K-report
 

Archiv do 19.listopadu 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » GVD připravovaný » Staré archivy » Archiv do 19.listopadu 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2932
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 14. listopadu 2006 - 13:07:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S taktem je to jako s ohněm - je to dobrý sluha, ale špatný pán. Na tratích se silnějšími přepravními proudy, kde jezdí jeden vlak za druhým (tj. ve špičce nejm. po půl hodině) je takt dobrá věc, ale na méně vytížených místech, kde skutečně jde zejména o svoz dětí do školy a dělníků do jedné fabriky, je lepší řídit se podle konkrétních potřeb konkrétní situace a ne bezhlavě aplikovat takt.
A ještě k té Opavě. Ponecháme-li stranou hodinový interval jako takový, tak proč jsou dojezdy do Ostravy v té době, v jaké jsou? Kdyby byly trochu jindy, možná že by tato diskuze ani nevznikla.
"Já vítám déšť, haleluja, já vítám déšť,..."
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 720
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 14. listopadu 2006 - 15:07:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bručoun: Já nemyslel, že by někdo jel ještě 55 minut po Ostravě. Ale většina pracujících od 6 už musí být na pracovišti v určitém předstihu a přebírat. Např. ve Škodovce přebírají tuším už v X:50 (X = 5, 13, 21), prakticky je tak pracovní doba 5:50-13:50. Ale já naštěstí v noci pracovat nemusím a pracovní dobu mám +- volnou, takže nemohu přesně soudit.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27426
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 14. listopadu 2006 - 15:08:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

když to grafistům nevychází časově tak nechají prohulit ten vlak i kdyby byl plný peron lidí

A proč se tedy např. v Lochovicích „projíždí”, ač tam vlak stejně zastaví kvůli křižování a ty „davy” by tam býti mohly? :-O

Ta teorie má trhlinu...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Úterý, 14. listopadu 2006 - 15:32:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chomutovák: "většina pracujících od 6 už musí být na pracovišti v určitém předstihu a přebírat"

Nevím jestli většina, ale něco takového jsem taky slyšel. Proto jsem taky napsal cca 5:20, jinak bych napsal 5:30.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2047
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 14. listopadu 2006 - 15:43:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Glex:
Vaše teorie má dvě trhliny:
a) Zdaleka bych se neodvažoval tvrdit, že EC/IC jezdí jen "snobi" a všichni studenti, lyžaři, rodiny,... čekají poslušně na řychlík a po komfortu netouží. Asi jset už dlouho žádným EC/IC nejel. Třeba takhle v neděli.
b) Nevím, resp. vím, proč pořád cpete k ČT i Poličku. Mmch já jsem ve svém součtu Ramzovou, Branou a DOKONCE ani Jeseník nepočítal! Víme? Ten navíc nemám jinou možnost, narozdíl od Náchoda, ad., odkud to může vyjít klidně rychleji přes Pce...
Není týden ten, kdy nepotkáš blbce každý den.
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 15. listopadu 2006 - 06:45:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad.IC/EC - opravdu v ní nejezdí jenom snobi a jim podobní. Já jsem se nedávno rozhodl cestovat EC z Třebové do Prahy a to dokonce 1.třídou, vlastnící pouze Zajíce. Na cestu jsem přibalil pejska, se kterým jsem předtím probrázdil Moravský kras ve slušně děštivém počasí. Proto jsem si vychutnával údiv mých spolucestujících v Apeer, když jsem přistoupil se psem a oba jsem opravdu nebyli ze škatulky.
Mám lehce nadprůměrný výdělek a ke snobovi mi chybí více majetku a více sobectví a sebestřednosti.
Mimochodem, v Apeeru byly všechny dvojky i čtyřky aspoň jedním člověkem obsazeny, takže hádejte ke komu jsme si přisedli, ano k člověku v modré uniformě, když to má zadarmo, tak ať si laskavě uklidí tašku, bundu, svačinu ze tří sedadel okolo...
Shrnuto, za pohodlí si rád klidně připlatím a nejsem podle pozorování projíždějích vozů 2.třídy EC (jelo se i na stojáka) tak nejsem sám. Hodně studentů, rodin.
Fakt je že 1.třída byla plná notebooků, pernametně volajících veleledůležitých lidí a nádražáků...
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Wien
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 15. listopadu 2006 - 14:19:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

GVD 2006/2007 již v prodeji na Masarykově nádraží v kiosku antikvariátu - za pokladnami.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1241
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 15. listopadu 2006 - 14:38:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo ale to nejsou České dráhy, pro které stále platí depeše: Všem, všem všem - Okamžitě zakazuji prodej KJŘ....blablabla...

Až soukromníci jízdní řády vyprodají, pokusí se pokladny a ČD centra prodat zbytek .-) Toť prozíravá obchodní politika Českých drah.
(Zrovna jsem si nakoupil)
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2054
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 15. listopadu 2006 - 18:55:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám, kolik jsem tu udělal v posledním příspěvku překlepů. Jdu se stydět.
Není týden ten, kdy nepotkáš blbce každý den.
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 3-2006
Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 17:10:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že by naše vášnivá diskuze tak náhle utichla?
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 649
Registrován: 7-2004


Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 18:28:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

prodej jř byl údajně zastaven z důvodu zjištěných chyb při tisku (chyběly některé stránky,byly posunuty tabulky,že byla jen půlka apod.)
Šari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 389
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 18:56:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

753 006 - taky sem totok slyšel.
--> ŠOTING 4EVER !!! <--

810 The best of motorové vozy
14Tr The best of trolejbusy

E - mail: ckd.zlin@seznam.cz

Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 294
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 18:56:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

753006: Aha, tak konečně mi někdo dal aspoň nějaké zdůvodnění. Od zaměstnanců ČD jsem se zatím dozvěděl jen kupu irelevantních hlášek typu: "dyť vám přece musí stačit znát jízdní řád pár dní dopředu, ne?".
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 525
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 19:04:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotaz, na žákovské jízdné např. Ostrava-Praha musím jet pouze nejkratší cestou přes Olomouc a Pardubice, nebo mohu (hypoteticky) jet přes Brno? Na žákovském jízdném není uvedeno "přes", nebo je to ošetřeno, že musím jet nejkratší možnou trasou?
Ostrava - Karolina; budoucí nová ostravská čtvrť.
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 196
Registrován: 5-2006


Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 19:26:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na první pohled vypadá JŘ v pořádku, stránky jsou taky všechny, tabulky jsou taky všechny a na první pohled v pořádku. Takže asi výmluva, nebo ne
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 19:37:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cenový věstník MF 17/2005: Žákovské jízdné platí ... směrem nejkratším nebo časově nejvýhodnějším.
Jak to funguje v praxi, řeknou spíš ostatní (mladší ).
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1123
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 20:57:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

směrem nejkratším nebo časově nejvýhodnějším.

Hm, no vida, tak to chválně zítra zkusím, jestli to vyjde z Brna do Bohousové přes Choceň, Týniště a Potštejn......
Bílý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 224
Registrován: 7-2005


Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 21:24:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

753006 a další - jízdní řád nesmí pokladníci prodávat, protože si ho páprdové ještě neobhájili na tiskovej konferenci - a to nejni drb - to je (směšná) realita
Na některé lidi je lepší vzpomínat, než je ještě pořád potkávat
Bílý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 225
Registrován: 7-2005


Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 21:26:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a i kdyby tam byly chyby - co by se asi tak s nim dělalo, když už leží tejden v pokladnách?
Na některé lidi je lepší vzpomínat, než je ještě pořád potkávat
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 297
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 21:38:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Třeba vydají nějakou vééélikou plachtu s opravami a budou to dávat ZDARMA k JŘ, abychom si to tam všichni ZDARMA nalepili .
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Don_salieri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 10-2006
Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 22:46:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Změna se týká tratí 010, 262, 270. Změny nejsou blíže specifikované (časové údaje nepovažuji za bližší specifikaci), nic méně, je to sakra bordel!!!!
By mě zajímalo, jak si poradí s těmi, kteří již JŘ mají a získali ho tudíž většinou ne zrovna z pokladny. Jestli jim vydají nějaký speciální kupónek, který si vystřihne a obratem proti nové plachtě odevzdá
Dále by mě zajímalo, jak si ČD představují realizaci zisku (je to přeci podnikatelský subjekt), já jen, že být normální cestující a ne sběratel JŘ tak se na to asi vyprdnu. Dělat blbce s lepidlem a nůžkama-děkuju!
Ministr zdravotnictví by měl varovat... GVD 2007 poškozuje zdraví!!!
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2948
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 22:59:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A on vlastně kromě šotoušů ještě někdo ten KJŘ kupuje?
"Já vítám déšť, haleluja, já vítám déšť,..."
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1124
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 06:35:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, třeba moje budoucí tchýně, která relativně dost cestuje vlakem (přestože platí krvavě drahý leasing na Fabii) a s Idosem (a počítačem celkově) se nekamarádí.
Já si ho kupuju kvůli archivaci za 10 kč v létě. Ale těch malých regionálních řádů se asi prodá mrtě, protože podle toho jezdí snad každý druhý.....
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 200
Registrován: 5-2006


Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 07:28:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to možná s podivem, ale stále je dost lidí co nemají pravidelný přístup k netu a nebo s netem nekamarádí (většinou starší spoluobčané) a tak si koupí KJŘ. A to přelepování nedělá skoro nikdo i když si pár lidí změnu vyzvedne...
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 647
Registrován: 2-2004


Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 08:29:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Změny nejsou blíže specifikované (časové údaje nepovažuji za bližší specifikaci)
Slyšel jsem něco o "umělém" zrychlování Pendolina. Ale je to JPP

(Příspěvek byl editován uživatelem Desiro.)
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1510
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 09:26:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem si JŘ chtěl koupit přesně před týdnem v pokladně ČD a dozvěděl jsem se, že je sice mají, ale zatím je nesmí prodávat. To mě samozřejmě naštvalo, nicméně tento týden jsem ho "objevil" ve zmiňovaném kiosku na Masarykově nádraží. Tak jsem ho koupil a při pozdějším zkoumání zjistil několik výrobních vad:
1) jedna stránka byla ohnutá a její roh díky tomu zůstal neoříznutý
2) ceník a mapku vpředu tiskaři neskutečně zmršili - je to vytištěné nakřivo, papír je i křivě oříznutý a vrchol všeho je, že je uříznutý i kousek mapky v místě jejího ohybu. Třetinu mapky díky tomu spojoval se zbytkem jen úzký proužek, takže jsem to musel vyztužit izolepou...

Po této zkušenosti bych se nedivil ani těm posunutým tabulkám a chybějícím stránkám...

(Příspěvek byl editován uživatelem jenda z hk.)
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 202
Registrován: 5-2006


Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 09:31:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenda_z_hk : Já mám vše naprosto OK.
Java
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 8-2006
Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 14:13:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No asi se to bude řešit normálně podle Obchodního zákoníku, vrátit (vyměnit), resp. reklamovat závadné zboží...jako všude jinde.
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1187
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 14:14:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A on vlastně kromě šotoušů ještě někdo ten KJŘ kupuje? Takováhle blbost může napadnout jedině Vás, že...
ICQ -> 21 65 33 068
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2955
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 14:20:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prostě mě nenapadlo, že v době internetu, či telefonů, něco takového je stále potřeba.
"Já vítám déšť, haleluja, já vítám déšť,..."
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1190
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 14:33:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samozřejmě, že je. Sice jsou častější malé regionální jízdní řády, ale dost často vidím i ty velké. To je to samé jako kdyby někdo řekl, že v době internetu nejsou potřeba noviny, časopisy, knížky atd...
ICQ -> 21 65 33 068
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1130
Registrován: 10-2003


Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 15:36:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Richard: Údajně byla vadná jen část, teď se asi zjišťuje která...

Bkp: Když vidím statistiky kdo má přístup "pravidelně" k netu, tak musím říct: "Ano, je to potřeba". Nehledě na to, že i já se raději pohrabu v té papírové verzi, i když to už je o něčem jiném.

(Příspěvek byl editován uživatelem Zapa.)
...hele, polib si dědu...
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1192
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 16:00:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zapa: A co konkrétně bylo vadného? Abych se doma mrknul, jestli jsem si včera nekoupil zmetek. Každopádně drobných chyb jsem tam našel víc, zkomolené názvy vlaků nebo třeba i to, že v jednom sloupku je v M. Lázních městě výdejna jízdenek otevřena a v druhém sloupku už ne...
ICQ -> 21 65 33 068
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1131
Registrován: 10-2003


Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 17:20:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vadná byla údajně část některých JŘ (chybělo tam třicet stránek), tím ovšem nemám na mysli, že to chybí ve všech, ale jen v některých. Ovšem upozorňuju, že to mám také z doslechu, takže pravda to být nemusí.
...hele, polib si dědu...
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1242
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 19:26:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hmm to vypadá na běžnou každoroční zmetkovitost při tisku KJŘ. Důvod zákazu prodeje je zřejmě jiný. (Tajemná depeše ČD)
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 961
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 19:57:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ke mě se doneslo, že se překresluje trať 010 a 270 tak, aby Pendolino jelo z Prahy do Olomouce za 2:15. A přišlo to ze dvou na sobě nezávislých zdrojů.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1243
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 20:36:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A tak, to si jistě správní šotouši koupí jizdní řády oba .-)
Jeneč
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.111.205
Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 21:52:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fakt je, že k 22. listopadu má vyjít změna za tisku tratí 010 a 270 a zaměstnanci ČD budou muset před prodejem jízdních řádů ručně opravit časy vlaků na uvedených tratích.
Bílý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 226
Registrován: 7-2005


Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 23:19:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak takovej jízdní řád bych si určitě koupil. Anebo jo - ale s pořádnou slevou
Na některé lidi je lepší vzpomínat, než je ještě pořád potkávat
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 5-2006


Odesláno Sobota, 18. listopadu 2006 - 04:44:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám dva dotazy pro lidi, kteří vidí trochu víc do "systému" ČD:
Vysvětlí mi někdo proč dopolední Bečva směr Praha vyjíždí z Přerova a ne ze Vsetína ? Ze Vsetína pak jede jenom o dvě hodiny pozdějc rychlík a to jenom do Přerova na přestup a tak je tam docela díra ve spojení směr Praha (teda jede tam jeden EC). Nebylo by logičtější kdyby jela místo rychlíku v deset hodin Bečva po osmé už ze Vsetína a ten rychlík co jede po desáté by se mohl klidně zrušit, když pak po dvanácté jede další rychlík přímo na Prahu.

A ještě jeden dotaz, jaký důvod (kromě §1) má odvěšování 4 vozů u Šohaje v Přerově? U ostatních rychlíků směr Otrokovice už to naštěstí asi nebude a všechny vozy pojedou aspoň do Staráku.
Lukash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1185
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 18. listopadu 2006 - 07:12:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nově je zaveden také vlak kategorie InterCity – IC Moravia jezdící denně na trase Bohumín – Ostrava – Přerov – Břeclav – Bratislava jako ranní spoj ve směru do Bratislavy a odpolední v opačném směru. Takové spojení umožní pohodlně cestovat ze severní či střední Moravy na jednodenní služební cestu či výlet do Bratislavy.

... ale to, že rychlíky od Přerova posunuli o cca půl hodiny tak v Břeclavi každou hodinu odjíždí přípoj o pár minut na Kúty už tam nepíšou... to zas bude mít nádražkua v Břeclavi kšeft když tam budu chodit na pivo...
http://www.webpark.sk/traffic/pfy/aktual.htm
- stránky hlavně o střídavých pantografech -
WLABtax
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.19.121.91
Odesláno Sobota, 18. listopadu 2006 - 08:23:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Richard: Již jsem to tu zmiňoval několikrát. Chce to jediné. A sice. Zaklepat na dveře s nápisem Ministerstvo dopravy ČR a na tyto věci se zeptat tam nikoliv na ČD.
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 5-2006


Odesláno Sobota, 18. listopadu 2006 - 09:14:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

WLABtax : Tak jsem se tam zeptal a čekám na odpověď (teda pokud můj e-mail neskončí v zapomnění)
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 18. listopadu 2006 - 10:23:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Předělávka JŘ se týká pinďů. Úsek Pha - Ol budou jezdit za 2:15, čili -6min. Jenomže celková JD Pha - Ova zůstává stejná, takže JD úseku Ol - Ova se prodlouží právě o těch 6min. Takové mám poslední informace.
Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 18. listopadu 2006 - 15:09:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám dotaz na EN z Prahy ve 20:06 (od prosince) : když budu chtít jet z Prahy do Lovosic, tak si budu muset koupit místenku ? Pokud ano, lze ji koupit na internetu ? Pokud ne, mohu si ji koupit u průvodčího ve vlaku ? Nezapomněli tam jen poznámku, že v úseku Praha-Děčín se místenka kupovat nemusí (ptám se proto, že v opačném směru lze tento EN použít i bez místenky). Děkuji za odpověď.
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 309
Registrován: 6-2005


Odesláno Sobota, 18. listopadu 2006 - 16:44:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Můj soukormý odhad: Pokud platí návrh řazení na Želpage, tak 353 poveze z Děčína do Prahy posilové vozy, které nebudou povinně místenkové. Na 352 tyto vozy nejsou řazeny, takže nelze jet bez místenky. Ale kdo ví, co nakonec vykouzlí...

Na internetu? To bych chtěl vidět
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Křemík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.197.174
Odesláno Sobota, 18. listopadu 2006 - 22:51:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už jsem u toho Keplera, tak se taky zeptám. Praha - Děčín ř.162 - to je jasné, ale co dál nach Leipzig Hbf? 189 DB, 371 ČD, či ještě něco jiného?
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 723
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 18. listopadu 2006 - 23:27:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukal jsem na Babilonovy stránky na historii zpoždění Pendolin a v Olomouci jsem našel na příjezdu minimum -8, což přesně odpovídá těm 2:15. Pokud se takto bude jezdit podle JŘ, tak to sice občas půjde, ale při sebemenším zdržení už asi bude zpoždění. Nebo bude ještě do konce roku zprovozněna nějaká dosud nezprovozněná část koridoru, která dá šanci na další minutky dolů?
Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 00:01:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

:-( Tak to nechápu a co když nastoupím bez místenky ? Prodá mi ji průvodčí ? Bude možný ten vlak použít normálně - přijdu, koupím lístek a jedu ?
Sou
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 5-2006
Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 09:05:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chomutovak: mel by byt otevren opraveny usek Grygov- Dluhonice na trati Olomouc- Prerov
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 208
Registrován: 5-2006


Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 10:01:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To ale nepomůže jízdní době Praha - Olomouc , ale naopak to zvětší vatu ve zbytku trasy.
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1194
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 10:42:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chybu jsem také našel u trati 340. Os. 2712 z Vrbovců do Brna končí v KJŘ v Brně Židenicích, přitom na trati 343 je logicky uvedena jako cílová stanice Brno hl. n. Na www.cd.cz už je to správně...
ICQ -> 21 65 33 068
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 724
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 12:54:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím, zda je to chyba, ale u mnohých vlaků, které jedou část trasy s omezením, začíná toto omezení už v té stanici, kam vlak ještě normálně jede. Např. na trati 080 u SP1910 je uvedeno omezení 41 (jede v 5,6,7) v úseku Nový Bor-Jedlová, přitom by do BOru měl jet denně. ám pocit, že dříve bylo omezení až od první skutečně omezené stanice. Hezky je to vidět taky na trati 197 pro úsek Cíčenice-Volary. Myslím, že je to dost matoucí.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27572
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 13:04:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vždy omezuješ buď odjezd (tedy už stanice, kde vlak končí), nebo příjezd (stačí pak kolečko před čas a omezení začne až dál).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1197
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 13:15:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chomutovák: Je to matoucí, ale správně. U stanice Bor totiž není uvedený příjezd vlaku, ale jeho odjezd.

Také mi dost vadí, že je v některých stanicích třeba 15 - 20 minut pobyt, ale klasická poznámka "příj. v tolik a tolik" tam není.

A pak mi vadí také to, že u položky "do stanice" je napsáno třeba jen "Pardubice", přitom z HK do Pardubic ten vlak jede jen jeden den v týdnu. To by se taky mělo nějak řešit, aby to bylo přehlednější. Takže se stejně člověk musí vždycky podívat i na tu druhou trať aby zjistil, jestli ten vlak jede do napsané cílové stanice v ten který den.
ICQ -> 21 65 33 068
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27574
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 13:48:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tam už není poznámka jako letos např. u Otravy? U "Ze stanice" to asi nebylo nikdy, ale "Do stanice" to bývalo snad vždy...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1198
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 14:03:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M. Z.: Jména stanic jsem uvedl náhodně, ale už jsem si toho všimnul u několika vlaků. Podle mě se to liší region od regionu.
ICQ -> 21 65 33 068
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27576
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 14:19:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to je pak opravdu úžasný...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1200
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 14:54:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M. Z.: Mrkni třeba na trať 030, vlak 5460 v 6.23 z Jaroměře. Jako cílovou stanici má uvedenou Rokytnici, přitom když se člověk podívá na tabulku trati 042, tak zjistí, že z Jilemnice do Rokytnice jede jen v sobotu a neděli.
ICQ -> 21 65 33 068
Michal_kuna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 3-2006


Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 18:24:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Víte někdo, jestli bude na trati 080 jezdit na osobákách něco jinýho než 810?
www.vlaky-kuna.ic.cz

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace