K-report
 

Archiv do 28.září 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » GVD připravovaný » Staré archivy » Archiv do 28.září 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2723
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 27. září 2006 - 15:40:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no Ex nebo R Pha-Linec, a rakušáci ať si se Slovinskem dohodnou, jestli chtějí přímý vlak z Linze až do Lublaně.

Chtějí. A spojily ho s Ex/EC Praha - Linz.

Budějčáci by nemuseli platit EC příplatek

Jaký příplatek?
Praha - Horní Dvořiště je to Ex, přes hranice se EC příplatky neplatí a v Rakousku se také příplatky neplatí. Ve Slovinsku nevím.

ČD by mohly nasadit Bmz na jinou vnitrostátní či mezinárodní relaci, třeba místo nějakého Bpee :o)}

Já jsem si hned myslel, že odtud vítr vane.
Že Vám Plečnik leží v žaludku hlavně proto, že na něm jezdí vozy, které byste raději viděl na vlaku, na kterém jezdí nějaké rekoYpsilony, a kterým jezdíte?
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2724
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 27. září 2006 - 15:55:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hmmm, Bpee je málo prostorné, slušná obsazennost je tak tři až čtyři kusy na oddíl...
Já se třeba nedivím, že autobusy se sardinkovým uspořádáním interiéru, zaplněné nejlépe na 9 míst na oddíl (řečeno železniční terminologií) jsou levnější a i úspěšnější, než vlak, zejm. je-li ten v sestavě loko 6 (MW) + 5 vozů.
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 579
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 27. září 2006 - 16:29:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:

takže výsledkem je to, že na Ex, na trati s ojedinělou vmax 120 jezdíme s BMZ RIC200, a na skoro hotovém koridoru nám jezdí EC v sestavě Bpee+ nějaký podobný luxus, s výslednou vmax 140, nulovým pohodlím, zato vyšší cenou

Proč tedy může být Plečnik na českém území Ex, a Fatra musí být EC ? Mají ČD nějaký standard pro rozhodování, co je jaká kategorie ?

Bpee není o nic méně sardinkovější než bus, s vyjímkou 4stolečků, a narozdíl od některých busů nemá ani klimatizaci, a jen výklopná okénka

Jo to BMZ, to je jiná :-)
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2725
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 27. září 2006 - 17:11:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nulovým pohodlím

Tak moment, to už lžete. RekoYpsilony nabízejí určité pohodlí, větší, než některé jiné vozy, ale menší, než některé jiné další vozy.
Jestli chcete seriozně diskutovat na dané téma, tak ano, ale ne takto.
No a jestli chcete dělat scény kvůli tomu, že na spoji, kterým jezdíte, jsou nasazovány vozy, které nemáte rád, zatímco na spoji, který nejezdíte jsou nasazovány vozy, které máte rád, tak klidně, ale s tím já už nechci mít nic společného.
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 580
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 27. září 2006 - 18:12:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:

prostě se mi zdá divné, že je na EC horší vůz než na Ex. A Bpee je řádově horší než BMZ - to snad uznáte, a sedačky mimo 4stolečky si nezadají s autobusem, naopak se mi zdá, že příčky nepříčky je tam místa méně, a to nejsem žádný Homer.

Tak se ptám, k čemu jsou vůbec tyto kategorie, když EC zastavuje ve vesnici jako MuN a řazeny jsou v něm vozy Bpee ?

Dobře, možná je to celé můj soukromý blud, ale existuje tedy nějaký kvantifikovatelný standard pro EC ? (například průměrná cestovní rychlost >= 90km/h, počet cestujících na jedno wc max 35, klimastizované nebo alespoň větratelné vozy)

Nebo se dočkáme na EC vozů B, Bp, a v zimě pro pohodlí Bpk ? :-))) nebo tam zařaďte rovnou wapky, ať tím lidi nejezdí ...
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1894
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 27. září 2006 - 18:55:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek_p a Bpee:
Proboha, co blouzníte. Že Vám osobně se velkoprostory nelíbí přeci neznamená, že je tu další halda lidí, které zase nevyhovují kupátka. (Mmch třeba sedačky jsou v Bee i Bpee shodně.) Já osobně, když jedu sám, či s jedním nebo dvěma kolegy, jedu raději velkoprostorem neb si právě zaberu nějakou čtyřku a jsme tam relativně sami. Nebo naopak velké skupiny lidí - různé tábory, školní výlety apod. Ti rovněž upřednostní velkoprostor a nemusí mít kvůli tomu na EC Bt-čko => tedy uvítají vůz Bpee. Zrovna před časem si mi strejda, vedoucí tábora, stěžoval, jak mu na R nejezdí velkprostory a jak se mu tedy děcka špatně hlídají a organizuje nějaká zábava.

Uznávám, že jsou Bmz o třídu výše, ale to by Bmpz, které bych také uvítal, byly rovněž.
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2726
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 27. září 2006 - 19:05:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobře, možná je to celé můj soukromý blud, ale existuje tedy nějaký kvantifikovatelný standard pro EC ? (například průměrná cestovní rychlost >= 90km/h, počet cestujících na jedno wc max 35, klimastizované nebo alespoň větratelné vozy)

Ale ano, ale těm standatdům zrovna české Bpee vyhovují.
Navíc celý ten standatd je de facto spíše takové doporučení (kvůli množství výjimek), teoreticky může EC vlak jet ve složení 210+BDs+Bmto.
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Fanfán
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 27. září 2006 - 20:49:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

prostě se mi zdá divné, že je na EC horší vůz než na Ex

V čem je to divné?

A Bpee je řádově horší než BMZ - to snad uznáte

Ano, řádově horší je. Ale není absolutně špatné.

Tak se ptám, k čemu jsou vůbec tyto kategorie, když EC zastavuje ve vesnici jako MuN a řazeny jsou v něm vozy Bpee ?

Protože se to ČD hodí, neviděl bych v tom nějaký jednoznačný klíč, ostatně, ten by byl spíše ke škodě.
Zastavování EC/IC vlaků v MuN zde již bylo xkrát rozebíráno (rozuměj kritizováno).

stanard pro EC ... průměrná cestovní rychlost >= 90km/h, počet cestujících na jedno wc max 35, klimastizované nebo alespoň větratelné vozy

- rychlost se dá ošetřit výjimkou
- WC nevím
- klimatizace, anebo nucené větrání (nebo jak se to přesně nazývá; Bpee to má)
Navíc ČD nechávají do reko vozů dávat klimatizace, Bpee se už dostaly na řadu.
Liberté! Égalité! Sexualité!
xyz 115
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.89.84
Odesláno Středa, 27. září 2006 - 21:11:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aby jste zbytečně nespekulovali, vozové kilometry ČD (tzv. kv) jsou již pět let v plusu a v roce příštím tomu nebude jinak.
To, že Ampz, WRmz, Bmz ČD jezdí na 100/101, je naprosto logické, Slovinci vozy nemají, OeBB je tranzitní, kdo zůstal? Ta "lokálka" (rozuměno trať 220) bude, jak pevně doufám, v blízské budoucnosti parametry nejlepší trať v ČR, přepravní potenciál výrazně růstový (což se nedá říci o jiných "koridorových" relacích). Jinak na OeBB se od Selzthalu dolů jezdí 160. Díky promyšlené investiční činnosti v Rakousku celá trasa dozná dalších dvojkolejných úseků s Vmax 160 (200) km/h.
Ještě jedna připomínka k vozům. Díky "hořícím" vozům v nedávné minulosti byly značně zpřísněny parametry pro jejich provoz, takže kromě našich tlakotěsných vozů trasu 100/101 by nemohl krýt jiný typ.
Jirka_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 27. září 2006 - 21:14:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chomutovák: to, že souprava od Strely hnije v Praze na ONJ místo aby jela na nějakém výkonu je důsledek kreténismu některých odpovědných osob. Kdyby si někdo spočítal, že namísto udržování shnilých B se vyplatí pronajmout si cizí vozy, vydělali by na tom všichni
xyz 115
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.89.84
Odesláno Středa, 27. září 2006 - 21:24:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Který existující výkon by mohly vozy od 136 krýt?

Jen upozorňuji, že musí být "hnilé" vozy ČD plně nahrazeny, tedy že za 24 hodin neujedou ani km, jinak ta Vámi navrhovaná sranda nemá význam! A ještě prosím minimalizovat soupravové jízdy, to je též slušně drahé hraní s vláčky ...
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1899
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 27. září 2006 - 21:44:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

xyz 115:
Jen upozorňuji, že musí být "hnilé" vozy ČD plně nahrazeny, tedy že za 24 hodin neujedou ani km.
No právě. V tomto je obvykle zakopaný pes. Není, kde ty vozy, navíc přes dopolední sedlo, rozumně využít. Takt se začíná zhušťovat až tak po jedné hodině, ale přetrvává až do šesté, sedmé večer, což už je Strela (a další) na cestě zpět.

Chomutovák:
Osobně si myslím, že Bmz jsou na Plečnikovi zejména proto, že Rakušáci měli dlouhodobé výhrady k vozům, které k nim ČD posílají, přeci jen to, co sem jezdí z Rakouska se s většinou našich (i na EC nasazovaných) vozů nedá srovnat.
No třeba ty Bmz na Chopinovi/Hutníkovi/Odře jsou ěkné humusy. Bez záclonek, o zásuvkách ani nemluvě. A na Slívě (1761/0) jim tam jezdí Bee243 a také jim to nevadí.

Bkp:
Jinými slovy, více než české vozy v cizině jezdí zahraniční vozy v Česku.
No nevim, ale od velmi důvěryhodného zdroje mám informaci naprosto opačnou. Resp. zdroj tvrdí, že v Kč má platit cizina nám více než my cizině.
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 740
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 27. září 2006 - 22:20:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirka_j:
Strela hnije v Holešovicích .
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 464
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 27. září 2006 - 22:35:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad xyz 115: Při troše štěstí by mohla Strela udělat obrat např. na hradeckém výkonu R 955/954.

(Příspěvek byl editován uživatelem Semolina.)
Ostrava - Karolina; budoucí nová ostravská čtvrť.
xyz 115
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.89.84
Odesláno Středa, 27. září 2006 - 22:59:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jízdní řád není o štěstí!
Myslíte, že přechod 954 Pha hl.n. na 137 Pha-Holešovice je bez porušení fyzikálních zákonů realizovatelný? Co nepoměr počtu vozů v soupravách, nové Sv jízdy, navíc potřeba lok na přetahy, atd!
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1905
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 27. září 2006 - 23:11:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

xyz 115:
Předpokládám, že po dokončení NS bude Strela opět jezdit na hlavák...
Jinak k první větě souhlas.
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 227
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 00:08:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

teoreticky může EC vlak jet ve složení 210+BDs+Bmto.

Nemůže. Vmax >90 žehla nesplňuje. Já bych na to viděl spíš řadu 121 nebo 749
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26169
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 05:04:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta "lokálka" (rozuměno trať 220) bude, jak pevně doufám, v blízské budoucnosti parametry nejlepší trať v ČR, přepravní potenciál výrazně růstový

No to se ještě uvidí, až přijde SA. Při stávajícím přístupu železnice (tedy SŽDC a ČD) bych si tím nebyl moc jistý. Ale v Kolejníkovi se bude jistě tvrdit opak, blížící se další odliv zákazníků nikdo přiznávat nechce.
Ne že by to mělo být nějaké zásadní, ale po Budějcích přijde u SA dost možná na řadu Tábor a pak už se to rychlíků dotkne víc než viditelně.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26170
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 05:07:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A na Slívě (1761/0) jim tam jezdí Bee243 a také jim to nevadí.

No zrovna u tohodle vlaku bych to radši nerozmzával.
Ale pravda, Bmee (ex-Amee) na Sp z Budějc vadí víc, než na EC z Prahy (kde se jedná o Bmee klasická) , Bee243 jsou nějak snášena, ale od nového GVD to bude vyřešeno nejspíš definitivně.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 976
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 13:30:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: No, POKUD bude v blízké budoucnosti (5 let) JD vlaku mezi Prahou a ČB okolo 90 minut a cena jízdenky bude adekvátní v konkurenčním boji s busy, tak SA podle mě nemají šanci... Železnici nahrává, že D3 je v nedohlednu. Jenže jak je vidět na relaci Praha-Brno ČD jsou neschopné vytvořit adekvátní cenovou nabídku a SŽDC a MD jsou zase neschopné dodržovat termíny staveb
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 235
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 13:46:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brno: Bratr v poslední době často jezdí EC Pardubice - Brno a tvrdí, že obsazenost souprav se pohybuje tak okolo 80%. V takovém případě nevidím žádnou výraznou potřebu vytvářet nějaké tarifní opatření na 010-260. ČD navíc nemají moc přebytečných vozů, takže případné posilování souprav vynucené slevami by nepřipadalo v úvahu.

Na druhou stranu uznávám, že tarif SC mě taky moc netěší
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Fanfán
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 13:51:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bratr v poslední době často jezdí EC Pardubice - Brno a tvrdí, že obsazenost souprav se pohybuje tak okolo 80%. V takovém případě nevidím žádnou výraznou potřebu vytvářet nějaké tarifní opatření na 010-260. ČD navíc nemají moc přebytečných vozů, takže případné posilování souprav vynucené slevami by nepřipadalo v úvahu.

Tak je to správné!
Právě jste se kvalifikoval pro práci u nás.
Vaše
GŘ ČD
Liberté! Égalité! Sexualité!
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 978
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 13:59:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hrubyv: Ano, EC na Brno a Rakousko/Slovensko jsou v létě opravdu velmi slušně vytížené, řekl bych i ziskové... Jinak více než-li zavedení SC by pomohlo znovu zavedení relační slevy Praha-Brno. Po jejím zrušení jsem viděl daleko méně cestujících v této relaci (tržby i přes vyšší cenu budou podle mě nižší), naopak však v poslední době překvapivě přibylo lidí cestujících mezi Pardubkama a Brnem a Brnem a Břeclaví...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26183
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 14:12:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže jak je vidět na relaci Praha-Brno ČD jsou neschopné vytvořit adekvátní cenovou nabídku

To jako znova přeplňovat EC lidmi s relační slevou?
Nějaké „vnitrolepší” vlaky bych přivítal také, současné rychlíky přes HB a MuN nejsou nic moc. Ale zatím na to nejsou vozy (byť na HB se ještě ve větší míře uplatní brněnské Bee) a na další pak ani moc vhodné volné trasy.

Co se týče 220, tak jsem na to docela zvědav. Pro „vyzobnutí” Tábora je D3 důležitá, ale od Budějc se to po I/20 + R4 dá zajet na Smíchov velmi rychle už nyní a na té trase se stále nenápadně maká (obchvat Vodňan, Písku, atd. atd.). A přes Písek věřím, že si Radim na 100 minut časem troufne, ze začátku možná začne na 120 minutách.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26184
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 14:15:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fanfán:
To jako opravdu chcete, aby se v EC stálo? Kupodivu se to netýká jen denních EC, ale i těch parodií ve stylu Smetany a Negrelliho (tam by se ale nějaké Bg přihodit nechalo )...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 980
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 14:25:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To jako znova přeplňovat EC lidmi s relační slevou?

Proč přeplňovat? V současnosti je situace taková, že ČD "resignovaly" na tuto relaci s velkým potenciálem, což je škoda. Myslím, že stojí za to využít stávají EC (může být pohodlnější, rychlejší i spolehlivější než-li bus) i pro tuto relaci. A k tomu je třeba dobrá cenová nabídka (do 150 Kč) a větší flexibilita drah v řazení (a nic se přeplňovat nebude).
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 981
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 14:27:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fanfán: Souhlas.
Fanfán
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 14:30:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To jako opravdu chcete, aby se v EC stálo?

Nechci, ale jde mi o ten přístup: Někdo nám tam jezdí, tak proč se snažit o další, byť je jich plná dálnice. Argument o tom, že nejsou vozy neberu. Že trasa Praha - Brno má potenciál se ví už hóóódně dlouho, tak ony vozy už mohly dávno být.
Navíc ne všechna EC jezdí plná.
Liberté! Égalité! Sexualité!
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 236
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 14:31:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fanfán: A vymyslel jste něco rozumnějšího? Kde chcete jen tak vzít armádu Bmz? Já bych s nimi taky rád jezdil z Prahy do Brna třeba za 100 Kč. V případě R by se snad dalo uvažovat o slevě okolo 150 Kč, ale v EC jsem rozhodně proti.
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26187
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 14:41:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice, Fanfán:
Takže místo „vyzobnutí” cestujících ochotných zaplatit více, budeme preferovat masy, které chtějí nízkou cenu?
Relační sleva splnila, co měla (nalákala cestující a někteří i po zrušení zůstali), ale nyní už by v plošné podobě opodstatnění neměla. Samozřejmě nepopírám smysl akcí jako Smetanou bez příplatku (platí ještě?) a podobně, když budu mít volnou kapacitu.

Samozřejmě se to řešit dá, ale v kontextu současného stavu lépe asi dost těžko.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Fanfán
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 16:33:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_zlivský:
No dobře, ale toto je důvod, proč to nejde "hned zítra", ale už výmluva na otázku, proč to nejde vůbec.
Liberté! Égalité! Sexualité!
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 982
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 16:47:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže místo „vyzobnutí” cestujících ochotných zaplatit více, budeme preferovat masy, které chtějí nízkou cenu?

Ne, jde o to, že v relaci Praha-Brno je lidí ochotných zaplatit více tak málo (ti zpravidla mají slevy jako KMB), že by ČD měly přijít s nabídkou, která osloví více lidí. Potenciál je v této relaci takový, že je trestuhodné, že toho ČD nevyužijí. Vzhledem k tomu, že je reálné mít JD kolem 2h a 15-ti minut a sehnat něco moderního není tak těžké (pronájem/nákup na eurofirmu/stažení vozů od jinud), nevím na co naše milé dráhy čekají. Jenže bohužel nezbývá v současnosti čekat na nějakého soukromníka typu Vančura, který se toho chopí (a to bude mít daleko těžší než-li by to měly ČD).
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 983
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 16:48:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fanfán: Přesně tak. Koridor je v současném stavu hotov již nějaký ten pátek.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26193
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 17:01:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, řešit se to výhledově samozřejmě dá (to i snad na ČD).

Nicméně pokud se máme „výhledově” dočkat pendolinizace této trasy, tak spíš než úprav kapacity souprav se dočkáme úprav jízdného (podobně jako se objevují opatrné krůčky na ostravské větvi, zatím ve smyslu zlevňování). Časem to ale jistě začne i mírně naopak, tedy při nedostatečné kapacitě se jízdné mírně zvýší.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 237
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 17:29:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Výhledově zcela jistě. V současné době běží fůra dalších projektů (mj. 814, 954, 054.2, 471) a kasa ČD není bezedná. Ostatně vozidla na Praha - Brno patří (podle mého názoru) k tomu nejlepšímu, co ČD má - od GVD 07: 680, Bmz, Bpee/Bee, Bee na mnoha R + zahraniční vozy.

Stažení vozů odjinud: mohu poprosit o konkrétní návrh odkud?
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 279
Registrován: 4-2004


Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 17:45:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1/ Myslím, že pokud Pendolina někam skutečně patří, pak právě na IC (nebo SC, jak kdo chce) Praha - Brno. Čili až se (jednou) uvolní z ostravské větve, kde naklápěčka tolik času neušetří a třeba ani nebude dostačovat kapacitně (ačkoliv, po vstupu RT, SA a kdovíčeho ještě..?..), neváhal bych proložit EC takt na Brno pendolinními IC/SC;
1a/ u některých spojů nebál bych se zastavovat např. Brno - Blansko - Svitavy -(Pce) - Libeň - Wilson...(při zachování EC Ko-Pce-ČT).
2/ Co se jízdného týče - nevím, viděl bych to na nějakou kompletní reformu; byť jsem pro relační jízdné, původní "dumping" bych neobnovoval, na druhou stranu počítat kilometry je dost znevýhodňující a dost mimo. Kdyby teď fungovala Pha-Bo dle výše nastíněného, zavedl bych např.: R za 160(studenti 120); EC za 200/150; "SC" za 240/180. Třeba.
2a/ začít se může v nadcházejícím GVD třeba s tím Podkrušnohořím; ale nezatěžoval bych cestující formulacemi typu "jízdní doklady z tarifního bodu X do t. b. Y vydané pro jízdu přes Z jsou platné i pro jízdu přes Ž, vyjma... a za podmínek, že...", raděj bych v Chomutově a Jirkově vyvěsil ceduli: PRAHA (přes Žatec, Louny i Ústí): 99,-. v Mostě (a tedy nutno i v Bílině až Teplicích): 88,-.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 985
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 17:57:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V současné době běží fůra dalších projektů (mj. 814, 954, 054.2, 471) a kasa ČD není bezedná.

No to je právě ta logika. Nejdříve pěkné motoráčky na ztrátové lokálky a couravé cyklorychlíky, a pak až doplnit chybějcí vozy na ziskové vlaky na trati s obrovským a nedostatečně využitým potenciálem cestujících.

680, Bmz, Bpee/Bee, Bee na mnoha R + zahraniční vozy.

Na nekvalitu vozů si nestěžuji (i když údržba je v těchto moderních vozidlech děsivá), vadí mi nechuť investovat (vydávat NÁVRATNÉ finance), expandovat (bojovat na této relaci) a vydělávat - podnikatelský přístup.

Stažení vozů odjinud: mohu poprosit o konkrétní návrh odkud?

Je to jen jedna ze tří cest, jak získat vozy pro tuto relaci. Ale poloprázdných rychlíků nalezneme několik. Jsem z Prahy, tak například zde by bylo záhodno zavést Sp/zrychlenky, které by obhospodořovaly Benešov, Nymburk, Poděbrady, Beroun apod., a které by výrazně ulehčily rychlíkům (u Prahy), u kterých by následně stačil 2-hodinový takt. Ušetřilo by se několik vozů, mezi nimiž třeba i Bmee či Bp, které by při lepší údržbě, případně lehké reko mohly jít jako posilové na expresy na Brno. Dále například ČD a MD zavádí podle mě nové marné rychlíky v relacích Praha-Ústí-Cheb a Praha-HK-Trutnov.
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 17:58:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wałbrzych: No soudě podle nejnovějších příspěvků v diskusi 680 už jsme se dočkali téměř vyprodaného Pendolína na ostravské větvi (údajně včerejší SC 509 a 511)

Ad 2/: takové ceny by šly.
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 986
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 18:05:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wałbrzych: "dumping" bych neobnovoval

Ten by šel praktikovat právě jen u EC, u kterých náklady slušně splácí i jiné relace, hlavně zahraniční (Praha-Wien, Brno-Wien, Praha-Blava či Pardubice-Brno). Jinak se vším souhlas.
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 239
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 18:33:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice: dovolím si malinko rýpnout. Praha - Wien si lidi nějak zvykli jezdit na KMB+EURegio, což asi pro ČD zrovna terno nebude , ale naštěstí to zachraňují "Japonci a spol." s obyčejným jízdným .
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26197
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 18:40:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No to je právě ta logika. Nejdříve pěkné motoráčky na ztrátové lokálky a couravé cyklorychlíky, a pak až doplnit chybějcí vozy na ziskové vlaky na trati s obrovským a nedostatečně využitým potenciálem cestujících.

A to víte jak, že by ty vozy zrovna z Prahy do Brna měly šanci vydělávat?

Cesta ČD je jediná možná a zjevná - prvotní je snaha nepřijít o dotace, které v nějaké míře budou vždy pro dopravce jistým (a zatím poměrně snadným) příjmem.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

Nejlepším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Jim08
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 10-2005
Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 18:40:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jeden poznatek k trati 148 v GVD 2007 - navzdory vsem hlasum o ukonceni osobni dopravy do Hranic v Cechach tam je nakresleny jeden par vlaku... viz

http://www.kr-karlovarsky.cz/NR/rdonlyres/F14E3356-EF1C-4833-8E37-C9D2D7AC5B43/0/148.pdf
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 989
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 18:41:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hrubyv: Pravda. Ale pokud jsou vlaky zaplněné v průměru na nějakých 75 %, tak si dovolím tvrdit, že jsou ziskové nebo alespoň vyrovnané, i přesto, že jezdí lidé na KMB...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26198
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 18:44:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemám nic proti novým zákazníkům z Brna, ale nesouhlasím se systémem, kdy má být cílem zvyšování počtu přepravených cestujcích bez ohledu na náklady s tím spojené.
A docela se obávám, že D1 konkurovat prostě nelze, jedině v poskytování nadprůměrných služeb (za vysoké ceny). Pokud se SC na Brno za vyšší cenu uchytí a naplní, tak nechápu, co má být zase špatně, bude to krok správný, tím však neříkám, že se nedá udělat více.
Dotované vlaky z Brna do Prahy jezdí v poměrně malé míře, tedy tlačte na MD, ať tam sociálních vlaků objedná více a požaduje u nich poněkud vyšší kvalitu.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

Nejlepším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 240
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 18:47:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice: Souhlas, to byla jen taková maličká narážka .

Nevím, jestli to tu proběhlo, ale na www.oredo.cz jsou údajně aktuálnější konečné návrhy GVD. Jsou datované plus mínus 11. 9. 2006 a jsou tam některé docela příjemné drobné změny. Snad mě jen mrzí 043, kde už zůstaly pouze 3 páry o víkendu (kromě hypotetického Viamontu)...
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26200
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 18:57:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne, jde o to, že v relaci Praha-Brno je lidí ochotných zaplatit více tak málo (ti zpravidla mají slevy jako KMB), že by ČD měly přijít s nabídkou, která osloví více lidí. Potenciál je v této relaci takový, že je trestuhodné, že toho ČD nevyužijí. Vzhledem k tomu, že je reálné mít JD kolem 2h a 15-ti minut a sehnat něco moderního není tak těžké (pronájem/nákup na eurofirmu/stažení vozů od jinud), nevím na co naše milé dráhy čekají. Jenže bohužel nezbývá v současnosti čekat na nějakého soukromníka typu Vančura, který se toho chopí (a to bude mít daleko těžší než-li by to měly ČD).

A to víte jak? Proč tedy na té trase už nejezdí někdo ze soukromníků, když je to takové terno? Vždyť zrovna Jančura (ne Vančura ) měl velké řeči a zatím se nic moc neděje (pochybuji ale, že zrovna o téhle trase, jistě měl na mysli dopravu dotovanou, či relaci do Ostravy).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova:
Nejlepším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 990
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 19:41:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Jé, já napsal Vančura. Řekl bych, že hlavním problémem je to, že EUROFIRMA na vozidla soukromníkovi nedá (nebo se pletu?), že jsou problémy se schvalováním vozidel (vozidla tak místo vydělávání brázdí ZŽO) a s tvořením smluv se SŽDC (viz. Viamont na 149), která stále jaksi fandí ČD... Počáteční investice jsou pro všechny soukromníky zatím příliš vysoké, ale kdoví, třeba tomu tak již brzo nebude (SA bych řekl, že rostou zisky). Těžko říci, zda by se uživily bez dotací spoje Praha-Brno... Můj názor zní ano a z toho vycházim.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26204
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 19:58:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

s tvořením smluv se SŽDC (viz. Viamont na 149), která stále jaksi fandí ČD

?????


Těžko říci, zda by se uživily bez dotací spoje Praha-Brno... Můj názor zní ano a z toho vycházim.

Za jistých podmínek jistě. Ale na takové asi cestující těžko přistoupí...
Budu rád, kdyby to bylo možmé, ale bojím se, že i na Ostravě to bude s výdělkem minimálně při rozjezdu poměrně složité.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejlepším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 991
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 20:12:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

?????

!!!!!

Budu rád, kdyby to bylo možmé, ale bojím se, že i na Ostravě to bude s výdělkem minimálně při rozjezdu poměrně složité.

No, právě, to je ta velikost počátečních investic, která je bohužel pro české soukromé dopravce zatím nepřekonatelnou překážkou... Ale "velké" ČD by měly zkoušet se chovat jako podnikatel a investovat.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26212
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 20:21:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

!!!!!

Z toho ale bohužel moc nepoznám, o jaké smlouvy jde a jak SŽDC fandí ČD... Tak dobrej fakt nejsem
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejlepším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26213
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 20:29:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, právě, to je ta velikost počátečních investic, která je bohužel pro české soukromé dopravce zatím nepřekonatelnou překážkou... Ale "velké" ČD by měly zkoušet se chovat jako podnikatel a investovat.

Však investují, ale zatím holt asi vyhodnotily (ČD), že je třeba se zatím ubírat jiným směrem. Asi jim jsou české koruny od cestujících málo a zatím si radši zajišťují € a dotace.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejlepším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 992
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 20:40:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z toho ale bohužel moc nepoznám, o jaké smlouvy jde a jak SŽDC fandí ČD... Tak dobrej fakt nejsem

Myslím přístup SŽDC při udělování kapacity na trati 149, která počítala jen s ČD a Viamontu tak neudělila kapacitu, protože jí měla "předjednanou" s ČD.

Však investují, ale zatím holt asi vyhodnotily (ČD), že je třeba se zatím ubírat jiným směrem. Asi jim jsou české koruny od cestujících málo a zatím si radši zajišťují € a dotace.

No a právě ty EC by mohly být ještě úspěšnější, být lepší nabídky v relaci Praha-Brno. Ale je fakt, že pokud nemám propočty nákladů a tržeb, tak nemohu vědět, zda by to něco přineslo...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26219
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 21:02:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím přístup SŽDC při udělování kapacity na trati 149, která počítala jen s ČD a Viamontu tak neudělila kapacitu, protože jí měla "předjednanou" s ČD.

Možná v tom nějaké „sympatie” ČD byly, to nechci soudit, ale zejména šlo o plnění platných norem. A ty SŽDC jistě netvořila.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejlepším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 993
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 21:20:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Ty přísné normy (neznám, jen z doslechu) jsou bohužel taky výraznou překážkou pro soukromníky. No nic, díky za diskuzi
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1284
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 21:43:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale bojím se, že i na Ostravě to bude s výdělkem minimálně při rozjezdu poměrně složité.

To je všude, to můžu třeba prodávat rohlíky a začátky nebudou jednoduché. A Jančura jasně uvedl, že je přesvědčen o tom, že se bez dotací uživí (na kolejích) na Brno - Praha i jinde, tak bych mu to nebral, jinde ho jeho nápady slušně živí.:-) A trase Brno - Praha si může do vlaků přelít "svoje" cestující.
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 21:44:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice, Martin: Taky díky za diskusi, dnes to bylo docela zajímavé . Dobrou noc. Ráno jedu vyzkoušet vytíženost relace Pardubice - Wien. Večer se možná pochlubím .
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1911
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 21:51:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stažení vozů odjinud: mohu poprosit o konkrétní návrh odkud?
které by výrazně ulehčily rychlíkům (u Prahy), u kterých by následně stačil 2-hodinový takt. Ušetřilo by se několik vozů, mezi nimiž třeba i Bmee či Bp.

Jó? To bych chtěl docela vidět. Bp možná - ta ale mají jen vmax.=120, o Bmee rychlících nic nevím.
Co se týče kvality vozového parku je trasa Praha-Brno na tom určitě nadprůměrně. Když vezmu takoé Podkrušnohoří nebo i ten Hradec či Budějovice... V naprosté většině případů B-čka. Do Budějic jen 2x něco jiného a do HK nějaké ty Bp, ale také ne na všem.
A co se týče levného spojení - taková Ostrava má mimo nočních vlaků v podstatě jen SC a EC. Žadné levné a ještě k tomu vcelku kvalitní R.

To jen tak na okraj.

No to je právě ta logika. Nejdříve pěkné motoráčky na ztrátové lokálky a couravé cyklorychlíky, a pak až doplnit chybějcí vozy na ziskové vlaky na trati s obrovským a nedostatečně využitým potenciálem cestujících.

Jen tak mimochodem mám při pohledu na tempo obnovy vozového a lokomotivního parku ČD dojem, že s tímto heslem by se ještě za 150 tisíc let jezdilo v 831-čkách. Myslím, že pro ČD jsou peníze z výdělečných vlaků úplně stejné jako ty z dotací a bojují tudíž o ně i třeba zvyšováním komfortu.
Mmch nevím, proč by cyklolyžorychlíky nemohly být v některých časech alespoň neztrátové.
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26235
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 22:21:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že se bez dotací uživí (na kolejích) na Brno - Praha i jinde, tak bych mu to nebral, jinde ho jeho nápady slušně živí.

A stále si za tím stojí?


A trase Brno - Praha si může do vlaků přelít "svoje" cestující.

Jistě. Ale chceš tím snad říct, že by jezdil (=uživil se) za jen mírně navýšené autobusové jízdné? To si nedokážu moc představit, ale je možné, že jsem počítal špatně.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejlepším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26236
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 22:24:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

bojují tudíž o ně i třeba zvyšováním komfortu

Ano, např. třeba přesunem záclonek z B do Bpee.

Jakýsi boj probíhá, ale plody jsou zatím spíše prapodivné... :-(
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejlepším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2729
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 22:48:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No to je zase debata...
Ale tady je pár mých poznámek:
- Založit nabídku Praha - Brno na vlacích SC je nesmysl. Vzhledem k dlouhé jízdní době a zároveň relativně krátké vzdálennosti Praha - Brno zde železnice příliš konkurenceschopná není. Tím neříkám, že SC sem nepatří, v podobě jednotlivých mezistátních spojů typu Slovenská strela šanci rozhodně mají.
- V jedné souravě nemusí být jedna kategorie vlaku. Např. na začátku mohou být vozy první třídy (pro SC), dále něco jako slušný komfort za rozumnou cenu a na konci sardinkovače pro ty, kteří preferují nízkou cenu. (Samozřejmě i ty sardinkovače musejí být řádně obulwené a doplněné přívlastky typu "super", "moderní", "komfortní",... viz. SA.)
- Jízdné nemůže být stanovováno podle jednoho kritéria, např. jízdného v autobusech. Vždy musí kromě konkurence zohlednit i náklady dopravce, anebo musí sloužit třeba k rozložení poptávky do okrajovějších časů.
- Jak už bylo řečeno, tak snažit se zaujmout něčím nadstandartním vůči dálnici. U klasických souprav mohou být např. řazeny jiné vozy, než k sezení. Kromě již známých jízdelních to mohou být třeba disco vozy (třeba na nějaký podvečerní studentský spoj), či wellness vozy - např. s tělocvičnou, či vířivkou. Asi by to nebylo levné, ale mohlo by to oslovit další klientelu...
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace