K-report
 

Archive through 13.únor 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » GVD platný » Archive through 13.únor 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Dan_od_mun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 195
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 14:47:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, s Béčky mě bavíte. Od dnešního poledne, co jsem se dočetl na draharich o připravované kartě in-gold za 22 000,- (síťová z bezplatným použitím v 1. vozové třídě), vážně uvažuju, že ji vyměním za čtvrtletní JP-síťové po 4 000,- a B nebudu muset řešit na vlacích, kde jiné "druhé" třídy nejsou. Ovšem stav v A, AB je po 30 letech provozu taky neveselý.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1009
Registrován: 8-2004
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 17:39:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dan od mun a stav A a AB:
Naprosto souhlasím. A nejen těchto. V současnosti u nás není téměř žádný vůz 1.třídy, za který bych byl ochoten platit vyšší jízdné. Starší typy na R jsou vesměs zablešené a ošoupané a u vozů na IC/EC bych zase automaticky čekal zásuvky, jenže ono (píp).

x1:
Je tohle vůbec možný?? Vy tady přeci srovnáváte kupátkový vůz s velkoprostorovým a to, co jste napsal platí více méně pro všechny velkoprostory versus všechny kupátka!! Nepleťe si pojmy a dojmy.
Vy tvrdíte, že B-čka nejsou na R špatná, ale zkuste někdy takové Bmz nebo i Bee. Platí pro ně de facto ty samé výhody (zhasnutí, vytápění) jako jste uvedl u B-ček, ale jsou pro cestujícího "z Oktavie" na rozdíl od těch B přijatelné (moderní vzhled interiéru, 6 lidí,...).
Já Vás naprosto chápu, že z jistých důvodů upřednostňujete kupé. Já mám sice pro "sólocesty" raději velkoprostor, ale to je každého věc, čemu dává přednost. Zcela souhlasím, že by na rychlících (popř. spěšňácích) měli být jak kupé, tak velkoprostory, aby si mohl cestující vybrat. Ale obhajovat kvůli tomu B-čka...
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.

1000 příspěvků pro K-REPORT
x1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.95.106
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 20:51:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No Bmz nebo Bee jsou samozřejmě o něčem jiném než B, ale zatím...pár desítek let...než se nahradí staré vozy novými, tak na vnitrostátních rychlících vozy B postačují a jinak jsem zastáncem "smíšených" vlaků...např. BDs + A + B + Bp apod.
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 878
Registrován: 11-2003
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2006 - 01:00:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, kdoví jak to doopravdy s těma mnichovákama je. Protože včera v noci jsem čet na intranetu, že je to kvůli neshodám v Německu mezi DB a regionem...
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1013
Registrován: 8-2004
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2006 - 12:53:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

x1:
Na "smíšených" vlacích se shodneme, na tom, že na R postačují B-čka nikoliv. Fakt si někdy zkuste zjistit názory "obyčejných" lidí. Vozy "B" je k železnici z IGK určitě nepřiláká. Já mám ve svém okolí dost lidí, pro které představují akorát zakonzervovanost a zastaralost železnice (pro mnoho lidí ČD=železnice). Ono když jezdí tím samým už 30 let, není se čemu divit. Auta už mezitím vystřídali alespoň tři a vůz stále ten samý.

Zdeněk:
No jsem zvědav, jak to dopadne. Je fakt, že to byly jediné kulturní vlaky na západ.
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 499
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2006 - 15:46:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

x1 a Bugear: Zkrátka, neshodnem se... Souhlasim s Hrochem. Mnoho lidí si pod pojmem vlak předtaví B-čka a 810 (případně pendolíno...) a nic víc. A kvůli tomuto předsudku si zpravidla rozmyslí cestování vlakem...!!! Ale on ten předsudek je bohužel i oprávněný, protože B-čka a 810 jsou pořád tím nejčastějším, co na železnici jezdí. Chtěl jsem tím říci, že "běžné" cestující tyto vozy (koženka, hnusné WC, strašné jízdní vlastnosti či prostě špína) od cestování odradí. A musím podotknout, že i já se těmto vozům vyhýbám...
Citátor Předpisový
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2006 - 16:44:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Hroch:

Já bych proti "B"-čkům v současné platební situaci ČD nebyl za podmínky, že by se všechny přečalounily na semiš, prostě né koženka, ta si myslím je dnes už "mimo mísu"....(a i tak by to pochopitelně nebyl žádný zázrak, ale pomohlo by to - minimálně v očích "prostých" cestujících)..

PS: Minulý týden jsem je dvakrát v jednom dni EC Vyšehrad a docela jsem přemýšlel co zvolit aby to nebylo nudné a daly se porovnat dvě řady mezi sebou navzájem, tak jsem jel jednu cestu Bee (velkoprostor/oddíly) a druhou BDsmee (či jak se ten vozejček služební/matky s dětmi jmenuje..)

Subjektivně hodnotím lépe ten druhý, byť je tam 8 míst v oddíle a místa tedy málo, nicméně Bee (velkoprostor/kupé) považuji za jedinou slušně provedenou rekonstrukci která jezdí na kategoriích vlaků, kde jezdit má (Ex) a cestujícími je vesměs pozitivně hodnocena...

PS2: Ten BDsmee mne překvapil i po stránce chodových vlastností - podvozek GP200S - na EC Vyšehrad s lok. 362 pohodlná a klidná jízda...

Přeji pěkný den všem.
D.V.
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 244
Registrován: 4-2004
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2006 - 17:47:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale koženka je samočistící.
Možná by se ale mohlo změnit téma z textilu třeba na I. změnu JŘ...
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 505
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2006 - 20:59:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Walbrzych:Ale koženka je samočistící.

Fakt?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18959
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2006 - 21:12:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdeněk:
Je to tak, jde o (ne)vyrovnávky mezi DB Regio a DB Fernverkehr, či jak se to jmenuje. Resp. tak zní oficiální verze.

B a 810:
Nj, ale co s lidmi, co když si mohou vybrat z Bee/Bpee/Bee/Bmee a B, jdou dobrovolně (úmyslně) do toho B?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1021
Registrován: 8-2004
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 12:53:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Citátor Předpisový:
Já jsem shodou okolností loni oba tyto vozy vyzkoušel na R "Vysočina" a dobrovolně jsem si pak vybral to Bee. Třeba to byla jen jedna konkétní blbá sedačka, ale mě prostě nevyhovovala.

Martin:
A kdo si podle tebe to B dobrovolně vybere? Jediné, k čemu se B jakš takš hodí je spánek a to jde v Bmz a Bmee(exAmee) také (spíš ještě lépe). Já takového člověka neznám a pokud někdo takový existuje, je zajisté v naprosté menšině.
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18978
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 13:51:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty „čtverečkové BDbmseeové” mi taky nějak nevadí, když si vedle mne nesedne někdo nadměrných rozměrů...

V menšině tací asi budou, ale znáš je i Ty. Na důvod jsem se radši neptal, ale můžu tipovat, že sedačka v B je pro dost lidí svým tvarem pohodlnější (je „tvárná”).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1024
Registrován: 8-2004
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 15:48:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
Tak alespoň napověz, o koho jde. Ty to určitě nejsi (viz jízdy z Pardubic).
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 245
Registrován: 4-2004
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 19:12:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsem to mimo jiné já, přiznám se bez mučení.
Sedačka, resp. měkká lavice s opěradlem červeného B prostě nabízí víc možností (nejede-li v kupé 8 lidí, což se málokdy stává); sedačka, která mi svým rozměrem a tvarem a priori určuje, jak budu sedět (popř. že nebudu moci ležet), se mi hnusí. Zvlášť je-li tvrdá jako v Bifxu. To potom může být čalouněná brokátem a saténem - a bude to stále hrůza. A dále: polejte B a Bee pivem, umažte vajíčkem, prďte pod sebe, vydatně kuřte apod. a pak věnujte stejnou energii na úklid. Čím pak pojedete raději?
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 223
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 28. ledna 2006 - 09:24:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já se teda také přiznám bez mučení k mé náklonosti k vozům B.
Podobné důvody jako Walbrzych.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1028
Registrován: 8-2004
Odesláno Sobota, 28. ledna 2006 - 11:48:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Walbrzych, Milanm:
Dobrá, pár lidí se najde. Ovšem:
1) si myslím, že se jedná v převážné míře o šotouše (popř. některé jedince jako můj děda, který leze raději do olezlého Btn než do 854, protože nerad jezdí motorem)
2) koženka prostě není "in". Mě třeba také nevadí. Já mám vůči B-čkům výhrady spíš z jiných důvodů. Pro dost lidí to ale připomíná spíš muzeum než moderní vozidlo a spoluvytváří tak naprosto záporný dojem z železnice
3) že nemáte problém s vajíčky, prdy a pivem třeba v autě?
4) Zásadně nekouřím!!!!!!! Fuj!

Uznávám, že na to ležení jsou takové Bee a některé Bmee dost nepohodlné. Ovšem třeba já tuto činost provozuji ve vozech k sezení jen ve velmi časných raních hodinách - tudíž minimálně. Kdybych někoho viděl ležet v kupé v pravé poledne budu mít spíš dojem, že jde o houmlese.
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 246
Registrován: 4-2004
Odesláno Sobota, 28. ledna 2006 - 13:05:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1) a 2) je to možné a pravděpodobné, to jo.
3) já sám tyto problémy nemám, intriéry prostředků VHD po sobě zanechávám čisté, nanejvýš drobím pečivem apod.; jde spíše o spolucestující (tak to bylo myšleno i v předch. příspěvku).
4) já taky ne. Ale druzí ano.
Ale to je jedno, dál už B a koženku (asi) hájit nebudu; je to marné. Ale mám dojem, že nějké nové německé vozy mají v 1. třídě kůži, ne?
(a co takhle přesunout se do Osobních vozů?)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19010
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 29. ledna 2006 - 23:06:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch:
Pak je ale potřeba zajistit, aby nové vozy nabídly podobnou flexibilitu sezení... Pro mě osobně jsou nejpohodlnější Bmee (verze ex Amee), když není „křeslo” právě zrovna zborcené, spolu s Bmz (české i rakouské). Radši mám ty Bmz, protože nemají hadrovou koženku (bez návleku), která bude humusoidní bohužel nejspíš téměř vždy :-(.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1033
Registrován: 8-2004
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 12:32:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
No já bych v nové sérii Bmz také uvítal ty sedačky z první série. Co jsem viděl ty nové, tak na tom asi moc spát nepůjde. Ale 1) vozy jsou určeny především a primárně k sezení a k tomu mi sedačky alá Bpee vcelku vyhovují , 2) o sedačkách z nových Bmz jsme se už bavili, takže to nemá cenu znovu rozebárat.
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19048
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 12:45:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, ale i při sezení se člověk rád prospí. V Bpee to ještě docela jde, v 843 již moc ne, když se nechceš vzbudit vedlecestující(mu) na klíně... Někdy je ale ten úhel tak nepříjemný (úhel „vzor B255”), až se nejen že nedá spát, ale po chvíli sezení i bolí za krkem.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1035
Registrován: 8-2004
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 12:36:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
Já hold povětšinou nespím, tak z tohoto pohledu nemohu sedačky zcela objektivně posuzovat.
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19101
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 12:45:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já spím vždy, jak je to jen trochu možné. (Když nepotkám rušivé elementy... :-))
Faktem je, že nejrychleji vždycky usnu v šukafonu na rozhrkaný lokálce...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Tajemný M
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.30.255.50
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 09:36:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Karotenovič:

Neber tento příspěvek jako osobní invektivu, spíš něco malého k pousmání...

Já spím vždy, jak je to jen trochu možné.

Pokud si dobře vzpomínám z jedné železniční akce na Tvé usínání, vadilo mu spousty rušivých aspektů:
1) musel jsi mít specificky orientovanou postel (ze čtyř možných)
2) musel jsi na ní pak být specificky orientován (hlavou k oknu)
3) muselo být otevřeno okno (jinak prý neusneš)
4) a když už bylo okno otevřeno, vadil Ti hluk projíždějících aut na dálnici.

M.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19197
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 13:23:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

:-) - mmch proto taky v Pcích moc na koleji nenaspím, máme pod okny hlavní ulici :-(.

K tématu:
Po mnoha letech byl zrušen přípoj od Excelky na Bezdrev, ujíždí si o pět minut

PS:
Dlouhý pobyt v Březně zůstal, přibyl pobyt v Obrnicích z dopravních důvodů...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1678
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 13:47:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mmch proto taky v Pcích moc na koleji nenaspím, máme pod okny hlavní ulici

A to si zrovna ty neumíš zařídit nic lepšího?
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19209
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 15:21:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zatím výhody převažují těch pár nevýhod, navíc z Dčka zmizím hned, jak to bude možné.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 543
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 12:51:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte někdo, zda-li už jezdí rychlíky do Mnichova/Norimberku normálně bez přestupu a s normálními soupravami?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19306
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 12:59:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pochybuji, že se to změní dříve jak s GVD.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 544
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 13:05:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_z: Říkal jsem si, že když pendolína zase jezdí a vozů není nedostek, tak by mohli přestat nas*ávat lidi jedoucí do Německa za nemalé peníze...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19308
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 13:09:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale nasazení Pendolina těžko bude mít vliv na vztahy mezi složkami DB (DB Regio a dálkovou), které to způsobily.
Tak možná na našem území budou nasazeny lepší vozy, ale s přestupem se asi těžko pohne...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 546
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 13:17:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli za ten přestup můžou DB, tak to ještě víc nechápu a jelikož do vztahů v DB nevidím, tak asi nepochopím V každém případě bych takový přístup k cestujícím od DB nečekal...
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1080
Registrován: 8-2004
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 13:28:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No a já doplním, že vzhledem k tomu, že přestup se bude z uvedených důvodů konat ještě dlouho (i když to třeba nemusí být až dového GVD), nikdo tím pádem ČD nenutí tam ty pěkné vozy dávat. Což mě sice se.., ale nic s tím nenadělám.
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
Pavlík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 5-2005
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 13:58:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Blíží se první změna GVD. Co můžeme očekávat?
Vašek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.11.96.56
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 23:59:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl bych dotaz: ve kterých vlacích na trati 270 jsou elektrické přípojky pro notebooky? (v obou směrech).
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19412
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 01:08:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na Hutnikovi jezdívá z Ostravy rakouské Bmz, kde fční zásuvka je...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 11:44:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k Béčkam. Svého času jsem jezdil Budějovice-Praha posledním Sp/R/Sp/R (podle GVD)
odj cca v 21:30 přij v cca 24:00. V tomto vlaku bych Béčka za nic neměnil, většinou jsem usnul ještě před Hlubokou a probudila mě až pomalá před Říčanama. Pokud jde o spánek Béčka jsou bezkonkurenční
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 562
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 17:31:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iaya: No, ty již v této souvislosti zmiňované Bmz jsou díky polohovatelnosti (až do vytvoření "letiště") na spánek také velmi dobré, navíc člověk nespí ve špinavé kožence, ale v "čisté" plyši...
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1105
Registrován: 8-2004
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 18:13:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice:
Mohu potvrdit. Jezdil jsem (a od března opět budu jezdit) Bmz ráno na Smetanovi a pospím si vždy parádně.
(A budím se obvykle v Opočínku, přičemž vystupuji v Pardubicích.)
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 563
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 18:35:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: Já jsem využil "možnosti" tohoto vozu prozměnu na večerním, téměř prázdném EC 179 z Drážďan
A musím říci, že by mi tento vůz (v maximálně poloviční obsazenosti) postačil i na nějaký noční přesun...
Lukssek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 14:17:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem si vyzvedl čerstvě vytisklou změnu jízdních řádů platnou od 26.2.2006.Takže kdo ji ještě nemáte-můžete si ji už vyzvednout a lepit a lepit a lepit!Už ji lepím a je tam toho dost!!Například mě zaskočilo nové zastavování IC JAN PERNER v Suchdolu nad Odrou!!Zvláštní nápad!Pochybuju,že tam bude někdo nastupovat!!
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1482
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 16:29:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Který Perner v Suchdole? Ranní nebo večerní?
Nechápu, který debil tohle mohl vymyslet??!!
ICQ: 202 888 377
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1811
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 21:59:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zvláštní nápad!Pochybuju,že tam bude někdo nastupovat!!

No, pakliže tam chce nastoupit/vystoupit nezanedbatelné množství cestujících, tak snad ani nelze jinak.
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Phpttjournal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 10-2005
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 23:29:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Garfield:Jestli si to dobře pamatuji,tak v obou směrech.
Lukssek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 10. února 2006 - 13:00:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky to nechápu,ale zastavuje tam opravdu v obouch směrech!!(dřív jsem nestihl napsat!!).To je jak kdyby IC570/571 zastavoval ve Svitavách!!(sice by to bylo dobré,ale je to totální blbost!!)
Lukssek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 10. února 2006 - 15:26:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak doufám, že už naposled opravím to zastavování Pernera v Suhdole nad Odrou!Ještě jednou jsem se radši pro jistotu podíval do řádu(už přelepeného se změnami) a nějak jsem to přehlédl:od 26.2.2006 tam bude zastavovat jen''ranní''IC586JanPerner(příjezd Suhdol nad Odrou-9:03),večerní IC587JanPerner tam naštěstí nezastavuje!Takže těm,co se na to ptali se omlouvám-a takto už to je na 100%správně!!
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 813
Registrován: 3-2005
Odesláno Pátek, 10. února 2006 - 16:30:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Večer v Suchdole zase zastavuje Hutník (i ve Studénce), kde ho předjede ten italský zázrak. Tak tím se ta zastavení asi vyrovnají..
Štastnou cestu!
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1500
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 10. února 2006 - 18:58:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych tipnul, že si stěžval Suchdol + okolní obce. Loni totiž v čase Pernera jezdil Hutník, který stavěl jak ve Studénce, tak v Suchdole.
ICQ: 202 888 377
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1113
Registrován: 8-2004
Odesláno Sobota, 11. února 2006 - 16:15:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Garfield:
Z okolních "obcí" bych to viděl hlavně na Nový Jičín.
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
Vašek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.11.115.187
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 13:32:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsou na Šohajovi nebo na ranním expresu ze Zlína elektrické přípojky pro nootebooky?
Fucza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 435
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 14:03:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Garfield,Hroch: A když to tam zastaví tak vylezou maximálně 2 lidi. Alespoň já jich nikdy víc vystupovat u těchto večerních IC neviděl.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1509
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 14:17:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fucza: prý tam bude stát jenom ranní (viz pár příspěvků výš). Ale i tak...
ICQ: 202 888 377
Pavlík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 157
Registrován: 5-2005
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 15:00:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vašek:

Na Šohajovi těžko (jezdí vozy Beer, Bee a Aee). Na EX 520 možná jo, ale určitě ti to neřeknu (jezdí Bmee a Apee).
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1120
Registrován: 8-2004
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 21:31:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vašek, Pavlík:
V Bmeečkách přípojky zaručeně nejsou. Jedničky sice zmapované nemám, ale mám obavy, že tam také nebude.

Fucza:
V otázce, kolik lidí to využívalo/bude využívat bohužel nemohu sloužit. Jel jsem takto jen jednou Ostravanem (když jezdil ještě z Prahy po 3.hodině) a to jsem se ani nedíval, takže řešení tohoto nechám na jiných. O těch novojičíňácích jsem to jen slyšel.
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1869
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 22:02:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Apee mají zásuvky.
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1521
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 22:54:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:
A jsou funkční ?
ICQ: 202 888 377
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1880
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 23:04:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No to nevím, ale když vozy Apee jezdily na SC Manažer, tak ČD se tím rády vychloubaly.
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 416
Registrován: 9-2003
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 07:22:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem si v sobotu vyzved změny a po letmém prolistování se nestačil divit. Poslední večerní nepřípoj od Liberce do Nové Paky byl odstraněn! Sice bohužel ne urychlením osobáku z Liberce, který nejméně 20 minut jízdní doby prostojí, ale posunutím odjezdu vlaku do N. Paky až po deváté. Aspoň něco ... Bude se to hodit při návratech z letních víkendových výletů, lepší než šlapat pěšky ze St. Paky.
Že by zabraly ty moje stížnosti/podněty
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 422
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 13:14:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nuts: Já se obávám, že ten vlak od Liberce kvůli křižování v Semilech a Košťálově dřív do St. Paky přijet nemůže. Křižování na jednokolejné trati mezi dopravnami bych Vám nepřál zažít, není to nic příjemného :-)

(Příspěvek editován uživatelem Bureš únor 13, 2006)
ICQ -> 21 65 33 068
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 420
Registrován: 9-2003
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 14:29:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo já vím, mě totéž napsali pánové z Kodisu LB a já jim věřím ...
Dalicek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 10-2005
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 21:55:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak jako sorry,ale loni stavěl v Suchdole v tu dobu Hutník..nejezdil jsem sice každý den,ale například v pondělí do něho nastupovalo dvacet,třicet lidí..klidně ať si Perner stojí jen v Hranicích,ale pak na něj má být udělán takový přípoj,aby se do těch Hranic dalo dostat..a to v současné době nejde,když Os do Přerov je zrovna v Suchdole předjížděn..takže tak

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace