K-report
 

Archiv do 31.října 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Rychlodráha Praha - letiště - Kladno » Archiv do 31.října 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1197
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 14:14:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chalupoida 70. let vznikla podle mě zrušením větvení na Malostranské s potřebou eliminovat stoupání na Petřiny. Zatímco chalupoida dnešní řeší problém jak se dostat dolů z Petřin, i když vítězná varinta 70. let viz pár příspěvků nahoře si se sešupem do Liboce hlavu nelámala.

Mám doma nějakou firemní knížečku (1972), kde jsou všechny možné varianty metra, hlavně ty od roku 1967 tedy ještě podpovrchové tramvaje - je to tam i s návaznými úseky z nichž se realizoval akorát tramvajový Nám. Hrdinů - Budějovidké náměstí vzápětí z části zrušený metrem. Na úsek metra Petřiny - Malá strana je tam výkres studie na celé jedné stránce.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.18.121
Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 14:33:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička: Vaše srovnávací výpočty a tvrzení nejsou korektní. Protože
a) od věžáků na Větrníku je k budoucí stanici metra velmi přijatelná docházková vzdálenost. Po rovině. Co by za takovou docházkovou vzdálenost dali jiní. Hodně lidí chodí k metru výrazně dál.
b) pro 90% obyvatel sídliště se docházková doba ke stanici prodlouží maximálně o 5 min. Zapomínáte, že ani tramvaj nikomu nestaví v obýváku. A že Petřiny jsou plné zkratek, takže málokdo půjde napřed ke stanici tramvaje a pak k metru.
c) sfárání se týká jak nástupu na Petřinách, tak přestupu na Hradčanské.
d) zapomněl jste, že při přestupu napřed čekáte na tramvaj, a pak ještě na metro. Zvlášť markantní mimo špičku.

"studentské koleje ... Kdyby se tam dal umístit druhý vestibul, ..."

Pokud má metro zároveň vést na Červený vrch, do Veleslavína i na Petřiny, tak je to asi technicky nemožné. Úsek Dejvická-Petřiny těžko někdo vymyslí líp. Protože zlepšení na jedné straně přinese výraznější zhoršení na druhé straně.

Pokud by byla cílem jen a pouze obsluha Červeného Vrchu a Petřin, tak by se vynechal Veleslavín, a na Petřiny by mohlo metro přijít víc z východu. Tím by se ale vůbec neřešil hlavní účel prodloužení, kterým je snížení dopravní zátěže na Kulaťáku a minimalizace přestupního terminálu na Dejvické.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.17.102
Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 14:44:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička: A úplně jste zapomněl na asi 60% lidí z Petřin, kterým se docházková vzdálenost buď neprodlouží, nebo prodlouží jen o 1-2 min.

Obchoďák je totiž nejvytíženější stanicí. Pak je hodně lidí, kteří to mají zhruba stejně daleko na Větrník jako k obchoďáku, a dnes chodí na Větrník. Málo není ani těch, kteří ze dvou možností dnes volí konečnou. No, a všechni tito tvoří dohromady asi 60% obyvatel.
dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 15:27:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já mám pořád ten pocit, že se tady řeši "pouze" několik nejbližších let, ale míjí se to bude následovat:
1. tak cca 2012 - dostavba R1, hotovo R6 - masa aut se valí do Prahy - co s nimi uděláte, resp. s jejich posdádkami?
2. Komerčně obchodní zóna DM - Přední Kopanina - Tuchoměřice - tisíce pracovních míst a tisíce zákazníků - takže ať žije IGK a plné busy.
3. Rozvoj letiště - 20 mil. pasažérů v roce 2020 ? - to je reálné
4. Dostavba Evropská - E-gate, VN, Citibank, křiž. EvropskáXHoroměřická (dnes Refeisenbank, naproti bude něco podobného)
5. Likvidace staré tepl. Veleslavín - zástavba
6. Vypich - určitě v horizontu 20, 3O let se zastaví
7. Oblast nádr Dejvice - po výstavbě MO a Blanky se určitě zastaví - velice lukrativní parcely
8. Nová národní knihovna místo tram smyčky Špejchar
.......
A co vy na to??
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 15:54:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali: Nejsem moc schopen to posuzovat komplexně, tak jen dvě věci.
1. Přijde mi, že bude v P6 asi 2x tolik betonu než dnes (podle toho co píšete) - nevím, jestli je to zrovna dobře, bez ohledu na ceny pozemků.

2. Rovněž mi přijde, že v této situaci by bylo velmi krátkozraké zbavit se Buštěhradky jako alternativní dopravní tepny. Až se všechno vybetonuje a bude všude spousta silnic a dálnic a všechny ucpané, tak si lidé třeba vzpomenou.. ale už bude pozdě.
Chichi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 16:01:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uz jsem se zarekl, ze do tehle never ending story nenapisu ani radek, ale neda mi to - ad Dali:
1) nejlepsi samozrejme bude, kdyz ti, co v tech autech sedi, do nich vubec nenasednou=musi mit alternativu v podobe perfektne fungujici primestske dopravy, ktera je dopravi az do centra s tim, ze po ceste budou mit co nejvic moznosti prestupu na metstkou dopravu, pokud chteji do jinych casti mesta. A muzete hadat, co tohle bude splnovat nejlip. Predem vam rikam, ze chalupoida to neni.. Jinak ti co tranzituji, budou pokracovat po okruhu.
2) o jake zone to mluvite? To jste si vymyslel? Jednak to uzemi, ktere jste uvedl, je silene velke (vite jak je daleko z DM do Tuchomeric?), druhak tam nikdy zadna obchodne-komercni zona nebude, alespon ne takova, ktera by generovala ty vase tisice mist. To je oblast urcena predevsim pro bydleni. Asi se podivam do uzemniho planu, az budu na Vanoce doma.
3)A co jako? To cislo jste si samozrejme vycucal z prstu. Mimochodem, uz se mockrat v jinych diskuzich resilo, jake jsou cile letistnich cestujicich.
4) bohuzel, k nelibosti obcanu, co bydli okolo, a na ktere se z vysoka kasle, neresi se problematika parkovani, a podobne-stavi se takove zrudnosti. Jinak s metrem zrovna tohle naprosto nema co delat-tramvaj bohate staci.
5) Hm, ruku na srdce, postavite si domek na miste stare teplarny, kdyz hned vedle mate novou? Krome toho, myslim si, ze jestli tam neco vznikne, tak to bude podobna vec jako v Podbabe-tam lakaji lidi na luxusni bydleni v klidne ctvrti 5 minut busem od metra (!!), a ono se pak ukaze, ze z jedne strany je teplarna Juliska, z druhe cisticka a 4-prouda Podbabska a ze treti chranene kominy a klidu a krasneho vyhledu tam tedy zrovna moc neni. Jinak tenhle argument za a)naprosto nesouvisi s metrem (jakkoliv vedenym), protoze se na nej pripadni mistni stejne nedostanou, a za b) si schvalne tipnete, jaky tam asi bude potencial cestujicich. Maximalne muze souviset s prestavbou Bustehradky, ktera je hodne blizko, a poslouzi to jako dalsi argument za jeji likvidaci.
6) Ja o tom nic nevim. Vy jste se dival do uzemniho planu? Vy vite, k cemu jsou ty plochy urcene?
7) nevim, co tam chcete zastavovat-krome pasu, kde jsou ted stanky s cincongama a parkoviste. Jestli si myslite, ze po dostavbe MO zmizi ulice Milady Horakove a bude z ni klidna zona s luxusni zastavbou, tak se hodne pletete. MO privede do oblasti jeste vic IGK, ktere se tam nastesti uz mometalne nevejdou, a ktere diky zacpanosti tunelu budou objizdet MO po povrchu. Jinak ze jsou lukrativni pozemky tam, kde stoji nadrazi, s tim souhlasim. Nejlepsi by bylo vytrhat koleje a odstrelit, ze jo.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1198
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 16:06:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:
Větrník - Hradčanská (interval so, ne 7,5 minut) tramvaj jede 11 minut.
Metro Petřiny - Hradčanská (interval so, ne pod 7 minut?) 9 + fárání nahoru dolu 3 minuty. Kde je úspora jít odnekud pěšky?

Bude-li cíl na metru:
Větrník - Národní třída jede linka 18 za 24 minut. Obchodní dům - Můstek - dejme tomu že míříme někam na Jugmaňák kam je to od obou linek stejně tak minuta pěšky se pojede s vyfáráním 17 minut. K tomu ta pididocházka a úspora je kolik?

Ta tramvaj plošně obslouží víc, metro je o pár minut pro větší polovičku rychlejší. Náklady na provoz metra mnohem vyšší, na výstavbu astronomické.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1199
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 16:10:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chichi to místo staré teplárny i při existenci dvojkolejné buštěhradky tak špatné, jak popisujete tu Podbabu, nebude.
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 762
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 16:20:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

add Káem - chalupoida hlavně řeší zhodnocení pozemků na DM - komu patří? Těm co tam metro prosazují a jejim známým a kamarádům. Zadarmo to nikdo z nich nedělá. Já nejsem z Prahy ani Kladna, ale stačí mi se podívat do mapy, abych viděl, že metro z Dejvic na letiště přes Motol je nesmysl.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 17:18:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovičko, Vy jste naprosto šílený demagog. Už jsem Vám napsal, že fárání musíte počítat u obou variant, ne jen u jedné. Nebo toto moje tvrzení, vztahující se na většinu co přestupuje na metro, dokážete vyvrátit?
Za druhé jsem Vám napsal, že na Hradčanské se na metro (překvapivě) nějakou tu minutu čeká, zejména mimo špičku. Takže čekáte dvakrát, jednou na tramvaj a podruhé na metro. To taky umíte vyvrátit?

Dali: budete se divit, ale stavět se bude v celé Praze. Nejen v Praze 6. Jen v Praze 6 z toho ovšem bude pohroma, že. Za vším co píšete, vidím jakýsi legrační "Dědinocentrismus".

A ty auta se valí už teď. Samozřejmě že jich bude o něco víc. Nejlepší způsob, jak ochránit Prahu 6 před auty, je co nejkvalitnější VHD z "mimoprahy" do Prahy. Neboli maximální preference železnice ze všech směrů. Pochopitelně až do centra, resp. pokud možno s přestupem na všechny trasy metra. Na nadbytečné přestupy nikdo není zvědavý.

Další způsob ochrany města před IAD jsou busy odevšud, odkud není železnice zcela ideální. Opět v rámci možností co nejdále do centra, resp. tam, kam se dá dojet rychleji než metrem.
Ta Vaše vysněná dlouhá míle by sice odchytala pár lidí co dnes jezdí na Dejvickou, ale jiné nažene do aut v důsledku prodloužení celkové jízdní doby. K takovýmto faktům jste ovšem slepý a hluchý.

Chichi: souhlas (až na drobné vyjímky).
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 994
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 17:30:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali: 1. v roce 2012 nebude metro na Letišti ani náhodou.
2. zóna bude zřejmě tak rozplizlá ("urban sprawl"), že žádná rozumná obsluha VHD nebude připadat v úvahu.
3. A kolik pasažérů bude mít letiště, až bude barel ropy za 200 $ ?
4, 5, 6. drobnosti, které metro nevytrhnou, navíc o prodloužení na Veleslavín tady nikdo nepochybuje. Jak má chalupoida obsluhovat Vypich mi není známo.
7, 8 a všechno možné na Kulaťáku: Tam přece metro už je.
Ad vestibul: Druhý vestibul k Větrníku asi nepůjde, to uznávám, mohl by však být někde v jižní části sídliště Petřiny (u bus zast. Nad Markétou?)
Chichi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 17:45:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Borovicka: No mozna nebude, mne osobne se to misto kazdopadne moc nelibi-z vychodni strany budete mit porad novou teplarnu, ze severni je Bustehradka (i kdyz ta vicemene nevadi), a jinak je cely prostor schovany v doliku na severni strane, kam ani moc nejde slunce.

Jinak, v souvislosti s novou teplarnou, vzpominam si, kdyz ji staveli (bylo mi cca 10 let, tak uz si moc nepamatuju presne)-tak k ni tahli vysokotlak plynove potrubi (nejakou DN250, nebo tak neco), ktera samozrejme vede pod Bustehradkou, nekde tesne u nadrazi Veleslavin. Takze az se budou na Bustehradce tahat draty 3kV=, jsem docela zvedavy, jak se vyporadaji s koroznimi problemy toho plynoveho potrubi. Da se samozrejme vykopat, uriznout, a vevarit novy kus s chranickou a katodovou ochranou (pokud tam uz neni), ale bez preruseni provozu teplarny teda nevim.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1200
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 28. října 2006 - 00:23:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vzhledem k tomu jak se ve Veleslavíně zastavěl lom je prostor staré teplárny prosluňelá parcela a fakt si myslím že pod tím svahem je to dobré, pokud se ale ta teplárna dá rekultivovat. A je tam ticho, které ruší jen buštěhradka = rajský zvuk proti Evropský dnes už bez těžkých náklaďáků natož nějaká břevnovská radiála.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1201
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 28. října 2006 - 00:32:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Jakej demagog? Fárání jsem nepočítal u té Jungmanky, protože 18 jí nemá, ale jsou to 2 minuty. Ale pokud jde o fárání tak tedy naprosto polopaticky: fiktivní metro Obchodní dům - Můstek = 17 minut. V roce 1978, kdy žádná 18 neexistovala jen jsem musel zapojit trochu káem přestupního pohybu byla reálně kombinaci metro - tramvaj Petřiny - Můstek 19 minut! Pravda jezdilo se po Ořechovce 60 a ta 40 tam dnes platí i pro tramvaje. (Přes Petřiny jen v noci)

Opět - kolik minut úspory za ty miliardy. A k oněm 30% (né 10%) Petřin připočtěte zhoršení pro Baterie, Ořechovku... No třeba bude provoz tramvají podobně jako na Ládví zachován v plném rozsahu. Pak nic proti.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.9.179
Odesláno Sobota, 28. října 2006 - 08:32:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička: pořád tam máte nekorektní čísla.

Vstupní data:
Metro Petřiny-Hradčanská: průměrné čekání ve špičce při pásmovém provozu 2-3 min., 3 stanice, jízdní dobu lze předpokládat cca 6 minut, max. 7 min.

Metro Hradčanská-Můstek: průměrné čekání 1-2 min., jízdní doba 5 minut (taky 3 stanice)

fárání: Hradčanská, Petřiny cca 2 min., Můstek cca 1 min.

tramvaj obchoďák-Hradčanská: průměrné čekání ve špičce 2-3 min., jízdní doba 12 min.

Porovnání špička: tram+metro obchoďák-Můstek čekání+jízda+fárání+čekání+jízda+vyfárání 3+12+2+1+5+1 = 25 min.

tram+metro Větrník-Můstek čekání+jízda+fárání+čekání+jízda+vyfárání 3+11+2+1+5+1 = 24 min.

metro pásmový provoz Petřiny-Můstek:
fárání+čekání+jízda+vyfárání
2+3+(6+5)+1 = 17 min.

Při použití korektních dat mi vychází něco úplně jiného než Vám.

Nadhodnotit data na jedné straně, podhodnotit data na druhé straně, a pak řvát, to je ono, že. Vidím, že skalní příznivci i odpůrci metra používají stejné metody.
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.203.81
Odesláno Sobota, 28. října 2006 - 17:19:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Chichi: Takže studujte útzemní plány a nejedom Prahy. Výstavba největšího obchodního centra s outlet textilem na 50 000 m2 mezi Přední Kopaninou a Tuchoměřicemi začala, otevírá se v 3/2008. Plánováno 2500 parkovacích míst, kvůli tomu už začala přestavba MÚK R7 u Letiště. Takže studujte pánové, další projekty jsou na cestě ...
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 610
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 28. října 2006 - 22:52:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali:

Raději najděte odvahu a vyčíslete frekvenci cestujících ve stanicích Bílá Hora, Dědina, DM a podobných horákovech, tvrdošíjně se tomu vyhýbáte a asi víte proč :-))

a kolik m2 a parkovacích míst má léta existující komerční zóna Průhonice ? :-)

upřímně, nechápu jak ten sekáč souvisí s metrem, v Praze je xx dopravně problémovějších míst než Evropská a nějaká budoucí hadrárna, i kdyby (nedej bože) taková hloupost jako chalupoida existovala, tak to bude ne dřív než 10 let po roce 2008, čili do té doby vaše slavná zóna dokáže, že umí fungovat i bez metra ... navíc rozvoj v SZ kvadrantu výrazně limituje právě letiště - protože kde je letiště, tam nechtějí bydlet lidé, a kde není dost lidí, tam nebude tolik obchodních a administrativních center.

Praha-6 je prostě v pražském měřítku poklidná, řídce zalidněná a nadprůměrně dobře dopravně obsloužená. Možná i odtud pramení u některých jedinců netolerance, neochota podívat se na fakta a nedostatek empatie k dojíždějícím :-))
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1202
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 28. října 2006 - 23:38:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Metro Petřiny-Hradčanská: průměrné čekání ve špičce při pásmovém provozu 2-3 min., 3 stanice, jízdní dobu lze předpokládat cca 6 minut, max. 7 min.

Možná něco chápu špatně -Petřiny Hradčanská 6 minut??? - , něco jsem asi zabedbal, ale stejně... Fakt je to metro tak zázračné?

Teda od Bémoargumentů bych čekal ledacos,ale todle?
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 995
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 29. října 2006 - 02:23:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě se Petřiny-HR taky nezdá, je to cca 5km a 4 stanice, odhaduji 8-9 minut.
Dali: Tak ať si ta hadrárna postaví metro na vlastní náklad
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 828
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 29. října 2006 - 16:12:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dali: Ty všechny "skvělé" hyper-super opičárny nejsou žádnym argumentem pro prodlužování metra. Je zcelamožné že během dvoulet tu postaví x metů čtverečních krámu a další nevkusné haly, ale je dost pravděpodobné že za dalších 10 až 15 let po nich tu ani neštěkne pes. Jen tu po nich zustanot ty haly které jdou buť využít jiním způsobem nebo srovnat se zemí.

Metro když postavim dle představ některých vládnoucích jedinců, tak už tak dobře přestavět nebo zlikvidovat nemůžu a bude mě tu strašít dalších sto a více let.

Další věcí je že všechny tyhle obchodní centra jsou zaležitostí soukromého sektoru. Tak že když budou chtít mít investoři tržby tak ať si tu dopravu zajistí samy ze svého a né z peňez daňovích poplatníků.

Já nejsem proti prodloužení metra,ale musí to být prodloužení smysluplné a hlavně né na ukor železniční tratě 120. Samotná Praha 6 by měla naopak podniknout kroky k rozšíření tramvajové dopravy, která by byla vhodnější než stavět zbytečně drahé a neopodstatněné metro. Ono realizovat stavbu TT v useku Divoká Šárka - Dědina -Dlouhá Míle nebo zajistit obsluhu Motolské nemocnice by nebylo rozhodně odvěci.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1478
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 29. října 2006 - 18:41:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy a pár dalších: 17 years after je nepochopitelný ten odpor k soukromému sektoru.
Budoucnost patří bagrům!
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.75
Odesláno Neděle, 29. října 2006 - 18:53:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: "Teda od Bémoargumentů bych čekal ledacos,ale todle?"

Jo, seknul jsem se o 2 minuty (zapomněl jsem na úsek Dejvická-Hradčanská). Takže to porovnání pro špičku správně má být 19 min. vs. 24, resp. 25 min.

Můj dvouminutový omyl nic nemění na tom, že jste žvanil nesmysly.

Pro cca 60% lidí ze sídliště, půjde o zlepšení (zkrácení JD a odstranění přestupu). Pro dalších cca 30% půjde buď o velmi nepatrné zkrácení, nebo o zachování cestovní doby. Pouze pro cca 10% lidí ze sídliště půjde o mírné zhoršení, protože budou buď muset používat tramvaj s horšími intervaly než nyní, nebo jít více než 5 min. k metru.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.150
Odesláno Neděle, 29. října 2006 - 19:10:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: "nepochopitelný ten odpor k soukromému sektoru."

Tak ještě jednou. Prvořadým úkolem městkého úřadu je zajistit dopravní obsluhu nyní existujícího města. Teprve v druhé řadě, když budou peníze, je možné podporovat budoucí rozvoj výstavbou dopravní infrastruktury do polí a kotěhůlek.
Když obrátíte pořadí, tak Vám neřešené problémy budou přerůstat. Přesněji řečeno, ony ty neřešené problémy už přerůstají.

I ta Vámi zmíněná tramvaj vyjela do polí až potom, co byla dostatečně hustá síť ve stávajícím městě. Tehdejší radní se zřejmě nemohli od méně solidní části soukromého sektoru nechat tak okatě podplácet. A nemohli tak nestydatě podporovat soukromé zájmy na úkor veřejných.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 830
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 29. října 2006 - 19:37:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: No já proti soukromému sektoru nic nemam, naopak bych byl pro aby se třeba soukromý kapitál učastníl na veřejně prospěšných akcích. V mém příspěvku jsem narážel jen na to že když už budu stavět takovou stavbu jako je Metro nebudu se řídit kde jakym obchodnim centrem stavěným v poli, ale skutečníma potřebama dané oblasti. A stavět metro do polí jen proto že někdo se rozhodl že tam postaví obchodní centrum, to je doopravdy luxus a za veřejné peníze ještě nehoráznost.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1203
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 29. října 2006 - 19:39:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nežvaním. Pro 30% Petřin to bude spíše zhoršení. Uvažujte k tomu oblasti Prahy 6, kde se prodlouží interval tramvají a metro nebudou mít vůbec.
Ale bavíme se o minutách - i v případě toho zhoršení (nějaká tramvaj zbude)i toho zlepšení, (kdo bude mít možnost u bydliště hned sfárat).
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 9-2006


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 00:01:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

17 years after je nepochopitelný ten odpor k soukromému sektoru

Mám odpor k soukromému sektoru, dotovanému z veřejných zdrojů.
Zvítězit, nebo zhebnout!
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1204
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 07:23:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale politici mají ten odpor s opačným znaménkem.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1480
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 11:00:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: při vámi navrhovaném postupu dojde přesně k tomu co nyní již je: desítky busů soukromých provozovatelů vjíždějí do centra P6. Bohužel, takhle dál tedy ne. Stát musí vytvářet podmínky pro rozvoj a infrastruktura jednou z takových podmínek je.
Btw. kdyby si soukromý sektor postavil soukromou silnici (jak se málem stalo na R47 do Ostravy) a vybíral poplatky odlišné od státní dálniční známky, to byste asi řval, co?
Budoucnost patří bagrům!
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 611
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 11:25:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM:

100x opište:

hned za M Stodůlky i M Zličín mám xxxx hektarů polí pro rozvoj, ve stavbě je metro do polí u Letňan, - přesto investuji 50miliard do M A na letiště, zatímco lidé z Petrovic, Košíku, Zahradního města, Malešic, Modřan, Hostivaře, Bohnic, Lhotky, Libuše, Spořilova, Kateřinek, Čimic, Řep, Ohrady, Jarova, Písnice, Kunratic, Záběhlic, Komořan atd. mají VHD na horší nebo výrazně horší úrovni než by odpovídalo velikosti těchto sídelních celků (ve srovnání s Bílou Horou, Dědinou, Vypichem, DM, Ruzyní ...)

desítky busů soukromých provozovatelů vjíždějí do centra P6

to jistě není dobrá situace, ale nejzatíženější úrovňové křižovatky a nejhustší automobilový provoz přímo v blokové obytné zástavbě jsou v centru Prahy-2 a Prahy-4
takže autobusy na Dejvické ještě chvíli budou, a nejdříve zahrabeme magistrálu pod zem. V podstatné části trasy od Pankráce po IPP (od severního předpolí NM alespoň jedna větev pod zemí) to je možné.
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 9-2006


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 12:16:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kdyby si soukromý sektor postavil soukromou silnici (jak se málem stalo na R47 do Ostravy) a vybíral poplatky odlišné od státní dálniční známky, to byste asi řval, co?

Mě by se to líbilo. Zrovna tak by se mi líbilo, kdyby se nějaký soukromý developer postavil svoje soukromé metro do míst, kde chce developovat.
Zvítězit, nebo zhebnout!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1483
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 13:09:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hrdino hlubiny: Soukromý developer postaví to co je pro něj nejvýhodnější - tedy silnici s parkovištěm. Právě tak jako si soukromé TESCO pořídí soukromé busové linky. Pokud po něm bude někdo chtít víc, než bude schopen vydělat, prostě ODEJDE. Kapitál je plachý. Nebo umře, pokud včas neodejde. V čem myslíte , Hlubino, že je kouzlo nízkých cen těch supermarketech co tak rád nakupujete?
Radek p: Ale já to obyvatelům těch Kotěhůlek co je jmenujete neupírám, že se jim blbě cestuje. Maj se snažit (zrovna minulou sobotu mohli - a přišlo jich průměrně 45%, což nevypovídá o tom, že by je něco pálilo), aby měly svý Chalupy a ti za ně prosazovali jejich zájmy. Samozřejmě že je potřeba nejprva postavit D, ale o tom snad sporu není. aspoň ne v této diskusi.
takže opisovat nebudu.
Budoucnost patří bagrům!
Ondřej_wagner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 291
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 13:51:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek p:
Z Petrovic to není daleko do stanice metra Háje, Zahradní město je do určité míry v blízkosti tramvajové trati stejně jako Hostivař. Do Malešic již dávno měla vést tramvajová trať, ale snad je tam pod Počernickou parovod, Spořilov je nedaleko metra, jinak by možná bylo možné protáhnout tramvajovou trať, Řepy jsou na tramvajové trati a do Zličína je to kousek, jednalo se o vedení trasy metra C přes Bohnice, ale ustoupilo se od toho, tramvaj obyvatelé Bohnic a Čimic nechtějí, Ohrada je na tramvakové trati, velmi blízko jsou stanice Palmovka a Želivského, místo má jednu z nejlepších dopravních obslužností. Takže v řadě případů obyvatelé nechtěli tramvajovou trať, popř. se snad brzy bude stavět. Ale poměrně málo z Vámi uvedených sídlišť je uméstěno na frekventované ulici (snad jedině Hostivař a Zahradní Město, dále okolí Thomayerovy nemocnice v Krči, oblast Jarova a Ohrady).
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 9-2006


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 13:54:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud po něm bude někdo chtít víc, než bude schopen vydělat, prostě ODEJDE.

No a? Tak odejde. Že by byl přínos hypermarketového developerství tak jednozačně pozitivní si rozhodně nemyslím. Pořád nechápu, proč má nějaký veřejný rozpočet financovat stavbu metra k soukromému hypermarketu, navíc dokonce ještě nestojícímu (Vypich, Letňany).

Hlubino, že je kouzlo nízkých cen těch supermarketech co tak rád nakupujete?

??? Jak jste na to přišel? Osobně mám k supermarketovému nakupování docela odpor. Když už tam musím, tak tam ale jedu autem. Kvůli mě nikdo opravdu dotovat metro k hypermarketům nemusí.
Zvítězit, nebo zhebnout!
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 14:14:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Někteří mi tady připadají poněkud naivní. Můžu se vztekat jak chci, ale ty opovrhované "markety", admin. centra atd. přinášejí práci pro lidi, kteří chtějí pracovat. Někteří zde mi připdají jak totáče, co bychom se snažili, on se někdo postará. Ale dnes nepostará. K čemu je mi rezidenční zóna (sídliště atd.) když tam budou nezaměstnaní (až na vyjímky, které pracují třeba po netu). Prostě doba modrých košil úderníků, ČKD a jiných kolosů kam se navážel dělnický substrát je pryč. Dnes tvoři páteř ekonomiky služby, kam patří vámi opovrhovaných obdchod, finančnictví, poradenství či turismus. Takže i VHD, nechce-li se město zadusit IGK či zkolabovat, se tomu musí přizpůsobit. A to je ten problém. A jak už tady uvedl i Ondřej Wagner: někde se tomu zlepšení brání i sami občané - viz boj proti tramvaji do Bohnic pod heslem "ani strom ze sídliště", to radši inhalovat busy a IGK.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1484
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 14:26:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlubino, hlubino. Ty hypermarkety mimo jiné způsobují, že i ceny všech ostatních potravin ve všech ostatních obchodech (jíte, že ano?) jsou tak nízké jak jsou. O pracovních příležitostech, jak píše Dali ani nemluvě.
Veřejný rozpočet se má starat o infrastrukturu. Když zasíťuju pozemek, přijdou mi tam lidi. Ty lidi budou buď bydlet nebo prodávat nebo vyrábět, ale především BUDOU PLATIT DANĚ (ty daně, ze kterých jsem to zasíťoval). Když pozemek nezasíťuju, nepřijde nikdo. Zkuste se podívat do nějaké malé obce, v malém je to pochopitelnější a ty rozdíly viditelnější mezi obcí, která vybudovala kanalizaci a elektriku a vodu na poli a mezi obcí, která si řekla - proč tahat dráty a roury do pole, dyť tam nikdo není. Analogie s metrem do Letňan není náhodná.
Budoucnost patří bagrům!
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 14:37:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlubino, hlubino. Ty hypermarkety mimo jiné způsobují, že i ceny všech ostatních potravin ve všech ostatních obchodech (jíte, že ano?) jsou tak nízké jak jsou.
O pracovních příležitostech, jak píše Dali ani nemluvě.


Jste si jist, že hypermarkety způsobují nárůst pracovních příležitostí.. Mnohokrát jsem slyšel/četl a i si sám myslím, že je to naopak. Pochopitelně je to pohodlné tam nakupovat a lidé je mají rádi, ale co se týká pracovních příležitostí, tak jeden hypermarket zahubí více jiných prodejců/služeb a výrobců než kolik sám vytváří pracovních příležitostí.. a vzhledem k efektivitě }hypermarketu bych se tomu vůbec nedivil..

S těmi cenami je to složitější, ale nic není černobílé, ani toto ne..
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 9-2006


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 14:40:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Můžu se vztekat jak chci, ale ty opovrhované "markety", admin. centra atd. přinášejí práci pro lidi, kteří chtějí pracovat

Hypermarkety přinášejí práci pro lidi ze Slovenska nebo Ukrajiny.

ale především BUDOU PLATIT DANĚ (ty daně, ze kterých jsem to zasíťoval).

Takže napřímo to hypermarket neutáhne, ale z daní ano? Zeptejte se v Kolíně, jak se jim investice do TPCA bezvadně vyplatila.

že i ceny všech ostatních potravin ve všech ostatních obchodech (jíte, že ano?) jsou tak nízké jak jsou.

A to je dobře? Jako dodavatel bych měl asi jiný názor.

Takže tedy metro jako investiční pobídka pro hypermarketové řetězce? Děkuji, nechci.

Daliho ranně kapitalistické prázdné fráze ani komentovat nebudu...
Zvítězit, nebo zhebnout!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7681
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 15:00:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kme, jak to tady čtu, tak podle tebe má Praha zřejmě velký problém v nedostatku levných potravin a nedostatku pracovních příležitostí pro svoje obyvatele s kvalifikací pokladní nebo skladník.
A tento ekonomický a sociální problém musí tedy řešit masivními investičními pobídkami, zahrnujícími i spekulativní výstavbu metra na "zelené louce" (pod "zelenou louku").
Opravdu zajímavé.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 612
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 16:46:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali, KM:

možná že nějaká prodavačka nebo skladník si hledá v Praze místo podle bydliště, ale s vyššími nároky na zaměstnání budete muset rezignovat na lákavý market naproti činžáku, a budete se muset nějak dopravit do práce kamkoli po Praze - a Praha-6, zejména pak její západní a SZ část jsou a budou v porovnání s jinými částmi Prahy řídce zalidněné, takže není divu, že hypermarkety dávno vznikaly jinde, a to ne vždy u metra - právě proto, že investor se tak racionálně rozhodl
A občané jsou masa chytlavá na kdejakou volovinku. Je to smutné, ale je to tak. V Bohnicích alespoň bránili zeleň, jinde ovšem bojují proti existující železnici :-))


Neexistuje žádný rozumný důvod, proč za peníze města stavět metro oklikou do polí za Prahou, v době, kdy není vyřešena dopravní obslužnost sídelních celků v samotné Praze. Potenciálních rozvojových ploch je dost uvnitř Prahy (třeba zrovna ty Slatiny), takže je vhodnější nejprve prodloužit metro tam.

Ondřej Wagner:

V porovnání s Bílou horou, Dědinou, Ruzyní atd. jsou mnou vyjmenované sídelní celky větší, a také zatím nemají metro. Neexistuje proto důvod, proč preferovat řídce zalidněnou Prahu-6. Stejně tak sitzuace na Evropské není nijak vyjímečná. V Praze jsou desítky hlavních ulic s podobnou, horší a mnohem horší zátěží - uprostřed obytných domů. Proto není důvod preferovat zrovna Chalupoidu.

Dali:
zkuste prosím jednou konkrétně odpovědět:

1) existuje studie s předpokládaným vytížením stanic Chalupoidy ?

2) existuje stejná studie na jiné varianty prodloužení A (řepy, zahraďák, hostivař) ?

3)vážně si myslíte, že Evropská je nejpřetíženější ulice v Praze a že Dědina, Bílá Hora, DM, Ruzyň potřebují metro nejdříve ?

4)Pokud je odpověď na otázku 3) ANO, myslíte si to na základě nějakých číselných údajů, nebo je to jen váš pocit ?

5)Pokud bude zrušena buštěhradka, prosadíte stejný postup (nahrazení metrem) i u ostatních železničních tratí na území Prahy ?
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 554
Registrován: 5-2003


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 17:00:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek_p:
Něco k vytížení najdete tady:
http://www.praha6.cz/projekty/projekt.php?ID=10
(je to dole ve fotogalerii, těch mapek tam je víc, ale vytíženost je tam taky)
Žádná sláva, ale po Petřiny (Motol) je to obhajitelné (srovnatelné se Zličínem - bohužel je tam jenom výřez, čili to nejde porovnat s jinými koncovými úseky)
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 17:00:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Hrdina hlubin. Pane kolego, to je řev, že si soukromý majitel zpoplatní svých 1 800 parkovacích míst v Centru Smíchov - chcete jet IGK do Prahy - zaparkujte na okraji (konečně proč ne - exitují P+ R u metra na Zličíně a dalších na okraji - jsou nevytížená - to snad ne.) Na P6 nic takového doposud není a dovedu si představit ten problém, až se začne zpoplatňovat P6 (P3, P7 začíná příští rok, na P6 to přijde později ale přijde)
Ad radek_p: Víte jak bude vypadat P6 za 50 let?? Bude takhle "řídce" osídlená - já se obávám že ne, naopak. Vzhledem k postupnému vylidňování venkova (stoupající produktivita) atd. půjde stále více lidí do měst za prací a dále se snad dokončí suburbanizace - tj. narostou přepravní proudy ve městě a okolí a tedy i SZ kvadrantu. Přestaňtě už pořád řešit těch několik pár tisíc lidí z Kladna, ale berte to jako celek, území ohraničené Vltavou na straně jedné a D5 mna straně druhé a takových až 20 km od Prahy. Přepravní proudy generují nejenom zaměstanci hypermarketů, ale hlavně ty tisíce kupujících, tisíce lidí pracujících v admin. centrech, bankách atd. Pro návaznost na IGK či bus má smysl něco co jede každé 3 minuty a pokrývá sými stanicemi co největší oblast, pak vám lidé možná z těch IGK či busů přesednou, jinak ne.
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 9-2006


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 17:12:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pane kolego, to je řev, že si soukromý majitel zpoplatní svých 1 800 parkovacích míst v Centru Smíchov

?? Tak s tím skutečně problém nemám. Navíc první 3 nebo kolik hodin to zdarma zůstane.
Zvítězit, nebo zhebnout!
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 613
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 17:30:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali:

opět jste se vyhl konkrétní odpovědi, a argumentujete dost mimo - rozvoj příměstských oblastí bude naopak v SZ části nejmenší kvůli letišti, zato tam existuje největší satelit Prahy - 80 000 Kladno, lze předpokládat vzrůstající konvergenci a proto zničit železnici a stavět metro do vakua je kolosální hloupost.

Vám hoří barák, ale vy nehasíte - šetříte na novou střechu, kterou si v létě necháte udělat.

V Praze je xxxx hektarů rozvojových ploch ať u metra nebo na metro čekajících, je zde xx sídlišť bez metra a kloudného spojení, je zde xxx zatíženějších komunikací než Evropská, snažte se to pochopit.

I z hlediska investice do budoucna je jednoznačně důležitější metro na JZ, J, JV, V, SV a na sever, z hlediska rozvojových možností je okolí letiště na posledním místě. Lidi dají přednost bydlení tam, kde jim letadla nad hlavou nelétají. Hypermarkety atd. půjdou za lidmi, ne do řídce osídlené oblasti. Nějaké tam jistě budou, není to pustina - ale jinde jich bude vždy mnohem více.

V Průhonicích také není metro a komerční zóna tam dávno funguje. Karlovarská a Slánská R nejsou zdaleka tak komerčně přitažlivé jako jiné dálnice a Praha-6 je a bude řídce osídlená, nemyslete si, že na místě vilek postavíte sídliště ...
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 615
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 17:52:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218:

jo jo, mnohé z těch materiálů je celkem drsné povahy ... vytíženost bude tragická ... ona už na Petřinách bude srovnatelná s aktuálně nejméně vytíženými stanicemi - jen obytná zástavba okolo stanici prostě nevytíží, musí tam být významná návazná povrchová doprava - jinak vznikají Invalidovny, Luka, Muzea A ... a u hloubených stanic si opravdu nejsem jist, jestli ty náklady odpovídají výsledku. Navíc se musí počítat s náklady na provoz takové stanice, a s tím, že zastavování zbytečně prodlužuje dojezd ze vzdálenějších, vytíženějších stanic.

Nicméně se bez podrobné studie neodvážím soudit Petřiny ano/ne. O to tady ani nejde.

Taktéž u Motola mne překvapuje, jak samozřejmě politici argumentují 15 000 os. dojíždějících denně, a úplně přecházejí prostý fakt, že většina jich vůbec nemusí dojíždět z 6ky, nýbrž naopak od Anděla atd. a metro jim bude na nic. Takže ne 15 000, ale 9,7,5, 3000 ? To už raději nikdo neříká.

Bílá Hora, Dědina, Dm, vytíženost bude tragédie. Ruzyně - cíl by byl, chalupoidní oklika ho pro zaměstance znehodnocuje, pro cestující je metro lepší než autobus, ale se zavazadly pořád příšerně nepohodlné.

Z výše uvedeného vyplývá jedno - trasu A rozvětvit, zvážit priority výstavby jak směrem na JZ a SZ, tak v oblasti Hostivaře, Zahraďáku, Slatin. Nezaměňovat funkce městské (metro) a příměstské dopravy (železnice).
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 998
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 18:07:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali: vzhledem k celkové porodnosti v ČR přistěhovaloectví z venkova sotva pokryje přirozený úbytek pražského obyvatelstva, tudíž se urbanistický rozvoj tak do 20 let zastaví. Pokud nebude větší vlna přistěhovalectví...
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1208
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 20:05:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Urbanistický vývoj je momentálně v podobě bydlení za Prahou a tam počet obavatel slušně narůstá. Okolí Prahy 6 se to díky letišti tolik netýká, ale ne absolutně. I když v této zóně leží také prosnulý H-systém, kde je stále obydleno jen pár bytovek. Bydlení za Prahou nese sebou specifické nároky na dopravu, kterou např. v Jesenici navrhují řešit jakousi speciální autobusovou silnicí. Konvenčnější mi připadá železnice, ať už to bude klasická dráha, meziměstská tramvaj či za město vytažené povrchové metro. Směr Kladna má buštěhradku.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 999
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 20:17:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlavní problém je tzv. urban sprawl, rozplizlost, která se efektně nedá obsloužit veřejnou dopravou. Hranice je odhadována tuším na 150 obyv/km^2
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 616
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 20:20:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesně tak, neštěstí Jesenice a okolí na jih je v atraktivním bydlení směrem k Posázaví, a je nemožné dopravit se do Prahy jinak než po silnici, která je věčně zacpaná ... navíc nejvíc pracovních příležitostí je a bude na Praze-4, takže tady příliš nepomůže ani obchvat.

Navíc zde neexistuje žádná železnice - bohužel. Občané z "chcememetra" se mohou jít postavit na Vídeňskou a vysvětlit, proč chtějí MA dříve než D

Obávám se, že kdyby třeba Újezd nad Lesy měl svého Chalupu a Béma, tak je absolutní prioritou pokračování A přes Dubeč na sídliště Rohožník a nádherně by to bylo zdůvodněno, stejně jako chalupoida. Rozhodují zájmy několika politiků a většinu socialismem vychovaných lidí to nezajímá nebo se nechají zblbnou hesly typu Chalupoida dopravně obslouží 200 000 Pražanů :-))
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 20:21:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: "při vámi navrhovaném postupu dojde přesně k tomu co nyní již je: desítky busů soukromých provozovatelů vjíždějí do centra P6."

Tak moment, podsouváte mi něco, co jsem nenapsal ani nemyslel. Nebo snad chcete tvrdit, že Červený Vrch, Veleslavín a Petřiny nejsou existující město? "Dočasný" autobusový terminál Veleslavín poslouží pro uklidnění kulaťáku lépe než Dlouhá míle. Při přestupu ve Veleslavíně totiž půjde o nejkratší celkovou cestovní dobu z "mimoprahy" do centra Prahy.

Borovička: "Pro 30% Petřin to bude spíše zhoršení"

To těžko. Když vezmete možnost přiblížení se k metru pomocí tramvaje (průměrné čekání ve špičce 4 min. + 1 min. jízda), tak nejde o zhoršení. Mimoto každý, kdo to má k metru blíž než jednu stanici tramvaje, půjde pěšky, a nějakou tu minutu ušetří.

Budu-li mít čas, tak spočítám celkové cestovní doby pro sedlo a večer. Tam bude časová úspora větší než ve špičce.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 20:24:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Chalupoida dopravně obslouží 200 000 Pražanů"

Tuhle pí.ovinu jste fakt někde četl?
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 07:09:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.isvzus.cz/usisvz/usisvz01009Prepare.do?znackaForm=6000240905001

píše se tam o PD (DÚR), ale financema to vypadá spíš na projekt... neví někdo něco?
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 195
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 07:29:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Já jsem to tušim někde čet taky. Myslim že to číslo si vymyslel Bém, stejně jako třeba že stanice DH obslouží 26 000 pracujících v okolí stanice. Taky nesmysl.
Chichi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 08:39:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Vhd_sl: no, tomu projektu bych moc neveril, asi to opravdu bude pripravna dokumentace, jak tam stoji. Kdyby slo o projekt, tak uz by chalupoidi davno rvali-zatim nic slyset neni.
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 09:03:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali:konečně proč ne - exitují P+ R u metra na Zličíně a dalších na okraji - jsou nevytížená - to snad ne

Nevim nevim, abych nelhal, tak se tam asi dojedu podívat, ale pokud je mi známo, tak na Zličíně je jen velmi malé parkoviště (nepočítám-li hypermarkety) a většina lidí od tohoto směru jezdí minimálně na Butovice, lépe na Anděla (prozatím), nejlépe až k firmě/cíli.

Zajímá mne pane kolego, jestli jste tam byl nedávno Vy, když tímto takto argumentujete..
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 617
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 09:20:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chichi:

tady je přesná citace:
http://www.estav.cz/zpravy/clanek285.asp

Osm nových stanic, více než 14 kilometrů tunelů a zlepšení dopravní situace pro skoro 200 000 Pražanů - to je nově navržená trasa prodloužení metra A ze stanice Dejvická. "Na vybrané variantě se shodly všechny dotčené městské části, představitelé magistrátu i Dopravního podniku," řekl primátor Pavel Bém.

Celá Praha-6 má 100 000 "Pražanů", včetbně těch, kteří bezprostřední přístup na metro (Dejvická, Hradčanská) dávno mají, a včetně těch, které Chalupoida mine (Řepy). Když odečteme i ty, pro které bude Chalupoida znametnat zhoršení, pak opravdu nevím, jak to může být zlepšení pro 200 000 Pražanů. Zdá se čím větší nesmysl, tím drzejší lži pro jeho podporu.

Oněch magických 200 000 se objevuje vícekrát v různém významu, např. tady:

http://www.praha6.cz/aktuality/aktualita.php?ID=774

Prodloužená linka A podle starosty Prahy 6 Tomáše Chalupy je nejdůležitější dopravní stavbou v Praze 6 od doby otevření stanice metra Dejvická. "Prodloužená linka A obslouží území, kde bydlí 200.000 obyvatel.


Zároveň je na těchto stránkách Prahy-6 jakási chronologie celého projektu, ze které otevřeně vyplývá, že původně mělo vést prodloužení A na Zličín a že Chalupoida je stavěna proti rychlodráze.

Ohánějí se tam i dalšími demagogickými nesmysly - např. Štafetu po něm převzal starosta Tomáš Chalupa, který za dnešní rozhodnutí radním hlavního města poděkoval. Považuje ho totiž za vrchol úspěchu a naplnění vůle před 90% občanů největší městské části hlavního města - Prahy 6.

No to je úroveň - takže Praha-6 je plošně největší, a proto si prosadí Chalupoidu ? Nemá snad metro naopak obsluhovat území s vysokou koncentrací obyvatel ? Podle počtu obyvatel je samozřejmě s náskokem největší Praha-4, ale odborník pan Chalupa soudí, že rozhodovat se bude podle hektarů polí v obvodu ...
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 555
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 09:25:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun, Jiří_t:
Ta broskvovina je třeba na stránkách P6:
Starosta Tomáš Chalupa to označil za nejlepší zprávu v oblasti řešení dopravy od doby, kdy byla do provozu uvedena stanice metra Dejvická: "Je to vynikající rozhodnutí, nejen pro Prahu 6." Podle Chalupy prodloužení metra uvítá nejen 200 tisíc lidí žijících nyní na území, které budoucí metro obslouží. Metro se stanicí na Dlouhé míli budou k přestupu využívat Středočeši a hlavně lidé z Kladenska dojíždějící do Prahy za prací. Těch jsou desítky tisíc denně, což podle odhadů činí 50 milionů přepravních výkonů ročně. Třetím aspektem k navržení trasy byla rychlá doprava cestujících z letiště do centra Prahy. "Prodloužené metro je schopné vyřešit tři problémy najednou," domnívá se starosta.
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 556
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 09:26:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek_p: Byl jste rychlejší
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 618
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 09:43:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218:
ten "Váš" citát je nejzajímavější, protože odděluje 200 000 lidí údajně bydlících u Chalupoidy - a obyvatele Kladenska i cestující na letiště počítá navíc.
Tak nevím jak ten nápor cestujících Chalupoida zvládne, asi nasadíme 6 vozové soupravy, a v úseku Ruzyně-Dejvická budou pro jistotu poloviční intervaly proti zbytku trasy :-)
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 557
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 10:21:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měli bysme být rádi, že si nás naši zvolení zastupitelé tak váží a počítají každého z nás dvakrát.
Kdyby tam bylo, že 200 000 lidí bydlí u celého metra A, tak to beru, ale vzhledem k tomu, že je tam to slovo "budoucí"... I když možná je to myšleno tak, že jsou to všichni kolem budoucího metra A Letiště-Depo Hostivař.
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 11:23:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kladnauer. Počkejte zítra, až zpoplatní parking u Anděla. Už teď je slyšet nářek těch, kteří jedouce do centra Prahy či do práce okolo Anděla za nechávali na celý den svá auta v tom parkingu po Tescem, ex. Carefourrem. A už se čas naplnil .... Podobně k tomu dojde i na P6, místní občané, voliči vámi nenáviděného Chalupy, jsou už pěkně nas..raní, že jim nějací "vidláci" ucpávají svými IGK ulice. Jak budete tohle řešit?
Ano, ve Zličíně jsem byl. Za 1., parkoviště jsou tam dvě a také lidé stojí u těch hypermarketů kde to mají zadáčo. Změna brzy nastana až se projeví zpoplatnění u Smíchova atd.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace