K-report
 

Archive through 07.únor 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Koridor » Archive through 07.únor 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Miki
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.180.1
Odesláno Úterý, 29. listopadu 2005 - 09:16:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzasl, M_v:
Děkuji. A co vlastně brání tomu jezdit všude vpravo? Umístění návěstidel? Zabezpečovací zařízení? Neznalý železnice, myslel jsem si původně, že se dá jezdit v libovolném úseku vpravo i vlevo, a že jízda vpravo je jen takový úzus (vždyť přece, pokud dojde z nějakého důvodu k vyřazení provozu na jedné z kolejí, lze jezdit na té druhé obousměrně, ne?).
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1546
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 29. listopadu 2005 - 10:16:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koe: A jak se tedy jezdí v Polsku? Všude vpravo, nebo na jejich části KFNB je taky levostranný provoz? Nejsem si totiž jist, zda z Bohumína na sever se zdvojkolejňovala ještě ve vlastnictví KFNB.

Jo, a pokud je tam něco špatně, doporučuju Thorstenovi napsat. Na připomínky reaguje pozitivně.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1350
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 29. listopadu 2005 - 10:49:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Naopak jezdit po celé Ferdinandce napravo už by neměl být problém. Kdysi tomu vadilo uspořádání jednosměrných seřazovacích stanic v Přerově, Ostravě a Bohumíně - ale teď už je to snad jedno? V Přerově zůstalo tuším jen pravé přednádraží a Bohumín zgruntu překopaný.

A Ova - levé a Ova-Pravé už taky zrušili ? BtW - v Bohumíně se modernizací nic nemění, páč obvod Vrbice zůstává a zbytek je už dávno mimo provoz.

Mně zas nejde na rozum, proč by se to mělo předělávat. To nevíte kam s prachama ?
Koe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Úterý, 29. listopadu 2005 - 10:49:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě jsem nepotkal člověka, který by mi dokázal zodpovědně říct jak je to z Bohumína do Krakova, ale to je zcela minimální zlomek polské sítě, který můžu zanedbat, tak jako jsem zanedbal celou Ferdinandku a ten kus levé Buštěhradky u nás, když řeknu, že u nás je provoz pravostranný.

KFNB byla samozřejmě celá dvoukolejná ještě jako soukromá, uvažovalo se dokonce tehdy místy i se stavbou dalších kolejí. Levostranných dvoukolejek u nás bylo ovšem tehdy více, ale převedly se na postupně na pravostranné. KFNB zůstala jak je, protože změna směru na ní byla podstatně složitější operací než na jiných tratích (zab.zař., usměrněné nájezdy do ranžírů atd., později i Dluhonická a Prosenická spojka to dále zakonzervovaly)- a nakonec - ono je to dost jedno, po které straně se jezdí.

Moje soukromá teorie je, že v Polsku se jezdí i po KFNB vpravo (že to prostě Poláci - anebo Němci za reichu - překlopili - na rozdíl od nás) a že právě pravostranný provoz v Polsku je jedním z hlavních důvodů, proč se v Bohumíně přechází zleva doprava.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1351
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 29. listopadu 2005 - 10:59:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v úseku Chomutov - Kadaň je ale pravostranný asi díky elektrárnám Prunéřov a Tušimice i stejojmenného dolu.

To asi sotva, protože předávací nádraží (krom Kadaně) je v Březně u Chomutova a navíc odtamtud toho jezdí minimum. DO ETU se uhlí dopravuje pásovou dopravou, do EPRU důlní dráhou SD-KD.

Ta pravostrannost vychází z toho, že úsek Ústí-Kadaň (dříve to nádraží bylo jinde a jmenovalo se Prunéřov)je v podstatě vyjma pár krátkých úseků (Teplice, Chomutov) novostavba s obousměrným AB.
Koe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Úterý, 29. listopadu 2005 - 11:09:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prostě úsek Chomutov - Kadaň prošel elektrizací a výměnou zabzař. dříve a tak byl dříve překlopen napravo. No a teď nám, počítám, zanikne podkrušnohorská levostranná anomálie docela a bude pokoj. Zbyde jen ta Ferdinandka.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1352
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 29. listopadu 2005 - 11:47:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chomutov - Kadaň prošel elektrizací

Byl uveden do provozu v roce 1978 včetně nádraží Kadaň. Zhruba z té doby je i zab. zař.

http://sweb.cz/p.sekera/Chomutov.jpg

Původní trať BEB vedla východněji přes Prunéřov, dnes dopravnu T4 důlní dráhy SD-KD http://www.sd-kd.cz/cz/4014.asp?jis=2911200511426&lang=cz.
Koe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Úterý, 29. listopadu 2005 - 12:09:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobře, dobře, nechal jsem se unést k nepřesnosti.
Moje poznámka ovšem věcně platí, ale spíše k úseku Cheb - Karlovy Vary.
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 612
Registrován: 3-2005
Odesláno Úterý, 29. listopadu 2005 - 16:38:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nádraží Kadaň může být v provozu od rolu 1978. Ale elektrizace tam byla později. V roce 1984 byla dokončena přeložka trati Třebušice - Chomutov město ( Ervěnický koridor ), ale nebyla ještě elektrifikována. Pod dráty se dostala až koncem 80.let. Chomutov - Kadaň ještě o něco později ( cca 1990 ).
Ale střídavě dvou a jednokolejná dráha SD-KD se přece před Kadaní ( od Chomutova ) napojuje na normální trať, tak z toho jsem vycházel.
Tarify ĆD i ZSSK v novém GVD
Přechod cestujících od vlakové dopravy do autobusové ještě snadnější!
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1354
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 29. listopadu 2005 - 17:02:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale střídavě dvou a jednokolejná dráha SD-KD se přece před Kadaní ( od Chomutova ) napojuje na normální trať, tak z toho jsem ...

Ta tu trať nadjede a skončí v dopravnách T-5 a T-6 EPRU (čili v Prunéřovské elektrárně). http://www.sd-kd.cz/cz/_img/other/4013_schema.xls
Ta je teprv úvratí napojena na předávací koleje v ŽST Kadaň. http://www.sweb.cz/danone39/planky/5xx/533/535492.xls


Pokud máte na mysli uhlí pro celostátní síť, tak to chodí z T1 (Tušimice)přes předávací kolejiště v Březně u Chomutova (PNBuCH)- čili obráceným směrem. Teoreticky může dál ject po celostátní síti přes výhybnu Spořice na odbočku Dubina nacházející se na trati Chomutov-Kadaň.
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 615
Registrován: 3-2005
Odesláno Úterý, 29. listopadu 2005 - 17:47:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky za info o Prunéřově a napojení v Kadani. Právě vzhledem k tomu, že původní nádraží Prunéřov je v místě dnešního elektrárenského, jsem předpokládal, že je to z Chomutova průjezdné. V tom případě, když se uhlí vozí přes Březno, je pak ale škoda, že ten kousek Březno - Chomutov není elektrizován, to by se tehdy snad spíše vyplatilo než Chomutov - Kadaň.
Ale směr Most, kde je elektrika, je úvrať, předpokládám, že tato trať slouží hlavně pro Elektrárnu Počerady, nezdá se mi, že tak jezdí tranzit na Most a dále pak směr Ústí n.L.
Tarify ĆD i ZSSK v novém GVD
Přechod cestujících od vlakové dopravy do autobusové ještě snadnější!
Pája
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.103.155
Odesláno Úterý, 29. listopadu 2005 - 19:18:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak máme 30 km/h ve Vraňanech na pražském zhlaví.
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 580
Registrován: 11-2002
Odesláno Čtvrtek, 01. prosince 2005 - 10:30:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Za účelem tvorby simulační oblasti pro Staničář sháním nové rozměry Bohumína + Vrbice.
Pakliže se najde případný ochotník - disponent, z vděčnosti provedu hluboké zauzlování ve prospěch onoho šlechetného zachránce.

mailto:balik.zvenkova@post.cz
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1358
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 01. prosince 2005 - 11:16:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tom případě, když se uhlí vozí přes Březno

Nevozí. Elektrika to zapřáhne na předávacím a jede přes Počerady a Obrnice mimo Most dál na Ústí.

předpokládám, že tato trať slouží hlavně pro Elektrárnu Počerady

Kdepak. Uhlí do Počerad se vozí po jednokolejce MUS-ZKD z dopravny S7 Hrabák-E2 Líšnice-E1 EPOČ. Jde o suverénně nejfrekventovanější neelektrifikovanou trať u nás, v létě se navíc nad Líšnici přidávala nová výhybna, kvůli novým přepravám popílku k zakládce. Po téhle s trati se naopak do ŽST Počerady vozí uhlí (například pro Chvaletice). Dá se tam doject jak skrz elektrárnu, tak i po objízdné spojce mimo elnu kopírující víceméně dřívější lokálku Počerady-Vrskmaň.

Jediné co se do Kadaně, Března a Počerad dováží ve větším množství (tj. ucelené vlaky) je vápenec k odsíření.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1359
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 01. prosince 2005 - 11:21:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale směr Most, kde je elektrika, je úvrať,

Existuje přeci spojka Obrnice-odb. České Zlatníky.
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 632
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 01. prosince 2005 - 15:35:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne, já jsem neměl na mysli Most, o té spojce samozřejmě vím, dokonce tam kdysi byla i osobní doprava ( i přímý vlak Bílina - Plzeň ). Já jsem měl na mysli úvrať přímo v Březně. Ale bylo vysvětleno už v předchozím. Díky za info.
Tarify ĆD i ZSSK v novém GVD
Přechod cestujících od vlakové dopravy do autobusové ještě snadnější!
Apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.54.2
Odesláno Pátek, 02. prosince 2005 - 16:34:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Zelená :Já jsem měl na mysli úvrať přímo v Březně. .
Z Tušimic jezdí ucelené soupravy s uhlím hlavně pro elektrárnu Chvaletice (žst Řečany n Labem).Do stanise Březno u Chomutova to vozí vlečkové lok.DTN.Tam jsou z opačné strany zapřahány lok ČD,ty to vezou přes Žatec,Obrnice,Ústí bez postrku.Kdyby uhlí jelo přes Chomutov,musela by se navíc použít v úseku Březno-Chomutov postrková lok (stoupání 11 promile).
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 17664
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 04. prosince 2005 - 18:08:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě se vrátím k té levostrannosti - počítá se tedy s překlopením 330+270 na pravostranný provoz? Jak by se pak řešilo napojení u Prosenic?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1372
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 04. prosince 2005 - 18:25:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nepočítá, všechny varianty koridorizace vyšly ve prospěch levostraného proozu a řešilo se akorát kde udělat změnu (jestli v Bohumíně a nebo až v Dětmarovicích).
El_ron_de_cuba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 2-2004
Odesláno Neděle, 04. prosince 2005 - 19:00:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sice trochu pozdě, ale přeci Z Petrovic se jezdí po pravé straně i dál do Polska a Poláci jezdí všude po pravé straně
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 17669
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 04. prosince 2005 - 19:21:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 649
Registrován: 3-2005
Odesláno Neděle, 04. prosince 2005 - 21:30:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine, ty Prosenice pro pravostrannost jako takové by asi nijak nevadily. Jen by se prohodily koleje spojky Prosenice - Dluhonice. V Dluhonicích je stejně úrovňové napojení, tak tam je to jedno.
Tarify ĆD i ZSSK v novém GVD
Přechod cestujících od vlakové dopravy do autobusové ještě snadnější!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 17685
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 04. prosince 2005 - 21:51:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne tak docela - nyní se kříží pouze ty dva směry, po „zpravostrannění” by se navíc křížil směr od a do Ostravy...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Koe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Pondělí, 05. prosince 2005 - 08:06:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Postavil bych novou dvoukolejku Olomouc - Hranice, její součástí by byl nový rozplet tratí před Hranicemi. Tím bych zkrátil vzdálenost z Prahy do Ostravy o pár příjemných kilometrů, Dluhonická spojka by se mohla zrušit, Přerov by mohl na její ploše příjemněji rozvíjet svoje severní předměstí a trať Přerov-Bohumín by se při té příležitosti mohla překlopit napravo.
Je to čirá fantazie? Uvidíme.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1298
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 05. prosince 2005 - 10:44:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je. (To ale neznamená, že je to až tak nereálné, ale v příštích dvaceti letech bych se toho "neobával".)
...Život je kabaret a flám!
Chytrej bůh kabaret dal nám - tak měj rád svůj kabaret!
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1563
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 05. prosince 2005 - 11:29:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koe: Já hlavně nevidím důvod pro změnu směru (na rozdíl od kousku tratě Cheb - Ústí nad Labem, kde se směr sjednotí). V současné době je levostranný provoz z Vídně až do Bohumína a pokud se křížení směrů přesune až do Petrovic a kamsi ke Karviné, tak bude v místech s nejméně hustou dopravou a navíc tam, kde se jezdí tak jako tak pomalu (poddolování, pohraniční stanice).
Koe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Pondělí, 05. prosince 2005 - 11:42:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejednotnost způsobená levostranným provozem na jediné trati v síti je sice velmi málo, ale přece obtěžující. (Např. cestující neznalý poměrů přijde na zastávku a diví se.) Vyplatí se tedy převést provoz normálně napravo, ale jen pokud tato změna stojí srovnatelně - tedy velmi málo peněz. Stavba spojky, jak jsem naznačil by přinesla jiné efekty (zkrácení trati a jízdních dob) a spojka by se jistě stavěla jako pravostranná. Změna směru na zbytku trati, (kde by se už pak nemusel brát ohled na Dluhonice a Prosenice) by byla skoro zadarmo.

Je to jen takové marné slovní cvičení, ale měl jsem pocit, že po mojí odpovědi přímo prahneš. Tak teď už to snad chápeš.
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 657
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 05. prosince 2005 - 13:47:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V podolovaném úseku se už jezdí výhradně vpravo a doprava tam je stejně hustá jak jinde, akorát že díky podolování je podstatně nižší rychlost. Křižení směrů v Bohumíně je výhodná z toho hlediska, že se jedná o velkou stanici, kde to nijak nenaruší provoz. Možná ještě lepší pro tento účel by byla Osztava hl.n. Nevím ale kdo tu přišel s tím nesmyslem posunout křížení ještě dále za Bohumín. Rozhodně ne ale malé nádraží v Dětmarovicích, nmvíc jen s úrovňovou odbočkou do Petrovic a Polska. A úsek na odbočce Dětmarovice - Petrovice není podolovaný ( tam už těžba nijak výrazně nezasáhla ), podolovaný je pouze na hlavní trati Karviná - Louky nad Olší.
Tarify ĆD i ZSSK v novém GVD
Přechod cestujících od vlakové dopravy do autobusové ještě snadnější!
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 666
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 05. prosince 2005 - 18:31:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnešní Report ( krajské studio ČT Ostrava ) v 18:00 hod.
Zastávka Ostrava centrum (Stodolní) by se měla začít stavět paralelně s elektrizací tratě. Město dalo souhlas, vybuduje podchod pod tratí, ostatní náklady zajistí SŽDC. Konečně začíná svítat na lepší časy a snad se Havířov konečně dočká přímého spojení s centrem Ostravy a oslabí se tak pčesycená autobusová doprava.
Některá stanoviska občanů byly i negativní, že je to blízko od středu i hl.n. Doufejme, ale že pozitiva převáží.
Ovšem na druhé straně projít Stodolní ulicí večer po setmění bude vyžadovat trochu odvahy.
Tarify ĆD i ZSSK v novém GVD
Přechod cestujících od vlakové dopravy do autobusové ještě snadnější!
Alesl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 7-2002
Odesláno Pondělí, 05. prosince 2005 - 19:04:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nová pomalá na 2.koridoru.Hranice na Moravě,přerovské zhlaví 50km/h
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 876
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 06. prosince 2005 - 17:45:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si myslím že levostrannost KFNB může být výhodná, pokud by se zřizovaly nějaké rozplety v Břeclavi: Pravostranná trať přijede ze Slovenska někam k 3. perónu, u perónů budou spojky pro jízdy Brno-Vídeň a Přerov-Blava, severně od perónů trať od Slovenska nadjede KFNB a pokračuje na Brno. Od Brna je spojka k 1.-2. perónu pro vlaky končící v Břeclavi, a pak ještě budou nějaké spojky pro směr Vídeň-Brno a Slovensko-Přerov
Karolko vtaroj
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.158.73
Odesláno Pondělí, 12. prosince 2005 - 08:29:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte někdo, jak to vypadá v současnosti s naklápěcími rychlostníky a kde už pinďa může naklápět?
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 12. prosince 2005 - 13:54:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V úseku Česká Třebová-Ostrava je verifikace plánovaná cca někdy během jara 2006. Do té doby stejně rychle jako obyčejné vláčky...
Pája
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.100.93
Odesláno Úterý, 13. prosince 2005 - 10:42:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pomalá v Kolíně už není. Z Prahy do Břeclavi přes Třebovou tak není ani jedna pomalá jízda. Do Ostravy jsou to ty Hranice na Moravě (kol. č. 2 (přes výh č. 69,70), km 211,400 – 211,300 = 50 km/h), pak už jen pár pomalých kvůli výstavbě koridoru (Hoštejn - Zábřeh, Mohelnice, nedávno byla pomalá mezi Moravičany a Červenkou na nějaký výhybně, Grygov)
Paci
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 7-2005
Odesláno Čtvrtek, 29. prosince 2005 - 14:20:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Netušíte někdo kdy se začně modernizovat úsek Libeň - Běchovice - Úvaly, uzel Kolín. Viděl jsem spoustu plánů kde se mluvilo už o roku 2005 - 2008 a zatim kde nictu nic.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 428
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 29. prosince 2005 - 16:48:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tušim, že nejoptimističtější (tedy uváděný) termín na zahajení Libeň-Běchovice, je podzim 2006...
Proč???
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.108.245.147
Odesláno Pátek, 30. prosince 2005 - 18:38:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolín: má stavební povolení, mohl by začít 2006, v návrhu plánu SFDI byla na r. 06 ale nula.
Úvaly - Běchovice: nemá dosud platné územní rozhodnutí, zahájení asi až po Libeň - Běchovice (2008?).
Běchovice - Libeň: má hotový projekt a bylo zahájeno stavební řízení, mohlo by začít 2006, v návrhu plánu bylo myslím 55 mil. Kč.
Malý_hektor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 3-2005
Odesláno Neděle, 01. ledna 2006 - 00:59:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím,že Stodolní význam má.Ten Střed je od centra celkem minimálně15min.přesunu,to se mi nezdá ideální
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 330
Registrován: 9-2003
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 08:10:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera v R 972 projížděn úsek Opatov – Semanín krokem, u Semanína na přejezdu sice světla blikala, ale závory zůstaly hore …
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1365
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 11:51:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Úvaly - Běchovice: nemá dosud platné územní rozhodnutí

A v čem je stále problém? V IPO?
...Život je kabaret a flám!
Chytrej bůh kabaret dal nám - tak měj rád svůj kabaret!
PL
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 14:19:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je někde na síti k vidění něco z projektu na Kolín? Třeba jak bude řešena zastávka?
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.108.245.51
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 19:18:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Úvaly - Běchovice: především stálé spory o protihlukové zdi v Úvalech na pražském zhlaví.
Kolin: na síti nevím. Zastávka bude kde je, přístup novou lávkou asi 30m směrem východním, na severní straně bude takový rondel schodišť a ramp.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1379
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 22:17:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To na těch stěnách vadí, že mají být, že nemají být, anebo že jsou navrženy fialové, zatímco lidé by raději brali růžové (což lidovecký ministr nechce dopustit)...?
...Život je kabaret a flám!
Chytrej bůh kabaret dal nám - tak měj rád svůj kabaret!
Alesl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 7-2002
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 23:35:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nová pomalá na 2 koridoru.Polanka,1.tk,svinovské zhlaví 30 km/h
Pája
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.67.247
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 12:06:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nová pomalá na 1. koridoru. Praha-Běchovice, 2. sk, úvalské zhlaví 30 km/h
PL
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 07:36:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A taková ta díra, co ji teď hloubějí u kolínské zastávky asi 20m východně od přejezdu (na straně města, tj. jižně od kolejí), ta s tou novou lávkou již nějak přímo či nepřímo souvisí?

(Oni tam teď dokončili novou lávku přes Labe, tak že by se snažili v předstihu udělat i navazující přemostění trati?)
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 897
Registrován: 8-2004
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 17:59:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak to vypadá se momentálně stavbami Odb.Most-Zábřeh a Mohelnice-Moravičany? Co je hotovo, resp. kolik toho zbývá? Díky.
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
Miky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 06. ledna 2006 - 01:49:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hrošík: Mezi odbočkou Most a Zábřehem se dodělával most přes Moravskou Sázavu v ose 2.TK, práce skončily 16.12. Odbočka Lupěné a Most zmizí až po zprovoznění hněvkovských tunelů.

Mohelnice-Moravičany je od 23.11. hotova 2.TK a sudá kolejová skupina v Mohelnici včetně nového ostrovního nástupiště. Druhá část stavby by se měla modernizovat na jaře.

zst.Mohelnice
http://koridory.wz.cz
Xx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.108.195.158
Odesláno Sobota, 21. ledna 2006 - 17:23:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, neznáte nějaký dobrý odkaz o pevné jízdní dráze Rhedě? Děkuji.
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.199.178
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 21:00:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zkuste třeba www.pfleiderer-track.com, hledejte pod Produkte - Fern-_und_Regionalverkehr - Feste Fahrbahn - Rheda 2000
Ravo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 22:40:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zelená:
odkaz

V příspěvcích J. Dukáta jsou odpovědi proč vlevo až do Dětmarovic nebo Karviné.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 884
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 12:55:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uvažovalo se někdy o mimoúr. přesmyku obou TK? (řekněme mezi Boh. a Dětmar.)
Alesl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 7-2002
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 21:09:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak se nám rozrostly pomalé jízdy na 2 koridoru.
Bohumín-Vrbice 1tk. - 10km/h
Polanka nad Odrou 1tk svinovské zhlaví 30km/h
Studénka 2tk 50/km
Hranice na Moravě 1tk 10km/h,2tk 50 km/h
Drahotuše 1tk 10 km/h
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1052
Registrován: 8-2004
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 22:16:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Alesl:
Hmm. Solidní.
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19196
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 13:07:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pendolino mělo včera co dělat, aby stihlo z Olomouce JD:
http://kam.mff.cuni.cz/~babilon/cgi-bin/zpvlaku.cgi?v=511

A že jel docela ostře... Hlavně ta Studénka, tam je to ukrutně dlouhý... :-(
Ale ve Svinově i na hlaváku jsme byli na sekundu přesně :-).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Pája
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.67.247
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 13:45:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Záboří nad Labem (1. SK) je pomalá 80 (řečanské zhlaví). Včera odpoledne tam ještě bylo 30, večer už to zvedli na těch 80.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1694
Registrován: 6-2002
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 23:11:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pája: V pátek dopoledne jsem tam viděl auto firmy DT výhybkárna a mostárna, okolo se motala spousta lidí, Odpoledne jsem koukal, že jedna srdcovka má jinou barvu než lehce orezlá ocel všude okolo.
Mistrall
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.202.165
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 21:32:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Bohušovicích Lov. zhlav.směr Praha pomalá a už delší dobu cca 3měsíce?Jeto dnes.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1096
Registrován: 8-2004
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 12:45:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V průběhu tohoto týdne by měly být opraveny výhybky v Drahotuších, Studénce a Polance n.O., tak snad některé ty pomalé zmizí.
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
Alesl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 7-2002
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 20:34:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I v Bohumíně-Vrbici.Doufám že je pod tím sněhem najdou.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace