K-report
 

Archive through 25.leden 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Trať 220/221 » Trať 220/221 - čtvrtý koridor... » Staré archivy » Archive through 25.leden 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Grim_reaper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 11:43:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud strojvudce prijizdi k zhasnutemu navestidlu chova se jako kdyby na navestidle byl znak stuj.
Mozna kdyby se navestidla doplnila o indikator "zrusene navestidlo" a ten se prepinal spolecne s navestidly, ale asi by to byl pekny zmatek
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 298
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 12:54:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není možné mít dvě soustavy návěstidel. Jak by se to přepínalo, kdyby jely vlaky za sebou ve sledu? Jak by se zachoval fíra, kdyby jel ke klacku s křížem a najednou mu na něm naskočilo stůj?
Poborskiii, namaluj situační plánek s popisky, co jsou stará a co nová návěstidla.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 614
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 14:59:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohužel jsem si toho ráno nevšiml. Ale jste si jistí, že je to návěstidlo pro vlaky od Prahy na jih? Tam je skutečně mezi odjezdem v Hostivaři a vjezdem do Uhří málo místa. Logičtější by bylo, aby platilo pro opačný směr - rozdělovalo by tak úsek odjezdy Uhříněves (u Metransu) - vjezd Hostivař. Konečně, je to přibližně v místech předvěstí do Hostivaře, ne?
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2498
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 16:06:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem se byl podívat, je to přesně podle plánku, co jsem viděl před vánoci. Ve směru jízdy od Hostivaře (u konce PHS) stojí předvěst, za strážními domky stojí návěstidlo autobloku a cca dvěstě metrů za ním, hned před nadjezdem, stojí vjezdové návěstidlo. Z opačné strany od Uhříněvsi stojí před zastávkou seřaďovací návěstidlo. Vše u 2.TK, ale u 1.TK už jsou ve stejných místech připravené jámy pro patky návěstidel.
Tak mi tedy vysvětlete, proč mezi předvěstí a vjezdem stojí oddílové návěstidlo autobloku(a ke všemu cca 200 metrů před vjezdem)?!
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Dispečer221
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 16:37:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No nevím ale spíše mi to připadá jako že by to měla být opakovací předvěst,nebot pod návěstním štítem bude zřejmě 5 při jízdě do odbočky.
Ice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 437
Registrován: 10-2002
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 17:00:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dispečer221: Opakovací předvěst 200 metrů před návěstidlem na přehledné rovince by byl docela luxus. Dle mě to pod návěstním štítem je spíš terčík označující poslední autoblok...
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2500
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 17:37:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Raději sem dám fotky, abych to případně zas nepopletl, teď můžete dumat.
Od Uhříněvsi před zastávkou Měcholupy:

Od Hostivaře:
Předvěst v km 174,7(v pozadí hostivařské předvěsti km 174,6):

Návěstidlo autobloku (s terčíkem) v km 174,2, v pozadí vjezdové n. (km 174,0):

Vjezdové n. (km 174,0) těsně před zastávkou:


(Příspěvek editován uživatelem Poborskiii leden 20, 2006)
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2501
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 18:40:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Uhříněvsi u staniční budovy byly poraženy další dva stromy (viz šipky dole), zůstal už jediný (šipka vzadu):

Jinak dál Metrostav kolem hostivařského zhlaví hloubí jámy pro základy PHS a EŽ ve stanici hromadí značné množství stožárů a břeven, takže se asi zanedlouho budou stavět brány. V těch mrazech, co nastanou, betonovat patky asi nebudou.
Přímo v zastávce Kolovraty a jejím okolí bylo vyhloubeno cca 8 jam pro základy TV, zajímavé je, že vytěžená zemina byla odvezena a vysypána v místě bývalého hradla Výšiny. A zřejmě jediné betonování proběhlo v případě základu pro návěstní krakorec u 2.TK před Říčany (základ je zakryt pod textilií a není z něho moc vidět)
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Kolotomik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 491
Registrován: 7-2005
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 18:59:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

včera proběhlo jednani kolovratskeho předsedy stavebni komise s investorem o moznosti posunuti protihlukovych zdi v kolo u 1.tk blíže k peronu, aby za nimi mohlo vzniknout malé parkoviště, výsledek zatim neznam
Zbyněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 1-2004
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 19:18:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle mě je návěstidlo autobloku v km 174,2 určeno pro opačný směr jako předvěst vjezdového návěstidla do Hostivaře. Může být zatím jen nesprávně otočeno. Stávající předvěsti do Hostivaře pak budou zrušeny. Do této teorie mi ale nezapadá opačný směr, kdy by měl být autoblok zapojen přímo do závislostí na odjezdových návěstidlech směr Uhříněves a nebyly by tedy potřebné nové předvěsti v km 174,7.....
Beneš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 260
Registrován: 11-2003
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 19:19:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nedali to návěstidlo autobloku obráceně? Kdysi tu někdo znalý psal, že návěstní bod má být pouze ve směru Uhříněves Hostivař
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2504
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 20:05:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JJ, někdo tu zmiňoval, že autoblok má být pouze ve směru Uhříněves - Hostivař, protože mezi odjezdem v Uhří(u Metransu) a vjezdem do Hosti je úsek delší (vejdou se dva oddíly) než mezi odjezdem v Hosti a vjezdem do Uhří (k Metransu), kde se vejde jen jeden. Tím by se to vysvětlilo, kdyby ho omylem postavili obráceně. Nicméně je to podezřelé - stavěli ho lidi od AŽD přímo z MUV 69.4 AŽD. Avšak musím dodat, že v té situačce, kterou jsem před vánocemi viděl, bylo toto návěstidlo autobloku otočené do směru tak, jak je nyní postaveno. Koukal jsem do mapy se stavbyvedoucím od SSŽ a taky říkal, že mu poloha toho návěstidla nedává smysl. Že by to někdo špatně vyznačil ve výkresech a nikdo si toho ani při stavbě nevšiml? Je to dost podivuhodná situace..
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Beneš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 261
Registrován: 11-2003
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 20:34:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uhříněves bude celá podivuhodná Tak unikátní nádraží nebude široko daleko. Kde mají být vůbec odjezd. návěstidla Uhří? Jestli až v oblouku u Metransu (tedy 1000m před AB), tak ten opačný směr by dával smysl. Stejně mi příjde, že se to bude ještě jednou celý překopávat, až dojde v rámci ŽUP i na Hostivař. Zhlaví se bude muset posunout a tím pádem i návěstidla.
-sl-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.200.139
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 23:47:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

takže popořadě..

první fotka - světelné označníky, měly by být min. 50m od vjezdů, tedy vysunutí před zastávku není vyloučeno a popravdě už si z hlavy nepamatuju jak se tam dávaly (je to dlouho)..

druhá fotka - km 174,7 - pravděpodobně provizorní předvěsti; do provizorního zařízení příliš nevidim - dost se liší od projektu -, nově (oproti tomu, co jsem psal posledně) vím, že ve všech třech stanicích se na provizorku použije provizorní ESA11 s JOP umístěná v kontejneru.. rozepíšu se dál..

třetí fotka - km 174,2 - předvěstí směr Hostivař (t.č. z nějakého důvodu otočeny obráceným směrem)

čtvrtá fotka - km 174,0 - vjezdy do Uhříněvsi od Hostivaře
-sl-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.200.139
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 23:48:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak to rozepsání..

provizorní stavy budou řešeny ESou v kontejneru, jejich délka ještě není úplně jasná - jde tam o cenu za pronájem kontejneru s provizorní ESou o cca rok dýl kontra cenu za postavení ESy na stávající reléový poloautomatický blok a její předělání v okamžiku, kdy se na trati aktivuje autoblok.. je to vnitřní boj AŽD a závisí na tom to, kdy bude spuštěno definitivní zařízení v Uhříněvsi a Stránčicích..

problém automatickýho hradla do Hostivaře je v tom, že jeho výstroj bude v nové stavědlové ústředně v Uhříněvsi, která doposavaď nestojí.. z toho vyvozuji, že:
a) vjezdy Uhříněvsi potřebují své samostatné předvěsti (jako tomu je/bylo ve stávajícím stavu) - později budou aktivovány horní žluté na odjezdech v Hostivaři (až bude úvazka tam) a předvěsti se jimi nahradí
b) vjezdy do Hostivaře potřebují své samostatné předvěsti do doby aktivace oddílových návěstidel automatického hradla (jako tomu je/bylo ve stávajícím stavu)
c) oddílová návěstidla v km 174,2 byla sice vztyčena, ale aktivována budou až se spuštěním automatického hradla..

km 174,7 odpovídá zábrzdné vzdálenosti 700m..

nejde tedy o dvě soustavy, ale o to, že stojí návěstidla současně na provizorku i definitivku.. trošku to mate, ale je to tak správně.. na definitivních oddílech bude do doby spuštění kříž neplatnosti a je vyřešeno..
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2505
Registrován: 6-2003
Odesláno Sobota, 21. ledna 2006 - 00:10:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tím je to jasné, AŽD na nás tím otočeným návěstidlem přichystaly pěkný chyták. Já už tu právě začínal vymýšlet všelicos, aby mi to dávalo v této jeho poloze smysl.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
-sl-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.200.139
Odesláno Sobota, 21. ledna 2006 - 00:16:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nedává, nemá dávat.. do spuštění - buď začátek 2007 nebo jaro 2008 podle zvoleného přístupu budou ta oddílová návěstidla neplatná.. asi je líp otočit je do směru, kde je jasné, že platí vjezdy, které jsou hned za tím, než nutít fíry přemýšlet, proč tam to návěstidlo je a jestli platí..
Dispečer221
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 11-2005
Odesláno Sobota, 21. ledna 2006 - 11:40:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ice:Máš pravdu,teď z těch fotek je to jasné,trochu jsem se pídil a to návěstidlo autobloku se štítkem bude opravdu jako poslední návěstidlo autobloku směrem do Hostivaře(alespoň podle zdělení SDC).
Dispečer221
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 11-2005
Odesláno Sobota, 21. ledna 2006 - 12:03:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě jsem zapomněl že by před obloukem směrem k zastávce před obloukem u metransu měl být taky autoblok (fungující jako krycí návěstidlo)pro vyhybku platí jenom pro 2.tr.kolej.Podle současných předpisů je možno i ve stanici umístit návěstidla autobloku pokud je stanice tak dlouhá aby mohla být rozdělena na více úseků kvůli propustnosti (jako příklad použiji Čáslav),jinak zde bude zábrzdná vzdálenost 1000m,což odpovídá i vzdálenosti od vjezdových do Hostivaře od posl.návěstidla autobloku.
Na 1.tr.koleji směrem no Hostivaře by mělo být v úrovni autobloku návěstidlo (4.světelné) doplněné terčíkem 5,a dále poslední návěstidlo autobloku,jinak konec staničních kolejí budou ty návěstidla pro posun(jako označníky).
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2507
Registrován: 6-2003
Odesláno Sobota, 21. ledna 2006 - 12:11:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolotomik: pokud budou v zastávce Kolovraty brány TV, tak by se možná kvůli posunu PHS muselo měnit jejich rozpětí. Pokud jo, tak to by byl docela docela fofr s tou změnou, když např. vemu, že u 2.TK už jsou vyhloubeny jámy pro patky. Si vzpoměli docela pozdě.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 130
Registrován: 8-2005
Odesláno Sobota, 21. ledna 2006 - 14:21:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad -sl- : teď v tom mám trochu hokej, bude mezi Hostíkem a Uhří automatické hradlo nebo automatický blok? Moc mi nesedí, že by oddílové návěstidlo automatikého hradla bylo zároveň předvěstí do Hostíku, asi jsi myslel AB...
Pokud jsem to dobře pochopil, tak návěstní bod na trati bude jen ve směru Uhří-Host...?
Zdraví Martin
Kolotomik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 493
Registrován: 7-2005
Odesláno Sobota, 21. ledna 2006 - 15:41:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pobo: oni si nevzpomneli snad pozde, tech jednani probehlo v minulych mesicich prej hodne, ale vzdy bezvysledne a tohle melo byt posledni...
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2509
Registrován: 6-2003
Odesláno Sobota, 21. ledna 2006 - 17:32:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jestli se např. investor odvolává na projektanta PHS od Sudopu (jméno mám někde v mailech), tak bude domluva těžká. Taktéž jsem před rokem a půl s nimi neúspěšně řešil problém s PHS u svého domu, pak jsem to vzdal, bo jsem zrovna v tu dobu neměl dost sil se s nimi dohadovat. Nejspíš to chtělo řešit jednak přes obec a možná se sousedy v ulici založit sdružení a zúčastnit se stavebního řízení.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 306
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 21. ledna 2006 - 18:18:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin2:
Kdyby odd. návěstidlo AHr bylo předvěstí dalšího návěstidla, muselo by být toto 4světelné - Výstraha, Volno, Stůj, Přivolávačka.
Dalicek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 10-2005
Odesláno Sobota, 21. ledna 2006 - 19:30:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Budky v Horních Měcholupech už všechny komplet posprejované.

No to se dalo cekat..ale pockejme si,az budou posprejovane vsechny PHS,budky vyskleny,modre cedule posprejované..i když vetšina slusnych cestujicich za nic nemuze,tak bych tam ty budky prostě nedával..
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 11-2005
Odesláno Sobota, 21. ledna 2006 - 21:57:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro bezpečnost železniční dopravy bych udělal následující:

* přejezdy jako v Rusku, takže kdo nezabrzdí, tak se rozbije o pancéřové štíty, teré budou vysunuty v momentě průjedu vlaku
* celou trať bych obehnal SS alespoň 3000 V, protože způsobuje vážnejší zranění než ~. Aby se tam takoví kteténi jako sebevrazi a hrdinové nemohli vůbec dostat.

Jinak s těma budkama to je fakt problém. Když tam dáte kameru, tak ji někdo ukradne... Tady asi pomůže jen tvrdá výchova ve škole a hlavně doma. Za každý sebemenší prohřešek je nejen zmlátit, ale museli by si jej hlavně odpracovat.

Já takový přístup prosazuji všude kolem sebe (i v práci), jsem sice nepopulární, ale má to své ovoce...
Donner au train des idées d'avance...
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 308
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 21. ledna 2006 - 23:26:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rail2005:
Když dám kameru na sloup TV, tak na ní nikdo nedošáhne, a když dám dvě na sloupy tak, aby se vzájemně "viděly", tak je nikdo neukradne.
-sl-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.201.234
Odesláno Neděle, 22. ledna 2006 - 02:47:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin2: nevyjádřil jsem se přesně, plavu v definici automatického hradla a automatického bloku, obzvlášť v případě, že jde pouze o jeden oddíl a předvěsti vjezdů jsou sloučeny s odjezdy předchozí stanice - pro to, co dělám tuhle znalost nepotřebuju, i když je to ostuda..

ve směru Uhříněves - Hostivař to je skutečně klasický AB se dvěma prostorovými oddíly, v opačném směru AB s jedním oddílem.. pravdu má Qěcy, oddílové návěstidlo automatického hradla by muselo mít přivolávačku (ČD D2, čl.287), tedy muselo by být čtyřsvětlové..
Dispečer221
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 22. ledna 2006 - 12:21:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

sl:Jenom bych upřesnil že v opačném směru se nepočítá s autoblokem tedy Hostivař-Uhříněves,ale s klasickými předvěstmi.Je to způsobeno tím že se stanice Hostivař modernizovat nebude a tudiž zde budou odjezdová návěstidla která nebudou předvěstí.Co se týče předvěstí mohli by být umístěny na zkrácenou vzdálenot nebot je to do kopce,v tom případě by tam museli být umístěny ještě 2 pruhy nad předvěstí,ale v dodatku se to uvede.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 310
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 22. ledna 2006 - 12:50:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

-sl-:
Autoblok se od AHr (v případě, že jde pouze o jeden oddíl a předvěsti vjezdů jsou sloučeny s odjezdy předchozí stanice) donedávna lišil pouze tím, že kóduje VZ. Nyní to umí i AHr, tudíž se nedá vůbec rozlišit, jestli jde o AB, nebo AHr.
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 865
Registrován: 11-2003
Odesláno Neděle, 22. ledna 2006 - 12:56:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdá se mi, že by měl bejt taky rozdíl v nátěru... Návěstidla autobloku jsou natřený stříbrně nebo spíš šedě, naproti tomu návěstidla AH by asi měly bejt červenobílý, ne?
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Dispečer221
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 22. ledna 2006 - 14:06:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlavní rozdíly mezi autoblokem a automatickým hradlem jsou vtom že auto blok má základní návěst volno a funguje jako předvěst,a auto hradlo má základní návěst stůj a nenávěstí předvěst,v tom případě se liší i nátěry návěstidlo autobloku má bílý nátěr kdežto autohradlo červeno bílý stejné šíře,co se týče kodování VZ kodování (přenos) fungoval jenom na autobloku.
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 131
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 22. ledna 2006 - 15:48:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěci vím vím:-)), proto sem se ptal. Ty čtyři světla mi byly divný.
Takže Ahr už někde kóduje? Nebo si myslel, že je to jen někde připravené, ale není to spuštěné a ani předpisově ošetřené...
Zdraví Martin
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 311
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 22. ledna 2006 - 18:05:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdeněk a Dispečer221: Kdybyste četli pořádně, tak víte, že jsem psal o AB/AHr v mezistaničním oddílu s předvěstmi sloučenými s odjezdovými návěstidly. Tudíž žádná oddílová návěstidla to nemá a nemá to ani samostatné předvěsti. Takže to poznat NEJDE a řekl bych, že je to i technicky úplně stejný.

AHr prej kóduje na trati 190 mezi Ražicema a Protivínem.
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 22. ledna 2006 - 21:09:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nekóduje... Nebo nějaká velmi nedávná novinka?
Proto jsem se ptal, kde to kóduje, zda se jedná o tenhle úsek nebo je ještě jiný.
Zdraví Martin
P.S. Předpisy to zatím také nepodchytily...
-sl-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.201.122
Odesláno Neděle, 22. ledna 2006 - 21:46:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdeněk (barvy stožárů): ano, pokud by to bylo oddílové návěstidlo AHr, barevné značení (rozlišení platnosti návěstidla permisivní/absolutní) by bylo jiné než u AB, ale ne co se týče stožáru návěstidla (ten je tušim shodný), ale terče (?) pro značení návěstidla..

Dispečer221: radši snad neupřesňujte.. načtené to ale máte pěkně..
Dispečer221
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 22. ledna 2006 - 22:51:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy:V tvém příspěvku byl docela chaos,vím o čem byla sice řeč a v branži předpisů se pohybuji cca 15 let,no pokud vím tak autoblok je oddílové návěstidlo a je jedno zda je v mezistaničním oddílu nebo mezi hlavními návěstidly,už že to je 3 světelné a je pod ním terčík "poslední návěstidlo autobloku" to znamená že to nemůže být auto hradlo.co se týče kodování auto hradlo kodování mít nemůže nebot nepředvěstí žádnou návěst,viz předpis D1 a Z1.
Piš aby to každý pochopil.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 312
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 00:05:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dispečer221:
Můj příspěvek byl zcela jasný a nepojednával o TZZ v úseku Hostivař - Uhříněves, páč tam stojí klacek s terčíkem.
Předpis D1 mi připomínat nemusíš, a Z1 stále neexistuje. Nicméně oboje musím pro svou práci umět

Martin2:
Tak asi ještě nekóduje, ale připravený to AHr na kódování je. Má se tam jezdit 120, takže je to i nutný. Ale asi je tam furt starej svršek, tedy se kódování zapojí až po modernizaci koleje. Už tak 5 let jsem úsek Protivín - Ražice neprojížděl, tak nejsem v obraze.
Kolotomik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 496
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 06:12:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dnes výluka:

- hostí-uhří 1tk. 07.50 - 15.00
- uhří 1 staniční kolej 07.50 - 15.00
- uhří - napěťová liché skupiny staničních kolejí
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 991
Registrován: 8-2004
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 13:39:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dispečer221:
Nechápu, proč nemůže být odjezd z Hostivaře směr Benešov současně předvěstí do Uhříněvsi, když odjezd směr Praha je předvěstí vjezdu do odbočky Záběhlice.
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.

Cestování s ČD škodí zdraví!
Dispečer221
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 11-2005
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 15:06:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch:To určitě být může (a púvodně to tak bylo plánováno),ale vzhledem k tomu že jsou tam umístěny ve směru Benešov návěstidla na 2-světla a jsou asi od nového vjezdu do Unříněvse na 700m,předpokládám že ještě v oblouku bude asi zábrzdná vzdálenost 700m a tudiž do 100km/h.Je otázka jestli je oblouk za Hostivaří opravdu na 120km/h,nebo ne.
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 11-2005
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 16:39:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co jsem se tam již několikrát svezl a díval jsem se ze strany na klopení oblouku, myslím, že by se tam jezdit 120km/h s klasikou skutečně dalo.

Možná to bude chtít jen nějaké dodatečné podbití. Možná je to v současné době optimalizováno pouze na 100km/h, protože více zatím nemá smysl. V dřívějších materiálech se mluvilo snad i o 130km/h...

Více o tom bude snad vědět Poborskiii...
Donner au train des idées d'avance...
-sl-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.202.150
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 18:09:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dispečer221: přestaňte mlžit, pokud by jste četl, zjistil byste, že jsem tady psal cosi o provizorce a definitivce (Pátek, 20.leden 2006 - 23:48; jen si nahraďte ostudnej překlep AHr autoblokem - byl jsem línej přemýšlet, a koukat do zpráv co tam přesně je, a plácl jsem zde nesmyslné zařízení, za což se diskutujícím omlouvám..)..

úspěšně to splétáte dohromady a tvoříte fámy.. pokud máte přístup, o čemž jste se tu šířil, ověřte si informace v situačních schématech patřičných provozních souborů (zejména výkres 0201 v PS 06-01-01, části A)...
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 867
Registrován: 11-2003
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 22:07:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže: myslím, že byste tu radši neměli tyhle věci rozebírat. Protože jestli si někdo plete návěstidlo automatickýho hradla a autobloku, a navíc je od dráhy, tak ho budu asi muset povolat na přezkoušky... Navíc je mezi nima hodně velkej rozdíl!!! A předvěst AH nemůže být v žádném případě sloučená s odjezdovým návěstidlem! A to ani na provizorce!!!
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Michal_novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 234
Registrován: 11-2002
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 00:57:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, tak to by me zajimalo proc by nemohla byt sloucena predvest oddiloveho navestidla AHr s odjezdovym navestidlem. (obecne)
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 868
Registrován: 11-2003
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 17:09:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemůže být už i z praktických důvodů. Automatické hradlo může být v mezistaničním úseku pouze jedno. Jeho umístění souvisí s propustností tratě. Pakliže by bylo odjezdové návěstidlo současně předvěstí AH, znamenalo by to, že mezistaniční úsek je tak krátký, že je zbytečné tam AH umisťovat. Chápete to? Něco jiného je to u automatického bloku, kde někdy traťové zabzař navazuje na staniční zabzař, a tedy spolupracuje...
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1001
Registrován: 8-2004
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 17:42:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dispečer221, -sl-:
Děkuji. Udělali jste mi v tom ještě větší bordel, než jsem měl.
Nyní mám tedy zato, že předvěsti jsou pouze dočasné, a že časem budou předvěstmi do Uhříněvsi odjezdy v Hostivaři.....

Rail2005:
V tom oblouku by se mělo v budoucnu určitě jezdit více než 100 km/h. Nějaký čas to ovšem trvá. Nejspíš, než si trať "sedne" a tak. Se stejným přístupem se setkávám i na 3.koridoru, když v úseku Červenka-Olomouc byl koridor hotov snad více než rok, než byla povolena 160-ka. Do té doby jen 120 km/h (t.j. dokonce méně než před koridorizací!).
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.

1000 příspěvků pro K-REPORT
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 318
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 19:05:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdeňku, myslím, že píšeš o koze a jiní o voze.
Došlo tu k omylu a pak se tu řešil POUZE rozdíl mezi AB a AHr v MEZISTANIČNÍM ODDÍLU. To je závazná předpisová definice. Tak nechápu, proč do toho zatahuješ jakákoli oddílová návěstidla. A řešíme tady, jak se pozná AHr od AB v tom mezistaničním oddílu, pokud to TZZ vůbec nemá samostatné předvěsti.

MMCh:
klíďo může existovat autoblok se samostatnými předvěstmi oddílových návěstidel (odd. náv. tak budou jen dvousvětelná a budou mít bílý označovací pás.

AHr s kódováním VZ se nedá rozlišit od AB, pokud to AHr nemá oddílové návěstidlo (čili jest v mezistaničním oddílu) a nemá samostatné předvěsti.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 408
Registrován: 2-2004
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 20:22:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AB je TZZ s permisivními návěstními body, které jsou si navzájem předvěstmi (to je citace z nějakých skript).
Návěstní bod AHr má význam absolutní.

Takže: bude TZZ při jízdě směrem z Hostivaře do Uhříněvsi kódovat?
Zbyněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 168
Registrován: 1-2004
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 20:55:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěci: TZZ AHr s kódováním nebo bez samostatných předvěstí u ČD neexistuje ani není schváleno a zavedeno!
Poslední schválená a zavedená verze AHr je AH88....
Zbyněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 169
Registrován: 1-2004
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 20:57:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Desiro: TZZ mezi Hostivaří a Uhříněvsí bude typu AB (asi ABE-1) takže bude kódovat.....
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 319
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 22:24:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TZZ AHr s kódováním nebo bez samostatných předvěstí u ČD neexistuje ani není schváleno a zavedeno!
Poslední schválená a zavedená verze AHr je AH88....

To ale neznamená, že to nemůže být, nebo že neexistují pasquily.

A jak je to s HPB? Je typově zavedeno hradlo HPB:
a) bez samostatné předvěsti oddílového nývěstidla?
b) jehož oddílové návěstidlo je zároveň předvěstí dalšího hlavního návěstidla?

A pár příkládků:
Copa je za TZZ mezi Vršovicemi os.n. a Hlaváčem?
Copa je za TZZ mezi Vyšehradem a Vršovicemi os.n.?

-v obou případech je v dokumentaci uváděno "AHr bez návěstidla" a v obou případech to nemá samostatné předvěsti.

(Příspěvek editován uživatelem Qěcy leden 24, 2006)
Zbyněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 170
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 05:47:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěci: to je velice dobrý příklad: Chtělo by to kouknout do Průkazu způsobilosti, co je tam konkrétně uvedeno...ale věřím tomu, že je tam nějaký pakvil...Odjezd z Vršovic je zároveň předvěstí vjezdu do Hlavního....ale určitě nekóduje...kóduje se až ve staničním úseku od vjezdu k cestovému návěstidlu (ve 3 vinohradském)
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1497
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 08:05:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

obou případech je v dokumentaci uváděno "AHr bez návěstidla"

Jenomže to je (v těchto ultrakratičkých úsecích) o názvu zařízení, nikoliv o technické podstatě. Kdysi jsem se na to tázal zodpověného zab. zař.-člobrdy a dostal jsem třeba odpověď mezi X a Y je něco co sám neumím zařadit a asi to bude autoblok, ale protože to tam nekóduje tak se to jmenuje autohradlo.

Rozdíl mezi autohradlem a autoblokem je poměrně dost zásadní (AHr je jenom vylepšený RPB) a AHr kódovat neumí (na Slovensku ano, otázka za jakou cenu).
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 09:29:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: to mi je jasné. To je standardní technologický postup u štěrkového lože, že si to musí nějaký čas sednout. Když už jsme u toho. Na 4.koridoru bych dělal všechny přeložky jako FFB (Feste Fahr Bahn). FFB má sice delší dobu výstavby, vyžaduje maximální přesnost při usazování, avšak je téměř bezúdržbová a hlavně lze ji již od začátku pojíždět maximální rychlostí.

Je sice malinko hlučnější než klasické pružné upevnění ve štěrkovém loži, ale naproti tomu se vlak zase chová ještě o něco klidněji - opravdu doslova pluje.
Donner au train des idées d'avance...
Michal_novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 236
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 14:57:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Zdenek: No, treba na vytizeny usek dlouhy 2 km by se to pouzit klidne mohlo a odjezdove navestidlo by predvestilo oddilove navestidlo AHr a oddilove navestidlo AHr by predvestilo vjezdove navestidlo. I kdyz misto toho by se dal pouzit AB, ale kdyby bylo AHr levnejsi nez AB, tak by to bylo vyhodnejsi (ovsem bez kodovani)
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 870
Registrován: 11-2003
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 16:34:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Michale_novotny zřejmě nechápete podstatu. Prostě to nelze. Snad to tu po technické stránce někdo vysvětlí. Ale měl byste číst o několik příspěvků výše...
Mmch, pokud je AH bez návěstního bodu, nebudou tam ani jeho předvěsti, ale to snad je jasné...
Rail2005: Pevná jízdní dráha (PeJD) je sice dobrá věc, ale pokud tam budou jezdit vozy, kterými ČD, a.s. v současné době disponuje (=stará B, AB, apod) tak se cestující zblázní. V těchto vozech, které se používají na většině vlaků, je hluk z PeJD tak neúměrný, že je to až nesnesitelné. Něco jiného je to v moderních tlakotěsných vozech, např od Siemensu...
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Michal_novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 237
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 18:10:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, prave po technicke strance zde problem opravdu nevidim, minimalne u slouceni predvesti a odjezdoveho navestidla - jde o par rele navic, ktere zajisti prepinani zeleneho a horniho zluteho svetla na odjezdovem navestidle. Pokud tam je jiny technicky problem, tak bych byl rad, kdyby me ho nekdo vysvetlil.
Dispečer221
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 18:55:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro všechny co se zajímají o problematiku TZZ mezi hlavním a vršovicemi a vyšehradem:
ŽST Praha hl.n.je vybavena RZZ a ELMZZ. RZZ AŽD 71 s číslicovou volbou.RZZ není vybaveno přenosem návěstí na návěstní opakovač vlakového zabezpečovače HV. Přenosem jsou vybaveny pouze koleje 101,102,103,105,201 a 202.Všechna návěstidla jsou světelná - typ - AŽD 70.
Osobní nádraží v Praze Vršovicích je vybaveno SZZ III.kategorie - RZZ.V trati PVO - Praha Vyšehrad je TZZ III.kategorie - trať.souhlas, navazuje z obou stran na SZZ (RZZ + ELM).
V trati PVO - Praha hl.n. je TZZ III.kategorie - traťový souhlas, navazuje z obou stran na SZZ (RZZ).
Praha Vyšehrad:
Praha hl.n. -Automatické hradlo
Praha Vršovice os.n. -Automatické hradlo
Snad to trochu přispěje k objasnění otázek,údaje použity ze SŘ.A jedna zajímavost:
ŽST tvoří jeden organizační celek, který se skládá z : obvodu Praha hl.n. a Odstavného nádraží jih.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 413
Registrován: 2-2004
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 19:12:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Snad to trochu přispěje k objasnění otázek,údaje použity ze SŘ.
... a tam jsou blbosti. Např.:

ŽST Praha hl.n.je vybavena RZZ a ELMZZ. RZZ AŽD 71 s číslicovou volbou
Ve skutečnosti je tam AŽD 71 s JOP.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace