K-report
 

Archiv do 22.října 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » GVD připravovaný » Staré archivy » Archiv do 22.října 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 750
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 21:23:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych teda trať Praha - HK přes Chlumec vůbec nezatracoval. Naopak bych ji udržoval ve velmi slušném stavu a v přímých úsecích bych ji i modernizoval se vším všudy a to v souladu s koncepcí (která by vznikla současně) pro taktovou dálkovou i regionální dopravu při modernizaci celé trasy Praha - HK na 160 km/h s lokálními omezeními nejméně na 120 km/h. To proto, že v brzké době může dojít k takévému zatížení 1.TŽK, že taktové Ex a R Praha - HK nebudou moct trať 010 používat. Tou koncepcí myslím plán modernizace v etapách od nejdůležitějších kroků (částečná dvojkolejka na správných místech a modernizace ZZ, plná peronizace) po ty nejméně důležité (přeložka Libická, rovnání trati u Žehuňského rybníka), v kontextu postupného zrychlování dopravy a zvyšování počtu spojů. Neuznávám totiž stále platný trend v ČR, že víc než 120 km/h se smí jezdit jen po koridorech a vůbec, že na tratích celostátních se kromě sítě TERFN nemodernizují žádné tratě na více než 100 km/h, což je ubohé. Například trať Opava - Ostrava by v pohodě těch 120 snesla i se současnými elektrickými vozidly, dále trať Cheb - Ústí/Labem - Mělník - Kolín - HB - Brno, která by vzhledem k hustotě vlaků os. dopravy také snesla pořádnou přeložkovou modernizaci na 120 - 160, Plzeň - Budějovice je se svou NTR 100 také trapná. Prostě mi jde o to, že i když nejsou prachy, tak na takovýchto tratích s výraznou dálkovou osobní dopravou by za to málo měla být NTR zvyšována aspoň v těch přímých úsecích a až budou hotovy koridory, tak stavební firmy si rády smlsnou na přeložkách i na těchto tratích. Když jsem jezdil po Německu a Rakousku, tak spousta daleko méně vytížených tratí má vyšší NTR a to bez přeložek, v obloucích se jezdí třeba jenom 80, ale i 60. Třeba trať Selzthal - St. Valentin - 60 až 140 km/h. Tím nemyslím, aby se na tratích zavedlo brutální rychlostní cimbuří, ale NTR se zvedala pouze na výhodně dlouhých úsecích, kterých je hodně. Třeba právě HK - N.M.n.C. lze celé jet nepřetržitě 160kou.
Pro tyto úpravy je nutno někde dodělat přenos návěstí a vždy upravit ZZ na vyšší rychlost. Ale nikdy to není tak drahé, jako modernizace trati. A ještě je nutno legislativně povolit přenos návěstí na automatickém hradle.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1308
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 21:40:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:
http://konzultacni.dopravni.net/reference_vil.html

Jen tak na okraj k tý lokálce... Já vim, prázdnej osobák z Chomutova do Varů přežije z podstaty, 20 lidí na 200 tun železa je správné, kdežto motorák do Radonic prostě po válce ztratil smysl, a že veze třeba 40 lidí byla moje (opakovaná) iluze... A zajímalo by mě, kterou trať by ušetřená 810 spasila a rozšířená nabídka by zázrakem generovala substrát a kde by se na rozšíření nabídky našly peníze, protože zadarmo to nebude nikdy...

(Ten prezentovaný projekt jsem nedělal, jen autory znám)
Mojda
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.235.134.135
Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 00:48:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

bručoune drž hubu, ty tam tím vlakem nejezdíš, tak se neser do věcí, do kterejch ti nic neni!!!!!!!!!
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.80
Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 08:39:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"bručoune drž hubu"

Máte úžasné argumenty, takové věcné. Vy jste OSŽ, nebo Vám jde o dopravní obslužnost konkrétní obce? Prozraďte prosím o kterou konkrétní ves Vám jde, ať můžeme diskutovat konkrétně.

H_k: "prázdnej osobák z Chomutova do Varů přežije z podstaty, 20 lidí na 200 tun železa je správné, kdežto motorák do Radonic prostě po válce ztratil smysl, a že veze třeba 40 lidí byla moje (opakovaná) iluze..."

Myslím, že porovnáváte neporovnatelné. Asi porovnáváte špičkové výkony na jedné trati se sedlem na druhé trati.

Provozování osobních vlaků má jakýsi smysl tam, kde je frekvence aspoň jednou denně na 810+010. A to jsem nasadil laťku hodně nízko. Jak praví klasik, "přijde nový, mladší ... ten se nezakecá ..."

"kterou trať by ušetřená 810 spasila a rozšířená nabídka by zázrakem generovala substrát a kde by se na rozšíření nabídky našly peníze"

Třeba zrovna v hradeckém kraji Oredo vytrvale posiluje vlaky ve využívaných relacích. V nevyužívaných se snaží vlaky nahrazovat busy.

Hádejte, kdo jim, třeba v případě Libáně hází klacky pod nohy. Na tomhle příkladě je krásně vidět, že soudruhům z OSŽ nejde o zaměstnanost, ani o budoucnost železnice jako funkčního systému. V HK kraji totiž, i přes rušení os. dopravy na vybraných úsecích, došlo v posledních letech k nárůstu výkonů v osobní dopravě.

Zpět k ústeckému kraji: smysl by měly celodenní taktové vlaky, se zahuštěním ve špičce, v trase Kadaň,předměstí - Chomutov,město (- Jirkov). To je relace, kde by se busy asi daly odstřelit téměř úplně. Téměř všechny cestující bych nahnal do vlaku. Myslím totiž, že by nešlo o velké násilí.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1309
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 09:11:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, na trati 140 jsem porovnával čas asi 13. hodin z Kadaně na K. Vary s časem 13.30 z Kadaně na Vilémov. Nějakých těch 10 let se totiž v oblasti čas od času pohybuju, co jsou na 140 rychlíky v taktu, tranzitní frekvence z osobáků prakticky vymizela a stojí to za houby, ale vozí to vytrvale klasika a je to asi nezrušitelný, prostě to bude existovat z podstaty... Jinak lokálka do Vilémova má tragicky udělané oběhy a návaznosti a jízdní doby a tarif... Aneb když ČD a kraj umí...
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.17.108
Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 09:31:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"modernizaci celé trasy Praha - HK na 160 km/h s lokálními omezeními nejméně na 120 km/h. plán modernizace v etapách od nejdůležitějších kroků (částečná dvojkolejka na správných místech ... po ty nejméně důležité (přeložka Libická,"

Se zvýšením TR obecně souhlas.

Myslím ale, že tu libickou spojku podceňujete, protože si neumíte představit, jak dlouho se ten vlak pomalu plácá okolo Velkého Oseka. Vemte si podrobnou mapu, aspoň 1:50 000, a budete zděšený, kolik km se najede okolo Oseka navíc.
Spočítejte si, kolik minut jízdní doby se dá ušetřit libickou spojkou, a kolik zvýšením na 160 z NMnC do HK. Podle mě je to cca 7 min., resp. cca 10 min.
Pak vemte v potaz, že při zvýšení TR na 160 Vám stavební úřad asi napaří protihlukové zdi atp. Možná zjistíte, že ta libická spojka by byla levnější než zvýšení TR. O zdvojkolejnění, byť částečném, nemluvě, to je pěkných pár km kolejí, to už patří k těm dražším stavbám.
Na mně, když jedu do HK, to drkotání okolo Oseka působí dost depresivně, zvýšení TR těsně před Hradcem už ten negativní dojem moc nespraví.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.226
Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 09:42:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"... porovnával čas asi 13. hodin z Kadaně na K. Vary s časem 13.30 z Kadaně na Vilémov ..."

Jenže to není korektní srovnání, protože hodně lidí vystoupí v Kadani městě a předměstí. Korektní by bylo porovnat obsazenost při odjezdu z Kadaně předměstí směr Vilémov, s obsazeností z Klášterce směr Vary. Víte, kolik z těch lidí ve vlaku jelo za Kadaň předm., nebo nevíte?

Co by se dalo dělat s (lokálně) nevytíženými vlaky Chomutov-Cheb, to v tuto chvíli nevím. Ta trať je, a bude existovat. Určitě by šlo na courácích rozlomit ramena na KV-Cheb a Chomutov-KV, a lépe přizpůsobit délku vlaků. Další lámání už bych považoval za nevhodné.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1310
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 09:57:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, vím.:-) Byl to vždy pracovní den, jednou jsem s tím osobně jel na Vilémov, z Kadaně města, potom z Kadaně města přes Kadaň do Varů. 20 lidí v klasice mě docela zarazilo...:-)
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.85
Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 10:29:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_k: Možná bych měl nějaký nápad, jak se by se (časem) dalo pomoct příměstským vlakům na Chomutovsku, nejen směru na KV. Vybudovat jakési odstavné nádražíčko s několika kolejemi, někde mezi Ch.,městem a Kamencovým jezerem. Úplně všechny vlaky od Žatce, Kadaně,města i KV důsledně prodloužit do zast. Chomutov,město. Protože stanice Chomutov je na šílené periferii.
Vozit vše ze všech tří zmíněných směrů až do Jirkova, to by bylo příliš mnoho vlkm navíc.
A jsme zase u těch relativně drobných staveb s velkým užitkem pro cestující ...
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1311
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 10:38:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, v tomhle duchu bych přidal (malou a krátkou) zastávku navíc v Radonicích...:-)
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 754
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 10:57:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:
O osecké jožní spojce vím, mapy 1:50 000 mám koplet celou ČR, takže jsem se na tohle díval. Dává to tak 8 km navíc. Jenže tu je jeden problém: Cena libické spojky a průtahy při její přípravě. Takže s touto počítám až spíš na konci.
Dále je možné, že jednokolejka má pozemek pro dvě koleje, f tom případě odpadají náklady na výkup pozemků pro druhou kolej a zdržování.

(Příspěvek byl editován uživatelem Qěcy.)
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 537
Registrován: 12-2004
Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 12:26:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mojda:Soudruhu,jestli to tady psych.nezvládáš, tak raději neriskuj,infarkt je nebezpečná záležitost.
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1049
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 13:57:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: K diskusi někdy cca před 14 dny - nedivte se, že jsem na některé vaše příspěvky alergický, ale když ony tak nápadně připomínají některé Římanovy likvidační názory... Byť třeba nápad s libickou spojkou se mi naopak velmi zamlouvá.

K trati 164/5: Když jsem tam jel naposledy ve všední den prvním odpoledním spojem, na odjezdu z Kadaně směr Vilémov bylo ve vlaku 57 cestujících (podobnou zkušenost mají i jiní, kteří tam byli). Velká většina vystoupila mezi Kadaní a Radonicemi, dál na Rohozec a Kaštice už jelo minimum lidí. Při poslední nedělní cestě letos o prázdninách bylo na odjezdu z Kadaně zhruba 20 lidí, na příjezdu do Kaštic asi 15 (většina z Krásného Dvora), všichni z Kaštic pokračovali dál směr Podbořany. Mimochodem - osobákem ze Žatce přijelo tak deset lidí. Odepisovat tuhletu trať bez jakékoliv snahy o zlepšení stavu považuju za zvěrstvo. Ono když se postaví nekvalitní jízdní řád nevyhovující pro každodenní dojíždění do zaměstnání a škol, když nebudou dobré návaznosti na ostatní vlaky a autobusy, tak to můžete zabalit na leckteré vedlejší trati.

Co se týká trati 064 mezi Libuní a Lomnicí, tak má význam z turistického hlediska, zastavovat tam dopravu úplně by byl nesmysl. Frekvence je tam velice různorodá, někdy jede ve vlaku pět lidí, jindy tam lidi i stojí (dobré východisko na Tábor atd.). Ale chce to tady důsledné přípoje v Libuni od Turnova a Jičína, dlouhé pobyty v Libuni a dlouhé přestupní doby tomu nic dobrého nepřidají. Pro každodenní dojíždění v relaci Lomnice - Jičín je lepší autobusová linka, je tam těch spojů ve všední dny docela dost a kupodivu jezdí i v sobotu a neděli.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bureš.)
ICQ -> 21 65 33 068
aaaaa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.100.25
Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 14:41:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

17.10.1996 Před 10 lety skončila demokracie a začla hrůzovláda D+
Maikl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.127.98.235
Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 14:56:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nuts a os na 040: mel jsem vas za cloveka s nadhledem a znalosti pomeru na 040, ale odpovedi ohledne zastavek mezi NB a CC jste se shodil a udelal ze sebe zbytecne hlupaka ...
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1053
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 15:10:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Maikl: Jak už tady byly zmíněné ty Zachrašťany - pokud tu zastávku platila před několika lety obec (a to je dnes vcelku běžná věc, takže bych se nedivil, pokud tomu tak bylo i zde), tak to přeci můžou považovat za podraz. Vynaloží peníze na její vybudování a pak jim tam nezastaví ani kolo.
ICQ -> 21 65 33 068
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.212
Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 22:03:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_k, Bureš: ad 164/165: no já bych se hlavně pozastavil nad tím co může nabídnout, a co nabízí železnice ve frekventované trase Chomutov,město-Kadaň,město. Bus jezdí asi 30x denně, z toho asi 10x v ranní špičce, JD asi 35 min., zastávka nejen na aut.nádraží, ale i na sídlišti.

Vlak ve srovnatelné trase nabízí spojení s přestupem, a výstupem na periferii Chomutova, nebo s 2 přestupy. Technicky možné přitom jsou přímé vlaky Jirkov-Chomutov,město-Kadaň,předměstí, s jízdní dobou v úseku Chomutov,město-Kadaň,město 23 min. Myslím, že by tyto vlaky měly jezdit v celodenním taktu nejspíš 1 hod. sedlo / 0,5 hod. špička. Kdyby se podařilo vylobbovat přenesení vlkm ze zbytných úseků některých tratí sem, současně s omezením paralelní autobusové dopravy Kadaň-Chomutov, tak by mohla vzniknout moc užitečná páteřní vlaková linka. V Kadani by mohly být přípoje na busy které nahradí nynější pokračování tratě.

Poté co vojáci srovnali se zemí Doupov, je úsek za Kadaní jen taková vesnická lokálka. Pro takovéhle tratě jsou typické ostré jednosměrné špičky, téměř nulově vytížený protisměr a nevalně vytížená sedla.
Když dám dohromady pozorování uvedená zde v tématu s mými pozorováními z minulých let, dostávám obrázek dost podobný tomu obecnému. (Prvním odpoledním vlakem jsem nikdy nejel, až později odpoledne nebo o víkendu.)
Na výrazné zvýšení počtu cestujících po eventuelním zvýšení počtu vlaků nevěřím, protože v těch vsích (Vilémov a okolí) je jen omezený počet lidí. A jedno až tři vytížené sóla v každé špičce fakt není moc silný argument pro trvalé udržování tratě v provozu.

Mmch., koukal jsem do konečného návrhu GVD 2007, kde jsou ramena na 140, zjevně z provozních důvodů, rozlomena v Klášterci. Jestli tam v současnosti vlaky jezdí opravdu prázdné, tak je to možná skoro jedno, ale i tak ...
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1949
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 22:10:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:
Kdyby se podařilo vylobbovat přenesení vlkm ze zbytných úseků některých tratí sem..
..nebo vylobbovat více vlkm. Tomu ale moc nevěřím.

Rozlomení v Kláštěrci je podle mě hlavně a zejména kvůli nedostatku "modrých" mašin. Co jsem kdy viděl, tak frekvence KV-Klášterec v Os nikdy v posledních letech za moc nestála.
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 801
Registrován: 9-2003


Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 22:19:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Maikl: Nadhled nemám, spíš podhled

Trať 040 znám pouze 3 roky, co jsem se sem přistěhoval.

Nezastavování Sp na žst. Nová Paka mi sice taky vadí (protože tam to mám nejblíž), ale to jsem schopen pochopit. L. a Z. mi však mozek příliš nebere.
Z nejhoršího jsme uvnitř!
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1313
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 22:30:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bruč: Interval 30 / 60 už v úseku Ka - město - Ka je, taky bych to protáhnul dál, jenže tohle kraj nedělá a nehodlá dělat, bohužel, a pokud i současná tristní doprava na 164 vozí tolik lidí, tak je myslím potenciál na dvojnásobek při normálním tarifu a JŘ a jízdních dobách (a tedy dopravci). Ostatně o tom svědčí i velikosti sídel a dojezdové vzdálenosti a tak... Takt 60 / 120 s turnusovými 2 motoráky proti 3 současným, a je to levnější než teď a podstatně více využívané... S busy proložit, ne závodit... Možná že každá relace, na kterou se v ÚK podíváme, by šla značně vylepšit bez výraznějších investic...
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.17.68
Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 23:06:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_k: "Interval 30 / 60 už v úseku Ka - město - Ka je"

To je i hustší. Ale přímé spoje téměř nejsou.

"S busy proložit, ne závodit"

O žádné závodění nemůže jít, vše je dotováno krajem. Čistě teoreticky by paralelní autobusová doprava neměla být dotována. Ve skutečnosti dotována je. Je pravda, že bus má v Kadani více zastávek, a v Chomutově šikovně umístěné autobusové nádraží.
Stejně ale není potřeba aby těch busů bylo takové obrovské množství. Když by existovaly přímé vlaky, tak by většinu výkonů mohla převzít železnice. S přestupem a konečnou ve stanici Chomutov ovšem bude železnice vždy hrát druhé housle.

"taky bych to protáhnul dál, jenže tohle kraj nedělá a nehodlá dělat" ...

... čili je třeba kraj vystavit takovým dávkám tlaku a lobbingu, aby na železničních tratích spojujících velká města zavedl opravdové páteřní linky se slušným počtem vlakových spojů. A to tak, aby se hodily většímu množství lidí, než nynější "vlakové linky". Nedílnou součástí takové koncepce ovšem je zastavení osobní dopravy na některých lokálkách, aby to šlo pořídit za dnešní balík peněz.

Hroch: "vylobbovat více vlkm"

Tak tomu taky nevěřím. Na to by kraj šel jedině tehdy, když by celká dotace zůstala stejná. V Ústeckém kraji to snad (?) ani není tak strašně moc potřeba.

Větší problém vidím ve Středočeském kraji, kde by, hlavně v pražské aglomeraci, bylo třeba vlkm zvýšit tak o polovinu. Jinak zůstanou bájné zrychlenky či spěšňáky jen snem. Takové množství vlkm by se asi nezískalo ani zrušením všech lokálek. Většina lokálek ve středních Čechách přitom vůbec není ke zrušení.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1314
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. října 2006 - 00:03:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Za dnešní balík peněz to lze udělat i výměnou dopravce, potvrzeno orientační kalkulací RT a Via. Stačí chtít a případně u práce přemýšlet, jako bonus.:-) ČD seškrtanou variantu 164/5 jezdily za 17 milionů, to je prostě nehorázná cena za úplný prd... Stejně tak 6 párů do Vejprt asi za 16 milionů ročně, absolutně nechápu, kam ty peníze házej... Resp. při této ceně by měl soukromník na obou tratích po jednom desiru... (Taky se to samozřejmě může ušetřit)

A ani nemluvím o tom, jak se ruší hlavně Vilémov a Vejprty, aby ze Žatce do Lužné nebo Podbořan jelo lidí ještě daleko míň, ale vlaky zůstaly asi nafurt, protože je to holt tlustá čára na mapě... Bordel, bordel, bordel...
Max
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.165.66
Odesláno Středa, 18. října 2006 - 12:54:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý den. Na www.oredo.cz je upravený konečný návrh GVD 2006/2007, ve kterém je R 601 HK-Bohumín převeden v úseku HK-Pce do kategorie Os, ale s omezením jízdy na pracovní dny. Rád bych věděl, jak se bude souprava v sobotu a neděli do Pardubic dopravovat? Předpokládám, že pojede soupravově, proto se chci kompetentních zeptat, zda by nestálo za to soupravu zpřístupnit cestujícím a vydělat nějaký peníz na vlaku, který stejně jede?? Dík}}
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1055
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 18. října 2006 - 13:08:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Max: Podle mých info pojede jako Sv
ICQ -> 21 65 33 068
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 18. října 2006 - 14:36:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co je Sv?
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1060
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 18. října 2006 - 14:42:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prostě to pojede jako souprava (bez přepravy cestujících).
ICQ -> 21 65 33 068
Max
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.165.66
Odesláno Středa, 18. října 2006 - 14:56:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Soupravový vlak, vlak tedy pojede zhruba ve stejném čase a nebude stavět v mezilehlých stanicích. Pouze bude zhasnuto a nepojedou v něm žádní cestující. To bude prostě paráda
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1061
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 18. října 2006 - 14:59:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Max: Jestli pojede ve stejném čase nevím, nemám čas to teďka hledat. Každopádně se tím ušetří šílené peníze - víte co tiskařské barvy se ušetří, když se nebude ten vlak tisknout do KJŘ, na vývěsné JŘ atd.?
ICQ -> 21 65 33 068
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 723
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. října 2006 - 15:07:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Třeba se ale ušetří i průvodčí.
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1062
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 18. října 2006 - 15:17:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brr: Vůbec bych se nedivil, kdyby tam jel i průvodčí, naše dráhy toho jsou schopny, několikrát jsem to viděl (naposled např. ve Staré Pace směr Nová Paka).
ICQ -> 21 65 33 068
Max
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.165.66
Odesláno Středa, 18. října 2006 - 15:36:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bureš: Protože ta souprava přijede z Prahy lichá, tak předpokládám, že tam průvodčí bude, tak ušetříme alespoň za ten tisk :-) teda nevím, zda nemám nad počíním ČD spíš brečet :-(
Martan1484
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 18. října 2006 - 16:01:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a nebude třeba ta souprava protažená na nějakým vlaku už večer (v 5,6) do Pardubic?

Je to jenom takový dotaz
Nejvyšší formou života je člověk, nejnižší formou života je člověk, který si hraje s vláčky.
VOD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.173.139
Odesláno Středa, 18. října 2006 - 16:09:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souprava přijede v(6) a †, kromě 25.,26.XII.,1.I., z Hradce Králové hl.n. jako
Sv 569? v 4.?? h.
Max
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.165.66
Odesláno Středa, 18. října 2006 - 16:17:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martan1484: Souprava přijede z Prahy ve 22.51, takže zase max. soupravově :-((
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26671
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 10:59:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotaz k názvu diskuse - neměl bych ji přejmenovat na GVD, resp. na něco, co by nebylo omezeno jedním rokem? Současný systém je při nemazání témat dlouhodobě neudržitelný...
Na nějaké tlachy o pomůckách lze použít téma „Oběhy, turnusy”.

Co vy NATO?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1065
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 13:59:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M. J.: Klidně to přejmenuj, už jsem si dlouho nezvykal na přesuny a nová jména diskusí
ICQ -> 21 65 33 068
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26673
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 14:06:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč se u R Pha-HK řeší JENOM KONCOVÁ MÍSTA? To je mezi Prahou a HK pusto a prázdno? Opravdu nikdo nepoužívá ty R třeba z HK do Poděbrad? Opravdu nikdo nevystupuje v Chlumci? Eventuelně nepřestupuje do vlaků na Paku a Trutnov? Mimochodem,kolik R čistě Pha-HK vlastně je? A kdyby se zmodernizovala trať 231+020,tak by to bylo kratší "horem".Takhle mohu napsat,že např. R Pha-Brno přes HB nemají smysl, protože přes Svitavy je to rychlejší.

A píše snad někdo, že by vlaky jezdily pouze přes Pce? Já to chápu tak (a asi bych i podpořil varinatu), kdy by byl přes Chlumec dvouhodinový takt a to samé přes Pardubice (v prokladu s lebereckými motoráky).
Pro cestující z HK by to nebylo nijak moc lepší, ale vydělala by na tom relace Pha - Pce, na 031 by to buď nahradilo zrychlenky (verze bez druhé koleje), nebo by to nabídku ještě zlepšilo.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 254
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 14:25:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A myslíš, že Pce potřebují další rychlé spoje do Prahy? Jezdím dvakrát týdně Pce - Praha a zpět a moc se mi to nezdá. Spousta lidí z Pcí teď jezdí EC/IC na KMB a těm by se sotva chtělo přestupovat do nějakého R/Ex, kde by jezdilo sotva něco lepšího než B a za stejnou cenu. Viděl bych to spíš na několik posil ve špičce přes Pce, které by mohly najít využití.

Navíc kdyby byl dvouhodinový takt přes Pce a přes Chl/Ci, musela by vzniknout nějaká náhrada minimálně v úsecích Praha - Poděbrady a Chl/Ci - HK, kde se i dnes jezdí leckdy s vytížeností 80-100% (dvakrát týdně jezdím pro změnu Chl/Ci - Praha a zpět). Mám strach, že by taková akce stála zbytečně mnoho peněz a mnoho užitku by to nepřineslo.
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1951
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 17:09:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hrubyv, Martin:
Já jezdím Pha-Pce 4x týdně a je fakt, že problémy s kapacitou vlaků moc nejsou (výjimky samozřejmě potvrzují pravidlo). Uvítal bych, kdyby se raději rozředil interval na cca 30 minut. V současnosti jede obvykle EC a hned za ním R, což nepovažuji za optimální. Něco navíc by se asi uživilo jen ve špičce. Možná se situace v tomto směru změní po převedení EC na Brno do kategorie SC, takže by ty R/Ex z HK mohly začít být potřeba, ale to v současnosti těžko mohu vědět.
Náhrada zhruba v úseku Pha-Nymburk (Poděbrady) by byla nejspíš nutná, ale kraj zrychlenky nezaplatí a od státu nemůže někdo chtít platit R Pha-Poděbrady. (I když ... kdyby se to protáhlo do Plzně ...)

Spousta lidí z Pcí teď jezdí EC/IC na KMB a těm by se sotva chtělo přestupovat do nějakého R/Ex, kde by jezdilo sotva něco lepšího než B a za stejnou cenu.
Že Martine!
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2877
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 17:21:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Náhrada zhruba v úseku Pha-Nymburk (Poděbrady) by byla nejspíš nutná, ale kraj zrychlenky nezaplatí

A co třeba snaha ČD, aby se ty zrychlenky zaplatily z jízdného? Pokud skutečně jede šesti až sedmivozový vlak zaplněný na 80 - 100 %, tak by to zase tak nemožné být nemuselo.
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Belinea
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 2-2005


Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 17:31:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosim, nevite nekdo, kdy bude k sehnani novy sestovy jizdni rad na inetrnetu? Diky.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 20:55:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"A co třeba snaha ČD, aby se ty zrychlenky zaplatily z jízdného? Pokud skutečně jede šesti až sedmivozový vlak zaplněný na 80 - 100 %, tak by to zase tak nemožné být nemuselo."


Nojo, jenže špička směrem na Prahu je výrazně jednosměrná. Připočtěte sedla a víkendy, a vyjde Vám průměrná vytíženost zhruba třetinová.
Pro (bájné) zrychlenky jsem všema deseti, ale obávám se, že bez krajských peněz to nepůjde.

"přes Chlumec dvouhodinový takt a to samé přes Pardubice (v prokladu s libereckými motoráky)"

kdyby to byl model Trutnov-HK-Pardubice-Pha v prokladu s Týniště-HK-Pha, tak jsem taky pro. To by totiž výrazně vylepšilo spojení Trutnova, Krkonoš i Náchoda se zbytkem republiky. Tím pádem by se mohla zlepšit vytíženost v úseku Trutnov-HK.
Hejk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 21:35:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Můj názor na rychlíky HK-Pce-Pha je,že NE.Jedná se hlavně o přepřah hnacího vozidla v Pardubicích,protože pochybuju,že by to jelo npř.v řadě 471.Na tento přepřah je potřeba nějaká minuta na objetí HV a perónů v Pardubicích není zase tak hodně.Stačí nyní,že je vyloučena 8 staniční kolej a hlavní výpravčí má kupu práce ty soupravy nějak narvat k perónům.Navíc ze 14,12 a 10 SK na Prahu neodjedete zbývá tedy 5 kolejí což je dle mého při dnešní hustotě spojů velice málo,proto můj názor NE.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26690
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 20. října 2006 - 01:13:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PB:
A co "GVD stávající" a "GVD připravovaný"? To by bylo přehlednější jak nyní a hlavně trvanlivé....
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26691
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 20. října 2006 - 01:18:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

problémy s kapacitou vlaků moc nejsou

Nejsou? Tak to asi špatně vidím. Kvůli zvýšené frekvenci (zejména) mezi Phou, Kolínem a Pcemi se na zbylém úseku (v lepším případě „jen” Pce - Ova) vozí vzduch (není to sice tak strašné, ale u dosti vlaků je to nepříjemně znatelné).
Tedy pokud nepřijmu, že je dost peněz na provozování vlaků, u nichž se jen v části trasy (a/nebo v části týdne) dosáhne nadpoloviční obsazenosti (a to i při šesti místech na oddíl).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26692
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 20. října 2006 - 01:27:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hejk:
Na přepřah může stačit 6 minut (pokud je ta kolej, co myslím, ještě sjízdná...). Samozřejmě by u HV nesmělo jít o objíždění (od HK by jel v případě protažení vlaků od Trutnova diesel a na Prahu elektrika).
Kolik je tedy v Pcích hran, od nichž se dá stavět VC na Rosice i Přelouč?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Hejk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 20. října 2006 - 02:41:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Můj názor je,že 6 min.je málo-ale nevím jaká se v tomto případě dělá zkouška brzdy.(pravidelné odklony z 020 zde stojí poměrně delší čas-15 min.)Pro vjezd a odjezd můžete použít od čtvrtého peronu 3SK,1SK,2SK,4SK,a 8SK.Pro objetí Lv je idealní 3 SK)pokud nic není od Prahy na Č.Třebovou(objede po 1 SK)1 a 2 kolej vylučuji pro pravidelné vlaky Morava-Praha,Praha-Morava.Poslední možná je 8 SK u druhého nástupiště,kde je objetí Lv časově špatné po 6 SK (mezi perony 2-3)-posun vstupuje do přímé koleje Č.T.-Pha a objetí Lv po 12 SK(velice zatěžuje místní posun)-tj.přísun z myčky,voj.zál.,přístavba z depa+přístavba na 14 Sk....
Ř Í K Á M N E......
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.18.172
Odesláno Pátek, 20. října 2006 - 09:24:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hejk: ad výměna mašiny: Když ještě jezdily (zpožděné) vlaky z Polska do Prahy přes Náchod, tak v Týništi zvládali výměnu mašiny běžně za 5-6 min. Včetně zkoušky brzdy. Jednou jsem zažil i 4 min, to už ale bylo fakt s nulovými prostoji mezi jednotlivými činnostmi.

ad vlaky HK-Pce-Pha: Od GVD 2007 budou jezdit přímé vlaky Trutnov-Praha s přepřaháním v Hradci. Právě tyto vlaky by se z hlediska přepravních proudů hodilo táhnout přes Pardubice. Když přeložíte výměnu mašiny do Pardubic, tak není třeba objetí, a dá se to klidně zvládnout za těch cca 5-6 min. V JŘ by mohlo být řekněme 7 min.

Stejně jsou tyto vlaky reálné až po dokončení staveb Libeň-Běchovice a Běchovice-Úvaly. Protože během stavby na 011 nebude dostatečná kapacita. Pak přijde na řadu 031, během stavby opět nedostatečná kapacita. Takže vlaky z HK přes Pce podle mě nehrozí v tomto, ani příštím, ani v přespříštím GVD, ani v přespřespříštím ...

Do té doby možná bude postavena přeložka tratě na Chrudim východním obloukem, včetně elektrifikace Chrudimi, a včetně úprav zhlaví v Pcích. Pak mají podle plánů Pardubického a Královehradeckého kraje jezdit přímé osobáky Jaroměř-HK-Pce-Chrudim. Tím se stanici Pardubice docela uleví. A vlaky HK-Pce-Pha budou zcela reálné i s případným objížděním.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2893
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 20. října 2006 - 11:59:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co "GVD stávající" a "GVD připravovaný"? To by bylo přehlednější jak nyní a hlavně trvanlivé....

Proč ne, ale jak se to bude řešit v polovině prosince?
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1068
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 20. října 2006 - 14:56:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M. Z.: Však já to myslel ze srandy :-) Pokud chceš Tebou navrhované názvy, tak budeš muset o půlnoci při změně JŘ všechny diskuse přejmenovat, aby to bylo aktuální :-)
ICQ -> 21 65 33 068
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 538
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 20. října 2006 - 19:30:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.osz.org/index.php?option=com_content&task=view&id=649&Itemid=9
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 539
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 20. října 2006 - 19:34:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Paní starostka mluví o značně zlepšené údržbě silnic v zimě a o tom,že zdejší obyvatelé stejně jezdí autobusem,ale vlak podle ní musí jezdit dál...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26715
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 20. října 2006 - 21:33:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč ne, ale jak se to bude řešit v polovině prosince?

A nevyřeší se to třeba samo? :-)


tak budeš muset o půlnoci při změně JŘ všechny diskuse přejmenovat, aby to bylo aktuální

Když někdo dodá do Pelhřimova na Střepinu (viz srazy) PC s připojením, tak bych se k tomu snad dotlačil :-)

Udělám to asi jednoduše - žádná čísílka tam nebudou, prostě jen stávající a připravovaný a ať se s tím diskutující nějak poperou. :-)
Fakt jsou podle mě jiný problémy (nejen zde), co by stály za řešení
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Helmut
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.144.2
Odesláno Sobota, 21. října 2006 - 11:11:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Připravovaný grafikon je určitě vytvářen s největší pečlivosti zainteresovaných pracovníků, kteří určitě patří ke "špičkám" na ČD. Ovšem z prdu se kulička neudělá i když uvedeným pracovníkům se krychle určitě nakonec podaří.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1955
Registrován: 8-2004


Odesláno Sobota, 21. října 2006 - 19:51:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Helmut:
Jste trapný.

Martin:
Nejsou? Tak to asi špatně vidím. Kvůli zvýšené frekvenci (zejména) mezi Phou, Kolínem a Pcemi se na zbylém úseku (v lepším případě „jen” Pce - Ova) vozí vzduch.
Tak to jsme si krapet nerozuměli. Měl jsem na mysli, že kapacita vlaků Pce-Pha (a zpět) je dostatečná a nemusí se posilovat. To že je ve zbylých úsecích někdy přemrštěná jsem v tomto příspěvku neřešil.

Bručoun:
Stejně jsou tyto vlaky reálné až po dokončení staveb Libeň-Běchovice a Běchovice-Úvaly. Protože během stavby na 011 nebude dostatečná kapacita.
Ono mám dojem, že i po dokončení Libeň-Úvaly nebude kapacita dostatečná. Třetí ( a možná i čtvrtá) kolej by se uživila minimálně do Peček nebo Velimi.
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26754
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 21. října 2006 - 20:18:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S kapacitou 011 souhlasím s jedinou výhradou - při nižším kvalitativním požadavku (tedy když slevíš u nejrychlejších vlaků nějakou tu ninutku) se na trať vejde víc.

Ohledně kapacity souprav si myslím, že minimálně do doby vzniku zrychlenek se pár rychlíků z Kolína do Phy navíc taky hodí - snad by se pak aspoň u vybraných nechala zřídit uznávání PIDu (pak by takové rychlíky navíc bodly).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1956
Registrován: 8-2004


Odesláno Sobota, 21. října 2006 - 20:45:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale jasně - pokud budu předjíždět třeba v Pečkách jako předjíždí Pendolino ráno R 874 v Záboří, pak ano. I když i tak to bude problém.

Ohldně těch R navíc. No nevim... Já bych raději přivítal trochu lepší rozprostření vlaků v průběhu dne, ne jako třeba 14:26 a 34, pak 15:31, 38 a 50, dál 16:26 a 47. Prostě nějaký pravidelnější takt zhruba půl hodiny.
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26760
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 21. října 2006 - 21:21:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To ale mícháš více kategorií dohromady. Rovnoměrnost ano, ale na této trase bych se snažil hlavně o rovnoměrné rozložení vlaků podobného charakteru - tedy rychlé Sp + rychlíky (pro některé maximum, co požadují, např. i z hlediska ceny), pak jakési příplatkové (tedy pro některé nejmenší přijatelné minimum) a pak SC + RTEx. Tedy ani tolik nevadí, když jedou za sebou, pokud to hodí hodinu. Když ne, tak prokládat i různé „třídy” vlaků.
Půlhodinový interval by byl pěkný, ale napřed bych se soustředil na to výše popsané (ono se moc zázraků dělat nedá, když se má na trať vejít všechno...).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1078
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 22. října 2006 - 10:49:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M. Z.: To máš ty hospody takhle rozplánované dopředu? Já si to kvůli práci nemůžu naplánovat ani na druhý den, protože nikdy netuším, do kolika tady budu :-(
ICQ -> 21 65 33 068
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26792
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 22. října 2006 - 22:35:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tohle je naplánované za mě - a abych to nezapomněl, píšou mi to na veškeré pomůcky a KJŘ :-)

Přijeď taky - na šotoSilvestra přece nebudeš pracovat :-)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace