K-report
 

Archive through 23.leden 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » 814+914 » Staré archivy » Archive through 23.leden 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
830026
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 218
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 14:42:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vpodstatě se dá říct, že zavedení Sageaty Albastry (Modrý šíp) se podobá u nás Pendolínu - reklamní kampaň byla značná a cíl stejný. Ale narozdíl od ČD to funguje. Důležité je, že pokrylo hlavně motorové tratě, a vzhledem k tomu, že mají/v nejbližší době budou mít/ 120 Desir, těžko většinu IC odjedou klasiky. Před zavedením tohoto produktu jezdily po Rumunsku IC, ale výhradně po elektrických tratích a méně často. CFR se prostě tento kousek podařil a teď mají rychlé spojení všech větších měst bezkonkurenční dopravou. Za těch pár let se Rumunsko v tomto ohledu neuvěřitelně změnilo a co se týče investic do vozového parku, tak se jedná o x-násobně větší, než je tomu u nás. Měli bychom se stydět.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 916
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 15:59:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No s tím stydět bych to nepřeháněl. Jako Pražák se vozím převážně EC/IC, 471, 854 (ty kupodivu i mimopražské). V Rumunsku mě vlaky kromě IC/EC a těch pár desir neoslnily. Tak rychle to nepůjde. U nás máme i nějakou migraci vozidel z blízkého zahraničí - už dnes nepřítel řady 814/914 čislo 1.
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 236
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 16:59:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

830026: a je ti jasný, že kdyby se investovalo, jdou do muzea/šmelcu 830 jako první?
830026
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 219
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 17:25:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já osobně se teda za to stydím - jakožto člen EU nejsme pořád schopni čelit neustálému stárnutí vozového parku, zastavit zhoršující se stav dopravy (nejen železniční) na regionální úrovni, neschopnost konkurovat silniční dopravě. A pak se podívám, a všude kolem se situace (alespoň z hlediska obyčejného kaštana) zlepšuje rychleji:
Slovensko: Likvidace starých čtyřnápravových motoráků (i když jakožto fandy mě to neuvěřitelně vadí), brzy již zrekonstruované všechny 810, ŽOS Vrútky neustále chrlí desítky rekonstruovaných plně klimatizovaných vozů, které jsou nasazovány především na vnitro - v relaci Bratislava - Košice se již téměř nesetkávám s koženkou (pokud zrovna nejedu s Excelsiorem nebo Cassovkou a nesedím zrovna v té 100% klimatizované 1. třídě ZSSK, tak mě čeká "starádobrá" zahnědlá pomsta v podobě koženky ČD), kompletní výměna Električek v Tatrách, alespoň šest Štádlerů. Jako částečnou daň za toto vidím, radikální omezení provozu zejména na regionálnícg tratích a neuspokojivou nabídku spojů,
Rakousko a Německo přeskakuji,
Polsko: Tam je situace velice špatná, není co závidět,
Maďarsko: Běžné vlaky tam jezdí extrémně zahumusené a voní Balkánem,
ALE: síť IC s přípoji celkem slušnými InterPici (810 v hooodně luxusním provedení), mraky EC vozů alá Bmz (SGP na 200km/h) - právě v těch se my, Pražáci, vozíme na EC, ve vozech 810 rozhodně není koženka 3+2, ale normální plyšové "čtyřky" a záclony, snad 10 nových Taurusů, nová Desira, nové Marfuše, ale ty, jak moc dobře víme, jsou nic moc,
Slovinsko: Desítky dvou a třídílných elektrických Desir, tři třídílná Pendolína, která narozdíl od našich jezdí, objednány čtyřsystémové Taurusy (tento rok budou již první na SŽ),
Rumunsko: 120 Desir jen mávnutím kouzelného proutku, četné rekonstrukce vozů ve vagonce Astra Arad, nasazované na IC, další rekonstrukce "zelených motoráčků" z třicátých let a s nimi již po rekonstrukci patrně všechny "Arpády" z let třicátých a čtyřicátých, probíhající reka jednostanovišťových Faurů, dovoz a reko 40 souprav "šinobusů" z Německa, v nejbližší době patrně dostanou ojeté 628 z Německa,
Bulharsko: Objednáno tuším 25 a 25 elektrických a motorových Desir.
A co u nás? Ubohá dodávka asi 30 SGP vozů, i když bychom je potřebovali jako sůl, ke všemu se jedná o vozy, které si na sebe v zahraničí vydělají,
Zhruba stejný počet 471 (z toho jich je teď asi 2/3), a 7 statečných Pendolin, ostatní jsou nic moc reka nebo se teprve rozbíhají -
- to se nemám stydět?
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1538
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 18:02:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

120 Desir jen mávnutím kouzelného proutku

Tato věta výstižně vyjadřuje Váš značně naivní pohled na věc.
...Život je kabaret a flám!
Chytrej bůh kabaret dal nám - tak měj rád svůj kabaret!
830026
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 220
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 18:57:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: jistě jistě, já jsem ten naivní.
Bohužel jste tu mojí větu nepochopil správně, nicméně od těch, kteří zpravidla nejsou schopni splodit příspěvek delší než jeden řádek jsem to ani nečekal.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 463
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 19:04:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

830026: A za řadu 830 se nestydíš (zvlášť za 830026), co?
Proč???
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 237
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 19:05:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, klid v sále, prosím. Bkp má pravdu, pohled na vozový park je věc, která vyžaduje hlubší znalosti o železnici, než co se vejde do jednoho dvou atalsů vozidel. Bohužel nevím přesně, jak Rumuni svá vozidla financují, pročež taky takovéto příspěvky nepíši.

830026: dovolil bych si připomenout, že jedna věta od Bkp obsahuje lecky více informací, než Váš sice dlouhý, ale poněkud bezobsažný příspěvek. A je fakt zajímavou dichotomií či kontrastem, když nejprve někdo horuje za co nejvíc provozních 830 a pak lká nad stavem, jehož je jejich provozní nasazení symptomem.
830026
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 221
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 20:27:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice: Jakožto fanda se za ně rozhodně nestydím. A těch, co skončily v Třebové je mi úpřimně líto.

Jtb: Já jsem se pouze snažil shrnout situaci. Nevidím žádný kontrast na tom, že na jednu stranu hájím 830 a na druhou si zároveň stěžuji na současný stav. Bohužel lidé, kterým tato legenda leží v žaludku, jako jste například vy, si asi myslí, že když nahradí těch několik veteránů (ne šrotů) skvělými 810, že se situace nějak zlepší - naopak, ona se jen zhorší. Už jsem vysvětloval, že pokud budou nahrazeny např. Desirem, tak budu moci říct, sice se slzou v oku, že situace se zlepšuje. Příspěvek, na který reagujete je psán z hlediska cestujícího, o kterého jde především. A tak ještě jednou: prostě nevidím jako kontrast, když na jednu stranu hájím z hlediska pohodlí 831 na Horažďovické a na druhou stranu nadávám na koženky v úseku Praha - Bohumín.

Poněkud mě překvapuje, že nekritizujete příspěvek z hlediska obsahu, popřípadě ho nedoplníte vlastními poznatky, ale nějak se navážíte do autora, který tu "vyznává" 830.
Fantomasdc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 973
Registrován: 7-2002
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 22:57:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mno, já tvůj příspěvek pochopil tak, že tady běduješ nad všeobecnou zastaralostí parku vozidel ČD. A 830 a 831 tu zastaralost jenom potvrzujou. O pohodlí snad řeč nebyla, ne?
830026
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 223
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 23:15:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fantomas: No byla i nebyla. Já ten příspěvek psal z pohledu cestujícího, který vnímá, jestli se veze v zatuchlém B-čku nebo v Bmz. Snažil jsem se vysvětlit, že trošku majetnější cestující má i v (z našeho pohledu rozvojového) Rumunsku možnost dovést se do jakéhokoliv většího sídla na úrovni, což se u nás říct rozhodně nedá.
Ale bohužel jsou lidé, kteří mě nemají moc rádi kvůli mému kladnému postoji k 830/1, takže to na mě vytáhli nejen v této diskuzi. Doufám, že ty k nim nepatříš.
Jinak můj příspěvek byl psán jako běd nad stavem vozového parku ČD, ale to s kulturou cestování souvisí víc než úzce, ne?
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1550
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 21:36:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ačkoli legendární Dromolog se na tomto DF již nějakou dobu nevyskytuje, tak jeho "odkaz" je stále živý. Anebo jak jinak si vysvětlit, že někdo se projede po nějaké cizí zemi vlakem, v MišMaši si přečte, kolik Desir tamní státní dráhy koupily/kupují/koupí, na základě čehož píše slátaniny, ve kterých to hodnotí, a na základě toho mu vyjde míra vyspělosti* té či oné železniční správy, a to absolutně, anebo v porovnání s jinou, a navíc takovouto "analýzu" nejenže zde zveřejní, ale zuby nehty ji i brání. (Aniž by si uvědomil, že je ostatním (už dávno) (jen) pro srandu.)

*a míra spokojenosti jejích zákazníků
Má se mlčet, když je s kým a o čem,
zná to každý...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1551
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 21:37:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jtb: Díky moc!
Má se mlčet, když je s kým a o čem,
zná to každý...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18780
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 23:19:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A já už měl výčitky, že jsem si na něj vzpomněl jen já .
Však on se vrátí (pokud už to náhodou „potají” nečte) a s ním přijde zákon
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 3-2005
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 04:27:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: není zač a také není nad to se soudružsky poplácat po ramenou v boji s třídním nepřítelem...

830026: s Vámi se nemá cenu pouštět do hlubší diskuse, takže jednoduchý argument: nevím, jak často se svezete těmi stále turnusovanými 830, ale já být nezasvěcený cestující, klidně volím hopsající 810. Po padesáti letech v provozu řádně páchnou toalety, netěsní dvěře a hlavně si člověk vážně začne říkat, co že to je za neavizovanou historickou jízdu. Těch archaismů je v 830 taková spousta, že to představu o soudobém cestování vážně nenaplní.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4506
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 07:21:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

m.z. - ne, s ním přijsou ŽSR a MÁV :-)
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1488
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 07:46:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohužel lidé, kterým tato legenda leží v žaludku

Mně žádná 830 v žaludku rozhodně neleží, většině diskutujících patrně taky ne. Akorát se píše rok 2005 a řada 830 patří už minimálně 10 let do muzejí, na nostalgické jízdy nebo do kovošrotu.

že když nahradí těch několik veteránů (ne šrotů) skvělými 810, že se situace nějak zlepší - naopak, ona se jen zhorší.

Zajímavý je, že tůristi na Šumavě z 810 a spol. nejsou sice kdovíjak odvázaní, nicméně při svezení v 830/1 prskají smíchy (opravdu viděno a né jednou).
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18793
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 10:41:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A při svezení nacpanou 810 vzteky :-(.
Ale asi jen na málo místech bude úbytek cestujících tak velký, aby se opravdu nevyplatilo provozovat levnější 810...

PS:
Na Bmx tady kolem Budějc teď taky lidi koukají docela nevěřícně...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 11:07:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Jtb - Tak to bych nesouhlasil. Já se naopak modlím aby místo 810 přijela v Klatovech k nástupišti 831. A to si myslím že patřím už dnes spíše k cestujícím, než k fandům železnice.
810 je sice modernější, ale na kvalitě přepravy v ní to však není moc znát.
Víte něco o historii lodní dopravy na Hracholuské přehradě a Boleveckém rybníku u Plzně?
Ano? Tak mi prosím napište!

Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1565
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 11:25:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já naopak doufám, že v Klatovech k nástupišti nepřijede 810 ani 831.
Má se mlčet, když je s kým a o čem,
zná to každý...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18803
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 11:31:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když máš na taxík... :-):-(
Už aby ten čas nastal a jezdily tam alespoň 842. 810 jsou na Špičák docela úlet.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 239
Registrován: 3-2005
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 12:35:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

830 fakt vzbuzuje neskutečný údiv a zároveň dává klacek do rukou těm, kteří v nadsázce mluví o železničních vozidlech v Česku jako o "stoletých". Měl jsem tu čest při jedné jízdě po pravém břehu Labe pozorovat neskutečný údiv své přítelkyně nad klikou na stahování oken, žárovkami ve stropu atd. Nota bene šlo o tu 830, která měla interiér vytapetovaný, takže hnus na entou. Ale to jsme odbočili.

Bavíme se tu o 814 a já bych rád našel závěr o tom, jestli je to nejvhodnější platforma pro modernizace. 830 má sice lepší chodové a trakční vlastnosti, než ubohá 810, ale do 41-47 let starých vozidel na de facto pensylvánských podvozcích nikdo investovat nebude a je to dobře. Dny jejich pravidelného nasazení se chýlí ke konci, smiřme se s tím. Já se taky rád nad spuštěným okýnkem jednou dvakrát ročně zaposlouchám do maybachovského basbarytonu, ale pro šotoušské sklony několika lidí přece nikdo nebude držet celou řadu v provozu, který je díky jejímu stavu leckdy už sotva udržitelný.

Park vozidel je třeba obměnit a to citelně. Zvolen byl systém nízkorozpočtové modernizace velké série. Osobně bych sice spíše horoval za nákup nových vozidel, ale to již nemá cenu hodnotit a komentovat. Co bylo na výběr? 810, 850/851 a dva kousky 860. Na základě tohoto je nutno celou modernizaci hodnotit. Že 814 hopsá a v obloucích píská je holt nezvratný fakt, jenže kdyby se modernizovalo jinak, každé z rekonstruovaných vozidel by dostalo do vínku něco z neduhú původního vozidla.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1489
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 12:54:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

neskutečný údiv nad klikou na stahování oken, žárovkami ve stropu atd. Nota bene šlo o tu 830, která měla interiér vytapetovaný, takže hnus na entou.

Přesně tomu se na té Šumavě smáli (dále třeba poblikávacícím žárovkám, 3klikovému vstupnímu systému). A nejen tam.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1571
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 14:42:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3klikovému systému se nesměju, protože doposud pořádně nevím, jak vlastně funguje. (A vzhledem k tomu, že tímto šrotem jezdím tak jednou, dvakrát za rok, to ani vědět nechci.)
Má se mlčet, když je s kým a o čem,
zná to každý...
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.10.42
Odesláno Sobota, 21. ledna 2006 - 14:30:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro mě je jízda 830 taková neplánovaná nostalgická jízda, takže si to vychutnávám. Stejně jako když jsem jednou v Táboře a zrovna jede Ikarus. Denně bych ovšem 830 dojíždět nechtěl, zvlášť když by to mělo být na větší vzdálenost. 810 či 451 mi ale z tohoto pohledu přijde ještě daleko horší.

Na 814+914 mi hodně vadí jen jedna věc, a to snížení počtu míst k sezení oproti 810+010. Zatímco u linek (zatím bohužel jen busů) fungujících na tržním principu je jízda přinejmenším většiny cestujících v sedě celkem samozřejmostí, tak u dotovaných linek stále pokračuje trend co nejvíc lidí odvézt ve stoje.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 526
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 21. ledna 2006 - 15:20:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

830 rozhodně nemá pensylvánské povozky. To je nějaký úlet. Naopak je nuné dodat, že i z dnešního hlediska je její podvozek moderní ( nechytejte mne za slova, opravdu jen povozek, ne interiér, exteriér atd. ) Vedení dvojkolí pomocí ojničky a úhlové páky ( šlo by dosáhnout bezúdržbového provedení ), prvotní vypružení realizované šroubovými pružinami a sekundární vypružení pomocí šroubových pružin v uspořádání flexi coil. Co najdeme na dnešním dvounápravovém podvozku? V zásadě vyjma úhlové páky totéž. Ten kdo nezná pensylvánský podvozek, ať s podívá na www.parostroj.net. Je to něco zcela jiného a rozhodně ne bezúdržbového - je tu rozsochové vedení dvojkolí a skříň na tomto podvozku je uložena na kluznicích.

Já mám k dvěstěšedesátdvojkám citový vztah a každá její kritika mne mrzí. Nicméně to je pohled hobbystický, běžný cestující moje nadšení sdílet rozhodně nebude. I já při cestování s kamarády, kteří vlakem jezdí minimálně, musel vyslyšet narážky na mnohé věci, které mne přijdou normální ( včetně žárovek v interiéru a dveří a oken na kliky ).
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 249
Registrován: 3-2005
Odesláno Sobota, 21. ledna 2006 - 15:26:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bram: uznávám chybu, já si toho po napsání článku taky všimnul. Opticky mi tak ten podvozek tak přišel a teprve otevření Atlasu ŽM mi opravilo mínění. Tady uznávám svou chybu a omlouvám se, že jsem datloval do klávesnice rychleji, než jsem myslel. Jen ten flexicoil se mi nějak nezdá, fakt to tak je?
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 527
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 21. ledna 2006 - 15:41:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je tam. Je to ale flexicoil pružina zešikmená, obdobně jako na podvozcích ČKD šikmé pryžokovové sloupky. I ony jsou vlastně pružinami flexicoil, jen jsou realizovány jinak, než je zvykem. Ale pryžokokové sloupky, ale pro změnu svislé jsou i na podvozku šestinápravové americké lokokomotivy Class 66 od fy. GM. Jinak pro upřesnění: Flexicoil pružina je taková pružina, která krom svislých sil přenáší síly příčné, tj. jak od sil jdoucích rovnoběžně s osou dvojkolí ( zajišťuje se tak příčné vypružení vozidla ) - vždy, tak i od sil rovnoběžných s osou koleje - vytváří se tak vratný moment stabilizující podvozek v trati přímé( dříve se tato možnost mnohdy nevyužívala ), který má však vliv na zhoršení bezpečnosti proti vykolejení v oblouku ( různými konstrukčními úpravami se proto snižuje ).
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 528
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 21. ledna 2006 - 15:53:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě jsem zapoměl dodat, že flexi coil pružiny jsou povětšinou též vzduchové membránové pružiny ( např. na řadě 842 a 843 ). Účel je stejný - krom svislých sil přenos i těch příčných. Dúvod pro použití vzduchových pružin je ale trochu jiný - zajištění minimálních změn rozdílu výšky nástupní hrany nástupiště vůči podlaze u vstupních dveří vozu při současném zajištění komfortu vypružení - to se jinými způsoby realizuje poněkud hůř.
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 250
Registrován: 3-2005
Odesláno Sobota, 21. ledna 2006 - 16:14:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bram: neboj, flexicoily samozřejmě znám, ale nikdy by mě nenapadlo je hledat na 830. Měl jsem za to, že první úspěšné použití flexicoilů se datuje někam do 70.let do doby obou prototypů 759...
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 529
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 21. ledna 2006 - 16:42:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne ne, v té podobě v jaké je známe dnes, jsem je viděl na fotce podvozku z konce padesátých let - francouzký podvozek, něco obdobného jako Y 32. Možná že tato podoba je ještě starší.
Fakt víc nevím, kecal bych.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 21. ledna 2006 - 16:50:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neni nekde k videni fotka/obrazek podvozku 830 s ktereho by to bylo videt, jak je to tam udelane ? Docela by me to zajimalo.
Pavel
http://railways.rur.cz
http://plane.rur.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 251
Registrován: 3-2005
Odesláno Sobota, 21. ledna 2006 - 19:51:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bram: míněno bylo v ČSR/ČSSR, zkráceně v zemích českých.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 530
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 21. ledna 2006 - 21:17:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jasně, ale zajímalo by mne, kdy, kde a na čem byly pružiny flexi coil poprvé vůbec.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 486
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 22. ledna 2006 - 10:01:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Na 814+914 mi hodně vadí jen jedna věc, a to snížení počtu míst k sezení oproti 810+010.

Aby se počet míst nesnížil, musely by tam zůstat lavice. Pokud by bylo 5 oddělených sedadel v řadě, tak by podle mě byla ulička příliš malá - proti předpisům. Podobné je to u 14T, kde nemohlo být 2+2, a tak je 2+1,5.
iop
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.31.26.224
Odesláno Neděle, 22. ledna 2006 - 10:36:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ja jsem to pocital. Vnitrni sirka 810 je 973+602+1373=2948mm. Pri sirce ulicky 520 by zbylo 2428. Coz by dalo pro peti sedackach 486 mm na sedacku. (471 ma sirku dvojsedacky 1052mm, tedy 526mm na sedacku). Nerikam, ze by slo o nejaky super komfort, ale veslo by se.
iop
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.31.26.224
Odesláno Neděle, 22. ledna 2006 - 10:40:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jeste dotaz. Jak vlastne musi by siroka ulicka? Nahore v 071 je jen 450. Je jina norma pro el. a naftovou trakci?
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 487
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 22. ledna 2006 - 10:51:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

iop: Štíhlému člověku by to problémy nedělalo... Ale vzhledem k využití této jednotky na zastávkových vlacích (časté vystupování/nastupování) je podle mě lepší širší ulička.
Web
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 22. ledna 2006 - 14:49:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

iop: Pět sedadel vedle sebe se dá umístit pouze do částí vlaku, kde budou cestující nejméně procházet. U 814 (pokud se správně pamatuji) je pět sedadel vzadu před kabinou v řídícím voze (ačkoliv teď nevím, jestli tam není jenom 3+1?).

Podle mého názoru je 2+2 lepší, sedačky mohou být výrazně pohodlnější a urychlí se výměna cestujících. Navíc je podle mě dost sporné využití třetí sedačky (nikdo se tam nebude chtít soukat a už vůbec si nikdo nebude sedat mezi dva lidi, tedy pravděpodobně by byla využívaná jako odkladiště zavazadel). Uvědomte si, že železnice může být pro zákazníka zajímavá jedině komfortem (neb ho většinou nedoveze na náměstí, jako bus ap.) Pokud je na vlak potřeba větší kapacita, pak by mělo být nasazeno uplně jiné vozidlo, Regionova by měla zachraňovat ty nejlokálkovější lokálky...
iop
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.31.26.224
Odesláno Neděle, 22. ledna 2006 - 17:23:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vyhrady k usporadni 2+3 uznavam, ale 2+2 je zase plytvani mistem (a hmotnostnim pomerem cestujici/vozidlo). A ve vysledku to muze znamenat stojici cestujici.
Tom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 463
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 22. ledna 2006 - 19:30:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdy vyjede první sériová 814?
http://www.metroweb.cz
Web
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 22. ledna 2006 - 20:32:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

iop: Já jsem pro 2+3 třeba ve dvou krajních řadách z šesti, jak jsem to viděl v příměstských vlacích v Anglii (pokud se sejde skupinka lidí, obsadí je a budou za to i rádi), víc ne. A znovu napíšu, že tam kde nestačí 1x Regionova by se mělo jezdit něčím uplně jiným...

Samozřejmě můžete argumentovat třeba špičkou, tím že by se ta sedadla "navíc" hodila právě do ní a nemusel by se držet třeba další vůz, jenže na ČD by to dopadlo tak, že by se to hodilo na trať co potřebuje tolik míst mimo špičku a ve špičce by se zase stálo :/ A můžeme debatovat o 3+3 :-)
Švl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 6-2005
Odesláno Neděle, 22. ledna 2006 - 21:52:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kasandra 912 po selhání minulý týden opět v pravidelném provozu s 812+011.

814+914 mě zatím překvapuje svojí spolehlivostí, ve svém turnuse se vyskytuje pravidelně, rozjezdy jsou rozhodně lepší než u 812. Zajímal by mě názor někoho, kdo s ní přijde do styku po technické stránce (údržba v depu apod.) - je tento na prvni pohled bezproblémový provoz vykoupen tím, že se na tom vždycky celou noc dělá v depu, aby to ráno zase vyjelo?
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 209
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 22. ledna 2006 - 22:27:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

sezení 2+3 je podle mě nesmyslné.kdybych chtěl použít lepší sedačky, tak to bude na úkor chodbičky,což je u zastávkového vlaku celkem velký problém.Navíc vecpat 6 lidí naproti sobě sedících do tak malého prostoru je koncepčně hloupé.Přednost vlaku by měl být konfort a ne kvůli obsazenosti z toho dělat dobytčák.Dále mě dojímají některé příspěvky kredencobijců! V turnuse je letos psáno 5 kusů(2-830 a 3-831).Což je naprosto zanedbatelné množství!! Hlavně ,že tady nikdo z diskutujících neodsoudí "klasické" vozy B,Bg,Bdt,BDs.....a další.Jejich zašlá špína ,potrhaná koženka a netěsnící okna zřejmě nikomu nevadí,že?? A kolik tyto vozy přepraví na osobácích a rychlících lidí??????? Prvně si uvědomme,kolik lidí čím jezdí a pak tu dělejme radikální závěry.
830026
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 234
Registrován: 10-2005
Odesláno Neděle, 22. ledna 2006 - 23:32:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy: No jo, kredencobijcům se nepozdával můj kritický příspěvek z 18. ledna. Lépe řečeno, jejich cílem se nestal příspěvek, jak by se dalo čekat, ale jeho autor. Podle nich nemůže člověk, který má rád 830 a chce, aby se co nejdéle udržely, shrnout akutní nedostatek nových/modernizovaných vozidel a postesknout se na tímto stavem.
Jak se ale ukázalo, bojují proti něčemu, co vůbec neznají. Nejvíce se mi líbí tyto dva výroky:
Jtb:...ale do 41-47 let starých vozidel na de facto pensylvánských podvozcích...
Po padesáti letech v provozu řádně páchnou toalety, netěsní dvěře...

Bkp:3klikovému systému se nesměju, protože doposud pořádně nevím, jak vlastně funguje...Anebo jak jinak si vysvětlit, že někdo se projede po nějaké cizí zemi vlakem, v MišMaši si přečte, kolik Desir tamní státní dráhy koupily/kupují/koupí.... Tady se pan Bkp pěkně sekl. Nevím, jak přišel na to, že čtu ŽM. Jinak bych mu chtěl vzkázat, že v zahraničí obvykle trávím více než čtvrt roku.

K 814: Rozpracovány by měly být další tři jednotky.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.179
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 00:24:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"urychlí se výměna cestujících."

Tohle vzývání boha výměny cestujících už mě se.e. Někdy už mám pocit, že prostředky VHD nejsou určeny k tomu, aby s nimi lidi jezdili, nýbrž k tomu, aby se v nich vyměňovali cestující. Vlak není MHD, a na většině lokálek k nějakým častým výměnám nedochází. Drtivá většina osobáků vozí lidi do/z města, a k větším výměnám obvykle dochází právě jen tam. V mnoha vlacích k výměně cestujících v pravém smyslu slova nedochází téměř vůbec.

Kdyby šlo o pouhou redukci sedaček z 2+3 na 2+2, tak budiž. Ale v 814+914 je výrazně vyšší úbytek sedaček než by odpovídalo jen redukci na 2+2. Další sedačky padly za oběť bohu nízkopodlažnosti a bohu výměny cestujících.

Čím víc míst k stání je v soupravě, tím spíš to v reálu dopadne tak, že budou lidi jezdit ve špičce ve stoje. Pražská integrovaná doprava budiž neblahým poučením.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 210
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 00:45:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo to je fakt ,teda když už něco píšu a moc o té řadě nevím ,tak si aspoň něco přečtu ,než začnu plácat technické nesmysly!Poslední vozidla na pensylvánkách myslím byly 720 . 830 Jako první české vozidlo nemělo rozsochy.Tady někomu tyto podvozky připadaj předpotopní,ale každopádně na tu dobu byly velmi technicky zdařilé.za to podvozky 810 stojí za ho.no,ale to se tady již nediskutuje.takže jediné předpotopní podvozky jsou ty 810 a tudíž 814+914.To že někomu vadí žárovkové osvětlení,to je věc názoru,mně přijde velmi příjemné,teplé.Okna na kličku mají své přednosti ve větrání. v B jsou dvě polohy otevřeno a zevřeno,V Bp musíte mít svaly ,jinak ho nestáhnete.Navíc okna v 830 jsou těsnější než pružińáky,ze kterrých v zimě sněží.
Web
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 01:24:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: To není jenom výměna cestujících, ale taky komfort. Největší redukce není kvůli nízkopodlažnosti, ale kvůli velikému WC... Jinak si to zkuste vypočítat, původně 810 56 míst, odpočteme sklopné, neb bysme jinak mohli taky počítat štokrle co si donesou cestující, máme nějakých 50/5 je deset, tedy po redukci na 2+2 zbylo asi 40 sedadel, máme dva vozy a ejhle, ono nám to vychází jako redukce z 5 na 4 a ještě nám zbudou čtyři sklapovačky (které už jsou ale dneska v podstatě plnohodnotné sedačky) a velký prostor na kola/kočárky. A ještě jsme mohli zvětšit rozestupy sedadel, díky čemuž nebudou mít tvar tiskařského L. Takže laskavě pozor s těmi bohy. Nízkopodlažnost se bude velice hodit třeba v zastávkách na znamení.

A tam kde nestačí tahle věc s 84mi místy, by se mělo nasadit něco ZCELA jiného.
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 253
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 02:15:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

830 026: udělal jsem hned dva přehmaty v jedné větě. Koncepci podvozku 830 jsem si vzápětí ověřil a posléze i pořešil s Bramem a za svou chybu se omluvil. Tečka. Řešit to dál mi připadá poněkud dětinské.
do 41-47 let starých vozidel
Ano, chyba. V tu chvíli mne opustily i znalosti kupeckých počtů. Správně mělo být 46-52. Což je ještě tristnější. Roky výroby u 830 kupodivu vím z hlavy.
Po padesáti letech v provozu řádně páchnou toalety, netěsní dvěře...
Tady mi nějak uniklo, co se Vám na tom nezdá. Není to snad pravda? Ověřeno na obou turnusovaných kouscích na Střekov-Děčín. A pokud bych si měl vybírat, opravdu pojedu raději všemi jmenovanými vozy, dokonce i Bt277. Proti 830 jsou pohodlím zlaté.

A už dost těchto osobních půtek, které rozdmýchává stále jeden a týž člověk. 814-neříkalo se ještě nedávno, že definitivní řešení toho prostoru mezi stanovištěm a nástupním prostorem 914 je v jednání s ČD a dokonce se tam zřídí 1.třída?
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 488
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 14:31:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na lokálky 1.třída... To už je fakt trochu moc! Nebo snad chtějí ČD využívat toto vozidlo na rychlíky?!
Ruprt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 10-2005
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 14:35:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdo někdy jel v zimě (za mlhy, deště, na podzim) na Ramzovou, ocení archaičnost 831+020. S touto soupravou se vám nemůže stát, že vás v Hanušovicích vyženou z vlečňáku, ten zavřou se zdůvodněním že by to motor kvůli sněhu (listí na kolejích) nevyjel. Stojíce pak v těsném objetí s neznámou a silně páchnoucí osobou mužského rodu na na přestavku s báglem a lyžema, nijak neoceníte modernost a pohodlí motorového vozu řady 810. Jsem rovněž hluboce přesvědčen, že cestující, kterým se podařilo zasednout, by ocenili špinavý a páchnoucí záchod ve voze řady 831, neboť na moderní a pochopitelně vždy nepáchnoucí klozet ve voze řady 810, se nelze přes stojící spolucestující dostat.
831 jsou díky bohu až na pár kusů minulostí, nicméně budoucnost představovaná soupravou 810+010 působí podobně otřesně.
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 369
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 15:10:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ruprt: Neni to tak dlouho, co jsem musel v Uničově přesedat z Bixu do 830(1), protože by to prý dva vlečňáky na Libinu nevytáhlo.
ICQ -> 21 65 33 068
Chocholoušek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 15:23:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pak v těsném objetí s neznámou a silně páchnoucí osobou mužského rodu na na přestavku

Tzv. šotoušův sen.
Chocholoušek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 15:29:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak bych mu chtěl vzkázat, že v zahraničí obvykle trávím více než čtvrt roku.

Čistě statisticky vzalo jsou 3/4 planety výrazně chudší než ČR. Nevím zda je dobré dávat v ČR za vzor Horní Voltu, Indii , Severní Koreu a nebo Mosambik.
Ruprt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 10-2005
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 15:33:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bureš: Se dvěma nevím, s jedním tam jezdí běžně. Jinak vlaky Olomouc - Uničov (a dál) jsou kapitola sama pro sebe (řazení, obsazenost, rychlost, pohodlí).
Ad Chocholoušek: šotoušův možná, ale cestující to neoslní:-) Další šotoušův sen je otevřít si za jízdy okno - s v současných mrazech je pobyt u okna, byť zavřeného, v 831, 810/010 i v pěkně oježděném rychlíkovém Béčku (na rozdíl od fuj831 vysoce moderní vůz, že) o zdraví. Napadá mě i báseň Dušana Jasánka Na standartu (cestujícího) tiše sněží...
Chocholoušek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 15:34:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak si aspoň něco přečtu ,než začnu plácat technické nesmysly!Poslední vozidla na pensylvánkách myslím byly 720

Ale prrrrdlajs :....... ....

Byla to řada EM475.2 (452)
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 492
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 15:35:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chocholoušek: Mimochodem, dával tady někdo za příklad zrovna tyto země? Spíš jste si chtěl jako obvykle pouze "šťournout"...
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 254
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 16:09:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nicméně přínos Doc.MUDr.Chocholouška je v tom, že obvykle rýpe do jedinců se sníženým prahem soudnosti-svého času Kristian, dnes Happy+830026...
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 703
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 17:25:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně připadá že současné řešení interiéru 814+914 je maximem možného. Onehdy jsem jel v 811 a sedadla jsou sic vzhledově modernější, ba i opěrky hlavy to má, leč jsou jen o fous pohodlnější než lavice. A ta nekolmost opěradel je vykoupena tím že sice mají sedadla 3+2, reálná obsaditelnost je ale těch 50% páč se tam vozej i jiný lidi než severokorejští soudruzi a ti tam hnáty nesrovnaj. Model dobytčák po vzoru Bymee ne.

Proč by se měl substrát mačkat na sedadlech 3+2 když může jet vcelku pohodlně nějakou Vrakosou? Tam nějak 3+2 ještě nestihli vymyslet, že....

A 810 NENÍ náhrada 830/831. Oboje vozidla stojí za stejné hovno.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 211
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 17:31:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

milý jtb: ty se tak akorát zmůžeš na tlachání ohledně 5 turnusovaných 830/1. Jestli si myslíš ,že wc pácne jen v 830 tak si na omylu a pravděpodobně máš rýmu. Vozy B,Bdt,Bg,Bds aj. jso na tom zrovna stejně jak ty 830, Koženka,netěsnící okna ,puch od záhodu a navíc pištící měniče. A kolik těchto vozů je turnusováno???? Takže tu soudnost postrádáš ty,když tu oroduješ za zrušení něčeho,co už defacto neexistuje.to by si tu taky za chvíli mohl vyskakovat,že na Tanvald jezdí občas 820021-přitom ji lidi mají radši než 810

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace