K-report
 

Archive through 11.únor 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tratě 190, 196, 199, 201, 224 - 229 » Archive through 11.únor 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Dj_tisíc_sluncí
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 155
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 18:05:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dluhonice: Ke zvýšení frekvence ve Slavonicích bych použil metodu tisícisluncového DJ.- Zavřít Břeclav, všechno nahnat do Slavonic a dokumentovat na tom silné zvýšení zájmu o lokálky na Vysočině ve srovnání s rokem 1940

docházejí ti studentský argumenty?
...dnes večer v Klubu 19 na Kladně...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1785
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 18:46:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sice možná už není železnice impulsem k rozvoji, ale stále většinou v odlehlejších oblastech (minimálně tady na jihu) platí, že kam nevdou koleje, obce se vysidlují.

No a...?
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19396
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 20:29:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ufffff. Tak snad už jsou požadované přesuny provedeny a vše seřazeno...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Ladislav_kubera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 6-2004
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 22:35:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tratí přes Slavonice mají Rakušáci zájem importovat české dřevo. Je špatné, že vyvážíme nezpracovanou surovinu, ale to se děje i bez žel.spojení Slavonice - Waldkirchen. Na rak. fóru www.bahnforum.info se občas stejně jako mezi námi strhne o této trati slovní přestřelka mezi "ekonomy" a šotouši. Vlak už nazvali kůrovcovým expresem. Sám se řadím mezi šotouše, kteří se nemohou tratě dočkat. Ekonomiku momentálně nehodlám rozebírat, to bychom museli zrušit ČD. Oblasti Slavonic a Waidhofenu jsou zdánlivě díry na konci světa, ale to je umělý stav. Vstup do Schengenu nás čeká dost brzy a pak se nestačíme divit. Dráha udělá tuto oblast atraktivnější. Hejtmani Vysočiny a Niederösterreich vědí, proč o tu dráhu usilovali.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1796
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 23:36:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na rak. fóru www.bahnforum.info se občas stejně jako mezi námi strhne o této trati slovní přestřelka mezi "ekonomy" a šotouši. Vlak už nazvali kůrovcovým expresem.

No vida, tak i v Rakousku je známo, jak "potřebná" tato stavba je.
Kůrovcový expres, to by se mohlo vžít. Co říkáte?
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Dj_tisíc_sluncí
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 156
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 01:35:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vlak už nazvali kůrovcovým expresem

jakej vlak?
...dnes večer v Klubu 19 na Kladně...
J_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 07:47:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ladislav Kubera: Vstup do Schengenu nás čeká dost brzy a pak se nestačíme divit..
Přiznám se, že tohle nějak nechápu. Copak je tam teď nějaká železná opona? Co se vstupem do Schengenu stane tak zázračného, že přes hranici u Slavonic začnou proudit spousty lidí?

Nebyly to spíš díry "odjakživa"? Pravda, "dírovatost" byla železnou oponou nejspíš ještě umocněna.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 545
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 07:56:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V podstatě odpadnou hraniční kontroly pro lidi ze zemí Schengenské dohody. Hranici si pak bude moci překročit v podstatě kdekoliv, ale to už se vlastně děje ve skutečnosti dnes. Viz turistické hraniční přechody typu Harrachov - Orle, Třístoličník a pod.
J_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 08:28:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bram: To je mi jasné, já jenom nechápu, proč bychom se najednou "neměli stačit divit". Vždyť i dnes je to omezení v podstatě minimální a kontrola na hranici téměř žádná. Takže si nemyslím, že lidi čekají na Schengen, aby se už konečně mohli hrnout na Slavonicko a do přilehlého rakouského příhraničí.

Já osobně se tam budu "hrnout" i bez Schengenu, protože se mi tam prostě líbí.

Před dvěma lety jsem na rakouské straně zaznamenal nějaké práce na zrušeném (ale nesneseném) úseku železnice. Prořezávaly se nálety, byly toho docela hromady.
Ladislav_kubera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 08:31:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Se vstupem do Schengenu se z oblasti stane jedna krajina tak, jak to bylo dříve. Bude volný pohyb pracovních sil, takže předpokládám, že nebude problém si třeba udělat brigádu ve Waidhofenu. Samozřejmě, za hranicí mají také problém se zaměstnaností, ale teď jde o to, aby turistický průmysl pohltil další zaměstnance. Z dřívějšího záporu - železné opony - je nutno udělat atrakci. Bohužel. Mě se sice líbí současný stav, kdy okolo Rajchéřova couráte 2 hodiny po lese a potkáte třeba jen jednoho člověka, ale to není dlouhodobě udržitelné.
J_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 08:39:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uvidíme :-) Já to tam mám taky moc rád, třeba ze Slavonic Rakouskem podél hranice až na Litschau a Gmünd. To jsou úžasný zapadákovy...
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 158.196.209.156
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 11:37:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dochází v klubu 19 na Kladně smysl pro humor, DJji?
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 681
Registrován: 5-2003
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 12:01:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak se tady mele 5x9, vyšel z toho jeden pěkný závěr. Doprava by měla být co nejpomalejší a spojení co nejhorší, aby případní cizinci, když už někam přijedou, tam museli zůstat aspoň týden, než jim pojede zpátky nějaký spoj a stačili vyjíst a vypít všechny hospody a vyspat všechny hotely. Škoda, že radní nečtou K-report, tady by se konečně dozvěděli, jak na to
J_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 12:04:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokus o vložení obrázku ze zrušené trati Slavonice - Waldkirchen a T.

Je vidět, že se na tom pracovalo. Ale je to rok 2004.
J_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 12:12:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco z Waldkirchen: pohled do stanice od Slavonic, pohled ke Slavonicím 1 a pohled ke Slavonicím 2 (cca 200-300 m od přejezdu)


Ladislav_kubera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 13:08:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Unipuls:
To je dobré!!! Musí jen být co fotografovat z okna. Srnky aspoň nebudou při pomalé jízdě rozmazané.
J_k : Pěkné fotky. Dovoluji si nabídnout trochu svých: www.malefotoalbum.wz.cz . Už tu někdo na ně odkazoval a já děkuji za zájem.
Rakouští diskuzní "ekonomové" si stěžují, že zacvakají větší část revitalizované tratě. Na naší straně se však jedná m.j. o investici do stávající tratě. Na tu v současném stavu by kůrovcový expres nemohl.
Při této příležitosti Vám nabídnu odkaz na historickou šotoreportáž: zde Fotky nejsou moje.
J_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 13:37:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ladislav_kubera: Pěkné, obě galerie. Je vidět, že jste to prošli důkladněji než já. Vrznu sem ještě něco. 1. je ještě ve Slavonicích, ostatní už z Rakouska.





(Příspěvek editován uživatelem J_K únor 07, 2006)
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 288
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 14:03:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Unipuls: To máš pravdu,že se tady snažíme o co nejpomalejší železnici(aspoň někteří z nás a já to nejsem).Včera sem si říkal,(sem od Jihlavy)že bych si udělal v létě vejlet na zámky v Blatné a Březnici.Jsou kus od sebe,ale to spojení tam je přímo katastrofální!!To snad nemyslí nikdo vážně!Nenašel jsem žádné normální kolečko Jihlava-Blatná-Březnice-Jihlava.Minimálně na dva dny a cesta pro 5 lidí předražená.Co tím chci říct??? Slavonice-Waldkirchen je prostě nezbytné spojení pro turistiku a rozvoj kraje.Případné ztráty mimo sezonu bude kompenzovat kůrovcový expres.Ekonomický přínos je prostě nezpochybnitelný.A pro turisty z Rakouska sem vymyslel kolečko po českých památkách na vysočině vlakem .Vjedou ze švarcova a pokračují do slavonic(náměstí,které jen tak nikde namají)--Telč(Unesco)--Třešť(výlet na Rokštejn)--Jihlava(památky,kostely,náměstí a přenocování)--Třebíč(židovská část a bazilika Unesco)--kousek zpět do Okříšek a sm.Znojmo--Jaroměřice nad Rokytnou(zámecký komplex)--Znojmo--a zpět do Rakous. Tak teď vidíte,jak je turistická železnice pro rozvoj chudších krajů důležitá
Ladislav_kubera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 14:25:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

J_k: U věty "Fotky nejsou moje" chyběl smajlík, v roce 1986 jsem mohl tak akorát koukat přes dráty na rakouská světýlka rakouských vesniček.
Na fotce pana "shinkansena" mě překvapilo, že v Gilgenbergu byla výhybka. Asi nefunkční, protože shinkansen v jiné reportáži píše, že v Gilgenbergu výhybky nejsou. Nicméně r.1986 je rokem zrušení provozu Waldkirchen - Gilgenberg. Teprve poté museli vechsli odstranit a koleje znovu položit. V roce 1992 nebyly výhybka a další kolej patrné: foto shinkansen 1986, moje foto 1992
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1000
Registrován: 9-2004
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 14:29:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy: ja jsem nasel normalni kolecko: z Jihlavy 5:24 rychlikem az do Strakonic, tam pohodlny prestup do Blatne, tam jste 9:51, stihnete zamek i s obedem, ve 14:15 presun do Breznice, tam jste 14:45, zamek pohodlen stihnete, odjezd z Breznice 18:01, v Jihlave 22:37. Ja myslim, ze na to, jaka to je trasa, je to spojeni vic nez slusne. Ja bych tedy na takovy dostih nejel, ale kdyz chcete stihnout dva zamky daleko od domova za jeden den, jak je libo. Jedinou slabinou je poledni presun mezi Blatnou a Breznici, ten je mozny jen v pracovni dny, to je chyba, tam by neco melo jet i o vikendu. Ale kdyz vas bude 5 hubenych, muzete jet taxikem.

To kolecko je pekne, jen mam dojem, ze za dva dny budou dost uhnani. Mohl by si s tim zkusit podnikat, pro zacatek s autobusovym presunem pres kriticky usek.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 289
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 14:48:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano ano to sem našel taky :-) jenomže je tam ten kouzelný problém "všední den".Já ale nutně potřebuji víkend bohužel.Jinak by to byly dostihy a výlety s jazykem na vestě nesnáším . To bych byl jak ten japonský turista . Jinak cesta tam přes 4 hodiny je celkem maso.A co je příčinou?? Příčinou je šílená zdlouhavost po trati 225.Ztěžejní tratě by měly být jaksi trošku rychlejší.Místo tohoto závodu s časem radši pojedu do Boskovic,kde je spojení lidštější.
Ladislav_kubera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 15:00:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OT: Gratuluji Kubrtovi k 1.000. příspěvku.
K věci: Nedělám si iluze o výdělečnosti dráhy samotné. Přispěje ale k probuzení ospalého kraje, je to investice do budoucna. I když je v kraji pokrok znát už teď, např. na množství ubytovacích služeb. Ještě zlepšit kvalitu.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1001
Registrován: 9-2004
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 15:06:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy: to zkratka neni mozne, pokryt celou zemi tak, aby se i o vikendu dalo cestovat odevsad vsude a jeste pritom stihnout navstevy pamatek. Snad v case dovolenych neni tak nezbytne nutne trvat na vikendu, ale uznavam, ze tam to jedno spojeni chybi. Ja osobne bych na takovou relaci volil dvoudenni vylet, ono i autem by to za jeden den nebylo nic moc. I kdyby tam byl ten kriticky vlak o vikendu, tak by to byla dost honicka.
Je zajimave, ze v jine diskuzi pred casem jsem byl obvinen sotousi (kdyz jsem obhajoval auto jako dobry prostredek k rekreacni doprave) z toho, ze povrchni automobilista chce stihnout co nejvic za co nejkratsi cas. Pry daleko lepsi pozitek z cestovani skytaji leharko presuny pomoci VHD. Skoro jak navrhuje Unipuls, jenze oni to mysleli vazne. Ze pry auto pri cestovani svazuje, zatimco VHD dava neomezene moznosti kam a kdy cestovat.
225 je sice zdlouhava, ale pri takovehle delsi ceste se mi to nezda tak kriticke. 225 se da "objet" pri ceste tam autobusy pres Prahu, to je rychlejsi.

Ladislav Kubera: no vida, ani jsem si nevsiml. Skoda, chtel jsem si ho schovat na neco zasadnejsiho, no co se da delat, diskuze plyne bez ohledu na cislo prispevku

(Příspěvek editován uživatelem kubrt únor 07, 2006)
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 624
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 15:33:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Příčinou je šílená zdlouhavost po trati 225.Ztěžejní tratě by měly být jaksi trošku rychlejší
Jó. A není to náhodou tak, že když se peníze nacpou do lokálek, kde jezdí pár lidí v létě a v zimě jen kůrovci, tak už nezbyde na to, modernizovat stěžejní tratě? Což takhle místo pár km rakouskou pustinou vrazit prachy na modernizaci trati Jihlava - Třebíč, který je taky na seznamu Unesca? (Ono ani těch evropských prachů není nekonečně.)
Navíc: kůrovcový expres nic kompenzovat nebude, ztrátu musí vykompenzovat J. kraj nebo země NÖ. Chtěl bych vidět starosty dotčených obcí, jestli by byť jen provozní ztrátu chtěli platit z obecního. Ony i ty kraje se dost cukají, Dolní Rakousko taky.

(Příspěvek editován uživatelem BrR únor 07, 2006)
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 290
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 16:41:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jenomže 225 nespasí pár fufníků,to chce úpravy aspoň za 2 miliardy.Ono totiž rekonstruovat trať s dobrým směrovým vedením na 90 km/h není problém.jenže ta 225 nemá ani kousek rovnej.celá by totiž byla vhodná pomocí přeložek usměrnit a stavět ji na 120km/h. Dále je jaksi trať 227 z hlediska osobních vlaků kategorie Os jaksi důležitější než 225-kde se nacházejí leda tak prdelky až na Horní Cerekev(uvažuji úsek Jihlava Hor.Cer.).Takže přímá linka z jihlavy do Telče bude mít větší vytížení než linka Jihlava -H.Cerekev.jinak co se týče 240,tam jsou úvahy o zlepšení a elektrifikaci,je vyčleněno nebo bude cca 3 mld.Takže projekty 240 a 227 jsou doufám již naspadnutí a zkvalitní tratě na vysočině.
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 158.196.129.195
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 18:36:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brr:
No ono celý ten náš úsek stojí tolik, co na koridoru jedno zhlaví. To se mi zdá přiměřené očekávanému efektu. Stavěl bych ten problém spíš tak, že Česká republika platí do EU, ale není schopná ty peníze vyčerpat zpět, protože nepředkládáme kvalitní projekty. Takže ať už koridor, nebo Slavonice, nestojí to proti sobě. Jde o to využít šanci získat peníze (nebo je využijí jiní a my ostrouháme kolečka), navíc je tato šance časově limitovaná.
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 158.196.129.195
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 18:41:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když jsem tu před týdnem přednesl jako první ten neviný dotaz, jestli někdo neví, co bude se Slavonickým přechodem, očekával jsem odpověď jednou větou.
To by jednoho nenapadlo, jak atraktivní a neotřelé téma se po všech těch tisíckrát probraných věcech zrodí...
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 291
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 19:04:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To máš recht.Téma je to fakt super.myslím ,že by nám diskuze s koridory mohli tuto diskuzi závidět.Za týden cca 200 příspěvků se jen tak nevidí.Přitom ,když to tak vezmeme tak propojení slavonic s Rakouskem nás přijde tak říkajíc za hubičku,což už rakušáci říct nemohou.Dále se tu probralo zkvalitnění vedení Kostelce a Slavonic,to jsme se celkem shodli,že je to přínosné a nevyhnutelné.Jenom otázkou nám stále zůstávají vozidla na 227.žádné vhodné vozidlo čd nemají a míti nebudou.810 na mezinárodní trať s turistikou by bylo jak rána pantokem po hlavě.814+914 kapacitně nestačí a navíc rychlostně by nestíhaly ani 2 jednotky.Takže bud to necháme ležet s 810 popř 814+914(což tak asi dopadne),nebo se zatlačí na vagonku v Ostravě ,aby vyvinula vhodné vozidlo(časově mizerné),nebo se koupí zahraniční vozidla(o čemž pochybuji).Byla by tu i možnost velkého tlaku přes výběrová řízení.No prostě ,když se daří Viamontu a "vlečce" do Kraslic,proč by se nemělo dařit na atraktivní mezinárodní regionálce.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1798
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 23:08:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To se mi zdá přiměřené očekávanému efektu.

Zdát se to může, prava to není.

proč by se nemělo dařit na atraktivní mezinárodní regionálce

To ovšem není tento případ. (270 cestujících za den je žalostně málo.)
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 293
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 23:28:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

**To ovšem není tento případ. (270 cestujících za den je žalostně málo.)**
těch 270 je tak pouze pro přes přechod ve Slavonicích.Jinak Jihlava--Slavonice předpokládám tak deně 1700-2000 lidí po modernizaci.Plus 4 krát deně nákladní vlak.To si myslím,že je celkem lákavé ne??
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1803
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 23:42:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak Jihlava--Slavonice předpokládám tak deně 1700-2000 lidí po modernizaci.Plus 4 krát deně nákladní vlak.

Předpokládáte na základě čeho? Na základě vlastních dojmů, odhadů a přání?
Ale řekněme, že by to tak nějak bylo - v tom případě by to 1700 - 2000 cestujících mezi Kostelcem a Třeští, celkem slušné by bylo Jihlava - Kostelec a Třešť - Telč a mizerné Telč - Slavonice. No a Slavonice - Rakousko stále zbytečné.
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 294
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 00:13:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale !!tak si zpočítám obyvatelstvo na trati 227.pak si podle autobusů a pracovních poměrů určím počet dojíždějících osob,vynásobím dvěma a mám výsledek.Čím rychlejší bude vlak než bus a auto,tím víc lidí bude jezdit.Ovšem je tu i cena.Ze zákona vyplývá,že má být upřednostněná železnice před busem ,co se týče dotací,ale realita bude asi jiná
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 295
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 00:25:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

autobus .... 45-1hodina , 32 km ,kolem 30 Kč
vlak s přestupem 1 hod 5 min , 38 km , 52/36Kč
Takže jak je vidět,že stačí vlaku málo,aby byl rychlejší než bus,když uvažujeme 7 minut přestup.takže potom je potřeba minimalizovat dotace autobusům a úspěch je zaručen.Studentské jízdné je již tak nějak vyrovnané.jak za málo peněz udělat z popelky krásku :-)
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 548
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 07:21:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A kraj by si měl dát při poptávkových řízeních i podmínku ( KV- kraj už to udělal ), že tarif bude oproštěn od různých nesmyslů typu obyčejné jízdné ČD. Pak ano. Ne brát dotace busům, aby si ČD mohly mastit kapsu a odrazovat lidi od cestování.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 626
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 09:49:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zprovoznění ze Slavonic taky za pár fufníků nebude. A i kdyby bylo, tak je lepší ty fufníky nacpat tam, kde z nich bude mít užitek co nejvíce lidí. Takže třeba zvýšení rychlosti někde mezi Kostelcem a Telčí.
Dluhonice: s tím Takže ať už koridor, nebo Slavonice, nestojí to proti sobě. nemáte pravdu. Evropské projekty vyžadují spolufinancování z naší strany, 100% prostředků EU nedá.
A taky už vidím, jak v Rakousku schvalují šukafon, ať už reko nebo nereko.
Bouřka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 485
Registrován: 12-2003
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 13:05:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z jiného sudu dva dotazy:

1) Na bahnfuhreru je na trati 194 psán Mn 88730/5 Volary - Kájov a zpět (loko 751) v X, 6. Nemáte někdo o tom zaručené informace? Podle mě má jezdit 1,3,5...

2) Jaký je provoz na trati 196? Kolik zhruba nákladů s 2x240, co jezdí na R, Os a tak...

Díky moc za obojí, pokud bude někdo vědět.
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 158.196.129.195
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 13:18:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brr:
Jistě že z fondů EU to není nikdy 100%, ale bývá to dost (tuším že limitně nějak k 75 procentům)
Ty peníze jsou právě poskytované přednostně na rozvoj různých příhraničních koutů světa, kde dávají lišky dobrou noc. Je to proto, že v Evropě je tolik malých států (ČR, Rakousko) a tolik vnitřních hranic, že příhraniční oblasti vlastně tvoří podstatné procento z rozlohy Evropy. To dost omezuje hospodářský potenciál Evropy, protože ta potom nefunguje jako celek, ale jako jakési ohraničené, hustě osídlené a průmyslové regiony, mezi kterými je jakási oblast nikoho.
To je základní problém. Ten se projevuje slabým provozem jak na železnicích, tak i na silničních přechodech. Cílem je to změnit. Je zajímavé, že naše pohraničí, které bylo donedávna vnitrozemím a má proto i dobrou infrastrukturu, netrpí nedostatečným využitím hraničních přechodů. Srovnejte možnosti cestování vlakem do Rakouska a na Slovensko a uvidíte ten rozdíl, jak v počtu vlaků, tak v počtu přechodů i v počtu lidí, co je využívají.
Je předpoklad, že takto by to mohlo vypadat v budoucnu i na Rakouské hranici.
To je důvod, proč počet 270 lidí denně považuju za počáteční a ještě dost podhodnocený odhad. Vždyť hlavní vliv na to, kolik tam bude REÁLNĚ jezdit lidí bude mít rychlost přepravy, komfort vozidel, přepravní nabídka, tarif, služby.. To nemůže nikdo odhadnout, jak se tyto věci vyvinou třeba za 5 let! Samozřejmě se to bude také vyvíjet s časem, než si na nový přechod lidé zvyknou.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 298
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 13:47:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych stejně asi na 227 uvítal soukromého dopravce víc než moloch čd.Většinou menší dopravci jsou dynamičtější a lépe se adaptují na problémy.Také mají méně zaměstnanců,takže jsou konkurenceschopnější než čd.Navíc čd se likviduje sama zlodějským jízdným,neboť každej není magor ,aby za to jezdil a většina lidí už má odpor ke slevovým kartičkám,protože jich mají plné peněženky.Dále jak sem napsal čd nemají žádné vhodné vozidlo,které by na této trati nasadily.Další věc jak tu někdo správně podotknul je schvalování regionov v rakousku,což asi nebude zcela jednoduché.810 myslím jsou schváleny pro rakousko,ale na turisticky atraktivní trati nemají co pohledávat(vůbec nikde nemaj co dělat).Takže pomocí výběrového řízení ,by se dalo stanovit hlavní kriterium a tím je moderní vozidlo(novostavba).Na druhém místě by to mohla být cena-dotace od kraje ,ale pokud by se službami,jízdní dobou a cenou vyrovnaly busu,pak by nebyl s dotacemi problém. Prostě ceny,které nabízí nyní čd jsou nemyslitelné pro normálního cestujícího a vydržovat současně ve stejném vedení i autobusy je zase nemyslitelné pro kraj
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1804
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 14:00:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale !!tak si zpočítám obyvatelstvo na trati 227.pak si podle autobusů a pracovních poměrů určím počet dojíždějících osob,vynásobím dvěma a mám výsledek.

No, vidím, že si to představujete jako Hurvínek válku... Tak jednoduché to opravdu není.

Ze zákona vyplývá,že má být upřednostněná železnice před busem ,co se týče dotací,ale realita bude asi jiná

Pochopitelně. To je stejné, jako kdyby jste lidech zákonem nařizoval upřednostňovat housky před chlebem - ti, kdo by chtěli chléb by si to nějak obhájili a vy byste tím zákonem v podstatě ničeho nedosáhl (z toho, co jste zamýšlel).

To je důvod, proč počet 270 lidí denně považuju za počáteční a ještě dost podhodnocený odhad. Vždyť hlavní vliv na to, kolik tam bude REÁLNĚ jezdit lidí bude mít rychlost přepravy, komfort vozidel, přepravní nabídka, tarif, služby.. To nemůže nikdo odhadnout, jak se tyto věci vyvinou třeba za 5 let! Samozřejmě se to bude také vyvíjet s časem, než si na nový přechod lidé zvyknou.

Předpoklad pro rok 2015 je 280 cestujících za den.

810 myslím jsou schváleny pro rakousko

Nejsou.

ale na turisticky atraktivní trati nemají co pohledávat(vůbec nikde nemaj co dělat

Je rozumnější nasazovat 810 na (kratší) turistické trasy, přeci jenom výletníci jsou více shovívaví, než ti, kteří tím jezdí den za dnem do práce...
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 158.196.129.195
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 14:04:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týká vozidel, tak by to byl asi obdobný případ jako severozápadní Čechy, kde zajíždějí německá Desira hluboko do vnitrozemí. Ve vozidlech zahraničních železnic se moc nevyznám, ale na spěšných a turistických vlacích z Rakouska bych očekával něco Rakouského až do Jihlavy, stávající vnitrozemská doprava by zůstala asi v režii 810.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 299
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 14:22:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

stávající vnitrozemská doprava by zůstala asi v režii 810.
no tak to ani omylem!!Pro traťovou rychlost 80-90 km/h a spoustu zastávek je toto vozidlo nevhodné.Navíc pokud by tyto střepy jezdily,tak lidi daj přednost Karose 7xx ,protože ta je konfortnější.Takže žádnej šmejd tohoto druhu 227 jen tak neuvidí po jejím zmodernizování.
No, vidím, že si to představujete jako Hurvínek válku... Tak jednoduché to opravdu není.
A jak byste to počítal??? Jako základní hrubý odhad to stačí!!Kraj nebude živit dvě přepravy,když vlastně ten autobus celou cestu jede podél kolejí!!!Jakmile se vlak stane rychlejším ,tak omezí busovou přepravu!!Takže ty lidi co denně dojíždí prostě přesednou na vlak!!Dále si spočítejte kolik obyvatel žije podel 227 a části 225 a skutečně dojdete k těmto číslům v osobní přepravě do zaměstnání.
Předpoklad pro rok 2015 je 280 cestujících za den.
Teď si sám cucáte čísla z prstu vy....Já sem své doměnky aspoň něčím podložil :-)
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1805
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 16:15:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jakmile se vlak stane rychlejším ,tak omezí busovou přepravu!!Takže ty lidi co denně dojíždí prostě přesednou na vlak!!

Někteří ano, někteří ne. Záleží třeba i na tom, odkud kam jedou. Aneb viz. umístění nádraží v Jihlavě atd...

Dále si spočítejte kolik obyvatel žije podel 227 a části 225 a skutečně dojdete k těmto číslům v osobní přepravě do zaměstnání.

Tak toto je velmi zavádějící a neexistuje jednoznačná souvislost mezi počtem obyvatel určité obce a počtem dojíždějících (vlakem) lidí z této obce jedním směrem.

Teď si sám cucáte čísla z prstu vy....Já sem své doměnky aspoň něčím podložil

Mnou uváděné údaje jsou - jak jsem již ostatně uvedl - z anylýzy EIA ke obnovení přechodu Slavonice - Fraters.
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 158.196.184.132
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 17:15:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Předpoklad pro rok 2015 je 280 cestujících za den."
Stejně jako předpověď počasí může mít nějakou akceptovatelnou přesnost nanejvýš na 5 až 7 dní dopředu, tak i ekonomické a dopravně-inženýrské odhady můžou mít nějaký smysl jenom do toho časového horizontu, do kterého umíme věrohodně promítnout inflaci, ceny pohonných hmot, politiku státní i Evropské unie atd.
Tím chci říct, že nějakému odhadu počtu cestujících v roce 2015 nevěřím. (resp. věřím asi tak, jakoby teď někdo předpovídal, že 25. dubna bude 17 stupňů a pršet, odpoledne protrhávání oblačnosti)
Jakákoliv změna poměrů, třeba změna financování osobní dopravy ze strany státu nebo skokové zdražení nafty, vyplývající z nějaké politické krize na středním východě může v důsledku způsobit posílení (nebo oslabení) železniční dopravy a v uvedeném horizontu 15 let tak změní veškeré odhady. Rozhodně bych vycházel z trendu nárůstu turistického ruchu a současně zdražování pohonných hmot, což v důsledku mluví pro Slavonický přechod (a železniční dopravu obecně), ale o kolik přesně bych si neodvážil odhadnout.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 300
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 17:19:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Někteří ano, někteří ne. Záleží třeba i na tom, odkud kam jedou. Aneb viz. umístění nádraží v Jihlavě atd...

Autobusové spoje jezdí vedle trati 227 a obsluhují ty samé vesnice jako vlak.Dále je jedno jestli přijedete na autobusák v Jihlavě nebo do stanice Jihlava-město.Oni totiž leží nedaleko od sebe.Takže pokud vlak nabídne zkrácení jízdní doby oproti autobusu za zachování obdobné ceny,pak je blázen by jezdil busem a jen bláznivý kraj by vydržoval flotilu autobusů,které tam jezdí více než hojně.To už by laciněji vyšlo platit jeden bus v telči jako Mhd ke vlaku ze vzdálených čtvrtí.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1806
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 18:15:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dluhonice: Ano, jistě, je to velmi problematické číslo, ale i tak dnes můžeme s klidem říct*, že k takovým vysoký počtům cestujících, kteří tento přechod za den použijí tak, aby to odůvodnilo jeho znovuotevření, se nedostaneme.

Jakákoliv změna poměrů, třeba změna financování osobní dopravy ze strany státu nebo skokové zdražení nafty, vyplývající z nějaké politické krize na středním východě může v důsledku způsobit posílení (nebo oslabení) železniční dopravy a v uvedeném horizontu 15 let tak změní veškeré odhady. Rozhodně bych vycházel z trendu nárůstu turistického ruchu a současně zdražování pohonných hmot, což v důsledku mluví pro Slavonický přechod (a železniční dopravu obecně)

Zkoušel jste se někdy zamyslet nad tím, proč podobné odhady (v poválečném období zejm. ty o skokovém zvýšení cen ropy) v posledních cca 180 letech dojedné nevyšly?
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1807
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 18:22:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže pokud vlak nabídne zkrácení jízdní doby oproti autobusu za zachování obdobné ceny,pak je blázen by jezdil busem a jen bláznivý kraj by vydržoval flotilu autobusů,které tam jezdí více než hojně.

Otázka je, jestli i pro ten kraj by to bylo levnější... (Ale já chápu, že vy podobné věci neřešíte.)
Jinak, aby bylo jasno, i já považuji relaci Jihlava - Telč za perspektivní, pouze jsem napadl vaše poněkud naivní uvažování.
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 158.196.209.166
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 09:38:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:
"Zkoušel jste se někdy zamyslet nad tím, proč podobné odhady (v poválečném období zejm. ty o skokovém zvýšení cen ropy) v posledních cca 180 letech dojedné nevyšly?":
Ale ony vycházejí, ropa je určitě stále dražší a její spotřeba roste, zatímco zásoba klesá. Náhrada už samozřejmě existuje, ale je neúnosně drahá a ke slovu přijde, až se ceny ropy dostanou nad úroveň oněch drahých náhradních zdrojů.
Ropné šoky byly samozřejmě i v minulosti, vzhledem k současným okolnostem jich asi bude víc.

Cena ropy roste daleko víc než se zdá, protože je velmi nízký kurs dolaru a velmi vysoký růst kurzu koruny. Nejdražší byla u nás ropa v době, kdy byl dolar za 40 korun, dnes je snad za 27. Tenhle pokles způsobil optický dojem, že vlastně pohonné hmoty nezdražují
Až jednou bude energie hodně drahá a autobusy budou mít harmonizované podmínky s osobními vlaky, až se jednou stát přestane tvářit že provoz silnic je zadarmo, až jednou přijde jiný dopravce než ČD, který bude rozlišovat, jestli je vlak tvořený jedním 810 nebo mašinou s pěti vozy, tak se konečně objeví reálné ceny za vlaky a budou podle mého velmi konkurenceschopné s cenami autobusové dopravy.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 627
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 10:47:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Až jednou bude energie..., až se jednou stát... To si ještě počkáme.
Cena ropy zas není tak kritická, pokud se cena očistí o inflaci, tak vyjde, že se dnešní cena ani zdaleka neblíží tomu, kde byla při ropných šocích v 70. a 80. letech.
A ty 810 budou jezdit na co? Na dobré slovo? Ostatně, pokud by se cena ropy zvýšila tak, jak píšete, tak bude asi nejlevnější dopravu v úseku Slavonice - Waidhofen provozovat taxíky, pokud vůbec. Ostatně, růst cen ropy by vedl k tlaku na úspory, mnohem většímu, než dnes. Jeho obětí by byly právě lokálky, kde motorák lze nahradit poměrně úsporným busem. Na rozdíl od tratí, kde je osobní doprava silná. (Elektrizaci sem netahejte, jednak by se cena elektřiny zvýšila taky, jednak by cena pevných trakčních zařízení bohatě vyrovnala zvýšení cen nafty.)
Odhady sice nemusí být přesné, ale nějaké vodítko potřeba je. Kdyby snad došlo k nějakým šokům, které by měly za následek globální zvýšení zájmu o železnici, tak jsme zase tam, kde jsme byli - úsek Slavonice - Waidhofen je na chvostu: tady se zvýší počet cestujících třeba z 280 na 560, ale např. mezi Jihlavou a Třebíčem to bude z 800 na 1600 a mezi Prahou a Berounem z 10000 na 20000 (čísla jsem si vymyslel).
Taky musím říct, že mě trochu překvapuje vaše úvaha, že postavíme trať, ale na ní budou jezdit současné šroty, které mají svoji životnost za sebou. Obnova vozidlového parku je to, co dráha dnes akutně potřebuje, ne výstavbu nových lokálek.
Nakonec: např. v Německu se začíná uvažovat o tom, že by se na trati provozovala dotovaná osobní doprava, až když je počet cestujících nejmíň 500 denně. Ale ani pak to vlaky nemají jisté, to až tak od 2000 cestujících denně. (Zhruba řečeno.)
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.21.80
Odesláno Pátek, 10. února 2006 - 14:36:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brr:
"pokud by se cena ropy zvýšila tak, jak píšete, tak bude asi nejlevnější dopravu v úseku Slavonice - Waidhofen provozovat taxíky, pokud vůbec"

Tak s takovou bysme se točili pořád dokola. Jasně předpokládám takovou frekvenci, která bude umět slušně vytížit několikrát denně po většinu roku moderní regionální vozidlo s moderním spalovacím motorem. Za takových okolností by množství spálené nafty, přepočtené na 1 cestujícího a kilometr mohlo vyznít pro železnici příznivě. Jestli je to správný předpoklad se ukáže časem.

" Jeho obětí (tlaku na úspory) by byly právě lokálky, kde motorák lze nahradit poměrně úsporným busem."

1) Motorák může mít autobusový motor (motor stejné, resp. nižší měrné spotřeby), protože může mít i nižší výkon- železnice překonává menší max. sklony a má menší valivý odpor. Šance ekologických vlaků a ekologických busů bych viděl minimálně jako vyrovnané.
2) Slavonice-Waidhofen nejsou projektované jako regionálka s minimálním provozem

"Elektrizaci sem netahejte":
A tahal jsem někdy do Slavonic elektrifikaci?

"Taky musím říct, že mě trochu překvapuje vaše úvaha, že postavíme trať, ale na ní budou jezdit současné šroty, které mají svoji životnost za sebou. Obnova vozidlového parku je to, co dráha dnes akutně potřebuje, ne výstavbu nových lokálek.":

1) To byl můj odhad budoucího stavu, co tam bude jezdit, ne moje přání. V tomto jsem realista, kdyby tam samozřejmě jezdilo něco lepšího, tak bych

2)Potisící:
Slavonice-Waidhofen nemá být lokálka, ale spojovací trať na střední vzdálenosti (obdobně jako třeba trať 310 Olomouc-Opava, nebo Znojmo- Jihlava)
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1823
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 10. února 2006 - 14:46:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přání otcem myšlenky.
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 631
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 10. února 2006 - 17:07:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jasně předpokládám takovou frekvenci, která bude umět slušně vytížit několikrát denně po většinu roku moderní regionální vozidlo s moderním spalovacím motorem. To je například kolik? Byl tu jeden odhad - 280 - ten jste neuznal. Z jakých předpokladů vychází Váš odhad?

Jestli je to správný předpoklad se ukáže časem. To jako, že by se trať postavila a pak by se třeba zjistilo, že tam není koho vozit? To se právě nesmí stát (Přesněji, pravděpodobnost toho musí být velmi malá).

Motorák může mít busový motor, ale valivý odpor atd. vyrovná větší hmotnost drážního vozidla. Tu moc zmenšovat nelze, už z důvodu bezpečnosti (požadavky na tuhost atd.). Krom toho, ten bus stejně někdy musí jet, to kvůli obcím mimo dráhu. (Ostatně, nebyl by pro diskutované spojení lepší bus i z toho důvodu, že turisty zaveze třeba na Landštejn?)

A tahal jsem někdy do Slavonic elektrifikaci? Naštěstí ne. To bylo preventivně, aby někdo nezareagoval, že když bude málo nafty, bude se jezdit na elektriku. (Stejně se divím, že ještě nikoho nenapadlo, že elektrizace Kostelec - Schwarzenau je důležitá pro spojení elektrizovaných sítí v Rakousku a ČR.)

To byl můj odhad budoucího stavu V tom případě ať se na to vykašlou rovnou. Je potřeba nejdřív změnit park vozidel, jinak se můžou koleje pozlatit a nikdo po nich stejně jezdit nebude.

Potisící:
Slavonice-Waidhofen nemá být lokálka
Potisící: jako lokálka to stavěné je, pokud se trať obnoví v původním tělese, tak to lokálka zase bude.

spojovací trať na střední vzdálenosti Co má spojovat? Městečka Telč a Slavonice s čím? Vídeň je trochu daleko, ne? A jinak na jih od Slavonic nic není, trať navíc vede často mimo obce. A znova: spojovací lokálka, to by byla paráda, třeba jako spojovací lokálka Mělník - Mladá Boleslav.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19487
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 10. února 2006 - 17:37:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stejně se divím, že ještě nikoho nenapadlo, že elektrizace Kostelec - Schwarzenau je důležitá pro spojení elektrizovaných sítí v Rakousku a ČR.

Tím bych si nebyl vůbec jistý. Ono to už někoho napadlo a nebyl to Happy a jeho vedení R 66x přes Rajch ani EŽ (i když ty možná jo :-))...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1831
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 10. února 2006 - 18:16:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vedení R 66x přes Rajch

To byl můj nápad.
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19492
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 10. února 2006 - 18:57:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha - nedával jsem pozor :-)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 10. února 2006 - 19:21:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je rozumnější nasazovat 810 na (kratší) turistické trasy, přeci jenom výletníci jsou více shovívaví ...

A lze z nich ještě vytáhnout příplatek za jízdu muzejním vozidlem
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.21.80
Odesláno Pátek, 10. února 2006 - 21:18:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:
"To je například kolik? Byl tu jeden odhad - 280 - ten jste neuznal. Z jakých předpokladů vychází Váš odhad?"

Projděte si archiv. Napsal jsem že v počátečním období to bude míň, předpokladem je v horizontu 10 let podstatný nárůst. Žádné číslo ze mě nedostanete a nahoře jsem podrobně psal proč. Je to neznámá, která je závislá na mnoha nevypočitatelných a nepředpokládatelných faktorech.

"To jako, že by se trať postavila a pak by se třeba zjistilo, že tam není koho vozit?":

To jako když si otevřete hospodu a zjistíte, že vám tam nikdo nechodí na jídlo. Říká se tomu podnikatelské riziko. Nikdo vám dopředu neřekne, kolik lidí vám přijde na oběd. To taky poznáte, až tu hospodu otevřete, přesto dost lidí do toho rizika šlo a vydělali na tom (a pár jich taky zkrachovalo). Jak dopadnou Slavonice ukáže čas.

"Krom toho, ten bus stejně někdy musí jet, to kvůli obcím mimo dráhu. (Ostatně, nebyl by pro diskutované spojení lepší bus i z toho důvodu, že turisty zaveze třeba na Landštejn?)":

Buď budou přesedat mezi busem a busem, nebo mezi busem a vlakem. Vlak spojuje nevětší střediska (Jihlava, Třešť, Telč, Dačice, Slavonice, výhledově uzel Schwarzenau), do vesniček a v nevlakových směrech by zůstaly busy. Nepředpokládám konkurenci vlak-bus, ale kooperaci

"V tom případě ať se na to vykašlou rovnou. Je potřeba nejdřív změnit park vozidel,":

Pozor, pane kolego- koleje patří státu a vlaky v budoucnu klidně nějaké soukromé firmě (třeba Connex). To jsou peníze z jiné kasičky
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.21.80
Odesláno Pátek, 10. února 2006 - 21:21:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"jako lokálka to stavěné je, pokud se trať obnoví v původním tělese, tak to lokálka zase bude.":

Jako lokálka je stavěná i trať 240 a lokálkou není- jezdí tam rychlíky z jednoho konce republiky na druhý (Rožmberk) Jiné hlavní tratě se naopak lokálkami staly (Veselí nad Moravou- Vrbovce)
O tom jestli je trať lokálka nebo není nerozhoduje jak byla stavěná (to rozhoduje o rychlosti a trasování tratě), ale jak je dnes trať používaná. A pro cestu z Vídně přes Schwarzenau do Telče a dál třeba přes Jihlavu do Prahy nějakými regionálními rychlíky bych nepoužíval označení lokálka. Lokálka je pro mě třeba Vranovice-Pohořelice. Rozdíl je myslím zjevný.
Z Mělníka do MB se dá dostat rychlejší a výhodnější trasou, což se třeba o spojení Slavonice-Vídeň rozhodně říct nedá.
Navíc jistě chápete rozdíl mezi 4 nádhernými historickými městy v příkladu č. 1 a Mšenem v příkladu č. 2.
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.21.80
Odesláno Pátek, 10. února 2006 - 21:24:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uvidíte ten cvrkot, až bude Mšeno v UNESCu!
Se ještě budou stavět perony s podchodem pro rychlíky z celé Evropy a ČD centrum (samozřejmě)
Dj_tisíc_sluncí
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 7-2005
Odesláno Sobota, 11. února 2006 - 00:43:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To jako když si otevřete hospodu a zjistíte, že vám tam nikdo nechodí na jídlo. Říká se tomu podnikatelské riziko.

Pozor, pane kolego- koleje patří státu

takže navrhujete "podnikatelské riziko" za státní peníze? Stát (resp. dva státy) postaví koleje, a pak si na nich třeba Connex zkusí podnikat? A když se za deset let ukáže, že to byla chyba, taxe prostě řekne: sorry, nepřijelo dost Japonců.

A pro cestu z Vídně přes Schwarzenau do Telče a dál třeba přes Jihlavu do Prahy nějakými regionálními rychlíky bych nepoužíval označení lokálka.

regionální rychlík Vídeň - Praha: co to je za nesmyslný, skoro až protimluvný pojem?
...dnes večer v Klubu 19 na Kladně...
Dj_tisíc_sluncí
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 7-2005
Odesláno Sobota, 11. února 2006 - 00:46:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Až jednou bude energie hodně drahá a autobusy budou mít harmonizované podmínky s osobními vlaky

takže - budeme obnovovat provoz na trati Slavonice - Waidhofen pro "teď" a nynější cestchtivé Japonce, nebo až pro dobu "až jednou"?
Každá sebechatrnější teorie je zřejmě dobrá.
...dnes večer v Klubu 19 na Kladně...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace