K-report
 

Archiv do 16.prosince 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » GVD připravovaný » Archiv do 16.prosince 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 772
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 12. prosince 2006 - 10:36:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rychlík Praha - Jeseník jezdíval v sedmdesátých letech až do Bohumína.

Myslím, že dnes jsou vhodnější spíš ostré přípoje v taktu než přímý rychlík jednou denně.
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1325
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 12. prosince 2006 - 14:35:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že dnes jsou vhodnější spíš ostré přípoje v taktu než přímý rychlík jednou denně. To jak pro koho. Pro rodinu jedoucí na dovolenou obtěžkanou zavazadly a malými dětmi, pro důchodce jedoucí do lázní nebo třeba pro oddíl jedoucí na tábor je lepší ten přímý vlak a z ostrého (navíc v podání naší železnice nejistého) přípoje dvakrát odvázaní nejsou. Stejně tak přestup na neznámém nádraží je pro některé lidi dost pádný důvod pro nepoužití vlaku/autobusu...
ICQ -> 21 65 33 068
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 774
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 12. prosince 2006 - 14:52:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je fakt, ale pokud spojení nebude několikrát denně (aspoň čtyřikrát), tak budou lidi stejně brblat - někomu se bude zdát, že jede moc brzy, jinému, že moc pozdě...
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1326
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 12. prosince 2006 - 15:38:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brr: Popravdě řečeno - ať to bude vypadat jakkoliv, vždycky se najde skupina nespokojených, že :-)
ICQ -> 21 65 33 068
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.164.161
Odesláno Úterý, 12. prosince 2006 - 23:28:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Nevím, jestli by takhle jel někdo AŽ do Opavy. Přeci jen, ten Jeseník"

O to snad ani nejde, aby tudy někdo jel až do Opavy.
Nicméně si myslím, že kdyby byl zaveden nový vlak, který by dojel z Prahy po 010/270 až do Zábřeha, tak by bylo lepší ho protáhnout jako přímý na Zlín,střed. Eventuelně do Prostějova. Nebo do Ostravy. Nebo do Opavy přes Svinov.
Přímé vlaky nemůžou jezdit úplně všude, ten Jeseník vidím spíš na kvalitní přestupy na co nejvíce vlaků v Zábřehu.
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 01:18:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Současná kombinace vlaků Praha-Olomouc a dál, a Brno-Jeseník mi přijde velice rozumná. Pokud zavádět přímé vlaky Praha-Jeseník (kvůli rodinkách s kuframa a dědečkům o holi do lázní), tak ten jeden v čase i trase Klidné síly by měl bohatě stačit. Kdo chce jet rychleji a jindy, má dost možností přes Zábřeh.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 128
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 01:32:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přímé vlaky nemůžou jezdit úplně všude

To zcela určitě nemůžou. Ale často si jenom stačí pohrát s jízdním řádem a dá se jich sestavit dost.

ten Jeseník vidím spíš na kvalitní přestupy

Přestup není nikdy kvalitní. Přestup je to negativní, co odlišuje VHD od aut a jak správně píše pan Bureš, může být nakonec rozhodující pro výběr dopravního prostředku.

Speciálně Jeseník je lepší vozit jako přímý vlak z jednoduché logiky (kterou jsem si nevymyslel, ale slyšel od nešotoušů): přímý vlak vždycky dojede. Třeba s několikahodinovým zpožděním, ale dojede. A to je do hor ideální, nemyslíte?
Honzík Honzík Honzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.139.45
Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 09:44:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V historii přímé vlaky do Opavy jezdily, bylo to hlavní zemské město. Tedy aspoň přímé z Vídně.
Jinak si myslím, že by tam mohlo zajet Pendolino ze Svinova a končit v Opavě Východ. Přeci jenom nějaké historické tradice můžemi mít.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.164.197
Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 09:50:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad zastávka: Máte vůbec ponětí, jak moc jezdíval vlak Praha-Jeseník vytížený? Mám na mysli úsek Dolní Lipka-Hanušovice. Zažil jsem i méně než 10 cestujících. Obvykle jde o několik málo desítek, jedna sólo 854 by to odvezla. Lepší je to v pátek a o víkendu. Vyloženě vytížený bývá v tomto úseku jen v neděli odpoledne směrem do Prahy.

Sorry, ale procpat nově zavedený každodenní rychlík přetíženou tratí 011 z Prahy až do Zábřeha, a odtud ho poslat na Jeseník, považuju vzhledem k možnému počtu cestujících za zvrhlé. Hlavně proto, že na Moravě je spousta cílů, kde by přímé spojení bylo potřeba víc.
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1167
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 10:29:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun
Jediný den kdy byl Jeseníčák vytížený, byl pátek, kdy se vyhrnula horda studentů z Jeseníku a jeli ku Hradci. Jinak to vozilo vzduch.

Ono jet do Plzně ze Žamberka Klidnou sílou taky nebyla žádná výhra. Lepší sednout v Žamberku na autobus, nebo do auta a přesunout se do Ústí nad Orlicí. Je je rychlejší a možná i levnější.
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 446
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 10:57:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co takhle zavést spěšný vlak Hradec Králové - Letohrad - Hanušovice - Jeseník jako přípoj od rychlíků Praha - Hradec Králové - Trutnov? Mohl by jezdit v sestavě 854 + 054.2 + 954. Použitím řídícího vozu 954 by se vyřešila úvrať v Hanušovicích.
M.P.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.217.193.219
Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 10:58:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přímé spojení Praha - Jeseník bylo chyba rušit, přinejmenším měli ten rychlík nechat jako víkendový, tzn. pá,so,ne. Protože v těchto dnech byl nejvíce používaný. A už vůbec byla blbost rušit rychlík před zimou. A myslím že většina lidí z tohoto rychlíku upřednostňovala pohodlí přímého spojení před rychlostí a přestupy.... Takže děkujeme ČD za zrušení,jen tak dál...
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 449
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 11:30:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad M.P.: Dokázali jsme, že to dokážeme. Akciová společnost Černá Díra
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.165.184
Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 12:13:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"i{přinejmenším měli ten rychlík nechat jako víkendový, tzn. pá,so,ne.}"

Nevím proč píšete přinejmenším. V běžný všední den se zejména ten ranní ve směru z Prahy nejpozději v Jablonném téměř vylidnil, za Dolní Lipkou už obvykle šlo o frekvenci na minibus. A to jsem byl v Jeseníkách vždycky jen v létě, nikdy jsem tuhle trasu nejel na jaře či na podzim.

Rozhodně bych z ty peníze, co platí MD za rychlík, viděl ČR spoustu jiných vhodných výkonů. Třeba zrovna ještě jeden nový vlak Zábřeh-Jeseník, nejlépe propojený jako Zábřeh-Jeseník-Opava-Ostrava. Tohle propojení totiž je v principu dobrý nápad, hlavně kvůli spojení Ostrava-Opava-Lipová-Ramzová

Je pravda, že v pá,so,ne, nebo v pá,ne, mohla Klidná síla klidně zůstat.

"A co takhle zavést spěšný vlak Hradec Králové - Letohrad - Hanušovice - Jeseník jako přípoj od rychlíků Praha - Hradec Králové - Trutnov"

Možná ano, na tom novém vlaku ze Zábřehu do Jeseníku, co navrhuju v předchozím odstavci, nijak nelpím. Ale když, tak by měl ten spěšňák v nejméně vytížených úsecích zastavovat jako courák, aby se ušetřil jeden pár osobáků.

Eventuelní vlak HK-Jeseník-Ostrava bych osobně viděl takto: z HK jako Sp do Žamberka, dál jako prakticky zastávkový až do Města Albrechtic, dál jako Sp do Ostravy. I tak by souprava 854+054+954 ve značné části trasy vozila vzduch.
Má to ale háček, jako spěšňák by to neplatilo MD, a kraje se na takovémto spěňáku nedohodnou.

Jinak, kritici zrrušení notorického vzduchovoziče si asi neuvědomují, že v mnohých podstatně frekventovanějších relacích došlo k výraznému zvýšení počtu rychlíků. Namátkově Praha-Ústí-Chomutov, Praha-HK-Trutnov.
Chápu že pro každého šotouše je ideální vozit se prázdnými rychlíky pro odlehlých romantických tratích. Ale budoucnost železnice nelze postavit na šotorychlících.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28320
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 12:32:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Má to ale háček, jako spěšňák by to neplatilo MD, a kraje se na takovémto spěňáku nedohodnou.

Existují vůbec ještě nějaké „dálkové” (mezikrajové) spěšňáky krom toho půlnočního do Plzně, Ústí a páru ČB - Pha? Snad ještě něco z Phy do Pbic a jinak už jsou téměř vymýceny... :-(
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 12:52:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná by bylo zajímavé Klidnou sílu přetrasovat na Praha-Hradec-Choceň-Zábřeh-Jeseník. Nebylo by to o moc pomalejší než přes Pardubice a v celé trase by si to svoji frekvenci mohlo najít.
M.P.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.217.217.87
Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 13:39:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem nepsal o všedních dnech, psal jsem pá,so,ne. A jestli si pamatujete minulou zimu,tak zvlášť páteční a sobotní Klidná Síla z Prahy byla narvaná k prasknutí, to samé v neděli do Prahy a o jarních prázdninách museli rychlík v obou směrech dokonce posilovat o 1-2 vagóny.
příklad:Když cestuje učitelka s cca:40 žáky, tak si určitě nevybere spojení kde musí 2x přestupovat jenom protože to bue mít o půl hodiny rychlejší,ale vybere si pokud možno přímé spojení, když to jde,a takhle uvažuje dost jiných lidí
Zrušením tohoto rychlíku opět vyhnali značnou část cestujících do autobusů.
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1330
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 13:41:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle mě o víkendech býval Jeseničák podstatně obsazenější než některé víkendové klasiky na 032. A jednou z jeho podstatných chyb bylo vynechání zastávky v Mladkově (důležitá z hlediska letního i zimního turistického ruchu). Každopádně je pravda, že jeho celotýdenní vedení bylo zbytečné. Takže bych ho vedl v so a ne z HK jako Sp vlak (nejlépe přímé vozy z Prahy) se zastávkami v Třebechovicích, Týništi, Častolovicích, Kostelci městě, Doudlebech, Potštejně, Liticích, Žamberku, Letohradu, Jablonném, Mladkově... ale teď nevím kam dál. Do Králík? Jinak každopádně chybou Sněžníku z Pardubic do Hanušovic jsou nepřípoje ve směru od Prahy a do Prahy.
ICQ -> 21 65 33 068
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3619
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 14:42:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ:
Brno - Vepřová jezdí několik párů Sp denně. Zrovna tam se docela divím, když se nebyli schopni dohodnout na Os.
ICQ: 202 888 377
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.47.17.146
Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 15:04:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoune teď si zase jednou šlápnul vedle.Nevím kde jsi přišel k tomu,že R na Trutnov nevozí vzduch.Někdy se s nima projeď, když nebude pá nebo ne a uvidíš, že ta Tebou kritizovaná Síla na tom byla i líp.
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 309
Registrován: 5-2006


Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 15:11:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ona zatím, co tak sleduju, vozí čerstvý vzduch z Prahy do Mostecké uhelné pánve i většina těch nových R Praha-Cheb. :-( Ale třeba si ještě lidi nezvykli. Obsazenost tipuju tak 20-30%.
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1338
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 15:31:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Livingproof: Tak nemůžete přeci hodnotit obsazenost po pár dnech - často to trvá dlouhé měsíce, než si na nový spoj lidi zvyknou.

A když už se tu bavíme o rychlících vozících vzduch - ty mezi HK a Č. Třebovou přes Choceň taky příliš velkým vytížením neoplývají (samozřejmě kromě pátků a nedělí).
ICQ -> 21 65 33 068
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.47.17.146
Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 15:32:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale to bylo stále. Frekvence se většinou měnila v Ústí,takže když to teď nezajíždí na hlavní tak to vozí jen pár těch přímejch cestujících.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28338
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 15:36:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lidi o tom neví a chybí i vhodný tarif. Ale věřím, že se časem chytí, minimálně tak jako R na trati 200 (žádná sláva, ale už mají aspoň jakýsi smysl, byť by to mohlo být mnohem lepší).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova
El_ron_de_cuba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 2-2004


Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 15:37:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Garfield: Tak tady u nás to nebylo o nedohodě, ale naopak, si myslím, dobrý kompromis. Třebová-Letovice budou jezdit kratší soupravy a bude přestup v Letovicích, místo toho se ve špičce přidají přímé vlaky ...
Mě se toto řešení líbí mnohem více.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28341
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 15:38:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gar:
Pravda, těch jsem si nevšimnul. Ale stále mi přijde, že rychlých (mezi)regionálních spojení spíše ubývá, i třeba jen formou nezastavujících osobáků.
Opačně je tomu snad jen kolem Brna(?) a z Plzně na Klatovy.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1341
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 15:51:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M. Z.: Tak mě velkou radost udělaly nové rychlíky na 030. Konečně skvělé spojení na Jizerky, Liberecko, do Českého ráje atd. Snad to jsou rychlé meziregionální spoje podle Tvého klíče :-)
ICQ -> 21 65 33 068
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 880
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 16:51:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co kdyby směr Jeseník jel v so+ne přímý vlak z Prahy tak že by na konci nějakého R byly 2-3 vozy které by si v Zábřehu převzala chrchle? A večer z5 podobně - našíbování na konec nějakého R v Zábřehu. Při troše pohybu by to neprotáhlo pobyt R o víc než nějakých 5-6 minut a délka krychlíků taky není už dnes taková že by to 2-3 vozy navíc nepobralo.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3623
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 16:59:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

El_ron_de_cuba:
Mě to taky přijde jako lepší řešení, jenom škoda, že v Letovicích nejsou pořádné peróny...
ICQ: 202 888 377
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 611
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 17:03:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

El ron de cuba:Mě tam chybí R/Sp ve 13:45 z Brna,ale jinak se mi to taky líbí víc.
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1343
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 17:07:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr Vlček: To už mě taky napadlo, ale neměl jsem odvahu to sem psát :-) Přitom by to ani nemuselo znamenat přílišné zdržení vlaku na trati 270. Ten od Prahy by měl vozy na konci a ten na Prahu by je v Zábřeze dostal taky na konec.
ICQ -> 21 65 33 068
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2150
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 18:33:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad přímé vozy:
Stačí, když tam bude něco předjížděno Pendolinem a už tam ten pobyt je také ...
Není týden ten, kdy nepotkáš blbce každý den.
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 314
Registrován: 5-2006


Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 20:27:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ (28338): Obávám se, že pokud budou mít ty R Cheb-Ústí-Praha neustále taková zpoždění jako dosud - odhadem polovina ze všech dosud jedoucích měla kolem 30 minut zpoždění, tak se na ty vlaky chytí tak maximálně sebevrah :-)
V tuto chvíli R 618 opět 32 minut zpoždění.
El_ron_de_cuba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 2-2004


Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 20:35:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Garfield:
OK, v tom případě nejsme ve sporu vidím to stejně.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.162.158
Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 22:24:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bureš: Jo, ten chybějící Mladkov byl problém. Kvůli téhle chybějící zastávce jsem jednou jel busem (úžasnou "dálkovou" linkou Praha-Králíky-Ostrava).

Mně by (z mého osobního pohledu) přišlo nejlepší zavést od pátku do neděle přímé vozy Praha-Ústí n.O.-Hanušovice-Jeseník-Opava-Ostrava. Ve směru z Prahy žádný problém, odvěsit vozy se dá stihnout za 2 minuty. Akorát mi není jasné, na jaký vlak by se vozy přivěšovaly směrem do Prahy, protože by to znamenalo zdržení toho vlaku minimálně nějakých 7 minut.

Napadla mě i varianta, že by 2x denně jezdily spěšné vlaky Praha-Ústí n.O.-Wroclaw. Jak v Čechách tak v Polsku by stavěly skoro na každé mezi, přesto by byly rychlejší než dnešní R přes Hradec. No a na ně by se v určitých dnech přivěšovaly přímé vozy do Jeseníku.

Ten (bohužel fiktivní) "rychlý couravý spěšňák" Praha-Wroclaw by mohl stavět třeba takto: Praha-Libeň-Kolín-Chvaletice-Přelouč-Pardubice- Pardubičky-Moravany-Choceň-Brandýs-Ústí-Dobrouč- Letohrad-Jablonné-Mladkov-Lichkov-Miedzylesie- Domaszków-Bystrzyca-Klodzko,m.-Klodzko,Gl.- Bardo-....-Wroclaw.
Eventuelně by mohl být v úseku Letohrad-Bystrzyca Kl. plně zastávkový.
I když by takovýhle vlak přes hranici vozil převážně vzduch, tak by se při vhodném načasování spojů mohl jak v ČR, tak v Polsku, zaplnit místní frekvencí.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.162.158
Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 22:28:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T 679.1: Psal jsem Praha-HK-Trutnov. Jestli podle Vás nemá cenu jezdit v pravidelném taktu ani mezi krajskými městy, tak fakt nevím co chcete. Možná byste nemusel být za každou cenu chytrý.

ad Trutnov: Přímé taktové vlaky Praha-HK-Trutnov jsou novinka. Novinka je i dost slušná jízdní doba, jak Praha-HK, tak HK-Trutnov. Další novinka je velmi slušný přestup Starkoč-Náchod-Broumov. Dohromady jde trasu s velkým počtem cestujících, akorát že tradičně se hodně jezdí autobusy. Chce to vytrvat a pár let vyčkat, zda nabídka slušného vlakového spojení část cestujících přetáhne do vlaku. Rozhodně je kde lovit cestující.

Trasa vlaku Klidná síla je na tom naopak, v pracovní dny jde o dost mrtvý směr. Desítky let provozování vlaku dostatečně prokázaly, že zde celotýdenní rychlík nemá cenu.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.162.158
Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 22:39:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"co tak sleduju, vozí čerstvý vzduch z Prahy do Mostecké uhelné pánve i většina těch nových R Praha-Cheb."

... a budou vozit vzduch do té doby, dokud někoho na ČD netrkne, že se musí jízdenky platné pro směry ...-Chomutov-Kladno-Praha a ...-Most-Louny-Praha uznávat i ve vlacích přes Ústí. A když to nikoho netrkne, tak se tyhle přímé vlaky jednoho dne pro nezájem cestujících zruší.

Jen blázen si bude pořizovat In-kartu proto, aby mohl za vlak platit pouhý dvojnásobek toho, co stojí bus. Obyčejné jízdné přijde dokonce na trojnásobek ceny busu .
Jirka_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 07:32:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevýhodou Klidné síly bylo, že pro cestu do Orlických hor z Prahy to bylo moc pomalé, neboť přes UO to je rychlejší, a pro místní frekvenci od Letohradu do Jeseníků to jelo moc pozdě. Sněžník mi přijde lepší, ale měl by jezdit až do Jeseníku. Jinak Praha - Jeseník je asi nejrychlejší přes UO a Lichkov, ne? Než dojedu z UO do Zábřeha, tak už jsem přes Lichkov skoro v Hanušovicích. Pomohlo by přetrasování do této trasy, ráno dříve do Jeseníku, odpoledne později a přímé vozy nebo dobrý přípoj z/do Králík
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1036
Registrován: 3-2005


Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 08:24:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je zajímavá kategorizce vlaků rychlík a spěšňák.
Vemme si rychlík (název bych dal do uvozovek, motorák nepovažuji za rychlík). V úseku Ostrava - Krnov, kde jede ještě jakžtakž alespoň relativně slušně, je tarifně považován za spěšný vlak a dále z Krnova do Jeseníku, kde zastavuje téměř všude, ničím se neliší od osobáku a navíc jede rychlostí, že by ho předjel koňský povoz, tak tam je tarifně rychlík. Skutečně zajímavé. Vím, že tarifně spěšňák Ostrava - Krnov je asi díky koordinátorovi ODIS, ale tak klidně by mohl být Sp v celé trase, tímto se jen devastuje slovo rychlík. A kdo často nejezdí, tak jen kroutí hlavou.
2801 vrať se Chybíš mi
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1037
Registrován: 3-2005


Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 08:41:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JIrka j - určitě by to bylo přes UO rychlejší - výhoda elektrické trakce by se určitě projevila. Ale zase by vypadl HK, nejvýznamější stanice na trase, tak nevím. Jedině by snad šlo Praha - HK - Choceň - Letohrad -... Jednou tak vlak jezdil (tuším nějaký polák), tak snad jo. V Týništi přípoj-spojené dvě 810, jedna přímo do Rokytbice, druhá do Rychnova (Solnice), aby spojení do Orlických hor bylo max. s jedním přestupem, jinak to lidi už odradí

Bručoun - naprostý souhlas. Ale když se chce, jde to - např. když R Brno - Budějovice po dobu výluk na trati Brno - Jihlava jezdily přes Havlíčkův Brod, tak se uznávaly jízdenky jak přes Třebíč. Takže trasa Praha - Teplice - Karlovy Vary je také pro toto tarifní opatření jako stvořená. Také by se jízdenky Hradec - Liberec na rychlíky mohly uznávat jako tarifně přes Jičín. Snad by toto "zlevnění" mohlo pár lidí přitáhnout.
2801 vrať se Chybíš mi
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 451
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 09:26:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Martin Zlivský: Ten spěšňák Praha - Pardubice teď už jezdí až do Letohradu odpoledne jako Sp 1903, ráno jako 1902 zpět. V úseku Letohrad - Pardubice denně, v úseku Pardubice - Praha hl.n. v pracovní dny. Stejně tak obráceně Praha hl.n. - Pardubice v pracovní dny, v úseku Pardubice - Letohrad denně. Celkem slušné spojení. Jedinou nevýhodou je to, že nejede přes Praha-Libeň, ale přes Praha-Vršovice. Ale to se snad změní, až bude hotové Nové spojení.
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.47.17.146
Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 09:44:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Bručoun:Teď jsem Vás mírně řečeno nepochopil. Předpokládal sem, že u R na Trutnov Vám jde především o část Jaroměř-Trutnov. Mně o ní totiž šlo. jest-li jste nepostřehl, tak Síla jezdila taky na Vámi zmiňovaném rameni Pha-Hk, tudíž zde byla obsazená stejně, ale to je Vám asi jedno. No snad pochopíte co jsem Vám chtěl říct.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.165.193
Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 11:11:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T 679.1: Chtěl jsem pouze vyzdvihnout komplexnost řešení, ke kterému Oredo dokopalo ČD a MD. Jako jednoznačně pozitivní vidím zkrácení JD HK-Pha a zvýšení počtu vlaků v úseku HK-Praha. Propojení ramen Trutnov-HK a HK-Praha, přípoje z Náchoda do Starkoče, a zkrácení JD Trutnov-HK, to vše je evidentně vedeno snahou najít nejvhodnější směr pokračování rychlíku ve směru od Prahy. (Směr na Letohrad se po většinu týdne opravdu neosvědčil.) Jednoznačně pozitivní je pravidelný takt Náchod-Starkoč-HK s historicky nejkratší JD.
Jak už jsem psal, teď to hlavně chce pár let, aby si lidi zase zvykli, že je výhodné použít vlak. Průběžně by se měly dolaďovat detaily, ale systém jako takový by měl dostat čas, než bude vyhodnocen. Hlavně aby to někdo zbrkle neodpískal.

Jirka_j: "Pomohlo by přetrasování do této trasy, ráno dříve do Jeseníku, odpoledne později "

V pracovní dny je nejsilnější odpolední špička v příměstské dopravě bývá mezi 13.-16. hodinou. Rychlík, který má chronické problémy s vytížením, by měl v celé trase jet v této časové poloze, aby byl vytížený aspoň místní frekvencí.

Kdyby bylo na mně, tak bych pro všechny tratě kreslil dva grafikony. Jeden pro pracovní dny, a druhý pro víkend. Tím by došlo k lepšímu přizpůsobení spojů poptávce, lepším oběhům, a v důsledku i k vyšší užitné hodnotě pro cestující.
(Neplést prosím s autobusovými JŔ, kdy některé spoje jezdí jen v sobotu v liché týdny, a jiné zase jen v neděli v přestupný rok. Většina víkendových spojů by podle mě měla jezdit všechny soboty, neděle i svátky.)
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1349
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 15:03:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Než jet tohle busem, to bych radši přestoupil v Ústí a Letohradě. Kdyby bylo na mně, tak bych pro všechny tratě kreslil dva grafikony. Jeden pro pracovní dny, a druhý pro víkend. Neuvěřitelné - dokonce s Vámi taky jednou na 100 % souhlasím :-)

Jirka J: Sněžník má hlavně mizerné přípoje od Prahy/na Prahu. Ale mě jako obyvateli HK se hodit bude (ráno má skvělý přípoj do Starého Města atd.).
ICQ -> 21 65 33 068
T679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.47.17.146
Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 15:56:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Bureš: Naprosto souhlas. Bručoun se "vybarvil".Když už jedu někam na turistiku tak mohl jet Sílou do Lichkova a odtamtud je to do Mladkova 3km krásná procházka a když už by jel se zavazadlama tak není nic jednoduššího než vystoupit treba v Letaku a jen osobním a nebo se vrátit osobákem z Lichkova. Bručoun jen ukazuje jak uvažuje průměrný člověk než jednou přestupovat tak se raději mačká v přímém busu.
Jinak já bych udělal zimní a letní verzi JŘ. Přecijenom je škoda, když jede v létě poslední vlak v sedm, když je ještě krásně a naopak v zimě to stačí.
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1351
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 16:06:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T679.1: Ale takhle neuvažuje jenom Bručoun, ale spousta dalších lidí. A to nejen v neprospěch železnice. Když naopak zjistí, že někam jede vlak přímo, ale autobusem musejí přestupovat, tak zase zvolí vlak. Hlavně lidi nemají rádi přestupování v neznámých stanicích/autobusových nádražích. Když Hradečákovi řeknete, že bude přestupovat v Pardubicích, tak je to většinou v pohodě. Ale když mu nabídnete přestup třeba v tom Zábřehu, kde pomalu v životě nebyl, tak ho to může od cesty odradit. Já osobně taky nevyhledávám přestupy na velkých autobusových nádražích s minimálním časem na přestup. Než se tam člověk zorientuje, tak může být přípoj pryč a další jen třeba druhý den...

Mimochodem, jsou-li tu i busofilové, tak doporučuju projížďku nedělní linkou Lanškroun - Štíty, je to docela zážitek na těch silnicích pomalu užších než autobus :-) A navíc jsou tam za dobré viditelnosti perfektní výhledy.
ICQ -> 21 65 33 068
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.162.155
Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 19:47:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bureš: Budete se divit, tahle konkrétní cesta busem byla velmi pohodlná. Na lince jel dálkový mercedes se slušným místem na nohy. Sice vytížený, ale jen tak, že to neobtěžovalo. Bylo docela zajímavé jednou vidět trasu z HK do Mladkova ze silnice místo z dráhy. Mohl jsem si z okénka prohlédnout nesčetně náměstí těch malých městeček, co jsou po cestě. A v Mladkově Vás bus vysype prakticky u hospody, což se před několikadenní cestou přes hory docela hodí.

"Já osobně taky nevyhledávám přestupy na velkých autobusových nádražích s minimálním časem na přestup."

Ono přestupovat z busu na bus je vždycky dobrodružství, nejen na velkých AN. Jednak kvůli nečekání na přípoje, jednak kvůli "pečlivosti" tvůrců autobusových JŘ kdy i při volné silnici a rozumné jízdě vychází dodržování JŘ tak okolo +/- 5 min. V některých případech i hůř. Některé autobusové spoje mají JŘ který nejde dodržet, buď proto, že se to nedá stihnout, nebo proto, že se tak pomalu nedá jet.

T679.1: Pokud jste zaměstnancem železnice, tak (nejen) Vám vřele doporučuju zabývat se tím, jak se chovají "běžní" cestující. Firma Času Dost svým přístupem táhne ke dnu celou železnici.
(Neměl bych se ze svého hříchu - občasného používání busů - náhodou vyzpovídat u modrého kněze? )
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.27.169
Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 21:45:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Bručoun:Nejsem a jít ke zpovědi by Vám určitě neuškodilo. Stačí u obyčejného kněze. Jen jestli by to pana faráře nepoložilo
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28398
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 22:40:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Livingproof:
Já doufám, že to jsou jen porodní potíže podpořené vypáleným zabzař na vítkovském průsmyku.
Uvidíme, jak to bude vypadat v týdench následujících. Např. dneska Hradišťan vymetal ty nejposlednější pavučiny a i tak stíhal JD s rezervou...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova
Apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.50.108
Odesláno Pátek, 15. prosince 2006 - 15:15:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD MZ:
Dalším místem,které teď zpožďuje rychlíky Cheb- Praha je jednokolejný provoz Ústí Jih-Prackovice a stanice Ústí Západ.Tam je překračována doba pobytu,protože stanice je v oblouku,přestup na R směrem Děčín,R směr Mělník,nejsou tam ostrovní nástupiště.
Mezi stanicí Ústí Jih a Praha Holešovice mají tyto rychlíky stejnou jízdní dobu jako EC směr Německo,ovšem max rychlost jen 140(někdy 120,při použití lok.363)a nemohou jezdit podle horních rychlostníků.
Další zdržení je nyní průjezd Kralupama(často 40 km/h přes celé Kralupy).
Obrat lok.na těchto vlacích je v Praze hl. jen 45 min.Při větším zpoždění než 25 min.se toto přenese i na zpáteční vlak.(viz středeční Hradišťan 706,který přijel načas z Luhačovic v 15.05,ovšem lok. přijela až v 15.15 na vlaku 703.Vlak 706 odjel z Prahy až v 15.40 s dvacetiminutovým zpožděním a lok.363.115).
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 8-2006
Odesláno Pátek, 15. prosince 2006 - 15:54:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jeseník: Nejrozumnější z Prahy by byly přímé vozy v so+ne na Galánu. Večer buď opět Galán nebo Zátopek.
Opava: Nejjednodušší řešení je přetrasovat "Pernera" ze Svinova na Opavu. Na Prahu by ráno v Opavě mohl začínat "Manažer".
Na trase Zábřeh - Jeseník - Krnov - Opava - (Ova) se může zkusit "výletní" R. Jenom ty panoramatické vozy kdyby byly. (A pak jsem se probudil...)
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 328
Registrován: 5-2006


Odesláno Pátek, 15. prosince 2006 - 16:41:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Apollo17: často 40 km/h přes celé Kralupy
Mě se zdá, že u některých vlaků včetně EC, to je snad ještě míň. Nevím jestli to souvisí s výměnou výhybek na pražském zhlaví (zřejmě jo), ale již týden by se tady do těch EC,R dalo nastupovat za jízdy :-)
Apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.50.108
Odesláno Pátek, 15. prosince 2006 - 17:10:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera tam žádné další omezení rychlosti nebylo,ovšem při jízdě po lichých kolejích se jezdí přes ranžír 40 km/h a na zhlaví je dlouhá stahovačka,takže rychlost se na těch skoro 300 metrech ještě sníží z té čtyřicítky.
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 329
Registrován: 5-2006


Odesláno Pátek, 15. prosince 2006 - 17:29:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale je zajímavé, že se jezdí 30-40 i na děčínském zhlaví. Teď jsem u něho koukal na Hungarii a 177 a šnek by je předehnal. Ta 177 v úterý dokonce na pár minut snížila rychlost na 0 poté, co na služebním přechodu málem rozrazila dav pravidelně si krátící cestu od vlaku a bezhlavě se vrhající do kolejiště.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 449
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 15. prosince 2006 - 20:57:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

snížila rychlost na 0 poté, co na služebním přechodu málem rozrazila dav pravidelně si krátící cestu od vlaku a bezhlavě se vrhající do kolejiště
V k-pech (a i jinde) je to normální..
ICQ 311-297-744
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 332
Registrován: 5-2006


Odesláno Pátek, 15. prosince 2006 - 21:55:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo není to tak dávno, co pro změnu inteligent přecházel hned za rychlíkem, a jelikož je to v oblouku, tak neviděl za tím rychlíkem schovanou 180. Bylo to o fous, už jsem viděl jak ho shrabujou do pytle Ale to je off-topic jen tak na okraj.
Miki
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.180.1
Odesláno Pátek, 15. prosince 2006 - 22:16:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Navrhuji tato témata. Měly by být PŘÍMÉ vlaky Pha - Opava? (Když už se to zadrátovalo...) a Pha - Zábřeh - Jeseník? Pokud ano, tak v jakých časových polohách? Díky za náměty."

Pro první možnost jsem všemi deseti. Vynikající nápad.

A jedééém -
Z Opavy, z Opavy, rychlík jede do Prahy, nikdo nemá obavy, jestli dojede.
Nestaví, nestaví, vůbec nikde nestaví, kdo se mu postaví, toho zajede.

Mašinkáááá, na cestůůůůů, vééésele si píííískáááá....
Apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.50.108
Odesláno Sobota, 16. prosince 2006 - 15:03:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Litvín.:Ta 177 v úterý dokonce na pár minut snížila rychlost na 0 poté, co na služebním přechodu málem rozrazila dav pravidelně si krátící cestu od vlaku

Ve čtvrtek taktéž zastavila 618 před stařenkou s nákupní tažkou na kolečkách,šourající se po služebním přechodu..Kdyby nejel na vjezdu 40 bylo po ní.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28472
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 16. prosince 2006 - 16:01:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Apollo:
Děkuji za doplnění, na Ústí jsem úplně zapomněl...
Ten západ byl problém i u Excela, když jezdil přímo, dokonce jsem zažil, jak někdo Ústí přejel, protože nevěděl, že už je ve stanici a má vystupovat...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Sobota, 16. prosince 2006 - 19:12:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun -myšlenka přímých vozů do Ostravy přes Jeseník a Opavu,odpojených od nějakého rychlíku v Zábřehu je sice pěkná,ale zdalipak víte proč na trase Svinov-Opava jezdily klasické soupravy,zatímco na rychlících na Jeseník jezdí 843/043/943?.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace