K-report
 

Archiv do 16.října 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Externí dopravci » Archiv do 16.října 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 221
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 18:06:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Smím se zeptat, co to je za akci?
Přiznám se, Krysolete, že tuto otázku jsem nepochopil, takže na ni nedokážu odpovědět.
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1695
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 18:08:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S200: neva, už odpověděl Dj.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 222
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 18:15:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dj_cargo: PKP je opravdu extrém. Ne nadarmo je z celé Evropy nějvětší podíl "externích" dopravců na železniční přepravě (v tkm) právě v Polsku.

Jinak mám celkem přehled o zkušenostech polských soukromníků z ČD a ty zkušenosti jsou většinou dost tristní. Důvody proč spolupracují s ČD jsou pak v zásadě dva, přičemž tím hlavním je to, že klientem je nějaká velká česká spedice, která si na český úsek najímá ČD (ať už se jedná o případy, kdy spedice zajišťuje přepravu i v Polsku, tak o případy, kdy se zboží kupuje na hranici v paritě DAF a spedice se tedy stará jen o český úsek).
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 223
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 18:16:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysolet: To si právě nejsem jistý, že odpověděl Dj. Ale když to stačí...
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 18:20:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vihorlat_snina Já jsem akorát dva zdejší chytráky upozornil, že mají bujnou fantazii a blábolí co se týče firmy BRKS atd. Nevím, proč bych kvůli tomu měl být zamindrákovaný, to bývají povětšinou lidé, co vidí mindráky na jiných. Opět jste styl krysolet a dj cargo, ihned urážíte, ač v jedné větě píšete, že mě nijak neoznačujete, v druhé píšete "ale nech ho bejt, vola..."
Ale k někomu se prostě musíte přidat a projevit se, lepší je, přidat se k většině, to obvykle méně bolí.
ExD zdar ČD zmar !!!
Nesnáším nadutce a chytráky typu, všechno znám, všude jsem byl nejméně 4 krát a od všeho mám klíče.
Netušil jsem, kolik jich je mezi "příznivci železnice":
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 18:27:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

máte opravdu bujnou fantazii, která je sestavena se střípků všelijakých fám :-) Nic vím vám k tomu ani nikdo zatím neřekne, protože prostě nesmí.

Co je na tomhle urážlivého, to je pouhé konstatování skutečnosti, pokud vás to urazilo jste extranetikavka.

Sorry, ale co jsem měl na to odpovědět? Velevážený fýro, nic nevím a když si to teda nepřejete, nikoho se už nebudu ptát?

Krysolet mohl jste odpovědět jakkoli jinak, než urážkami, třeba "a co myslíte vy?" A já bych vám svůj názor třeba pověděl, třeba neveřejně. Ale blbečkovi co mě hned začne napadat a pak hledá v textu gramatické chyby jako puberťáček, vskutku nemám chuť. Tím jsem s prosťáčkem vašeho formátu skončil, mystele si, že jste nejchytřejší, realita to nakonec rozsekne. Přece vy u svého monitoru jste studna informací, zatímco lidi co u toho dělají, jsou jaloví bezmozkové.
ExD zdar ČD zmar !!!
Nesnáším nadutce a chytráky typu, všechno znám, všude jsem byl nejméně 4 krát a od všeho mám klíče.
Netušil jsem, kolik jich je mezi "příznivci železnice":
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 18:31:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysolet, dokonce jsem vás v jednom případě poprosil....
ExD zdar ČD zmar !!!
Nesnáším nadutce a chytráky typu, všechno znám, všude jsem byl nejméně 4 krát a od všeho mám klíče.
Netušil jsem, kolik jich je mezi "příznivci železnice":
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1696
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 18:32:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S200: měl jsem na mysli tento Dj-ův příspěvek:
Byly to vlaky se struskou z Ostravy do Rohožníka. Určitě loni a asi i letos (i když si nevybavuji, že bych o nich letos slyšel nebo je viděl).
Takže toho jezdí pod vlajkou OKDD na Slovensko víc?
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1248
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 18:32:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přece vy u svého monitoru jste studna informací, zatímco lidi co u toho dělají, jsou jaloví bezmozkové.
- s umístěním krysoleta do své stupnice hodnot jsi poněkud mimo mísu :-)

chjo, to je ale debilní debata
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 18:39:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353 Sorry no, já to tak fakt nechtěl. Teď jdu zase točit kolečkem, aby si zde chytří měli o čem povídat. Tak ještě jednou sorry
ExD zdar ČD zmar !!!
Nesnáším nadutce a chytráky typu, všechno znám, všude jsem byl nejméně 4 krát a od všeho mám klíče.
Netušil jsem, kolik jich je mezi "příznivci železnice":
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 224
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 18:46:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysolet: OKDD je jedním z prvních soukromníků, který začal jezdit na Slovensko, byť zpočátku na licenci ŽDD. Ale ŽDD je 100procentní dcera OKDD, takže jestli jezdí na licenci ŽDD či OKDD je úplně jedno.
V tuto chvíli nevím, zda OKDD provozuje nějakou pravidelnou relaci na Slovensko. Mluvilo se o uhlí z Ostravska pro Kapa Štúrovo, ale nevím zda k tomu došlo. Ale i tak tam jezdí celkem často, především pro různé stavební firmy podílející se na stvabách slovenských koridorů. A pak už třeba vezli i nějaké kotle do Slovnaftu, celkem medializované byly přepravy z Německa do Maďarska ve spolupráci se "soukromými" dopravci RAG a CER atd.
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1697
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 22:19:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S200: dík za upřesnění.
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 294
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 01:03:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P.S. pro všechny mimo Fýry - ignorujte (-me) prosím už toho magora!

S200 - V tuto chvíli nevím, zda OKDD provozuje nějakou pravidelnou relaci na Slovensko.

Neprovozuje. A to už hodně dlouho. Poslední trochu pravidelná relace byla ta Holcim-struska.

medializované byly přepravy z Německa do Maďarska ve spolupráci se "soukromými" dopravci RAG a CER atd.

A kolik těch přeprav proběhlo? Jeden či dva vlaky německých vozů do opravy v Maďarsku? On to zas není takový problém něco takového odvézt. Ale opět je to o spolupráci "národních" dopravců, u kterých si to kupuje někdo jiný.
A další zajímavá věc jsou přepravy PHM směr jihovýchod. Balkánských překupníků s touto komoditou je nemálo, a ti jsou schopni naslibovat hory doly. Ostatně zeptejte se pana Š. z firmy V., jak moc výnosné byly jeho přepravy ze Šlapanova do Maďarska. Krásně projel se svými stroji z Čech až do Uher, ale...
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 295
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 01:23:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S200 - Jinak mám celkem přehled o zkušenostech polských soukromníků z ČD a ty zkušenosti jsou většinou dost tristní.

to si můžeme rozumět - já mám zase přehled o zkušenostech ČD s polskými soukromníky. Ty jsou taky dost tristní .

že klientem je nějaká velká česká spedice, která si na český úsek najímá ČD

To je právě to, co říkám. Hlavní slovo ve středoevropském prostoru mají spedice, a ne dopravci. A je zajímavé, že si ještě žádná polská spedice nenajala českého "soukromníka" a PKP.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 225
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 11. října 2006 - 07:36:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jedná pravidelná relace PKP - český soukromník ale jezdí: Pawlowice Górnicze - Ostrava hl.n. (koksovatelné uhlí z dolu Pniówek pro koksovny OKD). V ČR to vozí OKDD.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1585
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 11. října 2006 - 09:15:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samozřejmě, že mít vlastní lidi v cizině je vždy problém. Pojištění, diety... Smluvní partner s vlastními lidmi to rozhodně zajistí levněji.

Třeba v silniční dopravě se teď skoro oslavoval průlom pro kabotáž v Německu - konkrétně rozvozy nádržek českými trucky z Duisburgu. Je pak otázka, jestli není pro země EU-15 stále lepší - pokud je to možné - nasazení vlastního levnějšího personálu. To bude asi stejné, jako u většiny manuálně pracujících "pendlerů".

Ještě k té spolupráci PKP a externistů. Třeba v relaci s Německem spolupracují poměrně zdatně. On Railion je možná ještě trochu víc "úřad", než to neschopné PKP Cargo.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1586
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 11. října 2006 - 09:20:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Výše uvedené samozřejmě platí pouze pro personál. Samozřejmě získávat bezpečnostní certifikát, pojištění odpovědnosti, příp. schvalování vozidel pro DB Netz je určitě komplikovanější, nežli použití německého NE-dopravce.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1588
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 11. října 2006 - 09:33:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

NE - Nichtbundeseigenen Eisenbahnen, čili nespolková dráha.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 10:31:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P.S. pro všechny mimo Fýry - ignorujte (-me) prosím už toho magora!

353 vidíte, za to velký Dýdžej má jasno, ale samozřejmě, já přišel, ale všechny jsem urazil. Až budu velký, taky budu Dýdžej a budu chytrý jak rádio Tirana.
ExD zdar ČD zmar !!!
Nesnáším nadutce a chytráky typu, všechno znám, všude jsem byl nejméně 4 krát a od všeho mám klíče.
Netušil jsem, kolik jich je mezi "příznivci železnice":
Sokr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 11. října 2006 - 12:55:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fýra
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 44
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 14:57:20
Krysolet já taky nestál o vaše stupidní nesmyslné bláboly uvařené z keců "jedná bába povídala" o politice jistých firem, kterými zde krmíte svoje okolí a nepovažuju je za duchaplné. Ať už znáte pana H Ch K R D T N a nebo pana B F L F P S V Z, nebo ho zná nějaký Dý džej, nebo ne. Takže tak.
Já se chtěl jen zapojit do hovoru, ovšem byl jste to vy kdo odpověděl s arogancí a nadutostí sobě vlastní, já vím všechno, co ty budeš kecat. Tak se vzpamatujte a už nepijte tolik alkoholu na ty sedativa, škodí to.
Zapojení do hovoru s nadutci vzdávám, jsem na takový lidi alergickej, jak na netu, tak v reálu a že jich dělá hodně hlavně u ČD. Nejste zaměstnanec?
ExD zdar !!!

Fýra
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 45
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 15:05:22
Mcbain Ale proč, já jsem snad někoho napadl? Nebo jsem byl napaden? Umíte číst a nebo jen slepě držíte s někým basu?
Všechno samozřejmě také víte nejlépe od svého počítače, jak jinak.
Fakt co vy jste za lidi, je k zblití
ExD zdar !!!


Autor: fýra
Přijato dne 4.10.2006 8:38:33 Odpovědět
(odpovídá na příspěvek od Qěcy z 3.10.2006 20:10:37)
Vy jste koukám taky dobrák.....Od vás nikdo nechce, abyste se mnou vydržel. Já byl se ženou 15 let vy chytráku, kolik která vydržela s vámi? Že vám není blujno z toho co tady píšete vy hov*ado, co vy jste tady za šmejdi zas*raní, to snad ani není pravda"

Autor: fýra
Přijato dne 4.10.2006 12:39:30 Odpovědět
(odpovídá na příspěvek od Marcel Štancl z 4.10.2006 12:33:11)
Kdyby tu existovala možnost nějaké ignorace, jako, že bych neviděl a nečetl některý lidi, určitě bych ji použil. Co bych já (co dělám na dráze) za věcný informace, blázníte? Dyť tady jsou vrchní Guru a pupek světa a ti vědí všechno jak do minulosti a ne jen o vozidlech (experti na historii, mezilidský vztahy, zákony a já nevím co, až po tanky :-)) a vy nemáte prostě šanci nějak je obohatit přece, jste to čet " a co jste ráčil vytvořit" prý, no nic hov*no asi, sedim doma jenom pořád a honim si vocas že..."

Pane kolego, nezdá se Vám podobnost Vašich příspěvků čistě náhodná? Chovají se sprostě ostatní diskutující, nebo ty arogantní výroky pocházejí od Vás?
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 13:14:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hele mám taky listovat a vypisovat? vytrhávat cosi z kontextu? Já se jen ohradil proti jistým fámám co tady vytvářeli dva experti o jisté firmě a dostal jsem zpět odpověď typu : ty seš ten poslední co by něco věděl, já znám pana h ch k r d t n a stačí mu zavolat a bla bla bla. Puberťácké vytahování. Já zavolám panu prezidentovi, můj kamarád má tátu co ho dobře zná a podobné....
Nic, je mi to FUCK, tvořte tady velkolepé teorie s kým se kdo sloučí a nesloučí a hrajte si dál na chytráky, já to k životu nepotřebuju, mně stačí občas si pokecat s normálními fajn lidmi a to vy zde bohužel nejste.
ExD zdar ČD zmar !!!
Nesnáším nadutce a chytráky typu, všechno znám, všude jsem byl nejméně 4 krát a od všeho mám klíče.
Netušil jsem, kolik jich je mezi "příznivci železnice":
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 296
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 13:22:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já se jen ohradil proti jistým fámám co tady vytvářeli dva experti o jisté firmě

A jaké fámy to jsou? Že máte několik bobin a brejlovců ze Slovenska? Že vozíte polské uhlí do maďarské Ajky, ve spolupráci s PTKiGk a BRKS? Že je váš šéf pan Ch.? Že v poslední době objemově stagnujete, a nic moc nového nechystáte? Co je z toho fáma? Aspoň naznačte, pane tajemný mašinfýro firmy ODOS.
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 297
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 13:25:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trainspot - Je pak otázka, jestli není pro země EU-15 stále lepší - pokud je to možné - nasazení vlastního levnějšího personálu.

No já myslím, že dietama a dalšíma nákladama se vlastní personál ve "staré" Evropě dost prodraží. Navíc si myslím, že dopravní expanze ČD směrem na západ je čistě teoretická spekulace.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 229
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 11. října 2006 - 18:44:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dj: Ale třeba Šimralovi se zjevně ježdění se svými lidmi z ČR po západní Evropě vyplatí.
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 298
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 23:55:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale třeba Šimralovi se zjevně ježdění se svými lidmi z ČR po západní Evropě vyplatí.

?????

Šlo by nějak blíže specifikovat, o jakou relaci se jedná? Vím pouze o tomto, dohromady s Fernet-transportem. Což mu všichni přejeme, ale nemám dojem, že na tomto příkladu se dá příliš zevšeobecňovat.
Kam jinam "po západní Evropě" ještě jezdí?
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 230
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 07:01:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já myslím přepravy čistě v rámci západní Evropy (nikoli z ČR nebo do ČR), tj. různé přepravy většinou traťových strojů přes celé Německo a tuším, že i do Nizozemí (nejedná se o žádné pravidelné relace). To jsou vlaky, které z Českem nemají absolutně nic společného, ale jezdí na to čeští fírové - čili se jedná o takovou železniční kabotáž.
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 302
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 10:05:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale jo, v západní Evropě se to možná může vyplatit. Ale expanze nějakého většího našeho dopravce směrem tam mi přijde dost nereálná.

A opravdu mu to jezdí jeho lidi?
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 231
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 10:10:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, jezdí. Taky proto nabírá fíry se znalostí němčiny.

Ale třeba si to tu přečte a odpoví sám.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3417
Registrován: 11-2002
Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 12:54:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem si přečetl celou diskuzi za poslední 2 dny hezky najednou a je škoda, že mezi poměrně zajímavými příspěvky o tom, kdo, kam a s čím jezdí, za jakých podmínek se přepravy uskutečňují, jak by to mohlo vypadat dál atd. je poměrné velké procento příspěvků s informační hodnotou nula, zato s, o to větší, dávkou arogance a osočování ostatních (bezdůvodném).
Žádám proto daného "jedince" (a nejsem evidentně sám), aby buď začal diskutovat věcně a k věci, nebo ať zkusí své štěstí někde jinde, kde se setká s větším pochopením. Zde zatím nic jiného, než se pohádat se všemi okolo nedokázal....
Tomaseq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 543
Registrován: 7-2003


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 13:55:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Musíš se naučit číst "mezi řádky", já obdivuju a děkuji těm, na které směřovaly invektivy, že se udrželi a nereagovali dál a diskuze se tak mohla pročistit.

Včerejší situace ve Slatině : 771.512 alias 770.412 vplula do haly...takže údržba či oprava? Má vůbec BRX nějakou stálou základnu na údržbu? Nebo to zadává Cargu či jiným subjektům podle toho, kde ta mašina zdechne?
 
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 936
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 18:14:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U nás to funguje skutečně podle popisu.
Jedna z lokomotiv v současnosti pracuje plně v Lucembursku na pracovních vlacích, tam je ale strojvedoucí Němec.
Na našich přepravách se snažíme mít od začátku do konce našeho člověka, má to výhody v péči o soupravu (vždy víme, kde se vlak nachází a je zajištěna standardní péče o vlak). Tam, kam sami neumíme, jezdíme s piloty (Rumunsko, Maďarsko).
Tam, kde nemáme osvědčení dopravce (mimo ČR, Slovensko) si kupujeme pouze dopravní cestu od nějakého zpřáteleného dopravce a pilota. Vše ostatní si řešíme sami. Má to pozitivní vliv na cenu přepravy.
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 303
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 22:54:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Což u "rodinné" firmy typu Railtrans (při vší ouctě ) není problém. Ale nějak si nedovedu představit, jak "moloch" přibírá desítky až stovky nových mašinfírů, schopných jezdit až někam do Curtici nebo Hamburku.
Zvlášť, když nejen v téhle diskuzi vidíme, s jakým kádrovým materiálem musí "moloch" i jeho ostravský dopravní konkurent pracovat u nás...
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 07:57:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

D j cargo Milý machře, musíte vylézt od toho complu taky někdy ven, jinak nic neuvidíte. Jak jsem řekl, interní záležitosti konkrétně nemůžu ventilovat. Ale vzhledem k tomu, že se muselo odříct i pár výkonů, protože na ně nebyli lidi, ani stroje, na stagnaci to nevypadá. Jinak jestli myslíte pana Ch co je u firmy asi tak dva měsíce, tak zrovna já třeba o výsledcích jeho práce moc nevím a i přímo "šéfy" mám jiný. Ale to vám jistě všechno řekl. To co jste zde vyventiloval, jste se mohl dočíst v ŽM a nebo na nějakých šotoušských serverech, jsou to celkem dlouho známé skutečnosti .
V podstatě jste mi ukradenej, dál tvořte moudra z všelijakých smyslných a nesmyslných fám a dělej důležitýho, když ti to dělá dobře a ty kecy vám někdo žere
ExD zdar ČD zmar !!!
Nesnáším nadutce a chytráky typu, všechno znám, všude jsem byl nejméně 4 krát a od všeho mám klíče.
Netušil jsem, kolik jich je mezi "příznivci železnice":
Apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.48.7
Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 08:56:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V sobotu večer byla pod hrbem v Mostě n.nádr. lok.DNT Tušimice 184.501.Byla přepravována pravidelnými vlaky ČD z Přerova do Kadaně.Po půlnoci odjela zařazená ve vlaku 66640 do Chomutova.
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 306
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 09:39:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Áááá, Fýra se nám vrátil ze čtvrteční projížďky!

Ale vzhledem k tomu, že se muselo odříct i pár výkonů, protože na ně nebyli lidi, ani stroje, na stagnaci to nevypadá

To vypadá dokonce na úpadek a manažerské nezvládnutí situace. Nabírat si kšefty za každou cenu (když na ně nemám lidi a stroje) je nejjistější cesta do pekel. Ale já má dojem, že je to stejně trochu jinak . Od toho complu totiž občas vylézám, víme?

V podstatě jste mi ukradenej

Ale vy mě ne, jste výbornej zdroj informací (i když si to samozřejmě neuvědomujete). Jen tak dál!
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1306
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 09:46:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V sobotu, KV dolní...

 
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 308
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 09:46:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro ostatní kromě Fýry (který to určitě dávno ví ): to, že trend je v aliancích potvrzuje i to, že jakési "aliance" spřátelených dopravců vznikají i na vnitrostátní úrovni. Nejlepší příklad je Německo, kde do skupiny DB patří kromě dominantního Railionu i "nezávislé" RAG Bahn und Hafen nebo MEG.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 233
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 10:10:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A Railion začíná zaměstnávat a školit polské fíry. Dle polského tisku chce Railion jezdit od příštího roku samostatně v Polsku, zajímá je hlavně tranzit na východ.
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 309
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 10:51:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zaměstnávat polské fíry (za polské peníze) je zřejmě jednodušší než se pokoušet spolupracovat s PKP Cargo (čemuž bych věřil ).
Jenom by mě zajímalo, jestli qůli tomu vznikne Railion Poland.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 11:11:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dj_cargo To je právě ten rozdíl, vy máte své dojmy, (tak je mějte) a já u toho dělám. Já realitu opravdu nutně presentovat nemusím, zvlášť ne nějakýmu šotoušovi, co od komplu vytváří velkoodvážné teze.
Proto i zdroj informací pro vás budu těžko, protože vám žádný podávat nehodlám, přece máte svýho pana Ch. co za dva měsíce u firmy ví a zná vše, že?
Mimochodem i v tom článku v ŽM, byly takové polopravdy a fámy tak trochu i když lecos odpovídalo skutečnosti. A jediné co víte vy, bylo napsáno právě tam. Zbytek tady akorát honíte machra a víte kulový
ExD zdar ČD zmar !!!
Nesnáším nadutce a chytráky typu, všechno znám, všude jsem byl nejméně 4 krát a od všeho mám klíče.
Netušil jsem, kolik jich je mezi "příznivci železnice":
Pavel_blaha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 7-2004


Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 12:08:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samozřejmě máte pravdu, pane Fýro, strojvedoucí v umaštěných montérkách je přece zcela jistě informován o plánech firmy lépe, než její management...
"Přišel jsem se rozloučit a připomenout Ti, že jsem nezapomněl... na osmačtyřicátej!"
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 12:16:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vy máte nějaký komplex z umaštěných montérek nebo tak? Nebo proč to pořád zdůrazňujete? Navíc proč by byly umaštěné, od toho je pračka víte, aby je vyprala. Pokud je nosíte měsíc, nedivím se, že je máte umaštěné
Pan D_j cargo je v managementu firmy? :-)No potěš koště. Nevím jak kde, ale nás management nás s plány seznamuje. Navíc k tomu občas dostávám dotazy typu kolik kam provezu, s jakou loko, jaká bude asi spotřeba a pod...divný, že..
Když má tak dobré informace, ať mi napíše, kam jedu třeba dnes v noci. Malá nápověda...Kúty to nejsou chytráčku
ExD zdar ČD zmar !!!
Nesnáším nadutce a chytráky typu, všechno znám, všude jsem byl nejméně 4 krát a od všeho mám klíče.
Netušil jsem, kolik jich je mezi "příznivci železnice":
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 12:21:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Moudrý management dle mého, má ne jen plány, ale poptá se i "dole", co oni na to, chce slyšet názory a připomínky a ne jen je vyslechne, ale nechá si je i projít hlavou...případně vezme v potas v praxi.
Jen nadutý management tohle nedělá a potom se diví...
ExD zdar ČD zmar !!!
Nesnáším nadutce a chytráky typu, všechno znám, všude jsem byl nejméně 4 krát a od všeho mám klíče.
Netušil jsem, kolik jich je mezi "příznivci železnice":
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 310
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 13:08:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proto i zdroj informací pro vás budu těžko,

Ale vy jím jste Fýro, vy jím jste. Copak to pořád nechápete?

Mimochodem i v tom článku v ŽM,

Myslíte ten o BRKS? Tak nás poučte, co tam byla fáma. Já "šotouš od complu" jsem si tam žádné nevšiml. Nenapadlo vás třeba někdy, jestli vás Fýry někdo nekrmí fámami?

Navíc k tomu občas dostávám dotazy typu kolik kam provezu, s jakou loko, jaká bude asi spotřeba a pod...divný, že..

Tak to je ODOS ještě "lepší" firma, než jsem si myslel! A hele Fýro, máte své s dieslovým motorem?
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 13:22:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dj_cargo Ne nemám auto žádné, nepotřebuju ho, proč, na co narážíte jako? Podle sebe soudím tebe, co?
Nebudu se s idiotem vašeho kalibru nadále zahazovat...

ExD zdar ČD zmar !!!
Nesnáším nadutce a chytráky typu, všechno znám, všude jsem byl nejméně 4 krát a od všeho mám klíče.
Netušil jsem, kolik jich je mezi "příznivci železnice":
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 13:26:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Navíc mám teď závislou trakci, budete mě jako správnej tupoun podezřívat, že mám elektromobil asi
ExD zdar ČD zmar !!!
Nesnáším nadutce a chytráky typu, všechno znám, všude jsem byl nejméně 4 krát a od všeho mám klíče.
Netušil jsem, kolik jich je mezi "příznivci železnice":
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 707
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 13:31:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Panove, nechce te se na to uz vykaslat ?
Ostatne predstava "obycejnych" pracujicich o sve "veledulezitosti" a o tom, ze jim bude management vse rikat a ze se s nimi bude o vsem radit, mno ...
Ale zase predstava managementu, ze oni jsou ti vyvoleni a ze je ten "povl" nemusi zajimat, mno ...
Pokud si to nekdo vstahne na sebe, tak at si to uzije.
Ostatne ale ani jedna cesta neni podle me to prave orechove a spravidla to vede nakonec do zahuby, teda aspon podle mych osobnich zkusenosti, ale presvedcovat nikoho o tom neminim.
Mohl bych si sice jeste a vice rejpnout do obou "predstav", ale zase proc ?
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 13:38:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pjp nemyslím si rozhodně, že jsem veledůležitej, a o všem se management rozhodně neradí, jsou to obchodníci (ti nejvyšší), prodávají a kupují, ale o železnici toho vědí, asi jako Dj cargo. Tak v tom si poradit nechají. U ČD to nedělají, tam ten "povl" zezdola neposlouchají, Ondrchůj mele jednu lež za druhou a hospodaření tam vypadá, tak jak tam vypadá.
ExD zdar ČD zmar !!!
Nesnáším nadutce a chytráky typu, všechno znám, všude jsem byl nejméně 4 krát a od všeho mám klíče.
Netušil jsem, kolik jich je mezi "příznivci železnice":
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 311
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 13:58:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Navíc mám teď závislou trakci,

No vidíte, jak to z vás leze. A jak se s bobinou dostáváte do Kútů?

budete mě jako správnej tupoun podezřívat, že mám elektromobil asi

A na spotřebu elektriky se vás management taky ptá?
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 312
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 14:11:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a Fýro, jaký je váš názor na možný vznik Railionu Poland?
A co si vůbec myslíte o pronikání Railionu na polský železniční trh?
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 14:22:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kde jsou pro to podmínky (například neschopnost dominantního dopravce) vznikne konkurence. V Polsku jsou ExD však celkem rozšíření, vzhledem k neschopnosti PKP Cargo, které je ještě neschopnější, než ČD u nás. Narozdíl od nás však v Polsku nedělá dominantní dopravce soukromníkům takový problémy, jako jim dělá u nás, takže si myslím, že se tam kšefty pro dalšího externistu najdou. Já jim osobně fandím a hlavně u nás. Co víc k tomu...
ExD zdar ČD zmar !!!
Nesnáším nadutce a chytráky typu, všechno znám, všude jsem byl nejméně 4 krát a od všeho mám klíče.
Netušil jsem, kolik jich je mezi "příznivci železnice":
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 235
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 14:31:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Narozdíl od nás však v Polsku nedělá dominantní dopravce soukromníkům takový problémy, jako jim dělá u nás

Vy asi nejste o situaci v Polsku moc informován, že?
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 14:41:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S200 usuzuji podle toho jak dlouho existují a kolik vozí. Tak si myslím, že český modrý gumy budou horší.
Vím o jednom problému. S vlakem uhlí v Polsku nesmíte zastavit. Jinak vám bude uhlí odebráno :-)
ExD zdar ČD zmar !!!
Nesnáším nadutce a chytráky typu, všechno znám, všude jsem byl nejméně 4 krát a od všeho mám klíče.
Netušil jsem, kolik jich je mezi "příznivci železnice":
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 313
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 14:59:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S200 usuzuji podle toho jak dlouho existují a kolik vozí. Tak si myslím, že český modrý gumy budou horší.

Takže Fýra "si myslí" a "usuzuje". To mi opravdu bohatě stačí.

S vlakem uhlí v Polsku nesmíte zastavit. Jinak vám bude uhlí odebráno :-)

A z vagonů soukromníků ho odebírají modré gumy PKP Cargo, že?
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 236
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 15:00:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono je těch problémů v Polsku víc, přesto se na ně tamní dopravci dokázali adaptovat.
Třeba některé koncové body v přístavech nebo překladištích přešly pod správu dopravce PKP Cargo a nikoli správce infrastruktury PLK. Takže se v minulosti stávalo, že soukromý vlak jel tak dlouho, dokud nedojel k nějakému návěstidlu obsluhovanému pracovníkem PKP Cargo. Dál už to nešlo.
Nebo PKP Cargo vykoupilo všechny trasy na některých přechodech do Německa (aniž by je všechny využívali) a soukromníci to musejí objíždět jinudy atd. atd.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 15:19:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dj_cargo Vy jste opravdu ubohý idiot, na chvíli jsem myslel, že chcete normálně debatovat, ale přepočítal jsem se, vy toho nejste schopen, nechápu sice, na co jste tak hrdý a nadutý, ale zkoumat to nemíním. Sbohem

S200 o tom jsem nikdy neslyšel. Znám z praxe jednoho z polských dopravců a jezdí bez problému.
A co se dělo s vlakem, zastavivším u návěstidla obsluhovaným pracovníkem PKP Cargo? Stál tam dokud ho nerozebrali, nebo někam couval a jel jinudy?
Já jsem opravdu usuzoval a myslel, že vzhledem k tomu, kolik do PL jde loko od nás a taky ze Slovenska, že tam musí být soukromníků skoro ráj.
ExD zdar ČD zmar !!!
Nesnáším nadutce a chytráky typu, všechno znám, všude jsem byl nejméně 4 krát a od všeho mám klíče.
Netušil jsem, kolik jich je mezi "příznivci železnice":
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 237
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 17:08:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co se dělo s vlakem, zastavivším u návěstidla obsluhovaným pracovníkem PKP Cargo?
V některých případech po různých intervencích projel, třeba za půl dne či později. V některých případech nezbylo než se vrátit. Ale taky už PKP Cargo dostalo pár tučných pokut.

Ad "ráj soukromníků": sám si kladu otázku, proč je podíl soukromých dopravců v Polsku nejvyšší v Evropě (napočítáme-li specifické případy typu Británie nebo Estonska). Zajímavé je i srovnání s ČR, kde je volný přístup na DC od roku 1996, kdežto v Polsku až od roku 2003! Důvodů bude několik, mezi nejdůležitější bych viděl tyto:
1. polská podnikavost a nebojácnost (např. "velký" český soukromý dopravce nikdy nepodá stížnost na ČD k antimonopolnímu úřadu, protože se prostě bojí reakce ČD)
2. katastrofální úroveň služeb PKP Cargo
3. tradice hornoslezských dopravců provozující po desetiletí vlakovou dopravu po vlastní síti i sítích sousedních dopravců
4. menší vliv spedicí než je tomu v Česku

Osobně dávám největší váhu bodu č. 1. Stačí si promluvit s manažerem českého a polského dopravce. Rozdíl v podnikatelské dravosti mnohdy je propastný. Samo o sobě to však nestačí, musely se k tomu přidat i ty další body (a nejen ty).
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 3-2006
Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 19:22:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_k: Že ses nezastavil ...
Zpáteční cesta byla úžasná, z Varů jel (náš) rychlík na blok za Wapkama ...
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1307
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 21:16:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, já kolem půl třetí přijel busem z Plzně a koukal jsem, co se to tam vyskytlo...:-) A vypadalo to prázdně. Tak jsem to ošotoušil a šel dál.:-) Kam jste se až za wapkama courali? Tohle nechápu, před časem Petr chválil, jak se na dálkovině naučili jezdit po obou kolejích, asi to zakřiknul... Takový blbosti za mých průmyslováckých let a většího provozu a elektromechanik nedělali, tak proč teď...
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 314
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 23:45:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fýro, tak jste to konečně pochopil?

na chvíli jsem myslel, že chcete normálně debatovat, ale přepočítal jsem se, vy toho nejste schopen, nechápu sice, na co jste tak hrdý a nadutý, ale zkoumat to nemíním. Sbohem

Já s vámi opravdu debatovat (není o čem) nechtěl od začátku! . Doufám, že své asi desáté sbohem už konečně myslíte vážně.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace