K-report
 

Archive through 05.březen 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » 680 - pendolina » Staré archivy » Archive through 05.březen 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 989
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 12:54:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No nevím jestli náhradní souprava, když idnes uvedlo: Cestujícím nabídly dráhy náhradní přepravu, většina z nich odjela následujícím spojem SC505.

To bylo zase managerské řešení. Ta pendolína se z vostudy nevyhrabou.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 990
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 12:59:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sedmá souprava rychlovlaku Pendolino, která je v provozu necelé dva týdny, dorazila v pondělí ráno zdárně z Ostravy do Prahy. Na zpáteční cestu už ale nevyjela. Dráhy zjistily odchylku v jednom z kontrolních měření a rozhodly se vlak podrobně prozkoumat.

Podle mluvčího drah Aleše Ondrůje nešlo o poruchu soupravy, ale o preventivní provozní opatření.

"Během pobytu soupravy ve stanici Praha-Holešovice upozornil sofistikovaný analytický systém jednotky na možnou odchylku od standardního fungování. Vzhledem k tomu, že je souprava v provozu teprve krátkou dobu, rozhodly se České dráhy spoj nevypravit a soupravu podrobit servisní analýze," upřesnil.

Cestujícím nabídly dráhy náhradní přepravu, většina z nich odjela následujícím spojem SC505.

"Všechny ostatní jednotky pendolino jsou ve standardním provozu," dodal Ondrůj.

Pendolina se v lednu potýkala s poruchami, které postupně vyřadily z provozu všechny soupravy. Výrobce vlaků - italský Alstom - ale do konce ledna pendolina opravil a od té doby vykazují podle drah "vysokou provozní spolehlivost a bezzávadový provoz
".}

Ani se u toho mluvka nezačervenal :-)
(Jo a když jsou všechny ve standardním provozu, tak tam asi patří i ta pravidelná návštěva Nymburka)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 20013
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 14:56:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Pcích mu svítilo +70...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5417
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 18:59:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Železnice je poezie svého druhu. Váš Railreklam...

5
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 19:59:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tomu rikam fotografuv postreh...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 20026
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 20:35:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain:
Nechceš to poslat do Kolejníka?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Pepe83
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 28. února 2006 - 09:13:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mozna, ze se mylim, ale na Ostravu je potreba 3 jednotek Pendolino a na Brno 1. V zaloze v Praze by tedy mely byt 2 jednotky. Navic na trat Praha - Ostrava bylo Pendolino garantovane (pokud me ma pamet neklame). Jak je tedy mozne, ze spoj SC503 nevyjel?? Ze by to s tou "bezzavadovosti" nebylo az tak horke? Prece jenom muj selsky rozum mi rika, ze kdyz neco prezentuju jako top produkt a cokoliv se podela, je pro me zadouci vyresit problem co nejrychleji a s co nejmensim dopadem na klientelu (mam v zaloze 2 jednotky -> poslu zalohu) a ne cekat 2 hodiny, az pojede dalsi spoj. Pak je vcelku logicke, ze jako zakaznik priste takto nespolehlivym spojem nepojedu.
Prouza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 170
Registrován: 4-2004
Odesláno Úterý, 28. února 2006 - 09:58:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pepe83, ve vsi ucte, poslani nahrady do Ostravy z Prahy by trvalo asi 3 a pul hodiny, takze premyslejte nez zacnete psat. Mozna lepsi kdyz nevyjede z OV, nez aby kleklo u Bezpravi.
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 717
Registrován: 5-2003
Odesláno Úterý, 28. února 2006 - 10:06:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prouza: ve vší úctě, nebylo by lépe 007 netestovat za jízdné Supercity, ale na Břeclav? A je vůbec nutné testovat na lidech?
A když už se testuje na lidech, nemělo by se DKV Praha postarat u superproduktu o náhradní soupravu v obratové stanici? Asi ne a národ z toho má akorát srandu.
Spolehlivost je výsledek mravenčí práce v mnoha i zdánlivě nesouvisejících oblastech.
Pepe83
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 28. února 2006 - 10:40:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prouza: ve vsi ucte ale nejelo Pendolino z Prahy do Ostravy (SC503) ne z Ostravy do Prahy. Dusledkem toho pak jela z Ostravy nahradni souprava, takze kdyby CD poslaly zalozni Pendolino (z Prahy), z Ostravy by pak jelo na obratu to same Pendolino. Takze bych rekl, ze ten argument o premysleni by byl na miste spise u vas...
Pepe83
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 28. února 2006 - 10:52:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proto me prave zarazilo, ze nebyla poslana nahradni souprava (nevim to jiste, ale doposud jsem predpokladal, ze zalozni soupravy jsou v Praze - pokud jsou v Ostrave, tak se vam pane Prouzo omlouvam a premyslet musim opravdu ja)
Pokud jsou tedy zalohy v Praze a CD zalohu nepristavily, ma to podle me jenom dva mozne zpusoby vysvetleni.
1.)Na kompetentnich mistech sedi lide, kteri tam nemaji co delat.
2.) Pendolina jsou stale poruchova a ony zminovane zalohy jsou momentalne nefunkcni. Takze ma Alstom stale plne ruce prace pro zajisteni deklarovaneho nasazovani Pendolin (navic je jeste jedno "zalozni" Pendolino na jizni nedeklarovane vetvi)
Jinak chci upozornit, ze jsem naprosty laik a do problematiky prilis nevidim, takze me mozna mylne uvahy opravte a pokud jsem se nekoho dotknul, omlouvam se mu, neudelal jsem to vedome.
Ice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 455
Registrován: 10-2002
Odesláno Úterý, 28. února 2006 - 12:51:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemýlím-li se, tak skříň TISu je z hliníku a čela z laminátu, že? Potom by si zkratka TIS zasloužila doplnit o první písmenko z materiálu skříně a to hned za písmenko označující stát, ze kterého pochází a před písmenko označující jeho kvality a pak to celý přečíst pozpátku.

Řešení:
TIS - mezi I a S se vloží H jako hliník, takže máme TIHS (Ten Italskej Hliníkovej S***) a pozpátku TIHS je... však víte co...

PS: Pokud to už někdo vymyslel, tak se omlouvám
Belinea
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 28. února 2006 - 15:53:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes na jizni vetvi jezdi 002!
Richmond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.108.192.30
Odesláno Úterý, 28. února 2006 - 17:45:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte někdo, kde by se dalo zjistit jestli a kdy bude probíhat verifikace tratě Ostrava - Přerov na naklápěcí rychlosti?
Vbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 324
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 28. února 2006 - 21:54:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verifikace tratě Ostrava - Přerov na naklápěcí rychlosti by měla probíhat letos cca v květnu. Zatím ale není nic jisté.
Čahoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 08:41:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohumín - Břeclav,Třebovice-Zábřeh,mimo jiné se čeká se na teplo a až sleze smíh.
Čahoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 08:43:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

680 001 měla být k dnešnímu datu provozu schopná.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2913
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 09:28:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S cestujícími???
Libor_nereg.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.76.68
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 10:08:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera na trati 231 (cca 22.30 v žst. Čelákovice) bylo viděno Prďolíno. Co že tam dělalo? a když tam budu dneska stát s foťákem...budu mít co vyfotit? a když ne dneska, tak kdy tedy?
Díky za info.
Čahoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 189
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 10:13:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jena:bez lidí-stále má měrné nápravy.
Libor:zcela určitě mimořádnost-asi soustruh v Nbk.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2914
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 11:01:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čahoun: ach tak. Jak si ale mám vysvětlit, že když tu kolem Vánoc zazněla informace, že 001 je neprovozní (ještě před "velkou aférou"), tak byla označena jako nepravdivá s tím, že 001 může kdykoli vyjet (byť bez lidí vybavená měřícími přístroji).
Vbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 326
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 13:30:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čahoun, Jena:
(Bohumín - Břeclav,Třebovice-Zábřeh) - přibližně. Na trati Přerov - Břeclav se mají verifikovat pouze dva úseky o souhrnné délce cca. 3 km (u žst. Moravská Nová Ves a Otrokovice),

(680 001 měla být k dnešnímu datu provozu schopná) - 680 001 je ke dnešnímu dni ve stadiu (téměř) totálního rozkladu,

(Jak si ale mám vysvětlit, že když tu kolem Vánoc zazněla informace, že 001 je neprovozní (ještě před "velkou aférou"), tak byla označena jako nepravdivá s tím, že 001 může kdykoli vyjet (byť bez lidí vybavená měřícími přístroji)) - není pravda, neboť 001 začala být po skončení verifikace Praha - Brno kanibalizována pro udržení 002 - 006 v provozu s cestujícími.
Kamil 2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.23.174
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 13:44:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes na 571 680 002. V Brně lidi vystoupili a nastoupily, pak se zavřely dveře, ale Pendolíno neodjelo. Fíra asi provedl restart. Potom vylezl z kabiny podíval se na soupravu, nastoupil, prásknul dveřma a odjel. Celé to trvalo asi 3-4 minuty.
Chocholoušek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 13:57:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Brně lidi vystoupili a nastoupily.

Rozumím tomu správně tak, že nastoupily jen samé ženy ?

V tom případě je to Brno docela divná stanice.
Mmm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 534
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 16:08:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čeština to je ,ale těžkej jazyk!!
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2870
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 16:15:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přece, normální lidi (měkkouši) z TISu raději vystoupili, zatímco ty natvrdlý lidi (tvrďouši) nastoupily.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Kamil 2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.23.174
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 17:03:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pardón, omlouvám se za chybu. Trošku mi to ulítlo.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 875
Registrován: 8-2004
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 17:40:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na trati Přerov - Břeclav se mají verifikovat pouze dva úseky o souhrnné délce cca. 3 km (u žst. Moravská Nová Ves a Otrokovice),
Proč chtějí verifikovat Moravskou Novou Ves, kde oblouky de fakto nejsou? A proč neverifikují všechno od Otrokovic do Přerova, kde je to samý oblouk a jezdí se tam 100-120?
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
Čahoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 190
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 18:00:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vbc:domněnky a realita bude nejspíš trochu jiná.Měřit se měří celá trať-toť realita.
Michalk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 18:57:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno: Moravská Nová Ves má rychlost pro klasiku 160-150-160, takže tam drobné snížení pro verifikaci je, naopak Otrokovice - Přerov je v podstatě konstantní 160, verifikovat se bude patrně úsek Otrokovice - Napajedla, tam je 120-150-160, jinde je 160. Otázka je, jak to nakonec dopadne...
Vbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 327
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 19:28:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čahoun: Celá trať se měřit nemá a ani nebude. Možná to nakonec dopadne i tak, že Přerov - Břeclav se bude verifikovat asi tak jako Břeclav - Brno (to znamená vůbec).

Michalk: Přesně tak.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 590
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 22:51:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen takový dotaz: Ono se počítá s nasazením TISu na trati 330? Nebo se jedná pouze o "preventivní" vertifikaci, tj. kdyby tam nekdy něco naklápěcího jezdilo?
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 879
Registrován: 8-2004
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 23:04:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná opatření pro případ objížďky, kdyby se zase něco stalo v Brodku.
Ale vážně. V současné době se asi opravdu jedná jen o prevenci. Pochybuji, že se v dohledné době dočkáme Pendolina na Ferdinandce. Ona, představa Polonie vedené řadou 680 mi příjde poněkud podivná.
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
MIC
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.142.73.249
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 06:37:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Člnek na Britských listech:o)
Pendolino funguje!
Jan Čulík
Jel jsem ve středu z Prahy do Ostravy novým vlakem českých drah Pendolino. Přijel do Ostravy jen asi s dvouminutovým zpožděním a tříapůlhodinová cestovní doba mezi Prahou a Ostravou je ve srovnání s někdejšími téměř pěti hodinami, často ještě prodlužovanými neuvěřitelnými zpožděními, způsobovanými stavbou koridoru, opravdovou úlevou. Personál vlaku se opravdu snaží chovat se vůči zákazníkům efektivně a vstřícně. Image trochu kazí jedině snad mnohomluvná hlášení ve třech jazycích, která se bohužel opakují před příjezdem ke každé stanici. Člověk už je tak trochu alergická na neustálé děkování za to, že jsme „použili vašich služeb“. Ujišťování, že „po celou dobu jízdy prochází vlakem opakovaně služba, poskytující občerstvení, je trochu přehnaně optimistické - dámy s občerstvením přišly jednou.
Nicméně se mi stala věc, kterou jsem nezažil v českém prostředí nikdy:
Koupil jsem si lístek do druhé třídy a pracoval jsem na počítači, dokud se mu nevybila baterie. Dočetl jsem se v prospektu k vlaku, že v první třídě jsou pro cestující k dispozici zásuvky - bohužel nikoliv wi-fi připojení k internetu, což nechápu, proč vlak nezařídil. Přesunul jsem se tedy asi po dvou hodinách jízdy do jedničky.
Za několik minut jsem od stewarda obdržel občerstvení zadarmo, které se podává v první třídě (kávu, džus, bagetu).
Posléze přišel průvodčí, podíval se na mě a zeptal se: "Vy jste přistoupil, anebo jste tady už byl?"
Odpověděl jsem: "Ne, seděl jsem v druhé třídě, ale vybil se mi počítač. Kolik mám doplatit?"
Průvodčí odpověděl: "Ne, vy tu zásuvku zjevně potřebujete. Nemusíte platit nic, přijměte tu první třídu jako pozornost Českých drah."
Pavel_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 185
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 09:33:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže notebook je vstupenka do první třídy?
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 718
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 09:46:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čahoun:
proč by se měla měřit celá trať? Pokud vím, tak verifikovat pro naklápění je třeba jen ty úseky, kde se při naklápění dosahuje vyšší rychosti než u klasických souprav. A to je v případě tratě Přerov - Břeclav tak, jak píše Michalk.
Na neverifikovaných tratích TO naklápí již teď, ovšem při dodržení rychlostí pro klasické soupravy.

S tím notebookem to je hezká historka z natáčení :-) Průvodčí s noblesou vyřešil problém, na který jsou hlavinky manažerů krátké. Ovšem Nejvyššímu panu železničáři se to asi líbit nebude. Pokud nejel právě na kontrolní cestu, maskován jako průvodčí :-)))
Spolehlivost je výsledek mravenčí práce v mnoha i zdánlivě nesouvisejících oblastech.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 20075
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 10:09:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Unipuls:
Co třeba kvůli výhledovému zvýšení rychlosti? 160 tu nemusí (a zřejmě již brzy nebude) být maximální rychlostí na věky.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 719
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 10:40:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine, nic proti zvýšení rychlosti na Ferdinandce třeba na 200, ALE.

1) Ferdinandka je zvětšiny dost rovná i na 200

2) pro rychlou dálkovou osobní dopravu neatratkivní rameno. Dvě EC z Polska do Vídně za celý den.

3) Rychlost nad 160 km/h v ČR nemá vyřešenou legislativu a zabezpečovací zařízení, což je otázka na několik let. Nechápu, proč to nyní v takovém předstihu řešit, když zajímavější tratě jsou verifikovány na 160 km/h

4) o homologaci TOHO do Polska zatím nepadlo nikde ani slovo

5) Na SC Ostrava - Břeclav ve 200 km/h to taky nevypadá.

6) Detašované pracoviště ŽZO Cerhenice to asi taky nebude

Takže tudy asi cesta nepovede
Spolehlivost je výsledek mravenčí práce v mnoha i zdánlivě nesouvisejících oblastech.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 20081
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 10:48:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Do pěti let se normy pro 200 dají vcelku reálně očekávat.
Jinak souhlasím, že na 330 to moc smysl nemá, sotva snad pro nějaké odklony...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 720
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 11:17:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si myslím, že to bude pod heslem za málo peněz hodně muziky. Těch pár km tratě se prohlásí za dalších 100 km verifikovaných koridorů a statistická čísla budou nádherná. A naše republika z velké části žije nikoliv z reality, ale z krásných čísílek.
Spolehlivost je výsledek mravenčí práce v mnoha i zdánlivě nesouvisejících oblastech.
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1081
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 11:22:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Průvodčí odpověděl: "Ne, vy tu zásuvku zjevně potřebujete. Nemusíte platit nic, přijměte tu první třídu jako pozornost Českých drah.

Průvodčí bude vypátrán, usvědčen z porušení a potrestán přeřazením na žabotlamy. To by tak hrálo, aby se někdo flákal v jedničce bez příplatku!
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 721
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 11:30:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysolet:

Přesně tak, bude přeřazen na takovou soupravu, kde podruhé už stejnou chybu neudělá i kdyby chtěl :-))))

Ale docela vážně vzato, kdyby se vykašlaly ČD na prostorové oddělení 1. a 2. třídy, nechali lidi sedět u zásuvek nebo mimo ně, a v rozdílu ceny řešili noviny a občerstvení, nebyl by žádný problém a cestující ve 2. třídě by měl za své peníze pocit aspoň jedné věci navíc. Ne každý jedničkář 220 potřebuje a leckterým dvojkařům by se hodila. A jinak v tom není rozdíl téměř žádný, pro barvoslepé co nerozliší modrou od červené pak vůbec žádný.
Spolehlivost je výsledek mravenčí práce v mnoha i zdánlivě nesouvisejících oblastech.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 998
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 11:33:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebyl nějaký jiný novinář také při nějaké té novinářské jízdě usazen na chvíli v jedničce, aby chválil? Vždyť si teď spoustu lidí přečte, že nemá cenu si kupovat druhou třídu, když ve dvojce nejde připojit notebook, nikdo nepřinese bagetu ani ke koupi. A v jedničce je občerstvení zadarmo. To stálo za to ho tam posadit.

A pro chytráky - stačí si jen šikovně přesednout na chvilku do jedničky, vyfasovat sváču a zmizet zpátky do dvojky než přijde průvodčí.-) Tak tak dokonalé to v SC Manažéru nebylo.
Čahoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 12:23:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Unipuls:ona se totiž také měří trolej.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4699
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 12:44:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6) Detašované pracoviště ŽZO Cerhenice to asi taky nebude já bych řekl, že v jednom konkrétním úseku už je
měření troleje - ano, to se provádí, ovšem pokud TIS nevyhoví, tak se to zamete........
..... na což ovšem EBA nějak neslyší.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
JGCP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.141.24.81
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 13:23:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

681 005-SC 505
681 002-IC 571
Belinea
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 14:08:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Potvrzuji IC 571 dnes opet s 002.

IC 571 v Blansku
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 722
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 17:02:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čahoun:
Z toho vyplývá, že pokud se v úseku Přerov - Ostrava naklápí, byl verifikován?
Spolehlivost je výsledek mravenčí práce v mnoha i zdánlivě nesouvisejících oblastech.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 594
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 17:04:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zvýšení rychlosti na 330:
1. Nejsou tu vlaky, kvůli kterým by se tato investice vyplatila, respektive jsou dva pochybné páry EC
2. Nejsou zatím vozy ani lokomotivy, které by zde jezdily 200 km/h (160 km/h jezdí pouze jeden pár EC).
3. Nevím, co by se tudy mělo odkloňovat, protože EC z Prahy na Břeclav je rychlejší odklonit po "pomalé" 250 a IC/EC z Prahy na Ovu zase po "pomalých" 250/260 + 300/301. Jedině, že by se něco stalo v úseku Brno-Břeclav nebo na více tratích najednou, ale tato situace asi nenastane moc často.
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 723
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 17:08:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vidíte na 682.005 první šotoúchylku?

Spolehlivost je výsledek mravenčí práce v mnoha i zdánlivě nesouvisejících oblastech.
Čahoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 192
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 17:55:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Unipuls:že by byl také verifikován úsek Brandýs n/L-Ústí n/O ??? - tam se totiž naklápí také.
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 724
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 18:26:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Úsek Brandýs - Ústí verifikován není. Lze tedy naklápět na neverifikovaných úsecích za předpokladu nepřekročení traťové rychlosti pro klasické soupravy? Jak je vidět, lze.

Tak se tedy ptám, proč by se měla verifikovat trať Přerov - Břeclav v celé délce (dosáhnout proti klasickým soupravám vyšší rychlosti), když se na ní bude naklápět pouze v délce pár km, tedy několika procentech.
Jinými slovy, trať Přerov - Břeclav má téměř v celé délce traťovou rychlost 160 km/h pro klasické soupravy, takže žádnou verifikaci ve více než 90% trasy ke zvýšení rychlosti nepotřebuju.
Spolehlivost je výsledek mravenčí práce v mnoha i zdánlivě nesouvisejících oblastech.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1939
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 18:36:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Copak v oné části "bez rychlostního přínosu" nejsou žádné oblouky?
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 725
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 19:47:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsou tam oblouky. Ale proč by se měly verifikovat pro rychlost klasických souprav?
Oblouky Ústí - Brandýs nebo Přerov - Ostrava také nejsou verifikovány a naklápí se
Spolehlivost je výsledek mravenčí práce v mnoha i zdánlivě nesouvisejících oblastech.
Vbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 332
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 22:15:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já vám v tom udělám ještě trochu větší zmatek:
V úseku Přerov - Ostrava se naklápí, ale verifikován nebyl (to teprve bude). V úseku Brandýs n. O. - Ústí n. O. se taky naklápí, úsek verifikován byl (ale pouze stávající traťovou rychlostí, zvýšenou o 10%). Ono totiž se naklápí úplně všude, kudy 680 jede, pokud a) 680 jede vyšší rychlostí než 55 km/h, b) je systém naklápění zapnut, c) zrovna funguje, d) nejedná se o přímou trať (pro méně chápavé). Samozřejmě když se jede normální traťovou rychlostí, není to naklápění skoro znát.
Původní záměr verifikace bylo projetí celé tratě I. koridoru (Děčín st. hr. - Břeclav st. hr.) rychlostí navrženou pro 680 a rychlostí o 10% vyšší. Jenže pak nebyly penízky a začalo se šetřit. Proto byl vypuštěn třeba úsek Brno - Břeclav a i některé další. Takže teď už se verifikuje jen ta trať (část tratě), kde rychlost pro klasická vozidla a rychlost pro naklápěcí skříně není stejná.
Čahoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 193
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 23:32:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trochu poopravím bod d:není podstatné zda-li je trať v oblouku nebo ne,ale podstatné je převýšení jedné kolejnice vůči druhé - ve výhybkách při přejíždění z jedné koleje do druhé pokud jsou v rovině nenaklápí!
Vbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 333
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 03. března 2006 - 08:22:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čahoun: správně, ale najdou se i výjimky potvrzující pravidlo.
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 611
Registrován: 11-2002
Odesláno Sobota, 04. března 2006 - 22:43:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z posledního nádražníka:
... Výrobci byl oficiálně předán seznam opakujících se závad na jednotkách.
... Průběžně jsou řešeny nejkritičtější nedostatky na trakčním systému, ..., výrobce se ještě snaží zlepšovat zejména software řízení trakčních i pomocných měničů.
... Seznam závad zahrnuje mj. požadavky na odstranění výpadků naklápěcího systému, náhlé ztráty oleje v kompresorech, výpadky funkce elektrodynamické brzdy, výpadky ve funkci předsuvných nástupních dveří a sklopných schůdků, ale také poruchy funkce čelních dveří a dveří do oddílů pro cestující, ... samovolné výpadky klimatizačního systému a vytápění jednotlivých vozidel, zamrzání záchodových mís za provozu a vadné provedení zámků WC...


Do podzimku mají být závady definitivně odstraněny, dále bude dodatečně dosazen elektrický ohřev vodních potrubí pod vozidly, změny a provedeny nějaké nové úpravy ke zlepšení kultury cestování (jmenovány pouze elektrické topné panely v nástupních prostorech pro cestující s novými termostaty).

(A aby bylo jasno:
... z valné části se jedná o tzv. časné závady, tedy jakési „dětské nemoci“, které se pravidelně vyskytují na počátku provozu takto složitých vozidel... ).
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 20160
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 05. března 2006 - 12:36:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na tu 330 jsem se ptal a opravdu se má jednat o verifikaci pro rychlosti do 200 km/h. A zdroj je to vcelku spolehlivý.
Smysl nechci soudit, z „politického” hlediska zřejmě velký (radši bych viděl opravu Břeclavi a Přerova, když už...).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Comar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 11-2004
Odesláno Neděle, 05. března 2006 - 14:30:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_zlivky: jsou uz zname nejake priblizne terminy? Aspon ktery mesic? Vzhedem k tomu, ze su velice casto v Hodonine, tak by se na to rad podival.

Jeste k te trati 330: Napajedla(kousek od Otrokovic)-Mor.Nova Ves je uplne rovna trat. Navic je to docela dlouhy usek, takze tech 200km/h by tady nejakou upsporu prinest mohlo. Oblouk u Moravske Nove Vsi je v soucasnosti 150km/h. Bohuzel je to tam docela zastavene, takze jediny zpusob, jak tam dosahnout vetsi rychlosti je naklapeni. Je tam docela velke prevyseni koleji, takze s klopenim by tam tech 180km/h mozna i slo. Problem ale je, ze v tom oblouky jsou i vyhybky. U tech by se mozna musela udelat pohybliva srdcovka.Satelitni snimek - http://maps.google.com/?ll=48.801578,17.027135&spn=0.010756,0.019956&t=k
Za tim obloukem v Mor.N.V. potom nasleduje asi 5km rovne trati (160km/h) a potom absolutni peklo v podobe zel.st. Breclav (40-80km/h) - i kdyz z pohledu smeroveho vedeni trati by 160km/h mohlo byt klidne az k nastupisti, coz by jizdni doby (ze smeru Brno i Breclav) zkratilo o 1-2min.

Otazka je, jestli po 200km/h na 330 je poptavka. Osobne si myslim, ze vetsina lidi bydlicich u 330 by spis uvitala hodinovy takt rychliku vedenych slusnymi soupravami 140km/h.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace