K-report
 

Archiv do 11.listopadu 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » GVD připravovaný » Staré archivy » Archiv do 11.listopadu 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 177
Registrován: 5-2006


Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 19:59:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte někdo kdy bude známo trochu definitivnější řazení vlaků ?
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 20:33:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chomutovák: Ta nepravidelnost na Vídeň je opravdu zarážející.Udělat vlak v 5.01 a pak až v 8.26, to je docela zarážející. Notabene,když je všude jinde snaha o takt.Pendolino BY MĚLO jezdit ve Vámi uvedené časy.Jestli ale bude jezdit doopravdy, nebo bude zase jezdit loko + vozy, toť otázka.
Pipin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 21:09:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych stejně nějakým typem vlaku,jako je 379 na žádný přípoj nejel, kde není pauza aspoň 30 min., protože se podívejte, kolikrát jel vlak 379 načas. Většinou opožděn o 30 min a více a z 99% na příjezdu z DB.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1273
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 22:37:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Balík: Pokud je tu někdo padlý, pak jsou to pánové z vedení ČD. Pokud se potřebuji dostat do Prahy do půl desáté, tak mám v současném GVD dvě možnosti, Šohaj a Vyšehrad. Protože si rád pospím a mám rád pohodlí, volím Vyšehrad. Jenže, z toho mi v příštím GVD udělají SC a Šohaj, tedy lépe řečeno R700, pojede jen ze Starého města. Jedinou další možností je tedy onen Chopin, navíc ještě s nechutným nočním přestupem v Přerově. Nebo vidíte nějakou jinou možnost?
Pro šťoury, ano autobus existuje, ale protože jezdí po D1, tak je pro mě pouze nejzasší nouzové řešení. Navíc Bovy ČSAD Hodonín patří hned po SORech c 10,5 téhož dopravce a řadě 810 ČD k tomu nejhoršímu čím jsem v životě jel.
Kuřáci jsou nesvéprávné a život ohrožující bytosti
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 351
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 00:07:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PeM: Vzhledem k tomu že jsou to vlaky Polsko - ČR - Polsko tak zřjmě klasika PKP z Glucholaz se 749.

Tak konkrétně s Manažerem bych v Zábřehu nestavěl. Když už mluvíte o velikosti. Nevšiml jsem si že by Zábřeh byl nějak větší než Třebová.

Ale k některým zde uvedeným příspěvkům nemá cenu se raději vyjadřovat a svědčí o uvažování daného člověka.
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 773
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 01:39:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno:
Nechci to hrotit, každý se prostě může přesvědčit, že Hodonín leží dvacet minut od celodenního dvou(a méně)hodinového taktu do Prahy. Bmz na 370 o hoďku později Vám taky nevoní? Mluvit o jediném rozumném spojení do Prahy je teda úlet.
Bovy jsou naprosto v pohodě, jenže ve špičce (=ne, po tam / čt, pá zpět) vyprodané týden dopředu. Srovnání s šukafonem je uplně mimo. (To jen pro ostatní, co to čtou).
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.164.231
Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 08:15:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Glex: A co takhle Zábřeh+Šumperk+Jeseníky? Než někoho odsoudíte, měl byste si sečíst nástupní/výstupní frekvenci na Prahu v Třebové, totéž udělat v Zábřehu a porovnat mezi sebou. Kdybyste to udělal, tak zjistíte, že zastávka IC v Třebová je opravdu téměř zbytečná, zatímco v Zábřehu by měla větší smysl. Nemluvě o tom, že cestující z Ramzové nebo ze Šumperka do Prahy bude jevit větší ochotu zaplatit IC příplatek, než cestující z Lanškrouna nebo Svitav.

To co jste v předchozím příspěvku předvedl, je uvažování stylem "Zábřeh je malý, tam nestavět, a Šumperk neleží na hlavní trati, tak o něm nebudeme ani uvažovat".
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1276
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 11:23:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Balík: Nic jste nepochopil. 370 mi vadí, protože jede moc pozdě, ještě jednou to zopakuji speciálně pro Vás, pro mé potřeby jede 370 moc pozdě. Jak už jsem totiž napsal, potřebuji se do Prahy dostat tak, abych tam byl do půl desáte. Právě pro tento účel byl ideální Vyšehrad. Jenže ten mi převedli do kategorie SC bez adekvátní levnější náhrady (ano, toto píšu speciálně pro věčně si stěžující ostraváky). A ani Šohaj, kterým jsem jezdil do zavedení Vyšehradu, již nebude. Už konečně chápete, proč je pro mě Chopin jediným rozmným spojením?
A jednu perličku ze zpáteční cesty. Až dosud jsem z Prahy jezdil Strelou. Od nového GVD budu nejspíš jezdit RTExpresem s přestupem v Olomouci, protože kombinace 1065 a 814 je zhruba stejně rychlá a navíc i levnější. Škoda že takovou možnost nemám i cestou do Prahy.
Kuřáci jsou nesvéprávné a život ohrožující bytosti
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 223
Registrován: 5-2006


Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 11:47:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stejně nechápu, který blázen dá 400,-kč za cestu SC do Brna, když autobusem se dá jet i 4xlevněji Už se těším, jak to bude vozit vzduch, stejně tak jako v relaci na Ostravu při konkurenci RT.
A co teprve až se náhodný cestující SC sveze za poloviční cenu 370/177 (případně soupravami DB a MÁV) a porovnáním zjistí, že 680 zas tak "super" není
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 354
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 11:47:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Součet nástupní frekvence v ČT je o mnoho větší než v Šuperku. Přidejte Litomyšl, Poličku, Svitavy, Moravskou Třebovou a Lanškroun.

Cestující z Ramzové do Prahy? Tak to by mě zajímalo kolik lidí tak jezdí že zrovna kvuli lidem z Ramzové se musí v Zábřehu stavět.
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 775
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 12:16:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je fakt fičák . Pro Penovu potřebu být v Praze v půl desáté pánové z GŘ zavedli jenom příplatkové SC (tj. např. KMB + 86,- ? tohle jsem zatím z tarifu úplně nesejmul).
A on by přitom byl ve stejném čase nutně potřebný ještě nějaký další (pokud možno koženkový) rychlajz (pokud možno o hoďku a půl pomalejší), který notabene jede (je na něj dokonce z hodonína přímý přípoj), jenže v trase, kde s ním jezdí i lidi.
No a - speciálně pro mě, abych to už konečně pochopil - žádný z dalších 10 spojů přece není použitelný, tomu prostě nelze přizpůsobovat program, že. V Práglu jezdí emhádéčko každé 2 minuty, tak my chcem taky.

Z balika si nic nedělejte, ten je nechápavý od přírody , prostě pro tato Vaše slova nemá pochopení. Hlavně když Vás chápou ostatní.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1279
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 13:15:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já opravdu, ale opravdu nemohu přizpůsobovat svůj program neschopnosti ČD! Resp. lidé s nimiž v Praze jednám nejsou k tomuto svolní. Oni si prostě místo mě najdou někoho jiného. To já přicházím kvůli neschopnosti ČD zavést jeden jediný vlak o práci a potažmo o peníze! To je asi to, co Vy nejste scopen nebo ochoten pochopit!
A v případě SC, abych byl upřímný mi vadí nejen cena (In kartu nemám a nehodlám ji v dohledné době pořizovat, už proto, že bych ji využil opravdu jen na to SC a to snad i Vy uznáte že je poněkud drahý špás), ale i fakt že je povinně místenkový. Jsem totiž nucen pracovat operativně, tedy rozhodovat se na poslední chvíli a buzerace s povinnou místenkou je pro mne tudíž nepřijatelná. A při tom by stačila drobnost, prodloužit Brněnský drak do Břeclavi a zajistit k němu přípoj od Hodonína. Cestující by si jistě našel.
Kuřáci jsou nesvéprávné a život ohrožující bytosti
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 272
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 15:05:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno: A co takhle Os 3305 + R 700 (podle IDOSu v kladiva), to Vám taky není dost dobré? Pokud si potrpíte na pohodlí, jak píšete, tak si kupte Infarktu a zaplaťte příplatek 86 Kč za SC - za sedm jízd během tří let máte cenu Infarktu zpátky.

Já fakt nevím, co všichni s tou In řešíte, 600 Kč za tři roky se snad musí vyplatit každému, kdo občas vlak použije. Já opravdu nedokážu pochopit ty, kteří tvrdí, že jezdí zásadně na KMB a zpátečku. Přesný příklad je moje maminka (má titul Ing!) - nechce si koupit In, protože VĚTŠINOU jede na zpáteční, ale sem tam jede za obyč jízdné do sousední vsi. Přes své technické vzdělání stále nějak nechápe, že se jí to za 3 roky vrátí. No nic...
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1225
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 15:57:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ať počítám jak počítám - jezdím na KMB, zpátečku, skupinovou slevu, SONE+ (160 i 360), ale za plné jízdné jsem byl nucen jet asi 3x do roka a to vždy jen na okraj Prahy z té sousední vsi. To bych vydělal do 3až4 krát 15 Kč. Za 3 roky to dělá 60x3=180Kč a nemusím se bát, že kartu zajíc někde ztratím. No občas tedy pojedu busem, když i při 10000km/rok nejsem věrný zákazník.

Podivná obchodní politika ČD, byť vlastně těch autobusů moc neužívám.
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 3-2006
Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 17:12:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Glex:
Není pravda, že by ve Třebové byl nějak větší nástup cestujících. Jelikož jezdím ze Zábřeha do Třebové každý den, tak mám o tom celkem přehled. Navíc si srovnjete spojení: z Třebové každé půl hodiny R/ICneboEC, ze Zábřeha 1 vlak za dvě hodiny! Při vašem článku jsem se alespoň upřímně po dlouhé době zasmál-to se vám musí nechat. Soudit uzel podle velikosti města-to jsem už hoodně dlouho neslyšel. Navíc bych na to vsadil krk, že z Vámi zmiňované Ramzové pojede do Prahy 3xvíc lidí než z nějaké Poličky . Jinak Vy zase můžete přidat k Zábřehu Litovel, Uničov, Mohelnici...
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5166
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 17:32:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Glex: přidávat Litomyšl k ČT je docela úlet. Pochybuji, že z Litomyšle jezdí do Č.Třebové nějaké autobusy a vlakem přes Choceň těžko někdo pojede na IC do ČT. Jo, ještě jste zapomněl k ČT přidat Ústí nad Orlicí.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 19:14:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Glex: "Součet nástupní frekvence v ČT je o mnoho větší než v Šuperku."

To není korektní porovnání. Vyzýval jsem Vás, ať porovnáte nástupní frekvenci směr Praha / Ostrava v Zábřehu s nástupní frekvencí směr Praha / Ostrava v Třebové. Nástupní frekvencí pro tento účel myslím i lidi, co jen přestupují. To z prodaných jízdenek nevyčtete, musíte se postavit na perón a počítat.
Až to uděláte v dostatečném počtu případů, tak zjistíte, že v Zábřehu za den nastoupí do dálkových vlaků směr Praha víc cestujících, než v Třebové.
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 357
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 20:36:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poborskiii: Asi máte hodně mylnou představu o dopravě autobusy mezi ČT a Litomyšlí. Patrně z dob před 20ti a více lety kdy jeli za den dva. Příště se nejdříve se raději podívejte na IDOs než něco takového napíšete. Navíc autem jste v ČT za 10minut. Avšak na to chybí v ČT docela citelně P+R.

Bručoun: Nevycházím z prodaných jízdenek. Ale z toho co mám vysledováno přímo na nádraží. Denně používám trasu Olomouc - Č.Třebová - Svitavy a večer zpět.

Nádražák: To tvrzení že z Ramzové jede do Prahy víc lidí než z Poličky snad nemyslíte vážně To už mi opravdu připadá postavené na hlavu. Uvědomte si co vůbec říkáte. Kdybych to převedl z Vašeho myšlení tak bych to řekl asi následovně: "Protože za den jede asi 200lidí ze Svitav, 40 z Poličky, 40 z Mor.Třebové a 50 z Letovic do Prahy budou stavět vlaky EC ve Svitavách." A protože ze Svitav (Poličky, Letovic) lidé do Prahy nejezdí bude od nového jízdního řádu jezdit rychlík Svitavy - Praha že? Vzpamatujte se. V Zábřehu staví každé dvě hodiny rychlík. To Vám nestačí? Navíc každý z nich je přímý do Prahy (narozdíl od Svitav, Letovic). Navíc byjste se měl nejdříve alespoň podívat do mapy kde leží Polička a jak daleko je to k hlavní trati. A jak daleko je to k hlavní trati z Uničova a Litovle. A snad nemůžete ani myslet vážně že z Uničova a Litovle pojedu do Prahy přes Zábřeh Ale zájmy jednoho nad zájmy ostatních. Nu což. Hawk:-)
Pet_Zbh
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.108.221.27
Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 20:54:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Zábřehu (dosud) staví každé dvě hodiny rychlík... Ne, to opravdu nestačí, naopak myslím, že je to tristní. Dlužno dodat, že jde většinou o typický rychlík se špinavými koženkami, takže kultura cestování trpí ruku v ruce s frekvencí spojů.
Vždycky jsem měl za to, že vlaky EC a IC jsou komerčního charakteru - tj. by měly zastavovat tam kde je poptávka a předpoklad nějakého zisku. Nevím, jak ČT splňuje ve srovnání se Zábřehem kritérium poptávky (co do srovnání počtu obyv. má ČT cca o 3000 víc), ale o zisku bych si dovolil pochybovat, když většina zde nastupujících/vystupujících jsou režijkáři.
No ale nic, tohle jsou diskuze které asi nikam nevedou. Naštěstí se po letech někomu konečně rozsvítilo a nechal v Zábřehu zastavovat dle mého optimální počet EC a IC a vyslyšel tak dlouholeté prosby vedení měst Zábřeh, Šumperk i Mohelnice a také vedení Olomouckého kraje.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2015
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 21:49:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Glex:
Odpovím otázkou:
Vám R 1x za dvě hodiny v ČT nestačí? Že t navrhujete lidem jezdícím do Zábřeha.

Nemyslet váženě Litovel a Uničov je totéž jako nemyslet vážně Litomyšl a Poličku. To je úplně to samé.

P.S.Hlavně, že Vy upřednosňujete zájmy ostatních nad svými...
A je to tady: Příspěvek číslo 2000.
Don_salieri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 10-2006
Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 21:58:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týče Ramzové...V novém grafikonu tam asi nepojede nikdo ale spojení Hradčany a rychlík přímo pod sjezdovku v dnešním celkem šlo...
Co se Zábřehu týče, mám pocit že jedním rychlíkem za dvě hodiny by se praktikoval styl "je to nově opravené tak ať nám to ten substrát moc nezničí". Co by tam taky pohledával když nic nejede:-) Jen ať tam toho staví hodně!

Když jsem mluvil o důstojném spojení s
Budapeští, měl jsem na mysli to, že Haška postrčili na dřív o 3/4hodiny a pak jede kulové.
Ministr zdravotnictví by měl varovat... GVD 2007 poškozuje zdraví!!!
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.162.183
Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 23:36:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Glex: "Ale z toho co mám vysledováno přímo na nádraží."

Tak to mám zřejmě pokaždé, když jedu přes Třebovou vlčí mhu, ve které se mi ty lidi ztratí. A v Zábřehu jsem zřejmě pokaždé tak opilý, že vidím dvojmo. Mmch., ta moje pozorování jsou v různé denní doby a různé dny v týdnu.

Už se mi stalo, že jsem v Třebové čekal na obyčejný R, a viděl, že do EC a IC nastoupili po 1-2 lidech, a do obyčejného R okolo 10 lidí. V den a čas, kdy se v Zábřehu do R valí pěkných pár desítek lidí.

"To tvrzení že z Ramzové jede do Prahy víc lidí než z Poličky snad nemyslíte vážně"

Vy asi nejste lyžař, že ne?

Svého času jezdíval přímý sezonní vlak Ostružná-Olomouc. Nehodlám přitom řešit jestli jezdí víc lidí z Ostružné nebo z Ramzové. Asi z Ramzové, ale to je úplně putna. Z Ramzové na Prahu sice jezdí i bus, ale nezačíná tam, je pomalejší než vlak přes Zábřeh, a někdy je to v něm pěkné maso.

Z Poličky do Prahy jezdí ve všechny vytíženější dny a časy přímé busy do Prahy. Rychlejší a pohodlnější než vlak.

Takže je klidně možné, že z Horní Lipové+Ramzové+Ostružné+Branné jezdí do Prahy vlakem víc lidí než z Poličky.

"A snad nemůžete ani myslet vážně že z ... Litovle pojedu do Prahy přes Zábřeh"

Aha, a jak byste teda jel z Litovle do Prahy?
Don_salieri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 10-2006
Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 10:22:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Celkem si nedokážu představit jet v oteplovačkách s lyžema od sněhu autobudem přes půl republiky...
Ministr zdravotnictví by měl varovat... GVD 2007 poškozuje zdraví!!!
Mitas24
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 10:55:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenom několik soukromých postřehů v souvislosti se Zábřehem. Každý, kdo porovná JŘ v rozsahu posledních cca 15 let, si musí všimnout, že bylo postupně prakticky zrušeno přímé spojení Praha - Ostrava v relaci Ústí n.O., Choceň, Zábřeh. Do těchto stanic se cestující dostane jedině s přestupy v Přerově (zpravidla 5 minut na přestup, pro starší cestující chuťovka)nebo jinde. V případě Zábřeha je situace o to tristnější, že býval skutečně kapacitně hodně využívanou stanicí nejen pro šumperskou větev, ale i na Hanušovice a Jeseník (dlouhé roky cestování i kontakty s dalšími cestujícími mi to dokládají - o zimních turistických sezónách ani nemluvím). Bohužel situace nejen se spoji, zastavujícími v Zábřehu, ale i s přípoji na Šumperk, resp. v Bludově na Jeseník, je dost zoufalá. nemluvím o počtu spojů, ale o jejich návaznosti. A pokud je cestujících málo, není to přirozený úbytek díky automobilismu, ale vynucený fakt právě kvůli nelogicky stavěnému JŘ.
Mája
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 4-2004
Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 12:04:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro zajímavost:
Přímých denně jezdích vlaků Praha-Zabřeh bude v GVD 06/07 celkem 15, odjezdy z Prahy:
0.06,4.47,6.07,6.55,8.55,10.55,12.07,12.55,14.55,15.55,17.07,18.07,18.55,20.02,20.55
před 18 lety v GVD 88/89 jich bylo 12, odjezdy z Prahy
0.19,6.07,9.06,10.35,13.53,15.07,16.07,16.53,18.41,20.40,21.37,22.37
Mitas24
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 12:49:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ber to v souvislostech - pod relací Praha-Ostrava rozumím i obrácený směr. A znovu připomínám i návaznost na regionální spoje v Zábřehu a v Bludově.
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 365
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 13:24:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno: Lidé s kterými jednáš? Pochybuju že i o víkendu. A pročpak ti nevoní spojení, které jsem si na IDOSu našel a již ho uvedl Hrubyv?

Don_salieri: Jede i mnoho osbních vlaků, které jsou primárně určeny pro obsluhu regionu. Dle Vašeho příspěvku jsem to pochopil tak že v Zábřehu se objeví vlak pouze každé dvě hodiny. Což není ani zdaleka pravda. Navíc pochybuji že na vlak každou hodinu by se v Zábřehu našla dostatečná frekvence aby vlak zaplnila. Vlakem by jezdil stále stejný počet lidí. Jen by se roztrousili do jiných vlaků (nebo spíše taky ne) a kolik z těch co jezdí R by bylo ochotno platit příplatek. Víte to? Řekl bych že jich moc nebude.

Mitas: K tomuto bych řekl že u R se frekvence z velké části láme právě v Olomouci. Navíc pokud by se jelo Ostrava - Praha tak mimo Přerov, čili by se vynechal Přerov, což je na naše poměry slušně velké město. A pokud by se do Přerova zajíždělo cestující zde prostojí díky přepřahu více času než by strávili přestupem. Navíc by bylo potřeba minimálně o jednu soupravu vice. Současný model R Ostrava - Brno a Břeclav(Přerov) - Praha považuji za téměř dokonalý. Navíc k tomuto problému budete muset zaklepat nikoliv u dvěří s nápisem GŘ ČD, ale u dvěří s nápisem Ministerstvo dopravy ČR.

Mája: Ano. Což znamená 24/15 = R průměrně po 1,5hodině. Navíc od každého EC, IC ze Třebové bude přípoj os vlakem do Zábřehu.

Bručoun: Ale Vy opět sčítáte 4 místa oproti jednomu. Navíc já psal o Svitavách s případnými okolními městy kde jsem zmínil právě i Poličku, ale nejen ji.
Jestliže ten potenciál je tak proč nadáváte jen na ČD? Co takhle RT Expres? To už je podle Vás pravděpodobně v pořádku že tam nestaví. Proč asi? Zřejmě proto že vede konkurenční boj s ČD a díky zastavení by byl pomalejší, jenže když zastaví ČD je to v pořádku, že díky tomu ztrací konkurenceschopnost je jedno, hlavně že já a těch pár lidí (nebo taky nikdo) ze Zábřehu to se svezu. To ty vlaky potom ale opravdu nezachrání. Zkuste napsat na RTE co Vám odpovědí. Možná že se dočkáte kladné odpovědi, ale moc tomu nevěřím.

Počet vlaků ze Zábřehu do Prahy (1:44, 4:35, 6:13, 6:31, 7:18, 8:31, 9:43, 10:31, 12:31, 14:31, 16:31, 17:37+, 18:31, 19:29+, 19:43, 20:42) opravdu nepovažuji za nedostatečný.

Na každý jízdní řád se nejdříve nadává a pak se zjistí že je mnohokrát lepší než ten předchozí
Cukrova_vata
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 13:47:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Glex: zrovna přepřah rychlíků Praha Ostrava v Přerově delší než přestup - no nevím nevím. Při představě sjetí více vlaků a přelivu cestujících z vlaku do vlaku.Zvlášť pro cestující(a to neuvažuju ty méně pohyblivé), kteří nejsou zvyklí cestovat vlakem, či nemají při přestupování takový přehled jako ostatní a k tomu přidejme plný podchod = "hezká představa"
Na druhé straně "přepřah" v podobě najetí jiné loko na konec vlaku. Bylo by zajímavé srovnání.
Kubix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 289
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 14:32:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dá už se v Praze někde sehnat KJŘ?
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 560
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 15:00:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nějak zapomínáte na skupinu lidí, kteří pokud jedou vlakem, tak pouze vlakem vyšší kvality. Já osobně tak taky jezdím a Bčkovým vozům se pokud možno maximálně vyhýbám. A pokud bych měl jet ze Zábřeha rychlíkem s Bčkovými vozy, tak to radši budu hledat jinou možnost, třeba auto či bus. Ovšem pokud bude v nabídce dostatečně rychlý vlak vyšší kvality tak pojedu vlakem. Takže nelze brát současný stav a jednoduše to rozpočítat, zastavování některých IC v Zábřehu by mohlo přilákat do vlaku nové cestující, kteří nyní jezdí třeba autem.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 276
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 15:15:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Na každý jízdní řád se nejdříve nadává a pak se zjistí že je mnohokrát lepší než ten předchozí." Moje řeč

"Nějak zapomínáte na skupinu lidí, kteří pokud jedou vlakem, tak pouze vlakem vyšší kvality." Já bych taky chtěl IC Chlumec n. C. - Praha, protože mám rád IC (a díky síťovce neplatím příplatek). Ale to asi není zrovna nejlepší argument...
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1228
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 15:30:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jan_Š: No máte jistotu, že úroveň autobusů nebude ještě horší než těch Béček na R Zábřeh - Praha. A bus jede 6 až 7 hodin s přestupem. A na Zábřeh jsou v těch R často vozy, kde se sedí po třech a časově a cenově by pak bylo pořád lepší si koupit jízdenku do vozu A, která sice u ČD je mnohde hrozná, ale na těch Zábřezích už se najdou spíše slušné vozy.
Don_salieri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 10-2006
Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 16:02:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Glex: Hlavně že se ta frekvence najde v ČT... No, vlaky na obsluhu regionu tam jsou... to je supr. Jen se do toho regionu nějak dostat:-)
Ministr zdravotnictví by měl varovat... GVD 2007 poškozuje zdraví!!!
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 561
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 16:48:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hrubyv: To bylo jenom pro zasmání, doufám. Jezdí přes Chlumec vlak IC? A přes Zábřeh? Dám jiný příklad a to Ex Moravan. Poměrně komfortní a rychlý vlak. Po jeho zrušení to bude z Ov do Bn lepší busem. Jízdní doba stejná, cena stejná, pohodlí bus versus B vozy, takže je to jasné. Zábřeh má s Prahou alternativu pouze v IAD. Tak proč některé automobilisty nepřetáhnout do vlaku? Ale ti rychlíkama s B vozy nepojedou...
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2020
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 16:59:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Glex:
A co odpovědět na moje otázky, he? Stále čekám.

Co se týče toho RT-čka, to soupeří s Pendolinem a oba nestaví ani v Třebové ani v Zábřehu. Koneckonců ani to IC-čko by nebylo pomalejší (max. o minutu), když bude zastavovat místo v MuNu v Zábřehu.
Pokud by na R jezdily moderní vozidla a hlavně nebyly neustále někde zastavovány - myslím třeba Přelouč nebo neustálé předjíždění vlaky vyšší kvaliy, tak bych o tom i uvažoval, že stačí.
Co mi vadí, že v MuNu staví co 2 hodiny EC na Olomouc a ve špičce i co 2 hodiny na Brno, zatímco v Zábřeze nic. Přitom potenciál je tam jistě vyšší. To netrdím koneckonců sám. Ve Třebové se staví prostě jen proto, že na ní má pořád vazbu spousta nádražníků (bydliště, příbuzní a znamí, popř. práce).
A je to tady: Příspěvek číslo 2000.
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 3-2006
Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 17:44:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Glex:
Zapoměl jste na IC 518 "Manažer" v 5:36. Nebo jste ještě nepřenesl přes srdce, že bude v Zábřeze zastavovat?
Ad ostatní zastánci IC/EC v Zábřeze: jsem rád, že máme stejné názory. Navíc si myslím, že kdyby stavěly IC místo v MuNu v Zábřeze, zkrátila by se jízdní doba alespoň o deset minut, protože vypravit vlak v Zábřeze jsou schopní i do půl minuty-narozdíl od "neschopáků" v Třebové
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2023
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 17:57:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nádražák:
No, to si nesjem tak úplně jistý. V Třebové to podle mě víc zdržuje ta 40-60 km/h.
A je to tady: Příspěvek číslo 2000.
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 368
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 18:02:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: Já nevím proč by mi neměl stačit R 1* za dvě hodiny.

když bude zastavovat místo v MuNu v Zábřehu Tak to už je egoismus.

pokud by nebyly zastavovány řekl bych že stačí - myslím třeba Přelouč
A já třeba Zábřeh

v Zábřeze nic
Vy jste asi dlouho Jízdní řád neviděl že? 2*IC a 1*Ex je nic? V novém JŘ pak IC a 4*EC? Já chci taky aby mi zastavovali EC v Blansku. Ale pak ať si Třebovou projedou, jaképak zdržování s tím.
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 3-2006
Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 18:03:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch:
Bylo to pochpitelně myšleno s nadsázkou, ale už jsem tam zažil, že zaměstnanci, co mají vykládat zásilky z vozu, místo toho aby vykládali, tak odháněli vosu! . Bylo to tragikomické - výpravčí na ně pořád pískala a pískala, ale oni měli pořád jiné starosti. Ten R nakonec díky tomu nabral zpoždění dalších 13 minut!Tohle se může stát opravdu jen v Č.T. Zajímalo by mě, co pak napsali do provozního deníku jako důvod zpoždění. Ta 60 je pochopitlně taky nepříjemná, ale nevím, jestli se někdy rekonstrukce průjezdu tímto uzlem dočkáme..
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2024
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 21:47:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Glex:
Tak proč si stěžujete.

Jsem přesvědčen, že Zábřeh je naprosto o něčem jiném než Přelouč, jak co se týče počtu obyvatel, tak i obyvatel, či jiných návštěvníků na navazujících tratích. Že by Heřmanův Městec s Prachovicemi byly nějak více cestujícítvorné obce než Šumperk, Velké Losiny,Sobotín,Bludov,Hanušovice,Ramzová,.. je evidentní blbost.

No teď je to stále ještě docela markantní rozdíl 28:2. A nechtějte se zesměšnit tím, že Třebovsko produkuje 14x více cestujících než Zábřežsko. Od nového GVD, pokud dobře počítám, to bude 28:téměř 6 (126 nebude zastavovat v neděli). Stále to je takřka pětinásobek! Já tohle prostě nepovažuji za normální situaci.

Nádražák:
Nedočkáme se asi nikdy. Alespoň budou mít zastánci důvod, proč zastavovat.
A je to tady: Příspěvek číslo 2000.
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 369
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 22:30:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: Tento Váš výrok pokládám za čistě egoistický nic víc.

A propos... Nevím kdo si tady stěžuje. Ale já to rozhodně nejsem
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.163.182
Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 23:56:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Glex: Hádám, že Hroch není ze Zábřeha, Šumperka ani Jeseníků. Aneb zloděj křičí: "chyťte zloděje".

Hroch: ad Zábřeh: souhlas

ad Přelouč: To, že v Přelouči bude taktově zastavovat směrem na Prahu nejen osobák, ale i něco rychlejšího, je obecně vzato dobře. Přelouč je rozhodně větší než Hořovice, nadto je v Přelouči přípoj z Městce. Z Přelouče se do Prahy jezdí výhradně vlakem, z Hořovic jezdí i busy. Samozřejmě by se pro relaci Přelouč-Praha líp hodily nějaké spěšňáky, než rychlíky z Přerova. Jenže středočeské spěšňáky jsou bohužel ještě větší fikce, než 5.koridor nebo "rychlodráha" Kladno-Praha ...
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1160
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 01:00:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ahasfghéoj Hkaodosta Onostan odonotna Onoastza?
ICQ -> 21 65 33 068
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 3-2006
Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 05:24:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Glex:
Opravdu nechápu, proč jste vůči Zábřehu tak vysazen, jinak byste tu nemohl psát to co píšete teď. Zastavovat místo v Zábřeze v Přelouči-to snad ani nepotřebuje komentář. Silně pochybuji o tom, že by taková pitomost mohla naapadnout taky ještě někoho jiného kromě Vás Naštěstí je to názor jednoho čolvěka, který na tom NAŠTĚSTÍ nic nezmění. Dnes jedu na lokmotivě R 702 a zpět na R 1541 v úseku Zábřeh-Praha a zpět, tak si schválně ten Váš nástupní/výstupní potenciál v Zábřeze a Třebové porovnám
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 3-2006
Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 05:28:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch:
To je fakt, jenže i po té rekonstrukci by si stejně nějaký důvod našli. Ani bych se nedivil, kdyby pak v Třebové schválně kvůli tomu, aby tu musela IC/EC začali přepřahat mašiny
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2025
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 10:03:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Glex:
Došli argumenty, co.
Není týden ten, kdy nepotkáš blbce každý den.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1281
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 15:55:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hrubyv, Glex: No, jelikož na R700 budou s největší pravděpodobností B a A, tak když už bych takhle brzy ráno vstával, tak bych radši jel busem do Brna a pak Drakem. Je to rychlejší, levnější a pohodlnější.
Glex: Na každý jízdní řád se nejdříve nadává a pak se zjistí že je mnohokrát lepší než ten předchozí
V mém případě rozhodně nikoliv. Současný GVD je pro mé potřeby ten nejideálnější možný. Jediné co ze svého pohledu chválím jsou přímé R Břeclav - Olomouc, protože přestupy v Přerově jsou zážitkem, který si opravdu rád odpustím. Horší jsou ale časové polohy vlaků. Už teď kdy vlak z Olomouce odjíždí v 15.30 mám problém ho chytit. Vlak v 15.19 se raději ani nebudu pokoušet chytat a místo toho budu raději dvě hodiny v Olomouci šotoušit
Kuřáci jsou nesvéprávné a život ohrožující bytosti
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1165
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 16:05:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Omlouvám se za ten příspěvek v jednu ráno - nějak jsem to včera přepísknul :-)
ICQ -> 21 65 33 068
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 3-2006
Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 16:19:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem dnes jel na R 702 a R 1541. U R 702 byl nástup/výstup cesujících v Zábřehu větší než v Č.T. (netvrdím, že o moc větší, ale rozhodně větší ano). A zpět 1541 - Č. T. bída a utrpení nástup asi 15-20 lidí! V Zábřehu mnohonásobně víc! Tak kde je ta obrovská frekvence lidí, která je o mnoho větší než ze Šumperka, Jeseníků, Zábřeha jak psal Glex??
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 180
Registrován: 5-2006


Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 19:48:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak tak čtu tuto diskusi tak mi to připadá jako taková hádka o něco, co má úplně jednoduché řešení. Prostě nechat SC a RT a část IC/EC zastavovat jenom Olomouc a Pardubice jako rychlé spojení na Prahu a vybrané EC/IC cca 4-5 denně zastavovat v Hranicích, Olomouci, Zábřehu, Třebové, Pardubicích a Kolíně aby zajišťovaly kvalitní spojení do míst kam by jezdily přípoje z daných stanic (např Jeseníky, Svitavsko a podobně). Samozřejmě předpokládám, že by tam ta návaznost byla. A klasické rychlíky by mohly stavět navíc ve Studénce, Suchdolu n.O., Ústí n.O., Chocni a tak 4 denně v Přelouči.
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 278
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 20:51:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno: Aha. Takže R700 je moc levný a SC zase moc drahý. Teda já vám opravdu nezávidím.

Btw na R700 by měl podle Želpage jezdit Apee. Jenže ona se ta jednička taky platí. Jo, to je život...

Pokud považujete bus do Brna za levnější a pohodlnější, pak není co řešit

Z Olomouce pojede v 16:05 R 623 do Přerova a dál Os 3342, takže nemusíte dvě hodiny šotit. Navíc máte v Přerově pohodlných dvacet minut na přestup a kafe z matu.
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 370
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 20:55:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Richard: Plně souhlasím.
Já se zde nehádám o nezastavování v Zábřehu. Ale naštvalo mě to Zábřeh zastavit a pak Třebovou projet. To už bylo na mě moc.
Pánům ale již docházejí argumenty a vytahují i obyč R.

Zastavovat místo v Zábřeze v Přelouči nemyslíte vážně
Nic takového jsem neřekl. Přečti si laskavě moje příspěvky a jako student 4r. SŠ by sis to měl dát dohromady.

Jinak s těmi R702 a R1541 si zaperlil to jo. Honem se musím pochlubit že? Kdybys napsal že jsi jel ČT-Praha A docela se divím že se zde ještě nechlubil Jakuza

Ale máš smůlu. Oběma rychlíky jsem dneska jel a pochybuju že ten tvůj hrubý odhad (navíc R1541 je v ČT o výstupu a ne o nástupu) je správný když jsi na stanovišti na levé straně a nástupiště je vpravo. Sice vidíš dopředu, ale ani tento hrubý odhad moc dobrý nebude.



Dochází argumenty? Mě rozhodně ne. To spíš vám dvěma s nádražákem, když ten už vytahuje i obyčejné Rychlíky jestli v ČT zastavit nebo ne.

protože vypravit vlak v Zábřeze jsou schopní i do půl minuty
zpoždění co jsme si přivezli z Prahy až do Zábřeha (zhruba 15 minut) v Zábřeze ještě rozšířil na nějakých 30
Hlavně že jsou v Zábřehu schopni vlak vypravit do pul minuty
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.27.169
Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 21:04:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Richard:To by pak nebyly EC/IC.
joghurt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.80.67.130
Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 21:41:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Může mi tu někdo napsat čísla tratí, na kterých bude od nového GVD zastavena osobní doprava? Je to jednoduší než pročítat celou diskuzi a pak to tady stejně nenajít. Dík MOC.
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 372
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 23:23:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

013 Bošice - Bečváry (v letním období bude dopravu provozovat KŽC),
095 Straškov - Libochovice,
125 Krupá - Kolešovice (v letním období muzejní provoz ČD),
164 Kadaň - Kaštice,
165 Kadaň. Rohozec - Vilemov u Kad,
233 Čelákovice - Mochov (možné objednání vlaku u KŽC).

Dále bude výrazně omezena doprava na trati Chomutov - Vejprty, Dubí - Moldava a Libuň - Lomnice n/Pop. Z Hranic do Aše zustane jeden pár vlaků. Doprava se vrací na trať Nová Role - Chodov.

Je to takto vše nebo se ještě něco změnilo?
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 181
Registrován: 5-2006


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 07:28:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T 679.1 : Tak to by teda byly EC/IC, protože by zastavovoaly ve stanicích kde současné EC/IC staví. A navíc by to bylo přehlednější.
Co se týká relace Ústí a Choceň - Ostrava, případně Studénka, Suchdol - Praha tak si myslím že počet cestujících je odpovídající současnému spojení R s přestupem v Přerově, a spojení Hodonín - Praha je optimální buď přes Břeclav, nebo s přestupem v Olomouci na EC/IC kdy je jízdní doba stejná (i s 30 minutovým čekáním) jako u přímých vlaků a navíc máte EC/IC. Na EC/IC je přípoj v Olomouci od každého rychlíku Břeclav - Olomouc.

Měli byste si všichni uvědomit, že ta relace na které cestujete vy a stanice na které nastupujete vy není středobodem ČR a existují i ekonomické aspekty provozu vlaků. Já osobně se přiznám, že jsem taky třeba nadával na spojení Praha-Otrokovice, kdy nám ruší některé přímé vlaky a krásné návaznosti v Přerově, ale když jsem si pořádně prozkoumal jízdní řád a všechny možnosti tak jsem zjistil, že se spojení vlastně zlepšilo protože máme 4 přímé vlaky a to v těch optimálních časových polohách a navíc každé dvě hodiny spoj s přestupem v Olomouci na EC/IC a to se stejnou jízdní dobou jako u přímých vlaků a ještě nemusím sedět v kožence. Takže bych doporučoval si prostě v klidu pročíst JŘ a zjistit jaké vlastně je to spojení a odprostit se od tradičních spojů a hledat i jiné možnosti.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 563
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 11:17:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Glex:Jablonec nad Jizerou-Rokytnice zůstane 1pár vlaků na den.
088 Rumburk-Jiříkov, 085Krásná Lípa-Panský jen o víkendu.
V Rousínově(300) nebudou po roce jejich zastavování opět zastavovat R,jen Sp.
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.27.169
Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 12:18:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Richard:EC/IC stavět Olomouc, Zábřeh kvůli Jeseníkům a Šumperku, Pardubice a Praha. Kolín je slušně obslouženej R a příměstskou dopravou, na EC si tam stejně nikdo nekoupí příplatek kvůli těm pár minutám a jedinej kdo tam nastupuje jsou ajzenbońáci, a Třebová je jen nádražácká díra.
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 373
Registrován: 7-2006
Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 13:03:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Richard: Naprostý souhlas.

T679.1: Aha podpora Zábřehu na ukor ČT pokračuje. Tak o té nádražácké díře bych byl raději zticha. Je vidět že nejste odtud ani z blízkého okolí. Zábřeh má opodstatnění jen proto že je blízko Šumperk, ale Třebová je jen Třebová. Zde již jiná města okolo nejsou, že?

stavět Olomouc, Zábřeh kvůli Jeseníkům a Šumperku, Pardubice a Praha
Aha takže nakonec nepořebujeme ani EC. Všechno budou SC které budou navíc stavět v Zábřehu. Super Navíc už vidím jak se v Zábřehu do EC hrnou davy lyžařů s lyžema a malými dětmi a platí příplatek 60Kč. Takže za rodinu celkem 4*60Kč = 240Kč. No bezva.

Třebová je jen nádražácká díra
Tak s tímhle výrokem jste se opravdu předvedl. Když se podívám kolik lidí si V ČT kupuje příplatek tak to asi nebudou jen nádražáci.

Kolín je slušně obslouženej R a příměstskou dopravou, na EC si tam stejně nikdo nekoupí příplatek kvůli těm pár minutám a jedinej kdo tam nastupuje jsou ajzenbońáci
Žeby u nás jezdili EC jen ve směru do Prahy?
Navíc ze Zábřeha asi nebudou jezdit nádažáci co? A ke všemu Zábřeh je taky slušně obsloužen R.



Zzz: No jo to je pravda na to jsem zapoměl. Děkuji za doplnění:-)
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 374
Registrován: 7-2006
Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 13:05:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mimochodem. Znám celkem velký počet lidí jezdící vlaky EC trasu Ostrava - Pardubice (Praha) anebo Olomouc - Pardubice (Praha) a když se dozvěděli že se bude stavět i v Zábřehu tak první jejich komentář byl asi následující: "To snad nemyslí vážně"

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace