K-report
 

Archive through 18.leden 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » 680 - pendolina » Staré archivy » Archive through 18.leden 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1530
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 20:38:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Desiro: Čímž jsme si utvrdili představu, že cena takovéto jednotky se nepohybuje kolem 50 mil. Kč, ale ne o tom, jestli je v porovnání s jinou jednotkou, řekněme za 600 mil. Kč, drahá, anebo levná.

(Příspěvek editován uživatelem bkp leden 17, 2006)
...Život je kabaret a flám!
Chytrej bůh kabaret dal nám - tak měj rád svůj kabaret!
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 402
Registrován: 2-2004
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 20:51:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
- To se nedá říct, že by bylo ICE-T nakupované pro ČD za stejných podmínek levnější.
- Výše ceny za kus u velkých zakázek také samozřejmě závisí na objemu zakázky, to u letadel máte taky, ne?
Bkp: Tvrdím, že Pendolino 680 je proti srovnatelné jednotce dražší o prachy utopené v ČKD. Nic víc, nic míň, už jsem to psal i v Elfikaci tratí.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 324
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 21:32:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aktuální krátká zpráva z Novinek:

České dráhy mohou kvůli selhávajícímu projektu rychlovlaků Pendolino přijít až o 10,5 miliardy korun. Uvedla to Česká televize. Souprav bylo dodáno méně, než se původně předpokládalo, a vlaky se potýkají se závadami.
Rosta_kolmix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 868
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 21:49:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím co furt všem na těch Pendolinech vadí, je to na našich kolejích něco nového a prochází si to jen u nových vozidel běžným obdobím "dětských nemocí".
Taková řada 363 když začínala, taky nad ní všichni kroutili hlavami když co chvíli přitáhli některou ES499.1 z trati neschopnou. Taky ji někteří proklínali a chvíli trvalo, než se s nimi naučili fírové jezdit a správkárny je udržovat a opravovat. Některé stroje ze začátku prostály i třetinu roku a kam to dotáhly !
Nejinak tomu bylo téměř u všech řad, nejvíce však samozřejmě u těch, které byly po technické stránce nové (tedy z ničeho dřívějšího neodvozené).
Z poslední doby vzpomeňme třeba řady 471 či 842 a taky už jezdí...

Pendolino to rozběhá taky, ale chce to čas. Ať už byly před lety smlouvy jakékoliv, ČD udělaly především chybu svou (odpočátku jasně) naivní vírou v to, že jednotky budou od dodání jezdit naplno bez nejmenších problémů a všude to roztroubily a zpracovaly pro ně grafikony ještě v době, kdy snad jednotky nebyly ještě ani ve výrobě... A teď se diví "ono to nejezdí" ! Měli to vklidu a bez propagace odzkoušet, nasadit do zkušebního provozu, vychytat (alespoň "nahrubo") mouchy na méně významných spojích a pak teprv to zpropagovat a udělat grafikony pro "rychlé" vlaky.

Teď jsou ČD všem pro smích, ale dobře jim tak, můžou si za to samy. Čím myslíte, že by si ČD udělaly u cestujících lepší reklamu: kdyby si cestující koupil lístek na EC-čko a jel nečekaně Pendolínem (i kdyby pak třeba na trase "kleklo") nebo kdyby si cestující koupil lístek na SC-Pendolíno a musel jet se spožděním náhradní soupravou ?

Osobně z Pendolin nejsem nijak odvázán, je mi jedno jestli jezdí nebo nejezdí, ale je fakt hnus číst ty "odborné" články o technických chybách v tisku, které evidentně píšou naprostí techničtí i cestovatelští analfabeti (viz. hlášky typu "ono to nefunguje" nebo "rychlíkem EC")...
http://prototypy.bilysklep.cz
http://sergeje.bilysklep.cz

pokec na ICQ: 258883797
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 11-2005
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 22:56:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No nevím,od příjezdu první jednotky už uplynulo dost let!! a až teď vychytávat neotvírání dveří nebo špatný widlows...jinak já jako bolševik nerozkrádající ČKD v tom vidím typické selhání tržního prostředí,nakonec to zase vyžere stát,tedy my!!!
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1535
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 23:35:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v tom vidím typické selhání tržního prostředí



Nebo jste to snad myslel vážně?
...Život je kabaret a flám!
Chytrej bůh kabaret dal nám - tak měj rád svůj kabaret!
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1479
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 07:09:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím co furt všem na těch Pendolinech vadí,

Protože je to vetřelec (jako jeden z mnoha důvodů).
P
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.114.196
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 07:20:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Rosta_kolmix:
Naprosto souhlasím! Představa, že něco tak složitého jako je projekt Pendolino ČD začne fungovat ihned a bez problémů je naprosto iluzorní. Vedoucí přestavitelé ČD si ho patrně spletli s DVD přehrávačem, který si přinesou z obchodu domů a on zkrátka funguje.
To že má Pendolino technické problémy je samozřejmě vina výrobce, ale to, co se okolo toho děje, je z viny managementu ČD.
Diskuse okolo toho, co by tu mohlo jezdit kdyby tu nebylo Pendolíno, jsou možná hezké, ale bezpředmětné. Pendolíno tu je a bude. Dnes už je to axiom.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1480
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 07:23:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak pokud by se pendolina vratily a penize se nejakym zpusobem mohly pouzit na obnovu vozidel:

Poslední zoufalý výkřik z mé strany - NEDALY !!! (na 99.9 %)


Analogie z běžného života: Když si vezmete úvěr na koupi bytu, tak ty peníze nemůžete použít na koupi auta. Pokud tak učiníte, dopustíte se trestného činu úvěrového podvodu. Ba auto je jiný úvěrový případ a něj by Vám banka třeba na rozdíl od bytu nedala, nebo by byla jiná úroková sazba atp. V případě pendolina navíc hraji roli státní garance právě a jenom na něj. Howgh !
Koe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 07:41:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je otázka jednání. A změna z bytu na auto je přechod od nemovitosti se stálou hodnotou k plechovce která ztratí většinu ceny během pár let - tedy od tebe nekorektní argument. Tady je to vlak za vlak - podobné podmínky - jen otázka jednání.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 901
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 08:23:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...že něco tak složitého jako je projekt Pendolino ČD začne fungovat ihned a bez problémů je naprosto iluzorní.

Tak si to neobjednám! Soukromník by do toho nešel. Stát a státní dráhy ano.

Diskuse okolo toho, co by tu mohlo jezdit kdyby tu nebylo Pendolíno, jsou možná hezké, ale bezpředmětné.

Napadají mne další bezpředmětné diskuze (klikaté metro na letiště, odsuny nádraží nejen v Brně) - aneb erární peníze se musí točit. Pak je ovšem pendolíno projekt vzorovej, jen ty koridory, kde také novináři nenechají niť suchou, mne alespoň svezou.
jezovec01
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.165.105.186
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 08:43:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ach jo, a Temelín taky vrátit a zbourat, a za vrácené peníze postavit školku na každém okrese... to je zase jednou radosti že něco nefunguje a můžeme jásat, že JÁ TO ŘIKAL, PANI, UŽ VOD ZAČÁTKU.
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 156
Registrován: 9-2003
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 08:52:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...že něco tak složitého jako je projekt Pendolino ČD začne fungovat ihned a bez problémů je naprosto iluzorní.

Tak si to neobjednám! Soukromník by do toho nešel. Stát a státní dráhy ano.


Pokud by vlastnil hotovou poněkud odlišnou infrastrukturu a na ní provozoval nemalou flotilu bezproblémových vozidel a chtěl něco, co dosud nikdo nevyrobil, má jen omezené možnosti:

- koupím co je a přizpůsobím infrastrukturu - sice hezké ale platím dvoje náklady - celou IS a nový stroj
- koupím přizpůsobený stroj a jezdím - musím čekat problémy, pokud nemám tak dokonalou smlouvu, že za vše může dodavatel. Pak je otázka, jestli takového blbce dodavatele najdu
- spolupracuji a postupně měním infrastrukturu, bych příště neměl problém. Snad bylo snahou ČD - chce se věřit.
- udělám si sám - viz první pendolína z ČKD
- udělám si kompromis - 675

Vše je řešitelné, stojí to jen čas a peníze. Celá nynějš aféra Pendolíno je způsobena:
- z dnešního pohledu špatný mark. tah se SCP. Jinak to byl tah dobrý, když nás jinde nechtějí, využiji sám, co mám
- třísystémovostí jednotky - komplikované na řízení
- asynchronní motory a polovodičové řízení - rušení
- asi se podepsala i kvalita prací. Pokud totiž to, co není vidět je stejně komplikované jak vnitřní stavba a její dílenské zpracování, tak potěž pánbůh

Takže se sešlo několik věcí na nesprávném místě.
Koe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 08:53:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenomže já to řikal pani jezovec opravdu od začátku. Je pravda, že současné technické potíže jsou jen překonatelnou drobností na celkově koncepčně chybném nákupu, ale i tak pobaví...
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 906
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 09:17:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z diskuze na Klubu dráhařů:
Pendolino,hrůza! Nemohla jsem se půl hodiny dostat z toalety! Bouchala jsem a kolem se radili o softféru. ještě ke všemu tam zhaslo světlo, fuj Pendolino už nikdy!

Takže inteligence softvéru pendolína v plné nahotě. Možná tam někde je nouzová klička na otevření, ale jak ji má cestující najít potmě. Nač blokovat cestu ze záchodu ven? To je algoritmus blbosti návrhářů aneb takový soft se musí podělat (i třeba proto že venku jen mrzne, což bylo ve včerejší radiodiskuzi důrazně popřeno).
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 907
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 09:25:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a ty neotevíratelné dveře jsem zažil i na proslavené 843/043/943, když někdy před lety lehla někde v Dejvicích či Veleslavíně. Dveře z oddílů se šprajcly, lidé z krajních oddílů odešli přes přechody (vně vozidla lze kupodivu odejít jen na mechanickou kliku) do 843/943, ti uprostřed čekali na vysvobození. Tehdy jsem pochopil, že moderní technika je složitá, drahá a často nefunkční (I když loni se prej nemohl jeden nádražník dostat z WC s klasickou klikou).
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2860
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 09:28:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rosťa: celkem souhlas - vždyť i nyní opěvované Ešusy si v počátcích provozu prošly svou krizí. Za současnou situaci si můžou dráhy samy, je to krásný důkaz totální neschopnosti managementu. Že spolehlivost 680 není zrovna nejvyšší (snad vyjma 003) se dobře vědělo dost předem, ale zodpovědní na varovné signály nedbali a tak jen sklízejí to, co zaseli. Dobře jim tak!!!
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 857
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 09:44:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Logická otázka:

003 celej rok víceméně bez problémů jezdila do děčína. Co takhle přestat laborovat a prostě flešnout všechna pendolína přesně tím softverem z 003. Proto tam snad jezdila, aby se před ostrým provozem vychytaly chyby na jedné jednotce a na ostatních se neopakovaly. Já tuhle situaci dost dobře nechápu.

Dotaz druhý:
Přoč je celé pendolíno řízené "centrálním mozkem" který má na starosti jak trakci, tak dveře na hajzlík??

Dám příklad moderní auto: Je tam řídící jednotka motoru - jedem mikropočítač, stará se o motor. Když se podělá, auto nejede. A pak tam jsou další mikropočítače - např. jeden na ovládání stěračů, jenden na stahování oken, jeden na klimatizaci. Když se jakýkoli z nich podělá, chyby se uloží do diagnostické paměti(další mikropočítač) a jede se dál, bez stěračů i okýnek auto taky funguje. Prostě Decentralizované řízení - každý se stará jen o to co mu náleží a nekecá do cizí práce....
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 326
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 10:06:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jena: opěvované Ešusy si v počátcích provozu prošly svou krizí a odpoved je hned tady - Honzasl: Dám příklad moderní auto

Lidi si srovnaji Pendolino s necim, co znaji. Pricemz se da predpokladat, ze aspon urcita cast cestujicich ma moderni auto doma, protoze Pendolino bylo prezentovano mimo jine jako pohodlna alternativa pro "business" klientelu.

843/043/943, někdy před lety lehla někde v Dejvicích či Veleslavíně. Dveře z oddílů se šprajcly, lidé z krajních oddílů odešli přes přechody do 843/943, ti uprostřed čekali na vysvobození

Nekdy pred 2,5 roky se to stalo i Eurostaru (cili typu vlaku, ktery uz byl v te chvili v provozu 8 let). Skoda na souprave byla v radu nekolika tisic euro/liber, protoze cestujici vytloukli okna, aby se dostali aspon k cerstvemu vzduchu; vystoupit nemohli, protoze souprava klekla na nejakem viaduktu.
Skoda na trzbach a prestizi ES byla vyrazne vyssi.

Takze ja bych to nevidel jako důkaz totální neschopnosti managementu (a uz vubec ne Ceskych drah), ale spis neschopnosti zeleznice prizpusobit se tomu, ze se pise rok 200x, nikoliv 1850.
Čahoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 170
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 10:30:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jediný dveře od záchodu,které jsou na tlačítka jsou od WC pro invalidy.Všechny ostatní jsou na manuální otvírání!!!!U průchozích dveří když se cestujícímu zdá,že se otvírají pomalu a pomůže jim,tak je akorát rozhodí a pak už nechodí.Bohužel nejsou blbuvzdorné.
Pavel_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 10:41:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle popsaných svědectví bych řekl, že i ty dveře na kličku budou vybaveny elektromagnetickým zámkem, který může WC např. v případě přeplnění uzavřít, takže klička je pak k ničemu...
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 908
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 11:09:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč je celé pendolíno řízené "centrálním mozkem" který má na starosti jak trakci, tak dveře na hajzlík??
Aby se ušetřilo :-)
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2861
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 12:17:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: dovolím si částečně nesouhlasit. Pominu-li fakt, že se pořídil křáp a celý nákup byla už pod počátku chyba, tak prostě pendolíno je tady a co teď s ním. Tedy manažerské řešení (pochopitelně ve spojení s techniky, kteří sdělí, zda je vůbec schopno provozu)

nyní použiji to porovnání s auty:

Vzhledem k úrovni zdejší železnice znamenalo pendolíno skutečně převratnou novinku - to je nepopiratelný fakt. Pravda, co do modernosti se mohlo porovnávat možná tak s oktávkama - oproti favoritovi či dokonce Š120 (Beer - B) to byl velký skok. Vzhledem k tomu, že ČD dosud nabízely ve valné míře zejména ty Š120 či dokonce Š100 (451, B atd), občas doplněné nějakým tím favoritem (Beer) či felckou (Beel atp), měly nyní k dispozici relativně moderní a pro laickou populaci atraktivní vozidlo, které stojíc vedle rozpadajícíhose žabotlamu vypadalo jako přízrak z jiného světa. Dráhy měly velkou šanci se blýsknout v lepším světle.
Byl tu ovšem problém - technici vedení (manažery) neutále důrazně upozorňují, že má plno problémů a není tehy zrovna vhodné, pouštět do ostrého provozu. Obzvlášť na nějakých extra spojích.

Ovšem dráhy (tedy vedení ČD) na výtky nedbaly, spustily oslňující kampaň, v níž udělaly z pendolína spíš než SUPERB, rovnou Rols Roys... A lidi jim věřili. Jenže ke smůle ČD taky ví, co od toho Rolse očekávat. Většinou v něm sice nikdy neseděli, ale z všelijakých časáků a médií moc dobře ví o co jde.

Nevím jak vy, ale jsme přesvědčen o tom, že kdyby se do vyřešení problémů (od plného zprovoznění až po vrácení výrobci) dráhy chovali mnohem skromněji, mohli si ušetřit ostudu, kterou jim lidé stěží kdy zapomenou.

Příkladem může být kolegyně z práce - celé týdny se těšila, až se sveze Českým snem. Dočkala se minulé pondělí. A na jízdu nikdy nezapomenene. Bodejď by jo - na záchodě teplota kolem bodu mrazu, ve vozech seděli všichni zachumlaní do kabátů v čepicích a rukavicích, od okna (asi výstup ventilace) ji do obličeje foukal mrazivý vzduch, všude nehorázný nepořádek z různě se povalujících batohů. Odnesla si z toho poznatek - Pendolínem už raději nikdy. Zpáteční cestu absolvovala v klasických IC vozech a byla spokojená. Ovšem podruhé půjde vyzkoušet žlutý autobus...
Maproko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 12:24:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uz jsi videl tohle:
TO v Pardubicich



Tom_tužín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 12:38:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A není to blokování dveří tak trošku dost v rozporu s bezpečnostními předpisy? Vždyť v případě poruchy (nedej bože požáru) musí být zajištěná volná úniková cesta, ne že se právě tou poruchou únikové cesty zablokují! Vždyť i ve starších vagonech bývá myslím taková červená páka na odblokování dveří, které jsou za jízdy mechanicky blokované!
Vlaky, kde počet cestujících každý den převyšuje ve většině trasy počet míst k sezení, by MĚLY PŘIJÍT O VEŠKERÉ KRAJSKÉ NEBO STÁTNÍ DOTACE! Cestující nejsou brambory, vlak není tramvaj a do kupé se 8 lidí nevejde, aniž by byli jak čuníci v chlívku
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1481
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 12:54:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady je to vlak za vlak - podobné podmínky - jen otázka jednání.

V bankovnictví pracuju už nejaký ten pátek a dovolím si tedy tehle názory označit za řekněme snůšku velmi laických názorů. Dovolte tedy jenom pár postřehů (naposledy, dál už na to reagovat nebudu):

- celá debata se nesmyslně točí kolem toho, zda by si ČD mohly ponechat peníze a ....blablabla. I odpovídám - je to z generálního pohledu na věc zcela jedno, ba jde o zcela nepodstatnou technikálii. Ano technikálii, pokud tedy nepředpokládáme třeba trestnou činnost ze strany ČD a.s.

- nejde o vlak za vlak, ale o vlak na který je státní garance za a)jiný vlak v b)jiné době a za c)jiné situace a na který navíc d) není státní garance I kdyby banka byla ochotna ten úver přerestrukturalizovat (rozuměj - změnit podmínky splácení a netrvat na vrácení peněz) by zcela zásadně změnilo podmínky pro ČD. Z hlediska příjemce (ČD) byl to bylo +-HGK to samé, jako poskytnutí nového úvěru. Čili opět debata o technikálii, né o samé podstatě problému.


Howgh !!!
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1482
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 13:00:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

všude nehorázný nepořádek z různě se povalujících batohů.

Jo, ty tam rozházel neschopný menedžment drah.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 600
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 13:00:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pardon, abych se nemusel hrabat v celé diskusi: není to jediné jezdící Pendolino to, které bylo rok v provozu do Děčína? To by vysvětlovalo mnohé.
jinak si opravdu myslím, že jsou všichni netrpěliví a divím se zdejším znalcům, že už zapomněli, co psali , když se zprovozňovaly např. 843
Comar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 13:06:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: i ten Eurostar mel na zacatku velke technicke problemy se zabezpecovacem v Anglii. Docela zajimavy clanek o tom je na http://www.railfaneurope.net/tgv/eurostar.html (v anglictine)
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1483
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 13:10:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

měly nyní k dispozici relativně moderní

Cestujícího nezajímá, zda má vozidlo poslední verzi IGBT a nebo odporovou regulaci, jeho zajímá jak je v tom ticho, jak je zpracovaný vnitřek a jestli to třeba drncá nebo ne. Z tohoto pohledu prostě Pendlino 680 velmi moderní vozidlo bezesporu JE.
Koe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 13:11:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak technikálie - a co to je ta technikálie? My nebankovní jaksi nerozumíme.

Prostě by to šlo a né že ne. Banka by si z toho uloupla větší kousek, což by se třeba nezdálo výhodné atd. Státní garance - no prostě by u toho jednání byl i stát. A měl by se snažit, aby se to vyřešilo, protože je to i jeho ostuda, neb ČD pořád jsou jeho.

Je mi jasné, že v této fázi je jednodušší ty vlaky rozchodit. A nebude to až tak složité, jak si někteří malují. Ale nemám rád tyhlety lidi, co se dělaj chytrejma a tvrdějí, že něco nejde, ačkoliv je to jen úředničina. To bylo podstatou mých námitek, abyste chápali.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2862
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 13:16:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, ty tam rozházel neschopný menedžment drah.

Nikoli, ale prezentoval soupravu jako... - však moc dobře víte. Jenže narozdíl od nás (kteří mají nějaký přehled o tom, co od 680 očekávat) očekává reálnými informacemi nazasažený zákazník to, co je slibováno - tedy pohodlí, luxus. Tedy i např. mít kam uložit svá zavazadla. Když pak zjistí, že většina ze slibovaného není pravda ....
Koe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 13:20:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já myslím, že bylo slibováno, že to bude pohodlné (jen) jako letadlo. A to snad platí. Akorát už lidem neřekli, že průměrný vlak je pohodlnější než letadlo.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 601
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 13:32:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LONDÝN - Britská společnost Virgin Trains, která provozuje
rychlovlaky Pendolino už několik let, má podle dnešních slov
svého mluvčího s těmito soupravami dobré zkušenosti. Mluvčí na
dotaz ČTK v Londýně sice připustil, že na začátku provozu byly s
rychlovlaky určité potíže, ale nešlo podle něj o nic významného.
Virgin Trains provozuje 53 souprav Pendolino.

ČTK
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 504
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 13:42:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale také provozuje odzkoušený typ a ne neodzkoušený atyp, který tu máme my.
A smluvně si ošetří, že když budou nějaké problémy.........tak běda výrobci.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2475
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 13:44:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak podle Alstomu za ty výpadky může řetězení závad na měničích pro pomocné pohony (topení, osvětlení, atd.), závady se vždy nahromadily a pak vypadla i trakce. Prý se jim taková závada u Pendolin ještě nikdy nestala. Na odstranění závady si dohodli s ČD termín 31.ledna.
A ještě: vliv vnější teploty vyloučili.

(Příspěvek editován uživatelem Poborskiii leden 18, 2006)
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 910
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 13:46:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já myslím, že bylo slibováno, že to bude pohodlné (jen) jako letadlo. A to snad platí.

No jo jenže EC vozy jezdící na EC/IC vlacích v tarifu socky (KMB, studenti) jsou pohodlnější (zavazadla, 3 řady sedadel, okénka větší než v letadle) a na poměry ČD stejně rychlostně předimenzované.
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 13:51:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak jsem asi před 5 minutama viděl ten krám číslo 005 projet Brnem hl. n.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2863
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 13:55:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koe: máš pravdu - porovnávali to s letadlam. Jenže v letadle ti ten bágl uloží do zavazadlového prostoru. Něčím podobným pendolíno nediponuje. Prostor u dveří v to nepočitám, osobně bych si žádné zavazadlo nedal někam, kde není někým (nejlépe mnou) hlídáno.

Ona je představa, že mezi Prahou a Ostravou jezdí lidi jen s kabelkou a malým kufříkem poněkud zcestná (v naprosté většině případů). Ale problém s bágly je nakonec detail, mnohem víc jim vadila ta zima (evidentně to netopilo)....
Koe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 14:07:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káeme, nic proti, jen upřesnění. Virgin provozuje vlaky, které jsou také naklápěcí a také je tuším vyrobil Alstom tedy se také jmenují Pendolíno. Ale jinak jsou zcela jiné. Srovnávat je s naším vlakem je stejně platné jako srovnávat s nimi cokoliv jiného.
Koe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 14:10:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovičko, v pořádku, EC/IC je pohodlné jako vlak, Pinďolíno jen jako letadlo. Ceny jsou sice převrácené, ale on to čas dorovná.
Koe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 14:13:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě upřesnění k mé reakci na Káema. Vlaky pro Virgin sice vyrobil také Alstom, ale on má více fabrik a né všechny jsou v Itálii..
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1484
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 14:25:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale také provozuje odzkoušený typ a ne neodzkoušený atyp, který tu máme my.

A Vy bezpečně víte že to je atyp (a že selhaly atypické součástky) ?

Mimochodem kdyby všichni kupovali odzkoušná vozidla, tak by ještě v SRN jezdil Adler a nikoliv ICE.
Kade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 357
Registrován: 7-2002
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 14:54:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taktak, to se tu možná snaží někdo namluvit, jakou to máme bombu, jenom proto že je to třísystémové a má to ETCS (zatímco ani jedno z toho není zatim k ničemu).
Že Pendolina se dodala do spousty zemí je zbytečné opakovat a taky z toho celkem logicky vychází (což mám i z GŘ), že ALSTOM už o tu naši šaškárnu dávno ztratil zájem,což se nelze divit, když Savigliano mastí Minuetta, Pendolina, tramvaje, vložáky pro ETR 500 atd. po desítkách a pro nás ušmudlali sedm nějakých žďorbů někdy před 3-4 lety (fakt už tak dávno - viz např. reportáž z montáže v ŽM8/02), které od té doby stály buď někde u plotu nebo si s nimi ti podivní češi tam u nich prováděli nějaké podivné testy protože mají nějaké podivné tratě s podivnými normami.
Pro elektrická virgin pendolina se v saviglianu dělaly kompletní vložáky, kompletace jednotek v británii ve Washwood Heath.

Tu něco k finským pendolinům, ukazující jednak že problémy se softwarem měli i tam a jednak že objednávky a hlavně zprovozňování se dělá trochu jinak než že se na rozkaz generálního ředitele stůj co stůj vyženou nezajeté vlaky na trať:

...Finských železnic (viz ŽM 8/03, str. 25 - 27), které nejprve (v roce 1992) objednaly dvě prototypové jednotky, jež byly po roce zkoušek (1995 - 96) nasazeny do provozu s cestujícími a teprve po dalším roce byly objednány sériové vlaky. Při jejich výrobě byla uplatněna celá řada změn, například jiný výrobce dveří a WC, jiný materiál pro výrobu dvojkolí a obkladových materiálů interiéru, instalováno utěsnění proti sněhu v prostoru podvozků a sběrače, chybně nastavený či velmi komplikovaný software musel být u některých funkčních celků několikrát upraven. Do provozu pak byly sériové vlaky uvedeny až na přelomu let 2001/02, ovšem již zřejmě bez závažných výhrad, neboť na jaře 2002 byla potvrzena část opce na další vlaky.
iop
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.31.26.224
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 15:09:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No na tech britskych pendolinech je zajimave, ze ve 2. tride maji ctyri sedacky v rade. A to urcite neni sirsi nez to "ceske ", spis uzsi.
Ruprt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 15:10:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Viceprezident, či jinej hlavoun Alstomu na tiskovce prohlásil, že není třeba být nervózní protože tu Pindy líný budou jezdit 30 až 40 let, tudíž výpadek v řádu týdnů nehraje větší roli. Takže to tu budem mít za 40 let něco jako teď 831 a 451 ??
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 15:22:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak co jsem dnes viděl:
tu 005 jsem psal víše
potom na 570 take ten krám, ale číslo jsme neviděl já jsem v rychlíku a před Letovicema mě to předjíždělo proti srsti.
a ted v usti nad orlicí další krám v proti směru jen čísla jsem si opět navšiml
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1281
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 15:54:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A IC 571 se nějak nedařilo. V Březové stál půl hodiny.
ICQ: 202 888 377
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 990
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 16:29:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnešmí LN věnovaly pendolinům celou třetí stranu. Nic nového, všechno už bylo stokrát řečeno či napsáno. Ale jeden názor mě tam přece jen zaujal:

"Zřejmě České dráhy dodaly špatné technické parametry, jinak si závadu od tak renomovaného výrobce, jakou je firma Alstom, nedokážu představit."

Autor takového žvástu prostě musí být vůl. Před časem mně umřel telefon značky Tímenť, a to měsíc po uplynutí záruky. Jsem debil, neumím telefonovat, poruchu výrobku tak slovutné firmy si přece nelze ani představit...

A kdo že pronesl to politikou čpící moudro? Přece sám železniční ďábel.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2478
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 16:36:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhrnný článek ČTK vzniklý po tiskovce: na ČT24 resp. na Finanční noviny A tuším, že Bazala potom ještě poskytl ČT delší rozhovor.

(Příspěvek editován uživatelem Poborskiii leden 18, 2006)
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 459
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 17:00:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: ...když se zprovozňovaly např. 843

Ty se zprovozňují pořád...
Proč???
Cajickar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 201
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 17:01:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechapu toleranci a trpelivost nekterych diskutujic k tomu kramu.

Nejsme preci v dobach narodniho hospodarstvi, kdy se CD v postate podilely na vyvoji a odzkusovani vozidel, koneckoncu pro vyvoj poskytly napr skode plzen i cast sve site, takze mame 2 trakcni systemy napric republikou. To je uz z dnesniho pohledu absurdni, ale nekterym diskutujicim to asi tak neprijde.

I v zeleznici by to preci melo byt tak, ze je jasny vztah mezi objednavatelem a vyrobcem, ktery proste za kvalitu svych vyrobku nejkym zpusobem ruci. Takovou anabazi, jako maji CD s pendolinama, by si zadny soukromy dopravce nemohl dovolit, kor kdyby to pro nej melo byt klicove vozidlo v dalkove doprave.

RadekŠ: Dekujeme za prednasku z oblasti bankovnictvi. Vraceni pendolin je spis otazka toho, zda by podle smlouvy slo uznat vlaky jako nefunkci podle zadanych parametru. CD se ale ke sve skode snazi o pravy opak, a to uz pekne dlouho, proste ty kramy za kazdou cenu rozchodit. Pripadny nakup neceho jineho by byla samostatna a s pendoliny formalne nesouvicejici objednavka.

Zapomenout na ten nefunkcni a neprakticky kram a nad cistym stolem si ujasnit, co je na kolejich ted nejvice potreba.

Ale ono to tak bohuzel nedopadne, protoze CD jsou fakt uplni debilove, uz nemam jinych slov.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 959
Registrován: 8-2004
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 17:12:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už aby ty krámy zatracený jezdily. Vždyť to co teď dávaj kvůli tomu výpadku na Ex/IC je děs běs!!!
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.

Cestování s ČD škodí zdraví!
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 17:57:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čajíčkář: Čaj je velmi hodnotný nápoj, ale nesmí se ho vypít moc.

1. Přednáška z oblasti národního hospodářství je zajímavá, ale za finanční průsery kolem Pendolina může banda tunelářů ve vedení tehdejšího ČKD, která od spolupracujících jedinců ve vedení ČD podvodně vylákala miliardu na zálohu. Patří všichni do kriminálu, ale tam se u nás zavírají spíše nevinní.

2. Myšlenka, že se TO vrátí a budeme mít na stole zpět a volně k dispozici hromadu peněz, vložených do TOHO je naivní až choromyslná. Peníze z ČKD už nikdo nevrátí a peníze z úvěru na Pendolína se na nic jiného použít nedají. Už to tu pár lidí vysvětlovalo, není nutno ironizovat RadkaŠ, má prostě pravdu.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1537
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 17:58:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přece sám železniční ďábel.

To jako kdo? Šíp? Říman?
...Život je kabaret a flám!
Chytrej bůh kabaret dal nám - tak měj rád svůj kabaret!
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 995
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 18:13:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Říman. Škvaří v kotli pekelném všechny zrušené brejlovce.
Nicméně onen jeho výrok mě nadále utvrzuje v přesvědčení, že není třeba si toho pána vážit. Názory "všechno západní je dobré a jen my jsme pitomci a neumíme s tím zacházet" byly omluvitelné v prozápadní euforii těsně po roce 89, o 15 let později řadí svého hlasatele mezi beznadějné tupce. Stejně tak i nacionalismem zavánějící extrém opačný.
Komár
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.207.62
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 18:16:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: No přece Ivan Mládek...

"Z Ostravy, z Ostravy jede ten krám do Prahy, nikdo nemá obavy, jestli dojede"
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 224
Registrován: 6-2004
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 18:19:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Křivi:

Nebyl bych takový pesimista. Nevinných zavřených snad tolik nebude. Spíše bych řekl,že se bude obvykle jednat o malé ryby.

Miliarda už je částka, která by mohla být záruku bezterstnosti.
Komár
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.207.62
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 18:48:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zaujal mě dotaz v jedné podprůměrné diskuzi: "V jakých jiných zemích už vlaky jezdí? Nepoužívají třeba všechny západoevropskou znakovou sadu (LATIN-1) a není třeba Česko první zemí s jinou znakovou sadou a software se s tím nedokáže vyrovnat?"
Že by v TISu byly fakt windowsy?
Comar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 19:55:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Komar: predpokladat, ze centralni pocitac vlaku ridi obycejny system je hodne naivni. Na takoveto veci se pouzivaji tzv. hard realtime systemy, ktere maji s "normalnim" operacnim systemem jen hodne malo spolecneho. http://en.wikipedia.org/wiki/Real-time_operating_system

Zajimalo by me co se vlastne stane, pokud se to do 31. nepodari opravit (to jsou nahodou skoro presne ty 2 tydny, ktere jako ultimatum stanovil ministr :-) ). Predpokladam, ze asi nic :/

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace