K-report
 

Archiv do 25.prosince 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » 471 » Archiv do 25.prosince 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1193
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 16:04:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirka kraťas: Jenže ty se zdaleka tak nesypou jako 451. Rozdíl je také v jejich konstrukci oproti žabotlamům, u kterých se doufá, že se snad nezlomí.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
KvK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.146.37
Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 17:03:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak CE 024 a 025 zřejmě definitivně zůstavají na severu Moravy, neboť si je tam familierně pojmenovali "Opava" a "Ostrava"...Že bychom se také dočkali Kolínů, Roudnic nebo Nymburků?
viz. http://www.cd.cz/static/old/NEW/TCD2006/6_50j471.htm
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 744
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 18:07:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Jpnk (19. prosince 2006 - 20:42:20): co se týče toho vlaku 9442, který ukazoval z Libně na Masnu špatnou stanici, tak vysvětlení je velice jednoduché. Strojvedoucí v Libni zadal do IS číslo vlaku, ale neprovedl "korekci" stanice. Jelikož vlak 9442 začíná v Nymburce, tak po rozjezdu se začala objevovat následující stanice, tzn. Kamenné zboží. Těch 5 minut, kdy se toto zobrazovalo byl čas, než si strojvedoucí všiml, že je něco špatně. Provedl korekci a už vše bylo OK. byl to strojvedoucí z Nymburka a zatím mám pro tyto drobné přehmaty pochopení, protože většina jich prošla kurzem před cca rokem a od té doby se na tom svezli těsně před grafikonem, aby něco najezdili. Když byli před rokem v kurzu, tak bylo spousta věcí jinak.

Co se týče stanice/zastávky Nymburk depo. Nymburk depo není oficiální název této zastávky. V sešitovém jízdním řádu, ale i v databázích SENY a ve výměnných souborek CEVu, je vždy uveden název Nymburk předjízdné nádraží. Jako důkaz přikládám kopii sešitového jízdního řadu vlaku 9428:
 

Seznam stanic/zastávek/hradel/... s názvem Nymburk:
Nymburk hlavní nádraží
Nymburk město
Nymburk vjezd.n.
Nymburk předjízné n.
Nymburk st. 3
Nymburk seř.n.

Jak je vidět, nikde není Nymburk depo.
Jpnk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 409
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 22:33:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Penik ano Nymburk předjízdné nádraží je vedle zastávky.Zastávka má cedule Nymburk Depo a samozdřejmě neni v JŘ uvedana protože je jen "služení". V kolíně za depem bývala zastávka(resp. návěst konec nástupiště a cca 2 panely a to jen u 2TK) s označením v SJŘ Kolín-Depo,ale dnes tam již nic není.
http://www.darujkrev.cz/
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 746
Registrován: 10-2004


Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 05:51:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Jpnk: co je/bylo vedle vůbec není důležité. Důležité je, že dle služební pomůcky (SJŘ) se to jmenuje Nymburk předjízdné nádraží. Pokud by to mělo být úplně správně, tak by se toto zastavení ani v informačním systému nemělo objevit, aby nedocházelo ke klamání cestujících (není uvedeno KJŘ). Je to tam uděláno proto, aby strojvedoucí. když tam zastaví, nemusel u každého vlaku provádět korekci IS. Sice to není těžké, leč si myslím, že strojvedoucí má spoustu jiné práce, než myslet na to, aby nezapoměl udělat korekci. To pak může být větší průšvih, než cokoliv jiného, když by cestující vystoupil jinde než chtěl a to jen díky tomu, že tabule IS ukazovaly něco, kam vlak ještě nedojel.

Pokud se ovšem staví "u dvou panelů", tak to je lepší varianta, než když se staví u celého peronu. Když se u jednotky otevřou pouze první nástupní dveře, tak to nemá vliv na činnost IS, takže se může stavět třeba 20x ale IS nastaví další stanici, až když dojde k otevření/navolení celé strany dveří (nebo se přiblíží k místu zastavení na 300 m). Rozhodující je pro něj ovšem manipulace s přepínačem dveří (v tomto okamžiku si "vynuluje" měření vzdáleností a při přiblížení k další stanici na 300 m zahlásí stanici).

Dotaz: a proč si myslíte, že jsem sem dal kopii SJŘ? To, že je tam cedule Nymburk depo to vím a jelikož jsem očekával další "námitky", tak proto jsem to sem dal, aby bylo vidět, co je uvedeno oficiálně ve služebních pomůckách. Ty názvy stanic a zastávek si do IS nemůžu vymýšlet podle nějakých místních názvů, ale podle toho, jak jsou uvedeny ve služebních pomůckách.
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 474
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 09:47:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Zapa: Ano, jednotky 560 ČD i ZSSK zatím na rozsypání nejsou a věřím, že ještě nějaký čas jezdit budou. Ale je jich docela málo a brzy bude potřeba doplnit stav v Brně, Trnavě i leckde jinde.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1194
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 10:26:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirka kraťas: Ale jo, momentálně to však "hoří" v Praze. Trnava? Tak ta nám může být už hodně let ukradená.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 363
Registrován: 5-2006


Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 10:48:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zapa: Pravda, je dost pravděpodobné, že u některých žabáků to co nevidět bude hořet doslova :-)
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 178
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 11:03:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Alespoň se substrát zahřeje a nebude moci pindat o tom, že je v žabákovi zima
Jak jste to jeli ????
Nabrak
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.146.112.190
Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 13:27:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám dva, pro vás mozná hloupé dotazy...
1)kam zmizeli 471 z 091 s novým GDV a proč?
2)nevím kdy a kde, ale jsem četl článek, že 091 je jedina trať v ČR, kde funguje systém automatického dobržďování. A jedinou soupravou, která to dokáže využít je 471. Je to pravda?
Pokud ano, docela by mě zajímalo kolik investice do tohohle systému stála...
Díky za info Nabrak
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5542
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 13:51:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nabrak: pravidelně přešly na trať do Nymburka a Kutné Hory, ale na 091 jsou "přebytečné" ešusy nasazovány stále, sic nepravidelně, předpokládám, že jakmile během roku budou z výroby dodány další jednotky, tak budou zas osobáky na 091 obsazovány pravidelně.
Není jedinou tratí s automatickým vedením vlaku, systém je dost levný, co se týká prvků na trati. Takže nepravidelným nasazováním ř.471 se nic netratí.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 747
Registrován: 10-2004


Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 14:31:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Navrak: o tomto systému se lze dočíst na stránkách AŽD.
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 15:13:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebo na www.volny.cz/avvcd.
Ale občas se něco nespustí, neb je to citlivé na velká a malá písmena. Stačí však odkaz přepsat do příkazového řádku, tam je to na velikost písmen necitlivé.
Na opravě se pracuje :-)
Honzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 12-2003


Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 16:24:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

není to sice JPP, ale bez záruky.
Dalším převzevším Ešusem bude až ("už") 031. Politika a peníze jsou mocné...
Všem slonům přeju hezké vánoce
Gatto nero
www.pendolino.cz
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1261
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 16:50:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzík: A ta 031 bude s novým designem?
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

-mám novou poštovní adresu: stepan.esterle(a)dopravni.net
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1196
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 17:03:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Otázka spíš zní takto: Bude 31 s designem 26? Co brání "přelepit" jen čísla?
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1197
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 17:07:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jestli je ta původní smlouva výhodná pro výrobce, tak proč by měl vyrábět podle té nové? Je to celé nějaké divné.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1327
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 17:28:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pardon že se k tomu vracím, ale nedá mi to.
Jirka Kraťas: Slováci se již před drahnou dobou vyjádřili, že na příměsto hodlají kupovat dvoupatrové klasiky s řidičáky. Což si myslím, že je daleko vhodnější řešení než předražené a neflexibilní ešusy. A podle mě by to bylo ideální řešení i pro jižní Moravu. A to z jednoho hlavního důvodu. Jeden ešus by byl kapacitně málo, zatímco dva už moc. Proto by se mi klasiky s řidičáky, které se dají snadněji přizpůsobit aktuální kapacitní potřebě, na jižní Moravě líbili více než předražené a neflexibilní ešusy.
Kuřáci kteří nevědí co je slušnost jsou nesvéprávné a život ohrožující bytosti
smrť
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.209.238.122
Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 17:30:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ta původní smlouva je asi výhodnější v tom, že za pozdní dodání 26-30 nehrozí žádné sankce. Aspoň tak jsem to pochopil, když sem si to přečetl prvně.
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 367
Registrován: 5-2006


Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 17:40:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Os 9421 se s 80 minutami zpoždění dobelhal do Čelákovic, aby zde nadobro chcípnul Že uhodnu o kterou řadu šlo. Já to říkal - kozí dráha jim vonět nebude

(Příspěvek byl editován uživatelem livingproof.)
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 748
Registrován: 10-2004


Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 20:28:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Livingproof: kozí dráha by vadila pojezdu, nikoliv elektrické výzbroji.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3051
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 00:04:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Výzbroj je solidární s pojezdem.
Jsem Helenkofil a nestydím se za to!
Kontrolní otázka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.253.153
Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 01:21:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno> můžete prosím laikovi zdůvodnit, proč je ešus předražený? Děkuju.
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 714
Registrován: 3-2005
Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 03:14:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KO: protože se vyrábí de facto kusově (=>úspory z rozsahu se nekonají), a tak stojí cca. stejně jako srovnatelná produkce ze zahraničí nebo patra pro SBB, která jsou o poznání dál.
qwrt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 07:59:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jtb: A o poznání levnější.
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 476
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 10:16:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Peno: Ty patrové klasiky s řídícími vozy jsou také zajímavé řešení. Akorát by mě zajímalo, s jakou lokomotivou ČD či ZSSK by to mohlo jezdit.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3054
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 11:08:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...protože se vyrábí de facto kusově (=>úspory z rozsahu se nekonají)...

To ovšem není problém CityElefantů jako takových, alel způsobu jejich nákupu. Např. Siemens ty patra pro SBB také neseká jako Baťa cvičky, takže kdyby je SBB objednávaly (a platily) jako ČD ř. 471, tak by to vypadalo dost podobně.
Jsem Helenkofil a nestydím se za to!
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 749
Registrován: 10-2004


Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 12:17:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Livingproof: to jak lehly 471 v Čelákovicích bylo zapříčiněno únikem vzduchu na řídícím voze od nápájecího potrubí. Bohužel, ale tato hadice neumožňuje uzavření vzduchu, takže to dopadlo, tak jak to dopadlo.
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 371
Registrován: 5-2006


Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 12:24:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Penik: Uzávěr potrubí zřejmě povolil účinkem kozí dráhy
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1198
Registrován: 10-2003


Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 12:37:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Livingproof: Jestli se nepletu, tak o chcíplejch ešusech na 91 se tady také svého času něco psalo, a to je prosím "supertrať"....
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 372
Registrován: 5-2006


Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 14:28:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pravda, poslední 3 měsíce provozu však zde ne už ani jeden a to jezdilo 5 souprav denně. Na kozí dráze to máme už podruhý (potřetí?) za 12 dní. Tak mě napadlo, jestli to nebude mít nějakou souvislost
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1200
Registrován: 10-2003


Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 15:50:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě se nezdá, zkrátka náhoda. Tohle to dělení na "nové tratě", kde by měly ešusy jezdit a "staré", kde by jezdit neměly, je uhozený. Takhle by se ešusy mohly motat mezi Děčínem a Ústím, Pardubicema a Třebovou, jen aby se nedostaly na starý svršek. Využitelnost by byla ovšem mizivá. Zkrátka se už smiř s tím, že se dočasně stáhly z Kralup na Lysou. Jen co dodají další kusy, tak půjdou k vám. Jen doufám, že to nemají být ty od 26 po 30 .....
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 374
Registrován: 5-2006


Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 16:53:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zapa: Ale mě to vůbec nes..štve :-) Já stejně jezdil do/z práce těma osobákama jen proto, abych se svezl "lepším". Teď sice jezdím v B,Btn,(A), zato v R ušetřím denně 24 minut cesty, což je 2 hodiny týdně a 8 hodin měsíčně. Pokud teď budu jezdit R, strávím v roce 2007 ve vlaku o 4 DNY méně času, A TO SE VYPLATÍ
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5709
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 18:40:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

příčinou zdechávání ešusů na kozí dráze je jeich průjezd lysou n/l. tato stanice se nalézá nedaleko milovic, kde jak známo pobývala dočasně rudá armáda. a oni když se stěhovali, tak tam zakopali speciální rušičku, která dokáže rušit IGBT měniče a u vozidel s těmito prvky na dálku rozpojit žluté hadice :-) prostě se pomstili za odsun :-)
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1178
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 19:07:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak tu padla zmínka o patrových vozech s řidičákem na Slovensko, předpokládám, že by se MSV přihlásilo se soupravou 971+x*071 - nárazníky to má, jen místo spřáhla udělat dát šroubovku...
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1330
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 19:16:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirka_kraťas: ZSSK údajně chce i nové HV a tam není problém dát podmínku, aby byly patřičně vybavené. Osobně si ale myslím, že by bylo levnější zrekonstruovat pro tento účel existující HV.
Kuřáci kteří nevědí co je slušnost jsou nesvéprávné a život ohrožující bytosti
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 750
Registrován: 10-2004


Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 20:22:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Před týdnem jsem v Milovicích nainstaloval antirušičku, takže je tu vše OK.
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 415
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 20:48:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo to myslíš tu hromadu šrotu, co jsem ji včera nechtíc přejel Tatrou 813 8x8
Mrcha jedna. Jsem se tam nadvakrát otáčel
Každý večer trhám lístky kopretinky.

vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, chrrrr....
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5713
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 17:50:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

něco musíš pro ešusy udělat no
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Václav Š. David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.79.2
Odesláno Neděle, 24. prosince 2006 - 01:45:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co třeba nechat moravskoslezské Ešusy jezdit Bohumín-Přerov(-Staré Město u UH) a 460 posílat jen na obě téšínská brambořiště a do Opavy? Případně tři soupravy 460 předat do Olomouce na Nezamyslice. Strategii provozu této řady na nejlepších tratích to plně vyhovuje, ale v obou knížecích městech budou nadávat ...

Případně poslat další 460 do Čech (na 231) a 471 do Slezska, Popravdě řečeno, mně by 460 na 231 vadily méně, než 451. (Cca jednou měsíčně jezdím Mladá Boleslav - Ostrava)
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 751
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 24. prosince 2006 - 06:25:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jedna provokační otázka: Už si někdo všimnul, že nám jednotka 471 už nehlásí "přiští" ale "příští" stanice? Řešilo se to tu cca před půlrokem. To si opravdu nikdo nevšiml?
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 376
Registrován: 5-2006


Odesláno Neděle, 24. prosince 2006 - 11:31:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera jsem použil 471.019 na Os 9417. Bál jsem se, že to zase někde zastaví v polích a bohužel se moje předtucha vyplnila ještě před Libní. Všechno klasicky zhaslo, párkrát restart, po 15 minutách to naštěstí naskočilo. Ach ta kozí dráha
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1335
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 24. prosince 2006 - 11:51:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Penik: A které ešusy hlásí? Asi jsem měl smůlu, ale vždycky když jedu ešusem já, tak nehlásí.
To by těch ešusů muselo být podstatně víc než jen dva aby mohly jezdit Bohumín - Přerov. Navíc by se musela zrušit jednička aby kapacitně vyhovovaly, jinak to bude maso.
Kuřáci kteří nevědí co je slušnost jsou nesvéprávné a život ohrožující bytosti
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 752
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 24. prosince 2006 - 12:34:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Peno: oprava: nehlásí, ale píše (psalo). Omlouvám se za klamání "nepřítele".

(Příspěvek byl editován uživatelem penik.)
KvK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.146.37
Odesláno Neděle, 24. prosince 2006 - 13:52:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Penik: Opravdu jsem si všiml postupné nápravy této chybky na všech jednotkách, vždyť mě to tam již od začátku iritovalo Doplňující otázka k IS: Kam zmizely šipky u názvu konečných stanic a proč 017 a 018 mají tuto šipku odlišnou od ostatních?
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 24. prosince 2006 - 14:02:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Livingproof: Co myslíte tím "ještě před Libní?" Pokud myslíte úsek mezi Masnou a Libní, tak to je společný úsek i pro trať 010. Co kdyby se to stalo ešusu na Úvaly? Také by byla nespokojenost? Jinak přeji hezké Vánoce Vám i ostatním.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1201
Registrován: 10-2003


Odesláno Neděle, 24. prosince 2006 - 16:27:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Václav Š. David: To jako vyměnit pražské ešusy za ostravské 460? A odůvodnění?
A 460 na 231? No nemyslím si, že by bylo lezení po schodech lepší než nástup do nízkopodlažní části žabotlamu. Jistě, jednou za měsíc, kdy jedete do Ostravy, by se to dalo z Nymburka do Kolína asi překousnout, ale ostatním, kteří dojíždějí denně, by se to asi moc nelíbilo.
Co by dělali s tak kapacitní soupravou v Olomouci, když tam bohatě postačoval třívozový žabotlam?

Penik: Bohužel jsem si této velké změny nějak nevšiml, ono teď nemám ani kde, neb to pomalu nevozím.

Také já všem přeji hezké Vánoce a bohatého Ježíška. Já už jdu pomalu vyhlížet, jen doufám, že to ubrzdí.
Jo a co .....
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 377
Registrován: 5-2006


Odesláno Neděle, 24. prosince 2006 - 16:39:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čelakovičan: Ano, myslím ještě na tom společném úseku, zřejmě byla jednotka poškozena kozí dráhou na předchozích spojích Ne, dělám si jen srandu, třeba jsou to fakt jen náhody.

Pěkné vánoce a dobrou štědrovečerní večeři
Pépa_rákos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 397
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 24. prosince 2006 - 18:39:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes na tr. 090

souprava 471 002 + 971 014

 
 
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 753
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 24. prosince 2006 - 18:44:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad KvK: pokusím se zjistit.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 925
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 24. prosince 2006 - 21:59:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pépa Rákos:
Na té druhé fotce 971.014 je vidět takový tajemný efekt, kterého jsem si všiml u několika ešusů. Myslím, že 971.014, 471.013 a 471.003. Je to blikající levé bílé poziční světlo na konci vlaku. bliká vždy při rozjezdu, pak přestane. Co to je za kravinu? Nějaká indukce? Poprvé jsem si toho všimnul asi před rokem.
Václav Š. David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.79.2
Odesláno Neděle, 24. prosince 2006 - 22:39:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zapa: Je to složitější, lidé, kteří jezdí Praha-Nymburk, nebo Poděbrady by byli rádi za pohodlnější 460, lidé, kteří jezdí Kamenné Zboží-Nymburk, nebo Velký Osek-Poděbrady by měli (logicky) názor opačný. Svého času (čtyři roky nazpět) jezdily na Nymburk "Honeckery"-Bdtmee, a to bylo teprve něco. Dnes tam jezdí pouze elektrické jednotky, protože se jezdí na Masarykovo nádraží s úvratí v Libni. Navíc pětivozová(šestivozová) 460 by mohla kapacitně postačovat i tam, kde čtyřvozová 451/2 nestačí.

Jinak by také mohly 460 jezdit Pardubice - Jaroměř, je to krátké vozební rameno (zvláště vlaky pouze do HK), a ve špičkách by vzduch nevozily, nebo v blízké budoucnosti přímé Os (Ostrava-) Přerov - Šumperk. Každý by jásal, že nejezdí přecpané Regionovy a 810.

Co se týče kapacity, myslím, že Lysá nad Labem - Mělník jezdí ještě méně lidí, než Olomouc - Nezamyslice.

Každopádně na Těšínsko 471 jezdí a nekvalitní svršek jim nevadí, tak proč by jim měl vadit na 231?
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.27.169
Odesláno Neděle, 24. prosince 2006 - 22:56:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám takový dotaz. Nevím jest-li se to tu už neprobíralo, ale každopádně by mě zajímalo proč ve 471 není zvukové hlášení? V čem je problém? nemají snad reproduktory? Je to taková blbůstka ale věřím, že spoustu cestujících by to uvítalo. V Německu je to naprosto běžné. Předem dík za odpověď.
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 382
Registrován: 1-2005
Odesláno Pondělí, 25. prosince 2006 - 00:07:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T679: Hlásit asi můžou. Ale přiznám se, že mě to vůbec nechybí. Vlastně v tom nevidím žádnou výhodu, když jsou displeje. Takhle to nikoho neruší a kdo chce informace, tak si je zjistí z toho displeje.

Václav Š. David: A netvrdil jsi tady před nedávnem, jaké jsou 460 humusoidní vozy? Žes najednou obrátil a vyzdvihuješ je...?

Navíc pětivozová(šestivozová) 460 by mohla kapacitně postačovat i tam, kde čtyřvozová 451/2 nestačí.
Není snazší tam poslat šestivozovou 451, než mít v depu o typ navíc?
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 754
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 25. prosince 2006 - 06:53:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Václav Š. David: já jezdím v úseku Lysá - Praha a rozhodně bych tu neuvítal 460. To raději 451/2. 460 je na zdejší frekvenci cestujících nedostačující, co se týče rychlosti nástupu a výstupu cestujících. U 460 vystupuje z jedněch dveří maximálně jeden člověk, ale u 451/2 dva a tím se i krátí doby pobytů ve stanicích a zastávkách.

Ad T 679.1: jednotka 471 může hlásit. V současné době je zakázáno akustické hlášení používat, z důvodu jeho velké hlasitisti hlášení. Jednotka 471 má velice špatnou regulaci hlasitosti (pouze dva stupně: minimum a maximum). Ikdyž je to na minimum, tak to řve jak protržený. V současné době je stav věci takový, že se čeká na hygienickou stanici, která určí hladiny hlasitosti a poté bude muset dojít, když to bude stačit, k úpravě samplů. Když to stačit nebude, bude se muset přikročit nějaké úpravě na jednotce tak, aby to vyhovovalo stanoveným limitům.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 142
Registrován: 8-2006
Odesláno Pondělí, 25. prosince 2006 - 10:21:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už bych si měl vybrat, tak bych na trati 231 také viděl raději žabotlam, než ř.460.A ten důvod je jednoduchý a už tu byl zmiňován - nízkopodlažní vstup do soupravy.Když vidím maminky s kočárkama + přes léto spoustu cyklistů, tak si tu ř.460 raději ani nechci na této trati představovat.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1338
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 25. prosince 2006 - 13:44:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fousekx: Takhle to nikoho neruší a kdo chce informace, tak si je zjistí z toho displeje.
A co neslyšící? Není to zrovna zanedbatelná menšina. Nevím co Vás na hlášení obtěžuje. Já naopak hlášení vítám. Nemůžu věčně koukat na panel a hlášení mě naopak vytrhne z letargie a hned mi oznámí, že se mám připravit na výstup. A to nemluvím o situaci, kdy je tak narváno, že přes stojící není šance na panel dohlédnout. A proto doufám, že se hlášení podaří zprovoznit co nejdřív.
Kuřáci kteří nevědí co je slušnost jsou nesvéprávné a život ohrožující bytosti
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 755
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 25. prosince 2006 - 14:00:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Peno: zprovoznit to není problém. Stačí nastrkat flash paměti do akustického hlásiče a hurá, hlásíme. Ovšem musí se počkat, až bude rozhodnutí o hladinách hlasitosti.

S těmi slepci máte pravdu. Je to opravdu problém.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1339
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 25. prosince 2006 - 15:43:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Penik: To jsem z předchozího samozřejmě pochopil. Jen jsem chtěl říct, že doufám že to rozhodnutí bude co nejdřív a že bude pro hlášení pozitivní
P.S.: Teď si po sobě čtu předchozí příspěvek a zírám jak jsem mohl místo nevidomí napsat neslyšící
Kuřáci kteří nevědí co je slušnost jsou nesvéprávné a život ohrožující bytosti
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1256
Registrován: 5-2003


Odesláno Pondělí, 25. prosince 2006 - 16:03:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hoši, vy máte starosti. V 90% vlacích člověk vůbec netuší kde je, a vám vadí, že kromě panelu to i nevykřikuje hlásná trouba. Naopak, já bych nejraději, aby to hygiena zcela zakázala a cestující měli od hlášení klid. Kdo chce a nebo potřebuje, si to přečte, a nevidomí jezdí zpravidla s doprovodem. Něco jiného je to v MHD, tam to má opodstatnění.
Spolehlivost je výsledek mravenčí práce v mnoha i zdánlivě nesouvisejících oblastech.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace