K-report
 

Archive through 20.leden 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » 680 - pendolina » Staré archivy » Archive through 20.leden 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1543
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 20:08:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jistěže nic. Jen ministr stanový termín nový...
...Život je kabaret a flám!
Chytrej bůh kabaret dal nám - tak měj rád svůj kabaret!
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 729
Registrován: 8-2004
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 21:03:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Noltha: Na 570 dnes Pendolino nebylo. Viděl jsem ho přijíždět do Pardubic v klasice a se skoro hodinovou sekyrou. To co jste viděl bylo nejspíš nějaké testovaní.
Jinak 003 stále na svém oběhu.
Hroch: Hlavně že na Šohajovi a Ostravanovi jezdí to co má.
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
P
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.100.63.29
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 21:06:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vstupenka mezi "lepší" železniční správy není zdarmo. To není o tom, že vysolím čtyři miliardy (ze státního rozpočtu) a mám to koupené. To je o obrovské týmové práci stovek lidí, kteří musí zvládnout novou techniku, to je o úzké spolupráci s výrobcem při dolaďování detailů a odstraňování problémů. Je to o schopnosti tohle vše řídit, je to o schopnosti umět zákazníkovi prodat něco tak nejistého jako každý takto složitý projekt v počátcích je. O tom je vstupenka mezi ty "lepší" železniční správy. To vše je potřeba absolvovat. Vykřikovat při prvním neúspěchu že na vině je někdo jiný (jen výrobce, ten kdo podepsal smlouvu a td.) je laciné předvolební gesto. Nechápu jak po třiceti dnech provozu někdo může "zahodit" 4 miliardy a tvrdit že je potřeba vrátit soupravy výrobci.
Pavel_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 21:11:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dovolil bych si poněkud rozšířit jeden z minulých příspěvků a text na melodii Ivana Mládka by mohl být asi takovýto:
"Z Ostravy, z Ostravy supercity do Prahy, všichni mají obavy, jestli dojede. Nestaví, nestaví, skoro nikde nestaví, kdo se mu postaví, toho zajede..." A v klipu by se mohl ukázat důchodce z Týnce, aby bylo realitě učiněno zadost.
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 861
Registrován: 11-2003
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 21:19:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážení diskutující: i když všichni asi víme "vo co de", mohli byste ozřejmit význam zkratek TO, TIS a podobných (přinesených sem pravděpodobně z DF ČD)? Nebo jsou to jenom zájmena vlaku řady 680, známých jako pendolino??? :-)
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1545
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 21:24:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TIS = Ten Italskej Shit/Sr*č
Má se mlčet, když je s kým a o čem,
zná to každý...
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 21:35:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen na okraj:Bazala tvrdil,že už ČD vymohli penále 100 milionů korun...Proslýchá se(JPP)že podle úžasné modroptácké manažersky ošetřené smlouvy lze udělit penále jen 20 milionu Kč ročně,což odpovídá 5 letům výskytu italské pomsty na našem území...
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 862
Registrován: 11-2003
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 21:44:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenom ještě poznámka. Byl tu názor: koupit odzkoušené. Jasně. Ale kde???!!! Nebo má snad někdo jinej tak blbě (nebo dobře?) zadrátovanou zem? Další názor: jak může jeden problém zastavit celou soupravu (i když to nebylo takhle přesně řečeno)? Tak vážení - koupil jsem si auto, vyzkoušené, pohodlné, francouzské = ujel jsem cca 20 km, a najednou mi palubní počítač "libozvučnou" němčinou povídá asi toto: haupna je špatně zavřená, pokud ji nezavřete auto dál nepojede. Říkal jsem si, trhni si. Jenže ono fakt to auto zastavilo a nejelo... Jiná příhoda: české auto, typ který po nejen našich silnicích jezdí už několik let. Jedu si jedu, a najednou auto zpomaluje až se zastaví. Tři hodiny jsem čekal v polích, v zimě (auto totiž ani netopilo) než přijelo servisní vozidlo české firmy. Mechanici vyskočili, otevřeli haupnu, něco k tomu připojili, chvíli koukali na nějakej displej, a pak mi řekli, zavolejte si do značkového servisu, ať vás odtáhnou a opraví to, protože my to nezprovozníme. To musí v servisu...
Závěrem: porucha byla v jednom z několika (nevím kolik jich tam je) počítačů, kterej zaregistroval spálenej motorek stěrače zadního okna. Tak co se divíte???
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1546
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 21:45:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O těch cca 20 mil. Kč hovořil sám Bazala v Železničáři.
Má se mlčet, když je s kým a o čem,
zná to každý...
Caracas
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.7.50
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 23:55:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Překvapuje mne, proč je v různých příspěvcích tolik vítek směrem k ČD a téměř žádné k Alstomu. Je jasné, že zakázka pro ČD nebyla nikdy pro Alstom prioritní a dovedu si představit s jakou aktivitou přistupoval Alstom k vylaďování souprav před uvedením do ostrého provozu. Jistě, vedení ČD mohlo být při rozjíždění SC méně halasné. Je ale otázkou, zda ostrý provoz nebyl jedinou možností, jak donutit Alstom, aby se českými Pendolíny začal vážně zabývat. Z elektroenergetiky mám zkušenosti s Alstomem, Siemensem, ABB a věřte mi, donutit je k řešení problému nebývá vůbec jednoduché.
Cajickar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 202
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 00:44:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P:

Pokud pominu jazykovou zrudnost terminu "je to o tom", pak fakticky se desim toho, ze nutnost "obrovské týmové práci stovek lidí, kteří musí zvládnout novou techniku" Vam prijde jaksi normalni. Vezmete si strovnani s letadly, kde by tezko let. spolecnosti akceptovaly takto nehotove stroje, pokud pominu, ze v letectvi by to bylo jaksi absurdi z hlediska bezpecnosti.
Pendolino jako vstupenka mezi lepsi zeleznicni spravy ? To si delate legraci ?? A potom jakych tricet dni ? Problemy bych pocital na roky...
Cajickar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 00:55:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Křivi:

Existuje tremin "Utopene naklady". Kdyz si koupite za dvacku bagetu, ktera bude zkazena a treba nemate moznost ji vratit, je lepsi ji vyhodit a smirit se se ztracenou dvacetikorunou, o tu uz jste stejne prisel a vy se akorat rozhodujete, jestli vam k tomu bude navic spatne. CD jsou prave ted v situaci, kdy se do te zkazene bagety naplno zakusuji, a to pritom maji nejaku moznost reklamace.

1 mld v CKD dnes uz vem cert, preci si na zaklade toho nema smysl zadelavat na dalsi problemy. Nechtejte mi ale tvrdit, ze pokud by se z duvodu nefunkcnosti vlaky vracely alstomu, ze by penize presto byly vyplaceny.

CD by si potom mohly vzit jiny uver na uplne neco jineho, stejne jako to jiz dnes delaji na nakup jinych vozidel.
sad
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.93.111
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 08:34:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Maproko : Kde se daji sehnat takovy fotky?
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 08:59:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

... nestaví, nestaví, vůbec nikde nestaví,
ale když se zastaví, tak pak už nejede :-)))
Slídil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 636
Registrován: 7-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 10:42:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

... takže bude oživena myšlenka "nezastavujeme, máme zpoždění, ale pro výstup a nástup vám zpomalíme" :-)?
Ruprt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 10-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 10:46:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slídil: Pokud pujdou otevřít dveře, můžete vyskočit. A každou hodinku děláme u lesa zastávku na čůrání...Nádoby s horkým pískem jsou pod sedadla zasouvány v každé stanici...:-)
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2485
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 11:21:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tohle http://ekonomika.idnes.cz/ snad raději nečtěte, co každý druhý odstavec to lež, nesmysl, blábol, no prostě hnus. "Novinář" Jan Cizner předvedl své demagogické schopnosti, divím se, že ho za to ještě platí. To už je lepší ta snůška nesmyslů na bahnworld.info. Z iDNES se stává bulvár horší snad než Blesk.

(Příspěvek editován uživatelem Poborskiii leden 19, 2006)
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 509
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 11:25:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šmahem článek odsoudit nelze, blbostí je tam sice dost, ale to je spíš díky tomu, že to píše novinář.
Na druhou stranu chrlí obdobné bláboly i ČD, byť v jiném tónu.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2486
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 11:36:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mnohem kvalitnější článek je na http://technet.idnes.cz/. Tam ale není uveden autor.
Novínář Jan Cizner píše o železnici už roky, takže by o ní měl už něco vědět, jenže on píše čím dál víc větší nesmysly. To, že je novinář, proto není omluva.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1485
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 11:39:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

blbostí je tam sice dost, ale to je spíš díky tomu, že to píše novinář.


Doboluji si uvést přitěžující okolnosti: Jan Cízner není jenom novinář, ale snad i též něco jako drážní fanda. Krom toho má blízko k některým zaměstancům ČD.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2867
Registrován: 11-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 12:06:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takové bláboly snad netvrdí ani České dráhy, ty jen všechno malují na růžovo. Snad pouze věta "Naklápění v zatáčkách, které mu umožňuje projíždět je o třetinu rychleji než normálnímu vlaku, využije na trati z Prahy do Ostravy asi třikrát. Časová úspora proti klasickému vlaku je tak jen pár minut." je víceméně pravdivá...
Rosta_kolmix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 874
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 12:19:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady jsem Vám naskenoval už hezkých pár let starý článek o původních "Pendolinech" z ČKD :

ČLÁNEK


http://prototypy.bilysklep.cz
http://sergeje.bilysklep.cz

pokec na ICQ: 258883797
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 963
Registrován: 8-2004
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 12:20:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno:
To už na Ostravanovi/Šohajovi nejezdí místo dvou vozů Bee dvě B-čka?? To bych se sakra divil! Vždyť i na IC Hutník jely místo Bee-ček Beer-y!

Poborskiii:
Můžete mi tedy osvětlit všechny ty bludy. Vzhledem k tomu, že v tomto případě nejsem zcela v obraze, rád bych si případně poopravil názor.
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.

Cestování s ČD škodí zdraví!
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 275
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 12:39:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Slídil : Kdepak ČD nabídnou akviziční jízdenku : "MOŽNÁ I TAM"

Podle mě je projekt Pendolino projektem od samého počátku ryze politickým. A tím to celé je. Od počátku až do hořkého prostředka (na konec si ještě počkejme).
A je-li něco politické, tak to nebývá vždy OK. A tak to vidím i u P. prostě se zeshora zavelelo, že se musí a taxe to teda muselo. Tzv. hořely termíny a některé věci (zkoušky, testy) se halt vypustily, odflákly, "urychlily". Nezapomeňme, že počátek byl o koncepci. Mermomocí se chtělo "české" vozidlo, skloňovaly (neplést s naklápěly!) termíny jako tradice lokomotivního průmyslu, image, reprezentace, do toho vlezl náš český Jánabráchismus a flákačství a proto se vysolily peníze na něco, o čem otcové zakladatelé (=politici) neměli ani potuchy a hlavně se ty peníze nehlídaly. Když se zjistil průser (neni penis - neni laska), taxe hledalo řešení. Bylo podobným způsobem (jako se to dělalo do té doby) nalezeno u Fiatu. Nevím, zda na to byla činěna nějaká oponentura, ale bylo rozhodnuto (zde mne napadá příměr, když Maďar kupoval Bzmoty, tax vyslal špiony do dep v Blavě, Komárně atak a Studénce nadiktoval své podmínky ovlivněné silně provozními zkušenostmi. Ptal se někdo ve Švajcu na Cisalpina. Pochybuju...).
Vím, že se diskutovalo o nákupu souprav ze zahraničí (např. ICE), kde by šlo těžit z masové produkce (nižší pořizovací náklady, dostupnost ND, snažší přechodnost na DB a ÖBB, opravitelnost v zahraničí při poruše, kompatabilnost - pendolíno nám do Berlína nepustí už jen proto, že není volná trasa, ICE ČD se ale mohlo v Dresdenu skuplovat s ICE DB a frčet dál...), ale nevím proč bylo toto zavrhnuto. Prostě česká cesta s českým výsledkem. Máme co jsme (ne)chtěli.
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 276
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 12:43:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co se týče dětských nemocí... má je většina výrobků, měly je i stojednatřicítky.
Ale vypustit hračku typu pendolino s takovýma mouchama považuju vůči zákazníkům za sprosťárnu...

Dovolí si tohle letecká společnost ? To by bylo po srandě, kdy by se jim "zastavilo letadlo v dalším letu" ... (použiji-li termín agentury TASS ohledně sestřelení korejského dopravního letadla nad územín SSSR v osmdesátých letech...)
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2868
Registrován: 11-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 12:45:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Právě je na ČRO1 rozhovor se Šimonovským, kde přišla řeč i na uzavřenou smlouvu. Pochopil sem to správně, že tam je stať, kde se praví, že odstoupit od smlouvy (vrátit) je možné pouze ty jednotky, které ještě nebyly dodány??!!
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 9-2003
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 13:11:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím, neslyšel jsem.
Ty by pak vysvětlovalo fofr s dodávkou před uvedením do provozu.
Nebo se ( radši ) mýlím??
Comar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 11-2004
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 13:12:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel_reiser: Ja si nemyslim, ze Siemens by to udelal lip. V te dobe totiz meli zatim jen ICE1 a ICE2. Ty jsou stavene na podstatne jine podminky a v nasi zatackovite republice by se moc dobre necitily. Takovy 14tivozovy ICE1 nez se rozjede na 160km/h, tak to trva hoooodne dlouho. Na rakouske Westbahn maji ICE1 s maximalni rychlosti 200km/h stejne jizdni doby jako EC tazene taurusem 160km/h. Navic by to Siemens musel upravit i pro 25kV a 3kV, takze z te masove produkce by toho taky moc nezbylo... To uz raci lokomotiva + normalni vozy.
Takove naklapeci ICE-T by nebylo spatne, jenze o tom se v dobe zakazky jaxi vubec nemluvilo.
(ICE-T a ICE3 zacali jezdit nekdy kolem roku 2000 - a taky meli na zacatku spoustu problemu, protoze to byla uplne nova technika).
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 350
Registrován: 9-2003
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 13:40:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není na upravených úsecích (např. okolo Melku) Westbahn dovolena již vyšší rychlost než 160 km/h?
Comar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 11-2004
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 13:59:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nuts: ano, je! ICE1 a nektere EC tam muzou 200km/h. Jenze nez se ten ICE rozjede, tak to trva strasne dlouho, protoze je silene tezky. Zato EC tazene taurusem, ktere maji sice maximalne 160km/h (kvuli vagonum) maji mnohem vetsi zrychleni a proto dokazou jezdit stejne jizdni doby i kdyz maji o 40km/h mensi rychlost.
Feewong
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 14:05:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zdar, chci se zeptat na kterých SC teď obíhá 003?
Mike_tom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 800
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 14:54:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Comar: Jste si jist, že ICE je "šíleně těžký", zatímco EC tažené taurusem má mnohem větší zrychlení? Jednotky ICE jsou z hliníku a mají mnohem větší výkon než Taurus (cca 8 MW x 6,4 MW), tak proč by se mělo ICE 1 rozjíždět pomaleji? Není to spíš tím, aby ty vlaky jezdily v taktu?
Comar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 11-2004
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 15:34:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mike_tom: jsem si jisty :-)
ICE1 - 4.800kW na 77.500kg
Taurus - 6.400kW!!! a to je s nekolika EC-vozy (ca.8) urcite lehci nez ICE1 se 12-14 vlozenymy vozy (ktere jsou stejne poloprazdne...)
navic se to uz nekolikrat probiralo na rakouskych forech...
Tech 8.000kW, ktere zminujete ma az ICE3
http://www.railfaneurope.net/list_frameset.html
Mara45
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.194.32.30
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 15:58:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ICE 1 s 10 vlozenymi vozy ma hmotnost asi 690 tun a vykon 2x 4800 KW
Taurus s deseti vagony Ampz hmotnost asi 550 tun a vykon 1x 6400 KW
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 733
Registrován: 8-2004
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 15:59:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: To že jsem napsal, že na Šohajovi jezdí "to co má" nebylo zcela přesné. Jezdí tam jeden Beer navíc místo jednoho Bee a Aee (RIC160) nahradilo Aee14561. Ale přesto to zaráží, když uznáme co jezdí na vlacích vyšších kategorií.
Z tohoto pohledu zarazí BDbmsee s osmi(!) místy v kupé, které jezdí na Vyšehradovi/Drakovi. To nemohli vyhrabat BDbmsee se šesti místy? Je jich snad dost.
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
Citátor Předpisový
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 16:04:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Mara45:

1016/1116 - 86 tun
Ampz73 ČD - 47 tun prázdný/52 tun s lidma
(Bmz73ČD) - 50/55 tun

Celkem: 86 + 10*52 = 606 tun
D.V.
Citátor Předpisový
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 16:09:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Mara45:

1016/1116 - 86 t
Ampz73 ČD - 47 t prázdný/52 t s lidma
(Bmz73ČD) - 50/55 t

Celkem: 86 + 10*52 = 606 t
D.V.

Jinak ano, ICE 3 má 8 000 kW, ale to má proto, aby bylo dostatečně "dimenzováno" (z pohledu výkonu) pro překonávání jízdních odporů (především tření vzduchu, tam je nějaká to druhá mocnina)....

Přeji pěkný den.
D.V.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 734
Registrován: 8-2004
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 16:12:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Feewong: Ještě včera jezdila na 501/504/507/510. Jestli tam je i dnes tím si zcela jistý nejsem, ale měla by.
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 972
Registrován: 8-2004
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 16:17:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno:
Takže pokud jsem to správně pochopil, tak jezdí: 7*Beer+Bee(RIC)+BDbmrsee+WRm+Aee14561
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.

Cestování s ČD škodí zdraví!
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 735
Registrován: 8-2004
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 16:22:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: Přesně tak. Jenom ten jídelňák je WR a na Šohajovi jezdí dva Beery jen z/do Přerova.

(Příspěvek editován uživatelem peno leden 19, 2006)
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 18:46:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://pravo.novinky.cz/p016a16c.php
Admin1987
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 19:59:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pendolina podle smlouvy nejdou vrátit

Smlouva mezi firmou Alstom a Českými dráhami o vlacích Pendolino z roku 1995 má řadu dodatků, které jsou pro Českou republiku nevýhodné. Největší vadou je pasáž, v níž se mluví o tom, že pendolina nejdou vrátit ani v případě, že nejsou schopna provozu. Omezeny jsou i penalizace pro firmu italského výrobce.

http://www.novinky.cz/ekonomika/75116-pendolina-podle-smlouvy-nejdou-vratit.html}
Administrator - ServisPC.wz.cz
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 471
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 20:31:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vidim, že ČD a česká vláda tenkrát sepsaly úúúúžasnou smlouvu...!!! Vždy mi bylo jasné, že je tam mnoho nedostatků, ale to, co teď vychází najevo už je trochu příliš, ne?! A hlavně, že náš skvělý ministr hrdě prohlašuje, že "je vrátíme, pokud nebudou do dvou týdnů v provozu" a že "bude Alstom platit velké penále"!
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 518
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 21:05:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nesepsaly tu smlouvu jen zástupci ČD?

Jinak dnes je jiná doba a ututlat navždy co je ve smlouvě se nedalo.
Možnost, jak ztrestat smluvně Alstom, budou asi jen nějaké drobné penalizace.......

Jedině ho pošpinit špatnou reklamou, čili pohrožení roztroubením za hranice ČR. A to je podle mne jediná šance jak na Alstomu něco získat, mohlo by ho to dost poškodit, takže by si mohl rozmyslet, zda v případě neuvedení pendolina do řádného provozu si je raději vzít zpět a vrátit peníze dobrovolně. Ono přijít kvůli tomu o řadu zakázek také není nic moc výhodné.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 475
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 21:11:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bram:Nesepsaly tu smlouvu jen zástupci ČD?

Nebyl bych si tím vůbec jistý...

Možnost, jak ztrestat smluvně Alstom, budou asi jen nějaké drobné penalizace.......

Pokud bude Alstom platit 20 miliónů ročně, tak se pendolína splatí za cca 220 let...
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 522
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 21:40:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak asi zbyde jen zmíněné hlasité naříkání slyšitelné za hranice ČR.
Honzík Honzík Honzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.139.45
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 23:32:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já jen doufám, že pendolino nedopadne tak hrozně jako RT6N a RT6S
P
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.100.63.29
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 23:34:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cajickar:
Jazykové zrůdnosti či nezrůdnosti ponechme stranou. Nezapomnejte ovšem, že ČD nekupovaly odzkoušený produkt. ČD si tento produkt nechaly vyvinout! A zde je spolupráce provozovatele a výrobce nezastupitelná. Váš černobílý pohled na problém (je to dobré tudíž to chci a není to dobré tudíž to odmítnu) je totálně mimo realitu. Takhle to v reálném životě zkrátka nechodí. To vám potvrdí každý, kdo byť jen jednou v životě koordinoval s dodaveteli kteroukoli akci s náklady třeba jen desítek nebo stovek tisíc. Výsledná kvalita produtu zpravidla není dopředu známa, lze jí jen předpokládat např. z referencí dodavatele. S úctou vzpomínám na slova svého bývalého nadřízeného, který říkal "projektant naprojektuje jen to co mu řeknete a dodavtel dodá jen to, k čemu ho donutíte". To je bohužel realita života. U nás, ale i na západ od našich hranic. A toto je jedna z věcí, kterou ČD podcenily. Důkazem je mimo jiné i odlišnost postupu nasazení Pendolín u nás a ve Finsku.
PL
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 07:01:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes ráno jsem spatřil Čendolíno (tuším že č.2) opět v provozu. Čekalo v Pečkách na přípoj od Kouřimi. A taky na Os 9329, který ho posléze předjel. (Právem modernějšího vozidla.) Nemohl jsem čekat jak se to vyvine, spěchal jsem a tak jsem odjel tím Ešusem.
Ondra680
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.69.116.82
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 07:09:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak mám takový dojem, že dojezdilo i poslední. Před chvíli jsme ho v EC71 předjeli po 3.dopravní v Pečkách. Ono totiž stojí na 1. A ještě na něm krásně svítí SC501...:-)))
propriano242
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.18.135
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 09:04:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

IC 501 SC Pendolino

směr jízdy Ostrava hl.n.
informace ze stanice Mohelnice
pravidelný čas 7:58 (odj.)
skutečný čas 20. 1. 2006 8:52 (odj.)
poloha 54 min. zpoždění
informace vystavena 20.1.2006 9:01:17
Vbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 221
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 09:15:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Smluvní vztah ČD - ALSTOM je v asi mnoha ohledech značně "nestandardní". V drtivé většině případů je to dnes tak, že když spolu uzavřou objednatel a dodavatel smlouvu, tak dodavatel dodává vozidlo(a) včetně schválení vozidla pro provoz u příslušné žel. správy. Toto neplatí u ČD pro pendolíno, neboť ve smlouvě je, že ČD si schválení vozidla zajistí samy, tedy na vlastní náklady! S tím určitě souvisí ona nemožnost pendolína vrátit. Proč taky, žádný důvod k tomu není, ALSTOM přeci jednotky dodal! Že nejsou kompatibilní s naším zabzař., mají spoustu dalších problémů a nejsou dosud schváleny, není jeho problém! Hodně se tady přetřásají i Ešusy. Co si myslíte, byly ČD ke Škodovce taky tak velkorysé a řekly "dodejte jednotku, my si zajistíme schválení pro provoz"? KDEPAK!!!. Schválení 471 zajišťovala na svoje náklady Škodovka! Samozřejmě že náklady spojené se schválením pro provoz budou nějak rozpočítány do ceny jednotek. Otázka je, pokud by to platilo i pro 680, zůstala by cena stejná, nebo by se zvýšila, nebo by bylo jednotek ještě méně? A nebo že by cena zahrnovala i schválení jednotek, ale ČD na to v rámci nadstandardních vztahů jaksi "zapomněly"?

Jinak SC 501 pokračuje po zhruba půlhodinovém pobytu v Pečkách dále, ale bere neustále další zpoždění. Aktuálně těsně pod 1 hodinu. Dojede???
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 284
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 09:21:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč museli ti co trvrdili že nasazení pendolína v GVD 05/06 zkončí průserem museli mít pravdu. Jaá jsem to také čekal a bohužel jsem se nemýlil.
Najde te li v mém příspěvku chybu, gratuluji neboť se stávate jejím majitelem.
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 09:38:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co chcete na Alstomu "pošpinit"? Že Pendolína mají problémy? Víte, co na to řekne Alstom?

"Tisková zpráva firmy Alstom:
Problémové vlaky, které dodala firma Alstom do ČR, pocházejí z konstukce firmy Fiat, kterou fa Alstom začlenila do své struktury v roce 2000. Tyto vlaky, pocházející konstrukčně z poloviny 80. let minulého století, již nemá fa Alstom ve své nabídce. Současně dodávané vlaky jezdí bez jakýchkoliv problémů v ..., .... a ....
Firma Alstom podnikne právní kroky na očištění svého dobrého jména... atd atp."
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 285
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 09:55:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Druhá strana řekne. Tak jste si měli pořádně prověřit na co dávate svou značku a případně říci že takto ne. Tento výrobek by nás pošpinil.
Nedávno byli dodány motorové lokomotivy do Švédska? které si tamní dráhy obědnali u nějakého výrobce. Toho výrobce spolkl Simens. Stěma lokomotivama byli velké potíže a tak byli výrobci úspěšně hozeny na hlavu. Nehledě nato že dnešní Alstom je právní nastupce Fiatu Ferovia. Když s Pendolínem by nechtěli mít nic společného tak se něměli k výrobku hlásit odpočátku tím že na něj umístí své logo. Jenže nás mají za opice tak předpokládali že budou ČD omámení vlastnictvím tak moderního vozidla že ledacos přehlédnou.
Najde te li v mém příspěvku chybu, gratuluji neboť se stávate jejím majitelem.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4512
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 10:02:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo, jo, pěstování parkových jehličnanů není tak jednoduché, jak se na 1. pohled zdá :-)
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 286
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 10:05:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaké právní kroky může podniknout.
Vlaky byli vyrobené po roce 2000. Dodal je kdo? Alstom a zato dostane zaplaceno kdo? Alstom. Tak není co řešit. Když koupil Fiat ferovia tak i sevším i s průsery. Tím že na vozidlo dá svou značku tím přebírá za zato jaké je odpovědnost něco jako logo TV společnosti na obrazovce.
Najde te li v mém příspěvku chybu, gratuluji neboť se stávate jejím majitelem.
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 287
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 10:07:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co mají společného okrasné jehličnany s Pendolínem.
Najde te li v mém příspěvku chybu, gratuluji neboť se stávate jejím majitelem.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2869
Registrován: 11-2002
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 10:29:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si myslím, že si dráhy na Alstomu vezmou prd. Na smlouvě jsou totiž podpisy obou stran. A že je to, co tam je napsáno, pro jednu stranu "mírně" nevýhodné....???
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 12:19:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Globalizace a tržní ekonomika v praxi-firma spolkne firmu a k průserům pohlcené firmy se nehlásí...tak to fachá všude v tržních ekonomikách!Procitněte!!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace