K-report
 

Archive through 30.leden 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » 471 » Staré archivy » Archive through 30.leden 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18939
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2006 - 17:15:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zrovna o tomhle jsme nedavno mluvili se Standeou a spíš jsme se shodli, že by bylo vhodnější na Ostravsko mít nějaké zhruba čtyřvozovky (přirozeně jednopodlažní) a nižší interval, případně až později, při nějakém opravdu velkém „boomu”, přidat i pár 471.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1487
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2006 - 17:25:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt: Taky jsem uvažoval nad ramenem ČT - Opava. Stejně jsou nejvíce plné vlaky Ostrava hl.n. - Studénka - Suchdol - ...
Martin Zlivský: Taky dobrý nápad.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1353
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2006 - 17:50:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle mě by se 471 hodila skoro na všecky tratě na Ostravsku, snad jenom na úsek Studénka - Hranice ne, bo tam jezdí málo lidí.
ICQ: 202 888 377
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 637
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2006 - 20:30:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud bude na opavské trati nasazena 471, tak to z politických důvodů nebude. Jak se totiž objevilo na Czech Raildays v jenom z příspěvků, vychází případný provoz 460 na Opavu ekonomicky hůře než 843. Takže nasazení 471 je víceméně nutnost. Kdyby se trať dočkala i odpovídajícího ZZ nebo někdo zatlačil na předpisy podobně jako s Pendolinem, tak by se mohlo na Opavu po dokončení rekonstrukce jezdit i rychleji než 100 km/h, protože v kolejích a vozidlech už to nebude.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 503
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2006 - 20:48:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K ešusům a Ostravsku - Garfield + Ostravák: Tady nejde o to, zda se hodí tato řada na Ostravsko nebo ne, respektive je jasné, že se hodí a stejně tak do okolí Brna v případné střídavé verzi, ale jde o to, že v Praze je do několika (co nejdříve) let potřeba vyměnit rozpadající se tlamy. Přece jen 460 ještě cca 10 let vydrží... Navíc pro Prahu hovoří i to, že si na sebe dokáží vydělat. Nebojte na Ostravsko se následně taky dostanou...
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1515
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2006 - 20:56:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice: Jasně, že je potřeba vyměnit vozový park řad 451 a 452, ale ostravské 460 taky nejsou nic krásného. A myslím si, že po otevření tratě 316 pro elektrický provoz nebudou stávající jednotky 460 stačit, proto si myslím, že snad nějaké ešusy budou. A ještě jednu otázku bych měl. Proč si myslíš, že by si na sebe ešusy na ostravsku nevydělaly?
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 709
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2006 - 20:56:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že si občas nesednete? V Radotíně se substrát občas do žabotlamu NEVEJDE.

Nemluvě o tom že by měly být přednostně nahrazeny žabotlamy ať jsou kde jsou. Ono totiž jejich provozování vede k tomu, že cestující který je jimi denně obtěžován cestou do práce (na stojáka namačklý na dveře a cestou mu ještě jako bonus zhasnou neb stahovačka) neb mu ucpanost komunikací brání přejít na IGK si sakra rozmyslí jet někdy někam vlakem dobrovolně když nemusí.

To už bych snad viděl raději přesun 460 z Ústí do Ostravy k posprejování. Byla by jednotná řada, na poměry ČD skoro luxus, i ty čtyřvozovky by byly. V Ústí by to klidně odjezdily klasiky 2-3 vozové.
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 638
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2006 - 20:58:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O tom nikdo nepochybuje, že je třeba nahradit žaby, ale proti původním plánům 100% ze 30 ks do Prahy se asi na příští rok ty dvě 471 na Opavu dostanou a těch ks asi bude více než 30.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1516
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2006 - 21:05:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr Vlček: přesun 460 z Ústí do Ostravy k posprejování
že už si nedáte pokoj s tímhle nesmyslem. Sprejuje se všude úplně stejně, jen to odstranění někde trvá déle. A když se podíváte na diskuzi o 471, tak je tam taky jeden pěkně posprejovaný ešus.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 506
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2006 - 21:09:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostravák: Proč si myslíš, že by si na sebe ešusy na ostravsku nevydělaly?

No, v úsecích Studénka-Ova a Ova-Těšín si na sebe vydělají nejspíš v pohodě. Na Opavě (podobně i u jiný tratí na Ovsku) se obávám, že při hodinovém intervalu si na sebe v sedle nevydělají.

Unipuls: O tom nikdo nepochybuje, že je třeba nahradit žaby...

Já jsem musel jen Ostravákům naznačit, že 460 jsou oproti tlamám "moderní" vozy.

...a těch ks asi bude více než 30.

No, bude muset...!!! Jen do Prahy je jich potřeba přes 30...
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1356
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2006 - 21:13:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostravák: diť sme v diskuzi 471 .
Ale stačí se podívat třeba na 470.003/004 ...
Je pravda, že Panťáků (460ek) je celkem málo už dneska, a jak se začne jezdit na Opavu, tak už snad na záloze nebude ani jeden a při neschopnostech (kterých není málo) bude jezdit 163 + vozy + 163.
ICQ: 202 888 377
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1517
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2006 - 21:20:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice: Myslím, že by si na sebe mohly vydělat i na té trati do Opavy, ale nemůžu to vědět, protože
1. nevím přesně jaká je obsazenost všech spojů.
2. nevím kolik stojí jedna jednotka.
3. nevím kolik si účtuje SŽDC za energii a jízdní dráhu.
Garfield: No právě.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 510
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2006 - 22:00:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostravák: Jedna jednotka stojí cca 200 miliónů. Jinak to, že si na sebe nevydělá (respektive stát platí ztrátu) kvůli sedlu, je pouze můj názor. K nějakému závěru bychom opravdu potřebovali přesná čísla o obsazenosti, ceně za údržbu a pojištění vozidla, cenu za energii apod.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 967
Registrován: 9-2004
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2006 - 22:12:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Unipuls 20:30: nechapu pointu. V tom propoctu, ze ktereho se zjistilo, ze 460 na Opavu je drazsi nez 843, jsou zapocitane naklady na elektrifikaci? Nebo proc to tak vychazi? A proc z toho vyplyva, ze 471 "jeou nutnost"? Me naopak selskym rozumem pripada 471 nakladnejsi, protoze nove vozidlo, odpisy, vyssi uroven techniky tudiz drazsi nahradni dily. V cem se mylim? Mohl byste to, prosim, nejak rozvest, ten svuj prispevek?
Diky.
Ten prispevek z Raildays si najdu, ale dostanu se k tomu az pristi tyden.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 321
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2006 - 22:21:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt a ostatní:
Nějak to motáte. Do Ostravy nějaké ešusy půjdou, ale ne na Opavskou. Na Ostravsku jsou tratě s daleko vyšší frekvencí, kde se uživí 2x471. I v PIDu jezděj ešusy jen na nejvytíženějších spojích. Respektive mají jezdit.

Jináč co se týče kultury cestování, jsou na tom 460 mírně lépe, než 451/2. Avšak o technické stránce jsou na tom žáby mnohem mnohem hůř. Jsou prorezlé, mají zlé chodové vlastnosti, neudržovatelná WC (a to se úklid WC radikálně zlepšil, jenže prorezlé plechy, trubky a podlaha se blbě mejou a vypláchnout to nejde) a díky jejich stáří a únavě materiálu se na nich sere kde co. A to pořád. Nemluvě o zamrzání v mrazech a nevětratelnosti (debilních rekonstrukcích) v létě. Proto jsou 460tky dobře a výhodně modernizovatelné, kdežto žáby už dávno ne. Současná priorita ČD je (a to je chvályhodné) odstranění žab.

Ale řekl bych, že vzhledem k tomu, že do Ostravy přijdou první ešusy nejdřív za rok a půl, je celá tahle diskuse zbytečná, jelikož nikdo neví, co budou kraje a ČD dělat za půl roku. Klidně se do té doby všechno třikrát změní.

(Příspěvek editován uživatelem qěcy leden 26, 2006)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18962
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2006 - 22:41:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže žáby jsou narozdíl od 460 (560) nízkopodlažní...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1518
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 10:20:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin Zlivský: To je taky pravda.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 667
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 11:54:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vlček: To už bych snad viděl raději přesun 460 z Ústí do Ostravy k posprejování. Byla by jednotná řada, na poměry ČD skoro luxus, i ty čtyřvozovky by byly. V Ústí by to klidně odjezdily klasiky 2-3 vozové.

Tohle v Ústí neradi slyší... Proč tu na taktu máme točit klasiky ve složení 163 + 3x Bt?? Si to tak rovnou můžou točit i Ostraváci ne??? Z těchto názorů depo Ústí šílí
http://karel-loko.wz.cz - web nejen o železnici
http://motovozy.vlaksim.com - Atlas motorových vozů Č(S)D
ICQ 264305638
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18974
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 12:12:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejde o takt, jde o délku obratu...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 712
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 12:53:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jde i o to jak často se točí aneb jak dlouhé je rameno. Což Ústí - Lysá, Děčín - Roudnice nebo Ústí - Chomutov je zajisté delší než Ostrava - Opava. A je fakt že vlaky na 090 jezdí až na několik školních výjimek zoufale prázdné (třeba proti Praze nebo Brnu). Tudíž by nebylo od věci jezdit třeba 2xBt s tím že na jeden až dva obraty by se 2xBt přidalo. Času na to je jak v DC tak Roudnici milion.

A to že se točí klasiky s honekrama na cancouru typu Kolín - Perník nebo Perník - Zimoměř nevadí? No v Ústí jistě ne... . Jinak depo Ústí by si jako počátek mohlo vzít zasvé zprovoznit 843 v Děčíně tak aby na rychlících nejezdila shnilá smradlavá mizerně topící Bh. A jestli se nemýlím tak krom Děčína patří pod Ústí i obdobný chlívek náhrad v Liberci.

To že je tlama oproti 460 nízkopodlažní je výhoda, ovšem zdaleka ne 100%. Když si odmyslím řádově lepší komfort (sedadla, jízdní vlastnosti, okna a to i ta u 460 profukující), tak třeba:

kolo musím stejně tahat do schodů. Ve 460 jsou na to aspoň kulturně udělané háky. Ve 451/2 totiž ty háky někdo dal v NP vozidle nad schody
Z nízkopodlažní 451 na 1. nást. na prahlavním nádraží Vůdrova Vágusona odkud jede 90% Berounů se tam má co vydrápat normální člověk. Penzisti do toho lezou jak ve Zdicích do Bt, mamina s kočárem se tam bez pomoci nevydrápe.

Tlama je nízkopodlažní ale nepříjemná na cestování už od svého vzniku, po 40 letech hnití bez jakékoli byť snahy o modernizaci ani nemluvě.
Osobně bych denně raději lezl po čtyřech s berlema přes rameno do 460 než se natřásat ve 451/2.
Prouza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 4-2004
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 12:58:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejlepší soupravy na rameni O.-Svinov - Český Těšín, jezdily v létě 1994. To byla jako náhrada za neprovozní??? 460 vypravována souprava ve složení 140+A+A+AB+A+BDs. Je pravda že jedničky byly vytaženy z kopřiv, sle svezení pohodlnější než v 460. A v r. 1991 se párkrát objevil kraken. A dost již sentimentu.

Cokoli lepšího by potřebovala všechna depa, nicméně realitu známe.
Dobré by bylo nahradit v Praze všechny žabotlamy ešusama a až pak dát další ešusy do dalších dep. Pokud bude v Ostravě několik málo 471, budou jezdit nepravidelně na různých vlacích a kýžený efekt přitáhnutí cestujících bude nulový.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 942
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 13:05:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak to vyřešit?

a) Do Opavy budou jezdit 471 DKV Praha. Turnus bude společný s vlaky SCP, takže se soupravy dostanou i na údržbu na ONJ.

b) A nebo se do Ostravy dá jedna 471 co vyjezdí co se dá a v případě neschopnosti náhrada 451 z kopřiv.

Co bude správně?
Jakub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 602
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 13:05:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

priorita ČD je (a to je chvályhodné) odstranění žab

Přesun do Olomouce není odstranění.
ICQ: 155-617-186
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 273
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 13:44:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je sice pravda, že přesun do Olomouce není odstranění, leč v této lokalitě mají své nesporné uplatnění. Nebo vám přijde super řazení, které jsem zde také viděl: 110+3xvůz?
Akcelerace takové soupravy je oproti 451/2 špatná. Jsou nutné přepřahy v obratových stanicích, max. rychlost 80 km/h (ikdyž na zdejší poměry asi postačující) a to že jsou nízkopodlažní, také není k zahození.
I příměstské jednotky mají své dny.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18977
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 13:47:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_vlček:
Nicméně nízkopodlažnost je modla, tak abychom se nakonec nedivili (ač žáby už se naštěstí rozpadají dobrovolně)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Xx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.108.195.158
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 15:42:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen taková malá poznámka, kdy má být hotova elektrizace trati Ostrava-Frýdek-Místek? Pokud tam otevře Hyundai svou továrnu, mohl by jezdit Ešus i tam, o frekvenci cestujících bude zcela jistě postaráno, ta už je tam teď.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1608
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 16:37:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostrava hl. n. - Ostrava-Kunčice: 12/2007
Ostrava-Kunčice - Frýdek-Místek: ve stádiu úvah/příprav, ne dříve, než za 4 až 5 let.
Má se mlčet, když je s kým a o čem,
zná to každý...
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 673
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 17:45:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vlček: s tim, že by se to objíždět stíhalo souhlasim (ostatně náhradní souprava co sleduji jezdí načas). Souhlasim i s malou frekvencí cestujících, ale pokud chci arugmentovat tímto, že souprava 460 + 2x 063 + 460 je moc, tak třeba v sobotu vlak Os 2352 při odjezdu z Lovosic vezl 2 lidi... Nebude moc i 2vozová souprava Bt?

A ty náhrady v Děčíně a Liberci... To nebudu komentovat. odporovat se v tom moc nedá. KDyž "nejsou" peníze...
http://karel-loko.wz.cz - web nejen o železnici
http://motovozy.vlaksim.com - Atlas motorových vozů Č(S)D
ICQ 264305638
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 639
Registrován: 5-2003
Odesláno Neděle, 29. ledna 2006 - 09:45:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt: Onen příspěvek uvádí výsledky výpočtu návratnosti investice do nákupu jednotek 471 při různých variantách nasazení a různém počtu jednotek (2, 18, 25). Na straně příjmů byly jízdné, úhrada ztráty dopravce, odpisy majetku. Na straně výdajů provoz, opravy, režie, elektrická energie, poplatky za DC. Návratnost byla vyčíslena podle varianty od 5 do 13 let. Samozřejmě výrazně k lepšímu by situaci mohla obrátit možnost čerpání dotací na nová vozidla v případě že jsou -nová, -nízkopodlažní, -ekologická. Což 471 splňuje a dotace pak může činit až 70%.

Propočet provozních nákladů současných souprav 843 vůči uvažovaným 460 zazněl pouze ústně, výpočty se k tomu prováděly. Znám jen docela překvapivý výsledek.

Pokud nemá být investice do infrastruktury na opavské trati už od počátku znehodnocena nevhodnými vozidly, je nasazení 471 opravdu nutné:
- řadou 460 by se zhoršila ekonomika provozu, navíc je její technický stav žalostný a počty jednotek již nyní nedostatečné
- řada 451/2 je citelným krokem zpět v kultuře cestování, navíc patří už dávno do šrotu
- řada 163 + klasika je provozně nevýhodná objížděním, kultura cestování v klasických čtyřkách je velmi kolísavá, ekonomicky zřejmě podobně jako 460. Výhodou rychlé rozjezdy a využití traťové rychlosti. Jenže 163 jsou zapotřebí pro nákladní dopravu.
- 843 jsou zapotřebí jinde, na tratích kde elektrizace nehrozí

Takže pokud chtějí ČD zatraktivnit osobní dopravu v relaci, kde je slušný potenciál cestujících a infrastruktura (bude) v nebývale výborném stavu, a ekonomicky si přitom nepohoršit, je nasazení 471 jediné rozumné řešení.

O vhodnosti či nutnosti náhrad 460 na dalších tratích ostravska nepochybuji, ale vzhledem k setrvalému stavu na těchto tratích se mi nejeví jako prioritní ve srovnání s opavskou. Z kapacitních, finančních i provozních důvodů by asi bylo výhodnější uvažovat s verzí 471+971. Uvažované x44 jsou v zatím nedohlednu a čekáním na ně by se situace neúnosně zdržovala. V této souvislosti jsem rád, že padla dvě dogmata:
- max. 30 jednotek 471
- všechny 471 do Prahy
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 274
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 29. ledna 2006 - 11:40:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím co myslíš tím max 30 jednotek 471. Již by měla být podepsána smlouva na dodávku dalších 20 kusů (16 ks Praha + 4 ks Ostrava).
I příměstské jednotky mají své dny.
Koe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 07:50:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To jsou tedy kecy. Aby nepadla ekonomika provozu do Opavy, tak může padnout na hubu cokoliv jinýho. 471 tam sice nebude náležitě využitá, ale nějakýmu ekonomickýmu mamlasovi vyjdou jeho lokální čísílka (který beztak věští ze skleněný koule). Unipulse, rozum do hrsti...
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 648
Registrován: 5-2003
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 09:50:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koe: Můžete vaším rozumem objasnit, co padne na hubu, když půjdou dvě 471+971 na opavskou?
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 651
Registrován: 5-2003
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 09:59:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Penik: Tohle (strategie rozvoje parku vozidel ČD k listopadu 2004):
Koe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 10:19:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jednotek je nedostatek a měly by být nasazovány tam, kde budou nejlépe využity. To jest nikoliv do Opavy, přestože si místní účetní vypočet, že by se mu to líbilo. Pořád dokola to samý. Stačí přemejšlet.

Až jich jednou (možná) bude dostatek, bude výhodné je posílat i do Opavy, protože se zase ušetří jinak (unifikace... že).
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1626
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 10:25:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samy ČD někde vypočítaly, že do Opavy jsou vhodné 471+971, ale lépe 444, až budou.
Má se mlčet, když je s kým a o čem,
zná to každý...
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 652
Registrován: 5-2003
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 10:37:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jednotek je nedostatek a měly by být nasazovány tam, kde budou nejlépe využity. Takže do Opavy.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 326
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 10:51:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Unipuls:
Ten scan je pěkně starý. Tehdy se ještě nepočítalo s financováním 471ček z programu obnovy kolejových vozidel pro regiony. Proto se nyní počítá s urychlením dodávky první série a objednáním další (20ks) série. Čili na konci r. 2006 by ČD měly mít celkem 26 nebo 27 ešusů, všechny v Praze. Až v roce 2007 budou vyrobeny nějaké pro Ostravsko.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1627
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 11:08:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle své tiskové zprávy ČD počítají s prvními 471 na Ostravsku již v tomto roce.
Asi proto, aby po dokončení elektrifikace nepřijela místo 843 460.
Má se mlčet, když je s kým a o čem,
zná to každý...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1628
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 11:10:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jednotek je nedostatek a měly by být nasazovány tam, kde budou nejlépe využity. Takže do Opavy.

Jsou relace, kde by 471 byly mnohem lépe využité, než na opavské trati, a doposud tam nejezdí.
Má se mlčet, když je s kým a o čem,
zná to každý...
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 653
Registrován: 5-2003
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 11:20:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěci: ale samozřejmě že je starý. Však jsem taky psal, že mě těší, že padla ta dvě dogmata max. 30 jednotek a pouze Praha. Stačí se podívat výše.

Bkp: pokud výhodnost nasazení omezíme jen na natřískanost souprav, pak by se to dalo takto pochopit, zřejmě tak uvažuje i Koe. Ale chtěl jsem poukázat na to, že kupodivu může být nasazení přínosné i po mnoha dalších stránkách. A že by byly vlaky na Opavu prázdné, to taky není pravda.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2548
Registrován: 6-2003
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 11:24:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: ona věta v té tiskovce ("V roce 2006 se předpokládá dodávka dalších 6 souprav (18 vozů). Tyto jednotky budou využity nejen v centrální části Čech, ale plánuje se jejich první nasazení také v Moravskoslezském kraji.") mnoho nezaručuje.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1629
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 11:31:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, mnoho nezaručuje.
Má se mlčet, když je s kým a o čem,
zná to každý...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1631
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 11:38:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

chtěl jsem poukázat na to, že kupodivu může být nasazení přínosné i po mnoha dalších stránkách.

Ano, ale i přes to si nejsem jistý tím, že není žádné další místo, kde by to bylo přínosnější.
Má se mlčet, když je s kým a o čem,
zná to každý...
Koe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 11:51:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To já bych si skoro jistý byl...
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 654
Registrován: 5-2003
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 11:57:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já nezpochybňuji nutnost nasazení v okolí Prahy. Ty žaby jsou naprostou tragedií, myslím o rozměru mnohem větším než tolik omílané 830/1 ve vedlejší diskusi. Tak jak jim nelze upřít vynikající konstruktérský nadhled, kterým se jednotka trefila do potřeb ČSD a ČD tak dobře, že se tu drží zuby nehty dodnes, tak jim nelze upřít naprostou archaičnost a zaostalost a pro hlavní město je to ostuda. Ale tady jde o desítky vozidel, takže nějaké dvě jednotky nehrají podstatnou roli. Jestli za 18 nebo bez dvou za dvacet, to už je malý rozdíl. Ale na Opavu je těch přínosů z nasazení víc a jestli 0 nebo 2 je rozdíl podstatný. O desítkách vozidel teď hned místo do Prahy nediskutuju, aby byo jasno.
Smrťák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.209.192.180
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 12:09:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z Ostravy nejsem, ani z Moravy ne, a tak nevim jestli tam bude 471 vyťížená, ale když řikaj domorodci jo, tak nemám důvod jim aprory nevěřit. Okolo Prahy je určiťe vetší poptávka, ale pro mě neni rozdíl ve vyťíženosti(tý jedný konkrétní 471icky) když někde jezdí plná a ještě nepobere všechny lidi oproti tomu když je sice pobere ale je plná taky. Nevim kolik jich maj dostat tenhle rok, ale tak 2kousky bych jim dopřál, ať se s tim aspoň naučej zacházet do budoucna.
Koe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 12:41:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 kusy na druhým konci republiky je blbost ještě větší. Ať jich má Ostrava aspoň pět, ale ať je posílá v první řadě na hlavní trať a ne do Opavy, (leda sem tam nějakej spoj, kdyby jim tak vyšel lepší oběh).
Smrťák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.209.192.180
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 12:55:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě je to všechno u prdele kolik kdo dostane. Sem neřekl, že nemaj dostat další příští rok. Ja jen že by se Praze nic nestalo kdyby z těch 30 něco málo dostala Ostrava a pak by si to Praha vynahradila z tý další várky, tak aby to vyšlo jak to soudruzi naplánovali. Určitě ani tak těch 5 jednotek nedostanou najednou, aspoň by se to snima naučily.
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 656
Registrován: 5-2003
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 12:56:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na opavskou dvě stačí. Řekněme tři, ta třetí může být záloha a jezdit letmo jinde. Klasickou panťotrať 321 a okolí nevykryjí, to bychom se museli bavit o jiných počtech. Nehledě na tragický stav svršku na 321 a TR 80 km/h. Pro nasazení na opavskou je rozhodně víc důvodů než dělat zmatky na ostatních ramenech.
Co se týká faktu malého počtu jednotek dislokovaného jinde než v Praze, je to poněkud zcestné, protože ve výhledu tam ty jednotky budou stejně, takže jednou se stejně začít musí. Navíc za těch 10 let už by mohly být mouchy vychytané, takže nepůjde o experimentální základnu. A při troše operativnosti by jistě šlo řešit servis ve spolupráci s blízkým výrobcem.
Jpnk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 169
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 12:59:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A proč dva kusy stačí jeden brzo ráno(cca 3:20) rychlík Praha - Ostrava a zpět(cca 20:30) mezi tím obraty na vytížených spojích na Ostravsku.A bude uspokojena i poptávka po nových vozidlech i cestou.
Bude hůř,dobře už bylo.
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 657
Registrován: 5-2003
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 13:06:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je docela geniální myšlenka :-) Tyto časy jsou poslední větší díry během 24 hod. Stejně to směřuje k jednomu centrálnímu velkodepu pro celou zemičku :-).
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1633
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 13:41:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jpnk:
Má se mlčet, když je s kým a o čem,
zná to každý...
Koe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 14:18:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na slavnostní zahájení si tam jednu pučte, šaškárna musí bejt, ale pak vrátit. Když si někdo něco umane, tak jsou věcné argumenty k ničemu. Jsi z Opavy? "je rozhodně víc důvodů"... ale asi jsou tajné, jinak by se jim leckdo mohl úspěšně smát...?
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1636
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 15:18:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šaškárna bude muset pokračovat i dál, protože jak jinak by potom odůvodnili elektrizaci do FM.
Má se mlčet, když je s kým a o čem,
zná to každý...
Koe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 15:22:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jedině tak. Takže "více důvodů" začíná vylejzat na světlo.
Jpnk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 170
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 15:42:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bkp máš pravdu chyběl
Bude hůř,dobře už bylo.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1637
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 15:48:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to jóóó...
Má se mlčet, když je s kým a o čem,
zná to každý...
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 658
Registrován: 5-2003
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 17:10:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koe: Ten věcný argument je stále jen natřískaný vlak? Zatím jsem si ještě nic rozumného od člověka, který v tom má podle svého mínění o sobě naprosto jasno, bohužel nepřečetl.
A jen na doplnění, z Opavy nejsem a pražským panťákem jedu asi tak stejně často jako po 316, takže mě osobně to může být šum a fuk.
Bugear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 21:40:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

@Bkp(30.1., 11:08): Že se tam x43 vyskytuje tak často, momentálně tam jsou v turnusu myslím 2x(749+4xB(d)t) a potom nějaké x43, ovšem vzhledem k jejich potřebě především na rychlíky častěji 742+?x020 (pravda někdy 742+?x043), případně 843+2x020+2x043+843, 843+?x020+843 či jiné kombinace, takže takový pokles kvality a překvapení by to nebylo. O rychlících se nebavím, tam stejně x43 zůstanou.
Co když ovšem výkony zůstanou Olomouci. A ta má 451, kterých bude z Prahy postupně dostatek.
810: lepší udržovaná koženka než neudržovaná plyš.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1641
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 22:22:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co když ovšem výkony zůstanou Olomouci. A ta má 451, kterých bude z Prahy postupně dostatek.

Tím pádem by se tam tak za 40 let mohly dostat i ony vytoužené 471!
Má se mlčet, když je s kým a o čem,
zná to každý...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace