K-report
 

Archiv do 06.října 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » GVD připravovaný » Staré archivy » Archiv do 06.října 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26237
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 23:01:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k té JD ČB Pha trs PI: Samozřejmě, že se to nebude občas stíhat, ale to zjevně cestujícím nevadí (nebo vadí, ale nijak moc), stačí se podívat např. na zajíždění spojů do Bítěše, které i ráno způsobuje 20 minut zpoždění.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejlepším geometrickým útvarem je mrkvoid!
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1285
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 23:18:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je důležité, jak počítal on, ne ty.:-) A nevím, proč by měl jízdné navyšovat.:-) Jestli si za tím stále stojí to nevím, je to informace z 1.7.2006.:-)
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 994
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 29. září 2006 - 10:25:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: A co se týče levného spojení - taková Ostrava má mimo nočních vlaků v podstatě jen SC a EC. Žadné levné a ještě k tomu vcelku kvalitní R.

Kvalitní ano, rychlé nikoli. Na kvalitu si nestěžuji (až na údržbu), stěžuji si na nenabídnutí konkurenceschopných (vůči busu) spojů v relaci Praha-Brno, především co do ceny a rychlosti.

Jen tak mimochodem mám při pohledu na tempo obnovy vozového a lokomotivního parku ČD dojem, že s tímto heslem by se ještě za 150 tisíc let jezdilo v 831-čkách.

A tím, že ČD opravují staré křápy jako 853 či 810, tím se vytlačují 831-ky apod.? Myslím si, že ne. A navíc, co nám jezdí na neeletrifikovaných tratích s velkým potenciálem jako 120, 290, 323? Já vím, že je to dané neschopností místních krajských úřadů, ale chci poukázat na to, že v relacích, kde má "vládnout" vlak, jezdí křápy mnohdy po rozpadlých tratích (a bus dopravci toho velmi využívají), a naopak na jiných tratích, kde je potenciál slabý nám frekventovaně jezdí krásné modernizované motoráky. To je prostě paradox.

H_k: Souhlas.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 845
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 29. září 2006 - 14:16:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Praha - Brno: veletrh, středa: do Šalingradu Hašek, obsazenost ve dvojce ca. 50% (Perník - Šalingrad). Zpět Smetana (spíš vobyčejný mlíko) - 4xBmee+hospoda+1xblechy. Obsazenost v Bmee 100%.

Proč je ten Smeták tak plný ač je jedním z nejhnusnějších EC? Třeba tím že MEZI PRAHOU A BRNEM JE VE ŠPIČCE JÁMA SKORO 2,5 hodiny. 14,50 je brzy a 17,14 pozdě. Mezi tím nic - zato kolem druhé jede mezi šestivozová (kulturní-z cizích vozů) EC ještě vložený TIS na Draku. A když už jede Smeták po jámě tak by moh mít víc než 4 vozy.

Relačka by klidně být mohla - ovšem na některé vlaky a třeba jen některé dny (mimo pá+ne odpoledne, po rána a třeba u Pindobony a Huňkárie i mimo letní prázdniny + vánoce/velikonoce).
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 997
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 29. září 2006 - 15:03:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_vlček: Relačka by klidně být mohla - ovšem na některé vlaky a třeba jen některé dny (mimo pá+ne odpoledne, po rána a třeba u Pindobony a Huňkárie i mimo letní prázdniny + vánoce/velikonoce).

Souhlas, takhle nějak bych si to představoval. Jinak ta díra je dosti blbá, stejně tak chybějcí spoj odpoledne a pozdě večer z Prahy a ráno z Brna (o hodinu dříve než Piňda), naopak pěkně prázdné krom sobotních ran jsou Piňda a Negrelli z Prahy a z Brna krom neděle Piňda také. Nejlepší by bylo utvořit opravdu pravidelný 2-hodinový takt s vloženými rychlejšími pendolíny ve špičce.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.17.44
Odesláno Pátek, 29. září 2006 - 21:59:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad "růstový potenciál trati 220":

Ten růstový potenciál osobní dopravy na trati může být velmi dočasný. Jak už zde psali jiní, záleží hlavně na tom, zda se do této relace vrhne nějaká dravá autobusová firma.

Z Budějovic na Smíchov by mohla být JD busu už teď 2:00. I se zastávkou v Písku na a.n.
Za pár let může být hotová D3 v úseku ČB-Sudoměřice, a může jezdit ještě rychleji, pro změnu okolo Tábora.
(Naopak, kratší JD přes Písek, než 2:00, v dohledné době nevěřím. Nevím totiž o žádné plánované silniční stavbě.)

Jinými slovy, vývoj konkurenceschopnosti tratě 220 bude hodně záležet na stavu silnic a stavu tratě, a z toho plynoucích jízdních dob.
Arpeer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 6-2006
Odesláno Sobota, 30. září 2006 - 12:44:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Relační slevu ano, ale ne u EC. Stačilo by zavést R v dvouhod. taktu přes ČT, jako proklad EC taktu (hlavně ne po lokálce přes HB) a v těchto vlacích by platila relační sleva.
SC Wien/Bratislava je kopírování západu, kde se rozmáhají vlaky s globál. cenou(THALYS, EUROSTAR aj.) Jenže kvalitu přepravy v pendol. nelze s těmito vlaky srovnávat. Takže mi vychází, že dle mého mínění by bylo nejlepší pendol. vést jako EC/IC.
To bych toho ale chtěl moc.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 999
Registrován: 8-2005


Odesláno Sobota, 30. září 2006 - 13:04:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arpeer: Stačilo by zavést R v dvouhod. taktu přes ČT

Jenže to by muselo dotovat MD! Kdežto EC (i s vozy navíc v relaci Praha-Brno) jezdí/by jezdily bez dotací...
Hook
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 447
Registrován: 3-2005
Odesláno Sobota, 30. září 2006 - 13:17:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte někdo,v jaké trase bude od nového grafikonu jezdit Šohaj?V MFD nedávno psali,že pojede v "částečně jiné trase" a toť údajně důvod sebrat mu tradiční jméno.
/možná už se to někde na K-R řešilo,tak stačí i odkaz,díky/
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3138
Registrován: 10-2004


Odesláno Sobota, 30. září 2006 - 14:05:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby dráhy aspoň ty slušné vozy (brněnské Bee) hodily na rychlíky přes MuN místo přes Brod.
Béčka totiž hodně lidí odradí a Brno - Praha přes MuN normální člověk těžko pojede.
Fotky ze Dne železnice
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 741
Registrován: 11-2002
Odesláno Sobota, 30. září 2006 - 14:21:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hook:
Šohaj z Chebu do Veselí, další "sedmistovky" do Luhačovic (jeden z nich myslím jako "Hradišťan".
Řazení zde, (odkaz z tohoto vlákna v archivu do 22.9.).
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1000
Registrován: 8-2005


Odesláno Sobota, 30. září 2006 - 14:33:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Garfield: Ono, totiž "normální" člověk za současné situace těžko pojede Brno-Praha vlakem. Když už, tak EC-éčkem přes MuN na KMB. Ale rychlíkem prostě tuto trasu pojede jedině šotouš (případně cyklista).
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3141
Registrován: 10-2004


Odesláno Sobota, 30. září 2006 - 14:49:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Menší chyba:
Druhá věta měla znít takto:
Béčka totiž hodně lidí odradí a Brno - Praha přes Brod normální člověk těžko pojede.
Fotky ze Dne železnice
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1001
Registrován: 8-2005


Odesláno Sobota, 30. září 2006 - 15:11:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Garf: Ach tak! I tak si myslim, že by prozatim postačilo vytvořit skutečně pravidelný 2-hodinový takt EC, na kterých by platila relačka a na kterých by pravidelně jezdily posily Praha-Brno a zpět (třeba i dobře udržované Bmee/Bee neRIC), ve špičce prokládaný SC (jako to plánují ČD, akorát v exponované časy), které by byly nadstandart a platila by na nich global jako do Ostravy.
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 3-2006
Odesláno Sobota, 30. září 2006 - 17:58:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ono ani na 270 to s těma vozama není nic moc. Kromě pár R s pár Beerama (a to ještě některý maj jet v noci na Vltavě ) je to samý B. Jenže tady se dráhy nemusí bát konkurence busů a tudíž toho zneužívaj. Kéž by to Railtrans chtěl rozjet ve velkým a s pořádnýma soupravama!
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1003
Registrován: 8-2005


Odesláno Sobota, 30. září 2006 - 18:03:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nádražák: Jenže tady se dráhy nemusí bát konkurence busů a tudíž toho zneužívaj

Možná spíše využívaj, dělal by to každý dopravce... Railtrans je mi zatím trochu záhadou, ale řekl bych, že to budou nějaké ojetiny, takže půjde o to, jak to budou udržovat...
000
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.165.227.134
Odesláno Sobota, 30. září 2006 - 20:29:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v posledním ŽM psali něco o tom že vozy pro RT Expres mají opravovat v Českých Velenicích.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.9.11
Odesláno Sobota, 30. září 2006 - 22:04:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Brno-Praha: bus-dopravci mají JD běžně 2:30. Rychleji se to dá zajet jen při volnější dálnici a volnější Praze. Sekery způsobené zkysnutím v nějaké zácpě jsou docela časté.

Z toho plyne, že konkurenceschopná je jakákoli JD do 2:30. Od nějakých 2:40 výš už bych to jako konkurenceschopné neviděl. Pak už záleží "jen" na intervalu, komfortu, dodržování JŘ a ceně. Pokud jde o interval, tak delší než hodinový je naprosto nekonkurenceschopný.

Spíš než proklady EC/R by se mi líbila myšlenka Bkp, že by v této trase všechny vlaky EC vezly i nějaké obyčejné rychlíkové vagóny. A ta relační sleva by pak pochopitelně platila jen v nich. Jako (doufejme že ne příliš) vzdálený cíl by měl být celodenní maximálně hodinový takt vlaků Brno-Praha s JD do 2:30 pro všechny kategorie zákazníků. Kdysi byly dokonce 4 vlakové třídy. Myslím, že je třeba se k tomu v trochu jiné formě vrátit. Vypravovat ucelené vlaky jen pro určitou kategorii zákazníků je totiž v ČR - s vyjímkou trasy Ostrava-Praha - příliš velký luxus.

Ostrava-Praha je totiž v ČR naprosto jedinečná relace. Silnice výrazně delší než železnice, jde o relativně dlouhou vzdálenost, o spojnici dvou zřetelně největších aglomerací, a jsou na tuto trasu přípoje z asi třech čtvrtin Moravy.
Zpět k tématu Brno-Praha: myslím, že v této trase nemá smysl vézt denně víc než nějakých 15 vlaků se slušnou JD. Pak ale, má-li být slušný interval pro každého, jiný model, než ten navržený Bkp, těžko někdo vymyslí.

V případě, že ČD nejsou schopny zajistit dost vhodných vagónů, je třeba poohlédnout se po jiném dopravci. Když se bude chtít, tak se dá vymyslet i vhodný model financování. Nevylučuju ani možnost, že by mohlo jít o výdělečnou trasu, ale nemám dost informací. V každém případě považuju za velmi špatné, že se vyhodí strašná spousta peněz za rekonstrukci koridoru, a pak se po něm provozují vlaky mezi dvěma největšími městy v republice jen tak občas, aby se neřeklo.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1004
Registrován: 8-2005


Odesláno Sobota, 30. září 2006 - 22:50:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Kompletní souhlas.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26263
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 30. září 2006 - 23:28:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Naopak, kratší JD přes Písek, než 2:00, v dohledné době nevěřím. Nevím totiž o žádné plánované silniční stavbě.

Obchvaty Češnovic a Dasného, dále pak má být v blízké době ještě něco mezi novostavbou kolem Písku a R4, to teď ale nevím přesně.
A pak spíše výhledově ještě nový vjezd do Budějc, ale to bych nebral za podstatné v nejbližších 10 letech.

Nicméně 220 teď půjde do , a to bohužel dost hodně. Pod 3:30 to bude jen velmi obtížné zajet, jak se začne u Tábora - stačit budou ale i běžné výluky zajišťující provozuschopnost tratě, některé úseky už to dlouho nevydrží.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejlepším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26270
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 01:53:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vedle (do GVD 2006) jsem opět něco málo připsal.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejlepším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 848
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 13:49:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3:30 Budějice - Praha? To naposled jezdilo někdy po válce ještě s mikádem nebo krasinem či co vozilo tamní R ne? Tuším že i 475.1 to zajely lehce nad 3 hodiny a vyjící brejlovci plížící se 50 ku Střezimíři s 8-9 vozama jakbysmet. To je zralý na NAD nebo odklony via Plzeň (taky 3:30 ale aspoň víceméně včas.....). Za podobnou dobu to zajel i zastávkovej osobák s elektrikou (Budějice kolem 19 a Praha ca. 22.40).
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1006
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 14:09:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Pod 3:30 to bude jen velmi obtížné zajet, jak se začne u Tábora - stačit budou ale i běžné výluky zajišťující provozuschopnost tratě, některé úseky už to dlouho nevydrží.

No, nevím, až tak strašlivé to snad nebude To už pak by stačil jeden pár ve špičce v trase Praha-Zdice-Písek-ČB...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26287
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 14:11:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už teď je 2:37 fikce (a +30 poměrně běžnou normou :-(), 3:17 přes Písek bývá mnohdy rychlejší (a jisté, obvykle i včetně případných výluk). Příští rok má být 2:50, ale to možná tak v ideálním stavu :-( - jakmile začnou výluky u Tábora, tak bude rychlejší snad i ta Plzeň pravidelným rychlíkem :-(
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejlepším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26288
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 14:13:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, nevím, až tak strašlivé to snad nebude

Řekneme si ani ne za rok... Jistě (snad) to nebude celý GVD, ale minimálně po dobu nepřetržitých výluk téměř určitě.


To už pak by stačil jeden pár ve špičce v trase Praha-Zdice-Písek-ČB...

Ano, to může být jedno z řešení (ale řeší jen relaci ČB - Pha a bez menšíh úprav to nepůjde).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejlepším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1008
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 14:24:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Ano, to může být jedno z řešení (ale řeší jen relaci ČB - Pha a bez menšíh úprav to nepůjde).

Tábor bude mít holt jen zrychlenky... Z Prahy Praha-Říčany-Benešov-zastávkově-Tábor a z Budějek osobáky
A ty Budějovice budou při takové JD stejnak odepsaná relace, takže nejlepší bude je řešit celé pomocí NAD... Jinak nejvíc mě štve, že tu stavbu neprovedou kvůli prachům (které půjdou na Velenice, Lichkov apod.) za 2-3 roky (to by bylo reálné), ale za 10 let Tím se prestiž železnice v relacích do Tábora a ČB tak zhorší, že celá stavba se může stát velkým propadákem, tj. nákladní doprava zůstane na silnici a autobusy "povládnou"...
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 737
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 16:15:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No pro železnici v relaci ČB-Praha je štěstí, že se vleče a ještě povleče D3. Kdyby náhodou začli silniční lobbysti tlačit na R4 + I/20, tak by mohlo být rychlejší spojení P-ČB celkem brzo. Naštěstí tlačí hlavně D3, kde se úsek v posázaví jen tak stavět nezačne..... takže šance na přežití je....
JF
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.250.44
Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 17:37:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čte se to hezky, že přes Písek je to rychlejší, potěší oko Písečáka .
Třeba se někdo zamyslí a napadne ho vrazit do týhle trasy(přes Písek) nějaký prachy navíc na zvýšení rychlosti. No i když, to už asi bude na tohle docela pozdě.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26301
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 17:37:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby náhodou začli silniční lobbysti tlačit na R4 + I/20, tak by mohlo být rychlejší spojení P-ČB celkem brzo.

Tam není ani třeba moc tlačit, staví se tam vcelku nenápadně a hlavně plynule. Už teď si tam lze na dvě hodiny troufnout a předpokládám, že tak SA učiní.

Relace ČB - Pha nemusí být ani při tříhodinové JD odepsaná, ale musí se ta JD dodržovat. A taky by nebylo od věci se trochu zamyslet na úrovní služeb, tedy zejména nad úrovní nasazovaných vozů, která neustále klesá.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejlepším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26303
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 17:44:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JF:
Ono je to spíš smutné, že je to po kolejích přes Písek mnohdy rychlejší :-(
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejlepším geometrickým útvarem je mrkvoid!
JF
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.250.44
Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 17:49:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo jo, když už je to přes Písek rychlejší, to už je opravdu špatný.
Když si vemu, že do Prahy od nás skoro všichni jezdí autobusem tak...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2735
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 18:20:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná je to (příliš) kacířská myšlenka, ale co - zejm. při souběhu výluk (nepřetržitá Doubí - Tábor, Benešov + Benešov - odb. Bedrč, Říčany + Říčany - Uhříněves) zavést NAD z Českých Budějovic až do Prahy?
Tyto výluky patrně zcela rozvrátí dopravu a cestující tak jako tak se poohlédnou po alternativě, tj. autobusech, ale otázka je, kolik z nich se až to skončí bude chtít vrátit do vlaků, zejm. pokud tarifní systém a vozový park ČD bude takový, jaký je dnes...
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
JF
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.250.44
Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 18:38:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdybych byl z Budějovic, tak bych asi se na takové spojení vykašlal a je přes Písek.
Co se na ňáákej Tábor vykašlat a zavést nové autobusy přes Písek, bude jich potřeba, stávající už teď jsou docela plný .
Vážně, myslím, že ty autobusy budou bohatě stačit z Prahy do Tábora, protože z Budějc podle mě každej pojede, přes moje rodiště a bydliště.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2740
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 18:55:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já neříkám, kudy by ony autobusy NAD ČD měly jet. Klidně by mohl jet přímý autobus Praha - Č. B. (kteroukoli vhodnou cestou) a potom další zajíždějící do mezilehlých stanic (Benešov, Olbramovice, Tábor, Veselí n. L.).
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
JF
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.250.44
Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 19:10:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:-Omlouvám se, že jsem vás podezíral z napsání něčeho, co jste nenapsal. Občas je těžké poznat jestli není nějaké ještě sděleni mezi řádky.
Nepovede ona trasa koridoru mezi Táborem a Benešovem z velké části vlastní trasou, mám pocit, že ještě nedávno něco takového se plánovalo.
JF
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.250.44
Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 19:38:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No smajlík se mi moc nepovedlo umístit.
Na ty stavby mezi Benešovem a Táborem se ptám, protože mě napadlo, jestli by nebylo vhodné nejdřive postavit tyto stavby (přeložka okolo Heřmaniček a spol.). Teprve když už budu moci vést vlaky touto trasou, bych teda podle sebe začal s ostatníma stavbama. Co o tom soudíte, je to velká kravina?
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2741
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 20:29:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně šlo hlavně o tom, že jakkoli budou cestující řešit kalamitní situaci na trati 220, aby ji řešili službami ČD...
Mezi Táborem a Benešovem bude skutečně, řeknu od boku, 80 % trati novostavba, ale ta je doposud není příliš připravená a v některých místech je příprava (kvůli odporu) ještě na dlouho. Navíc je to nejspornější část trasy (nejnákladnější, ale nejméně vytížená). Naopak úsek aha - Benešov je nejen nejvytíženější, ale byl i v nejhorším technickém-výchozím stavu.
Jinak, čistě teoreticky, takovýto postup by nebyl úplně špatný, ale argumenty proti převažují.
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1915
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 22:01:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice:
A tím, že ČD opravují staré křápy jako 853 či 810, tím se vytlačují 831-ky apod.?
Samozřejmě, že ne. Ale podle toho, co jste napsal, mi přišlo, že nehodláte do vozidel reionální dopravy investovat vůbec. Tudíž by zůstaly i kkřápy 810,853. Tu 831 jsem uvedl čistě jako "odstrašující" příklad.

A navíc, co nám jezdí na neeletrifikovaných tratích s velkým potenciálem jako 120, 290, 323? Já vím, že je to dané neschopností místních krajských úřadů, ale chci poukázat na to, že v relacích, kde má "vládnout" vlak, jezdí křápy mnohdy po rozpadlých tratích (a bus dopravci toho velmi využívají), a naopak na jiných tratích, kde je potenciál slabý nám frekventovaně jezdí krásné modernizované motoráky. To je prostě paradox.
Ano, taková 120 na tom je špatně, ale podívejte se na druhé straně na 011. Že by tratě HK-Jičín nebo Jaroměř-Trutnov, kde jezdí modenizované 854 měly tak mizivý potenciál si nemyslím. Ani ta 292 na tom není tak špatně. Zastoupení 843 tam je pořád o něco lepší než 854 na 120. Nehledě na to, že osobně považuji 831 na deší relace za mírně příznivější než 810.
Je to bída, já to vím, ale sám vidíte, že pořád je co dohánět. Mmch o lokálkách s nulovým potenciálem a současně provozem nějakého modernizovaného vozidla teď tedy nevím. Přeplyšování 810 fakt nepočítám.
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4904
Registrován: 6-2003
Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 23:33:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O tom, co se bude stavět dřív, rozhoduje především stav územně plánovací dokumentace. Pro velké přeložky (novostavbu) je potřeba mít schválen územní plán, což Benešovsko stále nemá. Optimalizace trati v úseku Hostivař - Benešov se toto defakto netýká, protože trať povede i nadále ve stávající stopě. Proto se staví nejdříve. A i přesto, že Benešovsko nemá územní plán, umožnuje 2. koncept ÚP vydávat územní rozhodnutí, viz to, že další nejvíce připravenou stavbou je Modernizace trati Votice - Benešov (zahájení pravděpodobně v roce 2008). Nejproblematičtější úsek je Mezno(Sudoměřice) - Votice, vedený ve zcela nové trase (zahrnuje i konflikt s navrženou trasou dálnice D3). Táborsko má již schváleno 1. změnu územního plánu, která zahrnula trasu železničního koridoru, takže úsek Veselí - Tábor - Sudoměřice(Mezno) je již bez velkých zádrhelů.

Nevím, co je na trase Tábor - Benešov "nejnákladnější", neb pouhé zvojkolejnění by vzhledem ke komplikovanému terénu vyšlo na stejnou cenu a užitek by byl minimální. Nová trať v téměř nezastavěném území bez význačných přírodních lokalit mi proto nepřipadá nejspornější. Ano, je problém Heřmaniček, které by nadále chtěli mít "své" nádraží, ale není neřešitelný. Úplný opak Hrdějovic, které vedou proti kolejím téměř válku.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1009
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 23:36:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: Že by tratě HK-Jičín nebo Jaroměř-Trutnov, kde jezdí modenizované 854 měly tak mizivý potenciál si nemyslím.

No, mizivý ne, ale přesto pro železnici poměrně slabý... A 854 na osobácích? To je pěkný hnus...

Ani ta 292 na tom není tak špatně.

Ta je na tom, vzhledem k síle přepravního proudu, dobře. Ale 290? Když už ne eletrifikace, tak by tu měla být od kraje snaha na nasazení lepších vozidel. Mám na mysli úsek Olomouc-Uničov.

Bkp: Souhlas, nejlepší by bylo stavět, co nejrychleji (úseky ve staré stopě) a zavést NAD (pro R) v celé trase Praha-ČB.
J_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 217
Registrován: 1-2006


Odesláno Pondělí, 02. října 2006 - 09:37:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: Dobrý nápad s tou NAD až do Prahy. Já jsem se po pohledu do návrhu nového JŘ vzhledem k navrhovaným jízdním dobám taky (ač žel. úch.) rozhodl mezi CB a Prahou mnohem víc používat autobus. A pokud ty navrhované jízdní doby nejsou navíc ani reálné, pak už vůbec není co řešit. Ten bus může být ale klidně českodrážní.

Z nabídky tří hodin na upatlané kožence v páchnoucím Béčku neudělá přitažlivý trendy produkt snad ani Ondrůj...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2742
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 02. října 2006 - 16:31:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nová trať v téměř nezastavěném území bez význačných přírodních lokalit mi proto nepřipadá nejspornější.

Ona ta druhá kolej jako taková už není z nejjednoznačnějších, a dlouhé tunely také nejsou zadarmo. Ale, proboha, nechci tady otevírat stokrát promletou debatu...
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 766
Registrován: 9-2003


Odesláno Pondělí, 02. října 2006 - 20:52:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Při porovnání návrhu jízdního řádu tratě 040 GVD 2007 staženého z http://gvd.kvalitne.cz/ (Konečný návrh) a staženého z www.oredo.cz (aktualizace 11. 9. 2006) dochází k tomuto sporu:

Dle konečného návrhu Sp 1861 jede v pracovní den a sobotu z Chlumce do Trutnova, kamž přijede 7.48.

Dle Oreda jede tento Sp v pracovní den asi jen do Kunčic, kde se přesedá na vlak Sp 1863 z Vrchlabí (čumění 21 minut) a přijede se do Trutnova 8.06. Nejspíš, protože poznámka „46“ není pod tabulkou vysvětlena!!

Takto to již bylo v 1. návrhu, načež na mou připomínku, že to je volovina, jsem dostal 25. 7. 2006 od Oreda oficiální odpověď: Vlak bude pořád jezdit do Trutnova s příjezdem 7.48 (tedy tak, jak je to nyní v Konečném návrhu).

To se to zas změnilo (k horšímu!!) nebo co?
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 849
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 03. října 2006 - 13:00:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z toho co se tak člověk dočte se mně zdá že Budějice dopadnou jako Děčín. Tam se taky antabusová linka do Prahy prosadila až během (zoufalé) koridorizace kdy půl hodiny zpoždění žádná míra. A ten bus vegetí dál - nové klimatizované busy kontra starý koženkový B (resp. EC s příplatkem a navíc v ne zcela vyhovujících polohách - chybí ráno do Prahy). Jízdní doby busu a R je navíc prakticky stejná.
J_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 219
Registrován: 1-2006


Odesláno Úterý, 03. října 2006 - 14:22:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr Vlček: Tak na to se fakt těším, až tu budu mít někdy v roce 2016 na výběr mezi novým klimatizovaným busem a koženkovým Béčkem... Vlastně tatáž situace, jako dnes.
Tade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 03. října 2006 - 19:14:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte někdo proč na štrece 260 jsou osobáky od Brna ukončeny už v Letovicích a dál se musí přesedat. Totéž je i ve směru z Č. Třebové do Brna. Že by to byl nedostatek 363?
Lokofanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 340
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 03. října 2006 - 20:21:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

je to hlavně kvůli IDOSu....Už se to tady někde řešilo
To na tý fotečce je 751 103 při posunu v Moravských Budějovicích
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1011
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 03. října 2006 - 21:29:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tade: Řekl bych, že z důvodu nedostatku ES a taky kvůli hranici kraje.

Lokofanda: je to hlavně kvůli IDOSu
??? Kvůli tomu JŘ-portálu? To asi ne, že...
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 686
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 04. října 2006 - 08:44:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Petr_Vlček: Řekl bych ale, že po dokončení koridoru se lidé v relaci Praha-ÚL, Praha-Děčín i např. Praha-Lovosice do vlaků vracejí a stále více objevují i EC vlaky na KMB. Máte ale pravdu, že chybí ranní expres do Prahy (bývalý CV-Ex), příští rok zase bude, ale pravda v sestavě s vozy řady B :-(
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 249
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 04. října 2006 - 09:30:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neřkl bych že se jedná o nedostatek es, protože osobáky z ČT (Pardubic) budou stejně muset do Letovic změnit systém a že by to do Svitav dovezla 163 a zde by to přebrala 731 od nákladu silně pochybuji.
Navíc pro cestující jedoucí přímo do Brna budou určeny nové interregionální spešně vlaky z ČT do Brna.

Řekl bych že to je dáno hlavně hranicí kraje, požadavkem KORDISU a malou vytížeností úseku Letovice - Svitavy kde mnohdy stačí solo 810. Ale přitom zde jezdí 5ti vozové soupravy Bdmtee (opodstatnění snad jen u vlaků s vracejícími se školáky v pátek, dále je to i tím že se v Letovicích komplet láme frekvence a dost možná že jde i o přípravu Pardubického kraje na svůj integrovaný systém.

Jinak i o zrušení (resp. posunu R ze Svitav v 7 na 7:45). Mnozí s tímto krokem nesouhlasí. Já ano. Proč? Zkuste se s tímto vlakem někdy projet a zjístíte že většina lidí jsou školáci jedoucí jen ze Svitav do Č.Třebové. A pro ty budou určeny osobní vlaky jedoucí ráno ze Svitav do Č.Třebové po 20ti minutách.
Dan_od_mun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 261
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 04. října 2006 - 15:10:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Glexi, my to tady už probírali před nějakou dobou. Argumenty Kordisu jsou vedle nevytíženosti soupravy také v problémech v brněnském žel. uzlu, kde se snaží o průjezdný model a také s objížděním v Křenovicích - výhoda 560.
Potřeba 363 je menší při nasazení Č.Třebová - Letovice a zpět, i když bych uvítal prostoj jedné lokomotivy vždy v Letovicích, zkrátil by se tak technologický čas pro obrat souprav, mohla by sloužit při mimořádnostech. Díky tomu by se také mohlo Os z Č. Třebové odjíždět až po EC, bez předjíždění ve Svitavách... Z IDS PCE kraje na Svitavsku není ani chlup, natož nějaký koncept, bohužel.

V průběhu července a srpna jsem jezdil R 876 v 6,58 z SY docela pravidelně, byl slušně plný. Měl hned několik kladů - nezastavuje v UO, Chocni, takže je dobrý pro rychlé spojení s Pardubicemi a Prahou. Je to jeden z mála vlaků, ze kterého v Třebové nevystupuju, abych počkal na EC/IC do Prahy (pokud jsem potřeboval na sever tak s přestupem na 134 po snídani v Pardubicích a na 176 v Holešovicích. 876 měl i přípoj slušným mnichovským rychlíkem na Pze hlavním. Jezdím 1. třídou, ale tomu vlaku by slušely Bee (kombinované), které jsou zabíjeny na havlíčkobrodské trase.
A protože mám alergii, na to, co je někomu "určeno" - zkuste mi poradit, ale nepřejděte to tím, že je nás takových, co jedou za Prahu z ranních Svitav málo .-)
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1073
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 04. října 2006 - 17:04:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dan_od_mun
Hm, to že obyč rychlímk zastavuje ve Svitavách, ale v Ústí nikoli mě dovádí k šílenství, protože jezdím UO - Brno. Nepovažuji to za dobré řešení, pokud nebude jezdit dostak spěšňáků HK - Brno se zastavením v UO. Pokud někdo nechce zastavovat v UO, ať si jede s EC nebo Ex......
Tomáš_hradecký
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 04. října 2006 - 18:20:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Nuts:

Ano,už se to tu jednou řešilo. Jedná se o to, že v prvním návrhu Sp 1861 (odj.Chlumec n.C. 5:33)v pracovní dny zajížděl z Kunčic n.L. do Vrchlabí, pak zpět a pak teprv dojel do Trutnova. To z prostého důvodu, že nebyla žádná jiná souprava, která by v tomto čase zajistila důležitý školní vlak Kunčice n.L.-Vrchlabí. (motor, co jezdí na trati Kunčice n.L.-Vrchlabí odjel na důležitém školním vlaku z Vrchlabí do Trutnova - to je novinka - přímé spojení důležitých měst v Podkrkonoší).

Po požadavcích na přímé vedení Sp do Trutnova byl JŘ upraven (viz konečný návrh), ale protože nebylo čím odvézt cestující do Vrchlabí, návrh se vrátil k původní koncepci (viz JŘ na stránkách OREDO - to je nejaktuálnější verze). Spěšný vlak tak sice ztratí na své rychlosti, ale odveze cestující do Vrchlabí, a pak také opět přímo z Vrchlabí do Trutnova, kde bude v 8:06.

Není to řešení ideální, ale je to lepší, než nezajistit školní dopravu do Vrchlabí vůbec.

Tedy v pracovní dny bude mít spěšňák zajížďku do Vrchlabí (pro cestující do Trutnova nepříjemné, pro cestující do Vrchlabí příjemné). Poznámka 46 znamená sobotu, tedy v sobotu se pojede do Trutnova přímo.
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 776
Registrován: 9-2003


Odesláno Středa, 04. října 2006 - 22:02:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomáš hradecký: Díky za vysvětlení. Když to bude jedna souprava (sólo 854?), nebude tam pak poznámka "cestující jedoucí přes Vrchlabí nedoplácejí rozdíl jízdného"? Nebo budou vyhozeni z vlaku a mrznout oněch 21 minut až jim vlak přijede zpět?
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Jirka_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 05. října 2006 - 07:40:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díval jsem se do konečného návrhu a zarazilo mne značné omezení vlaků na trati 010, které zastavují v Ústí nad Orlicí. Je to asi dáno tím, že se omezil počet rychlíků a zvýšil počet vlaků vyšší kvality, ale přestup na Letohrad není v UO zanedbatelný. Zejména chybí Bečva od Prahy.
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.204.226.152
Odesláno Čtvrtek, 05. října 2006 - 07:57:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale přestup na Letohrad není v UO zanedbatelný

To ano, stejně tak dojde v UO rozvázání některých dnes již poměrně využívaných přestupů mezi vlaky a bus linkou 700931 do RK.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1012
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 05. října 2006 - 18:09:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dan_od_mun: Díky, že jsi mu to vysvětlil
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 3-2006
Odesláno Čtvrtek, 05. října 2006 - 18:38:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Jirka_j, -ds-
Copak těch vlaků tam zastavuje málo? Jeden R/hod je podle mě luxus, který je na počet nastupujících/vystupujících lidí tady až moc velký! Jinak zhruba v časové poloze nynější Bečvy jede R 701
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 751
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 05. října 2006 - 20:38:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Add Jirka-j - Bečva bude chybět i jinde.... třeba z Plzně....
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26379
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 06. října 2006 - 20:16:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČB - Pha:
Bus v celé trase by asi byl také řešením, ale nechtěl bych vidět ty finanční náklady - celá trať by potřebovala značné množství strojů a používané šroty by takové nasazení nevydržely. Modernější stroje by pak takové opatření značně prodražily.
Navíc by část musela jezdit přes Písek (přes Tábor bychom tu JD moc pěknou neměli...) a část jinudy, což by pravděpodobně bylo pro většinu nepochopitelné a nadělalo by to možná víc škody než užitku.
Asi bych volil nějakou vhodnou kombinaci, tedy současné spoje s klasickou „základní” NAD a k tomu přidat přímé spoje NAD (tedy některé busy NAD hnát přímo Veselí -> Praha se zastávkou na Roztylech, možná třeba pouze pro nerežijní první třídu, druhou s místenkama a dále do vyčerpání sedací kapacity) a pak ještě nabídnout ty rychlíky přes Písek (potřebná koťátka by bylo nutné samozřejmě na příslušných výkonech nahradit, v případě souběhu s výlukou na velenický by to ale nebylo tak drastické). Tyto rychlíky navíc pak vést ve vhodných trasách (tedy cca taktových R 79x/89x), takže by se dalo dosáhnout (mimo 891 a 893, kdy je třeba se držet trasy) garantované JD jemně přes tři hodiny (při nevyužité taktové trase na 200 by to šlo ještě lépe).

Všechna řešení ale vyžadují zvýšené finanční nároky (při nejasném oddálení ztrát na jízdném), takže se obávám řešení klasického, tedy že se to „nějak vyjezdí” :-(
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace