K-report
 

Archiv do 09.prosince 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Osobní vozy » Staré archivy » Archiv do 09.prosince 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 868
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 15:10:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na Želpage jsou fotky WLABmz ČD. Má zajímavé podvozky, ty jsou nějaké nejnovější konstrukce?

Mě osobně přijde že celá konstrukce vozů WLABmz je uplně o něčem jiném než vozy Ampz a Bmz z SKV. Měl jsem možnost vidět ty vozy spojené z venčí a ten rozdíl je dost velkej, je to jako dvě generace vozů.

Co se týče podvozků tak je použito vzduchové vypružení a jsou dost velká podobnost/ příbuznost s podvozky které jsou používané u vložných vozů řady SBB RaBe 514 pro S-bahn Zurich. Rozdíl bude ve způsobu uchycení podvozku k vozové skříni. U S-bahnu je řešeno pomocí plotny která je součástí podvozku a je položena na vzduchových měchách a k samotnémů rámu je ještě prichycena podélníma a příčníma tulumíčema. Podvozek se pak k vozové skříni uchycuje pomocí dvou čepů na každé straně plotny a přišroubovánim pomocí šroubů ( 2x M36 a 4x M24). V samotném hlavnim rámu skříně jsou příslušné otvory se závitem nebo pouzdrem na daný čep.

U vozu WLABmz je určitě schodný/podobný rám podvozku, vzduchové podélné tlumiče a pravděpodobně samotné vzduchové měchy vypružení jsou ale připevněny přímo na vozovou skříň. Ale největší pravděpodobný rozdíl proti S-bahnu je absebce příčných tlumičů které nahrazuje pravděpodobně otočný čep ve středu skříně nad podvozkem, konstrukce samotného rámu podvozku s tim i počítá. Sanotný podvozek pak bude nejspíš pojištěn podložkou která bude přitahnuta do čepu šroubem, tedy něco podobného jako je u vozů Ampz nebo Bmz.

Pro ty co to čtou berte tenhle popis s určitou rezervou. Je to spíše moje logické odvození na základě zkušeností vázání vozů Ampz/ Bmz a také i S-Bahn Zurich.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 718
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 10:13:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím!
Je pravdou, že za tmavozelený lak většiny osobních vozů ČSD může "studená válka"?
Četl jsem, že tuhle barvu zvolili komanči proto, aby souprava vlaku byla málo nápadná...něco jako maskování. Lokomotiva se měla v případě nebezpečí odpojit a tudíž by "západní imperialisti" provedli nálet jen na mašinu.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1264
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 11:27:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To by ovšem ty mašiny musely naopak lakovat nějakou nápadnější barvou než černou. A také mi v té studené válce připadá cenější zničit nepříteli černou mašinu než zelený vagón.
Martyni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 11:32:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímalo by mě proč se nezaturnusovalo všech 12 nových lůžek a nenechali se dvě zálohy wlabmee (podle nynějšího plánu jsou zálohy 2*wlabmz a 1*wlabmee). U tak malého počtu jako je dvanáct mi přijde nepochopitelné nechat dvě stát v depu. Myslím, že s wlabmee v německu tak velký problém nemají, když tam jezdil minulý rok, aby je tam v případě delší nechopnosti jednoho z wlabmz poslali a co se týče údržby, tak každý vůz stojí každý druhý den cca 12 hodin v Praze v depu, takže o nějakém nestihnutí klasické údžby a čištění nemůže být řeč.
Ufo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 11-2004
Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 15:11:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milanm: Tmavo zelene vozne mali aj DB, SNCF, OBB, SBB atd. Dokonca aj masiny mali vacsinou tmavozelene.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2100
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 15:21:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martyni:
Jenže ony ty WLABmee budou nejspíš stát i tak (bo jsou velmi poruchové a některé díly už odcházejí) a náhrada v podobě WLAB (nafta, příp. uhlí) by se Němcům na EN moc nelíbila.
I když... při troše operativnosti by to také bylo možné. Když může být oběh i pro 812...
Není týden ten, kdy nepotkáš blbce každý den.
Martyni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 15:54:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No i kdyby z těch 9 WLABmee 2 nejeli, tak dva by mohli být jako záloha za WLABmz a třeba do Zvolena by místo WLABmee přežili v době krize WLAB. Kam by se WLAB asi podívat už neměli je Wiesbaden, Munchen, Dresden, Dortmund, Budapest a Wien a to je 14 lůžek, takže 12 WLABmz a 2 WLABmee a ty by se určitě v provozu udrželi a zbylé WLABmee by na Slovensko jezdily podle aktuální situace. Nemůžu si pomoct ale přijde mi to jako mrhání takto kvalitních vozů. I když to možná souvisí s tím hraničním termínem dodání a možná se zanedlouho třeba na Galileovi objeví.

(Příspěvek byl editován uživatelem Martyni.)
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2984
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 16:35:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No a také to může souviset s tím, že v období zvýšené poptávky jezdí posilové vozy, proto jsou ty dva coby rezerva.
"Já vítám déšť, haleluja, já vítám déšť,..."
Martyni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 17:07:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To já všechno chápu, jde mi o to, že když budou WLABmz a WLABmee jezdit jak mají, tak budou prostě dva WLABmz stát v ONJ a vyjedou párkrát za měsíc maximálně jako posila... myslím, že posilové vozy bývají spíše provizorní a ne nejmodernější vozy parku čd za 120 miliónů. Jak jsem psal výše, nechat zaturnusovat 12 WLABmz a 8 WLABmee a v případě poruchy některého WLABmz nebo WLABmee nebo jak píšete v případě nutné posily na "prestižní" spoje na západ, stáhnout vozy z "méně" prestižních spojů (Praha-Zvolen a Praha-Bánská Bystrica) a nasadit je na tyto spoje a na to Slovensko pojede hold jen WLAB. Vždy jeden vůz z každého páru tráví celý den v Praze na ONJ, takže asbsolutně nevidím problém. Každopádně by byly vozy lépe využity v "poruchovém" i "normálním" stavu a byla by změna jen ta, že by zálohy za WLABmz jezdily a stáhly by se až v případě potřeby a nečekali by na to na ONJ.
Nebo jestli se mýlím, tak mě opravte...
Kubze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 19:29:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže,

Kde jste vzal tu cenu ? Dle tiskové zprávy ČD byl celý kontrakt za cca 740 mil. Kč, což mi vychází na necelých 62 mil. Kč na vůz.

Je pravda, že všechny vozy WLABmee momentálně prošly (procházejí) opravami v MOVO Plzeň. Po návratu z Plzně se vozy docela rozjezdily a CZE zatím drží. Jak dlouho ale vydrží, to nikdo neví. Bohužel dosavadní zkušenosti s touto řadou jsou nemilé.
Navíc s těmito vozy se počítá jako záložní za WLABmz. Snad si opravdu nemyslíte, že když přijde nový vůz, hned funguje. I když vůz stojí podle vás 12 hodin v depu, závažnější opravy se nestíhají. To opravdu stihnete vůz jenom umýt, vyměnit nějakou zářivku a stáhnout si data do notebooku. Když vám ale třeba vypadne CZE, budete muset chvilku počkat, než se na něho někdo přijde podivat. Taky vám vůz může přijít obutý, vodní hospodářství není sranda ...
WRmz se rozjížděly myslím dva roky, Ampz rok, WLABmee dodnes ne :-)

Dále, WLABmz tu nejsou. Kdy přijdou nikdo neví (momentálně se nejčastěji skloňuje 7. či 8.12.) stejně tak nikdo neodhaduje počet. Celá dodávka ale rozhodně nepřijde. Na to, že jich k 9.12. potřebujeme minimálně 8 provozuschopných je docela klid.

Podle mě mít 2 vozy záložní je tak akorát. Ono je potom krása když někdo zaturnusuje 8 temelínů - němci + Wien, ale na Vídni jezdí celý tento GVD za temelín WLAB. Do plánů si můžete napsat co chcete, ale aby tomu provozní stav odpovídal !!!
Martyni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 20:35:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dva WLABmz stát v ONJ a vyjedou párkrát za měsíc maximálně jako posila... myslím, že posilové vozy bývají spíše provizorní a ne nejmodernější vozy parku čd za 120 miliónů

dva WLABmz za 120 milionů = 1 WLABmz za 60 milionů.
Jasně, já nic nenamítám. Nějak trochu sem si myslel, že to může být z důvodu času dodávky těchto vozů. Jen sem chtěl vědět jestli je to z tohoto důvodu, nebo jestli je tam nějaký jiný důvod. Třeba nějaká vyhláška, že musí určité procento vozů stát v depu jako náhrada a nesmí vyjet nebo tak podobně.
Říkám znova, že chápu vše co je potřeba dělat po příjezdu na ONJ a chápu je vozy je potřeba udržovat ale asi jste nepochopil mě jak jsem to myslel.
90 procent lůžkových vozů začíná nebo končí v Praze, takže vždy jedna souprava přijede ráno na ONJ a vyráží až večer. Tudíž už dopoledne vím, že třeba na jednom voze je závažnější chyba, kterou se nepodaří do večera odstranit, tak mám přece do včera čas tento vůz nahradit jiným. Řekněme tato situace: Jezdí 12 WLABmz, 8 WLABmee a zbytek jsou WLAB. Takže ráno nám přijede do ONJ 6 WLABmz, 4 WLABmee. Jeden WLABmz na spoji z Frankfurtu potřebuje delší opravu, tak vezmu jeden WLABmz z méně důležitého spoje, třeba z Pannonie a na Pannonii dám WLABmee ze spoje ze Zvolena a do Zvolena pojede WLAB. V čem je problém? Proč to nejde řešit takhle? Mám přece celý den na to se rozhodnou kam pošlu jaký vůz a čím nahradím jiný vůz.
Kubze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 21:20:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To máte pravdu. Dokonce se to takhle už delší dobu díky temelínům provozuje.
Akorát je tu podmínka, že tyto vozy musí být v provozuschopném stavu.
Zakopaný pes je si myslím v tom, že nasazení WLABmz na spoje do němec má být garantováno (De Lux oddíly, sprchy, vůz standard DB ...). Proto si asi plánovači nechali "zadní vrátka" v podobě dvojité zálohy těchto vozů.
Mahel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 303
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 28. listopadu 2006 - 07:34:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milanm: tmavozelený nátěr vozů byl jako prakticky jednotný (s výjimkou některých typů vozů s peřejkovým obložením, některých speciálních vozů apod.) u nás zaveden už někdy na sklonku 19. století. Tehdy ještě komunisti u nás nebyli - že by se to snad dalo přisoudit soc. demokratům? Ale nepředpokládám, že by to s politikou mělo něco společného, spíše šlo o kompromis ve vztahu přijatelný vzhled i po delší době provozu versus udržovací náklady.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2101
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 28. listopadu 2006 - 15:45:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martyni, Kubze:
Dokonce se to takhle už delší dobu díky temelínům provozuje. Jj. všiml jsem si.

Co se mi doneslo, tak budou oběhy zvolenského lůžka provázány s kurzem Bystrica-Cheb a obdobně i vídeňské. Takže tu také může vyvstat ten problém, že když nasadíte na Zvolen zrovna volné WLABmee, tak se Vám vrátí za 5 dnů a když ho bude potřeba jinde, bude prostě někde v Chebu, v Bystrici apod. Osoně předpokládám, že na Slovensko se WLABmee moc často nepodívá.
Není týden ten, kdy nepotkáš blbce každý den.
Kubze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 07:39:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak tak. Kombinace těchto oběhů (Praha - Zvolen/B.Bystrica - Cheb - B.Bystrica/Zvolen - Praha a Praha - Wien - Dresden - Wien - Praha) je pro tyto vozy vražedná.
Navíc jich není provozních více než 5. Teď někdy se po požáru podvozku od DB vrací tušim 003. Jiný temelín včera ráno ale opět vyřazen v Norimberku ...
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.27.169
Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 11:48:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co těm vozům pořád je? Vagón přeci není tak složitej jako lokomotiva u které se to dá omluvit když je po reko. To ty závady neumí po takové době nikdo vychytat?
Kubze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 16:27:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Problémy s CZE (vypadává, nesepne po připojení na VN, atd.).
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.27.169
Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 22:19:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Kubze: Dík jen nevím co je to to CZE? A to jedna taková chyba nejde odstranit?
Martineczek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 01:09:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

CZE - centrální zdroj energie - slouží k tomu, aby při odpojení lokomotivy nezhasla světla, nevypadla klima a pod. Nejlepší oprava? Nahrazení stávajícího zrdoje již odzkoušeným typem...
Mahel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 304
Registrován: 6-2004
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 07:34:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trochu si dovolím opravit: k tomu, aby ve voze nezhasla světla a nepřestala fungovat některá zařízení (např. protismyky), slouží akumulátorová baterie, dobíjená z CZE (elektreonický měnič, napájený vysokým napětím z lokomotivy). CZE jen nahrazuje klasické dobíjení baterie z dynama či alternátoru. Topení nebo klimatizace mají z důvodu velkého příkonu hlavní agregát napájený přímo z vysokého napětí, takže pokud se odpojí jeho přívod ("stahovačka", odpojení lokomotivy při výměně apod.), tato zařízení už z principu nemohou fungovat, může nanejvýš chvíli běžet ventilátor pro rozvod vzduchu...
Redheat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 3-2006
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 09:47:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

První WLABmz ze Slovinska k nám na tbz příští týden.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2109
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 10:08:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na IC 143 jel včera Bmz (ÖBB) číslo 000!
Není týden ten, kdy nepotkáš blbce každý den.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27871
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 10:30:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě větší šrot, než jsme čekali :-O
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 10:33:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díval jsem se tady na K-reportu na tu reportáž o nových vozech se Siemensu ve Zličíně. Sedačky v Bmz, ale i v Ampz dost výrazně připomínají ty, co jsou použité v Pendolinech (český design).

Myslím, že nebudou tak pohodlná, jako u první série. A navíc asi nepůjdou sklopit tak, aby z toho vzniklo "letiště". Což bude pro pozdní večerní cesty dost velký handicap. Mimochodem 1.série Bmz je velmi vhodná pro nadržené párečky...jde to tam přímo báječně
http://rail2005.euweb.cz poslední aktualizace: 16.11.2006 - Francie, reportáž z trati Béziers - Neussargues "Ligne des Causses"
Martineczek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 11:13:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, sedadla dodává společnost BORCAD. Tato společnost však také dodala sedadla pro první sérii vozů Bmz a pro některé vozy Ampz (po zkrachovalém předchozím dodavateli)
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1159
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 15:25:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rail2005: Tuším ovšem, že je to považováno za porušení přepravních podmínek ...
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.27.169
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 21:21:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Martineczek,Mahel:Dík
Avantime
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.211.47.133
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 22:13:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes na R612 Jan Palach řazen vůz Bdmpee.
Citátor Předpisový
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 09:19:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Rail2005:

No, ty sedáky v těch nových Bmz, Ampz na mne působí dost laciným a málo vkusným dojmem, bohužel se zde projevuje typická slabina BORCADu, kterou jsou područky, alias loketní opěrky.

Je škoda - hlavně pro BORCAD - že tomu nevěnují dostatečnou pozornost, ony totiž jaksi nejsou - pouze na fyzické doplnění sedáku "něčím" navíc...

Toť můj názor na věc..
Valach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1006
Registrován: 4-2004


Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 12:15:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V hale ONJ na revizích jsou dnes dva nově nalakované vozy ČSD.1*A,1*B - normální klasika,akorát že mají tmavězelený lak ala pardubické Bt-k.Domovské depo Praha.Celkem zajímavé.
Můžeme o tom vést spory,můžeme s tím nesouhlasit,ale to je tak asi vše,co se proti tomu dá dělat.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3531
Registrován: 10-2004


Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 14:29:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Valach:
Ty vozy ale, předpokládám, nejsou pro obyčejné ježdění na rychlících nebo snad jo?
ICQ: 202 888 377
Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 17:38:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes na R 206 - zahlédnuto v Praze na Hlavním nádraží - byl řazen vůz Bmee, ale s indexem!

51 54 21-70 073-0 Bmee248

Podle http://zeleznice.e-metro.cz/rady/rada_b_nov.htm se jedná o kód řady v KOV.

Jaký je skutečný význam?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27944
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 17:40:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To už jsem viděl i u budějckého vozu (tedy ex Amee)...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

Nevíte, do čeho jdete? Jeďte do Pelhřimova!
V sobotu 9. prosince i s doprovodným programem.


Podrobnosti zde.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3541
Registrován: 10-2004


Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 18:00:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechcete si někdo koupit osobní vůz?
ICQ: 202 888 377
Caf_c3k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 19:00:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tady jsou fotky těch celozelenych B a A.Co o nich psal Valach.Z venku vypadaj fakt krásně.
 
 
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 532
Registrován: 5-2005


Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 20:07:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To sa asi lakernici vrátili o niekoľko rokov späať, nie? Alebo je to v ČR bežný náter?
ICQ 199-295-438
e-mail: peto5220@zoznam.sk
Moja stránka: http://www.bus5220.wbs.cz/
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 260
Registrován: 5-2006


Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 21:19:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě větší šrot, než jsme čekali
Já zas nedávno jel EC 74 v Bmz ÖBB. Sice to nebylo zrovna 000, okna to mělo stahovací, ale hlavně poté, co se se mnou utrhlo jedno sedadlo se za ním objevila přímo praletá špína a neutěšený bordel. Ikdyž přes to všechno to byl nejlepší vůz v soupravě :-)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27961
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 02. prosince 2006 - 01:05:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Občas i WC stojí za to. :-( Ale souhlasím, že i tak to často bývá nejlepší vůz soupravy :-(, rakouské Bmz jsou opravdu vyvedené vozy.
Jsem zvědav, jaké šunky se budou posílat na spěšňáku do Budějc... Prý to mají být nějaký lepší. :-)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

Nevíte, do čeho jdete? Jeďte do Pelhřimova!
V sobotu 9. prosince i s doprovodným programem.


Podrobnosti zde.
Ec166
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 10-2006
Odesláno Sobota, 02. prosince 2006 - 13:31:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rakouské Bmz 000 jsem viděl minulý čtvrtek na IC 143 ODRA do Žiliny a bl řazen na konci
Jpnk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 399
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 20:00:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zítra 05.012.2006 proběhne návoz nových vozů Ampz a Bmz na ZZO Cerhenice za účelem ověřovacího provozu vozů.Návoz 1.část vozů 9Ampz+1Bmz z Tyniště nad Orlicí(vlečka AČR) odj cca 11:55 - Choceň odj 12:15 - Velim 13:45 lok ř 130 pokračuje solo do Prahy Vršovic kde čeká na 2.část vozů(7Bmz) ze Zličnína Rn 55441(odj cca 11:00)z Vršovic cca 16:00.
http://www.darujkrev.cz/
Tomislav Stokurev
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.168.254
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 17:37:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jpnk: potvrzuji, v cca 12:10 souprava spatřena z v Chocni. Lokomotiva však 163.0??.
Ládik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 11-2006


Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 17:45:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

třebovská 163 065
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 272
Registrován: 5-2006


Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 20:19:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nevíte kolik se vůbec stihne do víkendu těch vozů připravit do provozu, aby byla dodržována plánovaná řazení? Myslím Ampz,Bmz, ale hlavně WLABmz, které by se na EN asi těžko uhlákama nahrazovaly.
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 259
Registrován: 5-2006


Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 22:33:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já doufám, že plánovaná řazení budou platit, protože se mi fakt líbí Apee na "Slovanu" a na ostatních rychlících z Prahy na Vysočinu jsou plánované vozy Aee. Těším se na svezení hlavně proto, že poslední dobou se u těchto vlaků místo Aee objevovaly někdy katastrofální Ačka.
Kubze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 06. prosince 2006 - 01:49:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak ohledně WLABmz je zatím rozhodnuto. Momentálně jsou v ČR minimálně dva (na vlastní oči), dnes v noci by měly přibýt další tři a hned se přesouvají na okruh na TBZ.
Kupodivu se EN nahrazovat může. Nesmí se nahrazovat CNL a DB AZ. Takže ze začátku do Wiesbadenu WLABmee, Mnichov 100% WLABmz a Dortmund snad také.
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 273
Registrován: 5-2006


Odesláno Středa, 06. prosince 2006 - 13:43:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Richard: Budete se možná divit, ale mnohdy je mi sympatičtější neindexové A než Aee RIC. Proč? Opěrky hlavy, měkčí sedadla, příčky s imitací dřeva. Zvlášť pokud jsou tato sedadla nově potažena, vybral bych spíš toto A než Aee RIC160.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2126
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 06. prosince 2006 - 18:08:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Livingproof:
Je pravda, že některé A obyč. nevypadají zle. Ovšem zrovna na výkonech na Brno bych se humusům nedivil. Ve stejných obězích s R přes Vysočinu figuruje i Krakonoš a tam nebyl problém zavadit o A150, což už je solidní humus. Koberec nebo záclonky se už v takových vozech moc často nevidí. Ve vozech Aee/Apee, jakožto vozech na EC/IC především postrádám zásuvku (tedy jsem alespoň slyšel, že tam není, jedničkou běžně nejezdím).
Není týden ten, kdy nepotkáš blbce každý den.
Nick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 06. prosince 2006 - 18:37:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes bylo na okruhu minimalne 5 WLABmz, zkousky mely absolvovat rano, kolem 14. hodiny krouzilo s taurusem 5 Ampz, za 124.601 stalo 7 Bmz a dale odstavene 4 vozy bud Ampz, nebo Bmz - kdybych vedel, ze to nekoho bude zajimat, dosel bych se podivat bliz
Vytny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 7-2006


Odesláno Středa, 06. prosince 2006 - 18:42:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není Aee152 to samé jako Aee145 akorát to nemá kilmošku, tudíž neRIC??
Redheat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 3-2006
Odesláno Středa, 06. prosince 2006 - 19:47:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na okruhu dnes mělo být 5xWLABmz, 9xAmpz a 7xBmz, poté vše na ONJ s výjimkou Bmz. Ty mají kroužit i zítra.
Jpnk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 401
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 06. prosince 2006 - 19:55:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Redheat Nemá být Bmz 8? 7 jich mělo přijet přímo ze Zličína a 1 z Týniště spolu s 9Ampz.
http://www.darujkrev.cz/
michawel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.70.154.18
Odesláno Středa, 06. prosince 2006 - 20:22:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aee a Apee zrovna zasuvky maji. Aee152 a Aee145 uz ne. Ampz taky ne, MAV Avpz, Amz taky ne, DB Apmz, Avmz a Oebb Apmz, ABmz ANO
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2130
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 06. prosince 2006 - 21:33:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

michawel:
Díky.

ad Ampz, Bmz:
Kdy se budou dodávat do starší série ty zásuvky?
Není týden ten, kdy nepotkáš blbce každý den.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3026
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 06. prosince 2006 - 22:19:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Ampz, Bmz:
Kdy se budou dodávat do starší série ty zásuvky?


Snad brzy, při větších opravách, na které jsou již mnohé docela zralé...
Jsem Helenkofil a nestydím se za to!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28186
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 00:13:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A150, což už je solidní humus

Je to taky kousek od kousku.
Do Ústí právě putuje na závěsu R 646 budějcký (již býv.) A150 077 - u toho lze říci, že větší humus se jen tak nevidí, ten tam snad najde využití tak leda v kopřivách, na nic jinýho dobrej není.
(Pominu možnost, že před odjezdem ho někdo opravil.)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

Nevíte, do čeho jdete? Jeďte do Pelhřimova!
V sobotu 9. prosince i s doprovodným programem.


Podrobnosti zde.
Javy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 529
Registrován: 9-2003


Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 18:22:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

My ho Martine dáme do pořádku, jako všechny vraky co k nám choděj
Kubze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 21:03:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes odpoledne se na ONJ předávaly Ampz, Bmz a 5x WLABmz (čísel 001 - 005).

WLABmz předány úspěšně a pokud se nevyskytne nějaký velký problém, budou zítra dva nasazeny na R 352 - jeden do Frankfurtu a jeden do Mnichova.
Takže kdo si je chce "live" prohlédnout, má zítra možnost.

Co se týče reklamních polepů UNESCO na WLABmz tak:
001 - Praha
002 - Brno, vila Tugendhat
003 - Holašovice
004 - Lednice - Valtice
005 - Kroměříž


 
 
 
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3034
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 23:22:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes odpoledne se na ONJ předávaly Ampz, Bmz

Takže Ampz a Bmz jsou převzaty všechny?
Jsem Helenkofil a nestydím se za to!
Kubze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 23:45:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To netuším. Ale byly tam všechny. Já se motal jen kolem lůžek.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28210
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 09. prosince 2006 - 02:27:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Javy:
Poslední pokusy ho nasadit na vlak byly prováděny, když se začínalo ochlazovat (naštěstí jen na osobáky, i když z nouze byl jednou tenhle skvost nasazen i na Budvar, kde se stak nejhorším vozem soupravy). Vůz netopil, posléze po zastavení ani nesvítil. Dále chyběly veškeré záclonky, koberce, potahy na opěrkách a místy už i lino. Některá sedadla nedrží a po dosednutí se rozpadají, v některých kupé chyběly opěrky. Některá okna se za jídzy samovolně otevírají (navíc často mají snahy ze sebe dělat akvárko). WC už jsem fční neviděl hodně dlouho, ale i přes naplnění vodou buď protékalo, nebo neteklo vůbec. Podvozek nechci soudit, ale ozývaly se od něj příšerné zvuky, navíc vůz mizerně brzdil (nicméně ne nejhůř, k obutí v osobákové soupravě 210+A150 to stačilo). Když jsem ho viděl naposledy s lidma, tak mu snad dokonce chyběla jedna z brzdových hadic. Revize by měl mít z letošního února.
To je stručný pokus o popis, třeba to nebude tak zlé. :-)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

Nevíte, do čeho jdete? Jeďte do Pelhřimova!
V sobotu 9. prosince i s doprovodným programem.


Podrobnosti zde.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace