K-report
 

Archive through 01.únor 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » 680 - pendolina » Staré archivy » Archive through 01.únor 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1619
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 29. ledna 2006 - 20:26:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bugear: No jo, název obrázku holt je ryze technický, průvodčí je sympatická, takže jí kde kdo ledacos promine, text nesmí být příliš obsáhlý a konkrétní a červená barva pro to, aby byl ihned vidět rozdíl oproti předchozímu plakátu.
Má se mlčet, když je s kým a o čem,
zná to každý...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19005
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 29. ledna 2006 - 22:43:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mno, možná soupravy EC, ale komfortu 680 rozhodně neodpovídající... V sobotu jsem použil místo nejedoucího Detvanu SC 503. Obsazenost mizerná (to se ale dalo čekat, pro většinu poptávky je v tu dobu Detvan vhodnější), možná tak nějakých 20 %. V Bpee se dalo na představku bruslit (pokus o úklid?), dveře se cestou občas začaly otvírat a zase zavírat (podobně jako pak v 043), voda na WC byla rovněž nedostatkovým zbožím (jak to, že v osobácích téci může a v SC ne? :-() - možná tam byla a šlo jen o nějakou poruchu - důsledek byl ale stejný.
Jízdu samotnou hodnotím kladně.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Jakub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 609
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 29. ledna 2006 - 22:46:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin zlivský: V Bpee se dalo na představku bruslit (pokus o úklid?),

Zas to táhli myčkou s otevřenými dveřmi, co? To na ONJ dělají velice rádi...
ICQ: 155-617-186
romanv.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.94.44
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 12:08:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mohl bych někoho poprosit o poslání nějaké traťové fotografie pendolina z Pardubického kraje s upřesněním odkud snímek pochází?Děkuji moc!
JK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.251.188.23
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 14:19:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pondělní chvilka kultury:

(Hudba a částečně i text Daniel Landa)

1. sloka

Rychlost je opojná,
ministr tleská.
souprava lesklá,
Žichlínkem proletěla.
Upravte normy,
jinak by nevyjela.
Budem světoví,
zrušíme Manažera!

Ref.1.
Vlak se naklápí,
chvěje se zem,
krajinou letí
Českej sen,
krajinou letí
Českej sen,
zastavte couráky!
Vagóny, mašiny,
smlouvy a listiny,
italskej rychlovlak
pokroku atak!

2. sloka

S partou techniků
to se to jezdí.
Bez obav nastup,
znáš svůj cíl.
Vmáčkni se tady,
ke směru jízdy zády,
sem sis místenku zaplatil.

Ref.1.

3. sloka

Zvolna se Pinďa
ku Praze mrazem blíží
a ty jsi rád,
žes´ dojel bez potíží.
Je spousta takovejch,
co kliku neměli.
Příplatek platili,
dojeli do polí.

Ref.2.

Neklopil, netopil,
software byl off,
osudem byl mu
Krasíkov,
osudem byl mu
Krasíkov.
Vhod přišly couráky!
Problémy, závady,
dveře a odpady.
Italskej rychlovlak,
je luxusní vrak!

(Věnováno klientům produktu Českých drah SC Pendolino)

--------------------------------------------------------------------------------
lepsi nez jste......
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.109.165
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 14:53:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LEPŠÍ NEŽ JSTE ČEKALI
HORŠÍ NEŽ JSEM ČEKAL


Chvátám,chvátám
softwer mně zlobí....
Ruprt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 10-2005
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 15:09:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Pendolíno ve čtvrtek 14:45 v Brně bylo 004, na dost špinavé kastli byli prstem namalovaný nápisy "Umej to" a "je to na (kosočtverec)", víc jsem nezachytil a bylo toho požehnaně.
Pavel_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 15:40:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z www.pendolino.cz:
Dle důvěryhodných informací se sice blíží návrat Pendolin do provozu, ale nebude tomu prvního, ale až druhého února.
1.2. je termín do kdy se výrobce Alstom Ferroviaria zavázal odstranit problémy s pomocnými měniči. V tento den pravděpodobně Pendolina vyjedou, ale bez cestujících, neboť budou předávány majiteli, tedy Českým drahám. Pravděpodobně by se konaly nějaké zkušební jízdy se závěrečným výsledkem.
Rozhodně bylo stanoveno, že nasazení na SC Pendolino z Prahy do Ostravy nebude postupné, ale až v momentě, kdy bude možné nasadit tři vlaky, což je nutná potřeba pro obsazení těchto spojů.
Rew
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 15:43:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč se vlastně SC Pendolino takhle jmenuje? Nemělo by se to podle převažujících vozidel jmenovat SC Krysa nebo SC Peršing a až dojdou soupravy, tak třeba SC Šukafon?
PetrOLC
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.108.221.27
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 16:22:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Hejk: Zajímavé, v ČD Lounge Pce se čas od času (s "oprávněnou" -a také placenou- jízdenkou) zastavím, ale ještě nikdy ji tam po mně nikdo nechtěl... tak jak se zjistí, kdo jakou jízdenku tam má?
Jinak informace o tom, že tam čekávají i režisti (a dokonce i 2.tř. - to se smí???) mne moc nenadchla, ale měl jsem to štěstí, že jsem je tam dosud nepotkal :-/ nebo alespoň jich nebylo víc pohromadě, což by znamenalo katastrofu :-(
Nobody
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 185
Registrován: 10-2003
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 17:19:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rew: Dobrý nápad, až přijde do provozu 814, tak se může vytvořit kategorie Super Village Šukafon, zkráceně tedy SVŠ. Příplatkové jízdné samozřejmostí.

Zpět k tématu: Už se k Pendolinu vyjářil také můj oblíbený hyperobjektivní zpravodajec Havlík?
Pulitzer for Havlík
Xx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.108.195.158
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 18:18:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pendolino song
zpívá se na známou melodii Mládka Ivana
1. sloka

Z Ostravy, z Ostravy
jede Pinďa do Prahy
všichni mají obavy
kam dnes dojede.

Nestaví, nestaví,
skoro nikde nestaví,
ale když sám zastaví
dál už nejede.

Z topení, ze dveří,
z motorů se blýská
strojvůdce bezmocně
do kompjútru tříská

Ten kdo k nám nastoupí
dobrodružství podstoupí
a než v cíli vystoupí
moc zážitků získá.


2. sloka

Náhradní soupravy
Z Ostravy až do Prahy
jezdí dnes bez obavy
a bez zpoždění.

Neklopí, neklopí,
zato v zimě zatopí,
na wécé vám nebrání,
ani z něho ven.

Talián s úsměvem
pokutičku platí,
režisti jásají:
"Režijka zde platí" *)

Snad nechcete otravy

zas´ s Ostravy do Prahy
máme už jen jeden kus -
zkuste dnes Žlutý Bus !!!
Loyza Ptáček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.119.114.86
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 18:30:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

eště stokrát to sem nakopírujte a pokud možno v 10 různých verzích...
jj tapetka
Xx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.108.195.158
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 18:38:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Loyza Ptáček: Vždyť je to verze úplně jiného interpreta.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1390
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 18:59:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Xx:
Loizovi jde o to, že už to tu bylo (je to v archivu)
ICQ: 202 888 377
dobsi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.47.10.138
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 22:55:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes v 17 hod projelo Pendolino Rakvicemi na Břeclav asi další pokus...?
Dalicek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 10-2005
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 23:16:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve 14 hod. 005 na prahlavním nadraží za sedmým nástupištěm..
Ruprt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 09:21:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zítra předá Alstom ČD zpět první soupravu, každý následující den další dvě, celkem pět souprav. S cestujícími vyrazí Pendolíno vždy následující den, takže první vyjede (jako jediné ten den) 2. února 2006. (Bazala-ČRo1).
Trocha škodolibosti: Kolaps můžeme tedy čekat tradičně za měsíc, tj. začátkem března. No, snad bude venku tepleji, nebo v Krasíkově otevřou čekárnu, pardon Lounge.
Btw: Jak se při postupném znovuzavádění do provozu budou řešit ty sázky?
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 562
Registrován: 10-2003
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 10:42:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolaps můžeme tedy čekat tradičně za měsíc, tj. začátkem března. No, snad bude venku tepleji, nebo v Krasíkově otevřou čekárnu, pardon Lounge.
Pokud tam zase omylem dali jen 30 denni zkusebni verzi softwaru
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 945
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 11:03:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zástupci společnosti Alstom dne 24. 1. 2006 informovali České dráhy o postupu při odstraňovaní závad na rychlovlacích Pendolino. Viceprezident společnosti Alstom pro technický rozvoj, pan van Damme potvrdil předání jednotek zpět do spolehlivého provozu 31. 1. 2006.

takže slib splnili takto?:

Ředitel ČD: Pendolino by se mělo vrátit již tento pátek

Milan Šimonovský - První dvě soupravy by podle něj měly být nasazeny prvního února, další dvě následující den.


A jako to vidí Fortuna?
Citátor Předpisový
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 12:29:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Moc by mne zajímalo, jak to s tou jednou soupravou ve čtvrtek dopadne, když si při své "obnovené" premiéře ještě ten den někde na štrece neplánovaně "odpočine"...To pak se hned udělá STOP-STAV i pro ty co mají vyjet dny následující nebo jaký je plán ???

Já bych to viděl takto: Ty, co dojedou bych nechal dojet (jakože "za odměnu"..) a ty, co nedojedou bych nechal taky dojet, ale ne do Ostravy ale do italského Savigliana a natrvalo...!!)...

Přeji pěkný den.
D.V.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4592
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 12:41:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kolik a na co si vsadili ve fortuně technici od alstomu?
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 397
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 12:47:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rozhovor s podepisovatelem prvni smlouvy Mladkem na http://pravo.novinky.cz/p026a14g.php
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 661
Registrován: 5-2003
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 13:07:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale Bobo: z loterie jsou vyloučeni pořadatelé, osboby příbuzné, bla bla bla atd.. :-)

Podle mne měla být uzávěrka 1. 2. a vítězi se stát ti, kdož si vsadili že nedojedou/nevyjedou.
Ale možná mají v italském kalendáři 1. února v pátek :-)
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 662
Registrován: 5-2003
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 13:28:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Skrytá závada v procesoru. To je asi to, co vymýšleli 14 dní. Aby se vlk nažral a koza zůstala celá. Samozřejmě nikdo neví v jakém a zní to dostatečně učeně a jakoby z vyšší moci, že je z toho venku Alstom, jsou z toho venku ČD a pro kaštany je to mimo jejich rozlišovací schopnost.

Pokud jde ale o odhalenou chybu v některém z běžných procesorů Intelu, AMD, Atmel atd. vyráběných v milionových sériích, tak to je ale opravdu sakra náhoda, že by to muselo čekat až na české Pendolina, než se to projevilo a v Alstomu musí být opravdu vynikající odborníci, že na to za 14 dní přišli.

Pokud je to ale nějaký procesor, myšleno zákaznický obvod, pak jde jednoznačně o problém návrhu Alstomu nebo dané firmy provádějící návrh. A že by si nechal Alstom z dobré vůle problém na své hlavě, tomu asi nevěří nikdo.

Takže skrytá závada ano, ale hodně skrytá hlavně před veřejností.
neregistrovaný martinel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.22.142
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 13:28:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte náhodou někdo, jestli je PeŠť ještě tiskovým mluvkou ČD? Dneska v ČT byl totiž u Aleše Ondrůje titulek tiskový mluvčí Českých drah, nikoliv jako před nedávnem tiskový odbor. Že by byl PeŠť další obětí Pindi, anebo je na dovolené v Alpách? Prostě jsem ho už dlouho neviděl/neslyšel.
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 11-2005
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 13:43:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano,PeŠť už dlouho nemachroval...viděl bych to teď,že má povinné jízdy v Piňdovi,aby po chcípnutí mohl sofistikovaně podat situaci(průser),jistě bude zběhlý v Alstom žargonu,a už neodbyde veřejnost ubohou hláškou o vadném softwaru
neregistrovaný martinel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.22.142
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 13:59:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Alstom by pak mohl prohlásit, že vadný je PeŠť.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3010
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 14:07:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samozřejmě nikdo neví v jakém a zní to dostatečně učeně a jakoby z vyšší moci, že je z toho venku Alstom, jsou z toho venku ČD a pro kaštany je to mimo jejich rozlišovací schopnost.


Na to jste proboha přišel jak, že skrytá vada je událost vyšší moci?
...bude třeba zvládnout zákony po našem...
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4594
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 14:15:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

skrytou vadu přece způsobili marťani při příznivé konstalaci našeho měsíce a měsíců jupitera
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Kade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 365
Registrován: 7-2002
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 14:52:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PeŠť je dlouhodobě nemocný. A machrováním nad tiskovými se podle mě ztrapňují spíš ti kdo se ho dopouštějí. On není ten, kdo si chce připsat slávu za to že zrovna za něj se pendolino zprovoznilo, ten, kdo nechal vyházet lidi, kteří tomu stáli v cestě, kdo řval na úředníky DÚ, že nejdou drahám na ruku, kdo si od dob založení nejmenované spediční firmy našetřil desítky milionů...
On prostě musí nějak veřejnosti nabulikovat co je po něm žádáno a z mé vlastní zkušenosti vím že se k němu lecjaké nežádoucí informace ani nedostanou.

Jinak dnes se prý skutečně první jednotka vydala na předávací jízdu a od zítra opět oběh 501/504/507/510
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 663
Registrován: 5-2003
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 15:08:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quex: jak lze odvodit z kontextu, bylo tím míněno vyznění zprávy ve smyslu, že problém je mimo ČD a Alstom.
Samozřejmě je nepopiratelné, že v lidských výtvorech chybují lidé, jestli jste to myslel takhle
1714
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 890
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 15:21:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

:-)
Kačeny s budníky, toť opravdová lahůdka pro
šalinové fajnšmekry.:-)
====================================
Standea
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 1-2004
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 18:45:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podívejte se na tiskovou zprávu na serveru ČD s titulkem: Společnost Alstom odstranila závady na soupravách pendolino a předává je Českým drahám zpět do plného provozu: http://cd.cz/index.php?action=article&id=30548
Sp_cake
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.41.35
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 20:00:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky něco na Psu: http://neviditelnypes.zpravy.cz/p_spolecnost.asp?r=p_spolecnost&c=A060130_110536_p_spolecnost_wag
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2562
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 22:07:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sp_cake: to psal zas nějak blb, kterej někde něco vyčetl a rozumí tomu kulový.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
p.u.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.95.130
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 00:58:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Potvrzuji slova Kadeho.
Dnes by melo na obehu 501/504/507/510 vyjet 680 005. Uvidime kam dojede :-)
Dan_od_mun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 198
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 08:25:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v dnešních HN :
"...Do ciziny zatím nepojedou
Dráhy původně počítaly s tím, že do zahraničí budou jezdit vlaky už od konce února.
Nyní se podle Bazaly zdá, že homologaci pro provoz v cizině budou mít až na přelomu dubna a května.
Důvodem nejsou technické obtíže pendolin v České republice, ale byrokratický přístup drážních úřadů v Německu a Rakousku, řekl Bazala.
Například rakouský drážní úřad vyžaduje, aby rychlovlak pendolino na jejich území provedlo jízdní test na trati s malými oblouky, který má vlak úspěšně za sebou z Česka."

Takže nám fiasko na břeclavské větvi pokračuje :-(

Jenom díky za takový přístup. Na rozdíl od českého DÚ se na zmiňované nedá řvát...
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4599
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 09:22:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a EBA kupodivu chce, aby přítlak sběrače odpovídal normám.....
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Citátor Předpisový
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 09:35:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Dan od Mun, ad Bobo:

Copak EBA, ale ráčejí pánově vědět o naprosto absurdním požadavku OBB a totiž takového, aby Pendolino ráčilo k nim jezdit až poté, co dostane konečné schválení typu na "domovské" síti vlastníka ČD, a.s (??)...

Jak si to ti Rakušani přestavují, že si dovolují odmítat komerční jízdy s cestujícími takového vzácného prototypu jako je náš klopidelník, copak oni si vážně nechtějí vyzkoušet přesedání cestujících do náhradní soupravy třeba v Hollabrunu či Duernkrutu na štrece Vídeň - Břeclav (???)...

Taková drzost, to se na GŘ modré hlavy rozčilují zcela právem...

Přeji pěkný den.
D.V.
moriaty
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.41.152
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 09:37:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak co, už se perou? Teda chci říci, už jedou?
vinda
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.41.152
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 09:54:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není to všechno taky tak trochu o bussinesu? Němec nabídl svoje starší soupravy na kterých by vlastně uměli jezdit i německý fírové, cili eventuelní rozšíření pracovních míst pro své lidi a v budoucnu snadnější ovládnutí sféry.
Každopádně klopidlo zametli. Rakušák stojí seppimu za prdelí, ví proč. A slováci zmateně neví, jestli by nebylo lepší držet se velkého bratra, až se uvidí...No je to teda odvážná smyšlenka, ale spousty složitých věcí má přece tak jednoduché vysvětlení.
Ruprt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 09:58:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Připojuju se. Jedou?
Předpokládám, že osazenstvo tvoří novináři vybavení jägerovým prádlem, bažantem a termoskou. V tradičních zastávkách supercity Řečany, Krasíkov, Hoštejn, Červenka a Hranice byla vybudována vytápěná stanová městečka, popř. čekárny apgrejdovány na ČD Lounge. Peršingy a čmeláci kolem trati v pohotovosti "stand by"..:-)
moriaty
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.41.152
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 10:08:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

D
Polární noc má zvláštní moc,
A7
každého přepadne smutek.
Němec i Brit,křesťan i Žid,
D
každý by nejradši utek'.
G D
Ba i ti šikovní Žaponci
E A
se silami jsou na konci.
D G
Jen jeden z národů neskoná,
D A D
hrůzy severu slavně překoná.

D A
Tam, kde hy-tam, kde hy-kde hynuli vlci,
D
Tam, kde hy-tam, kde hy-kde hynuli vlci,
G
Tam, kde hy-tam, kde hy-kde hynuli sobi,
A D
Čech se přizpůsobil,
A D
Čech se přizpůsobil.

máme to i s akordama a hurá na pendolino, už vyjelo
09:37 - Do Ostravy dojela z Prahy přesně podle jízdního řádu bez problémů opravená souprava rychlovlaku Pendolino. České dráhy dnes nasadily do provozu jednu soupravu, do konce týdne nasadí všech pět souprav Pendolina.
Mmm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 514
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 10:39:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akorat nefungovala klimatizace u dvou vozu.Ale to je detail.
Pavel_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 175
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 10:43:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdepak detail, už to zase začíná...
Franta007
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.141.25.8
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 11:12:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

BLa bla bla......
žlutej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 12:41:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sem vážně zvědavej jestly dojedou všechny ty křápy do ostravi!!! Typuju, že pan inženýr Jančura dneska nad Bazalou vyhraje na plný čáře a Fortuna na sáskách skrachuje!
Nemusím se stidět za to u koho pracuju!!!!!

Radim Jančura - nejlepší podnikatel v evropskí úniji
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 282
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 13:05:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tož zatim to hrne qalitně. Největší sekera na dojezdu 4´. Nevim proč jim tak nevěříte. Jestli všechny dojedou třeba jeden den v GVD, bude to právě dneska. To je snad jasný, ne? Škoda že sem si nevsadil na ně. Takový moje černý-modý-žlutý koně
lk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.251.188.23
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 13:11:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ta sekera 4´je SC503 s náhradní soupravou. SC504 s Pinďou zatím včas.
Ale neříkejme hop...Nicméně "tomu" držím palce.
Fucza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 372
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 15:18:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Též "tomu" docela držím palce. Zajímala by mě obsazenost.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 553
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 15:30:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

SC 507 z Pardubic v 14.52 odjezd přesně. Zatím se stále klopidlo drží.
Vědomosti je třeba bezpodmínečně dostat do vojáka v to.
MHD: http://www.trolejbus.cz - železnice: http://pshzd.wz.cz - ICQ 269-400-981

Dalicek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 17:27:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad žlutej:
Nejste tak trochu už trapný?
Nebo nevíte,jak byste na sebe upozornil?
že by komplex méněcennosti?
Tex
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.250.1.238
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 17:45:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý den omlouvám se předem na hloupou otázku ale jak se zapojí Pendolino když ho táhne naše diesová či elektrická lokomotiva. Pendolino má tuším nějaké samospřáhlo a naše lokomotivy mají normální nárazníky a takový ten šroubovací hák. Viděl jsem na obrázku jak pendolíno táhla modrá eletrická dvousystémová lokomotiva - tuším Eso. A pak taky jak ho táhla zamračená.
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 284
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 17:45:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mmj, von snad dneska jede jen jeden, ne? Jak to budou resit ve Fortune ?
Mahel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 179
Registrován: 6-2004
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 17:51:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tex:
Už od pradávna existuje cosi, co se z jedné strany pověsí na hák jakéhokoliv vozidla a z druhé strany se to spojí se samočinným spřáhlem. Od počátku tím např. byly vybavovány dnešní 451, ale zřejmě to má kořeny ještě hlouběji v minulosti třeba v Německu.
Pro nouzové dojetí je možno z 680 připojit k hnacímu vozidlu i standardní vytápěcí kabel, ale, pokud vím, jen na 3000 V stejnosměrných.
Tex
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.250.1.238
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 17:59:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mahel: Díky, nemáte někdo fotku jak to vypadá?

A ještě jedna otázka.
Jaké napětí se používají na tom toppném kabelu kromě 3 kV stejsměrné:
Tex
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.250.1.238
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 18:01:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To: Masinka Fortuna vrací sázky tedy - peníze. Nebyly splněny podmínky sázky.
žlutej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 18:47:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Darlicek: nevim vo tom. trapnej je spíš každej kdo, jezdí vlakem když busem se sveze levnějc a kvalitnějc!
Nemusím se stidět za to u koho pracuju!!!!!

Radim Jančura - nejlepší podnikatel v evropskí úniji
Ťuhýk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 469
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 18:54:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tex: Mrkni tady:
http://www.zelpage.cz/story/technika/vozidla/680001/sprahlo1.jpg
http://www.zelpage.cz/story/technika/vozidla/680001/sprahlo2.jpg
http://www.zelpage.cz/story/technika/vozidla/680001/spojovani15.jpg
http://www.zelpage.cz/story/technika/vozidla/680001/spojovani18.jpg
http://www.zelpage.cz/story/technika/vozidla/680002/p2100006.jpg
http://www.zelpage.cz/story/technika/vozidla/680002/p2100008.jpg
http://www.zelpage.cz/story/technika/vozidla/680002/p2100009.jpg

(Příspěvek editován uživatelem Ťuhýk únor 01, 2006)

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace