K-report
 

Archive through 02.leden 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » GVD připravovaný » Staré archivy » Archive through 02.leden 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 20. prosince 2005 - 08:14:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brr: SC Pendolino je stejně dočasná věc (teda pokud ČD nedá peníze na další...), mají přece jezdit Vídeň - Berlín. S ohledem na toto bych to viděl 1 h takt IC Praha - Ostrava (to by se mělo po koridorizaci dát vyjezdit s 9i soupravami, snad jednou ta ř.380 bude). V Přerově přestupní uzel (na rychlíky linky Brno - Přerov - Ostrava) Do toho rychlíky Praha - Přerov (navíc oproti současnému stavu bych je všechny zastavil v Přelouči a zvážil bych zastavení v Třebovících s vazbou do Lanškrouna, který má skoro 10000 obyvatel.), do Přerova příjezd na celou sudou (cca L:50, půlení na větve Břeclav a Vsetín. Tyto rychlíky by vytvořily 1h takt z rychlíky Praha - ČT - Brno.
Michalk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 20. prosince 2005 - 11:16:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Havo: takže rychlíkem z Prahy do Zábřeha přes Nymburk a Týniště? Pěkně děkuji...
Orky: zastavování v Rudolticích určitě, ale opravdu určitě ne! To raději řešit přímími vlaky Lanškroun-Třebová s kvalitními přípoji.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 593
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 20. prosince 2005 - 11:21:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kapacita tratě 011: ono by to vycházelo ve svazcích (třeba SC a IC na Slovensko), tím se problém s kapacitou zmenší oproti stavu, kdy rychlíky jsou rozloženy pravidelně. Myslím, že dva svazky za hodinu musí koridor zvládnout.
Cílem nebylo ani tak urychlení dopravy na Slovensko, ale spíše vylepšení obsluhy střední Moravy za nezhoršení ničeho, co je dobré už dnes. Všimněte si toho, že přebytečné vozy z IC na Slovensko bych nenechával hnít v Přerově, ale poslal bych je po Ferdinandce. Tím se zrychlí spojení ze Zlína a Uherskohradišťska do Prahy oproti dnešku, kdy mají vlastně jen R. Vozy a loko na 160 by byly fajn, ale...
R Praha - Přerov by jely taky, ale protože by už neobsluhovaly území za Přerovem, tak by mohly zastavovat častěji a tím leckde nahrazovat i neexistující Sp.
106 je jeden z těch IC do Ostravy, co se prokládají s SC. Detvan je samozřejmě jeden z těch, co jedou přes Lideč.
Orky: Myslím, že pro Zlín, UH a Kroměříž budou R až do Prahy příliš pomalé (hlavně v porovnání s dopravou po dálnici). Tenhle návrh bych bral, pokud by třeba v Olomouci byl přestup hrana-hrana z IC.
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 560
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 20. prosince 2005 - 11:42:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Brr: S těmi svazky máte pravdu. Já bych viděl dopravu na koridorech zhruba takto:
Co hodinu IC vlak Praha-Ostrava jako jedna z páteřních linek, na kterou se budou nabalovat přípoje. Soupravy by měly být kratší než dnes. Každý druhý může pokračovat směr Žilina, popř. do Varšavy (1-2x denně).
Co hodinu EC vlak Praha-Pce-Brno-Břeclav, střídavě do Vídně a Bratislavy (Budapešti).
Co dvě hodiny rychlík Ostrava-Přerov-Břeclav-Bratislava umístěný tak, aby v Břeclavi dělal přípoj na EC od Prahy směr Vídeň i od něj (v relaci Praha-Blava by tak byl hodinový interval střídavě přímo a s přestupem v Břeclavi).
Rychlíky Praha-Přerov v hodinovém intervalu, které by se v přerově dělily na 4 dvouhodinová ramena, jižní ramena Přerov-Otrokovice-Zlín a Přerov-Starém město-Veselí n.M. (-Luhačovcie), severní ramena Přerov-Hranice-Vsetín-Žilina a Přerov-Ostrava s více zastávkami (Suchdol, Studénka apod.). Vzhledem k obsloužení Ostravy přímými IC by asi nebylo od věci toto rameno zalomit buď směr Vítkovice-Český Těšín nebo směr Opava. Pro dělení souprav by byla ideální jednotka řady 670, která by se mohla rychle spojovat.

Tyto úvahy ale předpokládají dokončení koridoru i Nového spojení a uzlu Praha. Z Prahy se pak bude muset odjíždět ve svazcích lehce po celé (IC směr Ostrava, rychlíky na Vysočinu) a lehce po půl (EC směr Brno, rychlíky směr Přerov). V takovém rozložení budou příjezdy do Přerova těsně před půl a stejně se budou v Přerově nacházet i rychlíky Ostrava-Blava, podle nulové symetrie se tam ale nebudou potkávat, stejně jako ta dvouhodinová ramena. Vzhledem k částečnému souběhu rychlíkových ramen od Prahy a rychlíku Ova-Blava by pak bylo vhodné tato poskládat tak, aby se vždy s rychlíkem potkalo krátké rameno.

Prakticky v Přerově asi takto:
V čase např. S:30 přijede rychlík od Prahy, kde přední část bude pokračovat do Zlína a zároveň bude přestup na rychlík Ova-Blava. Zadní část pojede do Ostravy, resp. dál (Opava/Těšín).
V čase L:30 přijede další rychlík od Prahy. Přední část bude pokračovat do Starého města a Veselí n.M., zadní část pak směr Vsetín a Žilina. Zároveň bude přestup na rychlík z Bratislavy do Ostravy.

Do tohoto systému nevyjdou rychlíky Brno-Ostrava, které se potkávají v Přerově kolem celé. Na ty by bylo vhodné navázat osobákové přípoje, jinak by to nemělo vadit.
Havo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 3-2005
Odesláno Úterý, 20. prosince 2005 - 11:53:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Připouštím, že trasovat rychlíky po 231 a HK, Týniště je blbost. Ale jak jinak zvýšit kapacitu tratě 011 a 010. Taky si myslím že pendolína do Ostravy nebudou jezdit věčně, ale otázka je kdy budou nové loko ze Škody Plzeň?
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 824
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 20. prosince 2005 - 15:36:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Havo
Třeba postavit víc kolejí.....
Xx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.108.195.158
Odesláno Úterý, 20. prosince 2005 - 16:14:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Jakub: Ten bezzastávkový vlak byl v GVD 1999/2000, byl to R 224/225 Hornád z Prahy hl.n. odj. 22:10 a stál v Kolíně, Pardubicích, České Třebové a pak až v Horní Lidči, kde přijel v 3:00. Na Slovensku však stál všechny rychlíkové stanice jako dnešní rychlíky. Vlak byl sestaven pouze z lůžkových/lehátkových vozů a v té době to byl taky autovlak (relace Praha - Poprad Tatry). Vlak, který měl mít řazeny Bpee byl Ex 124/125 Laborec v GVD 2000/2001.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 401
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 20. prosince 2005 - 16:32:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chomutovák: Docela dobrý návrh, ale :

1.problém: Ještě větší zatížení již přetížených úseků Poříčany-Kolín, Přerov-Hranice (a možná i Hranice-Ova a Kolín-ČT) - náklady taky někdy musí jezdit...
2.problém: Lidé ze Zlína, Veselí, Vsetína či Přerova nebudou využívat rychlíky pro dojezd na delší vzdálenosti kvůli jízdním dobám.
3.problém: Na 330 by byl v úseku St.Město-Přerov hodinový interval (R Blava-Ova + R Praha-Veselí + EC Wien-Varšava(nebo by byly zrušené)), což je trochu moc vzhledem k zaplněnosti vlaků mimo pátky a neděle.
4.problém: Asi máš na mysli vzdálenou budoucnost a ne příští rok, protože 670 jsou v součastnosti utopie...
Proč???
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 561
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 20. prosince 2005 - 16:53:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Dejvice:
Začnu od konce ad 4). Skutečně mám na mysli budoucnost (rok 2009), počítám s dodělaným koridorem, trojkolejkou už z Libně a s Novým spojením. Bez toho nic takového nelze zrealizovat. 670 nejsou podmínka, spojovat a rozpojovat se dají i klasiky, jen budou delší prostoje v Přerově (což není ideální např. kvůli spojení krajských měst Olomouc-Zlín, ale co se dá dělat).

1) 011 je hlavní tah a ten prostě zatížen být musí. Zkoušel jsem si kreslit jízdní řád 011 s provozem 6x za hodinu rychlík, 4x za hodinu osobák do Českého Brodu a 2x za hodinu zrychlenka (do Brodu bez zastávky, pak zastávkově) a jde to tam nacpat. Je ale skutečně nutné, aby rychlíky odjížděly za sebou ve dvou půlhodinových svazcích po 2-3 minutách za sebou. Pásmový provoz do Českého Brodu pak umožňuje tam legálně předjíždět osobáky (tedy přijede nejpr osobák od Prahy, pak profrčí nějaký rychlík, pak dorazí zrychlenka a pokračuje směr Kolín zastávkově). Rád bych si to někdy zkusil zahrát jako Multikon, námět pro pana Konráda...
2) Nevidím důvod, proč by měl být rychlík nějak výrazně pomalejší než IC. Pomalejší budou maximálně o 3 zastávky navíc (Choceň, Ústí n.O., Zábřeh, i když tady by ta IC stavěl mohla taky) a dočasně nižší rychlost (je málo vozů i lokomotiv na 160 km/h). Po zmíněných modernizacích ale jízdní doby dost poklesnou, já bych to odhadl na Praha-Třebová 1:33 pro IC, 1:43 pro rychlík, Praha-Olomouc 2:15 IC, 2:30 rychlík, to nejsou tak velké rozdíly. I tak to bude např. ze ZLína rychlejší než bus.
3) Souběh na 330 není problém, ale úmysl. Nikdo neříká, že tu musí (kromě pátku a neděle) jezdit extra dlouhé vlaky (stačí např. 3-4 vozy), slušnou nabídkou spojení by se navíc měli přilákat noví cestující. EC z Vídně do Varšavy jsem do tohoto systému nezahrnul. Pravděpodobně jich nebude jezdit víc než 2-4 páry (což není žádný kloudný takt). JŘ se bude odvozovat zejména od Vídně, v mém návrhu by to vyšlo tak, že tato EC budou dělat přípoje v Břeclavi na EC Praha-Blava, čili budou s těmi rychlíky zhriba proloženě.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1065
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 20. prosince 2005 - 17:29:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Choceň, Ústí n.O., Zábřeh, i když tady by ta IC stavěl mohla taky

To ani náhodou. Stačí, že dneska staví už v Třebové a některé ještě k tomu v Zábřehu.
ICQ: 202 888 377
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 404
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 20. prosince 2005 - 18:20:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chomutovák:
4) a 3) Klasika o 3-4 vozech není moc ekonomicky výhodná, takže spíš ty 670... Pokud by to bylo v roce 2009 či později, tak by snad koridor i třeba 670, 380 a více Bmz mohlo být... moc tomu nevěřím...
2) IC by vzhledem k větší nabídce rychlíků a konkurenci dálnice měly jezdit, co nejrychleji, tedy nejspíš Pha-(Kolín)-Pce-Olm-(Hranice)-Ova (cca 2h do Olmu) a R by měly obloužit i Kolín, (Přelouč), Choceň, Ústí n/O, ČT a Zábřeh (cca 2h30min(160km/h)/2h40min(140km/h)). Pokud by jezdily IC pomaleji a R rychleji, tak by jezdili ICéčkem jen Ostraváci a Slováci, což by nestačilo na zaplnění ICéček v hodinovém taktu.
1) Ano, lze tam nacpat i 8 osobních vlaků (Poříčany-Koulín)za hodinu, ale bez nákladů a bez rezervy (častá zpoždění). Takže spíš 5, víc by bylo již bez optimální rezervy... A navíc taky ten přetížený úsek Přerov-Hranice...
Proč???
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 848
Registrován: 8-2004
Odesláno Úterý, 20. prosince 2005 - 18:28:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Garfield:
No, skoro mám dojem, že ten Zábřeh (s přípojem na Šumpek , popř. i Hanušovice) by byl optimálnější než ta Třebová.

ostatní:
Velmi zajímavé návrhy. Každý má něco do sebe. Každý má jisté nedořešenosti. Chtělo by to optimální kombinaci. Každopádně jsem rád, že jsme se (alespoň mám ten dojem) vcelku shodli na tom, že jen Pendolina a R z Prahy do Ostravy a zpět nestačí.
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
"Trať 320 pro Os a náklady, cestující do/z Ostravy do IGK a busů!"
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 562
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 20. prosince 2005 - 22:53:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Garfield: Vy jste mě nepochopil, já jsem navrhoval jen zastavit v Zábřehu, Choceň a Ústí n.O. určitě ne, debatovat by se dalo i o té Třebové, ale tam bych spíš stavěl, pochopitelně s přípoji.
Ta IC bych chápal hlavně jako páteřní spoje, opravdu dobře zapřípojované, tedy. např. aby na ně navazovaly rychlíky na 238, měly v Kolíně rychlíkový přípoj z 072+231, v Pardubicích od Liberce, v Třebové od/na Svitavy, v Zábřehu od/na Šumperk, v Olomoouci od/na Prostějov atd. Pak bude snadné realizovat i cesty s více přesupy (např. Litoměřice-Prostějov) bez dlouhých prostojů při přestupech (pochopitelně rozumná přestupní doba je nutná).
Alzon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 20. prosince 2005 - 22:58:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Joo a taky by mohly dátv novem GVD Bmee nebo Bee 140RIC na Casovku , Excelku,Vsacana,Fatru a Laborčáka a udelat 2 hodinový takt Ostrava-Brno s Beerama
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1069
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 20. prosince 2005 - 23:04:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bee a Bmee na Casovku? To by hned z nich díky spoluobčanů ze Slovenska byly Bčka.

Proč asi tež jezdily na Laborci vozy Bpee jenom jeden rok...
Je třeba co nejrychleji koridorizovat trať 320 - rozpadá se před očima
Xx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.108.195.158
Odesláno Středa, 21. prosince 2005 - 14:59:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Garfield: Alzon samozřejmě myslel slovenské Bmee.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1074
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 21. prosince 2005 - 16:30:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Xx: a jak vypadají slovenské Bmee? Ještě jsem je zevnitř neviděl...
Je třeba co nejrychleji koridorizovat trať 320 - rozpadá se před očima
Alzon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 21. prosince 2005 - 18:45:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Garfield:ty slovenské Bmee maj pohodlné sedačky potažené textilkou a jsou tam vysunovací sedačky až na to že maj ty červený potahy a vysunovací sedačky
tak jsou stejný jak naše!!!!!!!!
Jo a nevýš co to jsou kursy EWP a VO???Vrtá mi to hlavou!!!
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1078
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 21. prosince 2005 - 18:55:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To teda nevým, co je to EWP a VO, ale možná bude vědět někdo jiný.
Je třeba co nejrychleji koridorizovat trať 320 - rozpadá se před očima
Alzon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 21. prosince 2005 - 18:59:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Garfield :jěště bych se chtěl zeptat v kterem GVD tam byla ta Bpee???Na Laborcovi????
Díky za odpvědi na mé všetečné otázky!!!!!!
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1080
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 21. prosince 2005 - 19:56:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Alzon: zdá se mi, že GVD 01/02, ale stopro to nevím.
Je třeba co nejrychleji koridorizovat trať 320 - rozpadá se před očima
Alzon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 21. prosince 2005 - 20:02:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Garfield a staré JŘ náhodou nemáš jo a kdyžtak ti napíšu přes ICQJestli mi ho sem napíšeš!!!!

(Příspěvek editován uživatelem Alzon prosinec 21, 2005)
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 851
Registrován: 8-2004
Odesláno Středa, 21. prosince 2005 - 20:26:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Alzon:
Je fakt, že na některé noční vlaky by to chtělo něco kloudnějšího. Momentálně je to z východního směru jen Panonka a snad i Silesia (nevím, jaké vozy tam poláci přesně řadí). Bohužel momentálně je vozů nedostatek. Třeba v Budějicích prý stále chybí 3xBmee např. na posilky mnichovských/norimberských R, bo jezdí místo Pendolina a stále nevyrobenýh Bmz (pro které je už ovšem oběh)!!
Všeobecně se dá říct, že vozy Bmee/Beer apod. by měly jezdit na většině R, na EC pak Bmz/Bmpz. To se ovšem řešilo již vícekrát.

VO, EWP:
Nevím, co to znamená doslova, ale těmito zkratkami + číslem se značí oběhy vozů. VO - vnitro, EWP - mezinárodní. Někdo fundovanější jistě doplní.
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
"Trať 320 pro Os a náklady, cestující do/z Ostravy do IGK a busů!"
Alzon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 21. prosince 2005 - 20:49:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch:Tak na Silesce jezdí (WLABm62(UZ)+(WLAB/Bc/B Kij-Ph(ČD)+
WLAB/Bc/B(ČD)+(WLAB+Bc ČD)+2*Bdnu(PKP)+(Bc(PKP)+WLAB(PKP)Kw-Pk(Wi)+(Aee 1)+A 2)+BDs++2*B ČD Ph-Pk)+(2*Bdmnu+Bc+2*WLAB+WLAB/Bc PKP (Ww)-Pk-Ph)
1)jede od dne vyhlášení
2)jede do odvolání
Myslím R 200 Silesia Ph-Kw
A spět naopak!!!!
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1082
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 21. prosince 2005 - 20:58:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Alzon: co máš z ČJ?
ICQ uvidíš, když se podívaš o cca 10 příspěvků výš.
Je třeba co nejrychleji koridorizovat trať 320 - rozpadá se před očima
Alzon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 21. prosince 2005 - 21:01:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Garfield
Výš jak když se píše rychle !!!!!
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 856
Registrován: 8-2004
Odesláno Středa, 21. prosince 2005 - 21:30:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Alzon:
Tohle vím taky, ale nevím, jak ty polský Bdnu a Bdmnu vypadají uvnitř a zda-li se tak dají pokládat za kulturní vozy. Když jezdily jezdily Bdmnu na EC Praha, potkal jsem minimálně 2 různé vozy (resp. sedačky).
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2005 - 07:09:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To lámání vlaků, na to jsem psal námět už víc jak před rokem. Ale jsou tu dobé inspirace, takže doplním.
V např x.03 IC (EC) nach Prag směr Pardubice, pak bych zastavil v Chocni či podobmě zajímavém městě (Městečko u nádraží fakt nevytvoří frekvenci kvůli zastavení, ale jen kvůli přestupu), a tam ten vlak seknout ve dví a dál jet s přední částí a loko na 160 směr Ostrava a se zbytkem na Brno. Pokud toto neprojde, je opravdu z hlediska rychlostníků vhodné sekat v Třebové, protože na Brno je dál nad 120 až za Brnem. No a zní to šíleně, ale pokud počítám, že do Břeclavi je to 59km a z toho 50km je na 160, tak klidně jet do doby než budou stroje (např možost zajíždět Taurusy do Brna) jen 120, rozdíl je 6 min. Ten IC na ostravu by se mohl v případě totální bomba ještě rozlomit v Olomouci na Zlín a Ostravu. To je pohádka, co ? A přitom z hlediska frekvence 12 vozů. Amz,hospoda, 4xBpee, ABzm, Bmz, (Zlín), 3xBmz, pak ideálně slovernské A s hospodou nach Brno
A v další část hodiny typu x:30 jet s R zase 12 vozů směr Kolín, Pardubice, Choceň, Třebová (urvat 4 vozy do Svitavy, Blansko, Brno), Zábřeh, Olomouc, Hranice (přestup směr Přerov, Břeclav), rolomit na 3 vozy směr Půchov a 5 vozů směr Ostrava. Myslím, že když toho bude jezdit tolik, tak nebude potřeba taková kapacita vlaků a hlavně taky bude trošku volno na Praha - Kolín. Pandolina nechat a ještě přidat. Ostrava Praha ráno v 4.30, 5.15, 5.59, pak podobně jako teď. Praha Ostrava odpoledne nahustit, tj 15.59, 16.45 17.30 18.30. Prosím nepočítal jsem, zda na to všechno máme vozy a loko, ale selsky mi vychází, že +- náročnost bude nižší než teď.
Spíš budou komplikovanější ty sesuny vlaků ve stanicích, kde se lámaly. Píšu to spíš jako námět z důvodu, aby i v Brně, Svitavách, Zlíně, věděli, že KAŽDOU HODINU v tu a tu minutu jede něco do Prahy. Pak začít fest cpát do lidí KMB a oni z těch autobusů zase utečou zpátky. K tomu udělat další rychlíky, alá Connex ve směru Pardubice, Hradec, Liberec a případně Ústí nad Labem. Ale neviděl bych kritický problém, kdyby podotýkám na 1 nástupišti v Kolíně stály R - do Ostravy a R z levopbřežného Ústí s alespoň reko vozy na Havl Brod (kde lámat na Brno a Znojmo)
To je námět, co ? Ještě to všechno sesyncronizovat na výbornou jízdní dobu a taky na Dresdern a Wien, protože to jsou bohužel naše středobody...
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2005 - 11:04:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco ze serveru http://www.zelpage.cz:
"Ostrava - Českým drahám budou od pondělí 9.1.2006 konkurovat autobusy společnosti StudentAgency (SA) na trase Ostrava - Praha a zpět. Stane se tak necelý měsíc po zavedení nové kategorie vlaků SuperCity Pendolino (SCP).
Nejnovější autobusy SA budou vyrážet 8x denně, přičemž 2 budou přímé a ostatní se zastávkami v Brně, Prostějově, Olomouci, Novém Jičíně a Frýdku-Místku. Přímé autobusy z Ostravy do Prahy urazí trasu za 4,5 hod. Nejlevnější spoje (tzv. Happy spoje) pojedou v brzkých ranních hodinách a jejich cena bude v úseku Ostrava - Praha v základním tarifu 150 Kč. V každém autobusovém spoji je možno poslouchat hudbu či zvuk k filmům prostřednictvím sluchátek. Zdarma nabízí stevardi na palubě teplé nápoje, noviny a časopisy. I na nových spojích bude možné účastnit se tzv. Kilometrového programu a získat tak jízdenky zdarma. Postupně chce StudentAgency zavádět další spoje, aby obě města měla spojení každou hodinu.
Podle mluvčího ČD Petra Štáhlavského nemají dráhy z dravého autobusového dopravce obavy. Šťáhlavský také zdůraznil, že pendolino nabízí úroveň cestování srovnatelnou s leteckou dopravou a tomu nemůže konkurovat žádný autobus, byť je v něm video a káva. Mluvčí ČD navíc zpochybňuje, zda může zvládnout přímý autobus cestu z Ostravy do Prahy za 4,5 hodiny a poukazuje na stav českých dálnic. Naopak ředitel SA Radim Jančura se domnívá, že pendolino je vlak pro bohaté, ale autobusy SA nabízejí zábavu, kterou ani pendolino neumí.
Zdroj: Tisková zpráva SA, MF Dnes (21.12.2005)
Foto: StudentAgency".
150,- mi přijde jako dumpingová cena - reklamní kampaň (ČD jedou bez příplatku za 260,-) a taky si myslím, že za 4,5 hodiny se to nedá stihnout). Pro ČD jediné štěstí to, že aby Student Agency přebrala většinu zákazníků, tak by musela do Prahy jezdit po 10-i minutách a ještě zdvojovat busy.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 596
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2005 - 13:47:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Třeba v Budějicích prý stále chybí 3xBmee
Ono by se s nimi mohlo zacházet hospodárněji a ne je nasazovat na oběh "ráno Budvar do Prahy, večer Budvar z Prahy". Nebo už to tak není?
Citátor Předpisový
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.27.192.19
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2005 - 14:21:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K těm zkratkám:

VO - to je obyčejný Vnitrostátní Oběh
EWP - to je z jazyka Goetha - Die Europaische Wagenbeistellungs Plan" (Evropský plán přístavby vozů nebo tak něco) - řečeno laicky - Mezinárodní oběh...

Do oběhů EWP lze řadit pouze vozy se značkou RIC a taky každý vůz, který je v tomto oběhu zařazen nebo slouží jako záloha k vozu, který je do EWP zařazen je označován jako vůz, jedoucí v režimu RIC....

Zdraví D.V.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 857
Registrován: 8-2004
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2005 - 15:20:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

C.P.:
Děkuji. Jsem rád, že jsem si to myslel cca dobře.

Arakain:
Počet potřebných vozů možná nižší. Ovšem na trase Pha-Par nižší nabídka spojů a zejména + min.20 minut na spojování souprav v Třebové a Olomouci/Hranicích. Fuj!
...Olomouc, Hranice (přestup směr Přerov, Břeclav),...
Kdo pojede od Olomouce do Přerova přes Hranice proboha??!!!
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
Alzon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 10-2005
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2005 - 16:52:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Citátor Předpisový:
Díky za objasnění !!!!!!
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 155
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2005 - 19:02:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud jste viděli jízdní řád Student Agency, tak zjistíte, že to nikdy nemůže stihnout. Když pojede z Ovy, tak už v Brně bude mít půl hodiny sekyru.
http://jansirc.webz.cz/
Všechno jde, když se chce
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 407
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2005 - 21:05:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arakain: Zajímavý návrh... Problémem je to prodlužování jízdních dob kvůli tomu "lámání", pak se taky obávám, že půlhodinový interval na Ostravu je už příliš málo a stejně trochu přehnané je vedení vlaků v hodinovém intervalu na Zlín, Vsetín, Svitavy apod., pak je taky problémem, že vlaky o třech vozech (nebo na Zlín ještě méně?! ) jsou ekonomicky nevýhodné... Osobně bych "lámal" jen obyčejné rychlíky (ale ne ty na Svitavy) + např. dva páry (v budoucnu možná i 4) IC v Olomouci kvůli Zlínu...
Proč???
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 24. prosince 2005 - 07:53:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak předně všem krásné svátky a bohatého Ježíška.
Eliminujte, že jsem původně z Kyjovska, neb tam téměř vůbec nejezdím. Ale třeba ve Zlímě jsem byl vlakem na koncertě z Prahy za poslední 1/4 rok asi 6x a vždy jediné 2 volby a to je tam už dost brzo, tj kolem 15 hod a jet 5 hod, nebo v 17,40 a přijet v 22 hod. O trase zpět, kdy poslední vlak jede 23.22 ze Zlína, v Otrokovicích 30 min díra a pak v 1 voze do Přerova (či pokud nejede šiblý průvodčí, což se mi po sklončení Zimního Masters of Rock stalo), lůžkem do Prahy. Anebo jet ve 4.20 ráno. A přitom o 40km dál jede tolik nočních vlaků !!! (nestudoval jsem současný jízdní řád, ale v minulém trpělo Brno tímtéž problémem, naštěstí poslední koncert Uriah Heep skončil tak brzo, že jsem ho stihnul). Jen z těchto koncertů by jela frekvence na celý rychlík o 6-8 vozech a věřte tomu že dnešní generace 30-tníků, když si najde čas (to je ten problém), tak má prachů dost, aby jela pohodlně v noci vlakem zpět a pohodlně vlakem tam. A nejen na koncert. Tak pak vidím, že ve Zlímě stojí auta z celé republiky i zahraničí (hraniční pásno je tak Wien, Blava, Katovice, Praha). Já kdybych pravidelně neusínal v noci za volantem a nenavykl si na režim, že si ve vlaku odpočinu a něco udělám, taky valím Mercedesem., Proto jsem popisoval ty zlomy v Olomouci či Hranicích (ty Hranice jsou chytřejší, neb najíždí do 1-2 minut mašina z druhého konce, ale jsou +20min na Zlín, neb jedou zbytečně do Hranic). Ty Svitavy, Blansko atd jsou na zastavování stačily by třeba na úseku Brno - Třebová jen 1-2 zastávky s tím, že k těm dalším vhodný přípoj os) z důvodu, že je zde daleko více potenciálních klientů vlaku než v Brně, kde je dálnice a konkurence v autobusech... Mám v Blansku prodejnu a vidím to dost šíleně vždy když tam jedu a to mi ještě zrušili zastavování Haška ráno... A vždy při cestě ráno vystupovalo či nastupovalo v těchto stanicích cca 30-50 lidí. Totéž si myslím, že se Zlínem by byla průměrná vytíženost vlaku 100-150 lidí, ale tahat kvůli nim 5 vozů je zbytné.. (myslím, kdyby ten vlak na Prahu jel nejpozději každou hodinu ty rozlomená ramena od IC) a měl taky jízdí dobu 3 hodiny, což je snad úpně v klidu reálné ne ? (3 hodiny jezdily vlaky Ol-Praha v době, kdy jsem ještě studoval v Uherském Hradišti v roce 1992 a od té doby přibylo 150km tratí na 160km/h a ještě jich na tomto úseku postatně přibude.) Pěkné svátky.
mic
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.142.73.249
Odesláno Sobota, 24. prosince 2005 - 10:18:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arakain: problém s najížděním mašinek byse dal lehce vyřešit složením onoho vlaku z několika vhodně dimenzovaných jednotek. Pak by nebyl problém ani se spojováním cestou do Phy. Jenže kde je vzít, že? Pro podobné akce s vagóny by bylo vhodné rozdělení koleje u perónu přesmykem někde u prostřed, aby mohla mašina odstoupit bez zdlouhavé vyhlídkové jízdy kolem nádraží. Myslím, že něco podobného mají v Plzni.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.10.107
Odesláno Čtvrtek, 29. prosince 2005 - 01:22:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"kraje si vytvořily třídního nepřítele v podobě železniční dopravy, s níž je nutno vést nesmiřitelný antagonistický boj až do jejího úplného zániku."

Nepište proboha takové bláboly!!! Když vezmete v úvahu, že za vlaky platí kraje více než za busy, tak se zatím chovají více než rozvážně. V některých krajích dokonce v poslední době vlakokilometry vzrůstají (např. hradecký). Kdyby se krajské úřady chovaly důsledně ekonomicky, tak přestanou objednávat ty vlaky, které se dají nahradit jedním nebo dvěma busy!! Ideologie by to byla teprve v případě, že by byly rušeny vlaky, které by se musely nahrazovat třemi a více busy za jeden vlak.


"Pokud jste viděli jízdní řád Student Agency, tak zjistíte, že to nikdy nemůže stihnout. Když pojede z Ovy, tak už v Brně bude mít půl hodiny sekyru."

Záleží na tom, kolik mají ty jejich žluté busy v techničáku (povolená rychlost busu na dálnici je 130 km/h, což obyčejná Karosa s v max 100 nevyužije), na denní době a na počtu dopravních omezení (uzavírek). Teoretickou jízdní dobu při zcela prázdné dálnici, s dodržením všech omezení rychlosti, bych viděl tak na 3:10-3:25 u přímého busu a 3:35-3:50 u zastávkového. V praxi tak o hodinu víc když to dobře jede. Čili když to pojede dobře, tak se dá JŘ stíhat. Když to pojede špatně, tak bude určitě sekera. V praxi se uvidí, jak na tom budou jednotlivé spoje. Zatím se SA lišácky vyhnula té nejhorší dopravní špičce (na 9. hod. do Prahy).
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1126
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 29. prosince 2005 - 13:26:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: za 3:10 to žádný bus z Ostravy do Prahy stihnout nemůže, ať je dálnice sebeprázdnější. Leda, že by porušoval předpisy.
Podle mně to tak bus může zajet nejrychleji za 3:45.
Je třeba co nejrychleji koridorizovat trať 320 - rozpadá se před očima

ICQ: 202 888 377
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 243
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 29. prosince 2005 - 18:25:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Garfiled:Ale SA mají na nezastávkových Ova-Ph 4,5hodiny.
Brucoun:Jak ríkás,napr.JMK zaplatí letos o 5%km CD víc nez loni a loni zase platili víc nez predloni,takze bysi kriklouni meli napred zjistit fakta.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 429
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 29. prosince 2005 - 20:13:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zzz: Vždyť linka SA Pha-Ova bude mít několik zastávek, tušim že bude stavět v Brně, Prostějově, Olmu, Novém Jičíně a Frýdku-Místku?!
Proč???
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 244
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 29. prosince 2005 - 23:20:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice:2 spoje jsou jen Ostrava-Praha a 2spoje Ostrava-Brno-Praha a tyhle mají napsaný na 4:30h. jízdy.
Dalsí 4spoje jsou Ostrava-FM-NJ-OL-PV-Brno-Praha a ti to podle nich stihnou za 4:50min.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1141
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 29. prosince 2005 - 23:23:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď jsem si to všecko propočítal a vychází mi to asi takhle:
bez zastávky: 4:15
se zastávkou v Brně 4:30
Je třeba co nejrychleji koridorizovat trať 320 - rozpadá se před očima

ICQ: 202 888 377
Phpttjournal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 10-2005
Odesláno Pátek, 30. prosince 2005 - 00:14:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Garfild:Tak připočítej ucpané silnice od D1 k nádraží a to o 40 minut.Jede po nejhorší městké silnici Hněvkovského.A to je stále ucpáno od 5 do 22 hod.Vyník je Lidl co má extra svoji křižovatku a jedno auto/hodina,ale zpoždění co 2 minuty na křižovatce na spoj + osobní doprava (auta,kamiony,nehody).
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 245
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 30. prosince 2005 - 12:22:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

SA a nejen oni jezdí v Brne kolem Výstaviste,coz je nejrychlejsí.
Xx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.108.195.158
Odesláno Pátek, 30. prosince 2005 - 12:56:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes už měla jet SA z Ostravy do Prahy. Dnešní jízdní doba by byla minimálně 7 hodin, jen hodinu by trvalo, než by se vymotal v dnešní kalamitě z Ostravy.
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 30. prosince 2005 - 15:04:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes úsek Ova - FM max. rychlost tak 40 km/h. Jinak Capital Express jezdí taky dost rychle a za takový čas to taky nestíhá. Jsou zde i jiné věci jako lanová svodidla v úseku Příbor - Nový Jičín, kde autobusy nesmí předjíždět.

Čili když to pojede dobře, tak se dá JŘ stíhat.
Za půl hodiny z NJ do Olomouce nebude nikdy. V NJ jsou 2 kruháče, při výjezdu z NJ jsou ještě lanová svodidla, průjezd Bělotínem, v Hranicích jsou 2 kruháče, v Olomouci se stojí na semaforech. Je to více jak 60 km a to v úseku NJ - Lipník je to jenom silnice první třídy, kde se může maximálně 90 km/h. A v některých úsecích je toto opravdu nejvyšší rychlost. A to ještě nepočítam nástup a výstup cestujících. To se prostě stihnout nedá.

Časy jiných dopravců na tomto úseku:
Capital Express, ČSAD Havířov - 50 minut
Tourbus - 55 minut
FTL - 1 hodina
http://jansirc.webz.cz/
Všechno jde, když se chce
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 869
Registrován: 8-2004
Odesláno Pátek, 30. prosince 2005 - 22:43:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:
tak přestanou objednávat ty vlaky, které se dají nahradit jedním nebo dvěma busy!!
Nevím, zda-li jste to byl vy, ale někdo tu nedávno podobně argumentoval jen s jedním busem. Vy už píšete 1-2. Zdá se, že pro některé bude brzy zcela bezproblémové nahradit autobusy třeba panťáky z Prahy do Kolína nebo Benešova.

SA
Třeba Jančura ovládá cestování časem. Škoda, že se u spojů SA také nesleduje poloha spoje (nebo snad ano?).
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 246
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 31. prosince 2005 - 13:02:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch:Vsak at se JANCURA aspol UKÁZE,CO UMI.Dotace mít nebude a cestující taky nebude nikdo tahat násilím z Pendolina do SA busu.

Jinak se tu vetsinou argumentovalo jedním busem,ale dá se na celou vec podívat(trochu zkreslene,ale ne zas tolik). i tak, ze krajské urady unás platí na jeden vlako km 3 az 4krát víc nez na jeden bus/km,coz nedorovná ani prípadné odpustení poplatku za dop.cestu SZDC.

To se tu ale rozebíralo uz toliokrát,ze to nemá cenu znovu otevírat.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18293
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 01. ledna 2006 - 14:35:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch:
Ano, pokud se nic nezměnilo, tak do ČB zatím z těch čtyř Bmee dorazilo jen jedno.
Posily pro Normiberky - na vídeňské rychlíky je teď řazeno obvykle Bee243+Bmee+Bmee+BDbmsee+AB nebo Bmee+Bmee+Bee243+BDbmsee+AB. Bmee (jezdí se bez zálohy, záloha se tvoří odebráním z Budvaru) chybí zejména na Budvaru, to je první vlak, kde se bere Bmee, Bee243 (v současnosti rovněž obvykle bez zálohy, protože hradí 2 ks Bmee) se pak „kradou” z osobáků na 196.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Honzík Honzík Honzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.139.45
Odesláno Neděle, 01. ledna 2006 - 20:07:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No do prkýnka, to jsou na tom tak špatně, že nemají náhradní vozy? Že všechno jezdí bez zálohy?
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.10.40
Odesláno Neděle, 01. ledna 2006 - 20:59:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Teď jsem si to všecko propočítal a vychází mi to asi takhle:
bez zastávky: 4:15
se zastávkou v Brně 4:30"


S jakou rychlostí jste počítal v jakém úseku? Je to teoretický výpočet počítající všude s maximální rychlostí, nebo jsou tam rezervy na reálný provoz?
(Ty čísla co jsem psal já byl opravdu hrubý teoretický nástřel bez ohledu na reálný provoz. Na reálný provoz jsem dával +60 min. k těm teoretickým číslům.)


Hroch: O 1 busu jsem psal v jiné souvislosti. Ve většině případů (zjednodušeně řečeno) jsem pro náhradu vlaků na tratích s méně než 45 cestujícími ve špičce 1 busem. Až na úplné výjimky jsem proti náhradě plnějších vlaků 2 busy.

Musím ale připustit, že náhrada vlaku 2 busy by z pohledu krajského úřadu byla ekonomická. Teprve tam, kde by musel být jeden vlak nahrazen 3 či více busy, by šlo o změnu neekonomickou i z pohledu objednatele.

Zzz: myslím, že je to "jen" cca 3 násobek. Jsou v tom ovšem jak sólo motoráky, tak klasiky či panťáky. Asi by bylo zajímavé vědět, kolik dostává Viamont za Kraslice a Svobodu, či Connex za Kouty. Není mi ale moc jasné, kde to zjistit, těmito čísly se, pokud vím, žádný dopravce ani krajský úřad na webu nechlubí.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 247
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 01. ledna 2006 - 21:21:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brucoun:Vycházel jsem z udaju které nekolikrát opakoval Stredo. a Ustecky kraj,resp. jejich lidi z "dopravy" a podle nich to vycházelo,ze autobus dostane polovinu cástky na rok ovsem za zhruba dvojnásobek ujetých km.
tzn. 4krát,kdyz ale zapocítáme vlaky,který by nepobral jeden bus,takse dostaneme "na tech 3x".
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18310
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 01. ledna 2006 - 22:09:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak už sem možná přišly i další Bmee; dneska R 361 v řazení 242+2×Bdt279+Bmee+Bee243+Bmee+Bee243+BDbmsee+AB (bez záruky, bylo to dlouhý jak tejden...), na R 765 ale už 242+3×Bmee+BDbmsee+AB (tudíž obě soupravy zcela bez koženky) - tedy snad poprvé v tomto GVD bylo řazení dodrženo.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 11-2005
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 00:57:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Strategie postupu příprav a harmonogram setavy JŘ 06/07- http://danone39.sweb.cz/ost/strategie.pdf
Psí web o služebních pomůckách GVD
Alzon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 10-2005
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 02:40:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky nějáký Bmee na R Ova/Olomouc - Brno a taky na posilovej R 1422 /935 a taky nějáký Bmee na klidnou sílu nebo jat koženkou z Jeseníku do Plzně =hnus ČD stydtě se!!!!!!!A taky udělat to aby souprava přijede večer na EC 371 do Prahy mohla jet do Ovy a pak ráno spátky do Prahy a pak trada na EC 370 do Aarhusenu. Časově by to vzcházelo.....
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 875
Registrován: 8-2004
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 10:20:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Alzon:
Ono nejen Ova/Olo-Brno, ale všechny R, na kterých jezdí B/B255/Bt/Bdt.
Jenže kde vozy vzít a nekrást, že.
Na Jeseničáku jezdí Bp, což jsou podle mě jedny z nejlepších vozů na ČD a pohodlým u mě konkurují Bpee a spol. Jsou to vozy půl koženka, půl plyš (více: http://zeleznice.e-metro.cz)
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
andrewM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.131.164
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 12:48:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Soupravy od EC vlaku z Nemecka by spise mely doplnit takt EC vlaku ve smeru na Brno, souprava od EC 176/7 by v klidu mohla pokracovat az do Vidne (cimz by se vyresila i Strela Pendolino) a 370/1 by stihla urcite alespon Brno a ve vecernich hodinach ve smeru Brno a rano ve smeru Praha by nebyla takova silena dira (prvni EC v Praze az v pul jedenacte a posledni v Brne uz ve ctvrt na deset). Klidnou silou by z Jeseniku do Plzne mohl jet opravdu jen blazen :-)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18327
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 18:23:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč jen blízen? Jsou lidi, kteří pojedou klidně z Bohumína do Plzně přes Budějce, jen aby nemuseli přestupovat...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Phpttjournal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 10-2005
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 21:22:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

andrewM:To máš hezký nápad na případnou změnu v GDV + prodloužení spoje.Zkusit se to dá navrhnout.Ovšem nevím,jak by to obstálo na vedení ČD.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace