K-report
 

Archiv do 14.listopadu 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » GVD připravovaný » Staré archivy » Archiv do 14.listopadu 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 771
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 13:26:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Add Glex - k trati 143 Chodov - Nová Role: zde doprava zastavena nebyla, řadu let zde jezdil jeden spoj z tratě 142 který byl v Nové Roli odkloněn na 143 a z Chodova po 140 do K.Varů, nejprve to byl poslední večerní, později dopoledne. Od nového GVD to budou 3 páry vlaků z Lokte-předměstí, jedoucí tak, aby byly na střídání směn v Nové Roli (porcelánka) a po směně zpět. Bohužel nikdo nevzal v potaz zvyšující se počet lidí, dojíždějících z Chodova do Witte Nejdek, takže přípoj do Nejdku tak, aby se stíhaly směny v této firmě (druhý největší zaměstnavatel v KV kraji), není. Všichni jezdí auty, případně autobusem přes kopce. A věřte, že minimálně 50% obsazení krabičky by se našlo, zvláště kdyby se posunula v Mírové zastávka blíže k silnici......
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2031
Registrován: 8-2004


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 13:30:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Glex:
Pánům ale již docházejí argumenty a vytahují i obyč R.
Dochází argumenty? Mě rozhodně ne. To spíš vám dvěma s nádražákem, když ten už vytahuje i obyčejné Rychlíky jestli v ČT zastavit nebo ne.

Co? Mě rozhodně argumenty nedocházejí. Jenom pro kontrolu - kde vytahuju ty rychlíky? Já jsem tady, pokud umíte ovšem číst, srovnával počety zastavujících EC a IC vlaků v MuNu a Zábřeze. S tím, že mají cestujícím do/z Zábřeha stačit R jste přišel vy.Vzpamatujte se. V Zábřehu staví každé dvě hodiny rychlík.

Mmch reakce Tento Váš výrok pokládám za čistě egoistický nic víc. opravdu nepovažuji za vrchol argumentace. Možná u Vás... Já tady nikoho takto neosočuji, ačkoliv bych v klidu mohl. Ostatně se mi ani nemusí zdát, že máte na Č.T. osobní zájem Denně používám trasu Olomouc - Č.Třebová - Svitavy a večer zpět.

Dále - dle informací ČSÚ:
Uničov (12 283),Litovel (10 073), Mohelnice (9734), Loštice (3097), Zábřeh (14 268), Šumperk (28 196), Rapotín+Vikýřovice+Sobotín+Velké Losiny (10 457), Hanušovcie (3 519), Bludov+Postřelmov (6384)

Lanškroun (9807), Česká Třebová (16 533), Ústí n.O. (14 918), Svitavy (17 248), Litomyšl (10 118), M.Třebová (11 251), Polička (9029).

Výsledek 88 904 : 98 011 . K druhému číslu lze navíc přičíst třeba i Jeseník nebo Staré Město a v letním i zimním období nezanedbatelné množství rekreantů.

V Č.T. se prostě staví jen proto, že se tam vždycky satvělo a protože to je velké nádraží. Nic víc.
Není týden ten, kdy nepotkáš blbce každý den.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2032
Registrován: 8-2004


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 13:32:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Glex:
..a když staví od nepaměti v Č.T., tak nenadávají? Mám obavy, že na v tomto směru pouze rezignovali na jakékoliv emoce. Pokud by došlo pouze ke změně místa zastavení. Nic by se pro ně nezměnilo. Oni nenadávjí proto, že je to Zábřeh, ale proto, že je to stanice navíc.
Není týden ten, kdy nepotkáš blbce každý den.
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.27.169
Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 14:32:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Glex: Tak dobře ať tedy staví "EC/IC" v každé díře, a Třebová, Hranice díry jsou, ale ať to pak nejsou EC/IC ale jen obyčejné Ex. Stejně na nich jezdí dost čast vozy co by tam ani nic dělat neměly, tak na co pak platit příplatek.
A kolikpak lidí jezdí EC vlaky z Kolína, že by tam byla tak velká frekvence? Dost bych se divil, ale je to možné, nevím.
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 3-2006
Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 15:07:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Glex:
1. nevím, že bychom si začali tykat!
2. přečtěte si Váš příspěvěk č.368. Z rozhovoru s Hrochem vyplynulo, že byste byl raději pro zastavování R v Přelouči než v Zábřeze. Pochopil jsem to podle toho, že Hroch psal: že zastavování v Přelouči je zbytečné (s čímž naprsoto souhlasím). Jenže Vy jste místo toho abyste souhlasil, napsal jste, že zbytečné je to v Zábřehu. Z toho logiky vylpývá a pochopilo by to i malé détě, že preferujete i Přelouč před Zábřehem.. Já naštěstí takovéhle názory neberu vůbec vážně, takže mě nerozhodíte.
3.Já nepsal, že jel lokomotivě schválně, aby mi někdo jako Vy záviděl nebo podobně. Psal jsem to proto, abyste mi věřil, až tu budu psát, jaké "obrovské davy lidí" nastupují v Č.T., protože z mašiny je totiž největší přehled, jenže vy jste asi nikdy na mašině nebyl co? Jinak byste musel vědět, že okno není jenom vepředu, ale i na boku, takže s rozhledem na nástupiště jsem takový problém neměl:-)))Navíc vyklonit se z okna je to nejemnší.
4. Mě nazajímá, jestli R 1541 zastavuje v Č.T. pro nástup nebo výstup - nastupuje/vystupuje zde méně lidí než v Zábřehu a to snad v této diskuzi jde, ne? Zjistit, kde je větší potřeba zastavovat s IC/EC, respektive, kde je více lidí, kteří by mohli tyto vlaky naplnit.
5. Za schopností (neříkám, že vždy) vypravením vlaku do půl minuty v Zábřehu si stojím. Třebová je v tomhle zabitá.
6. "Třebová je Třebová" - no právě proto. Ale stejně jsem to nějak nepochopil. Proč v Třebové stavět a v Zábřehu ne? Zábřeh je stejně velký jako Třebová?? To nebyl nejelpší argument, co?
7. Zábřeh je slušně obsloužen rychlíky - nezlobte se, ale tohle považuji za vrchol debility! Vždyť v Přelouči budou stavět R po hodině, ale to Vás zřejmě nezajímá, co? Nebo jste o tom ještě neslyšel?
jk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.82.135
Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 15:14:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Při pobytu v Německu mě zaujalo, kde všude staví IC - například IC z Baselu do Stralsundu staví v každém okresním městě i v uzlech, což může být i vesnička o pár stovkách obyvatel. Pokud tam je zajištěn dostatečný přísun cestujících, DB tam prostě zastaví. S tímhle "users-friendly" přístupem by u nás IC/EC stavělo nejen v Zábřehu a Třebové, ale i v Mohelnici, Ústí, Svitavách...
Ad Zábřeh - zastavením vlaků IC/EC v Zábřehu zpřístupníte tyhle vlaky celé severní polovině olomouckého kraje - dvě okresní města, několik lázní, turistika letní/zimní/cyklo, do budoucna možná i Polsko.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3405
Registrován: 10-2004


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 16:23:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Glex:
Nedivím se, že furt propagujete takové nesmysly, jako je zastavování některých EC v Třebové, když jste z Poličky...
ICQ: 202 888 377
jk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.82.135
Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 16:24:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Abych byl konkrétnější - IC například staví v obci Kreiensen v Dolním Sasku (mezi Hannoverem a Kasselem). Toto městečko má 7790 obyvatel, na nádraží není ani čekárna ani automat na kafe. Odbočuje v něm pouze regionální trať do Goslaru a Bad Harzburgu, což jsou ovšem atraktvní turistické cíle (Unesco, pohoří Harz). To je něco jak ten Zábřeh.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2034
Registrován: 8-2004


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 16:31:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jk:
Velmi podstatná informace:kde všude staví IC - například IC z Baselu do Stralsundu staví v každém okresním městě i v uzlech, což může být i vesnička o pár stovkách obyvatel. Pokud tam je zajištěn dostatečný přísun cestujících

Garfiled:
Také se nedivím...
Není týden ten, kdy nepotkáš blbce každý den.
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 279
Registrován: 6-2005


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 16:40:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle GVD 2007 zastavují v Elsterwerdě (mezi DD a Bln, cca 9700 obyvatel) čtyři páry EC/IC denně. V Pirně (40000 obyvatel) zase nic
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
jk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.82.135
Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 16:58:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: Dostatečný přísun je (by byl) v Zábřehu určitě, v Třebové asi taky, i když slabší.
Hrubyv: Nevím určitě, ale Pirna je jako de facto předměstí Drážďan obsloužena příměstskou dopravou víc než dost, trochu analogie Kolína.
Co takhle soutěž "Najdi nejmenší IC/EC zastávku" ?? :-)
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3409
Registrován: 10-2004


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 17:15:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Najdi nejmenší IC/EC zastávku

Tak zatím mám Petrovice u Karviné - cca 4500 obyvatel
ICQ: 202 888 377
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 280
Registrován: 6-2005


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 17:41:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jk: to byl samozřejmě jen vtípek. Ale na druhou stranu to hezky ukazuje, že velikost města ještě není dostatečný argument pro zastavování/nezastavování EC/IC.

Bad Schandau - Einwohner: 3.082 (30. April 2005)
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 281
Registrován: 6-2005


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 18:12:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hohenau an der March: 2772 (Volkszählung 2001) a v posledních desetiletích stále klesá
Arden (Dánsko): 2429 (v roce 2004).
Gagnef (Švédsko): 1154 (v roce 2000).

Kdo dá míň?
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3411
Registrován: 10-2004


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 18:42:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Horní Dvořiště (Česko): 489
ICQ: 202 888 377
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 282
Registrován: 6-2005


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 19:13:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Garfield: 's mě dostal
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 283
Registrován: 6-2005


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 20:38:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Undersaaker (trať 42 SJ): 380 (k 31. 12. 2000)

No už bych toho raději nechal, než se dostaneme na nulu

Dobrou noc.
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2036
Registrován: 8-2004


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 20:41:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hrubyv:
Jasně nezáleží na počtu, ale na tom "přísunu".
Jinak co se týče Zábřehu, já mám prostě jen ten názor, že zastavovat v oou je na IC moc a když vybrat, tak Zábřeh.

P.S.
Od příštího GVD bude útočit Horní Lideč. Na to Dvořiště ale asi mít nebude, zkusim se podívat.
Není týden ten, kdy nepotkáš blbce každý den.
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 284
Registrován: 6-2005


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 21:44:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Horní Lideč: 1447 (k 3. 7. 2006). Ale asi tam taky bydlí armáda pohraničníků. Tak proč jim nezastavit, že

Jinak se stavím na stranu Zábřehu .
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2916
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 12. listopadu 2006 - 12:08:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Glex tady argumentuje celkem obstojně, ale jaksi si neuvědomuje, že je zcela jedno, jestli v jeho (ve většíně případů) argumentech je celkem jedno, jestli do nich dosadí Česká Třebová, anebo Zábřeh. Česká Třebová i Zábřeh jsou na tom řádově stejně, takže tvrdit, že v jedné stanici stačí R, zatímco v druhé musí zastavovat IC/EC, tak tomu buď nerozumí, anebo záměrně říká nepravdu. (Tj. česky řečeno lže.)
"Já vítám déšť, haleluja, já vítám déšť,..."
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27367
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 12. listopadu 2006 - 14:30:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Třebová je v tomhle zabitá.

A hlavně tam je špatný přehled o uzavření dveří, takže to pak trvá.

Mmch, nestavila náhodou EC (Kavka, Einstein) v České Kubici? Ta asi taky nemá nejvíc...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1123
Registrován: 10-2003


Odesláno Neděle, 12. listopadu 2006 - 14:41:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: V JŘ 97/98 tam ještě stavily, pak už ne-e.
...hele, polib si dědu...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27368
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 12. listopadu 2006 - 14:46:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dost mi vyrazila dech tabulka tratě 316.
...
Úplně mi vyrazil dech pouze hodinový takt, špička nešpička. Ještě k tomu blbě načasovaný. Takže když někdo pojede z Opavy do školy do Ostravy na 8.hod, tak aby odcházel z domu okolo 6,15.
...


Stačí pohled na jiné tratě v jiných krajích. Máte takt? Tak držte h**u a krok, je to ten nejideálnější systém, který vám musí vyhovovat a když ne, tak lžete.
A že tamta díra po granátu má stejný spojení jako město s několikasetkrát větší frekvencí? No a co? Přece musí mít všechno to samý, aby si nestěžovali, že je na tom někdo líp. (Tím nechci nijak popírat, že i ta díra potřebuje prostor pro rozvoj, ale nemělo by to být až tolik na úkor zbytku.)

Na Ostravsku to na většině tratí snad ani neplatí, ale jinde je to spíš horší, jak lepší. Ze 190 taky najednou zmizely ve špičce vlaky (i když aspoň jeden se konečně vrací), idea spěšňáku zanikla již před rokem. :-(
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 12. listopadu 2006 - 14:48:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Garfield: A on je Plečnik vedený ve Dvořišti UŽ jako EC? Nebo JEŠTĚ jako Ex? Když chci jet z Prahy do Dvořiště, musím platit +60kč? Díky za odpověď.
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 517
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 12. listopadu 2006 - 14:59:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mi přijde, že v České Třebové se zastavovalo vždycky, tak proč by se dnes zastavovat nemělo. Když to vezmu kolem a kolem, tak zastavování v Třebové by zas tak velké zpoždění nepřineslo. Stejně se projíždí velmi pomalu, samozřejmě se Zábřehem jako se stanicí pro vlaky IC/EC souhlasím. Až se zrekonstruuje uzel Česká Třebová, možná bude všechno jinak a meka železničářů pro vlaky IC/EC padne.
Ostrava - Karolina; budoucí nová ostravská čtvrť.
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 378
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 12. listopadu 2006 - 15:12:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: Uvědomuji si to. Mě jen naštvalo tvrzení "Když se zastaví v Zábřehu tak potom se může Třebová projet". To nepodporuji. EC, IC bych v ČT stavěl. Od vlaků ze smětu Ostrava, Olomouc je ihned přípoj Os, příp Sp nebo R ve směru Svitavy, Letovice, Blansko, Ústí nad Orl., příp autobusem Litomyšl. To samé od EC ze směru Praha a musím říci, že těchto přestupů je ve velké míře opravdu využíváno.
Kdežto Zábřeh je jen o směru do Šumperka. Netvrdím že by se nemělo stavět v Zábřehu, ale když už v Zábřehu tak i v České Třebové. Navíc lidé mají naučeno že v České Třebové se staví a měl byjste vidět kolikrát již jsem slyšel nadávky cestujících v Brně hl.n. že vlak v České Třebové nestavěl (zde by to měl ovšem být problém vlak. čety která měla dané cestující upozornit). Jistě mi můžete namítnout že pokud měli režijní jízdenku tak to vlaková četa nemůže vědět. Jenže oni režíjní neměli. Navíc ze Šumperku, Zábřehu je nejhlavnější podíl cestujících ve směru Olomouc. Pouze v neděli večer nebo v pondělí ráno potom i Praha a v pátek zpět. Kdežto z České Třebové se cestuje na všechny směry. Například uvedu příklad dnešních Hradčan. Využívám je celkem pravidelně a musím říci že nástupiště je ráno v ČT celkem slušně obsazené, kdežto v Zábřehu přistoupí max. 5lidí a někdy nai to ne. To samé je případ Košičana. Pochybuji že do něho nastoupí v Zábřehu takový počet lidí aby zde to zastavení mělo smysl. V Čt je opět nástup docela slušný. Navíc jsou odtud využívány ve velké míře i EC ve směru Brno.

Ale řekl bych to asi následovně. Když MD řekne kdy který R pojede a kde zastaví je to jejich věc a ČD s tím nic nenadělají i když se jim to mnohdy nelíbí. Navíc s rychlíky já si nezačal. EC, IC prostě zastaví tam kde jsou od něho slušné přípoje a kde je potenciál cestujících ochotných zaplatit příplatek. O čemž pochybuji že budou zrovna studenti (nepočítám ty co jezdí na KMB, ale většina jich stejně používá stud. jízdné) anebo rodiny s dětmi z hor. Nakonec by to také mohlo dopadout tak že vůbec nepotřebujeme R a EC budou stavět i v Ústí, Chocni, Svitavách.

Takže pokud stavět v Zábřehu tak v každém případě i v České Třebové. Avšak v Zábřehu bych stavěl pouze ráno a odpoledne. To samé je samozřejmě možné i v ČT, avšak zde by ten časový horizont zastavování měl být trochu delší.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3418
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 12. listopadu 2006 - 15:30:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

čelakovičan:
V úseku Praha - Horní Dvořiště se příplatek neplatí.
ICQ: 202 888 377
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2039
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 12. listopadu 2006 - 15:45:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Glex:
Koukám, že Vám Bkp zas dodal odvahy, co.
Nicméně kdo slyšet, ten neslyší ani když druhý řve jak na lesy. Já řvát nechci a nebudu. Mějte si svůj názor. Na mém pohledu na věc to ale nic nemění.

Už jen, když se přečtu "Využívám je celkem pravidelně a musím říci že nástupiště je ráno v ČT celkem slušně obsazené, kdežto v Zábřehu přistoupí max. 5lidí", přitom několik příspěvků předtím tady dotyčný volal, ať jsou počítáni cestující nastupijící i vystupující, je mi jasné s kým mám tu čest. Ujasněte si laskavě nejdřív dojmy a pojmy a potom někde diskutujte. Já nemám v tuto chvíli co dodat.
Není týden ten, kdy nepotkáš blbce každý den.
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 185
Registrován: 5-2006


Odesláno Neděle, 12. listopadu 2006 - 16:07:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Glex : To že by měly být IC/EC jen se zastávkami Olomouc-Ostrava a několik denně i v dalších stanicích Hranice-Zábřeh-Třebová-Kolín jsem psal před časem a jsem rád že se nakonec k tomuto návrho dospělo.
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 379
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 12. listopadu 2006 - 16:35:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Richard: Ale já jsem s tím souhlasil. Jen někteří pořád křičí o tom že zastavovat EC, IC v Zábřehu musí a potom už nemá cenu zastavovat v ČT. Aha mají nové nádraží tak to potom jo. Jen by mě zajímalo kolikrát týdně třeba pan Hroch využije vlak ze Zábřeha.
Hroch: Aby bylo mezi námi jasno. Mě nikdo odvahu dodávat nemusí. A to že napíši až po čase? Je zřejmé že Vy máte čas vysedávat celý den u internetu. Já tedy ne.

Hlavně že v Zábřehu to pro pár lidí zastaví ale lidem v ČT už se zastavovat nemusí. To o Vás jistě něco vypovídá. (bez urážky)

Tímto dikuzi končím neboť diskutovat s některými lidmi se opravdu nedá. Teď si mužete teprve gratulovat jak jste mě dostal a jak jste vyhrál. Avšak není tomu tak.
Alesl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 262
Registrován: 7-2002
Odesláno Neděle, 12. listopadu 2006 - 16:40:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte někdo na čem budou jezdit ty nové Wlabmee co teď koupily ČD.
Don_salieri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 10-2006
Odesláno Neděle, 12. listopadu 2006 - 17:17:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Předpokládám, že zejména do německa. Má na nich dokonce sloužit tamní lid tak jim tam nemůžeme poslat uhláky:-):-)
Ministr zdravotnictví by měl varovat... GVD 2007 poškozuje zdraví!!!
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2922
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 12. listopadu 2006 - 17:56:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Alesl: 2 x Wiesbaden, 1 x Dortmund, 1 x Mnichov, 1 x Budapešť
"Já vítám déšť, haleluja, já vítám déšť,..."
Fanfán
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 12. listopadu 2006 - 18:01:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já nevím, co tady kdo řešíte. Prostě Glex nechce, aby při jeho jízdách aus Olmutz do superschonaglomeratz Sfitau-Regál vlaky zastavovaly v díře po granátu v Zábřehu, navíc kvůli nějaké pr*eli na konci světa, jako Šumperk. Nic víc, nic míň.
Liberté! Égalité! Sexualité!
Jakub_kedroň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 9-2005


Odesláno Neděle, 12. listopadu 2006 - 19:03:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejmenší stanice EC/IC? Co takhle Suchdol nad Odrou, cca 2000 - 2500 obyvatel...(nepočítám to, že zde ústí 3 lokálky...
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1125
Registrován: 10-2003


Odesláno Neděle, 12. listopadu 2006 - 20:08:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď jsem na Idosu narazil na EN362 "Orion" Praha-Mnichov. Co jsem z toho tak pochopil, tak to je druhá půlka "Keplera".
...hele, polib si dědu...
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 288
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 12. listopadu 2006 - 21:04:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zapa: no a navíc je to vlastně vlak CNL 362 (viz http://www.bahn.de či http://www.citynightline.ch/)
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.27.169
Odesláno Neděle, 12. listopadu 2006 - 22:41:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem se podíval na ty stránky a musím se k tomu vyjádřit. Předně nechápu, když je to CNL Orion proč je to u nás "jen"EN a navíc Kepler. Že by ČD zapřísáhle trvaly na jejich specialitě měnění kategorie vlaků na hranicích a tady navíc i názvu?Ale to jentak na okraj.
Spíš mám takový pocit, že splečnost CNL šlápla s prodloužením ORIONU do Prahy trochu vedle. Nevím jestli Drážďany a Lipsko nemají dostatečný potenciál, o čemž tedy pochybuji, ale je fakt, že pro Lipsko se tím prodloužením stává tento spoj neatraktivní(4.45 a zpět 0.25)nejsou zrovna ideální časy a Drážďany si taky pohoršily. Hlavně ten příjezd 6.05 nic moc. Sám moc dobře vím jaké to je, když vás vlak "vykopne" ve tmě v zimě takhle brzo.
Bojím se, že je to z výše uvedeného, vlak na jednu sezónu. V Německu patrně cestujících ubude a nejsem si jist, zda je Praha, hlavně mimo sezónu, nahradí.
A to zastavování v Lovosicích a Roudnici to je fakt k smíchu. Už vidím ty davy co tam nastupují respektive vystupujíMaximálně FIPkaři, ale ty jsou zase škudlilové a jestli tam bude nějaký zvláštní příplatek tak raději pojedou Koperníkem. A jestli to má suplovat nějakej vnitro vlak tak je to fakt ujetý. Tyhle vlaky rozhodně nejsou určeny pro dojíždění do škol.
EN
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.173.139
Odesláno Pondělí, 13. listopadu 2006 - 08:28:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

EN - noční vlak vyšší kvality, ve vnitrostátní přepravě odbavení jako ve vlaku expres
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2042
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 13. listopadu 2006 - 08:57:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Alesl, don salieri:
viz příspěvek Bkp. Na všem budou jezdit lidi JLV...
Není týden ten, kdy nepotkáš blbce každý den.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2043
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 13. listopadu 2006 - 09:02:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Glex:
A to že napíši až po čase? Je zřejmé že Vy máte čas vysedávat celý den u internetu. Já tedy ne. Jak kdy...

Hlavně že v Zábřehu to pro pár lidí zastaví ale lidem v ČT už se zastavovat nemusí.
Zásadní problém tady je, že Vy nemíníte uznat, že v Zábřehu těch lidí bude nastupovat+vystupovat více (výrazně), než v Č.T. O tom celém tato padiskuze je...

Tímto dikuzi končím neboť diskutovat s některými lidmi se opravdu nedá.
Tak tohle je asi jediné, na čem se shodneme.

Teď si mužete teprve gratulovat jak jste mě dostal a jak jste vyhrál. Avšak není tomu tak.
Jediný, kdo si tu gratuluje, můžete být leda vy. Já takové "slasti" u K-reportu nepraktikuji.
Není týden ten, kdy nepotkáš blbce každý den.
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 381
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 13. listopadu 2006 - 11:23:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: Tak naposledy. Zkusím to vysvětlit polopaticky. Od začátku jsem byl jedině proti vašemu tvrzení že když se zastaví v Zábřehu tak se potom klidně může Třebová, proti ničemu jinému. Proč poté najednou Nádražák přišel i s obyč. R netuším, ale to už mi z jeho strany přišlo jako známé chytání se stébla.

Já jsem pro zastavení v Zábřehu, ale když tak zároveň i v ČT, ale né všeho. Vlaky R už jezdí tak dost lidí a ti do EC za +60 jen tak nepůjdou, studenti a ty rodiny z lyží z Jeseníku už vůbec ne, zvláště proto že R v Zábřehu má vždy přípoj zase na R a nikoliv EC. Takže Zábřeh rozhodně není o Ramzové, lyžích apod. s tím že byl krásný přípoj Hradčanami jak se mne tu snažil někdo přesvědčit. V zimě jsem Hradčany využíval a vystupovat s lyžemi jsem viděl pouze pár jedinců. Od nového JŘ navíc ráno místo Hradčan pojede obyčejný R a ten jako bezpříplatkový bude jistě daleko více vytížen než současné Hradčany. Takže je to jen o Šumperku a Zábřehu, příp. Mohelnici, Litovli. To samé jako ČT pouze ČT a Sy, příp. Poličce a Letovicích, v případě směru nach Mähren i o U/O. Tudíž součet nám dá přibližně stejná čísla. Takže když Zábřeh tak i Třebová.

Já důvod gratulovat si nemám:-)
Helmut
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.144.2
Odesláno Pondělí, 13. listopadu 2006 - 11:51:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nějaké úvahy o zastavování kteréhokoliv vlaku kdekoliv je zde zcela bezpředmětné jelikož když to grafistům nevychází časově tak nechají prohulit ten vlak i kdyby byl plný peron lidí. Tak se totiž tvoří "grafikon"
Růžový_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 13. listopadu 2006 - 12:35:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A je to provalený!
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 864
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 13. listopadu 2006 - 14:08:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k taktu:
1) v Německu, Švýcarsku a mnohde jinde jsou asi idioti když ho mají všude....
2) onehdy jsem se ocitl ouředně v Blansku a když se při obědě prodrbalo vše možné došlo i na místní IDSJMK a busy v taktu. A ejhle - místní, lautr nešotouši, konstatovali: "No nejdřív na to každej nadával protože byl zvyklej že to jezdilo léta takňák. No ale teď jsme si zvykli a ono je fajn že se to dobře pamatuje".

Aneb když začaly vlaky tak "s formanem se tam dá dojet taky" atd. viz vývoj.
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 285
Registrován: 11-2003


Odesláno Pondělí, 13. listopadu 2006 - 14:20:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už se tu řešila ta nejvetší EC/IC díra, tak bych s dovolením nahledl k našim bratrům Slovákům a zmínil největší přestupní prdel v Evropě a sice Kysak :-) Byť chápu, že zde má kvůli Prešovu zastavení smysl...
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2927
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 13. listopadu 2006 - 14:48:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"No nejdřív na to každej nadával protože byl zvyklej že to jezdilo léta takňák. No ale teď jsme si zvykli a ono je fajn že se to dobře pamatuje".

To je sice hezký, ale být v práci o 40 minut brzo, anebo 20 pozdě kvůli tomu, že vhodný vlak nyní jezdí v taktu a ne, kdy to vyhovuje nejvíce lidem, je taky "hezký".
"Já vítám déšť, haleluja, já vítám déšť,..."
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 566
Registrován: 12-2004
Odesláno Pondělí, 13. listopadu 2006 - 16:10:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:Není nad interval 30 nebo raději 15min.
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 3-2006
Odesláno Pondělí, 13. listopadu 2006 - 16:20:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Glex:
No nemyslím, že studenti by nevyužili IC. Třeba já, pokud se dostanu a budu jezdit příští rok do Prahy na školu, klidně si těch 60 Kč za toho Manažera zaplatím - už jen proto,k že to nestaví v Třebové. A zpátky si dám taky klidně EC nebo IC. Tudíž Vás mohu ujistit, že nejsem majitelem režijky, a přesto jsem jako student ochoten zaplatit si příplatek. A za další. Když už tu zmiňujete, že pokud se zastaví v Zábřehu, nutně se musí zastavit i v Třebové, tak si prosím uvědomte, že Třebová má těch spojů trochu víc než Zábřeh (EC od Brna), takže nevidím důvod, proč by tu měli stát všechny IC/EC po hodině a v Zábřehu 4 za den, které pak navíc zastaví i v Třebové. Sám Jste řekl, že Zábřeh a Třebová jsou srovnatelné, tak proč může mít jedno město spojení (plácnu od boku 20x/den a druhé 4x/den) když jsou si navzájem rovnocenné?
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 866
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 13. listopadu 2006 - 16:26:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No pokud je VHD socka která slouží akorát k návozu harantů na osmou a dělňasů k pásu na šestou a druhou tak takt fakt netřeba. Jen nevím kde to je - v případě jakýchkoli větších měst kde není jeden velecíl u nádraží fakt nevím jak posoudit komu vyhovuje dojezd 7,20 a komu 7,30 případně 7,40. Nejspíš že se někdo bude muset tomu příjezdu poněkud podřídit.

Balkánskou VHD s odjezdy 12,37, 13,43, 14,28, 15,15, 15,56 a 17,32 fakt asi nikdo krom těch co končí tak aby přesně došli ke konkrétnímu vlaku nepotřebuje. Netuším oč je horší dejme tomu XX.40.

Jinak nevím o co jsou na tom líp třeba v Semilech kde není takt a vlak jezdí každý rok o ca. půl hodiny jinak.
gambacek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.165.66
Odesláno Pondělí, 13. listopadu 2006 - 17:05:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dlouho jsem se snažil do diskuse TŘEBOVÁ - ZÁBŘEH nevstupovat, ale nedá mi to, abych taky nepřidal vlastní zkušenosti. Nezapomeňte, prosím, na to, že ČT je spádovou oblastí také pro Choceň a Ústí, kde jsou další návazné tratě. Jezdil jsem pravidelně z Náchoda na severní Moravu a jediná solidní možnost byla osobákem do Týniště, osobákem do Choceně, osobákem do Třebové a pak něčím rychlejším (už před 10 lety IC a Ex na Ostravu jezdily v jakémsi "taktu"), takže Vás prosím, abyste si k těm vašim "chytrolískejm" výčtům měst, které patří tam a tam přidali k Třebové i města na 021 (v úseku Týniště - Letohrad) a 026.

A moje vlastní zkušenost ze Zábřehem?? Z mašiny je určitě vidět, kolik lidí, kde stojí na peróně, ale ve vlaku je zas vidět, kdo kde nastoupil a vystoupil Nevím jak dnes, ale většina nastoupivších ve stanici Zábřeh se zase vyporoučela v Olomouci ven. V opačném směru se v Zábřehu vlak výrazně uvolnil. Tím neříkám, že se zase v Třebové naplnil!!!!! ale přesto se domnívám, že má Třebová z hlediska dopravy významnější postavení.

Kdosi v této diskusi k Zábřehu přiřadil i Uničov. Ruku na srdce, znáte někoho, kdo jezdí do Uničova a přestupuje tam?? Do Uničova jsem občas jezdil, ale přes Zábřeh a Šumperk jen jednou (bo jsem si chtěl do notýsku udělat čárku za projetou trať), jinak jsem vždy volil cestu rychlejší a pohodlnější (tedy přes Olomouc).

Přeji hezký večer a brzké ukončení této diskuse :-)
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 717
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 13. listopadu 2006 - 17:06:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bkp: Problémy s tím, že takt "nepasuje" na pracovní dobu se dají řešit několika způsoby:
1) Vedením posilových vlaků ve špičce, které budou mít "vhodnou" časovou polohu (tj. příjezd cca v 5:30, 7:30, 13:30, popř. 21:30, podobně zpět), zároveň se tím řeší i problém špičky, kdy je větší poptávka po dopravě. Je ale pravda, že špičkové vlaky jsou "drahé", pokud se je nepovede zavést kvůli nějaké "ušetřené" soupravě.
2) Zahuštěním taktu na dostatečně krátký interval (alespoň ve špičce). Toto řeší i problémy s tím, že někdo prauje u nádraží a jiný na konci města.
3) Posunem pracovní doby. Spousta lidí už teď má flexibilní pracovní dobu, upravit začátek školního vyučování se taky dá (a i dělá), problém je jen směný provoz, ale i tady jsem slyšel o tom, že některé podniky posouvají směny např. na 5:50-13:50.

Všem se nikdy nezavděčíte, já bych považoval za důležité mít základní opravdu pravidelný takt s pravidelnými přípoji v provozu od časného rána do pozdního večera, který by sloužil "všeobecné dopravní obslužnosti" a pak jeho posily pro nejpotřebnější (školáci, dělníci). Někdy se to prolne, jindy ne, ale většina by byla spokojena.
Zvíře
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.27.153
Odesláno Pondělí, 13. listopadu 2006 - 17:26:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bkp: Nemusíte být tak skeptický k té taktové dopravě. Mám zkušenosti z jižního Hesenska, kde jsem dojížděl vlakem do práce. Jednokolejná lokálka zrekonstruovaná na 80 km/h,vlaky jezdí po jedné hodině, ráno mezi šestou a devátou hodinou vloženo několik vlaků navíc,které potom pokračovaly přes Darmstadt do Frankfurtu. Jednotky to byly Bombardier Itino,max.rychlost 140 km/h, rychlé rozjezdy,výhybny na trati. Čili taktová doprava, aby mohla být operativně zhuštěná, vyžaduje i solidní infrastrukturu
ragy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.71.129.172
Odesláno Pondělí, 13. listopadu 2006 - 19:57:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

EN352/353, na CD to bude jezdit pouze, jak obycejny Ex, takze v podstate zaskok za vnitro rychlik a skolni vlak
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 718
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 13. listopadu 2006 - 20:29:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad ragy: Já bych se použití EN jako rychlíku nebránil, když už ten vlak jede a zastavuje (nakonec i v Lovosicích, Roudnici a Děčíně by se měli najít cestující do Německa), pak je škoda ho nevyužít i pro vnitrostátní dopravu (samozřejmě v oddělené části), pokud se tím rozšíří nabídka spojů.
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Pondělí, 13. listopadu 2006 - 21:27:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chomutovák: já bych považoval za důležité mít základní opravdu pravidelný takt s pravidelnými přípoji
Takt je sice krásná věc, ale všespasitelný není. Pokud třeba v nějaké relaci vznikne nepřípoj (a přípoje nelze zajistit všude už z principu), pak ten nepřípoj je tam celý den (např. loni minutový nepřípoj mezi rychlíky v Českých Budějovicích nebo letošní nepřípoj od SC do Havířova), takže se musíme smířit s tím, že některé relace budou nepoužitelné. Anebo se pro zachování přípojů natahují jízdní doby (např. 10minutový pobyt v Ostroměři na 041), čímž zase může klesat konkurenceschopnost. Takže si třeba dovedu představit funkční "dvojtakt" (v sudé hodiny jinak než v liché) a tam, kde se potkají dva dvojtakty už může vznikat nezapamatovatelný řád, ale zato s dobrými přípoji.
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 189
Registrován: 5-2006


Odesláno Pondělí, 13. listopadu 2006 - 22:17:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

babilon : S dvojtaktem naprosto souhlasím...
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.162.223
Odesláno Úterý, 14. listopadu 2006 - 07:45:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr vlček: A on někdo byl úplně proti taktu? To jsem si nevšiml.

Nevím proč děláte z taktu modlu. Zkuste si představit situaci, že z Berouna do Prahy pojedou vlaky v hodinovém taktu s příjezdem v 5,05, 6,05, 7,05. Rychlíky že budou Beroun projíždět. Busy že pojedou tak třikrát čtyřikrát za celou ranní špičku. A k tomu si představte, že máte pevnou pracovní dobu od 6,00, bez šance zaměstnavatele přesvědčit o změně začátku. Nebo že máte školu od 8,00, to neukecáte už vůbec.
Pak se podívejte na tabulku tratě 316 pro příští rok. Možná Vás to trkne.

Osobně jsem pro takt, případně ve výše popsaný "dvojtakt". Ovšem s tím, že v případě potřeby budou v odpolední špičce dohuštěny vlaky. A hlavně s tím, že pokud celodenní takt nevyhovuje pro dojížďku do škol a zaměstnání, tak se ranní špička odjezdí podle potřeby. Tj. ráno hustěji a klidně bez taktu.
Pracovní doba nebo začátek vyučování se totiž může přizpůsobovat dopravě v malém sídle s tratí jen tam a zpět, s jednou fabričkou a jednou školou.
Ne tak v krajském městě s mnoha zaměstnavateli a mnoha školami. Ve větších městech se musí doprava, zejména v ranní špičce, přizpůsobit obvyklé pracovní a vyučovací době.
V neposlední řadě je třeba rozlišovat mezi taktem 30 min. a 1 hod., nebo dokonce 2 hod. U 30 min. taktu se nenačasování podle začátku školy skousne. U špatně načasovaného 1 hod. taktu už hrozí odliv cestujících. U 2 hod. taktu může jít až o nemožnost použít VHD k cestě do školy nebo do práce.
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 719
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 14. listopadu 2006 - 09:15:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad babilon: Pokud infrastruktura neumožňuje udělat použitelný taktový JŘ, pak je samozřejmě nutné udělat netaktový. Kvalitní nepravidelný JŘ je lepší než mizerný takt. Problém bych ale někdy viděl v tom, že např. na hlavní trati se takt udělá a pak nezbývá než udělat takt (anebo skorotakt) i na přípojných lokálkách, jinak opět přípoje nejsou.
Pokud infrastruktura rozumný takt nedovoluje, pak je možné použít buď Vámi popsaný trik (dvojtakt, popř. prokládání spěšňáků a osobáků apod.), projíždět některé zastávky popř. upravit infrastrukturu. Poslední bod je u nás dost sci-fi, ale na západě je to běžné.
Co se týče prostojů a protáhování jízdních dob, tak to není výsada taktového JŘ (tam je to jen pravidelné), ale i v netaktové podobě je toto řešení obvyklé. Stačí se např. podívat na trať 120, kolik vlaků má prostoj např. v Kladně nebo Hostivici.

Ad Bručoun: Ta OPava se z tohoto pohledu opravdu nepovedla, tam by to chtělo ráno zahustit. Na druhou stranu příjezd v 5:05 a 7:05 může vyhovovat těm, co pracují poněkud dále než v okolí Svinovského nádraží. Prostě všem se nezavděčíte a i proto by se mělo maximálně zahustit.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.162.38
Odesláno Úterý, 14. listopadu 2006 - 11:48:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chomutovák: Na 120 je většina prostojů v protisměru ke špičce. Z pohledu denního dojíždění do Prahy považuju JŘ trati 120 za jeden těch nejlepších. Denně dojíždějící přitom tvoří odhadem 2/3 až 3/4 cestujících v přípražském úseku.
Nějaké nedostatky se sice najdou vždycky, ale na jednokolejku je to fakt dost dobré. Horší je to se soupravami, veselá kráva s krabičkami není zrovna to co naláká nové cestující.

ad 316: Neumím si v Ostravě představit místo, kam by se ze Svinovského nádraží dojíždělo 55 min. Leda že byste myslel Frýdek či Těšín.
Když už kraj víc než hodinový takt nedá, tak by ty příjezdy v ranní špičce měly být zhruba 5:20, 6:20, 7:20. Daleko lepší by samozřejmě bylo dohuštění ranních příjezdů ve všední den zhruba po půl hodině.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace