z motorů zmizeli dynama, startéry vodní pumpy atd.

V Zastávce (resp. ve Zbýšově) se letos budou dít velké věci. Máme rozjednané dotace od JMK , města Brna a z EU. Jedná se i se sponzory. Vypadá to že se bude budovat nový areál depa a muzea v části bývalého kolejiště dolu JINDŘICH II ve Zbýšově a bude se přerozchodovávat přiléhající část tratě směrem na Zastávku. Jestli se budou konat nějaké brigády záleží na okolnostech. Vše se veřejnost dozví z Internetu. S Oslavanským muzeem spolupracujeme a do budoucna bude naše spolupráce několikanásobně rozšířena. Ale to už trochu předbýhám. Myslím že se to ale spíš hodí do jiné diskuse. Snad ji v budoucnu založím.
KIM
Tipper
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.71.129.172
Odesláno Sobota, 25. února 2006 - 16:02:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dík. Budu se těšit. Někdy se tam u vás zastavím.

K těm párám: no, tipoval bych že ke kanibalizaci došlo spíš kvůli plánovanému odvozu (abych tak řekl - "když si to mají odvízt tak ať tu aspoň něco zůstane"/nebo ze msty-"když už si tu BS odvážej, tak ať s ní maj co nejvíc problémů").
Kdyby měla RIIIc zůstat na místě, vsadil bych se že by nikdo by se jí nedotknul (nebo by ji obrala druhá strana - nemám pravdu? Lidi jsou nenapravitelný...).
Věřím, že hádky skončily a že se staré partě na novém místě i nové partě na starém místě bude práce dařit a nikdo jim (ani vzájmě jedna druhé) nebude házet klacky pod nohy. Byla by to škoda.
Tipper
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.71.129.172
Odesláno Sobota, 25. února 2006 - 16:45:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Svým způsobem je ale dobře, že se ta parta roztrhla - v posledních třech letech na mě Mladějov působil dost ospale, takové prázdninové ležení kde se teda jako občas něco opravilo, občas se odvezl nějaký vlak aby se jako pro ty návštěvníky něco udělalo, nikdo se nepřetrhnul. Aspoň na mě to tak působilo.
Zato teď to vypadá, že se obě party začínají trumfovat. Válka snad skončila, začíná studená válka a závody ve zbrojení. Konkurence je taky potřeba.
Bobes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 289
Registrován: 6-2003
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 09:32:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono s RIIIc to nebylo tak jednoduché, samozřejmě, že největší obavou bylo to co uváděl Kim. Další věcí byla vůbec celková nedůvěra k dalšímu osudu Mladějova. Pronájem a jeho podmínky jsou ze strany NTM přesně specifikovány a MPŽ si nemohlo dovolit lokomotivu ponechat v nestřeženém areálu a ve výtopně zajištěné na "heslo", tím spíš že i NTM se jednoznačně přiklánělo k odvozu svých lokomotiv, protože k tamnímu spolku nebyla důvěra. Po převozu lokomotiv následoval kontrola z NTM a zdá se, že další spolupráci jsou dveře otevřeny.
Tipper
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.71.129.172
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 11:46:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuju za vysvětlení. Jestli to u vás máte líp schovaný tak je to v poho.
Pavelxyz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 7-2005
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 12:42:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Kim: Kdo na vas hazi spinu? Rada tech lidi, co tam jsou ted, byli a pracovali v MPZ. Ono te ,,kanibalizace,, bylo vic - treba stitky z lokomotiv c. 1 a 5. Vinik se ,,nenasel,, , asi nekdo, kdo dobre vedel, kam a pro co jde a musel mit s sebou i sroubovak, nepujcil-li si ho primo v arealu. Navic je obecne platne, ze v arealu samotky je omezeny prostor, kde se da neco zamknout a krade se tam pod sirakem vsechno, co se da odnest. Bez ostateho dratu, 220 V, straznich vezi a vlcaku je to k neuhlidani. Co se tyka BS80ky MPZ, tusim tam nektere casti nebyly majetkem MPZ a byly odmotovany - podrobnejsi info o tom, co a jakym zpusobem bylo odmontovano nemam.
Past
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 18:40:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už se mi z toho dělá špatně. Zase se zde kydá hnůj až to smrdí. J.B. zde popsal co se dělá nyní v Mladějově, případně, co se chystá. Jedinou věc,o které se zmínil, že nebyla vybudována spojnice z nádraží do areálu z důvodů neshod mezi majitelem a provozovatelem. A už se ozvala potrefená husa (Kim)a co se teď děje v Mladějově je špatně, protože to nedělá MPŽ. Nechte už konečně prostor nové partě v Mladějově, ať předvede co umí. Pokud vím, např. oprava BS 80, byla provedena také za peníze lidí, kteří v Mladějově zůstali a dodnes jim nikdo peníze nevrátil. Ti lidé na lokomotivu dosadili také některé díly ze svých sbírek, aby lokmotiva byla kompletní a jezdila. A tak chápu, že když lokomotiva měla jít pryč, že si své vzali zpět. já bych to udělal také. Myslím si, že BS 80 měla zůstat v Mladějově, kde mohla jezdit. Kdy bude jezdit v Zastávce? Možná, že nikdy, propadne ji kotel, nebo si NTM vzpomene, že je to její lokomotiva a bude ji chtět třeba do muzea na Masaryčce.Celkově je mi z toho smutno, že se lidé, které by mělo spojovat fandovství a snaha o záchranu a provozování historických vozidel se nedokáží domluvit a nenávistně se osočují.
Bobes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 290
Registrován: 6-2003
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 20:32:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale notak! Vždyť toho Kim zas tak moc neřel a nevím, proč by měl být zrovna potrefená husa. Jen chtěl nastínit vztahy. ˇUplně hrozně moc se mi líbí, že když si Z BS80 vzali "svoje" věci a nevávahali místo šroubování trubky uřezat, tak je to naprosto logické a normální. Vzala si MPŽ sebou tříokeŇák, když ho zachránila a vpodstatě znovu postavila? Ne. A vzala si novou a opravenou kapotáž z lokomotivy BNE50 a nový spalovací motor? Nevzala. A proč? Protože by taková přetahovačka nikam nevedla a doplatily by na to jen vzácná vozidla. Proto byla uzavřena dohoda, že co je v majetku toho a toho ten si to vezme kompletní. A jaká je realita? Víme všichni... obraná BS80, zkanibalizované motorové mašiny atd. Jako reakci na tento podraz a svinstvo vyslovili nektěří členové MPŽ, že si teda taky vezmou z jedničky svoji píšťalu a štítky(byŤ by to nikdy asi neudělali), světe div se, štítky byly pro jistotu uklizeny nebo zcizeny třetí osobou a ještě z toho byla MPŽ oficíálně obviněna...
Ale už dost nebo se tady začnem zase tesat naprosto pod úroveň.
Pavelxyz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 07:31:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, dost, ale ale mych informaci stitky ani pistala nebyly majetkem MPZ.
Honza_o
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 284
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 09:52:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tož se měl udělat soupis toho co komu patří a podle toho to PŘESNĚ rozdělit . Každý spolek by pak z těch součástek postavil, co by postavit šlo .
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 306
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 13:14:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

... a pokud by se k tomu postavil nějaký nešika, mohly být ze dvou mašinek i tři ....
Připomíná mi to rozvod manželství.... Jsou, lidi, co se rozejdou slušně a soud jim trvá 2x 15 minut (i míň) a jsou lidi, co to maj na léta.
Jak bych vám všem přál tu první variantu....
miš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 17:37:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý den, moc prosím, aby si diskutující nechali svou žlučovitost pro sebe. Kydáním hnoje se nic nevyřeší. Tato debata by měla sloužit k informovanosti všech, co se v Mladějově chystá - a také ke zpětné vazbě Mladějovákům. Ale ty porozvodové a ublíženecké kydy si už, PROSÍM, nechejte. Možná že i Ti, kteří nějaké uštěpačné slovo nyní polknou, po nějaké době zjistí, že je to tak lepší.
Rád si zde přečtu, co je nového. A vznikne-li věcná debata o Zbýšově, také si to rád přečtu a časem se tam podívám.
Tak ať se všem dílo daří!
J.B.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.211.50.29
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 22:02:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jak jsem slíbil, je pondělí a já jsem zase tady. Nějak se nám ta debata přes víkend rozproudila, bohužel trochu jinak než bych si představoval. Podíváte-li se o 29 příspěvků výše, můžete si znovu přečíst na jaké příspěvky jsem odmítl reagovat. Doufal jsem, že to pisatele odradí, ale to ne UŽ JSOU TADY ZAS. Mohu ubezpečit všechny z vás, kterým se nelíbí tento zvláštní druh "diskuse", že se do něj nedám zatáhnout a tvrdošíjně budu pouze informovat o tom co se v Mladějově děje a ještě více než dosud si budu dávat pozor abych nevyprovokoval podrážděné reakce druhé strany. Však on čas ukáže !!! Jen bych upozornil všechny návštěvníky tohoto fóra aby si porovnali kvalitu příspěvků obou stran, jak po stránce věcné (informační hodnota ), tak po stránce významové (konstruktivní versus destruktivní debata), no a v neposlední řadě po stránce pravopisné. Udělejte si názor sami. Prostě vstupovat do takto vedené diskuse je pod moji úroveň. Pokud by někdo ze zde diskutujících žádal vysvětlení některých naznačených problémů, nechť položí dotaz a já jej zvednu. Chci tím říct, že na slušný dotaz slušně odpovím i když vím, že některé dotazy mě mohou být nepříjemné. Akorát bych chtěl všechny požádat, aby dodržovali tematický rámec diskuse a nepokoušeli s do této diskuse vpašovat témata, která mají místo v jiných sekcích.
Jiří Bednář
J.B.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.211.50.29
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 22:57:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale taky se ještě dnes musím dostat k vašim dotazům a přáním. (sedmý díl).
ad Dluhonice:
Děkuji za pochvalu. Ano je to velká změna k lepšímu, a nejen tady na k-reportu, ale i v Mladějově. To netvrdím já, ale návštěvníci průmyslového muzea (abych zas nebyl napaden, že sebechvála smrdí).
ad Honza o:
Třídírna ještě z větší části stojí. Jen přední část, kde byly pásové dopravníky a rotační třídič je již asi čtyři roky zbouraná. Zbytek odolává nepřízni počasí a nájezdům nenechavců. Bohužel tato zajímavá stavba, jakkoliv je určitou dokumentací vývoje industriální architektury, nebude moct být zachována. Opravy ani rekonstrukci stavby není možno provést, protože nemá v podstatě žádné základy. Jediná možnost je stavbu rozebrat a začít stavět znova (na betonových základech). No a pak tedy každého napadne "proč to nepostavit zrovna pořádně?". Ano tak to zřejmě dopadne. Současné představy jsou asi takové, že v prostoru dnešní třídírny a za ní vzniknou asi dvě zděné haly ve stylu průmyslové architektury ze začátku dvacátého století. V jedné by byla expozice vozidel průmyslové drážky a ve druhé expozice jiných historických strojů (ještě nevíme jakých, ale máme jich hodně). Za třídírnou by měly být další haly, ale tam půjde pouze o montované depozitní haly. Prostě práce na tři lidské životy.
ad Tipper:
Mohu vás ujistit, že demontáž některých dílů z lokomotivy BS-80 nebyla v žádném případě prováděny ze msty.
Dále vás mohu ujistit, že z lokomotivy RIIIc nebyl odmontován ani šroubeček, ani kousek železa či něčeho jiného. Odešla z Mladějova ve stejně špatném stavu, jak do Mladějova přišla.
S hodnocením naší práce v posledních třech letech máte naprostou pravdu. Přijeďte a porovnejte to se současným stavem.

Tak nám ten večer krásně uběhl.
Tak zítra nebo pozítří zase napočtenou.
Děkuji vám za pozornost.
Jiří Bednář
Past
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 11-2005
Odesláno Úterý, 28. února 2006 - 15:05:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám dotaz: Proč byla zrušena únorová jízda v Mladějově?
Pavelxyz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 28. února 2006 - 15:24:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Byla to soukroma jizda a objednavatel nesehnal dost zajemcu. Jinak opakuju link na MPD - www.mladejov.cz (je tam jizdni rad na letosek a neco fotek) a na mou soukromou fotogalerii z Mladejova
http://prch.wz.cz/index_soubory/odkazy_soubory/fotogalerie.htm
kde najdete vsehochut fotek uzkokolejky, arealu i vlacku (ne vsechny z nich jsou nase a ne vsechny jsou jeste tam podotykam)
J.B.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.211.50.29
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 00:05:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem se dostal k počítači trochu později, tak alespoň krátce, aby těch nezodpovězených dotazů a nekomentovaných připomínek trošku ubývalo.
ad Pavelxyz:
Ahoj Pavle. Jsem rád, že ses ozval a že mě chceš pomáhat při reakci na takový nával diskutujících. Domluvme se ale na tom, že se budeme vyjadřovat velice umírněně a nebudeme eskalovat napětí. Stejně se obávám, že ten kdo se bude chtět hádat, že si důvod vždycky najde, ale udělejme vše pro to, aby tato diskuse byla na určité úrovni i za tu cenu, že necháme některé nechutné výpady bez odpovědi. Slušný člověk není blbec a ono mu dříve nebo později dojde kde je pravda. My dva samozřejmě víme jak to ve skutečnosti všechno je, ale nemusíme to tady ventilovat "na plnou hubu". Budu tedy rád, když budeš i nadále vstupovat do této diskuse.
ad Past:
Máte naprostou pravdu. Je vidět, že do problematiky vidíte a nechybí vám informace. Taky mě některé příspěvky znechucují, ale to je zřejmě jejich účelem. S tím asi nic nenadělám, ale jak jsem již dříve napsal, nebudu na takové příspěvky reagovat. Až někdy přjedete do Mladějova, můžeme si o tom popovídat. Tuto možnost samozřejmě nabízím i ostatním diskutujícím.
ad Honza o:
Samozřejmě, že kdyby byl seznam všeho, co bylo do Mladějova kdy přivezeno, tak by to šlo velmi jednoduše. Jenže teď má majitel ve svém objektu blíže nedefinované množství majetku, u kterého není tak snadné určit jeho vlastníka, protože ani jedna strana není v některých případech schopna doložit jeho nabytí. Ani záznam o přivezení majetku do Mladějova nebo potvrzení o průchodu vrátnicí neexistují. Komu pak tento majetek patří? Potom se nedivte, že vyjednávání jsou složitá a nejsou ještě u konce.
Tím tedy končí osmý díl našeho seriálu a já mohu jít spát.
Děkuji za pozornost.
Jiří Bednář
J.B.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.211.50.29
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 01:14:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pozdě ale přece. Dřív bohužel nebyl čas, Takže vás vítám při pravidelné půlnoční relaci.
ad Pavel reiser:
Dobré přirovnání , ale mám dotaz, který nemusí s diskutovaným problémem souviset (nebo ano?). Jak to je u rozvodu, když se jedna strana chce domluvit a druhá ne? Taky bych si přál první variantu.
ad miš:
Polykám, polykám. Nepochybuji o tom, že jste si toho všimnul. Byl bych taky rád, kdyby vznikla nějaká paralelní diskuse o čemkoliv, ale v jiné sekci. Tím by se asi zaručilo, že do té doby než se situace uklidní, na sebe nebudou narážet diskutující s antagonistickými názory.
ad Past:
částečně již odpověděl Pavelxyz. Je to tak. Jízdu pro fotografy na sněhu chtěl objednat pan Mirčev. Bohužel nesehnal dostatek zájemců a i když jsme se dohodli na určitých slevách oproti původně kalkulované ceně, tak to prostě při počtu přihlášených lidí nevycházelo. Na jedné straně je to škoda, ale na druhé straně, když jsem to viděl v Mladějově, tak se mnou trošku otřásla hrůza. Původní vrstva sněhu v mocnosti něco málo přes jeden metr postupně odtávala a zhutňovala se. Dnes z ní zbývá vrstva asi 50 cm, ale tato vrstva sněhu má na svém povrchu zledovatělou krustu, která už udrží člověka. Takový sníh už lokomotiva s pluhem neprorazí. Není to tedy tak jako na Silvestra, jak to můžete vidět ve fotogalerii na www.mladejov.cz , ale v tomto případě by se musela nasadit těžká mechanizace a tam kde by to nebylo možné, tak prostá liská práce. To celé by znamenalo asi tři dny práce pro čtyři až pět lidí, a to ani trošku nepřeháním. O zkušenostech s ledem ve vyhýbkách vám něco povím zítra.
Děkuji za pozornost
Jiří Bednář
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 312
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 09:53:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad J.B. : Dříve bylo cílem a asi i smyslem držet pohromadě socialistickou rodinu, jako základ státu. V 99% vás dnes rozvedou, i když jeden nechce. To jedno procento je výjimka pro případ, že by rozvod manželství skutečně negativně ovlivnil nezletilé děti. A protože každý rozvod děti negativně ovlivní a záleží dost na rodičích, jestli se rozejdou jako rozumní lidé (a jde to), nebo si vyhlásí válku ala filmoví Roseovi (to taky jde), takže ten negativní vliv musí být opravdu výjimečné. Za osm let praxe jsem tom ještě ve svém okolí neslyšel.
Spíš se válčí o "důvod" rozvratu mnaželství...(je to východisko pro případné přiznání výživného rozvedené manželce), tak se např. vyslýchala část fotbalového mužstva, se kterým měla být manželka údajně nevěrná :o) Chlapci byli stateční, všechno zatloukli :o)
Konec paragrafů, pojďme se bavit o mašinkách :o)
J.B.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.211.50.29
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 21:30:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý večer, nebo co u vás vlastně je, když to čtete. U mě je teď večer a zasedl jsem k internetu abych vám napsal jubilejní, desátý díl tohoto "ukecanýho" seriálu.
Včera jsem slíbil něco o zamrzlých vyhýbkách.
Tak je to asi tři týdny, co jsme potřebovali přejet po kolejích mezi dvěma dílnami. Vy, kdo to v Mladějově trochu znáte, tak víte, že je to pouze krátký úsek, ale bohužel byl pod více než půlmetrovou vrstvou sněhu. Tak jsme se do toho asi ve čtyřech lidech pustili. Odházení sněhu bylo ještě velice jednoduché proti tomu, co bylo schováno pod ním. Souvislá vrstva ledu v síle 1 až 10 cm nad hlavou kolejnice. A v něm také zamrzlá vyhýbka (samozřejmě špatně přehozená). Protože jsme si mysleli, že se prací dá zahřát, vzali jsme do rukou krompáče a bušili a bušili. Jenomže led byl skoro tak tvrdý jako ty zamrzlé kolejnice a šlo to dost pomalu. No a když jsme se dostali k vyhýbce, tak už energie ubývalo, práce nezahřívala tak jak bychom to očekávali, tak jsme museli vymyslet progresivnější metodu. Na vyhýbku nakonec pomohl technický benzin, který ji svým plameným projevem přesvědčil, že se má uvolnit. No takovou prací jsme se zahřáli i my. Vyhýbku jsme nastavili do žádaného směru a bylo vyhráno.
Ovšem jenom dočasně. Za půl hodiny byla zase zamrzlá. Celá popsaná akce trvala asi čtyři hodiny. V mrazu. Takže když jsem pod sněhem spíše tušil než viděl ty tři vyhýbky, které by bylo nutno uvolnit jen pro vyjetí lokomotivy z výtopny, šly na mě černé myšlenky. A to k bráně závodu je ještě 7 dalších vyhýbek, na trati další 4 a o přejezdech ani nemluvě. Tak to jsou ty zimní radosti na docela malé dráze.
No a více sem nevejde, tak zase zítra.

Zatím vám děkuji za pozornost.
Jiří Bednář
J.B.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.211.50.29
Odesláno Pátek, 03. března 2006 - 22:19:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý večer, tento týden již naposled.
ad Pavel reiser:
Z vašeho příspěvku je patrno, že jste právník. Můj dotaz byl samozřejmě v úplně jiné rovině . Osobní problémy nemám a i kdybych měl, tak bych je asi nezveřejňoval, ale hledám podobnosti a tak jsem taky pochopil váš původní příspěvek. Tak si vzpomíám, že již Norbert Wiener si někdy v padesátých letech dvacátého století všimnul, že vztahy v živých organismech, ve strojích a ve společnosti jsou si velmi podobné a lze je popisovat stejnými prostředky a metodami. Prostě všude najdeme soběpodobnost, někdy také zvanou fraktální jev (jestli moc kecám, tak mě opravte), tudíž bude asi také ve vztazích ve společnosti. Kdyby to dokázali využít naši zákonodárci, tak by mohli udělat zákony univerzální pro všechny úrovně, čímž by se zjednodušily a bylo by jich pak třeba třeba jen čtvrtina .
Jinak ta příhoda s fotbalovým mužstvem je super. Jestli máte ještě nějaké "veselé příhody", tak sem s nimi.
Dnes to zatím není vůbec o dráze nebo muzejničení, tak to musím trochu napravit.
Kdo chcete abych mu poslal e-mailem letošní jízdní řád parních vlaků v Mladějově ve formátu xls, tak se ozvěte tady na této diskusi, nebo mě pošlete tento požadavek e-mailem. Je toho jedna stránka A4 na ležato. Protože zítra odjíždím do Mladějova, začnu vám to dávat do mailu od pondělka. Podle mých časových možností. Sám jsem zvědav na váš zájem (nebo nezájem). Pokud by se tento způsob distribuce informací osvědčil, tak v něm můžeme pokračovat. Nechtěl bych však bezhlavě rozesílat nevyžádané maily.( fuj to je hnusná čeština! Opravuji "nevyžádané zprávy") Asi je těch spamů už příliš i bez mého přispění. Tudíž budu posílat jen těm, kteří zareagují pozitivně na moji nabídku.
Pro dnešek vám děkuji za pozornost.
Jiří Bednář
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.21.80
Odesláno Neděle, 05. března 2006 - 00:46:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je škoda, že Mladějov (resp. tabulka jízdního řádu) zmizel z knižního jízdního řádu a z mapky. Alespoň zůstal ten inzerát s odkazem na internetové stránky. Bude se na tom něco měnit? Kdyžtak bych poprosil o ten soubor, díky předem.
J.B.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.211.50.29
Odesláno Neděle, 05. března 2006 - 17:15:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Dluhonice:
OK jizdní řád máte odeslán.
Čekám na další zájemce.
Jiří Bednář
Past
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 05. března 2006 - 17:58:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Můžeš mi také poslat jízdní řád. Do Mladějova to mám kousek, třeba se přijedu podívat, když bude čas. Několik let jsem tam nebyl, připadalo mi to tam trochu pouť, jezdil jsem tam fotit ještě za dob provozu MŠLZ, to mělo jinou atmosféru. Ale nic proti, jsem samozřejmě rád že se to v Mladějově zachránilo a zdá se, že budete pokračovat i nadále. Vývoj a záchranu jsem tak trochu pozoroval z povzdálí.
Rudolf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 4-2004
Odesláno Neděle, 05. března 2006 - 20:39:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pošli mě také jízdní řád. Děkuji
J.B.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.211.50.29
Odesláno Neděle, 05. března 2006 - 22:10:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Past & Rudolf
O.K. Jízdní řád je odeslán.
Jiří Bednář
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.21.80
Odesláno Neděle, 05. března 2006 - 22:19:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

J.B.:
Díky!
V Mladějově jsem byl vloni na přelomu července a srpna s kámošema a asi jako jediní jsme v ten den jeli po netradiční ose Nová Ves přejezd-Nová Ves výhybna-Mladějov-Nová Ves přejezd.
jinak si vzpomínám, jak před minulými volbami uspořádala Soc-dem jízdu parního vlaku Olomouc-Drahanovice-Kostelec na Hané-Chornice-Mladějov. Tam už stál druhýz Pardubic, v Mladějově si prohodily mašiny a jelo se zpět. Na postrku bublal brněnský prototyp Bardotky. Tehdy si šlo v Mladějově krásně projít areál, byl to úžasný zážitek vidět tam ty stroje ještě naplněné materiálem, vozíky, dopravníky. Vypadalo to, že ti chlapi odešli na svačinu, která trvala už 10 let.
Měl jsem z toho tehdy perfektní pocit. Celá ta akce byla bezvadná, o Mladějově se tehdy mluvilo v Olomouci.... Kdyby se to tak někdy chtělo zopakovat.......
Tak mě napadlo, ty budovy byly mnohdy v dost vetchém stavu, přežily všechny tuto zimu? Nespadlo něco?
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 344
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 05. března 2006 - 22:26:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím si že v Mladějově se udělalo hodně práce a děla ji tým který ví kam směřuje a jeho plány jsou celkem realné. Ohledně té dráhy v Rosicích mě připadne jako vzdušný zámek. Je pravda že i vdušné zámky se občas postaví a bude to dobře.
Držím mladějováků palce a ať se vám daří.
Najde te li v mém příspěvku chybu, gratuluji neboť se stávate jejím majitelem.
J.B.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.211.50.29
Odesláno Neděle, 05. března 2006 - 23:15:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes zatím ponechám vaše příspěvky bez odpovědi, za což se omlouvám. Umístil jsem ovšem příspěvek do jiné diskusní sekce, a to "Tipy na cesty a výlety". Tímto vás tedy lákám k přečtení.
K vašim dotazům a připomínkám budu diskutovat zase zítra.
Jiří Bednář.
Past
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 11-2005
Odesláno Pondělí, 06. března 2006 - 15:05:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad: J.B.
Děkuji za jízdní řád. Jestli ti to nebude vadit, vyvěsím ho časem v ČT před nádražím na nástěnce.
J.B.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.211.50.29
Odesláno Pondělí, 06. března 2006 - 22:43:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý pondělní večer.
Tak běhěm víkendu se nám nahromadily příspěvky na které mohu zase postupně reagovat. Děkuji všem, kdo projevili zájem o jízdní řád a budu rád, když se ještě někdo ozve.
ad Dluhonice: Myslel jsem, že jsem tady už psal proč náš JŘ není letos v jízdním řádu ČD. Jak jsem ovšem zjistil prohlédnutím starších příspěvků, tak to tady ještě není. Stalo se to tak, že když jsme se o to začali zajímat, tak bylo už pozdě (někdy v listopadu) a tak jsem se domluvil s redakcí, že pokud nebude moc změn za tisku, tak to tam ještě dají. Bohužel asi bylo hodně změn, tak ten letošní JŘ budeme muset distribuovat sami a to všemi možnými způsoby. To, co jsem vám nabídnul je jeden z nich.
ad Past:
Naznačený problém koncepce kteréhokoliv muzea je všeobecný. Dochází zde ke střetu požadavků na historickou a technickou věrohodnost a na pokud možno nezanedbatelné tržby. Muzejní provoz nemůže nikdy být stejný jako provoz skutečný i když se o rekonstrukci historických jízd snaží mnozí fotografové. Proč ne? Když to někdo zaplatí, budeme jezdit pořád tam a zpátky s původními výklopnými vozy. Jenomže většina z našich návštěvníků na veřejných jízdách jsou rodiny s dětmi. Potom se snad dá omluvit nějaká historická nepřesnost, protože to nikoho nezajímá. Proto je muzejní provoz vždy důsledek kompromisu.
To, že jezdíme s vozy, které na té dráze nikdy nebyly, to, že vydáváme návštěvníkům kartonové jízdenky není určitě historicky věrné a připomíná to kolotoče, ale bez toho to asi dnes nejde. Snažíme se to odborným návštěvníkům vynahradit jinou naší činností, a to opravami muzejních exponátů do provozního stavu. Nemá cenu vozit laickou veřejnost unikátní motorovou lokomotivou, když se chtějí svézt párou. Neocenili by to. Ale znalý člověk si u nás asi vždycky něco k obdivu najde.
Pro dnešek vám děkuji za pozornost a nashledanou zase zítra nebo pozítří.
Jiří Bednář
J.B.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.211.50.29
Odesláno Úterý, 07. března 2006 - 23:32:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý večer.
Pokračuji v reakci na vaše dotazy.
ad Dluhonice:
Máte pravdu v tom, že některé budovy jsou v dost vetchém stavu. Naštěstí jsme nedopadli tak jako nově postavené budovy některých supermarketů. Ty naše budovy ještě stojí.
O třídírně jsem tady už psal. Té už nemůže nic ublížit.
Budova parního depa a dílen je v docela dobrém technickém stavu a bude zřejmě schopna ještě mnoho let sloužit bez nějaké větší stavební údržby.
Budova dřevěné dílny je sice poměrně dost opotřebovaná, ale náporu sněhu odolala a ještě je použitelná. Perspektivně by měla být přestavěna na stavbu zděnou, obloženou dřevem, aby byl zachován původní ráz stavby.
Budova motorového depa (bývalý katr) je poměrně nová a velmi zachovalá.
Dřevěná budova starých garáží je také v přijatelném stavu a zdá se, že bude ještě mnoho let sloužit. Od letošní sezóny bude v této budově otevřena expozice zemědělské techniky.
Největší problémy asi budou s budovou elektrárny . V loňském roce jsme staticky zajistili přední štítovou stěnu, která klesala. Bylo to tím, že základy této stěny, jež jsou v podzemní chodbě na odvoz popela, byly sesuté. Sutiny jsme vyvezli, stěnu podepřeli svařencem z kolejnic a zalili betonem. Tím se pokles stěny zastavil a ta je nyní stabilizovaná. Posledním problémem, který se ukázal teprve před několika dny je narušení větracího komínu v jeho nadstřešní části. Sníh na střeše jej totiž při svém sesuvu poněkud naklonil. Doufám, že nespadne. Budova elektrárny bude ovšem vyžadovat ještě velké množství práce, aby se stala důstojným domovem mnoha cenných exponátů.
ad Poručík pihrt:
Děkujeme za pochvalu. Přijeďte se v sezóně podívat, určitě nebudete zklamán.

Děkuji vám za vaši pozornost.
Jiří Bednář
830026
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 296
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 17:57:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

J.B.: Poprosil bych také o ten jízdní řád. Předem díky!
J.B.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.211.50.29
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 23:45:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý večer a ještě několik dalších dnů.
Omezená délka příspěvku mě naštěstí vždycky zastaví, a připomene mě, že mám jít spát. Jinak, kdybych ty svoje rozvláčné odpovědi nemusel nacpat do těchto malých škatulek, tak by to asi už nebylo ke čtení. Zatím musím konstatovat, že na tyto moje večerní až noční relace jsou velmi příznivé ohlasy (nejen tady, ale i v e-mailech a při osobních jednáních). Děkuji.
Tak budeme pokračovat.
ad Past:
Samozřejmě, že nám nevadí, když nám kdokoliv z našich příznivců pomůže v propagaci naší činnosti.
Jsme rádi, když naše plakátky nebo letáčky vyvěsíte na vhodném místě. Moc nám to pomůže. Pouze prosím, aby to bylo prováděno vždy s respektováním práv majitelů a správců příslušných objektů. Nechceme vyvolávat jakékoliv konflikty.
Pokud by někdo jiný z řad našich příznivců mohl spolupracovat v rozšiřování propagačních materiálů, hlavně ve vzdálenějších obcích a městech, nechť se ozve na e-mail muzeum@mladejov.cz .
ad 83026:
Jízdní řád je odeslán.

Dostal jsem e-mailem dotaz proč nabízím a posílám jízdní řády takovým složitým postupem?
No je to přece proto, abych udržel vaši pozornost a snahu diskutovat v této sekci .
Tak se ptejte dál, zásobu vámi položených dotazů jsem už vyčerpal (proboha doufám, že jsem na nikoho nezapomněl) a pokud žádný další do zítřka nepřijde, tak si budu muset temata vymýšlet sám.

Pro dnešek vám děkuji za pozornost.
Jiří Bednář
Honza_o
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 290
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 09. března 2006 - 08:02:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Před časem tu padla zmínka o novém nádraží v šamotce. To znamená, že kolejiště na areálu už nebude potřeba?
kovář.mirek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.235.102.14
Odesláno Čtvrtek, 09. března 2006 - 10:52:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Provoz páry: mám dotaz, snad tady někdo bude znát odpověď,možná J.B.?.Když otevřu odvodňovací ventily na válcích,rozvod mám na středu a opatrně trochu otevřu regulátor, jde mi pára do válců a pak ven a ohřívám tak válce.Jestliže se chci pomalu rozjet je možné přestavit rozvod při trochu otevřeném regulátoru a nebo musím regulátor úplně zavřít a pak znovu otvírat při postupném zavírání ventilů válců??
J.B.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.211.50.29
Odesláno Pátek, 10. března 2006 - 01:06:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vítám vás při pravidelné noční relaci.
Dnes je už poněkud později, tak nevím kolik toho zvládnu, ale vydržte, na všechno přijde řada.
ad Honza o:
Nové odjezdové nádraží se staví uprostřed šamotky, kde také původně bylo. Vlastně to byly tři souběžné koleje, které vedly od depa až téměř ke konci třídírny. Po skončení výroby šamotu a přechodu na jinou výrobu (dřevěné brikety), bylo potřeba v závodě postavit skladovací halu na nové výrobky. Tato hala byla skutečně v roce 1997 vyprojektována a postavena zrovna v místech, kde vedly tři traťové koleje používané zřejmě původně jako odstavené. Tímto by se ovšem přerušilo kolejové napojení depa a tratě a bylo nutno vybudovat přeložku. Přeložka se vyhýbala nově postavené hale extrémně prudkým obloukem, ale účelu bylo dosaženo, parní lokomotivy se dostaly na trať. Přeložka byla využívaná do roku 2005 a ještě dnes se po ní dá projet. Bohužel poloměr oblouku je tak prudký (asi 18m), že obě historické Kraussky při průjezdu bolestně naříkají. Když v roce 2004 silný vítr zničil plátěnou krytinu na hale, vynořila se myšlenka znovuobnovení nádraží v jeho původní poloze. Nádraží v areálu mimo objekt šamotky bylo vybudováno především proto, aby se návštěvníci dráhy volně nepotulovali v průmyslovém areálu, kde tehdy ještě probíhaly různé výrobní činnosti. Se skončením veškerých výrobních činností tento bezpečnostní aspekt poněkud ztratil na významu a při určité dávce opatrnosti a dobré organizaci je možno připustit pohyb návštěvníků přímo v závodě. Proto jsme v roce 2005 začali budovat staronové odjezdové nádraží.
Nyní jsou vybudována obě zhlaví zamýšleného nádraží a letos se budou pokládat tři staniční koleje. Nádraží bude v oblouku a bude z kolejí o výšce 115 mm. Po vybudování tohoto nádraží bude zrušeno odjezdové nádražíčko za závodem, protože budeme potřebovat vyhýbky. Zbude tam pouze asi jedna odstavná kolej.
Děkuji za pozornost.
Jiří Bednář
marky
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Pátek, 10. března 2006 - 13:44:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad kovář.mirek
Mirku, ono s ohříváním válců je to trošku jinak. Pokud máte rozvod postavený na střed, šoupátka vám zakrývají přepouštěcí kanály do válců a když do šoupátkové komory pustíte páru nestane se celkem nic (tedy pokud je všechno na stroji těsné). Válce se ohřívají tak, že lokomotivu zabrzdíte, pustíte trochu (trochu!!!) páry a přestavujete rozvod opatrně vpřed a vzad, samozřejmě při otevřených odvodňovácích. Když jsou válce prohřáté, zavřete regulátor, postavíte rozvod na střed, odbrzdíte, postavíte rozvod kam chcete jet a rozjedete se (odvodňováky stále ještě pro jistotu otevřené).
kovář.mirek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.235.102.14
Odesláno Pátek, 10. března 2006 - 14:34:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad marky
Děkuji za podrobné vysvětlení, tušil jsem že v tom bude nějaký fígel, zrovna ta část příručky je poškozená a kamarád mi to říkal poněkud nepřesně.Je nějaká diskuze o provozu pár??Dal jsem dotaz sem, protože v Mladějově tři páry jezdily ale přece jen to sem zase tak úplně nepatří...
kaja z Mladějova
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.39.10.254
Odesláno Pátek, 10. března 2006 - 15:43:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přeji pěkný den!

Už jsem dlouho nepsal, ale na www.vlaky.net jsem pro Vás připravil článek s fotkama. Je to taková rekapitulace roku 2005.Tak to omrkněte.A kdyby jste se chtěli o pařákách dozvědět něco víc.Tak dojeďte do Mladějova. Předehřívání válců si můžete zkusit osobně.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace