K-report
 

Archiv do 31.prosince 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Otázky - zodpověz, kdo víš a znáš » Archiv do 31.prosince 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
fíra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.54.62
Odesláno Pátek, 15. prosince 2006 - 12:44:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Auta a RoLa: To, že odlétává uhlík a sviní všecko za smetákem chápu, ale buď to nějakej papír (DV) nařizuje nebo ne. Na dráze není mohu/nemusím, ale smím/nesmím !!

Jka2005: ...na stejnosměru.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 447
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 15. prosince 2006 - 12:46:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tornádo: Tak tak, v místě kontkatu dochází k přechodovému odporu, ztrátám a zahřívání a tak i při relativně malém proudu (mnohem menším, než je trakční), dochází v místě k přehřívání a snížení pevnosti troleje ...to teplo zase vede k dalšímu zvýšení odporu a tak dále, až se to časem přepálí.
ICQ 311-297-744
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 12-2006
Odesláno Pátek, 15. prosince 2006 - 16:48:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdysi dávno byly na sběrači dva pásy mědi široké asi 3cm ve vzdálenosti asi 8cm od sebe. Prostor mezi nimi byl vyplněn vazelinou smíchanou s grafitem a nikdy jsem neviděl, že by něco stékalo a nebo se pálilo. Z toho usuzuji, že velká teplota tam být nemohla. Jiný způsob vytápění stejně neexistuje. Přepálenou trolej jsem viděl jednou a včas. Stačilo stáhnout sběrač a stanici projet výběhem. Přepálená trolej díky konstrukci nespadne na zem a oprava je snadná.
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 253
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 15. prosince 2006 - 22:04:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jka2005 : Mal som to šťastie odpracovať pol smeny v situácii, keď nám sova prepálila trolej a spadol asi 300 m kus, ovšem od krajnej výhybky smerom ku trati . Trolejári pracovali na tom asi 4 hod do rána, potom to zdvihli tak , že s dieslom mohli prebehnúť Os vlaky ráno, a od 8. hod ešte do 10.h trolej upevňovali.
Zlámalík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 16. prosince 2006 - 00:49:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Xxx15: prosím vynechat tu reklamu, díky.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28461
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 16. prosince 2006 - 14:10:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky za upozornění, již jsem ten podpis mírně upravil.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 12-2006
Odesláno Sobota, 16. prosince 2006 - 16:01:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rk kn: Psal jsem o přepálení vlivem topení. Topí se na vedlejších kolejích a prozíravý projektant s touto eventualitou trochu počítá. Např. depa jsou většinou napájena přes samostatný rychlovypínač, aby zkraty způsobené při opravách hn. vozidel nevypínaly měnírnu a tím pádem i stanici a přilehlý úsek traťi. Absolutní většina poruch troleje je mechanického původu.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5687
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 18. prosince 2006 - 08:42:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale ale, vy to trochu mícháte a zjednodušujete. jde o to, že na tiku C-Cu je vždy úbytek napětí 1-2V. tak se spočítejne, kolik W se tam propálí, když běží jenom pomocné pohony, o topení nemluvě. trolej se nepřepálí tim, že by se roztavila. ale je válcovaná za studena a stačí zahřátí nad relativně malou teplotu (nevim kolik možná 100 st) pevnost v tom místě lokálně zmizí a je hotovo. a že by oprava přepálené troleje byla nějak jednoduchá - to ne, silně záleží na místě poruchy a jak je to mechanicky provázané s okolím.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 12-2006
Odesláno Pondělí, 18. prosince 2006 - 12:29:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo: Za 38 let jsem viděl spoustu spadené troleje a jen jedna byla přepálená. Párkrát spadla i na můj vlak, ale nikdy jsem ji nepřepálil.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 178
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 18. prosince 2006 - 14:26:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na dráze není mohu/nemusím, ale smím/nesmím !!

Kéž by tomu tak bylo kolego, stručně, jasně a jednoznačně, bohužel je spíš....nesmím, ale v případě že ....můžu tak a pokud je dodržena podmínka a můžu i tak a současně za podmínek a a b můžu i takto. A pak se v tom vyznej člověče...
Mazanov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 329
Registrován: 5-2003
Odesláno Pondělí, 18. prosince 2006 - 14:35:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...a občas možná i "nesmím, ale kašlu na to". V sobotu jsem byl chvilku v Libni a jednou jelo kolem čtyřkolo s nákladem (žádná auta) na přední sběrač a za chvíli ešus, kterému vzadu svítila dvě červená a jedno bílé světlo. A žádné následky to myslím také nemělo :o)
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 179
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 18. prosince 2006 - 16:29:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Víš co světla člověk zapomene a pak svítěj blbě, já jsem potkal mezi Černovicema a Brnem Slatinou rychlík s 363 a ten jel červenýma dopředu :-)
Tak na kolegu blikneš a je to, stačí, když ti to někdo řekne, ono tam nevidíš, co ti tam svítí, jen cvakneš cuplíkem a nebo zapomeneš nějaký zapnutý, třeba na druhém stanovišti. Já svítil reflektorem dozadu asi 150km při strojní jízdě, zapnul jsem si ho, když jsem se šel vyvěsit z vlaku.
Pokud mám za sebou lokomotivu, jedu vždycky na přední sběrač, tomu kdo jezdí na zadní, bych dal pak čistit ty okna :-)
U vlaků, kde jsou na vozech auta, ať už vyrobená z fabriky a nebo na rychlících autovlacích se fakt divím, že ještě nikdo nic nereklamoval. Když se člověk kouká, každý jezdí jinak, někdo na přední, jiný normálně na zadní sběrač.
Tornádo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 11-2006


Odesláno Pondělí, 18. prosince 2006 - 17:47:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Bobo - správně, u obyčejného trolejového drátu stačí jeho lokální ohřátí nad 100° C a toto místo ztrácí mechanickou pevnost. Při použití legurů (je v tom, tuším, mj. Mo) se dovolená teplota zvýší na 120° C (ale je to tak drahé, že se to u nás nepoužívá).
Dovolil bych se opět zeptat, proč jsi trval na 120° rozdílu fází napětí sousedních napajecích stanic? Pokud to pochází z faktu, že se nap. stanice obvykle připojují kvůli symetrizaci na různá sdružená napětí, pak věz, že některé nap. stanice se připojují na stejné sdružené napětí (podle požadavku energetiky). To byl i případ těch dvou, co se navzájem zkusmo propojily.
I poté co jednou zemřeme
Tornáda budou stále hit.
Leč jen dokud žijem můžeme
tu pakáž sprejerskou vymýtit

návod na vymýcení pakáže - seriál ČT Poslední sezóna (jen ho přivázat o jednu kolej vedle )
fíra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.54.62
Odesláno Pondělí, 18. prosince 2006 - 19:22:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fýra: no do záludností a kliček předpisů mě teda zasvěcovat opravdu nemusíš...
(tím nechci říct, že předpisy bezchybně umím - to neumí NIKDO )
Takže je pravda moje doměnka, že na RoLa a auta žádný nařízení nic se smetákama nenařizuje?
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 256
Registrován: 1-2005


Odesláno Pondělí, 18. prosince 2006 - 19:41:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fýra : Keby som stretol, ako rušňovodič oproti idúci vlak, ktorý má na viackoľajnej, alebo súbežnej trati,( na jednokoľajnej rovno vyskočiť z mašiny ), rozsvietené červené svetlá, tak brzdím rýchlobrzdou ! Totiž, akú má povinnosť rušňovodič, keď zbadá prekážku na trati a pritom nie si je istý, či je trať. koľaj zjazdná ? Alebo zistí náhly pokles tlaku v prieb. brzde ? Musí predpokladať nezjazdnosť aj druhej koľaje a zastaviť oprotiudúci vlak, pokiaľ sa nepresvedčí o zjazdnosti susednej koľaje a príčine zastavenia vlaku !
Spomeňte si na prípad Pannonie , niekde na Vysočine, ak sa nemýlim Řikonín, kde do nákl. vlaku zozadu narazila mašina idúca ako Lv, vytlačila vozne do prech. prierezu susednej koľaje a práve do dráhy Pannonie, ktorá do toho narazila ! Obete boli veľké, i keď počet si už nepamätám.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 180
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 18. prosince 2006 - 22:28:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rk_kn Aha aha, takže když na vícekolejné banalizované trati doženete třeba Lv lokomotivu a uvidíte její koncové světla, zabrzdíte rychlobrzdou a vyskočíte z mašiny?
Předpis v případě dvou červených hovoří jako o návěsti konec vlaku. Pokud tedy není na mé koleji, nic z toho pro mě nevyplývá. Neco jiného by bylo jedno červené světlo, doplněné blikáním reflektoru.

fíra No pokud vím, předpis na toto nijak napamatuje což se právě divím, že ještě třeba někdo nereklamoval oprskaná auta z fabriky a nebo na autovlaku. To poškození totiž je někdy i nevyčistitelné, na mašině jsou oprskaný skla a umýt to nejde, tak bych chtěl vidět, co to dělá napřiklad s metalízou auta :-)
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1918
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 18. prosince 2006 - 22:53:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fýra: Rk_kn napsal Keby som stretol, ako rušňovodič oproti idúci vlak,

Oprotiidúci = protijedoucí. Třeba se dožiju doby, kdy se budu moct živit jako tlmočníčka...
Na druhou stranu musím přiznat, že v poklidu protijedoucí vlak s červenými by mě asi k paravýsadku nevyprovokoval...
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5692
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 19. prosince 2006 - 07:35:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tornádo - ano jistě jsou i takové případy, kdy sousední NS jsou spojeny mezi stejné fáze. to nevyvracím. neutrální pole tam ale stejně musí být, neb co když ona NS bude v poruše a úsek bude napájen ze sousedních. a pak je tam někde opět těch 120 st.el. 120 st je právě kvůli těm různým napájecím fázím.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 446
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 19. prosince 2006 - 12:58:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen taková poznámečka, normálně není neutrální pole připojeno k napětí, ale není uzemněno. Bohužel naši úžasní projektanti dávají pole z dopravního a vozebního hlediska do naprosto nemožných úseků. Proto se občas stává, že pod (těsně před)ním někdo zastaví, pak se volá elektrodispečer, který ho propojí s úsekem, kam se jede a dá se projet ve výkonu. Pokud mašinka zůstane pod dělením, tak se zadním úsekem nic nedělá. Pokud zůstane těsně před a nepodjela by ho, tak to má dispečer horší a jeden úsek musí vypnout a přepojit na ten druhý.
Zdraví Martin
P.S. mimo jiné jde o tato místa:
- před vjezdem do Ševětína je dělení tak na tři mašiny od návěstidla, takže s dvojčetem je docela sranda a zapoměl jsem, že je v rozhodném stoupání...
- Veselí/Lužnicí směr Doňov na odjezdu, je zde 40, začíná kopec a u dlouhých vlaků hodně brzdí výměny. I rychlíku zde klesne rychlost na 30-25km/h...
- Roundá, Milenovice zde ho máme pěkně uprostřed nástupiště
- prý občas bývá problém i s pražskejma Nemanicema
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28576
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 19. prosince 2006 - 15:19:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I plzeňský Nemanice. I když tam nehrozí uvázností, jen to leze nepříjemně do jízdních dob.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Tornádo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 11-2006


Odesláno Úterý, 19. prosince 2006 - 19:00:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo:
Výborně, to jsem rád že se shodneme. Když jsem
30. listopadu psal "...že trolejí teče slušný vyrovnávací výkon (řád. MW), který je způsoben rozdílem amplitud a fází sítě 110 kV na vstupech obou měníren..., měl jsem na mysli opravdu malý rozdíl fází (tak jednotky stupňů, nebo snad ani to ne, způsobený rozdílnými poměry na obou místech rozvodné sítě). Propojeny byly napaječky na stejném sdruženém napětí, takže 120° rozdíl opravdu nebyl. Tímto také beru zpět svůj pozdější příspěvek ...na rozdílu fází netrvám..., znejistil jsi mě. Ten rozdíl tam byl a byl a byl a byl
I poté co jednou zemřeme
Tornáda budou stále hit.
Leč jen dokud žijem můžeme
tu pakáž sprejerskou vymýtit

návod na vymýcení pakáže - seriál ČT Poslední sezóna (jen ho přivázat o jednu kolej vedle )
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 258
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 19. prosince 2006 - 19:25:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysolet : Ani na jednokoľajke ?
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 259
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 19. prosince 2006 - 19:55:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

My máme takéto ustanovenie v predpise Ž 1 bod 1118 - 1121 : 118.1118. Ak spozoruje vodič (vlakový personál), že by mohol byť iný vlak
ohrozený poruchou koľaje, trakčného vedenia a podobne, musí poruchu
ihneď ohlásiť jednej zo susedných staníc.
Ak nie je spojenie s výpravcom, vodič pokračuje v ďalšej jazde k najbližšiemu
telefónu. Ak vodič spozoruje, že sa blíži vlak idúci smerom k tomuto miestu, dá
ihneď návesť 49, Stoj, protiidúcim dráhovým vozidlám a zastaví svoj vlak.
1119. Vodič (vlakový personál) je povinný všetkými dostupnými
prostriedkami vlak zastaviť, ak jazda vlaku nie je dovolená, ak je vlak niečím
ohrozený, prípadne ak zistí, že jeho ďalšou jazdou by mohli byť ohrozené iné
zariadenia (trakčné vedenie, návestidlo a pod.).Vodič ohlási prípad
výpravcovi jednej zo susedných staníc.
Výpravca stanice, ktorý správu prijal, musí zabezpečiť, že na túto koľaj
(koľaje) nebude do zistenia zjazdnosti vypravený žiadny vlak. Pokiaľ taký
vlak vypravený už bol, musí výpravca oznámiť vodičovi, po ktorej koľaji
a ktorým smerom vlak ide. Vodič mu ide urýchlene oproti a dáva návesť 50,
Stoj, zastavte všetkými prostriedkami. Až potom sa odoberie zistiť príčinu
uviaznutia vlaku a o zistenej závade informuje výpravcu jednej zo susedných
staníc (prednostne prednej stanice v smere jazdy vlaku) a dohodne s ním
ďalší postup.
1120. Ak vodič nemá možnosť ohlásiť prípad výpravcovi, po zastavení....
Teda :
Návesť 49, rozsvietené jedno červené svetlo, na stojacom vlaku. Ovšem ako zistíte, či stojí, keď sa ešte len blíži k prípadnému telefónu, alebo stanovišťu na trati. O blikaní reflektorom v našom predpise nie je zmienka.
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 450
Registrován: 9-2002
Odesláno Úterý, 19. prosince 2006 - 20:04:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nedavo jsem si vsiml u RENFE neceho, co jsem jeste nikdy nevidel: Souprava slozena z lok. r. 252 (jedna z modifikaci Eurosprinteru od NEMESIS) a u toho priveseny tri rychlikace s Vmax 200 km/h, coz neni nic neobvykleho, ale ty vozy nemely mg. brzdy. Spanelsky Alaris i Euromed (v poradi: TIS a TGV) mg brzdy maji.

O co mi jde: V nasi V15 je stanoveno, ze vlak s Vmax nad 160 km/h se musi brzdit v rezimu R+mg. Stejne je to v Nemecku, ve Francii i jinde.

Muj dotaz tedy zni: Nakolik jsou EU zavazne nektere predpisy UIC pro jednotlive zeleznice ?

Co jsem tak mel moznost vypatrat, tak prave predpisy o konstrukci a brzdeni jsou prevzaty z norem UIC. V tomhle absurdistanu to neplati ?
ICQ 268-987-545
Martinr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 19. prosince 2006 - 22:13:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem si všiml, že při opouštění KO při přejíždění izolovaného styku poslední nápravou byl vytažen poměrně velký výboj (asi jako tramvaj na úsekovém děliči). Při bližším prozkoumání byl tento styk zčernalý a opálený.
Jedná se o běžný jev? Nikdy dřív jsem si ničeho podobného nevšiml. Konkrétně jde o styk mezi Smíchovským nádražím a Vyšehradem u vyšehradského vjezdového návěstidla.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 912
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 19. prosince 2006 - 22:58:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martinr:
V Radotíně na Smíchovském zhlaví je takový styk už nejmíň pět let.
Citátor Předpisový
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 08:45:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Agent:

Každá vyhláška UIC je vedena jako:

a) doporučená
b) závazná
c) informativní

Někdy platí některé odstavce jako závazné a zbytek je doporučený.

Požadavek na použití Mg-brzd na soupravě je vyhláškově nezávazný (UIC 545 ??), každý evropský žel. podnik si stanoví vlastní podmínky. Ne všechny podniky je "k životu" potřebují a tudíž na svých vozech nezbytně potřebují - viz. Itálie(FS) - komplet vozy RIC 200 bez Mg-brzd - zabezpečovač liniový BACC,u Švýcara (SBB CFF FFS) zase není předpisově poloha R+Mg vůbec započitatelná do br. váhy vlaku (!!) , stejně tak ani Francie (SNCF) magnety nepoužívá na svých vozech - liniový VZ TVM 430.

Zdravím...
Tornádo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 11-2006


Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 18:28:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martinr: co to bylo za vlak (panťák?)
Pravděpodobně půjde o zpětný trakční / topný proud. Někdy stačí, když se utrhne obcházecí lano a je ohňostroj .
I poté co jednou zemřeme
Tornáda budou stále hit.
Leč jen dokud žijem můžeme
tu pakáž sprejerskou vymýtit

návod na vymýcení pakáže - seriál ČT Poslední sezóna (jen ho přivázat o jednu kolej vedle )
Martinr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 21:08:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tornádo: klasika 363+pár vozů. Od Smíchova jel pomalu, odhadem 20 (PJ jsem si ale nevšiml), v půli mostu začal zrychlovat do té 40, co je před Vyšehradem, tzn loko byla ve výkonu.
Docela by mě zajímalo, co by se stalo, kdyby se tenkým drátkem zkratovaly kabely vedoucí do těch krabic... asi by se vypařil
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 183
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 10:25:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rk_kn píše se tedy JEDNO červené světlo. Jede-li tedy někdo se DVĚMI červenými světly, NIC z toho pro mě nevyplývá. U nás je k tomu ještě formulka, že to jedno červené světlo MŮŽE být doplněno blikáním reflektorem.
Na jednokolejce by mě samozřejmě červená světla znervóznila, jestli bych něco stačil dělat, už jsem viděl na trati pověšené koncovky na sloupech a taky jsem nevyskočil, kdyby byly pravé, stejně bych nic nestihl.
Ovšem více jak červená světla na jednokolejce by mě znervóznila světla bílá :-)
Milanisko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 3-2006


Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 11:23:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Používá se vůbec ta spojka z královopolského nádraží v Brně na tramvajovou smyčku??nenašla by se nějaká fotka??
Milanisko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 3-2006


Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 12:03:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na těch mapách na www.mapy.opevneni.cz na tě 1.750 000 mimochodem moc pěkné jsem našel úzkokolejku Vyškov Kozlany neví o ní někdo víc
ještě je tam trať z Ratíškovic pře Pánov do Hodonína i když možná je to ta lanovka důlní a celkově je tam na Kyjovsku Hodonínsku víc tratí o kterých jsem vůbec nevěděl tak pokud někdo něco o tom ví tak budu moc rád děkuji
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 13:43:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O cukrovarské úzkokolejce Vyškov - Kozlany i o lignitových drážkách u Ratíškovic má asi nejvíc informací pan Vaněk z Brna (jeden z autorů knihy "150 let železnice Brno - Zastávka"). O té vyškovské drážce před několika lety vydal stručnou informaci pro terénní exkurzi Klubu dráhařů www.drahari.info a výhledově připravuje obsáhlejší monografii.
SD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.148.78
Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 18:52:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co znamená údaj např. 80Pl dole na bočnici,nad ním např.36t,42t?Dík.
/Y
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.20.197
Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 19:06:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obsaditelnost; váha prázdný/obsazený.
pavel tamas
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.70.238
Odesláno Úterý, 26. prosince 2006 - 11:36:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poradíte někdo jak se dá cestovat vlakem po Španělsku (3 dospělí, cesta Madrid-Cordoba a zpět), jestli třeba skupinová sleva nebo něco takovýho? Na stránce renfe jsem se ztratil. Odp. prosím na pavel.tamas@seznam.cz díky
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 264
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 26. prosince 2006 - 19:57:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

SD : Sú to rozhodujúce hodnoty, pri ktorých sa prestaví prestavovač. 36 t a 42 t sú brzdiace hodnoty, ktoré sa započítavajú do brzdiacej váhy vlaku a z toho sa vypočítava brzdiace % .
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 155
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 26. prosince 2006 - 21:57:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kecko...zcela správně odpověděl /Y... 80Pl jeobsaditelnost sedícími cestujícími, hmotnosti jsou prázdný vůz, plný vůz... s brzdícími hmotnostmi to nemá nic společného
M.Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.25.181
Odesláno Úterý, 26. prosince 2006 - 22:11:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Milanisko: máte jít do příslušné sekce, jinak Vyškov - Kozlany byla cukrovarská sedmistovka (majitel cukrovar Vyškov), délka 14,370 km, sklon až 49 promile, kolaudovaná 21.12.1906. Měla tři dvojosé tendrovky Irmu, Mariane a Amálii.
Zastávky: Vyškov, Dratař,Hlubočany, Lysovice, Kučerov, Bohdalice, Kozlany
Milanisko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 12:33:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

díky moc za odpovědi pokud někdo něco bude vědět popř.fotky pokračujem v příslušné diskuzi:-)
BMBČ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.76.216
Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 14:48:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosím vás, jak přibližně dlouho trvá přesun z Hlavního nádraží v Praze do nádraží Holešovice, když použiju metro? Díky za odpověď.
Mazanov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 331
Registrován: 5-2003
Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 14:53:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi tak 6 minut samotná jízda, k tomu nutno přičíst čekací dobu a dobu, za kterou se dojde od vlaku do vozu metra a opačně. Tedy i s rezervou 20 minut, ve všední den méně...
BMBČ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.76.216
Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 15:39:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mazanov: Díky za bleskovou odpověď.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 15:41:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z Hlavního na Holešovice - počítejte nejméně 5 minut na odchod od nástupiště (ze 7. je to docela daleko), koupi jízdenky - automat nebo prodejna DP u vstupu do metra - nejméně 3 minuty. Pozor na volbu správného vstupu do metra, jedete směr Ládví, v této stanici není ostrovní nástupiště. Čekání na metro, hlavně večer nebo o víkendu i 10 min. Jízda těch 6 min., výlez na nádr. Holešovice vpravo (pevné schodiště), příchod na nástupiště je cca 3 min. Počítejte raději nejméně 30 minut.

Zvažte možnost cesty přes Prahu-Libeň, tam je přestup velmi jednoduchý.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28797
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 15:46:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A taky by měl BMBČ uvažovat, že časy uvedené v JŘ jsou od Budějc spíše orientační - teď třeba se jezdí spíš s náskokem, ale bývá to i naopak.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


BMBČ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.76.216
Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 16:56:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě jednou díky všem za rychlé odpovědi.
Milanisko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 17:56:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

chtěl bych si předplatit nějaký časopis...uvítal bych nějaký návrh a proč občas si koupím Dráhu
díky
Peca
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 19:41:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dráha mi přijde nejlepší, Mišmaš je na můj vkus moc zahraniční.
Uvezu to, pane Lorenc?
Tomt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 413
Registrován: 5-2006


Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 21:24:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já čtu pravidelně už deset let dráhu a teť si ještě kupuju svět železnic,to je dobrý počteníčko,např.článek R 102 NEDOJEL byl parádní.Popisoval vykolejení a převrácení lok.řady 475.1 v žst.Dynín.
ICQ:450 504 903
Alois_nebel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 12-2006


Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 00:00:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já čtu jen Železničáře.
Vlaky jezdí furt stejně.
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 12-2006
Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 00:58:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomt: Někdy stačí koukat na telku. Před pár lety jsem byl na všech programech v prime time. Doufám, že mě nikdo již nenapodobí a ani se mi nepokusí přiblížit.
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 426
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 13:14:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co se stalo?
Každý večer trhám lístky kopretinky.

vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, chrrrr....
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 12-2006
Odesláno Sobota, 30. prosince 2006 - 09:34:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Raspi tehdejší chlouba ČD a ŽSR IC Košičan, rychlost 119km/hod, přejezd a kamion.
Kotelník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 427
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 31. prosince 2006 - 11:35:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemůžete mi někdo vysvětlit stručně jak to bude s tím CD Cargem? Stačí i odkaz na nějaký článek,pokud byse to někomu nechtělo psát...Hlavně mě jde o dělení vozidel..atd. Každopádně mě to přijde (zatím) jako hrozná blbost,ale nemám informace,takže nemůžu moc soudit.
Peta303
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 236
Registrován: 6-2005
Odesláno Neděle, 31. prosince 2006 - 16:34:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A Jka byl tehdy strojvedoucí?
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 12-2006
Odesláno Neděle, 31. prosince 2006 - 18:04:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kostelníku info je málo, ale Cargo z pohledu odborů najdeš na webové stránce fscr.cz v Zájmech strojvůdce a tuším, že v čísle 22. Něco se dá najít také v týdeníku Železničář i ten je na webu a najde ho každý dobrý vyhledávač.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3730
Registrován: 11-2002
Odesláno Neděle, 31. prosince 2006 - 19:31:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peta: řekl bych že jo, neb ten řidič kamiónu to nepřežil... (Pokud si dobře pamatuju)

Podobná nehoda se stala i v roce 1999 Uhersku, 362.167 vs. cisterna s mlíkem. V rychlosti 116km/h...
Pár fotek viz zde:
http://www.cztrain.com/loko/detail.php?IDR=24&IDL=2253
http://www.cztrain.com/loko/detail.php?IDR=24&IDL=2252
http://www.cztrain.com/loko/detail.php?IDR=24&IDL=2254
Johnyxxx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 12-2006


Odesláno Neděle, 31. prosince 2006 - 20:18:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ten Košičan byl kdy? Nemáte někdo náhodou fotky?
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3731
Registrován: 11-2002
Odesláno Neděle, 31. prosince 2006 - 20:52:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Johny: tak dva, tři roky zpět? 162.033...
Mašina zůstala sice relativně kompletní (aspoň to stanovistě bylo sice "pomuchlaný", ale v porovnání s tím esem relativně "v poho" - v tom Uhersku kdyby fíra neutekl do strojovny, tak ), zato po nárazu vykolejila, poorala několik set metrů kolejí a návěs (naštěstí prázný) tuším zpřerážel pár sloupů TV). V práci v kompu nějakou tu fotku uloženou nám, takže pokud nebude někdo rychlejší, přístí týden "dodám"...

Řidič tahače srážku přežil, ale zemřel o pár desítek minut později...
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 12-2006
Odesláno Neděle, 31. prosince 2006 - 21:37:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Košičan byl 9.dubna 2002 s lok. 162033. Také jsem utekl. Pár modřin, nějaká boule na hlavě a naštípnutá vřetenní kost. Ze samé euforie, že žiji jsem navštívil několik olomouckých barů a za tři dny byl opět v práci. Toho pražáka z Uherska znám osobně. Sedm let jsem byl na Masaryčce.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace