K-report
 

Archive through 02.březen 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Prototypy a jine unikaty na nasich kolejich ... » Archive through 02.březen 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Kristian_reloaded
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 586
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 17. února 2006 - 20:56:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sedačky jsou v podstatě jako v 852/3, akorát mají úchytky jako v 810. Stanoviště, resp.celé řízení a systém regulace bylo na 001 rekonstruováno ve stylu v té době začínajících 754.
Ty stopy ukazatele mají (odshora) tyto hodnoty:
Vp (rychlost požadovaná)
Vs (rychlost skutečná)
Vv (to teda nevím, stupně stejné jako u rychlostí, do 160 km/h)
L (otáčky motoru)
843 je nejlepší motorové hnací vozidlo ČD!!!
Rosta_kolmix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 923
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 17. února 2006 - 21:20:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A já ty fotky stanovišť a interiérů marně sháním na stránky už X let
http://prototypy.bilysklep.cz
http://sergeje.bilysklep.cz

pokec na ICQ: 258883797
Zdenál
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 17. února 2006 - 22:11:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro Kristian_reloaded:
Aspoň za sebe mockrát děkuji za fotky. Hlavně ty fotky stanovišť mě natchly a jsou pěkné. Mohl bych poprosit poslat je na můj mejl(zden.nov@centrum.cz), protože jsem ty lok. nikdy neviděl bych je měl na památku. Ještě jednou děkuji
Kristian_reloaded
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 587
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 17. února 2006 - 23:08:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rosťa: Tobě jsem je snad posílal na mail pro tvé stránky ne? Ostatním zájemcům můžu něco vybrat a poslat, ale až budu mít chvílu čas, teď nějak nestíhám, furt aby člověk dělal za někoho vložáky. Snad do konce víkendu
843 je nejlepší motorové hnací vozidlo ČD!!!
Rosta_kolmix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 927
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 17. února 2006 - 23:34:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tý jo, já skleróza, já si je jen nestáhnul z mailu mezi materiály pro stránky

Tak dík ještě jednou MOC !
http://prototypy.bilysklep.cz
http://sergeje.bilysklep.cz

pokec na ICQ: 258883797
Peta303
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 134
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 17. února 2006 - 23:38:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak moje chyba, jako Bt, Bdt je jen spodek, vršek je skutečně jako z 810... Brr...
Rrosťa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 18. února 2006 - 13:17:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám dotaz k vozům 860. Jaká byla jejich spolehlivost v době, kdy střídavě vozily měřící vůz?
Mdt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 7-2005
Odesláno Sobota, 18. února 2006 - 14:33:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kristian_reloaded: No to jsem se zasmál. Tak takovýhle rádoby nadšenců jsem zažil.... Ovšem líbí se mě, jak si protiřečíš. Brutusovi píšeš, že se pomalu nedá sehnat ani jeden díl a za tři dny si tady přečtu, že u řešíš kde a odkud vzít odpovídající díly. A že toho je, co? Tak honem rozbít prasátko a koupit před šrotací toto pěkné vozidlo. Je to lepší, než tady předem brečet, že to nejde. Jde to, ale chce si to sám přiznat, že já sám neumím. Toť vše. A nějaká T 211. Chlapče my toho máme o dost víc. Nic proti tobě, ale jezdit u dráhy s drážní lok. a vlastnit jí, jest velký rozdíl. A Brutusem bych se já být tebou absolutně nezabýval. On místo toho, aby si tady na netu vylejval srdíčko že neumí, tak narozdíl on - od vás většiny co sem akorát chodíte vybrečet - dokázal a podotýkám SÁM dát do kupy nejednu lok. A to klobouk dolů. Nejen před ním. Ale i před ostaními co tohle dokážou. A nějaký sladký keci o penězích a že na to nemám atd., jsou leda zbabělostí. Nic víc. Važme si těch, co něco dokázali. To je podstata.

Jinak pokud by se někomu podařilo zachránit od šrotace ř.860, budu se před ním hluboce klanět. Protože onen dotyčný neseděl a nevýlíval si srdíčko u diskuzí, ani nečekal s foťákem u tratě, aby si vyfotil její poslední jízdu. Ale KONAL. A to je hlavní. To si už konečně uvědomte. Zvoní poslední hrana. A nikdo ze spolků i nás nemůže zastat všechno.

Zdravím a šetřte, ať taky konečně už něco dokážete, jinak nekritizujte a buďte rádi, že tuto záslužnou činnost tu dělá někdo za vás. Mohlo by se vám taky stát že ať už Brutus, MDT potažmo jménem klubu já, popř. jiný spolek vás ze SVÉ LOKOMOTIVY leda vykáže. A nemůže se snad ani nikdo divit.

Ad Rosťa: Držím Ti se stránkami palce. I tím, že děláš tyto stránky, přispíváš velkou měrou pro historii. Vše se cení, jako každá snaha.

Ad Pivrenec: I když jste dva, je to pořád snaha a držím Vám moc palce. Vše si nám na email vysvětlil a já se ti tímto též omlouvám. Snahu máte, nekecáte a makáte.To jsem nevěděl. Nepoznáš totiž tady v té snůžce rádoby majitelů lokomotiv alias kecálistů ty pravé... Kdyby jste potřebovali nějak pomoct, kdykoli se na nás obrať.
Kristian_reloaded
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 589
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 18. února 2006 - 18:00:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Mtd: Já klidně přiznám že to neumím. Resp.získat vozy před šrotací by asi takový problém nebyl, možná by se dali (ikdyž stěží) sehnat peníze na jejich odkoupení, ale už by pak stejně nebyly peníze na dání do kupy. A jak jsem řekl, než aby to někdo koupil a pak to nechal shnít někde v křáku, to fakt ať to je jednou provždy historie.
Podle mě nikdo, opravdu nikdo ty vozy nezachrání. Ne že by to nešlo, ale stálo by to moc peněz. Většina dílů je originál, navíc nejsou schémata, dokumentace.. Pokud se do toho někdo dá budu ho fakt obdivovat. Na rozhodnutí je nejvyšší čas.

V provozu vozy moc spolehlivé nebyly, ale s tim řídícím vozem jezdily dobře, s tim problém neměly.
843 je nejlepší motorové hnací vozidlo ČD!!!
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 131
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 18. února 2006 - 18:12:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mohl bych pripadne taktez poprosit o nejake fotky 860tek na photo@rur.cz ? Dekuji.
No, co se tyce asi jejich zachrany, tak jako staticky exponat pripadaji pouze dve mista a to jedno je NTM a druha Luzna, jenze to asi neklapne a jako provozni, no zrejme potes panbuh ... bohuzel ... :-/
Ale takova vystavka o historii motorove vozby v interieru treba 001, to by docela bylo i stylove, ne ? Jinak predpokladam, ze tyto vozy nemeli klasickou strojovnu, ci ano ? Prece jenom jsem je nikdy na zivo nepotkal, tak nejak nevim. Pokud by meli, tak rez motorem + generatorem s naznakem jak to maka, to by mohla byt bomba. Lec opravdu toto reseni pro zadny spolek asi nepripada v uvahu, zvlast prihledneme-li k faktu, ze zadny spolek vlastne nema stalou expozici.
Ano, vim, je to pohana pro kolejova vozidlo takto jej dobit, lec porad lepsi jak hromadka pokroucenych plechu po uprave autogenem.
Pavel
http://railways.rur.cz
http://plane.rur.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 351
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 18. února 2006 - 20:15:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

bohužel moc lidí ,co by měli peníze na záchranu tohoto vozidla a uvedení do koukatelného stavu moc není.Bohužel, co se týče sponzorování železniční historie ,je velmi obtížné sehnat sponzora . To že by se 860 někdy vlastní silou rozjely s původním agregátem je nemožné.Bez schémat si nevrznete,ale myslím si,že by se někde daly vyšťourat.No holt to není hurvajs ,co se týče složitosti.Dál by byl potřeba nějaký přístřešek nebo něco podobného na schování vozů před nepohodou.Navíc byste museli mít nějaké zařízení nebo lokomotivu,či jiný vůz,abyste mohli s nově natřenou mrtvou 860 postrkovat dle potřeby.Je potřeba opravdu přemýšlet do důsledku.Ideální stav je,když historické vozidlo si dokáže na sebe vydělat na jízdách,což v tomto případě padá,leda byste museli mít opět dostatečně výkonné strkadlo(stejný problem kyklop).Podtrženo a sečteno.Na toto náročné vozidlo holt nestačí žádná skupinka začínajících nadšenců ,ani muzejní spolek např mdt apodobně.Tyto vozidla potřebují silného investora,který bude mít prostory a bude mít vybavení.každý by měl začínat od jednoduššího ,proto bych začínajícím spolkům doporučil nenáročná a spolehlivá vozidla- hurvínka,kredenc,hektora možná kdyby šlo o velmi zdatné techniky tak i singrovku či karkulku. Případ 860 je stejnej ,jak kdyby se někdo chtěl otravovat s pílštikem..fůra peněz,času a výsledek nejistej.jediná šance pro chrochtadla(myslím,že se tomu tak nadávalo)je skutečně jen Lužná nebo NTM. kupovat něco,aby to někde vesele hnilo dál je podle mě zbytečný luxus a stejně ničeho nedosáhnete.Jeden čas sem i doufal,že je čd předělají na řidičáky ke katrům,ale jsou to jen dva kusy.Dále by mě zajímalo,kolik by stála nová výzbroj.vykuchat to staré a dosadit nové .Možná bychom se vešli do 20 milionů za kus...
Rrosťa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 18. února 2006 - 21:54:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co takový Letohrad, ten by to nedokázal opravit? Však to tam léta měli a měl by si to snad ještě někdo pamatovat.
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 1-2005
Odesláno Sobota, 18. února 2006 - 22:24:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si nemyslím, že by vše stálo a padalo s elektrikou a motorem.
Dle mě by stačilo, aby 860-ky byly v takovém stavu, aby se daly použít jako vlek za nějakou 830, za klasiku apod. I to by byl úspěch!!! Motor a řídící systém by se holt nechal zakonzervovat a přišel by na řadu až by na to byly prachy.

PS: OT: Kdybyste si v historické soupravě měli zvolit mezi Bixem a nečinnou 860, co byste si zvolili?
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 353
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 00:04:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

za 830??? to bych chudince nudělal,ony ty 860 jsou zprominutím krávy těžký.Jinak se musíme bavit na téma zdali 001 nbo 002.jak již kristian naznačil,tak by byla lepší ta 002 protože je komplet.Co schází 001 nevím. Jenomže je problém u těchto vozů,že prakticky nikdy nebyly zbaveny všech nemocí asi něco jako řada 735. Navíc se oba vozy od sebe diametrálně liší.v letohradu pochybuji ,že by si z hlavy někdo vycucal nějaké elektrické schemata-ono je to totiž celkem přetechnizovaný.To ,že by se rozjely vlastní silou někdy jak sem psal je nemožnéa rovnalo by se to zázraku.Takže nějaká konzervace do budoucna...no nebudu spekulovat,ale když si neví rady teď pochybuji,že si budou vědět rady za několik let. Kristiáne ,kde myslíš,žeby měla být ta dokumentace k tomu.Přece se nemohla vypařit a v Letohradu a Meziměstí přece museli podle něčeho ty stroje udržovat.
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 09:41:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdybyste si v historické soupravě měli zvolit mezi Bixem a nečinnou 860, co byste si zvolili?

Jenže on málo kdo pozná, že se jedná o nějaký unikát, který ještě k tomu prakticky skoro vůbec nejezdil. Laik v tom max. pozná motorák, co s ním jezdí z Pardubek do Liberce.
Každý večer počítám kulatá okna brejlovce.
Jedno okno, druhé okno, třetí okno, chrrrr....
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 1-2005
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 11:39:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby se tomu dal původní nátěr, tak by to až tak podobné nebylo. I když uznávám,že laická veřejnost se nemá podceňovat. Nicméně- máte lepší nápad?
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 354
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 11:49:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

laická veřejnost se nemá přeceňovat.Protože jednou sem se stal svědkem jak několik lidí nazvalo model Ho Desira Pendolínem,přitom je to podobné si asi jako 810 a 854.Takže od laické veřejnost nečekám žádné zázraky,protože ty bludy ,co někdy vypustí z úst jsou fakt otřesný
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1790
Registrován: 7-2003
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 12:30:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

idealni by byla 860 s bixem. To je takovy problem nahradit lezatej pielstick rekneme ml637 , nebo catrem ? A svyho casu sem videl navrh na reko 860 na elektrickej vuz pro 1500V...
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 189
Registrován: 1-2005
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 13:07:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy: Tak to bych tipnul na Pražáky, kteří se jednou v životě přijeli podívat s dětmi do Lužné. Ale lidi, kteří jezdí denně vlakem do práce, nemusí být tak bl..í Alespoň já mám dobrou zkušenost, že i laikové rozeznají 851, 843, 831 a 810 od sebe, když jim jezdí denně pod okny.

(Příspěvek editován uživatelem fousekx únor 19, 2006)
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 356
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 13:54:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pvvs. vpřípadě náhrady u 002 jiným motorem by byla jakáš takáš možnost,že by se rozjel,protože tento vůz má ještě starou koncepci kontaktní regulace výkonu,takže o něco méně elektroniky,jen pro představu stál cca 14 milionů.U té 001 by nepomohl ani nový motor,protože má tyrystorovou regulaci,která zrovna nevykazovala přehnanou spolehlivost amá i arr(autom.regul.rychlosti).Propředtavu byl o 8 mio drašsí než 002.Jinak tvůj nápad se mi i zamlouvá,ale stejně to je prd platné.jinak ta 001 figuruje na listině hist exponátů u čd....ale víme jakou to má váhu že??
Kristian_reloaded
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 594
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 18:59:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak zase postupně:
Ad Happy: Konečně názor člověka kdo chápe situaci, doufám že si to přečte Btutus a ostatní chytráci.
Remotorizace by byla dost nákladná a už by to ztratilo tu původní unikátnost.

co takový Letohrad, ten by to nedokázal opravit
Depo Letohrad už není co býval, pochybuji že by si někdo pamatoval ty stroje, navíc tam byly poruchy neustále nové, takže ani oni si s tim nevěděli rady. Napřed to stáhli z osobní dopravy a pak se toho radši zbavili úplně.

kde myslíš,žeby měla být ta dokumentace k tomu
Předpokládám že byla do Meziměstí předána, ale po odstavení vozidel se ztratila, stejnětak jako třeba označení a výrobní štítky z vozů.. Po zrušení depa Meziměstí už ji nikdy nikdo nenajde, ledaže by se nějaký šťastlivec co ji má doma ozval, což pochybuji. Já mám pouze kopie schémat, které byly k dispozici na voze 002, bohužel ne elektrických, ty už se na vůz v Meziměstí ani nedostaly, byl tam jen papír s nápisem "elektrická schémata budou dodány později". Vůz 001 v Meziměstí nikdy nevyjel, na něm nebylo nic.

Co schází 001 nevím
Trakční motory, další díly z pojezdu, komplet vybavení trakčního rozvaděče, čelní pravé sklo 1.stanoviště.. (zbytečné pokračovat)

predpokladam, ze tyto vozy nemeli klasickou strojovnu
Ne, jako "revoluční" řešení bylo poprvé použito uložení SM pod podlahou a tím zvýšena obsaditelnost.

jinak ta 001 figuruje na listině hist exponátů u čd
Bohužel, podle posledního rušícího rozkazu co jsem viděl: 860.001 - zrušen a vyjmut ze seznamu historických vozidel, 860.002 zrušen. To byl poslední důvod co je zachraňovalo před autogenem.

V průběhu večera vyberu nějaké fotky a pošlu zájemcům na mail, pokud má ještě někdo zájem tak se ozvěte.
843 je nejlepší motorové hnací vozidlo ČD!!!
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 357
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 19:09:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

já bych měl prosím kristiáne zájem o fotečky . na happy.peta@centrum.cz moc dík :-)
Past
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 19:41:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vyjmutí ze seznamu historických vozidel není nic nového pod sluncem. V šedesátých letech min.století byl vypracován obdobný seznam pro parní lokomotivy. Byl obsáhlejší, než se nakonec zachránilo. Jediná instituce, která v té době připadala v úvahu, že stroje převezme, bylo NTM. ČSD s podnikovým muzeem nepočítalo (až později se začaly shromažďovat vozidla pro Skanzen v ČT) a v tomto seznamu figurovaly mimo jiné 524.102 a 344.1, číslo si již nepamatuji (někde v archivu mám seznam napsaný),jednalo se o reko ing. Shejbala. Po roce 1970 tyto lokomotivy již v seznamu nebyly, navíc 344.1 již byla sešrotovaná.Stejný osud pak potkal i 524.102, 464.101 atd.V té době jistý pan Bek, který na tehdejším ministerstvu dopravy měl toto na starosti razil, že od vyjmenovaných řad lokomotiv stačí zachovat pouze jeden stroj.Přesto pan Bek má neocenitelné zásluhy, že se zachránilo to co se zachránilo. On sám nam již nepoví , proč tak jednal, ale i on měl jistě svázané ruce, stejně jako i pár odvážných na dnešním GŘ. Vždy rozhodoval někdo mocnější. V minulých dobách velká a jedniná strana, dnes velcí rušitélé a jiní páni bozi (omlouvám se, Bůh se píše s velkým B, ale já myslím jen ty, kteří si na Boha jenom hrají).
Rrosťa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 20:09:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mohl bych také poprosit o fotečky fozů 860? Díky předem. Adresa je pod jménem.
A.F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.183.15
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 20:40:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle mého názoru by bylo ještě možné poukázat na záchranu těchto unikátů(860) např.Obzor,Železničář a popř.nadace Okřídlené kolo(instituce zabývající se unikáty na naších železnicich)!Každopádně je zapotřebí je stáhnout hrobníkovi z lopaty a pak je možné se bavit o dalším postupu.Osobně nevěřím,že chrochtadlo bude chrochtat,ale aspon vystavovatelný exemplář by se mohl ze 2 strojů sestavit.Je to i výzva pro případné sponzory.
Kristian_reloaded
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 596
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 20:58:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vystavovatelný exemplář by se mohl ze 2 strojů sestavit
Vysavovatelný exponát by se dal sestavit ze samotné 002, na 001 toho k vystavování už moc nezbylo. Na 002 chybí jen nějaké hliníkové doplňky, těsnění v oknech, pár tlačítek a budíků v pultě, brzdové hadice, zásuvka dálkového řízení a podobné nesmysly, kterých je všude hafo. Sedačky tam jsou všechny, ikdyž některé ne zrovna na svém místě. Čísla a výrobní štítky už má někdo doma (já ne, abyste si nemysleli), to by se hold moselo vyrobit nové.
843 je nejlepší motorové hnací vozidlo ČD!!!
Mdt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 7-2005
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 21:56:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, naprosto souhlasím s A.F. a s FousekX. Je zbytečný brečet a navíc souhlasit s tím, že když vozidlo koupím a neopravím ihned, je to k ničemu a radši to opravdu šrotnout. To je snad sranda?! Kolik Vám je? Probůh to kdyby takhle přemyšlel každy z muzejníků , tak např. Zlonické muzeum nechá T. Čech celé sešrotovat kromě dvou zetek.

Není důležité zprovoznit, byť by to bylo pěkné, ale hlavně zachránit. Jinak mě tady někteří připadáte, jako když nevíte co chcete, ale nedáte pokoj do doby, dokud to nedostanete.
Setstavte si na to veřejnou sbírku těch co sem píšete a vozidlo má v tu ránu o kus větší šanci na záchranu.Mj. Rád přispěju a udělám proto víc než blbě kecat.

A opět - Brutus není žádný hlupák ani blb. Je to člověk, který na muzejních strojích má odmakáno tolik hodin, že to snad nelze ani spočítat, zachránil tolik cenných věcí a exponátů.Mj. Mu momntálně v kůlně stojí jeden překrásný hist. exponát, který sám a za své dává na úkor sebe do kupy. Je to člověk, který ví, co je to sáhnout do kešeně a makat.

A ještě k té karkuli - Chcte mě říct, že karkádu musí mít spolek, který existuje už min deset let a je zkušený? Jestli ano, pak abych jí asi prodal, neb jsme mladí a tím pádem dle slov asi nezkušení a Karkáda v našich rukou jest hotové neštěstí, neboť výsledek by byl nejistý. Jentak mimochodem. Přijeďte se podívat do Peček, tam bude poprvé představena a můžete s námi policitovat, o té nejistotě. Navíc proč tady pořád dokola řešíte u každého exponátu provozuschopnost. Pokud má jakékoli vozidlo i bez opravy šanci na přežití, je to ten největší základ pro jeho další historii. A to je to hlavní.Protože Vaší pouhou diskuzí a zbytečným licitováním rádite těm, kteří by možná měli nejaký zájem na záchranu, aby to nedělali, neboť je to naprosto zbytečné, pokud vozidlo viz 860 nebude samo o sobě jězdit. Tím pádem jste pravděpodobně zastánci toho (jaký to na mě dělá dojem), že tady v podstatě propagujete i to, aby se šrotnul i např. Kyklop. Nejzdí a tím pádem je na nic... Tak si pak založte diskuzi na téma zrušit, co je neprovozní a podávejte tam návrhy a on se toho nějaký blb z GŘ stopro chytne. Píšete tady těm "bohům" přesný návod jak o ty vozidla stojí i železniční veřejnost. Doufám a pěvně věřím, že taková Česká Třebová, se Vám opravdu musí moc líbit. Dle hesla:Co je neprovozní - co nejdřív šrotnout.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 22:05:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kristian_reloaded - zvlastni, jeste jsem to kontroloval, bo jsem si sam nebyl jist, zda je jeste provozni ...
No nic - pilny@centrum.cz je jeste ziva ... doufam ... ;-)
Pavel
http://railways.rur.cz
http://plane.rur.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Kristian_reloaded
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 602
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 22:10:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Mdt: Kyklop je již vystavovatelný exponát, není důvod ho šrotovat. Tak si tu 860tku kupte, až ji dáte do původního stavu, velmi rád se na ni přijedu podívat Zatím všichni mají řeči že to neni problém je zachránit, ale třeba už zítra 860 pojedou do ČT, a odtama už je zachránit nelze. Od roku 1998 stojí v podstatě tam kde stojí, nikdo na ně nesahá, ale odkonce minulého roku jsou ZRUŠENÉ, nepočítejte s tim že tam přežijí víc než do konce letoška..

(Příspěvek editován uživatelem kristian_reloaded únor 19, 2006)
843 je nejlepší motorové hnací vozidlo ČD!!!
Past
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 22:10:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě se Třebová docela líbí.Bydlím zde 23 let, polovinu svého života.Ale vrakoviště se mi líbí ze všeho nejméně, vlastně se mi nelíbí vůbec. Ty stroje co se zde šrotují, alespoň některé by si zasloužily lepší osud. Ale zde co se týce železnice dávno ve Třebové chcíp pes, natož záchrana něčeho, co smrdí historií. Mám s tím své zkušenosti. Ale samozřejmě fandím všem, kteří se pokouší zachránit kus historie našich železnic (nejen lokomotiv) a doufám, že i chrochtadlo se podaří zachránit.
Mdt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 12:06:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zkusím se zeptat, jestli by je neprodali.Alespoň by se zachránili od plamenů autogenu.
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 190
Registrován: 1-2005
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 14:15:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mdt: Pokud se Vám to podaří,tak bych v něčem pomohl. E-mail pod nickem.
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 16:58:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kristian: Mohu taky poprosit o fotečky? Díky. raspi1@seznam.cz
Každý večer počítám kulatá okna brejlovce.
Jedno okno, druhé okno, třetí okno, chrrrr....
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 17:10:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

aby se šrotnul i např. Kyklop

Jenže Kyklop i když byl taky vyroben a s úspěchem odzkoušen pouze ve dvou kusech a do provozu tudíž moc nezasáhl, tak představuje určitý významný vývojový mezník v ČKD.
Každý večer počítám kulatá okna brejlovce.
Jedno okno, druhé okno, třetí okno, chrrrr....
Brutus
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.64
Odesláno Středa, 22. února 2006 - 22:56:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kristian:
Teď jsi mi udělal velkou radost hochu. Přečti si svůj příspěvek zaarchivovaný v záhlaví této diskuse, a ten z 19.2.2006. Ty jsi fakt blázen na svobodě. Nejdřív si chtěl obě a teď by ti stačila jen jedna. Jo a na to, že když ji kluci z MDT zachráněj, jim odpovídáš, že si ji přijedeš vyfotit..., můžeš opravdu zapomenout. Jsi nula a nulou s takovým přístupem zůstaneš. A protože vím kdo jsi, a panuje u nás v ČR ta demokrááácie, tak budou i ostatní zajisté jménem té demokracie asi souhlasit, že za svý prachy si budu já rozhodovat, kam soukromá mašina pojede a kdo si ji bude moci vyfotit... Protože takový trapný figury jako jsi ty poženu od lokomotivy opravené svýma rukama za svoje peníze i já. Můžeš se fakt těšit...
A.F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.183.15
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 12:02:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad:Mdt:Mohl bych se zeptat co jste za klub železničních fandů?Pokud by se vám podařilo zachránit alespon 1 kus řady 860,tak před Vámi smeknu,a jelikož pocházím z Královehradeckého kraje a tato řada se zde řadu let vyskytovala a pomatuji ji na měřícím voze určitě bych ji opravu finančně podpořil!Ptal jsem se strojvůdců co na chrochtadlech jezdili,ale bohužel výrobní dokumentace šla i lokomotivami do Letohradu a pak její osud je značně nejasný.Jen nechápu proč je někdo neuklidil do haly v Meziměstí tam to je všechno prázdné a viděl jsem fotky když se to vše likvidovalo a šlo to do Nymburka(zařízení atd)mohlo se zabránít rozkradení a celkovému chátrání těchto vozidel!
Mdt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 7-2005
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 17:23:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A.F. Napiš nám na mdt.slany@seznam.cz. Rádi Tě poznáme. Tady na diskuzi se nechci nikterak víc rozepisovat. Jinak naše stránky jsou mdt.wz.cz. Tam se asi dozvíš nejvíc. Jsme parta mladých bláznů co místo toho aby lítali po diskotékách, chlastali a brali různé opiáty, věnují se železniční a silniční historii. Narozdíl od většiny aktivně a ne pasivně. A k tomu nás dohnali ti, jež tady neúspěšně kecají o svých úspěších. Myslím si, že v kecání to není. Snažíme se to dokázat a tak podnikáme kroky k tomu, aby jsme některá vozidla (ať už silniční nebo železniční) zachovali. Netvrdím, že všechny budeme ihned restaurovat (viz možná ř.860 pokud by jsme jí získali), ale alepsoň zachránit od šrotace.

Ad Brutus. Dobrá smeč. Věř tomu, že tu demokrááácii podpořím a že si naší soukromou Karkádu takovýhle živočich jen tak nevyfotí.
Kristian_reloaded
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 609
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 20:26:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brutus (a spol.): Ty seš teda případ. Zajímalo by mě kolik ti je.
že za svý prachy si budu já rozhodovat, kam soukromá mašina pojede a kdo si ji bude moci vyfotit...
Takže oplotíš tratě kde pojede?
poženu od lokomotivy opravené svýma rukama za svoje peníze i já
Kecy kecy kecy.. Stejně ji rozřežou. Myslíš jako že přijdeš na GŘ, dobrý den, já sem Brutus, chci koupit 860.. No tak to jsem na tebe zvědavý.

A.F.: Ty vozy stojí od roku 1998, kdy depo Meziměstí ještě prosperovalo a místo v hale tedy nebylo. Vozy byly DOST dobře zabezpečené, okna zaklapnuté, dveře zavázané zevnitř drátem, dveře na stanoviště zamčené a ZAVAŘENÉ! V těch vozech v podstatě nikdo nic zásadního neukradl, tam chybí jen tlačítka a budíky z pultů, možná těsnění v oknech.. Zbytek 001 rozebrala dílna v rámci získání ND pro 002 a ta 002 je celá.
843 je nejlepší motorové hnací vozidlo ČD!!!
Peta303
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 138
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 20:55:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A můj názor do pranice? Co je místo do Třebové poslat do Parsu a nechal předělat co nejpodobněji stylu 854? Zas až tak o moc dražší než rekonstrukce 852/3 by to přeci nemuselo být...
Jirkas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 21:13:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peta303: Ony sice 860 zvenku vypadají podobně jak 853, ale vevnitř je to úplně něco jiného. 860 mají elektrický přenos výkonu, motor pod podlahou a plno dalších odlišností. Takže předělat to po vzoru 854 by nešlo. To je jak 842 a 843. Na pohled třeba vypadají podobně, ale vevnitř je to úplně něco jiného.
A.F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.183.15
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 21:30:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to je velmi zajimávé,ale např. na obou 860 není nic z barevných kovů o to se postarali(však všichni asi víme kdo).Rekonstrukce na 854 nepřipadá v úvahu(značná finanční zátěž).Ted už fakt záleží o stažení jednoho kusu z rušícího rozkazu,a pak uvedení aspon do vystavovatelného stavu,když ne nic jiného!Co na to železniční společnost Jaroměř,nebo Lužná u Rakovníka???
Kristian_reloaded
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 610
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 21:32:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O předělání na 854 se uvažovalo, naštěstí to bylo zamítnuto, především právě pro podlahové uspořádání strojovny. Bylo by to trochu dražší..
843 je nejlepší motorové hnací vozidlo ČD!!!
Peta303
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 23:59:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samozřejmě, že by to bylo dražší a o tom, že jsou úplně jiné, dobře vím.

Jen taková úvaha...
Kristian_reloaded
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 611
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 11:12:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na obou 860 není nic z barevných kovů
Kromě hliníkových výplní na odkládání zavazadel tam žádné barevné kovy nechybí, alespoň na 002.

Co na to železniční společnost Jaroměř,nebo Lužná u Rakovníka???
Jaroměř těžko sežene prachy na takový projekt a Lužná je ČD, pochybuju že vůbec o něčem jako 860 ví, a když už, tak jak je vidět než aby to tam stáhly, tak to radši v Třebové rozřežou. Zavřít vyvrakované parní lokomotivy do rotundy a natřít jim čela je přece jen jednodušší..

Záchrana 860 neni o ochotě je zachránit, ale o penězích. Jenom o penězích.
843 je nejlepší motorové hnací vozidlo ČD!!!
Mdt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 7-2005
Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 11:36:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kristiane běž už někam. Ty si v životě na nic nemák rukama, práci leda u míš jak vidno fotit a dokážeš leda blbě kecat. Já vím moc dobře tvé jméno (už jsem se informoval) a pamatuj si, že nejen já, ale i ostatní se postarají o to, že se jen tak k nějakému muzejnímu soukr. vozidlu nedostaneš.

Nejdřív tady brečíš, že by 860ka šla do šmelcu a teď se tomu pomalu směješ. No co ty si za člověka?! Mj. Chceš špinit práci těch, co na Lužné ve svém - nejen volném čase jdou a natírají a opravují lokomotivy? Věřím tomu, že ty si byl jeden z prvních, který tam stál s foťákem a liboval sis, jak to hezky vypadá. Nekritizuj práci ostaních, sám si v životě máknout nešel a pokud na to máš, aby si těch pár natřených lok. zprovoznil, hluboce smeknu. Nevím, kdo ten nápad měl, natřít ony vraky štokrů. Ale tenhle člověk by měl dostat metál. To jaký to mělo efekt, je nepopsatelné.

A nějaký kecy já jsem Brutus. Co se do něj navážíš?? I kdyby jsem přijel a řekl Já jsem tady z MDT. I tak je to snaha. Jen tak mmch.-Stalo se. Ptal jsem se na ty 860 a odkoupit na muzejní účely je lze. Takže kdyby si chtěl, koupit si je můžeš. Ale já vím, je lepší tady pomlouvat ty, co už něco dokázali. Je to jednodušší.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19944
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 11:41:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, zkuste se alespoň nenapadat...
Díky .
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Kristian_reloaded
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 613
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 13:45:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že ty si byl jeden z prvních, který tam stál s foťákem a liboval sis, jak to hezky vypadá
Zklamu tě, nikdy jsem tam nebyl. Ale až tam bude stát 860 nablýskaná v novém laku, tak tam určitě zajedu. A ty tomu nezabráníš, protože já se dostanu všude
Co se do něj navážíš??
Promiň, chovám se k lidem tak jak se lidi chovají ke mě. Já neřikám že natřít ty vraky byl špatný nápad ani nekritizuju nadšence z muzeí. Jen řikám že pro ČD je jednodušší ty 860 rozřezat, než svěřit je muzeu, byť i vlastnímu. Původně se uvažovalo o uchování alespoň jednoho motoráku. "Od stolu" se rozhodlo, že to bude 001, přestože se v Meziměstí na ně 2x byla podívat komise z GŘ. No a teď se rozhodlo o tom že se oba zruší a vyjmou ze seznamu muzejních vozidel určených k zachování u ČD. Co k tomu dodat. Jestli si někdo myslí že 860 pojedou do Lužné a místní lidi se o ně postarají, tak je na velkém omylu. Zachránit je možná může pouze soukromá organizace, a jak je vidět, nikdo na to nemá prachy. Přece jen pár milionů na stromě neroste a jelikož motor již nikdy nebude provozní tak si na sebe ani po opravě nevydělá.

odkoupit na muzejní účely je lze. Takže kdyby si chtěl, koupit si je můžeš.
To já vím už asi tak rok, kdyby tě to zajímalo. Jenže já na to nemám korunky, víš?

(Příspěvek editován uživatelem kristian_reloaded únor 24, 2006)
843 je nejlepší motorové hnací vozidlo ČD!!!
Pepa_zilvar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 28. února 2006 - 18:47:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chrochtadla a spolehlivost na měř. vlacích - byla značná, jinak na naich nemohly objezdit bývalé ČSD křížem krážem. Osobně jsem se o tom přesvědčil.
Chrochtadlo a dolní stopa na obrazovce DIM - to patří k připravovanému cílovému brzdění, ale dál se to nerozvíjelo.
Chrochtadla a rušení: domovské DKV navrhlo oba vozy, ale s ohledem na zařazení 860.001 na seznam historických vozidel ČD nebyl tento zrušen a dokonce je v rušícím výnosu toto zvlášť uvedeno !
Chrochtadla a rekonstrukce - existovalo několik představ o podobě znovu zprovozněných vozidel. Jednak ve stávající podobě (ne zcela vyhovující), pak návrhy na přestavbu na elektrické vozy (především pro jihočeské lokálky) a pak přestavba ve stylu řady 854, ovšem s jiným motorem CAT, který by se vlezl pod podlahu. Regulační soustava LOKEL by byla postavena na míru pro el. přenos. Řešení pouhé dvojice takových vozů se asi zdálo zbytečné a tak vše zakapalo na nezájmu a dalších třech podmínkách - peníze, peniaze a peněži:-)
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1177
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 11:31:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady obrázky z Chebu 26.2., přeprava ET 425 z Plzně do Stuttgartu a opačně ET 465.
1., 2., 3., 4.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5429
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 11:48:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenom trochu upřesním označení těch vozidel, buď 425, 465 nebo ET/ES 25, ET 65.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1178
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 14:24:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obě vozidla jsou používaná k jízdám na objednávku - viz SVG
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 706
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 14:58:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kristian reloaded: mohl bych poprosit o tvé fotky 860.001 a 002 pro stránky http://motovozy.vlaksim.cz ? (mail pod jménem)Předem moc děkuji
http://karel-loko.wz.cz - web nejen o železnici
http://motovozy.vlaksim.com - Atlas motorových vozů Č(S)D
ICQ 264305638
Kristian_reloaded
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 630
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 18:07:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pepa Zilvar: Jaký rušící výnos máte na mysli? Nějaký nový? Já jsem viděl tuším z prosince, tam bylo oba vozy zrušit a vyškrtnout z evidence muzejních vozidel..
843 je nejlepší motorové hnací vozidlo ČD!!!
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2139
Registrován: 9-2002
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 21:47:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kristián:
Špatně se koukal:-)860.001 je uveden na seznamu hist.vozidel a tudíž ho rušení nečeká, je tak uvedeno na rušícím výnosu 62237/2005 z prosince...
Pepa_zilvar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 21:48:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vůz 860.001-7 byl NEzrušen výnosem č.j. 62237/2005-O12/2-Čk ze dne 28.12.2005. Doslovně uvedeno, že je v seznamu "ŽKV určené k zachování pro historické účely" atd. Z uvedeného důvodu tato vozidla (720.111, 721.033, 725.211, 820.056, 860.001 a 771.069) nerušíme.
Jestli si tady někdo neplete návrh na zrušení se souhlasem k zrušení, což je krapičátko rozdíl.
Vůz 860.002 netřeba z žádného muzejního seznamu vyjímat, protože tam ani nebyl.
Kristian_reloaded
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 636
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 22:06:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to jo, to jsem asi blbě četl, k dispozici to nemám. Ale je škoda že je tam 001, protože ta je vlastně novější a prakticky jí chybí skoro všechno, kdyžto 002 je původní a je skoro komplet. Ještěže v Meziměstí byla 2x komisionální prohlídka z GŘ za účelem skutečného posouzení technického stavu
843 je nejlepší motorové hnací vozidlo ČD!!!
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2142
Registrován: 9-2002
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 22:16:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kde se ted vubec ty 860 nachází, jsou stále v Mezáru??
Kristian_reloaded
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 638
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 10:39:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo v Meziměstí v uzavřeném areálu bývalého pruského depa, resp.bývalé vozovky. Kromě nich tam nic jiného už neni.
843 je nejlepší motorové hnací vozidlo ČD!!!
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 10:56:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale, pomníček-atrapa parní lokomotivy, před lety zbastlený s použitím vraku lokotraktoru ČKD BN-60, ten snad u lokodepa zůstal. Kdo by se s ním tahal. Až i on bude sešrotován, všechny koleje vytrhány a budovy srovnány se zemí, pak teprve můžete tvrdit, že v Meziměstí už NIC není.
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1083
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 13:34:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kromě nich tam nic jiného už neni.

Nejvzácnější tamní poklad už je taky v Brně...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace