K-report
 

Archiv do 11.prosince 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Trať 220/221 » Trať 220/221 - čtvrtý koridor... » Staré archivy » Archiv do 11.prosince 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 403
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 14:37:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stále trvám na tom, že V8a/b v Uhříněvsi je výhybka s pohyblivou srdcovkou. Dokonce je osazena přestavníky s okénkem v krytu, kterým lze zjistit, v jaké poloze má přestavník kontrolu.
Tato informace je ze zaručeného zdroje.

koo: Ano, všímám si všeho. Mám názor, napíšu, další diskutují, někdo jen napadá. I to je Káčko.

Provizorní pokládka kabelů na povrchu je plně v souladu s normami platnými pro provizorní zab. zař. Také nám to vadí ale nedá se s tím nic dělat. Je to prostě provizorka.
Przechýl!
IV.koridor-2.etapa aktualizace 02.12.2006
mcm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.90.245.42
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 16:43:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

plešoun: trvat si můžete na čem chcete, třeba že modrá je žlutá. ale výhybka č. 8ab v uhříněvsi žádný pohyblivý hrot srdcovky nemá, natož když je ještě křižovatková. jak už jsem zde napsal, na síti sždc existuje pouze jedna výhybka s pohyblivým hrotem srdcovky a to ve vranovicích tvaru 1:12-500-I. pravda je tu ještě jedna, ale ta je zatím ve výhybkárně a to na výhybce 1:26,5-2500. a tato by měla být použita v poříčanech na přechod z dvou na trojkolejku.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5354
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 17:13:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud vím, tak s pohyblivou srdcovkou je výhybka č.42 v Pardubicích u nástupiště č.4.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 404
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 17:18:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrá, pomatujte si své odpovědi.
Ale opakuju to, co mi teď potvrdil další zdroj: 8a/b v Uhříněvsi je křižovatková výhybka s PHS, druhá v ČR.
Jo a dneska
IV.koridor-2.etapa aktualizace 02.12.2006
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28140
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 17:19:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co tohle?
 
 
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

Nevíte, do čeho jdete? Jeďte do Pelhřimova!
V sobotu 9. prosince i s doprovodným programem.


Podrobnosti zde.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5355
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 17:31:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zbytečně se tu mlátíme. Měli bychom to rozdělit na křižovatkové výhybky, které mají standardně pohyblivé hroty srdcovek, a na jednoduché výhybky, které je standardně nemají.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5356
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 17:36:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fotku té uhříněvské výhybky č.8 (tehdy ještě nekompletní), jsem sem už dával:
https://www.k-report.net/discus/nahledy/016549.jpg
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
mcm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.90.245.42
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 18:12:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

u křižovatkové výhybky se ale jedná o dvojitovou srdcovku a v žádných výkresech ani pasportech se to ani nepopisuje jako pohyblivý hrot srdcovky. u této srdcovky totiž chybí jak opornice, tak i křídlové kolejnice. a jak již poborskii správbně napsal, je touto "dvojitou" srdcovkou vybavena standardně. pokud by byla výhybka č. 8 vybavena pohyblivým hrotem srdcovky resp. srdcovek, jsou tu dvě jednoduché, pak by zde museli být další dva přestavníky.......
Standart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 8-2006


Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 18:26:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je možné, že pod pojmem "srdcovka", resp. "hrot srdcovky" si každý představuje cosi jiného
Martine zlivský - odkud jsou (myšleno ze které železniční stanice) ty tvé fotografie?
standart není to co standard
mcm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.90.245.42
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 18:41:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to spíš se pletou pojmy jednoduchá a dvojitá srdcovka. dvojitá srdcovka se vyskytuje u křižovatkových výhybek, kolejových křižovatek a dvojitých kolejových spojek, která při tangentě úhlu odbočení menší než 1:9 má vždy nepřerušenou pojižděnou hranu t.j. pohyblivý hrot, což vyplývá z předpisu s3. ale jednoduché srdcovky mohou mít jak přerušenou nebo nepřerušenou pojížděnou hranu. takže zde je nutno při specifikaci výhybky doplnit, že výhybka je vybavena srdcovkou s pohyblivým hrotem. takže nelze míchat hrušky s jablkama.......
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5357
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 19:03:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Srdcovka je zjednodušeně křížení dvou kolejnic.
Přesnou terminologii si tedy už nevybavuji, ale řekl bych, že křižovatková výhybka obsahuje celkem čtyři srdcovky (neboli dvě dvojité), z nichž dvě jsou s pevnými hroty (+ opornice) a dvě s pohyblivými hroty (bez opornic). Taky bývá v přímém směru dovolen provoz pouze nízkou rychlostí (50 km/h?), tuším, že protože tam chybí ty opornice.
Ještě jinak by se dalo říci, že dvojitá srdcovka má část s pevným hrotem a část s pohyblivými hroty. Ovšem, teoreticky by obě části mohly být s pohyblivými hroty, ale nevím, jestli někdo někde takovou výhybku už vyrobil.
Uf, terminologie je někdy pěkně triviální a nelogická.

(Příspěvek byl editován uživatelem Poborskiii.)
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Vbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 861
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 19:07:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poborskiii:
Pokud vím, tak s pohyblivou srdcovkou je výhybka č.42 v Pardubicích u nástupiště č.4.
Ano, a to už hodně dlouho. Určitě 10 let.

Taky bývá v přímém směru dovolen provoz pouze nízkou rychlostí (50 km/h?)
V Libni se jezdí přes angličáky v přímém směru 80 km/h. Ale ty mají právě dvojité srdcovky s pohyblivými hroty.

(Příspěvek byl editován uživatelem vbc.)
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5358
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 19:19:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vbc: čili v té Libni obě části dvojité srdcovky jsou s pohyblivými hroty/hrotem? Se budu muset dojet podívat. Občas si v té změti kolejnic nejsem schopen uvědomit, co je co, např. na Masaryčce.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
mcm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.90.245.42
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 19:24:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

poborskii: musim říct, žes to pěkně zmatlal dohromady. křižovatková výhybka má čtyři srdcovky - dvě dvojité a dvě jednoduché. rychlost v přímém směru není omezena jelikož dvojitá srdcovka tvoří nepřerušenou pojížděnou hranu. opornice tam chybí proto, protože se tam prostě nevejdou.
ono by bylo tak trochu zbytečné vyrábět dvojitou srdcovku, kde by obě části byli pohyblivé. stačí se podívat na tvojí fotku a vše je doufám jasné.
mcm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.90.245.42
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 19:31:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dvojité srdcovky mají vždy vnitřní části pohyblivé! stačí se dojet podívat do uhříněvsi..... je to i u starých angličanů.....
Michal_novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 594
Registrován: 11-2002
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 19:38:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mcm: To neni pravda. Jsou i anglicany s pevnymi dvojitymi srdcovkami. Staci se dojit podivat do Rican.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5362
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 19:41:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mcm: kurňa, to je ale maglajz v té terminologii. No jasně, myslíme to samé, ale každý tomu říkáme jinak, já zřejmě špatně, takže se musím podívat do papírů.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
mcm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.90.245.42
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 19:42:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to už je ale pravěk, ne? ty už se minimálně 30 let nikam nevkládali......
mcm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.90.245.42
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 19:48:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

poborskii: stačí se podívat na novou výhybku v uhříněvsi a pochopíš to.
mn: je rozdíl mezi staré a staré . nevim přesně kdy se přestali používat dvojité srdcovky s pevným hrotem, ale dle výkresů z roku 1981 se již v nově vkládaných křižovatkových výhybkách používala dvojitá srdcovka s pohyblivými hroty.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5364
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 19:52:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Říčanech nejsou křižovatkové výhybky, ale dvojité kolejové spojky. Leda vlastně u Alfy...

(Příspěvek byl editován uživatelem Poborskiii.)
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
mcm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.90.245.42
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 19:55:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a ještě dotaz, v říčanech jsou angličany jaké soustavy stupňové nebo poměrové? pochybuju že poměrové a ještě k tomu s úhlem odbočení větším něž 1:9.....
mcm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.90.245.42
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 19:58:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jedna tam je, na vlečku do interiéru.
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 803
Registrován: 11-2002
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 20:23:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Standart: Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 18:26:08
... Martine zlivský - odkud jsou (myšleno ze které železniční stanice) ty tvé fotografie? ...

Odpovím místo MZ - Opava-východ. V příslušném vlákně byl tento angličan na přetřes z důvodu (některými tvrzeného) nevhodného luxusu - příliš drahý v tomto umístění, kde nelze využít jeho klady ke zvýšení rychlostí.
(Nerozumím tomu, jenom tlumočím ).
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 405
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 20:45:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to sleduju, prosím někoho o konečný verdikt: je podle vás v Uhříněvsi křižovatková V8a/b s PHS? Jen připomínám: podívejte se na fotku, kolik, a kde má přestavníky. Kdo bude první?
IV.koridor-2.etapa aktualizace 02.12.2006
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 406
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 20:50:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Michal_novotny: Jsou i anglicany s pevnymi dvojitymi srdcovkami
i v Bene 9A/B

(Příspěvek byl editován uživatelem Plešoun.)
IV.koridor-2.etapa aktualizace 02.12.2006
Standart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 8-2006


Odesláno Středa, 06. prosince 2006 - 00:17:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Balik - děkuji za odpověď.
standart není to co standard
Vbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 869
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 06. prosince 2006 - 08:56:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poborskiii:
čili v té Libni obě části dvojité srdcovky jsou s pohyblivými hroty/hrotem?
To nevím, ale na této srdcovce je pak vytvořena ona nepřerušená pojížděná hrana. Vypadá to obdobně (nebo úplně stejně? - už jsem tam dlouho nejel) jako na té tvé fotce angličáka v Uhříněvsi.
Bohužel přesné názvosloví různých částí výhybek (hlavně křižovatkových) taky neznám.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5376
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 06. prosince 2006 - 15:46:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem zjistil, že na lávce ve Strančicích jsou už rozbitá dvě skla. Obě jsou vedle dveří výtahu, jedno je evidentně rozkopnuté, druhé nevím. Domnívám se, že zvoleným způsobem upevnění jsou skla značně náchylná k rozbití. Blíže to nebudu rozvádět, abych nedával návod.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 787
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 06. prosince 2006 - 16:22:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plešoun a ti druzí: angličan ve Vsi u Hříně je běžný angličan 1:11-300 s pohyblivými dvojitými srdcovkami, týž, po jakých se v Libni jezdí běžně 80 a v Úvalech na výjimku dokonce kilo.
Krom toho existují angličany s nepohyblivými dvojitými srdcovkami, ať už staré 6° a 7° či současné 1:9-190. Ty jsou k vidění např. v Libčicích v 1. a 2. koleji (zde jsou a uživí se z důvodu stísněných poměrů stejně jako ten opavský).
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 788
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 06. prosince 2006 - 16:24:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poborskiii a Vbc: názvosloví srdcovek je jednoduché - rozhoduje počet hrotů. Proto má obyč výhybka jednoduchou a angličan i dvojité, angličan s vnějšími jazyky dokonce místo jednoduchých trojité.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5380
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 06. prosince 2006 - 21:22:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vyfotil jsem z více úhlů pohledu říčanské zhlaví v Uhříněvsi, vybírám čtyři fotky:
 
 
 
 
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Vbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 871
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 06. prosince 2006 - 21:53:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak dnes stavba koridoru dospěla i do Čerčan, začalo se s rozebíráním dřevěné budovy skladiště u manipulační koleje č. 6. Dva kontejnery, které u něj na straně nakládací rampy mnoho let stály, byly přemístěny do miniparčíku vedle staniční budovy (naproti přes silnici je autobusová zastávka, resp. obchodní dům).
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 409
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 17:05:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vbc: nemáš fotečku bourání skladiště? Já jen projel okolo, hodila by se mi do archívu
IV.koridor-2.etapa aktualizace 07.12.2006
Rash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 17:23:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plešoun: jestli mohu za kolegu Vbc, dnes jsem se do Čerčan dostal až za tmy, ale pokud to zítra stihnu (a skladiště ještě úplně nezmizí), nějak ho vyfotím a hodím to sem...
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5387
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 17:27:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Uhříněvsi rozebírali skladiště několik týdnů.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Vbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 873
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 19:21:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plešoun, Rash: Pokud budete mít jen minimální příležitost, tak foťte, foťte, foťte... Já se k tomu dostanu teď v zimě jen o víkendu, protože do práce za tmy, z práce za tmy

Kostra skladiště ještě stojí.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5391
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 22:08:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aktuálně: v úseku Hostivař - Strančice probíhá řada přípravných, dokončovacích a dalších stavebních prací.
Z obou stran zastávky Horní Měcholupy byly na svahy položeny ochranné plastové sítě (zajímavé, že ze dvou odstínů zelené).V Uhříněvsi byla výpravní budova obehnána lešením už i do kolejiště, podjezd v ul. Fr. Diviše je probagrován až několik metrů za most směrem k náměstí, dále jsem viděl EŽ cosi montovat u výhybek 1-4, u podchodu na straně 2.koleje se bude pokládat nová vozovka, u benického přejezdu je pokládán chodník (z jedné strany GJW, z druhé strany MIKO), v Kolovratech tedy prořezávají nálety, dále u 2.TK za kamenným mostem začal Metrostav se stavbou PHS - hloubení jam (popravdě řečeno, nejblíž je zatím akorát tak hřbitov), v Říčanech byl již před týdnem dokončen kabelovod v prostoru 5.koleje, pokračuje zakládání technologické budovy (částečně vybetonováno, jinak výkopy jsou plné bednění a je v nich i pár armatur), v zářezu u nových kolejových spojek 1-4 je opěrná stěna opatřována zábradlím a svah nad ní je pokrýván síťovinou, u 1.TK u vjezdových návěstidel Metrostav staví PHS (zatím cca 10 jam a několik patek), polovina svahu u 1.TK v následujícím zářezu byla zbavena náletů, ve stejném úseku u 2.TK jsou budovány nouzové východy skrze PHS resp. přístupové cesty k nim (jednou štěrkem vysypaná cesta a dvakrát dosti dlouhé schody), také byl bedněním z kulatiny a zásypem upraven konec PHS vysoko ve svahu u 1.koleje, podjezd pod tratí ve stejném úseku je opraven ze strany 2.TK (portál) a zespod, portál u 1.TK je zatím nedotčen, skutečně vizuelně velmi pěkně byl opraven následující most (před začátkem PHS u hr. Říčany Les) ze strany 2.TK a zespod (chybí ještě dokončit část odvodnění a zábradlí, dále portál pod 1.TK zatím není opraven), u 2.TK před přejezdem na začátku Světic začala stavba PHS (Hans Wendel), v následujícím náspu pokračuje oprava mostu přes Světický potok, v zastávce Světic byly také zřízeny příchody k nouzovým východům v PHS (velmi zajímavé jsou dveře se schody vedle přístřešku u 2. koleje), vedle přechodu za nástupištěm u 2.TK byla vyhloubena velká jáma, kterou vysoko protíná odvodňovací trubka (ale netuším, co se tam chystá), v PHS u Svojšovické předvěsti byl odstraněn jeden horní panel (důvod neznám), dále v 2.TK teprve nyní probíhá konečná úprava štěrkového lože (tzn. vidlemi se odstraňuje štěrk z pod kolejnic a z pražců, práce postupují ve směru od Strančic, momentálně jsou na přeložce u Svojšovic), u 1.koleje za vjezdovým návěstidlem bylo vztyčeno seřaďovací návěstidlo, kolem trati u vjezdu probíhají výkopové práce a pokládka všelijakých kabelů, ve Strančicích EŽ zapojují různé prvky v kolejišti (asi ohřevy výhybek, také zapojily lampy za přejezdem), pokračuje stavby PHS jak u 3. tak u 4. koleje (zasunování panelů), v nočních výlukách probíhá stavba PHS u 1. a 2. koleje za přejezdem, ve stanici EŽ zatrolejovali kolej 3a (odstavná kolej pro panťáky, její nezatrolejovaný konec patří Uhelným skladům) a dále vyměnili laníčka v celé 3. koleji a asi v části 1. koleje (směrem k Říčanům, neb ve směru k Senohrabům je stále stará trolej), na lávce pokračuje značně zvolna zprovozňování výtahů. Před technologickou budovou směrem do ulice byl znovupoložen chodník, úrovňový přechod k nástupištím byl již celý vydlážděn (původně byl v rychlosti u 1. nástupiště zřízen částečně z litého betonu a panelů).
Možná bych měl ještě zmínit, že velká část svahů byla v minulých týdnech zatravněna - tedy přesněji zatím pokryta travním osivem (např. zářezy v úseku Světice - Říčany).

Jak je vidět, s koncem výluk se stavební práce vůbec nezastavili, jak by se mohlo zdát.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5392
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 22:33:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k tomu novému osvětlení za přejezdem ve Strančicích mám osobní poznámku. Po dnešním rozsvícení jsme se doma shodli, že budeme trvat na změně osvětlení (jedné lampy), protože drážní lampa nám (tj. i sousedům) nemá co svítit do zahrady a do oken. Staré lampy s kuželovým stínidlem svítily jen v určitém úzkém úhlu do šířky kolejiště, zatímco ta nová lampa svítí zcela ve vodorovném úhlu, takže ještě na terase ve třetím patře mi žhne přímo do očí, čili např. z hvězdné oblohy vidím už skutečně jen kulové. Myslím, že sousedi budou mít shodný názor.

(Příspěvek byl editován uživatelem Poborskiii.)
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5394
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 00:26:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Říčany - Světice 6.-7.12.:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
K poslední fotce doplním, že od pondělí do středy byl v poledních výlukách v úseku Svojšovice - Říčany dosypáván štěrk podél stávající 1. koleje za účelem odstranění pomalé jízdy 50 km/h. Vlivem odbagrování lože v 2.TK a posunem osy 2.TK na mnoha místech chybělo za hlavami pražců dostatečné množství štěrku, proto byl dosypán (na fotce je to ten pruh nahnědlého štěrku u levé koleje).
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5396
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 16:10:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V těch Čerčanech to skladiště vzali pěkně zkrátka, všechno na jednu hromadu i nábytkem a televizí. To je značný rozdíl oproti Uhříněvsi, kde ho rozebírali prkno po prkně.
 
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Rash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 16:28:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vyfotil jsem několik těch slibovaných fotek z boření skladiště v Čerčanech, takže mohu doplnit Poborského...

 
 
 

 
 
 

 
 
 
Vbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 875
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 16:38:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jj, docela mě to překvapilo. Ráno totiž ještě mělo kompletní střechu.
Kolejnice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 17:05:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takto vypadá budování světlých zítřků!
Jamessn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 17:26:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jedna zajímavost z okraje této trati, včera už začala rekonstrukce Pražského Hlavního Nádraží, zatím se staví vysoké stěny uprostřed nádraží(na rozloze cca 60x50m).

(Příspěvek byl editován uživatelem JamessN.)
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5399
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 17:53:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak jsme tu před nedávnem pitvali srdcovky a křižovatkové výhybky, tak jsem jednoho angličana s pevnými srdcovkami (rok výroby 1981) objevil také na vlečce BEST:
 
 
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5408
Registrován: 6-2003
Odesláno Sobota, 09. prosince 2006 - 23:01:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem si hrál s čísly a vyšlo mi, že do teď bylo zrekonstruováno 8,056 km trati dvojkolejně a 4,182 km jednokolejně (vedlejší koleje ve stanicích pro přehlednost nepočítám), celkem tedy 20,294 km koleje. Pokud vezmu úsek Benešov - Vršovice, což je 51 km *2 = 102 km /20,294 km => 19,9 %.
Příští rok po dokončení Říčan a okolí, úseku Benešov - Bedrč a části Senohrab se délka koleje zvedne na 47,8 km (možná o něco více), což je 46,9 % trati Benešov - Vršovice.
V roce 2008 přibudou Bedrč - Čerčany a Pyšely - Senohraby, tj. cca 66,6 km, což je 65,3 %. V roce 2009 Čerčany - Pyšely a Mnichovice - Strančice, tj. délka vzroste na 78,2 km, čili 76,7 %. V roce 2010 bude dokončen úsek Senohraby - Mnichovice a celková délka bude 84,2 km, čili 82,5 % délky trati Benešov - Vršovice. Nezbývá než doufat, že vzápětí naváže stavba Hostivař - Vršovice a růst se nezastaví.
Hodnoty nejsou na metr přesné, ale myslím, že pro přehled postačující (přeložky jsou zanedbatelné). Takže souhrn:
2006: 20 %
2007: 47 %
2008: 65 %
2009: 77 %
2010: 82 %

Jsem zvědavý, ve kterém roce bude do provozu na trati 221 nasazena ř.471. Mám obavy, aby na postupně nejmodernější příměstské trati nezůstali pouze staré panťáky, jelikož např. v novém GVD to bude poslední trať bez nasazení jediné jednotky ř.471 (počítám z pětice tratí 011, 091, 171, 221 a 231).
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 412
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 10. prosince 2006 - 09:31:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bojím se, že máš pravdu. Nějaké nové jednotky budou asi muset být nasazeny až v době, kdy bude příměstská jezdit z Milovic do Strančic. To znamená, že budou linky napříč krajem. Někde jsem o těchto plánech četl studii. Praha by měla být pro příměstskou jen průjezdná.
Ale už zrušili rychlík ČB-HK...
IV.koridor-2.etapa aktualizace 07.12.2006
Havrda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 3-2006
Odesláno Neděle, 10. prosince 2006 - 10:12:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Četl sem že se má jezdit z Milovic do Stránčic v roce 2008,až bude hotová trat z Hostivaře do Stránčic.No uvidíme jak to dopadne.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5412
Registrován: 6-2003
Odesláno Neděle, 10. prosince 2006 - 10:29:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Havrda: především musí být nejdříve hotové Nové spojení (provozní alespoň trať hlavní n.-Vysočany/Holešovice), jinak by se to skrz Prahu neprotlačilo.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Kolotomik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1029
Registrován: 7-2005
Odesláno Neděle, 10. prosince 2006 - 10:51:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pobo: díky za čísla, zrovna píšu příspěvek do zpravodaje a chtěl jsem spočítat kolik km je již hotovo, ulechčil jsi mi práci, díkan :-)
Honzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 12-2003


Odesláno Neděle, 10. prosince 2006 - 11:17:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a hlavně by to chtělo drátizaci až do Milovic, pokud chcete jezdit Ešusy (žabotlamy jakby smet)
Gatto nero
www.pendolino.cz
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5415
Registrován: 6-2003
Odesláno Neděle, 10. prosince 2006 - 12:11:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejdřív by asi jezdily jen Lysá n.L. - Strančice, v tom problém nevidím. Otázka je, co s tou koncepcí provede Connex, který by chtěl jezdit Milovice-Praha v dieslech.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28245
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 10. prosince 2006 - 14:28:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale už zrušili rychlík ČB-HK...

Chtělo by se mi říci, že konečně, protože tahat si nepravidelnosti z 220 někam dál není moc šťastné.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 413
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 10. prosince 2006 - 15:30:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem se konečně rozhoupal a dal dohromady tabulku PHS, plánovaných mezi Benešovem a Strančicemi. Znovu upozorňuji, že je to návrh, může dojít ke změnám.
IV.koridor-2.etapa aktualizace 10.12.2006
mcm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.90.245.42
Odesláno Neděle, 10. prosince 2006 - 15:43:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kolotomík: myslíš do kolovratskýho zpravodaje?
Honzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 12-2003


Odesláno Pondělí, 11. prosince 2006 - 15:02:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak nám dnes ráno konečně mrzlo
A to byl hned ve Stránčicích mazec.
Lávka (hlavně její dřevěná podlaha a schody) řádně ojíněná, takže cestující po ní pěkně klouzali. O spěchu na vlak nemohla být ani řeč, to by museli jedině po
By mě zajímalo, kde pan architekt zase udělal chybu, že by nevhodný výběr materiálu
Protože výměna za něco jiného nepřipadá v úvahu, byl by tím porušen architektonický záměr,
navrhuji vyhřívaný schodiště.
Mám doma jedny přebytečný kotel na uhlí, je plně k dispozici...
Gatto nero
www.pendolino.cz
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 414
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 11. prosince 2006 - 15:18:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A v Senohrabech občané cestující vlakem při jednáních při přípravě stavby trvali na tom, že nechtějí podchody, nýbrž a jedině nadchod. Bude stačit, až si jeden Senohrabský občan ve Strančo rozbije kokos na lávce a všichni budou bojovat za podchod. Ale snad už je podchod jasný.
IV.koridor-2.etapa aktualizace 10.12.2006
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28288
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 11. prosince 2006 - 17:45:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je tam nějaké výškově vhodné uspořádání (z vlaku mi to tam tak nepřijde...), nebo snad si chtějí senohrabští užít šlapání zbytečných metrů po schodech?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova
mcm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.90.245.42
Odesláno Pondělí, 11. prosince 2006 - 17:58:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nějak nechápu vaší diskuzi, protože v senohrabech je navržen podchod a to už z dokumentace pro územní rozhodnutí.
GrimReaper
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.0.82
Odesláno Pondělí, 11. prosince 2006 - 18:37:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Senohrabech se prosazuje nadchod ze dvou důvodů:
1) Většina občanů si myslí, že se z podchodu za několik málo měsíců stanou veřejné záchodky a nejnebezpečnější místo v obci. U nadchodu toto nehrozí, protože je daleko "nejpřehlednější".
2) Už teď je stanice vystřílena ve skále a při budování podchodu se bez střílení a náročného rozbíjení skalního masivu asi neobejdou, takže lávka vychází, dle mého názoru i logicky levnější než podchod.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace