K-report
 

Archiv do 29.října 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tratě v Ústeckém kraji » Archiv do 29.října 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 796
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 00:15:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Lovosicích tento týden spustily "plechovou hubu"

Jinak 20.5. střet se stromem přes Střekovem byl vlak R 718 od kolína v čele s 163.075
http://karel-loko.wz.cz - web nejen o železnici
http://motovozy.vlaksim.com - Atlas motorových vozů Č(S)D
ICQ 264305638
Paci
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 7-2005
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 17:21:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dostala se ke mě informace (nevim jak pravdivá) že od nového GVD traťě 164 a 165 by měly přejít na soukromého vlastníka za symbolickou korunu. Udajně by měla být zvýšena tratová rychlost za 40 na 60 (to zní jako pohádka).
Nemá někdo nejaké info zda se tak opravdu stane?
Kdo moc šetří, zaplatí pak 3x více.
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1206
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 17:29:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A kdepak jsi to slyšel?
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1437
Registrován: 8-2004
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 21:00:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Paci:
V návrhu sice byl i JŘ Railtransu (,stejně jako ČD), ale tu 60 bych chtěl, tedy spíš nechtěl vidět. To by z Kadaně nedojel ani do Poláků.
Zpoždění nehledej, najde si tě samo. A jak rádo!
Wiking
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.115.254
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 21:11:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aby to nedopadlo jako s 144. Vyleze najelo, že zájem je, ale ne o Kakaň předm. - Rohozec/Kaštice, ale o Kadaň - Rohozec/Kaštice komplet. Což je z určitých důvodů neprůchodné, informovanější si domyslí, já k tomu více psát nebudu.
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1208
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 22:39:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sice je pravda, že není šprochu, aby na něm nebylo pravdy trochu, ale řekl bych, že tamtamy něco vybubnovaly správně, něco mylně. Trať je a v dohledné době bude SŽDC, kdo tam bude provozovat dopravu je otázka, po provozovateli se jen bude chtít, aby se choval tak, jak se chovat má a neodpuzoval zákazníky, k čemuž došlo právě před rokem. Jaká tam bude rychlost bude záležet na mnoha faktorech ... Tolik fakta, víc toho opravdu není a nějaké kecy o prodeji za korunu nebo o zaručeném stavu tratě či privatizačních úmyslech nebo zaručeném ukončení provozu bych s dovolením zařadil do položky šotolegendy.
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1187
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 19:44:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wikingu, kážeš bludy, opět. Trať N. Sedlo - K. Jez je žádána z Nového Sedla kvůli nádraží v Lokti, s 3 km lokálky ať si SŽDC dělá co chce. Tvé tajuplné určité důvody by asi zajímaly hodně lidí, zkus naznačit.:-):-):-)

U Kadaně byla žádost o trasy vlaků na lokálce, o přípoje na hlavní trať ne. A samozřejmě už vůbec ne o samotné koleje.
Wiking
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.115.254
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 20:44:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jistě. Zatímco ty jsi například fispavu už dávno odpověděl jak svépomocí opravíte rozpadajícíse umělé stavby.
A nehodlám naznačovat.

Zpět k tématu : Myslíte si tady někdo, že je v zájmu kraje objednávat na vilémovkých lokálkách osobní dopravu ? Pokud ano, za kolik a proč ?
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1210
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 21:04:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wiking: ano, je. Ostaní otázky si myslím, že je nevhodné řešit na veřejném fóru.
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
Wiking
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.115.254
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 21:11:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T_M : Na veřejném fóru je vhodné řešit veřejné otázky - tedy peníze z rozpočtů KÚ. A tedy za kolik (jsou to naše peníze) a proč (existuje více řešení).
Za nevhodné považuji to ostatní (Vy jste to zřejmě pochopil, tak to prosím zkuste vysvětlit bratrovi).
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1211
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 21:26:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wiking: Ano na fóru k tomu určeném možná. To K-report při vší úctě není. Rozhodně zachování osobní dopravy na tratích je pro kraj výrazně lacinější, jak následné investice a dotace do oblasti. Kupodivu si toho je kraj vědom, proto se šotouši na unikátní fotky posledních vlaků na tratích 164/165 těší marně. Stejně tak jsou si toho vědomi i ti lídé, kteří se zde organizací dopravy zabývají. A to vskutku s Vaším bratrem vůbec nesouvisí
Tedy pokud Váš bratr není tím průvodčím co se snažil někoho zesměšnit, že si něco fotí na nádraží a následně uklouzl po takovém hnědém kluzkém předmětu k pobavení všech
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1188
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 16:23:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fispava jsem se zeptal, které "mnohé" stavby jsou v tak dezolátním stavu, když předstíral znalost situace - neodpověděl. Jeho volba. Naše náklady na opravu spodku se shodovali i s náklady odhadnutými SDC, resp. naše byly trochu vyšší. I ta SDC totiž zpracovala asi 3 varianty, nejen koridor.

Vilémov je jasnej - pokud si zadefinujeme, že budeme provozovat lokálky, kde se ve špičce najde 100 ks substrátu ochotných tím jezdit, tak do toho Vilémov spadne. Spádová oblast 2500 obyvatel, výrazná spádovost do Kadaně. V současnosti akorát vyprazdňuje vlaky souběžná autobusová doprava, obskurní jízdní řád ČD a předražený tarif ČD zároveň. Nic z toho ale nemusí být, pokud si objednatel dopravy ujasní, co chce.

(Příspěvek byl editován uživatelem H K.)
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1190
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 16:42:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha, tak už jsem si všimnul, že Fispav odpověděl, tak první část příspěvku zrušte bez náhrady. Holt jsem se asi 18. nedostal k netu, konec semestru... (i když jsem podle Wikingovo zaručených zdrojů seknul se školou. )
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 02. června 2006 - 15:37:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jste tu mládenci samej jinotaj, co taklhe vybalit alespoň řádově ty náklady na opravu trati rsp. přesněji přiřadit čeho se to týká. Nejsem si jist že by spádová oblast s 2 500 obyvateli byla i tak pro železnici nějaké velké terno.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http:spvd.cz/pnovanka
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1191
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 14:09:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jde o to, kolik substrátu svezeš, 2 500 lidí mají třeba Vejprnice, podívej se na dojížďku... Jinak by jsi musel jako první odstřelit Pňovanku, tam to je zhruba 2200 lidí a slušná spádovost do Stříbra, kam člověka vlak pořádně nedoveze. Jinak výraznější oprava tratí 164 / 165 není nutná, pouze při běžné údržbě zvýšit rychlost ze 40 na 50 - 60 km/h podle možností, to by se hodilo pro rozumnou taktovou dopravu. Současné vlaky jsou pomalé spíš proto, že třeba 20 minut tvrdnou ve Vilémově a tak.
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 820
Registrován: 2-2005


Odesláno Sobota, 10. června 2006 - 01:23:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve středu ve stanici Litoměřice horní nádraží hořel jeden odstavený vůz Gbgkks, ve čtvrtek druhý...

za poslední 1,5 roku, co tu ty vozy stojí hořely již 4 vozy z 6. Jsem zvědav, kdy České dráhy opustí myšlenku těmito vozy blokovat trasy, jimiž lidi přecházejí koleje a opraví pořádně daný plot, jenž nejspíš ještě pamatuje císařepána...
http://karel-loko.net - web nejen o železnici
http://motovozy.vlaksim.cz - Atlas motorových vozů Č(S)D
ICQ 264305638
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 905
Registrován: 2-2005


Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 13:49:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco málo výluk:

17.7. - 23.7. - nepřetržitá výluka Libochovice - Budyně nad Ohří

24.7. - 31.7. nepřetržitá výluka Libochovice - Straškov

2.8. - 5.9. - nepřetržitá výluka Lovosice - Litoměřice horní nádraží (zde bude nejspíš hodně veselo, pokud se přidělení autobusů na NAD nezměnilo...)

(Příspěvek byl editován uživatelem karloslt.)
Nepíšu velká písmena na počátcích vět a jmen vlastních? Neděste se, jen mne nebaví pořád mačkat "Shift"... :-)

http://karel-loko.net - web nejen o železnici
http://motovozy.vlaksim.cz - Atlas motorových vozů Č(S)D
ICQ 264305638
Ondřej_wagner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 274
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 12:35:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímalo by mne, zda se zvýšil provoz na tratích v Ústeckém kraji v souvislosti se zrušením řady autobusových spojů.
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 222
Registrován: 11-2003


Odesláno Neděle, 06. srpna 2006 - 16:43:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle slov mosteckých vlakvedoucích nepatrně ano. Záleží to samozřejmě vlak od vlaku, trať od trati...

Ale nerad bych šířil kachny. Takže jak jsem koupil, prodávám...
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2402
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 06. srpna 2006 - 17:34:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To by také ČD musely být poněkud podnikavější, třeba cestující odbavovat za zákaznické jízdné i bez Z karty.
Takto cestující, který běžně jezdí autobusem, ale nyní pojede vlakem, narazí na prehistorické vozidlo a astronomický tarif (obyčejné jízdné). To ho asi nemotivuje u vlaku zůstat.
"Slova jsou jen zrnka v poušti rozfoukaná větrem nočních bouří,..."
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 941
Registrován: 2-2005


Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 23:51:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pár fotek z Ústí:

 
 
 

A lovosický pragotron se nám opět uklikl :-)
 
http://karel-loko.net - web nejen o železnici
http://motovozy.vlaksim.cz - Atlas motorových vozů Č(S)D
ICQ 264305638
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 942
Registrován: 2-2005


Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 23:52:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

před 13.00 se na mostě přes Labe objevila ústecká "porodní bába", odkud se vracela? (jela od Střekova)
http://karel-loko.net - web nejen o železnici
http://motovozy.vlaksim.cz - Atlas motorových vozů Č(S)D
ICQ 264305638
Javy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 473
Registrován: 9-2003


Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 14:29:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Karloslt:
Porodní bába byla v LT na dolním - horkoběžnost ložiska v dost pokročilém stádiu, nutná výměna dvojkolí na místě. Respektivě přeprava vozu z provozní koleje na vedlejší.
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 944
Registrován: 2-2005


Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 22:27:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Javy: díky

(O jaký vlak šlo asi nevíš.)
http://karel-loko.net - web nejen o železnici
http://motovozy.vlaksim.cz - Atlas motorových vozů Č(S)D
ICQ 264305638
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 357
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 18:13:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak právě dneska proběhla likvidace vlečky pro odvoz bílinské minerálky, která odbočovala v úseku Bílina-Bílina kyselka. Vlečka se už dlouho nepoužívala a tohle byl bohužel její předpokládaný konec. Čest její památce a historii
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.115.254
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 15:18:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Právě jsem to sem chtěl napsat :-) Dnes odpoledne už firma (asi OKD-D) nakládala zbytky do gomokolu...
P.S. V pátek budu již od 9,44 v Louce u Litvínova a možná i nějaká ten den o víkendu.
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 360
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 19:30:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

W.-přecháziš do ilegality ?
máš vzkaz v "staré fotografie"
Jo, jo, taky jsem viděl, škoda
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Romanero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 12-2003
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 10:40:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Víte, že během příštího řádu nebude možný průjezd přes Ústí ve směru západ-hlavní-sever přímo. Dojde k omezení provozu přes kamenné klenby vedle demolované tržnice. Proběhne jejich rekonstrukce a navíc budou chybět některé koleje a výhybky, takže bude nejspíš možno dojet na hlavním jen kuse na koleje 1 a 1A pro osobní vlaky. Proto budou muset jinak kilometrový úsek (západ-hlavní) překonávat přípojové rychlíky na Děčín přes tunelovou spojku pod Větruší a úvratí na jižní výhybně, a to za 9minut!
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.115.254
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 12:55:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O.S. : Nee, jenom se mi nechce pokaždý vypisovat jméno+e-mail nebo registrovat. Registrovanej jsem už všude možně, hesla přibývají a mám v tom guláš...
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 22:47:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K tomu Ústí, odkud máte tu informaci s rekonstrukcí spojky západ - hlavní? Poslední stavební postupy na příští rok s takovouto akcí vůbec nepočítají.
Javy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 477
Registrován: 9-2003


Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 18:53:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím jestli je to následek rekonstrukcí nebo opravav čehokoliv, ale fakt je že směr západ - hlavní bude příští GVD skutečně jak popisuje výše Romanero.
Romanero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 12-2003
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 19:02:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám to přímo z odboru dopravy KÚ ÚK. Tak uvidíme..
Javy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 479
Registrován: 9-2003


Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 20:58:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě pro upřesnění jsem se podíval do návrhu JŘ 2006/2007, který je na www stránkách Ústeckého kraje. Je zajímavé, že taktová přeprava mezi UL hlavní a západ má jízdní dobu 3 minuty ale rychlíky(rychlíky UL západ - Liberec) má jízdní dobu 9 minut. Při bližším prozkoumání zjistíte, že z tratě 130 do hlavního žádný rychlík nejede, všechny jedou pod Větruší směr Praha a UL hl. n. se vyhýbají. Ale to již někdo určitě probíral.
pissino
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.193.24.242
Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 10:31:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To, že rychlíky (Cheb)-chomutov -Praha a zpět nebudou v příštím GVD zajíždět do Ústí hl.n., ale budou jezdit rovnou tunelem do Ústí jihu, není tím, že by nebylo možné jezdit z hlavího do západu, ale je to důsledek rekonstrukce 2.nástupiště na hlavním, která je na příští rok plánována. Touto rekonstrukcí bude znemožněna úvrať západ-hlavní-jih. Vlaky směru (Děčín)-Ústí sever-hlavní-západ budou moci jezdit po 5.SK. Z této koleje ovšem není možný odjezd do jihu. Po dokončené rekonstrukci 2.nástupiště by úvraťové vlaky do hlavního měly opět zajíždět.Toto alespoň dle mých informací
Romanero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 12-2003
Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 10:56:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle mě zůstane 5.SK většinu příštího roku kusá, jinak by průjezdní rychlíky Západ-Děčín mohly projíždět přímo. Takhle sem budou moct zajíždět jen osobáky ze 130 zakončené na hlavním (zhruba jako teďka) před jámou budoucího podchodu. Jinak ta úvrať v UL hl.n. samozřejmě nebude možná, pač jediné průjezdné koleje kolem jediného nástupiště budou ve směru sever-hlavní-jih, a proto rychlíky Děčín-Západ musí jet zrovna tak a navíc jižní úvratí a pod Větruší.
Gapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 23. září 2006 - 11:35:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak si tu čtu příspěvky... o něco výše píše Karloslt o výlukách, které probíhaly na trati 095 (nepřetržité výluky)... opravovaly se v úseku Budyně - Libochovice dva mosty přes řeku, podbíjelo se podloží a dělala celková úprava. Zároveň při výluce Straškov - Libochovice se ve Mšených-Lázních vytrhali manipulační koleje (včetně samovratných výhybek) a zůstala pouze přímá kolej. Kolik to asi tak mohlo stát??? No, je to jedno, ale od nového JŘ nám tu vlaky stejně nepojedou. Takto se vyhazují peníze...Nejdříve opravit, a pak zastavit dopravu
 
 
Tex
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.250.1.238
Odesláno Sobota, 30. září 2006 - 09:16:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý den je někde na webu k mání přehled maximálních rychlostí na trati 072 nedávno jsem koukal a u Mělníka směrem na Ústí je někde i 110 km/h.
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1008
Registrován: 2-2005


Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 22:15:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gapa: samovraty se asi hodily někde jinde...

Tex: v některých místech by se snad měla i vyskytovat rychlost i 120 km/h, ale nevim přesně kde
http://karel-loko.net - web nejen o železnici
http://motovozy.vlaksim.cz - Atlas motorových vozů Č(S)D
ICQ 264305638
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 02. října 2006 - 10:32:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

120 se běžně vyskytuje mezi Lysou až Liběchovem, dál je to slabší, nejpomalejší (nepočítáme-li most přes Labe v UL) je úsek Hoštka - Polepy s 80 km/h.
Pépa_rákos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 323
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 02. října 2006 - 14:39:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolegové nevíte co je to za dopravu?

 
 
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1009
Registrován: 2-2005


Odesláno Pondělí, 02. října 2006 - 14:54:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pépa: tímhle směrem by mělo jezdit uhlí z Ledvic do Kladna v řežii OKD,D...
http://karel-loko.net - web nejen o železnici
http://motovozy.vlaksim.cz - Atlas motorových vozů Č(S)D
ICQ 264305638
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1555
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 02. října 2006 - 16:35:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uhlí do Dubí jezdí samozřejmě ve wapkách. Tohle je něco jiného - ten Eaos má zřejmě mezinárodní nálepku.
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 267
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 02. října 2006 - 17:46:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A není na tom Eaosu náhodou napsáno, že je pronajat PTKiGk Zabrze? To by mohlo být určitý vodítko.
Pépa_rákos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 324
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 02. října 2006 - 21:16:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jj.nějaký polský provozovatel tam byl napsán,mám za to,že některé vozy byly pod polskou reg.
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1012
Registrován: 2-2005


Odesláno Čtvrtek, 05. října 2006 - 17:05:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

další plechová huba na severu - tentokráte v Litoměřicích na horním nádraží...
http://karel-loko.net - web nejen o železnici
http://motovozy.vlaksim.cz - Atlas motorových vozů Č(S)D
ICQ 264305638
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 3-2006
Odesláno Čtvrtek, 05. října 2006 - 19:06:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Také v Bílině ...
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 383
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 06. října 2006 - 23:20:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mikulda: čéče, neviděli jsem se dneska v osobáku Aussig-Komotau ???

plechové huby: nevíte někdo, jestli tato vymoženost bude někdy fungovat i v Litvínově ? Od opravy budovy v minulém roce tam jsou přichystané repráky, ale zatím ticho po pěšině.
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1014
Registrován: 2-2005


Odesláno Sobota, 07. října 2006 - 11:59:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

záchvěv nákladní dopravy na trati Lovosice - Česká Lípa: Mn vlak Úštěk - Lovosice za Ploskovicemi
 

A pokud má někdo zájem si vyfotit na této trati náklad, tak má nejbližší možnost zítra, tj. V NEDĚLI!!!, a v úterý.
Z Lovosic do Úštěka odjíždí po 7. ráno, v Žalhosticích křižuje protijedoucí 6122 a pak maže do Úštěka. Návraty jsou zpravidla mezi 9. a 10. hodinou.
http://karel-loko.net - web nejen o železnici
http://motovozy.vlaksim.cz - Atlas motorových vozů Č(S)D
ICQ 264305638
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 3-2006
Odesláno Sobota, 07. října 2006 - 14:32:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orlí spár: To víš že jo, mě to došlo, až když jsem vystoupil :-(
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 384
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 08. října 2006 - 14:14:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mikulda: poslal jsem ti mail. Nejedeš po stotřicítce i zítra ?
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1020
Registrován: 2-2005


Odesláno Neděle, 08. října 2006 - 20:08:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

včera se na 087 vyskytl ještě jeden náklad...

 
http://karel-loko.net - web nejen o železnici
http://motovozy.vlaksim.cz - Atlas motorových vozů Č(S)D
ICQ 264305638
Javy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 495
Registrován: 9-2003


Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 17:04:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Karloslt: pěkné foto na žalhostické spojce, to přivezli z Úštěka nebo jenom přes most z Lovosic?
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1022
Registrován: 2-2005


Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 21:47:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Javy: děkuji:-) Jen od Lovosic. Od úštěka se dalo chytit na spojce v sobotu to, co jsem chytil u Ploskovic.

Mmch, v sobotu jel dopolední Mn vlak z Lovosic do Úštěka se 3 vozy, zpět se 3 (plus kancelář), ty nechal v žalhosticích, zajel do Polep posunovat s obilím, vzal 4 vozy. Po návratu do žalhostic dobral vozy od Úštěka a do Lovosic přes most jel Mn vlak v délce 8 vozů. Vcelku úspěch na zdejší trať.
http://karel-loko.net - web nejen o železnici
http://motovozy.vlaksim.cz - Atlas motorových vozů Č(S)D
ICQ 264305638
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1023
Registrován: 2-2005


Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 22:27:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

teda nedalo viz dolní část předchozího příspěvku, blbnu.
http://karel-loko.net - web nejen o železnici
http://motovozy.vlaksim.cz - Atlas motorových vozů Č(S)D
ICQ 264305638
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1027
Registrován: 2-2005


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 15:52:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aby se nezdálo, že v U-kraji se nic neděje...

Dnes odpoledne se v Lovosicích předvedla cestujícím "porodní bába" (742 + 2 nářaďové vozy) - u 460.074 bylo zjištěno zadřené ložisko.

žst. Roudnice n.L. - 1. SK vytrhaná, nástupiště u 1. a 3. koleje (či co je ta 2. od budovy)vybagrovány. Co se děje? peronizace?
http://karel-loko.net - web nejen o železnici
http://motovozy.vlaksim.cz - Atlas motorových vozů Č(S)D
ICQ 264305638
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1053
Registrován: 2-2005


Odesláno Pátek, 20. října 2006 - 18:16:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a po 2 měsících další 2 fotky z Ústí (16.10.):
 
 
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://motovozy.vlaksim.cz

ICQ 264305638
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 29. října 2006 - 07:41:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera /28.10.2006/ mělo první nástupiště v Ústí hl.n. i střechu a vypadalo, že je tak 14 dní do otevření
Javy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 509
Registrován: 9-2003


Odesláno Neděle, 29. října 2006 - 12:48:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Původně se mělo otvírat 1.11.06, myslíš že to stihnou???
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1067
Registrován: 2-2005


Odesláno Neděle, 29. října 2006 - 15:59:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Javy: možná i jo. Každopádně na noc z 31.10. na 1.11. a na tu následující (snad si data pamatuji dobře) je psána v UL na hlavním výluka z důvodu stavebních prací, 1774 má NAD...

Jak se blíží konec roku - tj. předávka I. a III. nástupiště (by snad mělo být hotové taky teď v prosinci) - tak jedou jak fretky...
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://motovozy.vlaksim.cz

ICQ 264305638
pissino
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.193.24.242
Odesláno Neděle, 29. října 2006 - 16:07:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

III.nástupiště nebude hotovo určitě, bude se dodělávat na jaře.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace