K-report
 

Archiv do 29.října 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tarif (jízdné, tarifní politika ČD, slevy, konkurence, budoucnost....) » Archiv do 29.října 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
jiri1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.85.32
Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 23:30:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nuts:
Tak příště po vyplnění KMB a odpisování obsluhou vlaku, která s tím má potíž zkuste poradit ať to tam zadají jako jízdenku (+případné dodatečné směrování), u staršího modelu POP se kilometrická vzdálenost zobrazí ihned po zadání trasy, u nového modelu až před vytištěním jízdenky. ¨Doplatky ke KMB jsou v menu dokladů.
Sp_cake
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.41.1
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 18:31:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tohle vyhodil Idos. Druhé navržené spojení. Domníval jsem se, že TIS z Prahy do Pardubix stojí 300,- tak kde je chyba?
Petrpes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 175
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 18:45:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co akce "SC LÉTO" nebo tak nějak = slevy na vybrané TIS přes léto
PeS
Sp_cake
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.41.1
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 19:35:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že mě to hned nenapadlo,při zadání zítřejšího data už je cena 352,- Kč/336,-Kč přioužití karty Z.
Šari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 283
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 20:08:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ted sem si přečetl že od 1.9. je začnou IN JUNIOR PASY vydávat v podobě čipových karet.Měl bych proto dotaz:mám -li právo na výměnu papírovéhu IN-JP zakoupeného 1.6.06 za elektronickou čipovou kartu.A jestli se za výmenu platí.

Tisková zpráva je tady http://www.cd.cz/index.php?action=article&id=36821

Proto se na vás obracím estli tomu nekdo rozumíte..Díky moc
ŘADÍM SE MEZI ŠOTOUŠE!!!

E-MAIL:ckd.zlin@seznam.cz



Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 4-2004


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 10:16:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opět jedna skvělá zkušenost s pokladní, tentokrát ve stanici Adršpach.

Nebyla schopna vydat jízdenku do Studénky přes Trutnov, HK a Pardubice.
UNIOP našel spojení přes HK a Choceň, tj. mimo Pardubice, ale kamarád chtěl přes Pardubice,
protože 1:40 h čekání je příjemnější v Pradubicích než v Chocni.
Babizna v pokladně však neustále tvrdila, že to vydat nejde a že má jet přes Choceň.
Po mém upozornění, že jízdenka se dá vypsat ručně, odpověděla, že ruční psaní jízdenek mají zakázáno.
Také se odkazovala, ať nám to vydají ve vlaku (s pokutou 20 Kč).
Nakonec po 10 minutovém ostrém rozhovoru to vydala, protože jí UNIOP našel takovéto spojení někdy v noci.
čili opět to bylo jen o lidské blbosti.

Podobný problém jsem zažil, při cestě tehdejším Sp Radhošť, kdy v Ostrava střed nebyli schopni vydat jízdenku na přímý vlak do Brna !!!
Hlavně že tam tehdy seděly minimálně 3 modré gumy a ještě jsem dostal odpověď, že když chci takovou jízdenku, tak mám přijít o den dřív.
Nakonec mě to stálo +20 Kč ve vlaku, kde to na POPce bez problému vydal. Největší lahůdka byla to, že to byl vlastně přímý vlak a i přesto mě jízdenka nebyla vydána.

Mé otázky tedy zní:
Je pokladní povinna vydat jízdenku kterou chci a kudy chci nebo nám armáda bude určovat kde máme přestupovat ???
Je nějaký zákaz ručně psaných jízdenek nebo si to pokladní vymyslela ???
Jak mám postupovat v případě, kdy nějaký natvrdlý modrý mozek bude opět neochoten vydat jízdenku ???
Motol forever !
Traffic
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.207.122
Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 14:54:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Budulinek4:

Pošlete všechny Vaše dotazy i celý text článku p. Šulcovi na SulcR@gr.pha.cd.cz, bude Vám odpovězeno nejpozději druhý den. U situace v Adršpachu uveďte i datum, ať se to může dotyčné pokladní vzkázat.

A dejte vědět, jak jste dopadl.
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1001
Registrován: 3-2005


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 16:13:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K tomu Čadca gr. Někdo tu vzpoměl KMB SK. Pozor, ta už neexistuje! Ale jako výmluva se tím možná ještě dá pokladní ukecat. Jinak ve vlaku se dá doplatit MPS Mosty zastávka - Čadca - stojí to je cca 22 Kč (0,8 Eur) bez přirážky, to však nelze v IC. kde MPS neplatí.
Případ Garfielda - opět další rozpor - IC oficiálně v Mostech nestaví (dle JŘ) i když se tam normálně vystupuje i nastupuje. A toho by se zase nějaký úředník mohl chytnout, takže defacto od Ć.Těšína (příp. Třince) už jede jakoby načerno, protože nejbližší oficiální zastávka je až Čadca. Ale i tady to je nejasné. Jednou tvrdila nějaká průvodčí, že na ČD při nenavazující jízdence na SK mohou vybrat pouze manipulační přirážku (tj. 80 Sk/Kč) a jízdné jen Mosty Gr. - Čadca, zbytek pokuty do 800 Sk a další jízdné dále za Čadcu má právo vybrat až průvodčí ZSSK a ten nastupuje až za Čadcou. Zajímavé, v tom se ani prase nevyzná.
Jednou jsem si kupoval zpáteční Havířov - Čadca gr. a pokladní se mne zeptala, co dál. Řekl jsem, že jedu jen do Mostů, ale nazpět nastoupím v Čadci a tam si dokoupím Čadca - Čadca gr. Neřekla na to nic, byla spokojena a dala mi zpáteční za 80 Kč a v Čadci jsem si jen dokoupil za 12 Sk.
Takže vyberte si z toho kdo co chcete. Jezdím tam sice velmi často, ale jak to má být podle správně tarifu nevím. A ví to asi málokdo. Takže je to v lidech.
Štastnou cestu!
Byll
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.69.242
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 14:26:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chtěl bych se zeptat: mám mezinárodní jízdenku co platí 2 měsíce (Brno-Bad Schandau), na který je napsaný číslo JUNIOR pasu. Jel jsem část cesty (do Ústí n. L.) a zbytek chci jet až za měsíc, kdy jízdenka pořád platí. Tou dobou už ovšem nebudu mít JUNIOR pas léto ale IN-JUNIOR. Cena stejná, obojí je jakoby ten samej průkaz. Tak by mne zajímalo, jestli podle vás ten lístek platí nebo 20. září končí platnost, když končí ten JUNIOR léto, jehož číslo je tam zapsaný.
Byll
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.69.242
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 14:29:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tuším asi správně, že když mám Zkartu a třeba zpáteční jízdenku, ale ta Zkarta mi končí první den platnosti jízdenky, tak i ta jízdenka platí jen ten první den, páč pak bych se nemohl prokázat průkazem na slevu průvodčímu. Ovšem pokud si koupím další Zkartu, můžu jízdenku použít v celé době platnosti. No ale u těch mezinárodních je tam napsaný to číslo těch průkazů, s tím by právě mohl být problém.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 633
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 15:33:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Byll: Na zpáteční jízdenku Z kartu nepotřebujete. Zpáteční jízdenka Vám platí do vyznačeného data.

Stran mezinárodní jízdenky nevím. Ani nevím, jak je to s přerušením jízdy na mezinárodní jízdenku.
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 202
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 15:39:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Byll: Nikdy jsem nezažil, že by někdo kontroloval číslo karty na mezinárodce. Párkrát už jsem tam měl i 12345 . Ale to jen tak na okraj, na tvou otázku to samozřejmě neodpovídá...
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 634
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 15:47:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hrubyv: Tak to já znám jednoho, který by to klidně kontroloval na jízdence Istanbul - Kladno mezi Unhoští a Kladnem a kdyby to číslo nesedělo, tak by chtěl jízdné za úsek Břeclav (Gr) - Kladno.
jiri1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.85.32
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 17:29:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Byll:
Tak jízdu na mezinárodní jízdní doklady je možné přerušit libovolně často a bez formalit. Ovšem je-li doklad vázán na číslo průkazu, musí být číslo předloženého průkazu totožné s číslem uvedeném na jízdním dokladu. Pokud předložíte jiný průkaz, budete považován za cestujícího bez platného jízdního dokladu.

Tomášk:
Nikdo by po vás neměl chtít doplatit jízdné za celou trasu. Pokud by nebylo možné zjistit nástupní stanici cestujícího, považuje se za ni výchozí stanice daného vlaku.
Indiana_šotouš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 19:05:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomášk:
Vím koho myslíš.Je to takovej malej šmejd s knírkem a jmenuje se Berki.Ještě si cestující nestačí sednout a on kontroluje jízdenky.Můj studentskej průkaz si pokaždý prohlíží půl minuty a ještě má kecy.Během jednoho zastavení klidně proběhne i 3 vagony.Na trase Praha-Kladno-Kralupy už je legendou.
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 19:58:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No pravdou je, že někdy jsou průvodčí pěkný potvory. Jednou jsem jel ze Žiliny do Staré Paky na mezinárodku přes Chlumec n. C. Jenže tam ten Chlumec nebyl explicitně uvedený (nejde to). Průvodčí po mně chtěl zaplatit jízdenku Hradec Králové - Stará Paka a ještě mi nadával, že jsem lhář a demagog. Mmch, platí u mezinárodek taky pravidlo, že můžu jet "kratší oklikou" bez doplatku?

A u nás máme průvodčího, kterému se (tuším) říká Loki. Jednou jsem ho viděl, jak s gustem "sešrotoval" jednu kartu, protože byla den prošlá a cestující to přehlédl. Ok, ale aspoň u toho nemusel tak odporně nadávat .

Na výletě s NSB jsem si všiml, že i když je na nádraží výdejna nebo automat, průvodčí ochotně prodá jízdenku ve vlaku bez přirážky. Jiný kraj, jiný mrav.

Zvláštností tarifu NSB je "první třída" označovaná NSB KOMFORT. Příplatek k libovolné jízdence (kromě Minipris) stojí 75 NOK bez ohledu na vzdálenost a ještě je k tomu kafe a denní tisk zdarma. Uvážím-li, že místenka do obyčejného oddílu stojí 50 NOK, velké kafe 25 NOK a noviny od 15 NOK výš, tak se to opravdu vyplatí. A to ani nemluvím o tom, že v jednotkách BM73 mají nádherná kožená sedadla, dvě panoramatická okna a spoustu místa na nohy. No opravdu jsem si to letos užil
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 635
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 20:24:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Indiana: Jo, to je on. Mně zase kontroluje kmenový list pražské lítačky, když někdy jedu na lístek z PAJ, tak pečlivě kontroluje, zda to vychází ...

Ale musí se mu nechat, že býval mnohem mnohem horší. Při jednom záchvatu nad slečnou, která si na lavici v nástupním prostoru 010 položila chodidlo na dolní konec zábradlí u dveří, řval na celý vůz, že je nejlepší vlakvedoucí SVČ Rakovník :-)

jiri1: "Trošku jsem si zapřeháněl"
Knd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 12-2003
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 06:30:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomášk, Indiana: Taky ho znám. Jednou někomu vynadal za to, že vyhodil šlupku od banánu do koše v 010 slovy "teď to tady bude smrdět tejden, než to půjde na úklid"
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25524
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 01:38:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je pokladní povinna vydat jízdenku kterou chci a kudy chci nebo nám armáda bude určovat kde máme přestupovat ???

Samozřejmě musí vydat, co cestující požaduje, a když to nejde/neumí, tak lze využít tzv. "p.c." (přímé cesty) a cestující bude doodbaven ve vlaku, nebo někde jinde (přirozeně bez přirážky).

Pisné ve vlaku je bohužel zatím asi nutností, ale s jeho vybíráním bych byl poněkud tolerantnější, občas je jeho vybírání zcela absurdní.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
jiri1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.85.32
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 19:11:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_zlivský:
Co je podle vás na manipulační přirážce absurdního? Její vybírání je stanoveno předpisem, problém je trošku tam kde jsou integrované dopravní systémy, tam existuje určitá míra tolerance když je předplatní kupon do neobsazené stanice (např. PID do Prahy Sedlece) a jedete z obsazené stanice (např. Praha Mas.n.) a chcete jízdenku ve vlaku dál, i tady by měla být účtována mp. Jinak si uvědomte, že by docházelo k úniku tržeb jelikož při zrušení mp. by se toho zneužívalo (že vás nestihnou odbavit)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25705
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 15:42:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, hlavním cílem cestujícího je okrádat dráhu. A protože je to v předpise, tak je to správné a nezvratné - jako třeba dříve nákup jízdních dokladů se slevou bez prokázání se danou průkazkou, nebo nemožnost nákupu dokladu pět minut před odjezdem vlaku.

Jistě, důvod zavedení mp chápu, ale v současné podobě nechrání dráhu před úniky, ale zejména šikanuje cestující (kdo chce podvádět, podvádí dál jiným způsobem). A že by průvodčí nestíhal? Leckde asi ne, ale na mnoha místech průvodčí slouží pouze jako (poměrně drahá) náhrada centrálního zavírání dveří; kontrolu jízdních dokladů provede jen jednou a tím to pro něj končí.
Například u dálkových vlaků (minimálně IC a EC) bych mp zrušil úplně, vzdálenost mezi jednotlivými zastáveními bývá dostatečná, aby průvodčí soupravu stihnul(a) projít.
U osobáků bych naopak šel cestou instalace automatů PAJ (tedy se zvýhodněnou cestou), kde by si většina lístek zakoupila a těch pár už by průvodčí odbavit stihnul.


integrované dopravní systémy, tam existuje určitá míra tolerance když je předplatní kupon do neobsazené stanice (např. PID do Prahy Sedlece) a jedete z obsazené stanice (např. Praha Mas.n.) a chcete jízdenku ve vlaku dál, i tady by měla být účtována mp

Pokud v neobsazené zastávce vlak zastavuje, tak k placení mp nevidím nejmenší důvod. Nebo by tam snad cestující měl vystoupit a opětovně nastoupit? (I když zrovna zde bych pro vybírání mp byl, pokud se cestující nepřihlásí dříve, jak v poslední stanici, kam mu ještě PID platí.)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25706
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 15:45:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A tou absurdností jsem měl na mysli třeba situace, kdy výpravčí nestihne na pokladně odbavit všechny cestující a ti kvůli tomu musí platit mp, protože výpravčí nestihnul písemně zpravit četu o odbavení bez mp (a dopředu ten formulář vyplněný mít z jakéhosi, jistě osvíceného, důvodu NESMÍ). Nebo protože pokladní jízdenku vydat neumí a o nějakém zpravení čety ani netuší (i s takovými se lze bohužel setkat :-().
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Bugear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 192
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 22:11:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Modelový případ: Jedu ze Slovenska výjimečně nezpožděným kočičákem, mám mezinárodní jízdenku do Ostravy. Pokud v Českém Těšíně přestoupím na panťák, stihnu ve Svinově přípoj směr Opava a budu doma o hodinu dřív. Háček je v tom, že z Ostravy dál nemám jízdenku a v Těšíně ani Svinově nemám čas si ji koupit. Pokud bych si ji koupil u průvodčího v panťáku, platím manipulační přirážku?
810: lepší udržovaná koženka než neudržovaná plyš.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25745
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 22:37:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zde bych se mp obával. Možná by to průvodčí nějak vymyslel, třeba jako jízdenku návaznou na jízdenku s nástupem v Šenově, jenž je neobsazený.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 218
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 14. září 2006 - 16:18:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bugear: zatím vždy jsem v obdobném případě mp platil. A většinou se to bohužel neobešlo bez nechutného výslechu ze strany průvodčího . Z důvodu ušetření nervů bych to řešil nákupem mezinárodní až do Opavy .

Jen jednou se mi stalo, že jsem dostal kvůli výpadku elektřiny jízdenku ve vlaku bez přirážky. Naproti tomu jsem několikrát musel platit mp jen kvůli totální neschopnosti personálu ve stanici. V několika připadech mi průvodčí milostivě napsal jízdenku z nejbližší NZ, jak naznačil Martin. A stejně se to neobešlo bez prskání.

Pro srovnání. Mamka dřív učila na ZŠ v Trutnově na Zelené Louce. Kdykoliv jela se třídou na výlet vlakem, nikdy se jim samozřejmě nepodařilo koupit všechny jízdenky v automatu na zastávce, protože nelze vydat skupinovku a ani nesehnala tolik mincí. Průvodčí Viamontu vždy bez řečí vydal jízdenky ve vlaku, pochopitelně bez mp. Když se chce, tak to jde.
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 219
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 14. září 2006 - 16:21:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak všiml jsem si správně, že teď lze koupit příplatek na EC/IC ve vlaku bez přirážky? To dřív nebývalo.
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25807
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 14. září 2006 - 22:58:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lze. U normální společnosti bych to viděl jako první krok k úplnému zrušení mp v těchto vlacích.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
jiri1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.85.32
Odesláno Neděle, 17. září 2006 - 12:32:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_zlivský:
Jak jste psal o tom, že by se cestující měl přihlásit o jízdenku před poslední stanicí, kam mu ještě PID platí, tak to by se již neúčtovala manipulační přirážka, ale přirážka k jízdnému za nehlášenou jízdu (při striktním dodržení předpisů). Nemohu posuzovat jiné oblasti, soudím oblast mé působnosti, zde (Praha-Kralupy) jezdí hodně lidí s tramvajenkou pro Prahu, jízdenku chtějí do např. Roztok ze Sedlece, a když k nim nedojdeme, tak prostě jedou zadarmo.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25919
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 17. září 2006 - 23:25:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To jsem spíš psal, jak bych si představoval optimální řešení pro obě strany. Na těch osobácích kolem Prahy je to ale problém, tam opravdu nehrozí, že to průvodčí projde celé za jeden mezistaniční (mezizastávkový ) úsek...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Mirbusak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 18. září 2006 - 13:28:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ahojky
Mám problém, potřebuji zjistit kolik stálo/stojí jízdné ČB-Mělník s příplatky a pro jednu osobu bez a s Z.kartou. Potřebuji to od roku 1993 do dnes, pokud možno i s ceníky.
Děkuji za odpoved prosím na meil, děkuji.
Do mašinek nedělám, já do busíků, tak Vás žádám o pomoc.Dík
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 4-2004


Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 00:37:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obdržel jsem stanovisko GŘ k mému dotazu ohledně nevydání požadované jízdenky. Příběh jsem poslal tak, jak jsem jej zde 4.9. uvedl, samozřejmě jsem vypustil výrazy typu "armáda, modré gumy, konkurenceschopnost" apod.

Pokladní musí vydat jízdenku odkud kam a přes co chci, pokud chci jízdenku do pohraničního bodu ("Něco gr.") tak po mě nemá právo chtít návaznou jízdenku. Pokud jízdenku neumí (nechce) vydat pomocí PC, má ji vypsat ručně.

Takže tolik informace pro ostatní (platící :-)))
D47 snad už brzy !!!!
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 683
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 10:18:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Jiří1: Na trati Praha-Kralupy kolikrát nepřijde průvodčí ani do těch Kralup. V minulosti jsem jezdil se Sedlce pravidelně (osobákem do Kralup a tam přestup na rychlík) a několikrát jsem ušetřil na jízdném, protože jsem si kupoval jízdenku až v Kralupech.
jiri1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.85.32
Odesláno Středa, 20. září 2006 - 15:18:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chomutovák:
No to je právě ono, já to taky kolikrát u těch nejvytíženějších spojů nemám prošlý celý ještě ani za Roztokama, když se musí načítat ty režijní In-karty a teď už se objevujou i ty komerční, to se pak jenom načítá a načítá....a ve dvou jezdíme jenom v 9:40 a 16:40, místo toho aby to bylo třeba ve 14.40 a 17:40 z Prahy kde by to bylo mnohem víc potřeba.
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 242
Registrován: 6-2005
Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 10:33:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po dlouhé době jsem znovu navštívil eShop ČD a byl jsem šokován. Teď už si lze v Pendolinu vybrat i konkrétní číslo vozu a místa na místence. No já teda čumím . Jestli takhle udělají i rezervace na vlaky na Slovensko (jak slibují), tak snad kvůli tomu pojedu na nějaký výlet
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Děd_vševěd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 6-2006
Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 12:51:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já mám zkušenost tu, že když na někoho vytáhnu režijni In-ku, tak mávne rukou, sere na to a jde dál...
Dan_od_mun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 259
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 14:09:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

In-gold má proti režijní jen nepatrný rozdíl (logo rail+, opravte mě, pokud se pletu), řada průvodčí v Os mává rukou, naopak v první třídě na R a EC kontrolují důsledně :-)
jiri1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.85.32
Odesláno Pondělí, 02. října 2006 - 11:03:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dan_od_mun:
"Komerční" In-karty mají logo Rail+. S tím mávnutím rukou nad In-kartou, je to tím, že v Os vlaku prostě není tolik času a načítáním vám uniká možná tržba, zvlášť na starším typu Popů, kde načítání trvá neúměrně dlouho a teď ty komerční jejich čtečka nezvládá a musí se zadat číslo manuálně.
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 741
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 02. října 2006 - 20:57:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže to má další rozměr - nenačtení => není zaevidován cestující => spoj nevytížen => zrušit....
Sp_cake
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.41.4
Odesláno Středa, 04. října 2006 - 20:47:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je principiálně možné napsat do Kilometrické banky (majetek zaměstnavatele) trasu Olomouc-Praha (nejkratším směrem),ale za doplatek v hotovosti jet třeba přes Šumperk nebo Brno? Za splnění podmínek nekřížení a tak.
jiri1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.85.32
Odesláno Pátek, 06. října 2006 - 20:01:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sp_cake:
Nikoliv. Při jízdě oklikou, delší trasou je možné pouze si nechat odečíst za delší trasu. Doplácí se pouze nedostatek kilometrů nebo do 1. třídy můžete, chcete-li, doplatit v hotovosti.
850
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.78.10
Odesláno Pátek, 06. října 2006 - 21:46:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jiri1,Sp_cake:
TR10: "Postup při doplatku v hotovosti za jízdu oklikou je stejný jako v čl. 297 b) (pozn.odkaz na vzorec pro vypocet) tarifu TR 10; po dohodě s cestujícím může pověřený zaměstnanec ČD při dostatečném zůstatku kilometrů nahradit původní zápis novým zápisem na dalším řádku dle nové (změněné) trasy..."
Takze si myslim, ze je mozne platit i hotove
Sp_cake
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.41.3
Odesláno Sobota, 07. října 2006 - 11:05:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuji,vím, že se něco takového přímo v KMB píše,jen nevím,co by na to řekli,kdybych vyjížděl už z Olm.jiným směrem.Nebo kdybych v Zábřehu nebo v Chocni odbočil vpravo.Jinak už jsem zpátky,jel jsem alespoŇ kus cesty osobákem,ale přímo.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 621
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 14:00:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V případě, že mi průvodčí vydává jízdenku typu "přímá cesta", má mi ponechat původní jízdenku?

Na jednu stranu je logické, že zaplatím celkovou jízdenku z části jízdenkou na část cesty a zbytek penězi. Na druhou stranu je na "doplatkové" jízdence uvedena výše doplatku + platí k jízdence č. ... a její cena. Takže pokud dám první jízdenku z ruky, tak nemám účetní doklad, že jsem zaplatil.

Jak je to správně? Předpokládám, že správně by mi první jízdenka měla zůstat a tedy jsem byl odbaven špatně.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mibl.)
Ono to jednou půjde, jen za tím jít a hlavně VYTRVAT!
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5432
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 19:53:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mam PID dotaz:
když si koupim lístek za 20Kč, tj. na 3 pásma, nastoupim v libni, kde je drážní pásmo 0 (okolní MHD má P), tak můžu jet až někam do roztoklad do drážního pásma 2? předpokládám, že štípátka v libni vytisknou pásmo 0. nebo je f tom nějaká zrada? dík.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 688
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 11. října 2006 - 22:09:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bobo: Tak to přesně je. Můžete se pohybovat ve třech navazujících pásmech včetně toho, ve kterém jste si jízdenku označil. Pokud k tomu máte pražskou tramvajenku, platnost jízdenky (byť je označená v pásmu 0) se odkládá do nejbližšího pásma, ve kterém tramvajenka neplatí (tj. 3pásmovka by tak platila v pásmech 1-3).
klimi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.117.217.130
Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 07:16:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte kde se platí příspěvky za IC/Ec??dik
jiri1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.85.32
Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 21:28:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

klimi:
Jestli myslíte příplatky EC/IC tak třeba v pokladně nebo přímo ve vlaku.
klimi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.117.217.130
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 06:24:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

takže to můžu zaplatit u průvodčího bez přirážky??
michawel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.72.240
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 08:51:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

klimi: Ano teď to takto je. Nicméně bych příplatky neplatil a koupil raději KMB, ale chápu pokud jedete jednu cestu, že se to nevyplatí. Ale třeba z vlastní zkušenosti, já příplatek platil pouze jednou a od té doby už nikdy, vždy buď kilometrika, nebo síťovka.

Příplatek za vlak "vyšší" kvality se u nás nedá vybírat téměř za nic, kromě vozů DB, MÁV a některých vozů öBB. Naše Bmz a Ampz jsou již taky skoro šest let staré.
jiri1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.85.32
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 22:40:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

michawel:
Prosimvás platíte za to, že nesedíte na kožence,neni vás 8 v kupé, nestavíte na každý mezi, bývají zde volné zásuvky pro připojení počítače, možnost občerstvení, vlaková četa má víc času na to se vám věnovat (je za to lépe placená než v Os) a prostě máme celkově vyšší komfort cestování, všechno přeci stárne, i ty vozy....
Šari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 316
Registrován: 11-2005


Odesláno Sobota, 14. října 2006 - 16:02:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdy bude v prodeji asi přibližně Jízdní řád 2006/2007???
Díky moc
ŘADÍM SE MEZI ŠOTOUŠE!!!

E-MAIL:ckd.zlin@seznam.cz



Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3226
Registrován: 10-2004


Odesláno Sobota, 14. října 2006 - 16:12:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šari:
Odhaduju tak za měsíc.
Fotky ze Dne železnice
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 253
Registrován: 6-2005
Odesláno Sobota, 14. října 2006 - 18:07:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A stáří šest let je nějaká výrazná překážka pro vybírání příplatku? Asi jsem to nějak nepochopil
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1248
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 12:56:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud jde o vozy MÁV, na rovinu řeknu že k nim řeknu že k nim mám větší averzi než k rádoby EC vozům ČD. Tak špatně udržované vozy se u ČD těžko hledají. Proto, pokud mám někde averzi k placení EC příplatku, pak je to právě u souprav MÁV.
Kuřáci jsou nesvéprávné a život ohrožující bytosti
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 255
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 16:28:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Právě jsem koukal na bahn.de a už jde koupit SparPreis Praha - Berlin a zpět (dřív fungoval jen opačný směr). Dlužno říct, že v opačném směru jsou slevy ještě větší. Ach jo.

Doufám, že jsem zase neobjevil Ameriku
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 256
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 20. října 2006 - 21:22:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ode dneška lze koupit na http://www.citynightline.ch globální jízdenky (včetně SavingNight od 29€) na vlak CNL Praha - München od nového GVD. To se mi líbí
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26823
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 12:49:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.cd.cz/index.php?action=article&id=38344
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1011
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 17:59:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro jistotu to vkládám ještě sem
Dotaz na nejvýhodnější tarif na cestu z Prahy do Vídně a zpět.

Tam pojedu ve středu odpoledne nějakým IC do Břeclavi - přespání v BV - pokračování další den ráno osobákem do Vídně.
Zpátky v pátek odpoledne bud přímým EC do Prahy nebo zase Os Wien-Břeclav a IC Břeclav-Praha.

Je výhodnější koupit přímé odbavení nebo na dvě části? Jaká je asi cena (dospělý)?

Díky za odpověď
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 689
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 19:00:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Arj: Já bych jako nejvýhodnější viděl pro rakouský úsek zpáteční Euregio, nejlépe s kartou Z (popř. JP). Pak je sleva cca 70% z TCV a tu asi jinak nezískáte. Podmínka je návrat do 4 dnů, což splňujete. Do Břeclavi pochopitelně KMB, na IC/EC nic levnějšího není.
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 265
Registrován: 6-2005
Odesláno Neděle, 29. října 2006 - 13:52:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Máte někdo nápad, jak nejlevněji dojet do Ženevy a zpět? Bylo by to jen asi na dva dny mimo víkend (takže nejde třeba Sparpreis 50 a spol.). Uvažujeme s kamarády, že bychom se mrkli do CERNu.

P.S.: Na přednášce z jaderky jsem se dozvěděl, že když tam někde nechám pohozený šroubek v urychlovači a pustí tam pár tesla, tak je to asi pěkný hukot .

P.P.S.: Já vím, že tam teď létá EasyJet z Prahy
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace