K-report
 

Archive through 02.prosinec 2005 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tratě kolem Brna » Archive through 02.prosinec 2005 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
John
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 02. listopadu 2005 - 16:17:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Pendolino bylo na noc vždycky odstavený v Kr. Poli a hlídala to bezpečnostní služba. V pátek jsem to byl kolem čtvrté fotit a borec jak mě zahlídl, tak vyskočil z auta a celou dobu co jsem Pendolino okukoval a fotil, tak mi stál za zadkem. Ale schvaluji to! Jen ať ho hlídají!
Jinak mám pocit, že bylo Pendolino v Kr. Poli i celou sobotu a nedělu!
Van
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 03. listopadu 2005 - 09:59:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to já jsem to v pondělí vyfotil i s borcem z ochranky s rotvajlerem a úplně v klidu.Když viděl že fotím,otočil se zády a neříkal nic,i když jsem to taktéž okukoval a fotil ze všech stran.
Tomaseq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 262
Registrován: 7-2003
Odesláno Pátek, 04. listopadu 2005 - 09:06:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na koleji, kde stálo Pendolíno, jsem včera odpoledne našel jiný zajímavý vlak - konvoj zrušených loko z HB. Tady pár foto :



Byla to taková smutná konstelace, pošmourno, mlha, rez, ticho...
Dan_od_mun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 04. listopadu 2005 - 13:43:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemám fotku, ale těch billboardů se snad objeví víc.. Dokonce dvě plochy vedle sebe s pendolinem v krajině, logy ČD a sc pendolino a mottem "Lepší než jste čekali". Je to dost dobré. Proč to ale píšu tady - viděno u silnice I/43 v Březové nad Svitavou...
Cukrova_vata
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 04. listopadu 2005 - 14:35:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Dan: hlavně mě upoutalo, že na té fotce má smetáky dole. No pokud to dokáže jet se staženýma smetákama, bude opravdu lepší než jsem čekal:-)
Belinea
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 04. listopadu 2005 - 14:49:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemuzete sem prosim nekdo vlozit fotku toho billboardu? Ja zatim zadny nevidel a dost me to zajima! To jsem ani necekal.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 720
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 04. listopadu 2005 - 15:16:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomaseq: to už ochranka asi nehlídala, že? (i když před spoluobčany by to bylo třeba )
ICQ: 202 888 377
Jirka Ambros
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.0.196
Odesláno Sobota, 05. listopadu 2005 - 19:13:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotaz pro znalce prerovky: rika vam neco Otmarov? Jde o byvalou hlasku nebo hradlo mezi Chrlicemi a Sokolnicemi. Vite-li nekdo vic, prip. mate nejake foto, ozvete se, prosim. Dekuji.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 16898
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 06. listopadu 2005 - 01:52:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty billboardy byly prý spatřeny i na jiných místech republiky...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Tkan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 1-2005
Odesláno Neděle, 06. listopadu 2005 - 13:55:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemáte někdo plánek stanice Kúty?
Tkan from Housín
Jirkas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 237
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 06. listopadu 2005 - 18:47:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Billboard s pendolinem jsem zahlídl v Brně v Králově Poli hned u zastávky Tererova tuším (možná Dobrovského), v šalině si o tom začli někteří lidi i vykládat, jak to viděli, takže účel to asi má :-)
Tomaseq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 263
Registrován: 7-2003
Odesláno Neděle, 06. listopadu 2005 - 19:35:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Garfield : nene, ochranka to nehlídala, to by spíš bylo potřeba v ČT. Ale mohli nám tady něco nechat, my už by sme si to rozšmelcovali
Jirka_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 439
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 06. listopadu 2005 - 20:25:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tkan: zkus si stanhout a pustit tohle: http://www.azd.cz/uploads/media/windemo-ESA11.zip tam to máš
M_G
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.14.145.66
Odesláno Pondělí, 07. listopadu 2005 - 12:03:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirka Ambros: mohlo by jít o odbočku do rozvodny Sokolnice. Domeček s nějakým nápisem tam býval. Ale je to dávno..
1714
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 757
Registrován: 6-2004
Odesláno Pondělí, 07. listopadu 2005 - 12:53:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Otmarov mi říká jenom to, že to je taková malá vesnička u Brna směrem na Rajhrad.

Bilboard na Pendolino stojí na ul. Olomoucká, když jedete do kopce směrem od Brna a je po levé straně.
Kačeny s budníky, toť opravdová lahůdka pro
šalinové fajnšmekry.:-)
====================================
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 427
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 07. listopadu 2005 - 15:04:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k onomu konvoji zrušených lokomotiv z HB: Nepochopím, proč se ČD nesnaží mít v provozu zamračené, které mají sloupky ( pěkně vidět na fotce ) a nechávají si v provozu ty, co mají závěsky. Pominu li ničení tratí, tak i opotřebení kol u lokomotivy se závěskami je daleko větší než u lokomotiv se sloupky. Byly li by ČD normální firmou, tak by toto muselo být zohledněno při posílání lokomotiv na šrotaci. Ale ČD a normální firma? Nedostižný sen....
Belinea
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 08. listopadu 2005 - 14:28:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tady je...
Foceno v Litovli
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 08. listopadu 2005 - 15:41:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Bram: plnej souhlas,že čd není normální firma,jim je to jedno.Dále si myslím ,že šrotace je pouze znehodnocení financí.Pokud by to šlo,tak bych je zprovoznil,třeba investoval do jedný 10 milionů a prodal bych dál na východ,třeba za 15 melounů.kydž to nacpu do šrotu,tak z toho mám tak pár kaček.asi utopie co???
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 431
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 08. listopadu 2005 - 19:04:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Utopie. Ale ČD tím si tím defakto škodí. Již nyní má například OKD modernější motorové lokomotivy než ČD. A pokud ČD nebudou chtít soukromým dopravcům šroty prodávat, tak vlastně uškodí jen sami sobě, neboť tím donutí soukromé dopravce k nákupu nových lokomotiv. A ČD si téměř nic nového nekoupí, 471 je životní nutnost, 680 rozmařilost. Stačí se podívat na modernizace: 854 se dělají jen proto, že by nebylo s čím jezdit ( kdyby bylo na jen ČD, tak se jim nechá i původní interiér - viz 560 ), 814 se dělá jen kvůli konkurenčnímu tlaku. Jakákoliv aktivita uvnitř ČD bez ohledu na vnější okolnosti limituje k nule. Otřesné.
Jirka Ambros
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.4.50
Odesláno Středa, 09. listopadu 2005 - 07:47:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to M_G: rozvodna je az dal k Sokolnicim (km 12.9), Otmarov byl v km 11.6, zatim jen vim, ze to bylo hradlo s mech. navestidly a predvestmi, zruseno pred cca 25 lety, kdyby se tak naslo foto... a vubec, obecne fotky ruznych zrusenych odbocek, hradel, hlasek po Brne a okoli, to je moje...

to 1714: jo, zas tak blizko koleji to neni, ale muselo to mit nejakej nazev, ze? :-)
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 739
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 09. listopadu 2005 - 15:07:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neznáte někdo důvod, proč R 972 dneska nabral mezi hlavním a Adamovem přes půl hodiny zpoždění?
R 973 pak musel v MuNu čekat na mašinu od R 972 -> +30
ICQ: 202 888 377
Hook
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 183
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 09. listopadu 2005 - 20:29:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy
Kdyby jste do šrotové mašiny s hodnotou možná kolem půl milionu vrazil 10 melounů,s podnikáním by jste brzy skončil,příteli.
Šrotace vraků není znehodnocení financí,ty mašiny se dávno zaplatili.
Navíc vydržování armády vrakoidních lokomotiv,pro něž evidentně nejsou a v dohledné době nebudou výkony,tzn. nutný zisk z jejich provozu,není zadarmo.
V tomto ohledu na tlaku ČD zbavit se těchto strojů nevidím nic nenormálního,a že je neprodají,byť ve stavu šrotu,soukromníkovi?
Vy prodáte Váš nepotřebný stroj do sousední firmy,kde ho potřebují a která Vám v kšeftu leze do zelí?
Nebuďte dnešní.
Be happy.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 432
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 09. listopadu 2005 - 21:36:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale ty jsi včerejší, milý pane. Šrotace vraků je vcelku zbytečná. Lepší je vraků se zbavit prodejem pro další provozní využití. Takto z toho budou alespoň určité finance. Prodají li se lokomotivy do šrotu bude z toho značně méně peněz a soukromníci si pořídí lokomotivy odjinud. Soukromníci tím příliš bití nebudou.
Hook
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 184
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 09. listopadu 2005 - 23:31:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bram
Včerejší možná jsem,ale na rozdíl od Vás nejsem naivní.
Kolik těch odstavených vraků by ČD asi soukromníkům udali,co?
Možná pár kusů ano,ale v celkovém souhrnu zanedbatelné množství,to za prvé.
Za druhé,co to je značně méně peněz,ve vztahu k ČD a tomu horentnímu počtu prodaných lokomotiv?
To Vaše značně méně je totiž pro ČD pořád lepší jednorázový deficit,než potenciální ohrožení zisku z výkonů,které by mohl vozit soukromník mašinami,které polacinu koupil právě od drah.
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 708
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 11. listopadu 2005 - 18:35:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Alarmující je hlavně to, že se nekupují žádná nová hnací vozidla do nákladní dopravy, která si na sebe VYDĚLAJÍ.....

Ale s těmi sloupky je to pravda, vždyť ty rekostrukce se prováděly nedávno.....
830026
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 10-2005
Odesláno Sobota, 12. listopadu 2005 - 23:29:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Belinea: Před tímto BigBoardem jsem u nás viděl těžce makajícího kopáče, jak vyhazuje zeminu. Obrázek by to byl přímo reklamní, škoda, že jsem zrovna neměl foťák...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1161
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 12. listopadu 2005 - 23:47:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

814 se dělá jen kvůli konkurenčnímu tlaku

A smím se zeptat, co jiného v tržním prostředí motivuje k inovacím (ke zlepšení nabídky)???

(Omlouvám se za off-topic)
Neroňte slzy do piva, život je kabaret.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 354
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 15. listopadu 2005 - 14:35:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Řekl bych, že tohle jsou lepší zprávy, než panické informace o pár zrušených lokálkách kdesi v Čechách.

Modernizace železnice na Vysočině bude stát stovky milionů korun
JIHLAVA 15. listopadu (ČTK) - Modernizace železničních tratí
na Vysočině bude v nejbližších letech stát stovky milionů korun.
Na Pelhřimovsku již byly zahájeny úpravy mezi Horní Cerekví a
Táborem za 230 milionů. Skoro dvojnásobnou částku stát vydá za
rekonstrukci trati spojující Havlíčkův Brod a Jihlavu, která
začne příští rok. Výhledově se v kraji plánují další velké
projekty za několik miliard korun, sdělil ČTK Mojmír Nejezchleb
ze Správy železniční dopravní cesty (SŽDC).
Během modernizace trati mezi Horní Cerekví a jihočeským
Táborem budou i téměř 100 let stará zařízení nahrazena systémy
řízenými počítačem. Ze stanic ubudou obslužní pracovníci, protože
se provoz bude řídit dálkově.
Ve druhé polovině příštího roku SŽDC zahájí rekonstrukci
trati mezi Havlíčkovým Brodem a Jihlavou, která bude stát 400
milionů Kč. "Bude zaměřena především do oblasti zabezpečovacího
zařízení," uvedl Nejezchleb. Řidiči se také dočkají lepšího
zajištění železničních přejezdů.
Výhledově by si měli polepšit také cestující mezi Brnem,
Okříškami a Jihlavou. Plánovaná elektrifikace trati přijde na 3,9
miliardy. Zlepšení se v budoucnosti chystají i na nejvýznamnější
železniční spojce kraje, jež vede z Brna přes Žďár nad Sázavou a
Havlíčkův Brod na Kolín. Trať by měla být vybavena rádiovým
systémem GSM za 350 milionů korun, který umožní její propojení do
evropské sítě. Plánuje se také postupná modernizace této trati
zejména pro provoz nákladních vlaků. Náklady se odhadují na 20
miliard korun.
Podle Nejezchleba je stav železniční infrastruktury na
Vysočině srovnatelný s ostatními regiony. Za investice do
železnice v zemi letos SŽDC vydá asi 14,6 miliardy korun.
Financování zajistí Státní fond dopravní infrastruktury, bankovní
úvěry i fondy EU.
Na železnici v kraji Vysočina unie přispěje více než 50
miliony. Na Žďársku dotuje rekonstrukci výhybek ve stanici
Křižanov, která stála 59 milionů. Brusel uhradí i větší část ze
17 milionů na akci, která umožní zvýšit rychlost vlaků mezi Horní
Cerekví směrem na Počátky a na Žirovnici na Pelhřimovsku.
mol
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 15. listopadu 2005 - 16:23:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad:To je sice hezké,co tu píšou,uspoří se tím pracovní místa,ale nějak extra nám to rychlost nezvýší,takže stále bude platit všeobecně na vysočině to ,že autobusová doprava je rychlejší a levnější.takže sem v rozpacích a ta elektrifikace 240 za skoro 4 miliardy mě přijde jako nesmyslná tj. cca 30 nízkopodlažních ,úsporných jednotek všech kapacit..Takže at žijou 230 + ušmudlaný B tisíckrát horší než 050 s novejma oknama a plyšem
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1221
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 15. listopadu 2005 - 23:07:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plánuje se také postupná modernizace této trati (Kolín - Havlíčkův Brod - Brno - pozn. Bkp) zejména pro provoz nákladních vlaků. Náklady se odhadují na 20 miliard korun.

???
Neroňte slzy do piva, život je kabaret.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1222
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 15. listopadu 2005 - 23:12:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

takže stále bude platit všeobecně na vysočině to ,že autobusová doprava je rychlejší a levnější

Ale tak to přece není. Díky této bude železniční provoz na této trati levnější, než doposud a díky moderní technice bude mít trať vyšší propustnost (jiná otázka je, jestli tu bude něco využívat) a bude možné zkrátit jízdní doby (např. díky menší časové náročnosti křižování, trať bude řídit jeden dispečer a ne několik volajících si výpravčích, rekonstruuje se snad i PZZ - je zde třeba?...)

takže sem v rozpacích a ta elektrifikace 240 za skoro 4 miliardy mě přijde jako nesmyslná tj. cca 30 nízkopodlažních ,úsporných jednotek všech kapacit..

Jistě, ta smysluplnnost této investice je snadno zpochybnitelná, ale na druhou stranu je třeba si uvědomit, že značnou část těchto peněz (klidně i tři čtvrtiny) by si tak jako tak vyžádala.
Neroňte slzy do piva, život je kabaret.
Miroslaww
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 7-2005
Odesláno Čtvrtek, 17. listopadu 2005 - 22:03:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mimochodem billboard Pendolino - Lepší než jste čekali byl viděn na AUTOBUSOVÉM NÁDRAŽÍ ČSAD Kyjov... Moc dobré místo kam umístit takovouhle reklamu :-)))
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 30. listopadu 2005 - 09:22:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano souhlasím že dálkově ovládane zab zař je fajn, že jeden člověk muže řídit větší oblast a je to efektivnější protože má přehled, ale jelikož se dálkové ovládání stáva běžné, mohli by ČD konečně vyřešit jak v případě výpadku dálkoviny obsadit místní obslužná pracoviště, protože bych chtěl vidět jak by to dopadlo, nehlo by se ani kolo.
Viky_cabadaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 02. prosince 2005 - 22:26:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotaz - včera jsem si poprvé v životě projel tratě Znojmo - Hrušovany - Brno, a dost mě zaujalo, že v celém úseku je (někde více, někde méně) patrný náznak tělesa druhé koleje. Na trati Brno - Hrušovany - (Vídeň) bych to snad ještě pochopil, ale na trati Hrušovany - Znojmo mě to opravdu překvapilo. Nevíte někdo podrobnosti?
Teda Viky, ty máš ale xxxxx

to víš, to musí bejt...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace