K-report
 

Archiv do 09.prosince 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tarif (jízdné, tarifní politika ČD, slevy, konkurence, budoucnost....) » Archiv do 09.prosince 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Goesser
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.27.153
Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 12:59:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hrubyv:
Vnitrostátní příplatky: lehatka 80 a 120, luzka 132, 200, 462 Kc
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 300
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 13:06:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Goesser: Moc děkuji, to je docela dobrá zpráva.
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2952
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 13:26:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jak se to bude určovat?Že by podle toho,jakse pan Bazala zrovna vyspí?
Pokud se rozhodnou na některé hodně vytížené spoje neprodat ani jednu,tak jim to asi těžko někdo dokáže....


Určovat se to bude podle vytížennosti. Dávat tuto nabídku (v nějakém rozsáhlejším množství) i na vytížené spoje je z principu nesmysl.
"Já vítám déšť, haleluja, já vítám déšť,..."
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 568
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 14:25:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale ČD nemluví jen o nevytížených spojích...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2960
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 15:10:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč by taky mluvily o nevytížených spojích...?
"Já vítám déšť, haleluja, já vítám déšť,..."
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 569
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 18:26:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je fakt.

Já si jen myslel,že ty jejich ceny se řídí podle nějakých jasnějších pravidel,zvlášť když např. médiím tyto ceny předhazují jako základ,přitom se k tomu člověk vůbec nemusí dostat.

Není to tak dávno,co Radimovi vyčítali,že dává v reklamě ceny,které platí jen na happy spoje...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27517
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 18. listopadu 2006 - 00:07:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je ta krásná formulace "již od ..." :-O
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2965
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 18. listopadu 2006 - 10:54:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plakátová cena - něco jako mobil za 1 Kč, anebo letenka za -10 Kč. Místo toho, abysme byli rádi, že ČD už i toto pochopily (no, spíše začínají chápat), tak si opět stěžujeme...
"Já vítám déšť, haleluja, já vítám déšť,..."
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 570
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 18. listopadu 2006 - 12:06:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:Dobře,pokusím se být rád že už i ČD ......


No ale stejně,když srovnám ty reklamy na mobil za 1kč...........
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2966
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 18. listopadu 2006 - 12:20:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale jo, i já vidím rozdíl. Chtělo by se říct, že ČD jsou teprve na začátku, leč s patnáctiletým zpožděním...
"Já vítám déšť, haleluja, já vítám déšť,..."
Mikasi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 10-2006


Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 18:08:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi před dvěma týdny se tady -JH- ptal, jaká bude od nového JŘ cena za přepravu jízdního kola. V tomto ohledu ČD zarputile mlčí - v žádné tiskové zprávě se o tom pokud vím nemluvilo. Asi ví proč...
Pokud mi totiž dnes ve vlaku průvodčí nelhal, tak za zjednodušenou přepravu kola se bude platit 26 Kč. Ať to počítám, jak to počítám, tak mi to vychází jako zdražení o 30% (tedy pardon - úprava tarifu). Na druhou stranu, prý zlevní týdenní kombinovaný doklad na přepravu kola. Ten dnes stojí 200 Kč, ale kolik bude stát potom, to jsem se nedozvěděl (a ani mne to nezajímá - nemám nějak zájem trávit týden dovolené na kole ve vlacích).
Takže po loňském omezení platnosti jízdenky za kolo na jeden vlak je letos pro cyklisty připraveno další "vylepšení". Že by třeba alespoň majitelé nové čipové IN-karty mohli platit za zjednodušenou přepravu kola méně, tak to autora nových tarifů asi nenapadlo...
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 21:35:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Abych pravdu řekl, u dálkové dopravy by mi nevadilo ani razantnější zdražení (i třeba na 50 Kč), pokud by byly zajištěny větší vozy, do kterých by se všechna kola vešla. Velice nerad vzpomínám na situaci, kdy jsem se ve Světlé do R 680 s kolem nedostal. Podle vlakvedoucí už musela spoustu kol nechat v Brně (což se o prázdninách v neděli večer u vozu BDs dá čekat). Naštěstí do dalšího (R 1518 z Jihlavy) jsem se vešel a byl jsem tak doma o 2 hodiny později. Čili kdyby se za víc vybraných peněz mohly provozovat větší zavazadlové oddíly, byl bych spokojenější. Možnost rezervace místa mi moc nepomůže, když nevím (u vícedenních jízd), kdy a kam dojedu.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27596
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 21:41:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rezervace pro kolo se nenechá pořídit i na poslední chvíli? (Nevím, osobně se snažím vybírat spoje, kde ji nebudu potřebovat...)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 22:09:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po odjezdu z výchozí stanice už asi sotva . Kolo nevozím tak často, abych měl přehled o vytíženosti zavazadlových oddílů jednotlivých vlaků, navíc jsem předpokládal (zcela naivně), že ČD přizpůsobí nabídku poptávce. Podle zaměstnanců ve Světlé byl tento problém u toho vlaku každou neděli, čili nešlo o výjimečnou situaci. Příště budu vědět, že v podobné relaci bude lepší se spoléhnout na osobáky a být mile potěšen, když se náhodou vejdu do rychlíku. Anebo udělat rezervaci do několika vlaků.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3478
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 15:00:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tohle je problém každého prazdninového víkendu (+ pátků) a týká se to strašně moc vlaků .
Letos začátkem srpna sem v Galánovi vezl kola v jedničce, bo už BDs bylo totálně natřískané. Bylo to jenom díky ochotě průvodčí (vlakvedoucí ?), jinak bych s těma kolama musel jet z Přerova do Břeclavi osobákem.
ICQ: 202 888 377
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1211
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 16:10:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Garfield: Tak to jste měl štěstí. Je to už nějaký čas zpátky, co se kola nevešla už v Pardubicích a obsluha vlaku tehdá jednala se zákazníky jako s dobytkem.
ICQ -> 21 65 33 068
Mistráll
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.113.214
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 20:25:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jak se rezervace u kol provádí?Stačí telefon nebo rezervační doklad u pokladny?Ten stojí 30kč?,i s kolem nebo k tomu ještě platba za kolo u vlaku?Jednou jsem se ptal na třech místech-vlak.četa,ČDcentrum,pokladna a vždy mi řekli něco jiného!!?
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 725
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 08:45:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolik kol se vejde do BDs popř. do Ds?
Já si trochu rýpnu do kolařů. Pokud by to bylo cca 80 kol/vagón, pak to znamená, že každý cestující zabírá cca 2x tolik místa než normálně, tj. by měl platit dvojnásobné jízdné a ne nějakých 30 Kč. Já vím, že kolaři mě sežerou, ale tahat kvůli pár korunám celý vagón i s obsluhou se opravdu za tyto ceny nemůže vyplatit.
Jedná se pochopitelně o rychlíkym, jiná situace je u těch osobáků, kde si cestující hlídá kolo sám (ešusy apod.).
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 707
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 08:58:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chomutovák: Otázkou je, zda je pro dráhy a potažmo pro stát/kraj/společnost prospěšnější, aby trochu přisypal na přepravu cyklistova kola vlakem, nebo aby jel kolista i s kolem po gumových kolech ...
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 875
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 12:50:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No nevím jak je to výhodný/nevýhodný pro dopravce že má ve vlaku půl cyklistů. Pokud pojede 40 ks, z toho 20 ks cyklistů vyženu do IGK nebo cyklobusu, tak je z toho sólo šukafon zralej na náhradu antabusem.

Jinak "vstřícnost" ČD k cyklistům se třeba projevuje i neustále se rozšiřující nabídkou cyklobusů. Zdaleka na jen jako doplněk nebo přípoj k vlakům.

Kontrolní otázka: víte kolik se platí za přepravu kola v Krkobusu (limitně Harrachov - Pomezky)? A kolik by stála srovnatelná přeprava kola vlakem (Svoboda - Harrachov?)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27672
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 19:35:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nejsou čistě náhodou tyhle busy za tím účelem poměrně štědře dotovány?


Chomutovák:
V BDs už jsem jednou vezl 50 kol (v obou případech „ucelenka”, takže prostor byl využit víc než dobře), v Ds cca 80 (místo tam ještě bylo, přesnýž počet bych musel hledat).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Dalicek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 10-2005
Odesláno Čtvrtek, 23. listopadu 2006 - 09:39:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je možné si napsat cestu Praha-Odry do KMB lomeně?
Tzn. první kolonka Praha - Ostrava hl.n. odečet 356 km a druhá kolonka Ostrava hl.n. - Odry odečet 44 km..
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5567
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 23. listopadu 2006 - 10:20:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

obávám se, že 2. kolonka bude za 100km.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Dalicek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 10-2005
Odesláno Čtvrtek, 23. listopadu 2006 - 10:47:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No kdysi to tak fungovalo..jel jsem třeba Bezpráví - Praha přes Českou Třebovou..Bezpráví - Česká Třebová byl odpis cca 16 km (přesné číslo si už nepamtuju) a ČT - Praha 164 km..jde mi o to,jestli už to lomené jízdné nezrušili a jestli tam nejsou nějaké další podmínky..jako třeba jet z Ostravy do Oder nejbližším přípojným vlakem..
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1228
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 23. listopadu 2006 - 15:14:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak má postupovat cestující v případě, že si vyplní KMB a po celou dobu jeho přepravy se průvodčí nedostaví? Odepíše kilometry průvodčí při další cestě?
ICQ -> 21 65 33 068
Ondřej_pokluda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 23. listopadu 2006 - 16:55:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bureš: Ano a obvykle k tomu ještě přidá omluvu.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1262
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 23. listopadu 2006 - 18:21:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Průvodčí při další cestě -
a) zaraduje se že má kupónky navíc (to ale i když byl kolega jen líný si je slopnout a zápis vyplnil)
b) zablekotá naštvaně To zrušíme a udělat přes zápis škrt a parafu.

I to b už jsem zažil.
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1229
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 23. listopadu 2006 - 19:09:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OK, já si nebyl jistý, jestli se o odpis nemusím postarat sám třeba v pokladně po příjezdu do HK.
ICQ -> 21 65 33 068
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Čtvrtek, 23. listopadu 2006 - 19:52:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo: Odepíše se 44 km (viz bod 5 pokynů v KMB).
Borovička: c) Po přestupu: "On Vám to ještě nikdo nespočítal? Tak to zrušíme, nemají se flákat."
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 16:53:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Za kolikpak tedy nakonec se bude jezdit na jižní větvi při použití vlaku pofiderní nadkategorie SC? V ČD centru Praha-Libeň, kde jsem kupoval nový JŘ "s přílohami", mi nebyli schopni odpovědět, prý nic k tomu ještě nemají. Při zmínce o KMB také se jen mezi sebou dohadovali (v oficiálním infocentru!), jestli +200, nebo +86??? Podle tarifní tabulky v knižním JŘ jsem tedy asi pochopil, jak se věci mají, jen nějak nemůžu té lichvařině a marketingové antikoncepci ČD uvěřit.
Podivín
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.134.44.197
Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 12:52:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím diskutující odborníky! Může mi někdo prozradit jestli opravdu (případně proč) není možné vystavit zpáteční jízdenku na SC Praha-Letiště - Ostrava hl.n. a zpět? Brání tomu použití Airport Expres? Nebo bota v systému na prodej jízdenek? Nebo je to o lidech? (Ten lístek mi nedokázali vydat v Holešovicích, což je ale jedno, mě zajímá proč.)

Za info dík předem.
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 13:10:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podivín: To bude nejspíš tím, že v AE neplatí zpáteční jízdenky. Předpokládám, že "zpáteční jízdenkou SC" míníte zpáteční jízdenku + dvě místenky (jedna v každém směru).
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1304
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 28. listopadu 2006 - 19:03:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na webu ČD se konečně objevilo plné znění TR10 a SPPO platných od 10.12. Smutné ovšem je, že se tam objevili až po mém dotazu na "obálku", proč je tam ještě nemají. Z toho je jasně vidět, že ČD musí zákazníci k činnosti prostě dokopat
Kuřáci kteří nevědí co je slušnost jsou nesvéprávné a život ohrožující bytosti
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27864
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 19:38:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono zrovna tarif je jedním z dokumentů, který obvykle dopravci moc dopředu v kompletní verzi kvůli konkurenci nepouští
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 240
Registrován: 5-2006


Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 22:09:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno : A kde? Byl by odkaz? Dík
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27965
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 02. prosince 2006 - 01:35:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kupodivu na stránkách www.cd.cz v nabídce Cestování vlakem v části Čím se řídíme.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

Nevíte, do čeho jdete? Jeďte do Pelhřimova!
V sobotu 9. prosince i s doprovodným programem.


Podrobnosti zde.
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 244
Registrován: 5-2006


Odesláno Sobota, 02. prosince 2006 - 18:20:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A já hledal v odkazu ceníky
No jde to se mnou z kopce, když už se nevyznám na stránkách ČD
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 4-2004


Odesláno Sobota, 02. prosince 2006 - 18:43:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte, zda od 10.12. dojde ke zdražení už tak neskutečně drahého mezinárodního jízdného ???
D47 snad už brzy !!!!
J_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 250
Registrován: 1-2006


Odesláno Sobota, 02. prosince 2006 - 21:02:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Tarifu jsem narazil na cosi, čemu nerozumím:
CENÍK 8
CENÍK PŘIRÁŽEK A POPLATKŮ
...
B.CENÍK SMLUVNÍCH POPLATKŮ

1 Samostatné využití přepravních prostor Kč 4,-

Co to znamená?



Dík za vysvětlení.

(Příspěvek byl editován uživatelem j_k.)
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1398
Registrován: 9-2004


Odesláno Sobota, 02. prosince 2006 - 21:17:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že by perónka, vstupenka do přepravního prostoru bez platné jízdenky, pouze za účelem polibku s cestující osobou a opětného opuštění přepravního prostoru? V době vrátných na nádražích to bylo potřeba, ale chtěl bych vidět někoho, kdo si to dneska kupuje...
J_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 251
Registrován: 1-2006


Odesláno Sobota, 02. prosince 2006 - 21:23:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No podle ceny mě to taky napadlo. Ale ta definice...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28001
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 02. prosince 2006 - 21:47:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To bývala vždycky přeci vstupenka na nástupiště, ne?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

Nevíte, do čeho jdete? Jeďte do Pelhřimova!
V sobotu 9. prosince i s doprovodným programem.


Podrobnosti zde.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28002
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 02. prosince 2006 - 21:50:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to tak, v aktuálně platném je na téže pozici skutečně ještě "1 Vstupenka na nástupiště 4,- Čl. 116 SPPO".
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

Nevíte, do čeho jdete? Jeďte do Pelhřimova!
V sobotu 9. prosince i s doprovodným programem.


Podrobnosti zde.
J_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 252
Registrován: 1-2006


Odesláno Sobota, 02. prosince 2006 - 21:54:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No vida, je potěšitelné, jak se snaží ty definice upřesňovat.
Z toho mi mimochodem vyplývá, že by mohlo existovat i nějaké nesamostatné využití přepravních prostor.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28004
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 02. prosince 2006 - 22:02:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nesamostatné nejspíš znamená, že máš v úmyslu nastoupit do nějakého vlaku.
Tedy se to pravděpodobně snaží řešit situaci, kdy chceš nastoupit v obsazený stanici do vlaku a až tam si koupit jízdenku.

Lepší výklad mne zatím nenapadá...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

Nevíte, do čeho jdete? Jeďte do Pelhřimova!
V sobotu 9. prosince i s doprovodným programem.


Podrobnosti zde.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1307
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 03. prosince 2006 - 14:58:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nebo případ soukromníků, kdy si cestující (skoro) vždycky kupuje jízdenku až ve vlaku
Kuřáci kteří nevědí co je slušnost jsou nesvéprávné a život ohrožující bytosti
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28040
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 03. prosince 2006 - 15:02:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vždycky nutně ne - i k vybraným soukromníkům si lze koupit lístek u ČD
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

Nevíte, do čeho jdete? Jeďte do Pelhřimova!
V sobotu 9. prosince i s doprovodným programem.


Podrobnosti zde.
J_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 254
Registrován: 1-2006


Odesláno Neděle, 03. prosince 2006 - 15:10:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže když budu chtít na poslední chvíli doběhnout rychlík ČD a s přirážkou si koupit lístek až ve vlaku, tak bych se měl ještě stavit u pokladny pro doklad opravňující mě k samostatnému využití přepravních prostor za 4 kačky?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28042
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 03. prosince 2006 - 15:22:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tys to právě vůbec nepochopil - v tom případě nic takového (nově ani de jure) potřebovat nebudeš, protože využiješ přepravní prostory nesamostatně
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

Nevíte, do čeho jdete? Jeďte do Pelhřimova!
V sobotu 9. prosince i s doprovodným programem.


Podrobnosti zde.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28043
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 03. prosince 2006 - 15:25:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale kdyby Tě někdo v takovém případě doprovázel (a tím vlakem nejel), tak by si asi pro peronku zajít měl :-)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

Nevíte, do čeho jdete? Jeďte do Pelhřimova!
V sobotu 9. prosince i s doprovodným programem.


Podrobnosti zde.
J_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 255
Registrován: 1-2006


Odesláno Neděle, 03. prosince 2006 - 16:29:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, asi jsem opravdu mimořádně natvrdlej
Čili když mě v přepravních prostorách načapají bez jízdenky/Dokladu, mám tvrdit, že prostory využívám nesamostatně? :-)
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1308
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 03. prosince 2006 - 16:35:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: Proto jsem tam taky napsal to slovíčko "skoro".
J_k: Přesně tak.
Co by mě ale zajímalo víc je, jak mě zaměstnanci ČD budou dokazovat, že prostory nádraží využívám samostatně
Kuřáci kteří nevědí co je slušnost jsou nesvéprávné a život ohrožující bytosti
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5645
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 13:42:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no ale kdyby mu ten rychlík ujel, tak by peronku potřeboval
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 333
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 12:06:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem si přečetl novou TR10, co visí na www.cd.cz. Všeobecně se nadávalo, že jízdné pro lidi do 26 let zdraží (zdražení jízdenek na JP, úprava JP-léto), ale zjistil jsem, že pro mě to bude znamenat citelné zlevnění :

Cena In-Junior: 700Kč -> 600Kč
Čtvrtletní síťová: stále 4000Kč
Místenka do SC: 200Kč -> 86Kč
A ten nejsladší bonbónek: K síťové čtvrtletní na ISIC stačí jako doplatek do 1. třídy rozdíl Z 2. - Z 1. (dnes JP 2. - Z 1.)

Jen nevím, jestli to poslední není nějaký překlep, který někdo brzy opraví .

Ale jinak: ČD, děkuji
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28190
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 01:45:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si na nový tarif taky vcelku nestěžuji. Lepší by to mohlo být vždycky (a hlavně horší :-O).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

Nevíte, do čeho jdete? Jeďte do Pelhřimova!
V sobotu 9. prosince i s doprovodným programem.


Podrobnosti zde.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28193
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 02:13:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavá je i následující poznámka u cen:íku pro čtyřnohé mazlíčky:

Při jízdě nad 160 km u jednosměrné jízdy a 80 km u zpáteční jízdy si cestující zakoupí síťový dvoudenní přepravní doklad pro psa.

To také nebývalo... :-)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

Nevíte, do čeho jdete? Jeďte do Pelhřimova!
V sobotu 9. prosince i s doprovodným programem.


Podrobnosti zde.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1318
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 17:10:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hrubyv: A ten nejsladší bonbónek: K síťové čtvrtletní na ISIC stačí jako doplatek do 1. třídy rozdíl Z 2. - Z 1. (dnes JP 2. - Z 1.)
Pokud vím, tak tohle už kdysi bylo. Myslím že to změnili loni. Asi měli moc stížností a tak se vrátili k původnímu stavu. Škoda však, že se to týká jen ISIC, z jejichž ceny ČD nemají ani halíř, zatímco ti co dali 600 Kč za In-junior si budou muset dál doplácet JP 2. - Z 1.
Kuřáci kteří nevědí co je slušnost jsou nesvéprávné a život ohrožující bytosti
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28215
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 09. prosince 2006 - 03:05:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, mají přeci nárok na jízdné JP, tak ho přeci musí uplatnit, ne?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

Nevíte, do čeho jdete? Jeďte do Pelhřimova!
V sobotu 9. prosince i s doprovodným programem.


Podrobnosti zde.
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 334
Registrován: 6-2005


Odesláno Sobota, 09. prosince 2006 - 11:36:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno: Bylo by zajímavé zjistit, kolik lidí má ISIC a kolik In-Junior. Vzhledem k tomu, že většina VŠ dnes používá ISIC jako školní průkazku, tak bych řekl, že to o dost převažuje. Já už spoustu let mám současně ISIC i JP, takže to můžu vesele střídat.

Bohužel mi nedávno kamarádka říkala, že se v pokladně ptala, jestli mají ČD nějakou slevu na ISIC a dozvěděla se, že ne
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3576
Registrován: 10-2004


Odesláno Sobota, 09. prosince 2006 - 12:54:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Našel sem jednu zajímavost:
Týdenní síťovka 15+ stojí 810 Kč, když máte In-junior, tak 590 Kč.
Když budu mít slevu Léto -26, tak už si nemůžu koupit síťovku za těch 590 Kč? Pokud se nepletu, tak v GVD 05/06 to ještě šlo (Junior pas vs. Junior pas léto)
ICQ: 202 888 377

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace