K-report
 

Archive through 17.leden 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » 680 - pendolina » Staré archivy » Archive through 17.leden 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 619
Registrován: 5-2003
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 10:57:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono je nělo úplně jiného jezdit na okruhu a jezdit v reálném provozu. Takže zkoušky na okruhu nějaké vodítko jsou, ale rozhodně nenahradí desítky let provozu na skutečných tratích, hlavně co se týká té spousty drobných detailů, které pak teprve z protoypu udělají spolehlivě fungující řadu. Siemens provozuje někde dlouhodobě ve větším měřítku své lokomotivy či soupravy na 3 kV? Ptám se, nevím.

S penězi máte samozřejmě pravdu. Ale v situaci, kdy přiklepli pro ČD přes 4 miliardy Kč na Pendolina se další peníze shánějí o dost hůř, když byl běh věcí takový, jaký jej známe.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1470
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 11:23:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Například řada 252 Renfe (to je to co bylo ve Velimi), Desiro Slovinsko, řady 189 a 1216.

Ale v situaci, kdy přiklepli pro ČD přes 4 miliardy Kč na Pendolina se další peníze shánějí o dost hůř,

Já zase vím, že banky byly ochotny půjčit ČD právě a jenom na Pendolino. Kdyby nebylo, žádné jiné úvěry by tehdy ČD stejně nedostaly.
Comar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 11-2004
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 11:24:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uniplus: Siemens a 3kV: treba ctyrsystemove ICE3, ktere jezdi do Belgie, nove trisystemove Taurusy (jeden se zrovna testuje v Italii - taky 3kV).

Samozrejme, ze ministr dela BUBUBU. Prece jenom by to pred volbaba vypadalo docela dobre, kdyby to byl on, kdo "vyresil problem pendolino"... Vlastne mu to nezazlivam, v soucasne situaci vlastne nema jinou volbu.
Pavel_jůza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 11:28:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotaz pro RadkaŠ: Takže kdyby čistě teoreticky se podařilo ty TISy vrátit a dostaly by se zpátky peníze, musely by se okamžitě vrátit těm bankám, nebo by se daly použít i na jiná vozidla?
cestujici
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.212.231.2
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 11:35:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pár 471 by za těch 5 mld přece jen bylo
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1471
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 11:36:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na 99 % vrátit.
lk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.251.188.23
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 11:38:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Napadla mě taková jizlivá myšlenka. Pokud se P. vrátí, zůstanou Alstomu a budou mít pověst nepojízdných zmetků. Alstom se jich bude chtít zbavit a nabídne je za pusu. Přijde zákazník, který si pečlivě ohlídá a nechá vychytat všechny problémy. Jednotky posléze odkoupí (s pečlivě dojednanou smlouvou), přelakuje na žluto, nápis Student Agency na bočnici a jedem...:-))
Pavel_jůza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 11:51:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doplňující dotaz pro RadkaŠ: Rozumím tomu správně, že banky jsou ochotny podporovat hnití neschopných jednotek v depu, ale nejsou ochotny podporovat jejich výměnu za něco funkčního?
Pavel_jůza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 12:11:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A na adrese Diskusního fóra se od včerejška objevila další větička, takže se na tom možná opravdu pracuje.
Prouza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 157
Registrován: 4-2004
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 12:13:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Banky půjčují vždycky na nějaký spočítaný projekt s určitou návratností. Pendolino mělo být prestižním spojem z Berlína do Vídně. Pokud byl úvěr koncipován na nákup vysokorychlostních jednotek, tak za ně měly být pořízeny tyto jednotky, a protože z pohledu bank a veřejnosti jsou symbolem rychlosti a pokroku a vylepšují image podniku (viz např. TGV, ICE, Šinkansen) což o byť moderních, kvalitních a komfortních lokomotivách s vozy v těchto souvislostech prostě říci nelze, tak za ty peníze nemohou dráhy pořídit nic jiného. Obávám se však že vše bude jasně upraveno úvěrovou smlouvou, do které nejspíš nikdo ze zde diskutujících nenahlédl.
Pavel_jůza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 12:17:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Do jisté míry chápu, že peníze od bank jsou na určitý spočítaný projekt. Ale když už je očividné, že ten projekt zkrachoval, tak já jako neodborník bych se snažil z těch peněz zachránit aspoň něco.
Radeček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.180.82
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 12:22:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hosté Radiofóra budou hovořit o Pendolinu na českých tratích
PRAHA, 17. ledna 2006
18:20, Český rozhlas 1 - Radiožurnál
Hosty pořadu Radiofórum budou náměstek generálního ředitele Českých drah Jiří Kolář, Zdeněk Žák z Drážní inspekce a proděkan dopravní fakulty ČVUT Petr Moos. Hovořit budou o rychlovlaku Pendolino na českých tratích. K problémům Pendolina se vyjádří také zástupce Alstomu Igor Snopek.
Zdroj: Eliška Klepalová z Českého rozhlasu 1 - Radiožurnál
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 620
Registrován: 5-2003
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 12:27:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže těch Siemens 3kV vozidel je nakonec docela hodně. Zůstává jen otázka kompatibility s infrastrukturou v ČR a SR, na které pohořel Alstom a do které se Siemensu nechce. Pokud ale budeme předpokládat, že to vyřeší nové normy, pak jsou náklady na případné 3 kV jednotky od Siemense celkem dobře odhadnutelné.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 841
Registrován: 10-2003
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 12:35:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

CO JE TO TA LEDNIČKA?
http://www.fotoaparat.cz/index.php?r=25&rp=0&gal=vis&galvis=2671577 - pár železničních fotek
Pavel_jůza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 12:41:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já tomu nerozumím, takže jsem čekal, že odpoví někdo kompetentní.
Mám matný dojem, že "lednička" je označováno to zařízení, které bylo namontováno do TIS, aby kompenzovalo ty rušivé proudy, které rušily to zabezpečovací zařízení (kolejové obvody).
Nevím, zda je to přesně, ale jestli ne, snad to vyprovokuje někoho znalého k upřesnění.
Vytrezvitel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 219
Registrován: 9-2002
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 12:47:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

cestujici: Obavam se za ani jedna. JA bych to videl nasledovne. Banky pujcili na pendolino X. Z toho P prozralo CKD a A dostal Alstom. Pokud vratite TIS dostanete od alstomu zpatky A. Jenze banky budou chtit zpatky svych X + U > A. Znalci urcite doplni.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1472
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 12:56:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

banky jsou ochotny podporovat hnití neschopných jednotek v depu, ale nejsou ochotny podporovat jejich výměnu za něco funkčního?

Já jsem žádné smlouvy neviděl, skromně se domnívám, že případným vrácením řady 680 a vrácením peněz opačným směrem by to celé skončilo, páč by třeba skončily i státní garance na 680. a "skončil" by i celý úvěrový případ.

Případné vypsání soutěže a dodání jiných vlaků by byl jiný obchodní a úvěrový případ, uzavíraný v úplně jiných podmínkách než někdy před 10ti lety. Pokud si někdo myslí, že by se za "ty vrácené prachy daly koupit ešusy", tak s prominutím neví, která bije (howgh).
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 594
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 13:06:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tohle jsem věštil v diskusi o 220. A vida, už 36X časy stíhají. To je malá odbočka hlavně pro některé, co furt nevěří mým věštbám. :-))))
Odesláno Pondělí, 05.prosinec 2005 - 12:01:

Vzdálenější věštba: Po koridorizaci budou na trasu Pha-ČB-Linz přesunuty dosluhujici Pendolina, a konečně využijí klopení, protože se ukáže, že na I.a II. koridoru dokáží 362 totéž co Pendolína. Ostatně, už za týden to budou muset dokázat.
Nebijte mě, řekli jste si o to.
Radeček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.180.82
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 13:10:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to 3260
Lednička je to co popisuje Pavel Jůza. Lednička se tomu začalo říkat někdy potom, když na dotaz novinářů, jak to bude vypadat, někdo z ČD (tehdejší ředitel P. Kousal?) řekl, že to bude elektrické zařízení velké asi jako lednička.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1473
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 13:13:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale když už je očividné, že ten projekt zkrachoval, tak já jako neodborník bych se snažil z těch peněz zachránit aspoň něco.

To by mělo zajímat manažery ČD, případně státní úředníky a politiky. Banka o nic totiž nepřichází. Ta by o něco přišla teprv tehdy, až by se ČD dostaly do platební neschopnosti a k té je hnití 680 v depu asi samo o sobě sotva dovede. A i pak by v tomto případě nastoupila poskytnutá státní záruka.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 291
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 13:31:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem a další:
No to je jasný, že i 163ka stíhá jízdní doby SCP, když je v nich tolik vaty. Ale co takhle porovnat jízdní doby stažené fakt na krev?
Další věcí je, že není hotov úsek Krasíkov - Zábřeh, který spolu s Přerov - Ostrava je klikatý a tudíž zde lze uspořit klopením. Takže bych ty jízdní doby pendolína moc neodsuzoval.
Ale pokud by se podařilo pendolína vrátit, a prachy taky, bylo by to jedině dobře.
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 621
Registrován: 5-2003
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 13:45:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3260: A na ledničce je nejsmutnější fakt, že stejně téměř nefunguje a problém se řešil úpravou norem a úpravami zabezpečovacího zařízení na koridorových tratích.

Qěci: Úspora do Ostravy při klopení proti klasice na 160 bude někde k 10 minutám. Za ty miliardy se to v této trase nevyplatí.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 595
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 13:46:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: No ale byl jsem označován za blba.
Obecně: Pendolína ani prachy se nevrátěj. To by si od tý firmy už nikdo nikdy nic nekoupil. Neblbněte. Šimonovský je objektivně nejhorší ministr dopravy hned po Římanovi, jedině proto mohl něco takového pronést.A blíží se volby. Já bych nasadil Pendolino na Klidnou sílu, a von by to Šim přišel opravovat osobně.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 895
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 13:51:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže scenář Pohádky o mašince je tu pomalu se vším všudy. Nejvyšší pán železničář má největší a nejsložitější lokomotivu (dokonce 7x), která mu stojí odstavena v kůlničce, do které se celá nevejde. Vrátit Zababovi nejde, to bylo přece v té podmínce při nákupu :-), včetně toho, že zaplatí do posledního knoflíku. Když to tenkrát nejvyšší pán železničář uzavíral, byla jeho tužba po lokomotivě tak velká, že mu to nevadilo.

Teď už jenom čekáme na chytré inženýry, kterým ale musí poradit nějakej Vašíček, aby to rozřezali na normální vagónky. (No na rozdíl od pohádky takové zhodnocení investice však dnešní legislativa nedovolí).
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4492
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 13:58:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

úpravami zabezpečovacího zařízení na koridorových tratích - za ten asi měsíc, než to začlo jezdit do ovy to stihli vymyslet, schválit a realizovat? spíš bych řekl, že úprava zab.zař spočívá jen a pouze ve změně tej normy....
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 842
Registrován: 10-2003
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 14:02:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky všem za ledničku, nastává tisíc let míru...
http://www.fotoaparat.cz/index.php?r=25&rp=0&gal=vis&galvis=2671577 - pár železničních fotek
Ruprt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 14:12:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Pinďa na Klidné síle? Uh, má fantazie pracuje na plný výkon: Přípřež 2x751 (pro fajnšmekry 2x771), stoupání na Ramzovou, křižování s jiným rychlíkem v čele s 831, díky nefunkční klimatizaci v létě chlazení celé soupravy ledovou vodou z hadice u vodárny v žst. Branná...:-)}
piňdˇulíno
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.7.226
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 14:21:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.novinky.cz/ekonomika/74860-cesko-mozna-pendolina-vrati.html

Nejlepší hlod je,že podle pana ministra nejde Pendolíno nastartovat
Rosta_kolmix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 866
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 14:28:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem byl dnes v Přerově a měl jsem chvilku volného času, tak jsem si zašel ke Dluhonské spojce, že si bliknu nějaké šestikolo, kdyby náhodou jelo. A jen jsem ke spojce došel, vyřítilo se od ostravy hádejte co ?! 682 003...

Nebyl jsem na to připraven, tak vznikla jen takováto nouzovka:


http://prototypy.bilysklep.cz
http://sergeje.bilysklep.cz

pokec na ICQ: 258883797
Nadšený
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.208.2.227
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 14:31:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Právě se rozchodilo DF ČD!!
kremil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 14:32:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

DF ČD jede !!!
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 843
Registrován: 10-2003
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 14:46:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám, že se to na 270 pěkně klopilo
http://www.fotoaparat.cz/index.php?r=25&rp=0&gal=vis&galvis=2671577 - pár železničních fotek
lk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.251.188.23
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 14:47:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rosťo, proč nouzovka? Dyť je to hezké. Já nejsu šotouš, ale minulý víkend (7.1) jsem si při výletu na běžkách vyfotil Pinďu jedoucího po staré trase u Hněvkova, v pozadí jsou rozestavěné tunely. Jakou mají takové fotky šotoušskou cenu? Připomínám, že to bylo zpožděné Pendo, co srazilo toho chlapa a bylo to 4 dny před stažením P. z provozu...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18697
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 14:57:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera to mělo nějakej slet v Libni. Jedno jsme potkali na Vítkově s x6x v čele, další (004) vzadu u peronu a nejspíš ještě jedno mezi Libní a Běsovicema.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 898
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 15:22:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

DF ČD jede !!!

Ale asi jen vyvoleným! Ostatní vidí bílé prázdno.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 322
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 15:33:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=014&r=nazorya&c=412582

Sipuv clanek na tema Pendolino. V zasade bych s nim souhlasil, akorat mi unika smysl vety v zaveru "Ale jedna věc je jasná: po všech stránkách zchátralý systém Českých drah v dnešní podobě nemá a bohužel nebude mít na to, aby úspěšně provozoval vlaky typu Pendolina."
Koe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 15:38:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Koneckonců byly to krásné cesty do italského Savigliana a okolí, sám jsem jednu takovou zažil....."

Ano s články Václava Klause se taky často dá souhlasit, jen kdyby člověk nevěděl kdo je autor a co ten člověk dělal a dělá....
Pavel_jůza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 16:19:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro RadkaŠ:
"Pokud si někdo myslí, že by se za "ty vrácené prachy daly koupit ešusy", tak s prominutím neví, která bije (howgh)."

Já nepopírám, že to nevím. Proto jsem se ptal. Kdybych to věděl, tak bych se neptal.
Nicméně je zřejmé, že nás neznalých je hodně, takže by asi nebylo na škodu tuto informaci zveřejňovat důrazněji.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1638
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 16:32:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono kdyby se to vrátilo je jedno, protože se to nevrátí!

Kdyby tedy jo, je to opět věc jednání ČD a bank. Bankám to může být v podstatě jedno. Prachy dostanou, tak jako tak, a do roku 2014 (tuším) budeme úvěry na Pendolina splácet jestli tady budou nebo nebudou. Všechno je věc jednání a dohody.

Mě tak napadlo co dál? 380 budou, ale asi to není v osotní dopravě trend, mít jen loko+vagónky. Já osobně bych se nebál nenaklápěcí nepatrové jednotky od Vagónky, rychlostí oněch 200 Km/h (třeba se u nás bude jednou jezdit tak rychle), design ala Kotas, dvousystémové (pokud i do němec a jinam tak trojsystémové). Mnohem prostornější, větší kapacita. Vhodná na spojení Česko-Slovensko, určitě levnější a horší při zavádění do provozu, už to než u Pendolin být nemůže!
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 900
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 16:43:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Banky daj ČD peníze jen na potěmkiny. No uvidíme, zda někdo jiný dá peníze do železnice - nikoliv asi do ČD. Do té doby nám půjde přísun nové železniční techniky dosavadním způsobem 3 vagóny + 2 panťáky ročně.
Vytrezvitel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 221
Registrován: 9-2002
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 16:55:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já osobně bych se nebál nenaklápěcí nepatrové jednotky od Vagónky

No ja nevim, ale mam takovy pocit, ze tady nekde cely pruser pendolina zacal. Chcemem naklapeci vlacek, ale musi byt od ceskeho vyrobce. Problem cele kauzy nelezi vubec ve sporu klasika vs. naklapeci jednotka. Jadro celeho pruseru se totiz nachazi na pobrezi chujoviny, jehoz zastupci nedokazali sepsat poradne smlouvy, ohlidat si neprozrani zaloh a vynutit si splneni technickych specifikaci. A nemuzu se zbavit dojmu, ze kdyby tenkrat objednali cokoli jinyho, ze by to neskoncilo stejnym pruserem.
Slídil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 635
Registrován: 7-2002
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 17:18:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Vytrezvitel: Ale vlaky od "Vagónky" jezdí. Pravda, jen jednosystémové a jen 140 km/h. Ale vývoji se nikdo bránit nebude, stačí na to jen sehnat tititi. Já bych začal tím, že bych dodělal střídavý systém. Uplatnění by to našlo.
Zdenek1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.250.144.210
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 17:23:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

On ten vyvoj s temi tititi dost souvisi, pokud bude CD platit 0-9 jednotek 471 rocne, tak se z toho zadny, ale opravdu ZADNY vyvoj nezaplati. Krom toho po tomto uspechu s TISem se chvilu nikomu do niceho noveho nebude chtit, obzvlast, kdyz se jeste blizi uspech jmenem potemkin.
Komár
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.207.63
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 17:57:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šíp: "Je však otázka, co ČD vůbec dovoluje podepsaná smlouva."

pan ex-generální ani neví co tenkrát podepsal...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1528
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 17:58:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tipuji, že pokud se povede lokomotiva 380, tak nějaká jednotka dálkovou dopravu a 200 km/h nemusí být až tak vzdálená...
...Život je kabaret a flám!
Chytrej bůh kabaret dal nám - tak měj rád svůj kabaret!
Vytrezvitel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 222
Registrován: 9-2002
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 18:12:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slídil: jo jezdi, ale jestli se nepletu, tak temer porad nejaky stoji kvuli poruse a o zacatcich nemluve....

Já bych začal tím, že bych dodělal střídavý systém.

Pokud budete sefem ve Vagonce, tak je to v poradku. Sef u CD by se mel poptavat i u jinych vyrobcu a objednatele by meli vypsat poradne vyberove rizeni na dopravce.
btw. Obdobu esusu ted delaji v SKV pro Curych a cenove muzou byt zajimavy. V tomto kontrakt vychazi 4 vozova jednotka na 242MKc.
Comar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 11-2004
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 18:59:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no ten porad v radiu toho moc noveho neprinesl. Fakt by me zajimalo, jak zitra dopadne to jednani s alstomem.
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 19:03:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Komár: pokud se nepletu, tak nejprůserovější smlouvy s původním "konsorciem výrobců" v čele s ČKD podepsal a celkem asi miliardu na zálohách vyplatil ředitel Mládek, a to v době, kdy už v ČKD vládla tunelářská klika byvalých bolševiků. Mládek sám pak odešel od dráhy do ČKD slíznout smetanu za své zásluhy o rozvoj tunelářství v Čechách. Šíp je jen neškodný tlachálek.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 294
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 19:05:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vytrezvitel:
Aktualne stoji jen jeden esus v Plzni na garancce. Vsechny ostatni jezdi. A hlavne esusy nemaji takove vazne problemy, kak bimbadla.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1467
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 19:09:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Komár:
Pokud vím, tak smlouva s Alstomem byla uzavřená někdy v letech 2000-01 a to už Šíp u drah dávno nebyl.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
P
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.100.63.29
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 19:10:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nepřipadá vám divné, že hned při prvních problémech s provozem Pendolín se z úst představitelů ČD i ministerstva dopravy ozývají hlasy o navrácení souprav výrobci? Já čtu mezi řádky jasný vzkaz:"My nejsme ti blbci, co to neumějí rozjezdit, blbec je výrobce!"
Ale...čemu se vlastně divím, že ano.....
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1470
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 19:28:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P:
Nevím na koho reagujete, já jen poukazoval na fakt, že Šíp smlouvu s Alstomem nepodepisoval a průšvih nepadá na jeho hlavu.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 622
Registrován: 5-2003
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 19:54:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Navíc je v tom trochu rozdíl. Vrácení zmínil ministr, ČD jednoznačně preferují rozchození.

To co zaznělo v rozhlase, byly jen zcela nekonkrétní věci. Zatím nikdo nic neví, čím by to mohlo být, nikdy se nic takového ještě s Pendolinem nestalo, 200 Pendolin jezdí bez problémů po celé Evropě (o Finsku naprosté ticho), vše je bezpečné a schválené. O jízdních dobách Pendolina vůči klasice nekonkrétní mlžení. Co jiného se dalo čekat.
Trainster
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 20:13:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jako co sem zahledl v TV na ČT1 tak se to tam pekne upeklo, podle te zpravy auditoru Deloitte & Touche... spousta prošlemků, nejakej pimprla co byl u ČD a pak presel nejak do tej ČKD, to je ruka ruku myje.)))

ministr rekl ze si ty pendolina musi odvezt, ale hodne pochybuju o tom ze jim to vrati... vzdyt je to prece jen systemova chyba )))
Cajickar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 200
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 20:17:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cely den jsem nebyl na netu, tak mozna malinko pretrhnu nit.

Comar: K tomu, ze misto pendolin nic neni - CD jseou ted v situaci, kdy nejsou ani ty pendolina, takze jaksi hur uz byt nemuze.
Jinak pokud by se pendolina vratily a penize se nejakym zpusobem mohly pouzit na obnovu vozidel: Nejpalcivejsi je ted hlavne nedostatek vagonu, spis nez hnacich vozidel - tedy objednat neco shvaleneho s pokud mozno kratkou dodaci lhutou. Mam na msli treba sgp vagony. Eventuelne nejake reko a la vrutky. Znovu musim zopakovat, ze v pripade nouze jsou na dalk. vlaky asi nejlepsi ty vagony, neb se s nima da univerzalne sachovat a persingy a banany a krysy stejne budou jeste nejaky cas jezdit - a nehrozi u nich pocatecni poruchovost. Na nejakou 671 bych jeste pockal, az by bylo jasne, na co presne ji pouzit. Ostatne nekde uvadena cena 500 mil za 6 vozovou soupravu mi prijde trochu drahe, kdyz 4 vozova po sbb prijde na nejakych 250. Zdroje techto cen jsou pravda neoverene.
Jchqs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 20:18:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Unipuls: Nechce se mi ani věřit, že prezentované dotazy byly ty nejzajímavější z té citované hromady dotazů. Od zmíněných pánů ani moc čekat nešlo. Jako obvykle odpovídali občas na něco jiného (aniž by to paní redaktorce vadilo) a dělali si reklamu (aniž by to paní redaktorce vadilo). Zkušební provoz trojky začíná být ale opravdu docela zajímavý; jak to, že jezdila bez podobných potíží a jak to vypadá, jako jediná jezdí i dnes? Čím se liší od těch ostatních? Nebo je to náhoda?
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 401
Registrován: 2-2004
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 20:28:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco k ICE-T: Výrobní konsorcium chtělo za 28 jednotek ICE-T 2.série 800 mil DM, v přepočtu 14,2 mld.Kč , tj. za jednu jednotku 507Mkč(ceny 2001, zdroj ŽM 6/05).
To je jen pro vytvoření představy o cenách...

(Příspěvek editován uživatelem Desiro leden 17, 2006)
Comar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 11-2004
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 20:35:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cajickar: pravda pravda, horsi uz to moc byt nemuze. Ale predpokladam, ze doba nutna na nodani neceho noveho by byla asi delsi nez doba nutna na opraveni pendolin (i kdyz by se to mozna dlouhodobe vyplatilo...)
Jchqs: ja sem ale ani nic moc jineho necekal, prece jenom je rozhlas urceny vsem, takze nemuzou mluvit o moc konkretnich vecech, kdyz vetsina lidi poradne nevi, o co vlastne jde.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1472
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 20:36:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Desiro:
To dostaly nějakou kusovou slevu, ne? Jestli by bylo ICT levnější, tak pak opravdu netuším, co tu Pendolina dělají? Já měl za to, že kdyby se tehdy dráhy rozhodly namísto Fiatu pro Siemens, dostaly by za tuto cenu jen 4 spoupravy ICT, nikoliv 7.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 623
Registrován: 5-2003
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 20:37:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemám čas to sledovat osobně, tak nevím, jak je to s nasazením. Opravdu na těch dvou obratech Praha - Ostrava jezdí jen 003 a další jednotky jsou jen zkušební jízdy? Mluvili o tom, že další dvě se testují. Každé zařízení chce své. Té 003 se dostalo péče nebývalé, když s ní rok jezdili technici Alstomu.
Pendolino - testováno na lidech

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace