K-report
 

Archiv do 20.prosince 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Nejotřesnější zážitky na ČD » Archiv do 20.prosince 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 245
Registrován: 5-2006


Odesláno Úterý, 28. listopadu 2006 - 12:52:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno, Ústečák, Andrew: Aha, tak to jsem měl asi štěstí nebo jsem zvyklej už na ledacos, ale já si nikdy žádnýho extra bince nevšiml :-)
Zato nedávno ve Vindoboně to vypadalo jak po mejdanu, dokonce na jedné sedačce zůstala téměř plná láhev nějaké oranžové lihoviny :-) Toto bych ale, stejně jako v případě maďarských mzetů, nepřisuzoval kvalitě vozů jako takových, ale spíše kvalitě cestujících a uklízecích čet.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1303
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 28. listopadu 2006 - 16:34:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já vím že bordel není fyzikální vlastností vozu, stejně jako neudržovaný interiér. Nicméně neúdržba ve vozech MÁV je výraznější než ve vozech jiných železničních dopravců. O něčem taky jistě svědčí i fakt, že maďarské soupravy často jezdí ochuzené o nějaký vůz, nebo s uzamčeným vozem. Tolik poruch jako u maďarských EC souprav jsem nezažil u žádných jiných. To jistě také o něčem vypovídá.

Každopádně dobrou zprávou je, že v novém GVD už bude jen jeden pár EC s vozy MÁV a to Hungaria. S trochou štěstí se v GVD 2008 zbavíme i toho
Kuřáci kteří nevědí co je slušnost jsou nesvéprávné a život ohrožující bytosti
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 441
Registrován: 9-2002
Odesláno Úterý, 28. listopadu 2006 - 18:51:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty MAV vozy, s nimiz jezdi IC, jsou koupene od RENFE. Jak jsou stary, nevim, ale jiste je MAV koupily levne, tak se jim podle toho dostava i radne udrzby.

A bordel ve vozech je v celem svete, s tim tezko neco delat, jen uklizet, uklizet a uklizet...
ICQ 268-987-545
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2105
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 28. listopadu 2006 - 21:18:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad teplé a studené barvy:
Takové Bmee má barvy teplé a proti tomu Bvmz MÁV (kterým mám občas tu čest jezdit) studené...
Není týden ten, kdy nepotkáš blbce každý den.
El_ron_de_cuba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 129
Registrován: 2-2004


Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 00:43:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vozy MÁV (Amz, Ampz, WRmz, Bmz, Bpmz, Bcmz, WLABmz a Dms) byly novostavba, výroba CAF Zaragoza. Viz http://vasutikocsi.freeweb.hu/
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 443
Registrován: 9-2002
Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 16:20:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rum: Diky za upresneni, dle starsi info od jednoho znamyho jsem nabyl presvedceni, ze se jena o nepotrebne vozy RENFE. Ale zeme puvodu je stejna.
ICQ 268-987-545
El_ron_de_cuba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 130
Registrován: 2-2004


Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 23:27:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OK, není zač.
V posledním příspěvku jsem se upsal a má být Apmz.
petas_OLC
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.108.221.27
Odesláno Neděle, 03. prosince 2006 - 21:45:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V poslední době se mi bohužel zdá, že výrazně přibylo režijkářů v 1. třídě, kdy často tvoří výraznou většinu nad platícími cestujícími :-( K režijce přidají takovou vyplněnou skládačku a jede se... To samo o sobě není nic moc pozitivního (domnívám se, že 1. by si měli všichni doplácet - byť třeba doplatkem do zákaznického 1.tř.). Horší je ale, jaký tito cestující budí dojem. Řekl bych zcela neadekvántní vozové třídě... Dnes v odpoledním IC z Prahy, kde jich bylo zase cca 2/3, jsem si nastupujícíc cestující tipoval "režijkář - zákazník" - a trefil jsem se ve 100% případů (seděl jsem ve velkoprostoru, takže jsem viděl předkládané doklady). Vždycky když nastoupil mírně ošuntělý jedinec (případně manželská dvojice), který by evidentně - už od pohledu neměli na to si 1.tř. normálně koupit, bylo to jasný. Ani nemuseli mít nějakou nádražáckou brašnu ... naproti tomu prostě normálního cestujícího 1.tř. rozeznáte :-)
Nevím, jestli by ČD nemělo poskytovat i nějaké slevy, protože v 1. tř. si člověk připlácí i za určitou kulturu prostředí, ke které většinová obsazenoc "jedničky" podobnými existencemi asi příliš nepřispěje... a to nemluvím o úplně extrémních případech, kdy se režijkáři chovají jako by jim vůz (vlak) patřil přinejmenším rozložením svých zavazadel všude okolo po sedadlech, v horším případě hlasitým hovorem na "zajímavá" témata :-(((
michawel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.72.240
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 09:07:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo tak to je normální. Nejlepší je, že si jsou schopni usurpovat celé kupé, i když jedou jenom dva. A když tam člověk vstoupí, ještě mu provokativně začnou vykládat, že to je první třída a co tam jako dělám. Já na rozdíl od nich mám regulérní jízdenku 1. třídy. Přesně tyto zkušenosti mám taky. Nejhorší zážitek byl, když jsem jedničkou cestoval z Prahy do Vídně a přistoupivší nádražáci v České Třebové (s tou skládačkou) mě začali inzultovat, že do zásuvek (ve voze Bmpz DB) si nesmím bez dovolení průvodčího nic zapojovat. Dokonce ho na mě zavolali. Zásuvka nefungovala, tak jsem toho aspoň využil a poprosil ho ať tu zásuvku zapne. Se divili hajzlíci. Si pak na půl vlaku vykládali, že to jsou holt ty snobský děti. Tak jsem jim naznačil, že nesnáším v první třídě nádražáky a byl oheň na střeše. Nicméně průvodčí se zachoval skvěle, protože je slyšel. Takže sice potichu, ale vynadal jim, že takhle se zaměstnanec ČD k cestujícímu nechová.

Jinak jak tu zazněla ta poznámka o tramvajích a důchodcích, tak moje zkušenost je opět zcela stejná. Nejhorší to bylo, když jsem po třídenní nonstop směně jel domů tramvají a prostě jsem usnul. Probudila mě až šílená bolest na noze. Otevřel jsem oči a nade mnou baba s holí, kterak se chystá k dalšímu úderu do mojí holenní kosti. Jsem vylítnul a ona na mě začala řvát, že si jako chce sednout (místa všude celkem dost). Tak jsem na ní zařval, že pokud by mě o to slušně požádala tak jí vyhovím, ale když mě praštila přes nohu, tak jí asi z tramvaje vyhodím brzo já.
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 692
Registrován: 7-2004


Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 18:32:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad petas:No je to naprosto logické,nádražácké sešítky na 12 volných jízd platí do konce roku,tak jí správný nádražák musí projezdit,ikdyž jen tak....mmch ač zaměstnanec využívající režijku zásadně nesouhlasím s jakýmkoliv volným dokladem do 1.třídy pro kohokoliv z podniku ČD,včetně GŘ!(A zejména rodinných příslušníků těchto papalášů)
Jpnk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 400
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 20:47:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nárok na "skládáčku" na 12 jízd ná zam. ČD(ČSD),MD,DU, po 20 letech zaměstnaní.Dále při dojíždění z místa bydliště na pracoviště na vzdálenost vícě než 100km Ostaní mají-li zájem si 1 třídu doplácejí jako rozdíl mezi jízdným 1.tř.zákaz. a 2.tř. zákaz.In Kartu na 1 třídu májí jen vysocí(funkcí) funkcionáři(přenostové,vrchní přednostové + část GŘ apod.)
http://www.darujkrev.cz/
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3606
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 06. prosince 2006 - 11:40:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nádražácké sešítky na 12 volných jízd platí do konce roku,tak jí správný nádražák musí projezdit,ikdyž jen tak....

Známý jednou tento sešitek použil vskutku originálním způsobem - jednou na výletě jej v přírodě stihla náhlá potřeba a z důvodu akutního nedostatku papíru použil mj. i ty zmiňované volné jízdenky na 1.tř, které měl náhodou u sebe...
A vůbec mu to nebylo líto, naopak byl rád, že má aspoň něco na utření
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Středa, 06. prosince 2006 - 15:52:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Heh, já takhle kdysi použil Povolávací rozkaz. Asi 5 let jsem ho s sebou tahal a čekal na vhodnou chvíli, kdy nebude jiné vyhnutí, než ho použít. Aby alespoň jednou byl k něčemu užitečný. A dočkal jsem se :-)
BMBČ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.22.186
Odesláno Sobota, 09. prosince 2006 - 20:13:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stejně byl odjakživa povolávací rozkaz na houno.
Zabitý dva (příp. rok) života. Takže žádná škoda. Alespoň teď jste jej smyslplně využil.
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5494
Registrován: 1-2005


Odesláno Neděle, 10. prosince 2006 - 01:19:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na druhou stranu, beď rád, že tito lidé zaplňovali obvykle poloprázdné (slabé slovo - aspoň, co mám zkušenost) oddíly 1. třídy. Kdyby se nacpali do 2. třídy, byl by možná oddíl přeplněný :-)
Odhlížím zde od jejich chování, nutnosti cesty, ochoty cestovat v případě, že 1. třída nebude apod.
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Bugear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 209
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 10. prosince 2006 - 22:38:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

@BMBČ: Rozhodně nebyl, co cedulky "Nepovolaným vstup zakázán"? Vy jste povolaný byl, navíc jste na to měl i papír.
810: lepší udržovaná koženka než neudržovaná plyš.
petas_OLC
Neregistrovaný host
Odeslán z: 158.194.113.214
Odesláno Pondělí, 11. prosince 2006 - 11:48:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No v pátek odpoledne v EC Hungaria směrem na Prahu to bylo zvlášť extrémní :-) Přítomní režijkáři mezi cestující 1.tř. zapadli tentokrát vyloženě asi jako bezdomovci na sjezdu milionářů :-((
Ale cítím dobrou zprávu - takže po Novém roce až ty skládačky přestanou platit, tak od nich bude pokoj?
Pavel_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 254
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 11. prosince 2006 - 22:26:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

petas_OLC: Já to chápu tak, že dostávají každý rok takový sešitek a celou tu dobu si jízdy šetří na slavnostnější okamžik. Ke konci roku jim několik jízd zbyde, tak jezdí jak zjednaní. O tom sešitku jsem doteď nevěděl, tak mě taky vyděsilo, že v 1. třídě nejenže nenecházím volná kupé, ale téměř každé je obsazeno postaršími páry dělnického vzezření, s taškami napěchovanými nákupy (při cestě z Brna). Takže doufám, že po novém roce se vše vrátí k normálu, neboť prázdná kupé bez zatuchlinou čpících chasníků jsou poslední výhodou cestování v 1. třídě. Za ty vydřené zablešené sedadla bych se styděl i ve dvojce Slušnou jedničkou jsem jel naposledy v létě, když jsme to kvůli traťové výluce vzali z Brna do Přerova přes Olomouc. To jsem si tam vyloženě chrochtal.
Tadeusz Perepeczko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.218
Odesláno Úterý, 12. prosince 2006 - 09:12:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý den.
Již první den platnosti nového grafikonu jsem měl tu čest se svézt parodií na vlaky IC, a to konkrétně IC 549 "Olše".
Posuďte sami: v soupravě jsou řazeny pouze vozy druhé třídy, restaurační ani občerstvovací služby nehledejte, délka jízdy 29 km, jízdní doba úžasných 27 minut.
Poslední dva údaje znamenají, že vlak se řítí závratnou rychlostí, která téměř dosahuje 65 km/hod.
A přestože kmenový Comenius dorazil do Petrovic včas, rozpojení soupravy a přivěšení lokomotivy s příslušnými náležitostmi zvládli mužici tak rychle, že na odjezdu mělo slavné IC jen 5 minut, kterých si poctivě udržovalo až do Českého Těšína.
Nechci, aby to vypadalo jako nejotřesnější zážitek na síti ČD (i když i těch by se pár našlo), spíš jen jako malé zamyšlení, co vše lze nazvat spojem vyšší kvality a nestydatě za to vybírat příplatek...
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3627
Registrován: 11-2002
Odesláno Úterý, 12. prosince 2006 - 11:01:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tadeusz: no - nechci se nijak ČD zastávat, ale nemyslíte, že ta hospoda by tam byla zbytečná?? Nebo Vy naběhnete před Libní do jídelňáku a dožadujete se řízku s tím, že to na hlavák stihnete sníst??
S jízdní dobou toho taky moc neuděláte vzhledem traťovým rychlostech ve zmíněném úseku. Zkuste to počítat pro trasu třeba Pardubice - Těšín, dostanete asi poněkud jiné číslo...

V případě tohoto "IC" jde pouze do prodloužení jízdy některých vozů beztak jen proto, aby Karviná nebrečela, že tam nejede žádné IC. Ještě loni (to ten vlak jezdil ještě pod názvem Praha) ty vozy končili v Petrovicích a buď čekaly na nějaký spoj zpět směr západ, nebo jely Sv do Bohumína... Spoj není prioritně určen pro cestu z Petrovic do Karviné, ale "odběkud" do Karviné(Těšína) a tam ten příplatek je stejně potřeba.
Tadeusz Perepeczko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.218
Odesláno Úterý, 12. prosince 2006 - 11:50:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Jena:

Je vidět, že jste velmi přemýšlivý a uvážlivý člověk...

Mé stravovací návyky ponechme stranou (ačkoliv řízek se za zhruba deset minut mezi Libní a Wilsonem stihnout sníst dá), ale kdysi snad platily přesná a závazná pravidla pro udělování značky "IC". Dnes v tom panuje (a nebojím se to říci otevřeně a se vší odpovědností) bordel.

Svého času jsme se smáli našim severním bratrům, že se v Petrovicích odvěsily dva vozy z EC "Sobieski", které pak směřovaly jako bezejmenné EC s jiným číslem závratnou rychlostí na Krakov a zpátky. Dnes už tento nešvar máme i u nás a dokonce s plným jménem "Olše".

Opravdu mě nemusíte poučovat o poddolovaném území, historii EC/IC/Ex "Praha" ani o tom, pro koho je daný spoj prioritně určen.

Ale poučte mě v této oblasti:
Pakliže pojedu na jízdenku SONE+ například ve Vámi zmíněném úseku Pardubice hl.n. - Český Těšín kombinací vlaků Comenius/Olše, je nutné si koupit místenku pro oba dva spoje zvlášť? Pokud tomu tak není a vše je nějak ošetřeno, je to v pořádku.
Jinak použiju Vaši frázi - Zkuste to počítat pro trasu třeba Pardubice - Těšín, dostanete asi poněkud jiné číslo...
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3629
Registrován: 11-2002
Odesláno Úterý, 12. prosince 2006 - 12:47:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tadeusz:

1. ... ale kdysi snad platily přesná a závazná pravidla pro udělování značky "IC". Dnes v tom panuje (a nebojím se to říci otevřeně a se vší odpovědností) bordel...
Neznám přesně všechny závazné podmínky, je dost možné, že existují vyjímky - např. u vlaků s krátkou jízdí dobou atp. Ale souhlasím, že bordel v tom mnohdy je - viz např. loňské Hradčany. Na druhou stranu - když se nad tím zamyslím, připadá mi podobné pravidlo trochu "podivné" - to je, jako by nějaký zákon přikazoval, že v každé obci musí být určitý počet hospod. Dnes, kdy jsou i na železnici spolu víc než kdy předtím spjaty pojmy jako nabídka-poptávka mi připadá zbytečné tahat hospodu jen proto, že to určuje nějaký předpis a přitom tam nikdo nechodí. Ale tohle je na dlouhou debatu, protože proměnlivá návštěvnost je ovlivněna spoustou dalších faktorů - ceny, služby atd...

2. Svého času jsme se smáli našim severním bratrům, že se v Petrovicích odvěsily dva vozy z EC "Sobieski", které pak směřovaly jako bezejmenné EC s jiným číslem závratnou rychlostí na Krakov a zpátky. Dnes už tento nešvar máme i u nás a dokonce s plným jménem "Olše".
Nevím jak Vy, já se tomu nikdy nesmál, bylo mě sympatické, že i s takovým "ocáskem" PKP jezdily. A že to taky jezdilo jako vlak EC/IC?? A proč ne, ten vlak je určen pro rozvoz/svoz dálkové frekvence, udělám-li z toho osobák (Sp), budou se do něho cpát "místní" a pro ty ten vlak prostě není určen...

3. Opravdu mě nemusíte poučovat o poddolovaném území, historii EC/IC/Ex "Praha" ani o tom, pro koho je daný spoj prioritně určen.
Tak proč se tomu tak divíte??

4. Pakliže pojedu na jízdenku SONE+ například ve Vámi zmíněném úseku Pardubice hl.n. - Český Těšín kombinací vlaků Comenius/Olše, je nutné si koupit místenku pro oba dva spoje zvlášť?
To Vám nepovím, zeptejte se obálky na www.cd.cz. Ale vzhledem k tomu, že u těch vlaků je uvedena poznámka, že cestující jedoucí přes Petrovice nedoplácejí jízdu oklikou, mohlo by být ošetřeno i toho...

5. Jinak použiju Vaši frázi - Zkuste to počítat pro trasu třeba Pardubice - Těšín, dostanete asi poněkud jiné číslo...
Já reagoval na Váš výpočet průměrné rychlosti, nechápu, proč sem najednou taháte cenu?
Tadeusz Perepeczko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.218
Odesláno Úterý, 12. prosince 2006 - 13:41:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Jena

Zkusím být stručnější než Vy a odpovím Vám:

1)Chytl jste se nějak křečovitě jenom té hospody. Já jsem uvedl několik kritérií, která onen pseudo "IC" nesplňuje. Není třeba tady psát jen o hospodě sáhodlouhé odstavce a polemiky. Ale ujišťuji Vás, že její absence mi osobně v soupravě IC "Olše" vadí nejméně.

2) Jsem asi vtipnější člověk, já jsem se tomu smál. Proč se Vaši myšlenkou oddělování "místní" a "dálkové" frekvence neřídí ČD například u nočních vlaků (Excelsior, Cassovia, Pannonia), které stavějí v rizikovém nočním období na kdejaké mezi?

3) Já se ničemu nedivím. Celou dobu polemizuji o tom, jaký je IC "Olše" paskvil. Nezajímá mě příčina, proč tomu tak je, ale že tomu tak je. Rozumíte tomu?

4) Nerad bych se dožil nějaké ostřejší debaty s průvodčím, proto bych to měl vše raději černé na bílém. Zkusím se zeptat tedy obálky. Už to, že musím ostřeji debatovat s Vámi, mi nedělá moc dobře.

5) Já jsem uváděl průměrnou rychlost IC "Olše". Proč jste naopak Vy do toho tahal nějaké Pardubice?
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3630
Registrován: 11-2002
Odesláno Úterý, 12. prosince 2006 - 14:16:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tadeusz:

1) hospodu tedy ponechme stranou, stejně tak i to občerstvení. Zbývá tedy absence vozu 1. třídy. No, při troše dobré vůle by řazen být mohl, byť si o jeho efektivním využití na dané trase dovolím pochybovat. Nabízí se paralela opět se Sobieskim, tam ale bývá (býval) nejčastěji řazen vůz ABmz - něco obdobného ČD nemají...

2) dvouvozových (ale i jednovozových) vlaků jezdí po síti PKP totik, že je to spíš k pláči. I díky tomu jsou PKP tam, kde jsou...
Zastavování nočních vlaků neovlivním ani já, ani vy. Tak to neřeším. Navíc - máte nějaké poklady o složení a trase cestujících vystupujících/nastupujích v nácestných stanicích v diskutovaném čase?? Já ne. U toho IC "segregujete" valnou část místní frekvence snadno povinným příplatkem, u těch R možná tím "nezastavováním", ale tohle někdy může mít taky dost rozporuplný efekt.

3) ta současnost má ale nějakou příčinu, ne?? Já ji vidím v tom, že si Karviná vydupala nějaké vlaky IC, tak je má!! Jak by jste to udělal Vy? Vést vlak pod jedním číslem 2 směry nejde. Možná by bylo výhodnější to "rameno" vést jako "pouhý" vlak Sp (obdoba někdejšího Sp Ostrava-Petrovice, ramene od Detvana), ale obávám se, že by se ozvaly řeči, kde je ten slíbený vlak IC??. Oba víme, že jde o h...o a budou tam úplně stejné vozy, ale některým to nevysvětlíte.

4) tohle by mě taky zajímalo, sám jsem zvědav. Když si ale udělám paralelu třeba na placení za kola, kde se platí za každé číslo vlaku bez ohledu na to, že jde leckdy o jeden a tentýž vagón, tak nevím...

5) dobrá, ale znovu opakuji, že nepředpokládám, že vést to jako IC byl čistě nápad ČD. Pokud vůbec o takovém spoji uvažovaly, já bych řekl, že ne. Jinak viz bod 3...
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3601
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 12. prosince 2006 - 14:42:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jako Sp bych to zrovna nevedl, ale jako IC asi taky ne.
Podle mě by nejlepší byla kategorie Ex, což by nemuselo vadit ani karvinským radním.
ICQ: 202 888 377
Tadeusz Perepeczko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.218
Odesláno Úterý, 12. prosince 2006 - 15:08:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Jena:

1) No sláva, konečně jsme opustili téma hospody. První třída je taky diskutabilní, ale během mé jízdy bylo přesazeno průvodčím několik cestujících z první třídy "Comenia" do druhé třídy "Olše" tak, aby dojeli do Karviné případně Těšína.
Takže už zbývá jen extrémně pomalá jízdní doba, opakuji ješte jednou - víme, proč tomu tak je (průjezd odbočky Koukolná, poddolované území, pomalé jízdy), ale to mě jaksi nezajímá.
Nemohu se zbavit pocitu, že zařazení tohoto vlaku do kategorie IC je velice diskutabilní.

2) Já nevím, co bych k tomu dodal.

3) Jak bych to udělal já? Asi jako pan Garfield.

4) Ano, o to jde. Proto jsem použil Vaši frázi Pardubice - Těšín. Pojedu-li takto na jízdenku SONE+ ve dvou lidech, postačí mi 2 x poplatek za místenku případně 4 x poplatek? To pak dostanete jiné číslo.

5) Ale mě nezajímá, čí to byl nápad. Viz poslední věta bodu 1).
Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1404
Registrován: 3-2005


Odesláno Úterý, 12. prosince 2006 - 15:48:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vedení něčeho jako Ex - neznamená dodržení kvality. Něco jako Ex520/521 - se dívím že s tím ještě někdo jezdí... Odrbané B-čka, Bg..., "první třída" - A...
http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie...
Následuj svůj instinkt - Rába :-) .:|:. ICQ: 271 444 785
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2043
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 12. prosince 2006 - 16:03:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale kdysi snad platily přesná a závazná pravidla pro udělování značky "IC".

Nic takového nikdy neplatilo. Závazná je jenom značka EC.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3604
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 12. prosince 2006 - 17:07:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Závazná je jenom značka EC

Mám pocit, že u ČD ani tohle není závazné
ICQ: 202 888 377
Glagol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 10-2006
Odesláno Úterý, 12. prosince 2006 - 17:20:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel_v ..ale téměř každé je obsazeno postaršími páry dělnického vzezření..
No cestovat s tebou taky musí být pocuc, ty voňavá nádhero intelektuálního vzezření.
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Úterý, 12. prosince 2006 - 17:45:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1)Značka IC je vniřní záležitostí každého dopravce, pokud se ČD rozhodnou takto nazvat motorák do Bílovce, nikdo jim v tom bránit nebude.
2)Místenka na SONE+ stačí jedna (na osobu) pro trasu, kterou jedete.
Samlep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 12. prosince 2006 - 20:40:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen nechápu proč to jede přes Koukolnou.
Mohli jsme pro Vás vypravit normální RTE, ale řěkli jme si : NE!
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2142
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 12. prosince 2006 - 21:22:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samlep:
Má to snad jet úvratí přes Dětmarky?
Není týden ten, kdy nepotkáš blbce každý den.
Pavel_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 259
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 12. prosince 2006 - 21:39:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Glagol: To víš že je. Můžeme si spolu někdy vyrazit na výlet, ať si konečně užiješ slušného spolucestujícího.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3633
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 08:43:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tadeusz:

1) takže jak vidno, "žere" vás zejména ta průměrná rychlost. Mě ne...
PS: kdyby to jelo pod číslem 109, nežralo by to ani Vás, protože by Vám ty výpočty vycházely jinak. Tak si to tak počítejte a bude zase pohoda. Nakonec - viz Radekš - pro vlaky IC žádné "normy" neplatí...

3) já taky. Ale právě proto, že tomu tak není bych rád znal příčinu. A tu jednoznačně vidím v křiku Karviné, že by tama jezdilo málo vlaků karegorie IC.

4) pokud pojedu relaci Pce - Těšín a bude mi hrozit placení dvojí místenky, vezmu to ze Svinova osobním přes Havířov. Bude to rychlejší, levnější a pokud vyjde ešus, pojede i ta jednička (což Vás ovšem u SONE+ netrápí)

5) nediskutujeme tedy s prominutím "o hovně"??
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3617
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 14:25:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samlep:
A jak by měla Olza jet? Do Karviné města?
ICQ: 202 888 377
Alesl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 317
Registrován: 7-2002
Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 14:52:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To by byla fotonádhera.V čele nejlépe brejlovec,aby se mohla souprava vytápět.To by si fotografové užili,našlehat si takové fotky to by byl kauf.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1322
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 17:25:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: No, já bych to spíš viděl na odpojování vozů už v Bohumíně. Otázka je, zda by takové zdržení écéčka bylo přijatelné.
Kuřáci kteří nevědí co je slušnost jsou nesvéprávné a život ohrožující bytosti
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3624
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 17:46:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno:
Musela by být mašina a fíra navíc, takhle Olzu veze mašina z Polonky. Tak samo i ráno.
ICQ: 202 888 377
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1324
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 18:51:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo, jinými slovy, nesmysl prostě smysl mít nemůže. Osobně bych se asi na Karviňáky a Těšíňáky s IC taky vybodl a raději jim udělal v Bohumíně přípoj na Os případně R
Kuřáci kteří nevědí co je slušnost jsou nesvéprávné a život ohrožující bytosti
Tadeusz Perepeczko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.218
Odesláno Pátek, 15. prosince 2006 - 15:05:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Jena

1) Nikdy se nikomu nesnažte vnutit ani uhodnout, co si dotyčný myslí. Tak to dělají zejména ženy a pedagogové. Tudíž Vaše úvahy o tom, co mě "žere" a co mě "nežere", nechme na jinou debatu. Stejně tak výpočty s nějakým EC 109 a podobně. Když počítám Olši, počítám Olši.
Jsem rád, že pan Radek ujasnil, že pro kategorii "IC" žádné normy neplatí.

3) Tak to je opravdu velmi rozumný argument. Co až třeba nějaký šotouš z Orlové bude křičet, že jim tam nejezdí žádný "IC" vlak? Nebo můj známý v Havlíčkově Brodě - ten je z toho úplně zmaten. Nejdříve EC neměli, pak měli, pak neměli,...

4) Pokud pojedete Vy, udělejte si to jak uznáte za vhodné. Při mnou uvedené kombinaci Comenius + Olše to do Českého Těšína osobním vlakem přes Havířov rychleji nevyjde.

5) Já nevím, prostě jsem uvedl můj subjektivní názor, že vlak kategorie IC "Olše" mi připadá jako parodie, či paskvil. Ale máte pravdu, diskutujeme o "hovně". Ale na druhou stranu proč ne, že?
Tadeusz Perepeczko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.218
Odesláno Pátek, 15. prosince 2006 - 15:12:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Jena:

V minulém příspěvku jsem možná zbytečne nedopatřením uvedl město Orlová.

Doufám, že zde zase neuvedete osmistránkový elaborát o železniční dopravě v tomto městě.

Je to jen pouhý příklad.
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 330
Registrován: 5-2006


Odesláno Pátek, 15. prosince 2006 - 19:33:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R 1478 dnes naštěstí (v sestavě 2xB) naposledy. Když kolem mě v Kralupech projížděl, naplácnuté obličeje kaštanů na vstupních dveřích i na zadních přechodových a zcela plné uličky dávaly tušit, že se do "soupravy" v Praze leckdo nedostal
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3642
Registrován: 11-2002
Odesláno Pátek, 15. prosince 2006 - 21:14:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tadeusz:

1) asi jsem tedy ženská, fajn Počítat si samozřejmě můžete co chcete, jen "pohoršování" nad některými výsledky je pak úsměvné...

3) šotouš nezmůže nic a nezmůže nic ani v té Karviné. Ale radní s určitým politickým vlivem s možností "prohnat" to adekvátně médii už mají šance nesrovnatelně větší. Ted aspoň v případě toho Brodu, Orlová toho asi moc nezmůže ani na této úrovni...

4) plánujte si cestu jak chcete, ale pak se "nepohoršujte" nad cenou. Nikdo Vás kombinací těchto spojů jezdit nenutí, variant existuje více... (případnou poznámku o tom, že časově Vám vyhovuje pouze tento spoj si odpusťte)

5) tak tak, od toho diskuzní fóra někdy i jsou...
Samlep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 2-2006


Odesláno Sobota, 16. prosince 2006 - 21:22:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch, Garfield: A co spojení v Bi?
Mohli jsme pro Vás vypravit normální RTE, ale řěkli jme si : NE!
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3651
Registrován: 10-2004


Odesláno Sobota, 16. prosince 2006 - 23:48:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samlep:
Myslíš, že by se Olza měla od/na Comeniuse od/připojovat v Bohumíně? Přes Koukolnou by do Karviné (Těšína) jela tak jako tak...
ICQ: 202 888 377
Tadeusz Perepeczko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.218
Odesláno Pondělí, 18. prosince 2006 - 09:36:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Jena:

1) Tak abyste byl klidnější, až se vrátí syn ze studií na vánoční svátky, poptám se ho na Vás. Možná Vás bude mít na nějaké fotce z nějaké akce. To abych si udělal jasnější názor...
Jinak Vám srdečně děkuji, že jste mi umožnil počítat to, co uznám sám za vhodné. Je to skutečně velmi šlechetné.

3) Nějak nechápu, kde jsme to zabředli... Jací šotouši? Jací radní? Jaký politický vliv? Co to má společného s kategorií vlaku?

4) Ano, tak to dělám, plánuji si zatím svobodně. A protože máme demokracii, můžu se svobodně "pohoršovat" i nad cenou. Rozumíme si?
A podle mých propočtů mi skutečně bohužel vyhovuje pouze třeba tento spoj (tuto poznámku si neodpustím). Ale abyste byl klidnější, dám si pár piv navíc a pojedu pozdějším spojem. Můžu? Nebude Vám to vadit?

6) O víkendu jsem viděl další parodii, tentokrát na vlaky kategorie "EC". Už se těším na smršť Vašich názorů na to, jak je to výhodné vést toto křídlo na dané trase pro cestování třeba z Ludwigslustu do Trenčianských Teplic. Že se za těch pár hodinek řízek sníst nedá, tudíž hospody na vlaku netřeba. A že čeští radní z měst po trase vlaku vyboxovali silou své osobnosti kategorii "EC", zatímco jejich slovenští kolegové se suše spokojili s kategorií "Ex".
Tadeusz Perepeczko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.218
Odesláno Pondělí, 18. prosince 2006 - 09:40:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Jena:

Bod 6) je takový malý rébus pro Vás. Jaký vlak měl pan Tadeusz na mysli onou parodií?
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3668
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 18. prosince 2006 - 12:41:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1) no comment...

3) Co až třeba nějaký šotouš z Orlové bude křičet, že jim tam nejezdí žádný "IC" vlak? Nebo můj známý v Havlíčkově Brodě - ten je z toho úplně zmaten. Nejdříve EC neměli, pak měli, pak neměli - Já s těmi šotouši nezačal. Jen jsem poznamenal, že šotouš nezmůže nic. Zatímco radní ano (za určitých okolností) - viz právě ty vlaky IC v Karviné... (původně žádné v plánu nebyly)

4) zacházíte poněkud do extrémů, ale když Vás to baví...

6) tuhle hru si hrajte klidně dále, ale sám. Diskuze řešila pouze vlak IC Olše!! Vzpomínáte si??
Tadeusz Perepeczko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.218
Odesláno Pondělí, 18. prosince 2006 - 15:06:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Jena:

1) Proč "no comment"? Obvykle máte na všechno jasný, jednoznačný a přesvědčivý názor a nyní jen ono dost trapné rčení? Není Vám něco?

4) Jaký extrém? Co to tady blekotáte? Já mohu svobodně vybírat vlak nebo spojení, které mi osobně vyhovuje, mohu se dokonce i "pohoršovat" nad cenou, dokonce ad absurdum nemusím souhlasit s Vašimi názory.

3) Tak ještě jednou - trvám na tom, že IC Olše je paskvil, nezajímá mě, proč tomu tak je (kdo to vymyslel, prosadil a podobně), ale že to tak je.

6) Ano, kdybych věděl, že Vás můj rébus tak zaskočí, neuváděl bych ho...
Dovolil jsem si diskuzi nepatrně rozvést o EC "Detvan", máme totiž demokracii, vzpomínáte si?
Napadla mě paralela s IC "Olše" - nemá hospodu, jízdní doba nic extra, je odpojen z vlaku směřujícího do Polska... Tak jsem jen čekal, co moudrého odpovíte.

7) Tuhle hru si budu hrát klidně dál, copak o to. A ne sám, většinou se u toho dobře bavím nejen já, kolegové Igor a Miloslav a někdy také naše spolupracovnice Irenka.
Tadeusz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.218
Odesláno Pondělí, 18. prosince 2006 - 15:14:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Jena:

6) Omlouvám se Vám, v rébusu jsem omylem uvedl Trenčianské Teplice. Správně mělo být Turčianské Teplice. Snad Vás to moc nezmátlo.
Ačkoliv i do těch prvně jmenovaných bych se "Detvanem" s několika přestupy dostal.
Glagol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 10-2006
Odesláno Pondělí, 18. prosince 2006 - 15:24:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel_v-dobrá, dostal si mne
Jako spolucestující asi ne, já většinou jezdím véhiklem zn.Škoda. Je to pro mne o dost levnější než .
Navíc po loňském výletu mašinkou do KV jsem strávil týden v nemocnici na chirurgii.
Ach ty dráhy.
Moje ovšem tvrdí že to byly následky požití nápoje populárního mezi námořníky a uživateli restaurací 6.cenové skupiny-RUMu
Prostě proletář každým coulem...
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 168
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 18. prosince 2006 - 15:27:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Os 9920 (471.xx) v sobotu už z hlaváku totálně natřískaný a plný nas....ch lidí. Spousta z nich nadávala, že příště už za ty prachy s ČD nepojedou...
Jak jste to jeli ????
Wokodobe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 18. prosince 2006 - 19:30:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tadeusz Perepeczko:
Nepřijde vám to trochu trapné?
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 349
Registrován: 5-2006


Odesláno Pondělí, 18. prosince 2006 - 22:02:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uhli: A v čem byl problém? To jela jen jedna jednotka nebo se substrátu stýskalo po žabákovi? :-)
Buggy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 246
Registrován: 10-2005
Odesláno Pondělí, 18. prosince 2006 - 23:04:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ach ti kaštani...
Neratovice... Vy nevíte kde to je??? No přeci mezi Prahou a Žumpou takzvaně Spolana.
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 170
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 19. prosince 2006 - 08:17:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Substrátu se především v jediné jednotce nedostávalo místa a spousta z nich, kteří vyrazili po dlouhé době s ČD na výlet byla dost otrávená. Na druhou stranu substrátí solidarita byla jedinečná, protože když jeden cestujcí na začátku vozu hledal svoji spolucestující Boženku, tak hned všichni předávali hlášku ("je tam Boženka?, budeme vystupovat") dále do vozu...
Žabáka jsem skoro postrádal já (mimochodem i proto, že 471 neklimatizovala a vzduch byl dost nedýchatelný).
Jak jste to jeli ????
Tadeusz Perepeczko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.218
Odesláno Úterý, 19. prosince 2006 - 08:46:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Wokodobe

A poslyšte, Vám by nebylo trapně, kdybyste poučoval třeba člověka, který by mohl být věkově Váš otec, ať si spočítá průměrnou rychlost, ať jezdí jinou kombinací vlaků než chce, jak dlouho má jíst řízeček a podobně?
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3674
Registrován: 11-2002
Odesláno Úterý, 19. prosince 2006 - 11:26:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hezké parodie na rychlíky je možno poslední dobou vidět na Moravě (a asi nejen tam) - to, když jsou vozy 843/043/943 nahrazeny sestavou 742+3x020 (např. část sobotního 882) nebo dokonce 843+3x010 (což např. bude možno vidět na dnešním R 882). Hnus velebnosti...
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 357
Registrován: 5-2006


Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 12:53:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jena: Tak to je hezká kombinace toho nejlepšího s tím nejhorším co lze u nás v motorové trakci potkat :-) Předpokládám, že v 843 se stálo zatímco 010 byly poloprázdné :-)

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace