K-report
 

Archiv do 11.října 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Nejotřesnější zážitky na ČD » Archiv do 11.října 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 835
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 23:19:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Úschovna zavazadel v Brně hl.n. je zrušená. Opravdu nevím, co tím ČD zamýšlí, každopádně je to krok zpět a další hřebíček do rakve pro tuto firmu, která dělá možné i nemožné, aby přišla o klienty.
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno » http://tramvaj.wz.cz
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25637
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 23:36:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opravdu nevím, co tím ČD zamýšlí,

Co asi... Šetří.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 837
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 00:55:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejsem si jist, zda je to nejlepší způsob, jak šetřit. Přenesu-li to k sobě do lékárny, tak si můžu říct: Budu šetřit, nebudu objednávat některý léky. Mno, ale když pacient poněkolikáté ode mne uslyší "nemáme", tak se na mě vykálí a už nepříjde, půjde jinam. Čili, musí se myslet a jednat v souvislostech. ČD má sto % rezervy kterak uspořit, ale jinde.
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno » http://tramvaj.wz.cz
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1607
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 01:03:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doktor: nevím, jestli je to s tou apatykou správný příklad. Prodej léků je pro lékárnu její obživou. Dráha se zabývá přepravou zboží a osob, nikoliv jejich úschovou. Pokud plat baby za oknem byl vyšší než tržby v úschovně, pak se zrušení úschovny moc nedivím. A nemyslím si, že by někdo přestal jezdit vlakem kvůli tomu, že si v Brně nemá kam na hodinu zašít kufr. Mám takový dojem, že polobůh Jančura má ty bysy plné i bez rozsáhlé sítě autobusonádražních úschoven.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2298
Registrován: 10-2003


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 10:38:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

60 Kč mi přijde hodně...
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 840
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 10:41:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysolet: no ano. Ovšem když pojedu třeba na dovolenou a budu mít s sebou bágl+kolo a zjistím že se do města nedostanu protože není kam schovat, tak příště zvolím jiný zupůsob. Třeba IGK. A pokud se za podobné sazby uživí dědula na parkovišti pro IGK, tak netuším proč by se neuživil ujo úschovník. Mimoto asi nebude mít jen tu úschovu - nebo službu ČD kurýr taky zrušili? Klidně může obstarat i tohle.

To že nebude úschova v Horní Dolní (kde paradoxně často je) se dá pochopit. Že ale není ve dvou z nejvýznamnějších měst je ostudou dráhy.

Stran Vágusonu - vím i o kolegovi který si třeba ráno dal do úschovny v zimě lyže aby je netahal 2x přes celou Prahu do práce (a divil se kterej debil vymyslel to zrušení). Pokud skutečně se to nevyplatí tak by jistě zaplatil i o tu pětku navíc na úschovném.
Byll
Neregistrovaný host
Odeslán z: 158.194.75.140
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 11:18:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když si před 3 týdny kamarádka nechávala na 2 hodiny bágly práve v tom Brně, byla tam strašná fronta (>15 lidí). Kamarádka platila 25 za ten lehčí, 40 za těžší, tak mi neřikejte, že se to neuživilo a že to museli zrušit. A i kdyby se to úplně neuživilo, snad dráhy aby v Brně nenabízeli úschovnu, to je krize.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25647
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 12:42:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v Horní Dolní (kde paradoxně často je)

V té Horní Dolní to ale opravdu (zatím) nic nestojí...
Skříňky bohužel neřeší všechno, navíc 60 vypadá blbě; snad ještě 50, to mi jako moc nepřijde a vypadá to lépe.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 416
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 13:48:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Viz Nepomuk, kde stojí úschova kola, tuším, 5 Kč na den.
J_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 1-2006


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 14:10:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zrušením úschoven (byla k tomu vydána vůbec nějaká oficiální informace?) se ztrácí jedna z výhod kombinovaného dokladu pro přepravu kola, nebo jak se ten lístek za 60 Kč (dražší verzi si snad nikdo příčetný nepořizuje) jmenuje.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25657
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 14:29:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dražší verzi si snad nikdo příčetný nepořizuje

A proč by neměl? Snad jen ten třídenní (za cenu dvou dvoudenních ) by si koupil leda blázen nebo neinformovaný cestující.
Pětidenní se občas rozumně využít nechá, sedmidenní též. U obou ale stačí den vynechat a už je lepší kombinace dvoudenních - ty ceny fakt musel vymejšlet nějakej expert, jistě s vysokým modráckým vzděláním
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
J_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 206
Registrován: 1-2006


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 14:42:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, když víš, že opravdu budeš 5 nebo 7 dní za sebou vozit kolo vlakem...

Ještě mě napadlo, že třídenní by si koupil možná tak kolega "Regent", do sbírky
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25661
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 15:27:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Docela by mne zajímaly statistiky prodeje těch dokladů. Bojím se ale, že ten třídenní si koupí lidí dost
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 843
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 16:19:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si nemyslím že najedu až tak málo - ročně na kole 2 - 3 tis. km a dost často i vlakem. Zatím jsem ale jiný než dvoudenní nepoužil. A mnohdy jsem použil dvoudenní protože není jednodenní.

90% lidí jede na kole na vejlet. Takže se potřebuje dostat tam nebo zpět vlakem během jednoho dne. Pokud jede na víkend typicky tam v pátek a zpět v neděli vydřou z něj dráhy dva dvoudenní (nebo jeden třídenní v téže ceně). Případně se s kolem dovézt do cíle dovolené a za týden zpět. Pokud pak jeden nebo dva dny v tom týdnu použije vlak tak zpravidla cvakne tu dvacku neb je to "v místě", případně nevyužije na kousek lokálku aby nemusel platit dalších 20 nebo rovnou 60.
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 838
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 20:07:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysolet: Proto píšu některý léky. Čímž myslím léky z doplňkového sortimentu čili ne běžně expedované léky, které tvoří většinu obratu. Stejně tak je úschovna jistým doplňkem základní služby - přepravy. A ještě jeden off-topic: dnes jsi nejezdil na 240 či 244 a nelovil šotouše? Že bych měl fotečku

železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno » http://tramvaj.wz.cz
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 552
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 22:02:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opravdu nevím, čeho chtějí ČD zrušením úschoven v Praze a v Brně dosahnout. Podle mě nemohly být tyto úschovny ani v jednom z těch měst ztátové. A i kdyby náhodou trochu byly, tak přece jenom je to služba cestujícím a to hojně využívaná narozdíl od některých vlaků.
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1617
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 22:14:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doktor: on-topic - já tu úschovnu nezavřel, jen se snažím pochopit důvod, proč se tak stalo. Nevím, jak byla využívána, ale já tam nikdy nenechal ani korunu. A to jsem se jako režijkář nenarodil...
Top-topic: ne, dnes jsi měl štěstí, lovec se věnoval zaslouženému odpočinku.
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 418
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 22:16:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč zrušili v Praze na hlavním ČD centrum? I když otevírací doba byla stejně k smíchu (nebo možná pláči).
Ostrava - Karolina; budoucí nová ostravská čtvrť.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25702
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 15:24:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč zrušili v Praze na hlavním ČD centrum?

To byl ten humus vpravo (při vstupu ze Šervůdu) dole, jak tam visí mj. vývěska ve stylu na autobusy se dojděte zeptat na Florenc?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Dan_od_mun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 258
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 14. září 2006 - 17:19:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Protože tady není "chválící" stránka, patří snad sem dva kroky ČD, které si zaslouží pochválit:

první jen zčásti - v čd-centrech se objevily stojánky se skládačkami dálkových spojů, barevně sympaticky a přehledně řešené. (pochvala jen zčásti za to, že tabulky dálkových spojů nejsou už v KJŘ a zalomení některých delších tabulek nevypadá nejlíp)

druhá věc je příjemná - k aktuálnímu Grand Expresu je připojena mapa železničních zajímavostí a vloženy "Romantické lokálky". Až si říkám, že jen tak sjedu z kolejí koridorových tratí, na kterých se pohybuju :-)
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1831
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 14. září 2006 - 18:46:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdy zrušili úschovnu na hlaváku?????? Já jen že jsem jí ještě v půli července využil.
Jinak to opravdu nepovažuji za dobrý krok. Zrovna v těchto dvou stanicích rozhodně ne. Sice na to musí být extra zaměstnanec, ale že by si na sebe nevydělal to mi nepovídejte. To bych i překousl nějaké to zdražení než se vláčet s některými zavazadly sem tam.
Mmch ještě nedávno byla (a možná stále je) úschovna i v takové zastávce Beroun-Králův Dvůr..
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5270
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 14. září 2006 - 21:06:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V půlce srpna přestali přijímat věci a na konci srpna jí zavřeli i na výdej.

P.S.: Byla o tom reportáž v televizi a lidé od dráhy to zdůvodňovali tim, že cestujícím ta úschovna nevyhovovala a byly tam fronty.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25806
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 14. září 2006 - 22:57:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sice na to musí být extra zaměstnanec, ale že by si na sebe nevydělal to mi nepovídejte.

Což o to, možná snad i nějak jo, včetně režije a jiných blbostí. Ale ten plac, kterej potřebuje - nedostanou za něj ČD od nějaké společnosti (třeba za pronájem za účelem provozování herny ) více peněz? Nějaký dlouhodobější přínos pak musí bohužel stranou.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
satal
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.90.162.14
Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 10:39:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P.S.: Byla o tom reportáž v televizi a lidé od dráhy to zdůvodňovali tim, že cestujícím ta úschovna nevyhovovala a byly tam fronty

Ovšem podle téhle logiky by ČD měly zrušit také pokladny na hlaváku, protože tam jsou taky fronty.

Mimochodem - nesvědčí fronty o tom,že je o službu zájem?
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 10:57:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle téhle logiky ČD se přeci také úspěšně ruší soustavně přeplňované vlaky.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3685
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 11:27:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud vím, oficální zdůvodnění znělo, že "na Západě je trend, že se od úschoven ustupuje", tak je třeba to honem zavést i zde, když je to tak i na "Západě"...
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5280
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 12:01:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

(Ještě poznámka pod čarou, já jsm tu reportáž neviděl, já to mám z druhé ruky, takže případné informační šumy se do toho, co kdo řekl a neřekl, smaozřejmě mohly vloudit.)
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 12:32:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prý v Severním Irsku byste úschovnu zavazadel na nádraží marně hledali. Rovněž odpadkové koše jsou tam vzácností. Obdobně asi v Izraeli. Důvod: prevence před .
satal
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.90.162.14
Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 14:58:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Cogwheel:
Ano, také v Londýně nejsou odpadkové koše na nádražích a v metru. Ale úschovna třeba na Waterloo je, jen zavazadla prosvěcují.
Takže ne všude na západě se úschovny ruší.
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 220
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 15:26:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mohu potvrdit svými zkušenostmi. Berlín Hbf tyto služby také nabízí, stejně tak jako mnohá nádraží v Německu. Skříňky jsou zcela běžné například ve Švédsku a Norsku, kde na ně lze narazit i na některých malých staničkách. V Oslo S a Stockholmu C dokonce nechybí automat na rozměňování bankovek .

Že se odpadkové koše a přitahují, to mě nepřekvapuje. Ale i úschovna?
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Jpnk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 335
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 18. září 2006 - 12:40:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČD centrum na hlaváku snad nikdy nebylo informace jsou zatím vpravo dole a otevíračka je dle otevírací doby haly,mezinárodní pokladna snad jen od 8 do 20,ale za to neručím.
Úschovna na hl.n byla zrušena mimo jiné i kvůli přestavbě nádraží v úschovně budou informace, pokladny,cestovka,Dopr. podnik,turistické info,celkem cca 20 přepážek.
Rušení úschoven je asi krokem jak vrchní přednostové šetří zaměstnance,tak kde kde úschovna navíc k jiné práci zůstavá tam kde je na ni extra člověk tak se zruší.
Bude hůř,dobře už bylo.
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 289
Registrován: 1-2005
Odesláno Pondělí, 18. září 2006 - 13:06:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukal jsem, že v Brně vyměnili staré uschovní automaty za nový typ s klíčem. A od nynějška za to chtějí 60,- + mít u sebe ten klíč. To se pak nedivím, že o to není takový zájem.
Sexuolog
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 514
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 18. září 2006 - 16:02:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

satal:
Alespoň přibližná cena za batoh/den by nebyla?
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2058
Registrován: 3-2005


Odesláno Pondělí, 18. září 2006 - 22:30:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to je zase diskuze, to jsem něco našel.No a už jste zažili:-Otevřu kupé a tam ejhle dvě kočky a jeden kocour a co myslíte že dělali..Raději už nemluvím.A byl to R 705 a bylo to mezi stanicema Zamrsk - Choceň
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 380
Registrován: 9-2002
Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 17:54:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manemb: Tak si sezen kocku a muzes taky. Obzvlast doporucuju nemecke Bvmz - tam lze predelat kupe na kurevsky velky letiste - vyzkousel jsem. Ale samzrejme, ze to jde vsude, ze.
ICQ 268-987-545
michawel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.70.154.18
Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 22:05:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hrubyy: hehe ten Stockholm potvrzuju, tu rozmenovacku bankovek jsem hned vyuzil. Ceny jsou za skrinku dost nehorazne, platil jsem 60 kr.(x3) a jestli si dobre pamatuju bylo to i casove omezene.
Na Masne jsou uz taky skrinky. Podle me problem neni ve skrinkach ale v jejich velikosti, pokud to je stejne jako treba na Kiel Hbf. kde jsou asi tri druhy, pripadne jako v Koline, kde je jakasi vytahova uschovna :-)(vi buh jestli to dole neprebiraji nejaci zamestnanci :-)))), tak to je OK. Na Masne sem ale videl jenom jeden typ a jeste ten mensi.
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 22:19:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dá se někde v Plzni na nádraží (když ne na hlavním, tak aspoň někde jinde) uschovat kolo?
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2065
Registrován: 3-2005


Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 23:06:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Agent - nemysli si, že jsem nic takového už ja nepraktikoval, dokonce se mohu pochlubit i s.. na řadě 750
Ale šlo mi o to, že jednou jsme s partou nastupovali do vlaku, já otevřel kupé a..No kdybych asi byl sám..asi bych nenechal tu druhou kočku vyčkávat a rád bych se přidal
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5306
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 20. září 2006 - 00:52:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

babilon: Vlastní zkušenosti s tím nemám, ale pokud si správně pamatuji, co mi říkali rodiče, tak by to mělo být možné v úschovně, ta ale nemá nepřetržitou pracovní dobu.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Hook
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 445
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 27. září 2006 - 22:46:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jednoznačně na výbornou hodnotím snahu ČD o další odliv svých zákazníků nasazením sólo vozu 810 na sobotní /23.9./ Sp 1702 /810.036/.
V Hanušovicích ještě mezi všechny ty vracející se výletníky s báglama ještě nahážem balíky pošty,do ,za ty love se tam všechna ta pakáž přece nějak vleze,himl...!
honczik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.4.19
Odesláno Neděle, 08. října 2006 - 14:14:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem jel v kupicku prvniho ranniho O6818 z Usti do Chomutova a pochopitelne jsem spal a v prazdnem voze jsem se uzamkl. Pruvodci me opakovane odemykal a vyhrozoval, at se ani neopovazuju zamykat, jestli od nej nechci dostat nakladacku. Je to prvni pruvodci, kteremu to po 4 letech tak silne vadilo a jeste byl tak arogantni...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26461
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 01:21:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poslat stížnost.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 405
Registrován: 11-2005
Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 08:40:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Buď bych mu dal nakládačku sám a nebo by tam tu stížnost už měl...
ICQ 311-297-744
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 571
Registrován: 7-2004


Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 21:27:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano zamykej se,určitě jsi měl jízdenku pro 8 osob na celé kupé a taky jsi to slušně průvodčímu vysvětli a všech 8 platných jízdenek předložil.Dále pokud takto jezdíš celé 4 roky,tak máš na to jako mazák samozřejmě právo.....Nemáš-li 8 PJD,tak samozřejmě že jsi ten slušný cestující,který při nástupu cestujících se zvedne a urychleně uvolní místa k sezení a zásadně si nezatahuje záclonku,aby všichni viděli,že místa nejsou obsazená.Takže na každé zastávce odemkne a přesvědčí se zda-li si nechce někdo sednout.Nevidím jediný důvod proč si máš co zamykat kupé.Takovýhle frajeření mám nejraději.A ty kecy okolo,takovejch sem slyšel,co si cestující dokážou vymyslet za pomluvy a četl takových stížností,že mě to vůbec nepřekvapuje.Cestující má zásadně vždy pravdu a nedejbože,chce-li po něm někdo ze zaměstnanců,aby se také třeba choval slušně.Nikdy nejsou vulgární apod.Neříkám že to byl tento příklad,ale kolikrát by si ti "zákazníci" kolikrát s in kartou,zasloužili po hubě dát!
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3414
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 21:40:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

753006: četl jsi pořádně?? ...v prazdnem voze jsem se uzamkl. Já to pochopil tak, že ve vlaku skoro nikdo nebyl a tedy nějaké zamknuté kupé mohlo těžko někomu vadit. I když oporu v předpisech to nemá ani tak. Každopádně, na vyhrožování fyzickým útokem nemá ten průvodčí právo, ani kdyby ten vlak byl nacpaný po střechu (ale to by za něj asi učinili cestující sami..)!!
Jpnk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 350
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 22:04:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

SPPO 107. Cestující může ve vlaku obsadit pouze tolik volných míst k sezení, pro kolik osob může předložit platné jízdní doklady. Za obsazené se pokládá místo, na kterém cestující sedí, položil na něj část oděvu nebo ruční zavazadlo nebo místa v uzamčeném oddílu, pokud tím cestující brání jejich obsazení jinými cestujícími.


<a href="http://www.darujkrev.cz" target="_blank"><img src="http://www.darujkrev.cz/img/darujkrev.gif" width="88" height="31" border="0" alt="Teď je čas darovat krev"></a>
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 572
Registrován: 7-2004


Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 22:28:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jnpk:tak správně jest..
ad Jena:Ano ve výchozí stanici se uzamkl,aby pak v cílové s podivením zjistil,proč lidé stojí na chodbičce....mmch vlak byl prázdný,bylo v něm jen 10 lidí (z toho 10 honzíků,každý uzamknut v jednom kupé....)
Růžový_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 10:59:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ten zámek je tam teda k čemu? Pro srandu králíkům? Od toho tam snad ten průvodčí je, aby v případě potřeby (vyšší frekvence) našel volná místa a případně kupé otevřel! Pokud ho jeho práce obtěžuje, může jít někam skládat uhlí!
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 573
Registrován: 7-2004


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 13:53:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad petr:přečti si jako cestující sppo čl 107 ještě jednou......Máš-li 8/6 jízdenek,pak si ho klidně zamkni!Nemáš-li tak se pak nediv.Může ti být napočítáno neoprávněné obložení místa za zbývající místa,na které neprokážeš jízdenky.

a ještě:V kině taky třeba když je prázdno,tak se natáhneš přes všechny sedačky?

A průvodčí na vlaku opravdu není od toho,aby odemykal dveře od kupé z důvodů cestujících,kteří porušují sppo.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3195
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 14:18:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

753006:
Jesi byl vůz opravdu skoro prázdný, tak nevidím důvod, proč by se v kupé nemohl uzamknout.
V tomhle případě bych taky psal stížnost.
Fotky ze Dne železnice
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5423
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 15:20:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

cestující má právo používat fšechy zažízení vozu jemu přístupných. to jako si tam ten zámeček namotoval on?
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Růžový_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 15:35:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dle SPPO je pouze zakázáno zamykat/odemykat kupé předmětem, který není součástí vozu.

Zde by si měly před prahem zamést spíše různé modré gumy, které se nestydí jezdit zadarmo, se zutými botami a ještě obsadí a zamknou celé kupé
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 15:53:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Právě jsem chtěl také napsat, že v žel. přepravním řádu (resp. jeho výňatku v JŘ pro veřejnost) kdysi bylo, že se cestující nesmí zamykat v kupé klíčem, který není součástí vozu. Jsem-li v nočním vlaku v kupé sám, také se raději "z obavy před zloději" zamknu, i když to asi není moc platné (případný lupič si čtyřhran lehce opatří). Takto aspoň doufám, že otevírání dveří by mne probudilo - otevření dveří průvodčím mě probudí vždy. Honczik měl argumentovat panickým strachem před zloději, třeba by to i ten nerudný průvodčí uznal.
Jo, a boty si zouvám při delším cestování taky. Za tím účelem si vozím pantofle na přezutí. Nedokážu si představit, že zhruba před 25 lety jsem cestoval např. z Žiliny do Prahy se zašněrovanými botami na nohou.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3196
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 17:34:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jednou, když sem jel sudým Rožmberkem (bylo nás tehdy víc) a viděl, co za lidi nastupujou v Bohumíně a v Ostravě (cigáni, feťáci apod.), tak sem vzal zámek z kola a zamknul s ním kupé . Průvodčí to vůbec nevadilo, řekla, že dobře děláme.
Fotky ze Dne železnice
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1935
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 21:12:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud byl vůz prázdný, tak fakt nevim, co řešíte. Od toho tam ten zámek přeci je. Pokud ho jakožto cestující nesmím použít, nechť je odmontován. Mmch v lůžkách/lehátkáh se zamykání přímo doporučuje, přitom problém může být obdobný
Zrovna v oblasti Chomutova bych se v klidu zamkl, bo zavadit o cigána není žádný problém. O takové Břeclavi raději ani nemluvím. Tam se zamykají zásadně celé vozy - mám na mysli obzvláště spací, v sedákách potom kupata. A to na všechny zámky, které jsou k dispozici.

Během cesty:
Pokud by měli cestující stát na chodbičce - prosim - uvolním.
Pokud je ale ve vlaku ještě plno dalších volných míst, nevidím skutečně opodstatněný důvod (krom toho nesmyslného čl.107), proč zbylá místa nevyužít ke zvýšení pohodlí. Myslím, že to je jeden z důvodů, proč někteří dají potom/ již dávají přednost vlaku. Autobus, i kdybych v něm jel sám, nemá 3/4 místa vedle sebe (vyjma zadní pětky).

P.S. pro 753006: Až Vás "někdo" ve vlaku okradne, třeba změníte názor.
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
honczik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.4.48
Odesláno Středa, 11. října 2006 - 11:18:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

netvrdil jsem, že jsem měl na místa koupenou jízdenku, ale že jsem se uzamkl, aby mě někdo neobtěžoval nebo neokradl. Že tak jezdím 4 roky neznamená že jsem mazák, ale že ostatní průvodčí se chovají přesně obráceně. Dokonce někteří mě přijdou i probudit, abych nepřejel. (Což také není jejich povinnost). Jinak záclonky si nezatahuju a nepředpokládám, že se stane zázrak a ve 4:08 dojde na trati 130 k obsazení Bdt + B + Bdt, což je taktová souprava, která jezdí i spoje ve špičku a to ve stejném intervalu. A nestěžoval jsem si na to, že mě odemkl, ale že byl na mě hrubý. Kdyby mi to řekl slušně, řekl bych mu důvod proč jsem se uzamkl a pokud by ho neakceptoval, musel bych se samozřejmě řídit předpisy...

Jinak 753006 přeji příjemné svezení v nočních vlacích na 130, kde jsou běžná okrádání cestujících a obtěžování od pochybných individuí, která jsou minimálně opilá ne-li zfetovaná a žebrají od cestujících cigarety, alkohol nebo peníze a nebo jenom obtěžují. Co si klidně v nekuřáckém voze zapálí, klepou popel na zem a na sedačky a průvodči to raději přehlíží. (to docela chápu, protože jednou jsem zažil, že se pokusil takového pobudu vyloučit z přepravy a dopadlo to mimořádným zastavením rychlíku v Oldřichově u Duchcova a půlhodinovým zpožděním, než si ho odvedla Policie ČR... tomu průvodčímu pak všichni nadávali, že se na něj měl vysr...) A zamykat se v kupé mě už odmalička doporučil táta - zaměstnanec ČD

Cogwheel: nebylo komu argumentovat, on prostě otevřel, seřval mě a zmizel... a pak už se neukázal...
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 574
Registrován: 7-2004


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 18:05:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad trať 130: A doufám že si stěžujete na okrádání cestujících a ostatní problémyformou obálky na příslušná místa,tady je to jaksi známý fakt a nepomůže to.Napište to raději na ČD a na kraj.
ad honczik:Pruvodci me opakovaně odemykal a vyhrozoval, at se ani neopovazuju zamykat,....napsáno 8.10

on prostě otevřel, seřval mě a zmizel... a pak už se neukázal...11.10

no trošku si to protiřečí ne?...
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 396
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 11. října 2006 - 19:22:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

753006: prilis rozdilu v tom neni. Jinak to umi kazdy krypl, kdyz dojdou argumenty, tocit se na slovickach...
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 741
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 11. října 2006 - 20:06:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

753006:
Kecáš. Uzamykat kupátko smí kdokoliv, protože ten zámek je součástí vozu a to se dle SPPO smí! A to bez ohledu na počet jízdenek. Průvodčí by si zasloužil přes držku a vyhazov na hodinu. Průvodčí cestujícím nesmí zakazovat zamykat kupátka a to ani při plně obsazeném voze. Ale naopak cestující nemá nárok na více míst, než kolik má jízdenek.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3416
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 11. října 2006 - 21:16:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

753006: nezlob se na mě, ale připomínáš mě průvodčího, který by mě "buzeroval" za to, že mám na sedačce vedle sebe odloženou miniku/batůžek/bundu/noviny atd. (čímž dle SPPO zabírám neoprávněně místo) a přitom bych seděl ve vagónu (kupé) sám....

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace