K-report
 

Archiv do 25.září 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tratě kolem Brna » Archiv do 25.září 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2661
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 06. srpna 2006 - 21:55:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco z provozu na jižní Moravě kolem přelomu července a srpna:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nemůžete mi někdo doplnit čísla těch nákladů? Případně děkuji.
ICQ: 202 888 377
Lukash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1139
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 15:34:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tratě kolem brna a je tu 250ka, to platí i pro Kúty? , to by se pak mělo jmenovat tratě kolem brna a trať 250 až do slovenských Kút :-))))))

martine snaž se :-))
http://www.webpark.sk/traffic/pfy/aktual.htm
- stránky hlavně o střídavých pantografech -
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 15. srpna 2006 - 01:27:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Žlutej:
Táhni si někam jinam. Tady agitovat za SA fakt nemusíš. Pokud sis nevšiml místní soudružstvo diskutuje o železnici a na nějaky žluty krámy ti z vysoka (alespon myslím že většina:-) ) Žeby SA ztráceli cestující? Nejlepší podnikatel? No každý to nezývá jinak

No tak ohledně te 250ky by se to mělo vzít i na druhou stranu. Tudíž i HB :-)
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2102
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 16. srpna 2006 - 12:49:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Glex: co ta nenávist? SA prostě nabídla pro většinu lidí více než ČD. To je fakt.
Co si dala těm králikum? ...leži tam... nafouklí...
Citátor Předpisový
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Středa, 16. srpna 2006 - 14:42:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad 3260:

Přesně tak, já třeba taky do Prahy jezdím busem a nejenom SA, ale i s ostatními dopravci (EuroLines)operujícími na "dálniční štrece" Brno - Praha, prostě poměřuju to, co mi dopravci (obecně) nabízí s tím co zaplatím, nebo-li maximalizuji svůj užitek...vlak ale taky někdy není vůbec k zahození...

Přeji pěkný den.
Malletka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 16. srpna 2006 - 22:45:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím, nemám nic proti autobusům, jako skalní odpůrce individuelní automobilové dopravy jim v zásadě fandím. Považuji ale za zhovadilost, aby autobusy obsluhovaly relace, které jsou více než dostatečně obslouženy železnicí. Relace Praha-Brno, je toho vzorovým příkladem. Proč provozovat byť jediný autobus na trase, kde je nasazeno na pravidelných spojích přibližně dvacetpět párů vlaků různých kategorií. Považuji to za zcela zbytečné plýtvání v konečném důsledku společnými penězi a zahušťování dopravy na D1, beztak již beznadějně přecpané. Ať autobusy jezdí tam, kam není zavedena železnice vůbec, nebo alespoň tam, kam není možné dostat se přímým spojem.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2122
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 17. srpna 2006 - 08:08:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Malletka: tohle socialistické myšlení, kdy budete někomu říkat kde má jezdit není správná volba.

Železnice se musí naučit žít v konkurenčním prostředí. Když SA nabídně kávu a noviny zdarma, měly by ČD nabídnuot dvě kávy a k novinám ještě brýle na čtení. říká se tomu konkurence a je to to co drží ceny na nízké úrovni pro spotřebitele.

Největší „socialistické“ chyby ČD již učinili: zrušily relační slevu Praha-Brno, protože zjistily, že ji lidé využívají. Za těžkou prasárnu považuji i zavedení „obyčejného“ a zákaznického jízdného.

Představte si, že by jste si u SA museli koupit Z-kartu. Dost sci-fi představa, nemyslíte?
Co si dala těm králikum? ...leži tam... nafouklí...
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2123
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 17. srpna 2006 - 08:09:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě podotýkám, že jsem železniční fanda, a že se mi před nástupem do autobusu kroutí nohy.
Co si dala těm králikum? ...leži tam... nafouklí...
Dan_od_mun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 244
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 17. srpna 2006 - 09:25:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Malletko, 3260 vystihl podstatu, ale ještě k Vašemu příspěvku věcnou poznámku: z uváděných 25 párů vlaků je konkurenceschopný pro spojení Praha - Brno jen zlomek: 7 párů EC vlaků, dva - Smetanu a Negrelliho záměrně vynechávám s poukázáním na vozy Bmee. Uznávám, že letošní stav je dán problémy ČD s 680, z pohledu cestujícího problémy ČD.

Podotýkám, že cestuji s in-gold kartou, takže agitaci pro autobusy nečekejte
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 128
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 17. srpna 2006 - 09:33:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O další procenta konkurenceshcopnosti přijdou ČD v relaci PRG-BRQ zavedením cenové kategorie supercity, což přeloženo do lidštiny bude znamenat další zdražení. Pokud stojí lupen cajzlov-Ova pětikilo, tak do Brna to bude tak o pade draží než teď, takže počítám 400.To se teda žlutý Radim bude lochčit jak puklé pecen.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1292
Registrován: 9-2004


Odesláno Čtvrtek, 17. srpna 2006 - 09:49:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Malletka: takhle revoluční příspěvek už tu dlouho nebyl

Co kdybyste to zkusil aplikovat nejdříve v malém. Zkuste ve vašem městě, oblasti, navrhnout, aby všechny rohlíky, co se tam snědí, vyráběla jedna pekárna. Její rohlíky budou gumové, drahé, na jejich výrobu bude dostávat dotace z veřejných rozpočtů. Pokud by si někdo chtěl otevřít vlastní pekárnu, produkující kŕupavé rohlíky za slušnou cenu, neyávislou na dotacích a dokonce ziskovou, tak byste mu to zakázal. Myslíte, že by se tento krok u veřejnosti setkal s kladným ohlasem?
S podobným ohlasem u cestujících by se setkal i váš návrh. Kromě pár železničních ultraidiotů, kteří by mu tleskali

Vždycky mě udiví, jak zaslepení a hloupí jsou někteří lidé, jak dokážou ignorovat základní principy fungování společnosti.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 463
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 17. srpna 2006 - 12:54:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Malletka:Z Vašeho příspěvku jsem nenabyl přesvědčení otom,zdali víte,že autobusy na linkách typu Brno-Praha nebývají dotovány ale dopravci je jezdí až na vzjímky na vlastní triko.
Datel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 17. srpna 2006 - 13:00:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt: Stopro souhlas.
Goldfinger: To snad ne? Už zase budou zdražovat?
Jeden příklad z JHMD, tam každý cestující při nástupu do vlaku obdrží jeden výtisk aktuální MF DNES. Je vidět, že JHMD dělá aspoň něco pro to, aby získala cestující na svoji stranu a strašně jim fandím. Faktem je, že například v relaci J.H.-Kamenice n.L. nejezdilo nikdy tolik vlaků, jako teď. Ale vzduch nevozí!!!
Omlouvám se za OT.
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 800
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 17. srpna 2006 - 21:50:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Malletka by ve vlaku rozdával Haló noviny . Malletko, ten příspěvek byla ironie a ftip či jsi to myslel fakt vážně?

Datel Datlovič: Jojo, EC vlaky do Vídně a Bratislavy vedená Pendolinem budou převedeny do kategorie SC. Tož asi tak. ČD opravdu dělají vše pro to, aby dostali cestující z vlaku. Už i já začínám býti na vážkách, zda-li cestu Brno - Praha neabsolvuji busem, teď když i tam mají WC.
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno » http://tramvaj.wz.cz
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2453
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 17. srpna 2006 - 22:06:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vždycky mě udiví, jak zaslepení a hloupí jsou někteří lidé, jak dokážou ignorovat základní principy fungování společnosti.

V praxi třeba tak, že volí toho, koho volí, viď?

Malletko, ten příspěvek byla ironie a ftip či jsi to myslel fakt vážně?

Tipuji, že vážně.
"Slova jsou jen zrnka v poušti rozfoukaná větrem nočních bouří,..."
Malletka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 17. srpna 2006 - 23:59:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt a ostatní: Ony ty vaše základní principy fungování společnosti nejsou vždy tak jednoznačné a konkurence není samospasitelná. Jinak se podniká v autobusové dopravě na trase Brno-Praha a jinak na ostatních podstatně méně zajímavých relacích. Výsledkem je na jedné straně četnost spojení téměř srovnatelná s MHD a na straně druhé takový stav, že lidem stejně nezbude než ty své čtyřkolové střepy používat, chtějí li se například v rozumných časech dostat do zaměstnání a zpět. Vezmeme li v úvahu, stále se zvětšující vstupy do dopravy a stále se zmenšující ochotu krajů dopravu dotovat, bude se tento stav stále zhoršovat. Jsem tedy velmi zvědavý, kam se s tou vaší konkurencí bez ROZUMNÉ regulace dostanete. Co se týká srovnávání konkurenčího prostředí v železniční a autobusové dopravě, myslím že se dá srovnávat jen velmi těžko, vzhledem k velkým rozdílům ve vstupních a provozních nákladech. Je snad zbytečné zde rozebírat pořizovací ceny autobusů a vlakových jednotek a rozdíl v směšných cenách za používání dálnic a v poplatcích SŹDC je snad také každému jasný. Je zde velký nepoměr a moc na tom nezmění ani připravované mýtné. A co se týká cen přijatelných pro spotřebitele, tak myslím že dráha je sice dražší, to ale vyplývá z výše uvedených skutečností. Tak to je a jinak to nebude. Rozumný člověk použije železnici, šetřílek ušetří se SA. Přeji mu to. Já bych s nimi nejel ani kdyby to kafe roznášela stevardka nahoře bez. Hezký den.
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 801
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 00:21:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mno, stručně před ulehnutím ku spánku - neplést si základní dopravní obslužnost dotovanou samosprávou a dálkovou dopravu nezávislou na dotacích (rozuměj "ze státního"). Frekvence spojů Brno - Praha nikterak nesouvisí s počtem spojů do Horní Dolní. Jinak, dráha, tedy České dráhy, dražší z výše uvedených skutečností být nemusí. Viz relační sleva, jež zcela nelogicky zrušili, byla vynikající konkurencí autobusům.

Rozumný člověk použije železnici, šetřílek ušetří se SA.
Mám-li si vybrat mezi molochem, kde dost zaměstnanců má předlistopadové (1989) návyky jak v pracovní morálce, tak v chování vůči zákazníkům a kapitalistou, který pochopil, že "náš zákazník, náš pán", vyhrává na plné čáře "zlý kapitalista".

Tak. A dobrou noc.
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno » http://tramvaj.wz.cz
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1296
Registrován: 9-2004


Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 09:15:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: přesně tak

Malletka: Doktor to vystihl přesně. Mícháte dvě různé věci, komerční trasy, které se uživí sami o sobě a dopravní oblusžnost, která musí být dotována.

stále se zmenšující ochotu krajů dopravu dotovat
Jak kde. Někde to funguje, někde ne. Odpověď je snadná: lidé. Jak zastupitelé, tak dopravci, tak cestujíci.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2129
Registrován: 10-2003


Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 11:54:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve vedlejší diskuzi to Datel ťuknul celkem přesně: JHMD dává cestujícím před nástupem alespoň MF Dnes, snaží se, protože chtějí vydělat. Dalo by se říct, že tam kde jsou ČD ztrátové, může být soukromník ziskový. Je to dáno tím, že něco jiného je řídit monopolistický socialistický moloch a něco jiného malou soukromou firmu.

V době platnosti relační slevy byla železnice skutečně na trase Praha-Brno konkurenceschopná. Možná ČD vadilo, že EC vlaky obsadil póvl s batohama. Co by ale udělal každý normální podnikatel? Přidal by vagony, později třeba další spoje. Kdybych dnes jel sám do Prahy a neměl KB či Z-kartu - tak prostě pojedu autobusem. Dát 150 Kč u SA nebo 354 u ČD je nesrovnatelný rozdíl.
Co si dala těm králikum? ...leži tam... nafouklí...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2459
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 12:44:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Výsledkem je na jedné straně četnost spojení téměř srovnatelná s MHD a na straně druhé takový stav, že lidem stejně nezbude než ty své čtyřkolové střepy používat, chtějí li se například v rozumných časech dostat do zaměstnání a zpět.

Ale to už se tady probíralo tisíckrát. VHD má pokrývat to, kde jsou silné přepravní proudy, na ostatní jsou skutečně zejména auta.

Co se týká srovnávání konkurenčího prostředí v železniční a autobusové dopravě, myslím že se dá srovnávat jen velmi těžko, vzhledem k velkým rozdílům ve vstupních a provozních nákladech.

No pochopitelně, ale tak to prostě je. "Rovné podmínky" jsou jakási chiméra, a je pouze na jednotlivých podnicích, jak se s tím vyrovnají. ČD si zvolily cestu fňukání o tom, jak jsou diskriminované a natahování rukou po dotacích. Proto jsou tam, kde jsou.
"Slova jsou jen zrnka v poušti rozfoukaná větrem nočních bouří,..."
Malletka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 22:43:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: A jak by podle Vás měly ČD na tuto situaci reagovat. Mají snad jednu ze stěžejních tratí, která by logicky měla být zisková dotovat z výnosů nákladní dopravy? Cena za přepravu se nestřílí od boku, ale je odvislá od mnoha faktorů, v neposlední řadě od typů vlaků, které jsou zde nasazeny. Jedná li se o soupravy pořízené na úvěr(pendolína), nemůže být již primárně nastavena cena která by nevedla k vytvoření k zisku. Myslím že by to bylo snad i právně napadnutelné, a pod takové rozhodnutí se jen tak někdo nepodepíše. Dopravci, který nemá nic kromě busů a budky na prodej jízdenek se cena pochopitelně tvoří snáze a je i podstatně přijatelnější. 150,-Kč, oproti 350 je nesporně velký rozdíl, ale nechám k diskuzi, která z těchto cen je blíže realitě. Závěrem: ČD provozují na za státní peníze zrekonstruovaných koridorech méně i více kvalitní vlaky, včetně na úvěr pořízených Pendolín, proti nim nasazují na defakto stejné trati dopravci busy za ceny stlačené na minimum a dle mého názoru diskutabilní i v rámci samotné autobusové dopravy. Tímto jim samozřejmě odčerpávají nemalé procento zákazníků. Tento stav stav považují snad všichni zde diskutující příznivci železnice za normální a dokonce služeb konkurence využívají. Toto zjištění dost zamrzí. Toť vše. Dobrou noc a hezký weekend.
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 23:57:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3260:
Nejde o nenáist oproti autobusům. Jen mě naštvalpan přispěvatel "žlutej". Diskutuje se tu o železnici v okolí Brna (loko, provoz apod) a on najednou. "Já nevim jak vy, ale ja jezdim do Brna nejraději autobusem" aniž by se to nějak vztahovalo k dané diskuzi. Jde o jasnou reklamu. Zaplatil za ni někomu z k-reportu?
Vím jak ta konkurence vlak bus je a na tomto rameni obzvláště, ale když vidím například dopravu mezi Poličkou (cca13000obyv) a Svitavami (cca20000obyv) nejraději bych někomu namlátil. Vystoupím v Květné z vlaku a na zastávce zastavuje autobus - pak ale 2 hodiny nic nejede (tedy jede, v protisměru - a opět je uplatněn stejný model). Pak za ty dvě hodiny se opakuje to samé.
Datel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 1-2005
Odesláno Sobota, 19. srpna 2006 - 01:08:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Glex: Mezi Svitavami a Poličkou ČD počet vlaků atp. neovlivní. Je to dotováno a rozhodováno v rámci dopravní obslužnosti krajem. Takže záleží na tom, jak se k tomu kraj postaví... Třeba Kordis funguje jako koordinátor dopravy pro JM kraj se svým IDS JMK. Což je určitě pro kraj dobrá volba.
Snaží se využít páteřní dopravy na železnici. A tam, kde by železnice nebylo využíváno z důvodů lepšího busového spojení, tam prostě dopravu zrušili, viz úsek bez Os vlaků (Křenovice h.n. -Vyškov) obsluhován busy.
Ještě k těm JHMD, aby zde nebylo špatně pochopeno, JHMD provozují také většinu svých vlaků v rámci tzv. dopravní obslužnosti dotované kraji.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2136
Registrován: 10-2003


Odesláno Sobota, 19. srpna 2006 - 06:35:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Maletka: je jedno jestli je cena SA podhodnocena či ne - pro zákazníka je prostě výhodná. Ona se ta nízká cena vyplatí při velkém množství cestujících. Buď jezdím draho a vozím pár lidí nebo levně a vozím plno lidí. Nějak ten zisk udělat musím. Je jasný, že kdyby v každém spoji SA sedělo 10 lidí, tak mi to zaplatí akorát tak naftu do Prahy a zpátky. A pokud i tak si myslíte, že SA nemůže na trase Praha-Brno vydělat, tak vězte, že v jiné oblasti vydělává dejme tomu 2x nebo 3x tolik.

Glex a žlutého výrok: "Já nevim jak vy, ale ja jezdim do Brna nejraději autobusem" To je přece pouze konstatování a nechal bych to bez reakce. Diskuze má být volná.

Datel: pro kraj je IDS jistě dobrá volba, ovšem na tarifu IDS JMK si můžeme potvrdit, že ne vždy je cena hlavním faktorem. Sice jezdíme levněji (hodně levněji). Ale spoustě cestujícím chybí dřívější přímá spojení, rychlejší jízdní doby a lepší časové rozložení spojů ve špičkách. IDS JMK se stalo svým způsobem takovým novodobým monopolem (pro některé oblasti).
Co si dala těm králikum? ...leži tam... nafouklí...
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 465
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 19. srpna 2006 - 18:54:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3260:Na druhou stranu už dnes KORDIS prakticky nezakazuje jezdit konkurenčním nedotovaným neIDS linkám v souběžných relacích a kolikrát i souběžných časech,takže bych to s tím monopolem neviděl tak černě.

Když budeš dnes chtít jezdit na nějaké dotované lince z nějakých Horních Dolních třeba do Liberce,Třince nebo Plzně apd.,tak prakticky nebudeš mít téměř žádnou šanci.
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 7-2006
Odesláno Sobota, 19. srpna 2006 - 19:16:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nejsou linky SA dotovány i MD?
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 466
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 19. srpna 2006 - 19:29:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

SA nemá dotovánu ani jednu linku.
MD dotuje pouze vlakové R a výš,u autobusů dává pro všechny dopravce mimo MHD smutně směšně nicotný příspěvek 200mil kč na nákup nových vozidel.
Datel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 1-2005
Odesláno Sobota, 19. srpna 2006 - 21:01:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3260: No to zlevnění je právě kvůli tomu, že IDS odboural právě to příme spojení autobusy s Brnem a lidi musí přesedat do vlaku, tak se ušetřilo mnoho busů, nafty,.... A aby cestující lid nezačal jezdit IGK, tak za z jejich pohledu zhoršené služby snížil jízdné, to je logický krok.

Ale vše je jen o zvyku. Když se jich za pět let zeptáte, jestli jim vadí přestupy na vlak, tak málokterý z pravidelných cestujících si bude nějak stěžovat. A to je fakt! Pamatuji si jakou velkou vlnu nevole před x-lety vzbudilo přesměrování autobusů z Benešové na Úzkou. V naší MČ z toho byla velká aféra. No a teď už to každému přijde normální, že to jede jen k TESCu.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2265
Registrován: 6-2002


Odesláno Sobota, 19. srpna 2006 - 22:13:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Datel: Je to opravdu jen o zvyku. Já pamatuju v Brně nepřestupní tarif, tramvajových linek jak trumfů v tarokách, ale ve srovnání s dnešním systémem to byla slabota. Některé linky jezdily párkrát do hodiny, ty nejvypečenější jenom v ranní a odpolední špičce. Tangenciální linky (25, 26, 44, 84) chyběly úplně. :-( A pod Mahenovým divadlem bylo regulérní autobusové nádraží. IDS je totéž, akorát ve větším měřítku. Až se zaběhne a vychytají se počáteční nedokonalosti, tak bude určitě přínosem.
Bar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.168.209.196
Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 14:42:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nebyly teď někdy v poslední době viděny laminátky 240.107 a 260? Měly by se teoreticky vyskytovat na některých Os mezi Žďárem n. S. a H. Brodem.(pokud ano, kdy a kde - díky za případné odpovědi)
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1215
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 17:31:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_V: Ale ne pro každého. Já osobně se už teď děsím toho, co nastane v září po zaintegrování Těšan a Telnic. Proč? Protože linka Hodonín - Brno (mimochodem nedotovaná!) pak bude jedinou, která z a do těchto dvou obcí pojede přímo na/ze Zvonařky. A protože už teď je problém s přeplňováním "Hodoňáků" lidmi co jedou jen do Telnic a Těšan, tak co si myslíte že nastane až zruší i ty zbylé linky na Zvonařku?
PS: Omlouvám se za off topic, ale prostě mi to nedalo nezareagovat.
Kuřáci jsou nesvéprávné a život ohrožující bytosti
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 467
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 23. srpna 2006 - 11:19:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno:Pokud vím,tak ,linka ČSAD Hodonín do Brna už dnes dotována je(dříve opravdu nebyla).

Tahle linka by podle všeho i po zaintegrování měla jezdit na Zvonařku.

Děsit září se klidně můžete,vyděšenost už tradičně patří ke každému dalšímu rozšiřování IDS-JMK,ale já nevím otom,že by obyvatelé Telnice apd. měli přijít od září o nějaké současné neídées linky,(to jste slyšel od nějakých "dobře informovaných důchodkiň"před sámoškou?)
To přepokládám u Žatčan, Nesvačilky,Blučiny a Opatovic.
Bocheer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 9-2004
Odesláno Středa, 23. srpna 2006 - 18:55:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Další stížnosti na rozšiřování ÍÍÍDÉÉESS směrem na Boskovice byly na plánované omezení 810 Boskovice - Skalice a převedení v autobusy. Něco takého bylo v regionech.
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 806
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 23. srpna 2006 - 20:00:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale zase na druhou stranu - teď reaguji na ty Boskovice - 810 nabere pasažérstvo ve Skalici a vyhodí v Boskovicích na nádraží. Autobus zajede do Lhoty Rapotiny a po Boskovicích zastaví na více místech. Jen nevím, kterak by to jedna Karosa pobrala.
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno » http://tramvaj.wz.cz
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 469
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 23. srpna 2006 - 21:26:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doktor: Omezení 810 má být na 14 párů spojů v kladiva,zbytek bus.
Jedna karosa by to pobrala,někdy i SORka,možná že skoro vždy.
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 807
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 23. srpna 2006 - 22:12:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jedna karosa by to pobrala,někdy i SORka,možná že skoro vždy. Aha. No, tak to já měl vždy štěstí na zcela zaplněné 810 (odpoledne v kladívka, bez festivalů). Faktem je, že zas tak pravidelně se v těch končinách nevyskytuji.
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno » http://tramvaj.wz.cz
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2223
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 19:31:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Okolí Řečkovic:
 
 
Strojvedoucí v zácviku - největší přítel DKV Brno
Vytny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 7-2006


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 19:57:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte jak to vypadá s tou 263.002?
Martin0
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 229
Registrován: 5-2004


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 21:01:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vytny: Špatně protože nejsou prachy na opravu a tak ji vytáhnuli trakčáky a dali je do některé 363
Čeština není můj koníček, proto prosím omluvte případné chyby.
Můj koníček je železnice.

ICQ 342 641 925
Mike_shunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 10-2005
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 05:42:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera proběhlo předání staveniště zastávky Brno-Lesná. Do 15.11.06 má být hotova a aktivace proběhne ke grafikonu.
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 09:10:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A byl by někde nákres, nebo vizualizace, jak bude vypadat?Mluvilo se o výlezech na most k zast. Marie Majerové i na druhou stranu na lávku k Lidlu. Předpokládám i nějaké přístřešky. AKorát se to nepodaří otevřít před volbama, nějak to Venclíkovi uteklo.
Mike_shunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 10-2005
Odesláno Pátek, 08. září 2006 - 13:29:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Projekt mám, bo tam provádíme nějaké úpravy. Výlezy budou skutečně jak k Lídlu tak ke komunikaci Merhautova-Studená. Přístřešky betonové (kvůli vandalům) atd,atd.
842
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 12-2005


Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 12:56:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A doufám, že na zastávce Lesná nebudou chybět aspoň 4 výtahy, aby:
1) SDC mělo na čem provádět drahé revize (nejlépe každý týden),
2) vandalové měli na co malovat své umělecké výtvory,
3) čuňata měla kde močit a zvracet,
4) firma Kovo-Dežo mohla demontovat motor nebo jiné zpeněžitelné součásti...

Nechtěl jsem být zbytečně vulgární, ale množství výtahů na koridorech mě irituje, protože z výše uvedených příčin zpravidla funguje cca každý pátý. V posledním půlroce jezdíme vlakem i s kočárkem, takže bezbariérovost umím ocenit. Myslím si, že řešení ala Praha Holešovice (šikmé rampy jako výstup z podchodu) by byly v mnoha případech lepší, než výtah, který je čistý a funkční jen v den, kdy "pupíci" střihají pásku při slavnostním otevření.

(Příspěvek byl editován uživatelem 842.)
Rendben Üzemelt !
Mike_shunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 10-2005
Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 13:39:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Výtahy tam nebudou a vše bude bezbariérové krom snad výstupu od druhé koleje k Lidlu.
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 10:07:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pár kamer pro výstrahu by snad problém mohlo spolehlivě vyřešit. Včera jsem jenom nakoukl přes zábradlí mostu, ale žádnou viditelnou činnost jsem nezaznamenal.
Tomaseq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 513
Registrován: 7-2003


Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 12:06:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Goldfinger : já ano - minulý týden...stál tam jeden maník s tyčkou a druhej se na něj díval přes takovej ten zaměřovačskej dalekohled
Adams
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 201
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 20:22:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevi nahodou nekdo, co dneska tahlo R 734?
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2317
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 10:10:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Adams: lokomotiva
Adams
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 11:28:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky.

Jinak jsem to vyresil po svem, zasel jsem se na ten stroj dneska mrknout na R430, kde mel podle obehu pokracovat, takze cislo uz mam.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2340
Registrován: 10-2003


Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 12:48:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nevite z jakeho duvodu byl vcerejsi Os 4612 rozdelen? V Brne byla pristavena souprava s 263 001, souprava Os 4612 od Breclavi prijela s 242 221 a v Brne koncila.

(Příspěvek byl editován uživatelem 3260.)
Pavel_Š
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 13:37:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3260: Obvykle se to (prý) dělá kvůli vyrovnání v obězích (/ať už souprav nebo lokomotiv).
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2342
Registrován: 10-2003


Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 14:14:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel: něco podobného jsem myslel. Zvlášť když jezdí jen jedna lokomotiva řady 263. Aspoň, že jim vyšla volná kolej vedle (obvykle bývá obsazena žehličkou a nějakou soupravou). Takže stačilo tentokrát přejít napříč nástupiště. I když ono těch lidí projíždějících přes Brno moc asi nebude...
Fany
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 385
Registrován: 6-2004
Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 12:19:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím, je zde nějaký expert na otázku bývalých
hradel - jejich počet, poloha, např. před žst.Skalice nad Svitavou - které to bylo Hr. na širé trati? Co Zv - byla zde nějaká?
Kdy vše "padlo" - v 90.letech? Nebo už dříve?
Např. bývalé Hr.Ronov - budova stále stojí...
Díky za info na mail
Past
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 192
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 15:45:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejsem sice expert na hradla, ale hradla na trati 260 (vyjma úsek Adamov - Brno) padla až v polovině 90.let s koridorizací.Přesné km polohy neznám, ale vezmu to od ČT. Mezi ČT a dnešní odb.Zádulka bylo HR Rybník (podle architektury bylo zřízeno za 2.svět.války). Pak byla odb.Zádulka (zřízena ve 40.letech při přestavbě ČT a aktivace vjezdové koleje od Brna). HR Semanín poloha hned vedle přejezdu, závory na kliku. Mezi Opatovem a Svitavami bylo HR Lačnov, budova stála vedle přejezdu.Mezi Sy - Březovou: HR 40.Lánů, HR Hradec n.Sv.,HR Banín, HR Dlouhá. Dále zde bývaly také závorářská stanoviště, ale jejich polohy a zrušení nepamatuji.HR Hradec n.Sv. bylo zároveň nákladiště a v 70.letech také zde byly spojky mezi 1. a 2.kolejí a byl zde výpravčí. Stejně tak bylo i HR Banín. Bylo to kvůli výlukám na trati a opravám tunelu.Mezi Březovou a Letovicemi bylo HR Rozhrání. Mezi Letovicemi a Skalicí bylo HR Zbońěk a Svitávka. Mezi Skalicí a Rájcem bylo HR Doubravice a před ním ještě jedno, ale už si nepamatuji jméno. Snad by pomohl starý seš.jízdní řád 326 z 60. - 80.let.
Mezi Rájcem a Blanskem bylo HR Lhota. Mezi Blanskem a Adamovem také byla HR ale už taky nevím jména. Dost se to měnilo s opravami a bouráním tunelů. Doufám, že mě ještě nekdo doplní případně opraví.
Mike_shunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 10-2005
Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 16:23:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že mezi Skalicí a Rájcem bylo ještě hradlo Lhota Rapotina. Hradlo Ronov se bude tento rok fyzicky likvidovat. Odborníkem na tuto problematiku je Joe,, který se tady občas objeví.
Fany
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 386
Registrován: 6-2004
Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 16:54:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Past: díky, kde by šlo sehnat ten starý sešitový
jízdní řád 326?
Jirka Am.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.1.253
Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 19:52:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravim hradlare a diky za titul odbornika :-) Ja jen a jen shromazduji informace... Toto tema zde Fany zahajil uz loni v srpnu :-) Tenkrat zasahl kolega Atsch vypisem z Dodatku a ty asi neprekoname :-( Muzu ho sem bud opsat nebo poslat mailem ulozenou diskusi.
Past: Jen mala oprava: za Blanskem byla hradla Rajecko, Doubravice a Lhota Rapotina.
Fany
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 387
Registrován: 6-2004
Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 07:22:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, díky za info, výpis Atsche mám stále k dispozici (jinak žádný jiný pramen) - zjistil jsem ale budovu zřejmě bývalého hradla na širé trati těsně před Skalicí nad Svitavou ve směru do ČT - dále mne zajímá
minulost těch závor na přejezdech - zde všude
byla Zv? No a jinak foto zřejmě jediné budovy
bývalého Hr.Ronov
 
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2456
Registrován: 10-2003


Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 08:27:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes na Os 4943 242 210 + 5× Bdmtee.

Zastávka Lesná: průjezd sníženou rychlostí, srovnán terén pro budoucí nástupiště, čilý pracovní ruch.
jmb
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.225.72.18
Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 12:28:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K hradlu před Skalicí ve směru od Brna:
Hr Lhota Rapotina bylo těsně za prudkým levým obloukem na pravé straně kolejí (při pohledu z Brna). Dle vzpomínek pamětníka fungovalo ještě v roce 1990?!(nemám nijak konkrétně doloženo), stále mechanické.
Při koridorizaci se zde již nacházely pouze patky návěstidel a základy budovy (strážního domku). Dnes již hradlo pouze připomíná rozšíření náspu.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace