K-report
 

Archiv do 27.září 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » GVD připravovaný » Staré archivy » Archiv do 27.září 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2673
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 10:59:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

řazení na GVD 2007 a mimo něčeho pozitivního mě doslova zděsilo řazení EC Fatra a Hradčany na Slovensko. Je tam myslim 3 x Bmee + 3 x Bpee !!! Na vlaku EuroCity :-)) To se těm Slovákům divím, že to u nich neni Ex (nebo radši Sp:-)), když u nich jezdí na obyčejných rychlících super reko vozy z Vrútek ...

Já myslím, že si ty slovenské vozy nějak idealizujete. Jen díky tomu, že jsou mladší, nemají (některé) ještě tak zašlý interiér, jako Bpee ČD. Bmee také nemají nějaký super interiér, ale svými jízdními vlastnostmi ony "super reko vozy z Vrútek" hravě strčí do kapsy.
A ještě k těm "super reko" - ty na slovenských rychlících nejsou standartem, ale stále spíše výjimkou.

navíc když to staví Hranice, ValMez, Vsetín, Horní Lideč i Púchov, tj. na každý mezi

Staví to tam, protože se tam do/z toho sype substrát. Ale to je asi nepodstatné, že?
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.204.226.152
Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 11:08:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když si vezmeme že vlak pojede v neděli ve 22:11 z Prahy, tak obsazenost bude téměř nulová.

Když vememe v potaz, že tato souprava jede v 19.10 z HK do Prahy, tak to asi zase taková blbost nebude.
xxxK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.165.130
Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 11:56:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když vememe v potaz, že tato souprava jede v 19.10 z HK do Prahy, tak to asi zase taková blbost nebude.

Ano,posilový nedělní rychlík z Hradce je potřeba,ale musí se hned v neděli vracet zpět do Hradce?Proč by rychlík 1459 nemohl jet z Prahy někdy v pátek odpoledne,to by byl určitě mnohem lépe využit. Dříve tomu tak bylo,vzpomeňme na víkendovou Úpu v GVD 2003/04,která jezdila v pátek kolem 14hod z Prahy do Trutnova a zpět v neděli večer.
Podle mě je blbost,aby jel 10-ti vozový rychlík v neděli v noci z Prahy.
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 445
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 12:12:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vozy by pak mohly chybět v Hradci v pondělí ráno. R 1459 by klidně mohl jet třeba jako čtyřvozový a zbytek vozů by se tam mohl dostat v exponované časy na jiných spojích.
Ostrava - Karolina; budoucí nová ostravská čtvrť.
Jirka_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 485
Registrován: 5-2004


Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 12:40:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Semolina na to kápl, vozy by chyběly v pondělí ráno v Hradci. Nejspíš to budou vozy, co v pracovní dny jezdí v okolí Hradce a Pardubic (v řazení napsána domovská stanice Pardubice) a přes víkend, kdy toho tolik nejede, stojí. Tak se využijí v neděli na posilák do Prahy, ale musí se nějak dostat zpět, aby byly v pondělí ráno k dispozici, takže pořád lepší, než kdyby jely zpět jako Sv. Rychlík v pátek z Prahy a v neděli do Hradce by byl hezký, ale bojím se, že na to v Praze nebude dostatek vozů a po výše zmíněných Bdmtee (abychom je dostali v pátek v rozumný čas do Prahy) ještě šáhnout nemůžeme, neboť ještě jezdí na os. okolo HK a PA.

A ještě k Fatře a Hradčanům: hlavní věc, která by mi tam vadila je, že mezi 129 a 126 si postojí v Žilině bez výkonu celých 19 hodin...
gmfrp
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.120.123
Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 13:23:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Od EC 129 Hradčany jdou 3 vozy Bpee na osobák 3928 do Čadce a ráno jedou na Zr 1847 Šturec z Čadce do Zvolena, ze kterého se vracejí do Žiliny na Zr 1842 Turčan, kde se připojí ke zbytku soupravy a vracejí se na EC 126 Fatra do Prahy.
Davidvrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 14:47:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vozy Bmee/Bpee jsou vozy, které jsou standardně nasazovány na vlaky EC/IC na ČD, takže vcelku nechápu, čemu se divíte.
A to je asi dobře, ne ???? To se tedy máme čím chlubit ... Pokud porovnáme řazení Košičanu a Fatry/Hradčan, tak mi netvrďte takový bláboly, jako že je snad Košičan horší! Kde to žijete ? Vás už ČD tak uchlácholily, že jim za chvíli budete vděčnej na vlaku IC i za řadu 810 :-))

Já myslím, že si ty slovenské vozy nějak idealizujete. Jen díky tomu, že jsou mladší, nemají (některé) ještě tak zašlý interiér, jako Bpee ČD. Bmee také nemají nějaký super interiér, ale svými jízdními vlastnostmi ony "super reko vozy z Vrútek" hravě strčí do kapsy.
Další blábol ... české Bpee/Bee jsou mnohem horší i než slovenské Beer61/Bpeer61 stejného roku výroby. Nejde jen o absenci vakuového WC (pro česká prasata možná nepodstatné, "stejně bysme ho ucpali, wole, radši rovnou na koleje ..."), ale i o údržbu. Ta je u ČD fatálním problémem (oproti ZSSK - porovnávám stejné typy vlaků, pozn.red.). Takže to není o tom, že mají jen "zašlý interiér", je to konkrétní vina konkrétních lidí, kteří na úklid kašlou. A mimochodem, ty slovenské vozy nejsou všechny mladší než Bpee/Bee, vyráběly se taky už od roku 1996 (jen tak pro informaci).

A jízdní vlastnosti Bmee ? Jel jste někdy v Bmee celou cestu ze Žiliny až do Prahy ? Asi těžko, protože vydržet nonstop sedět se na těch prknech prostě nedá.

Staví to tam, protože se tam do/z toho sype substrát. Ale to je asi nepodstatné, že?
A kolik toho "substrátu" (ach jak odborný pojem!:-)) tam prosím vás bude ?? ValMez + Vsetín max.70 tis.obyv. a navíc pro obyvatele Valašska stejně dost nevýhodné časové polohy vlaků. Stačilo by zastavit Olomouc - ValMez - Lideč (kvůli PPS) - Púchov.

Takže abych to uzavřel: Přeji si, aby nyní ČD (za pomoci státu) co nejvíce investovaly do zásadní modernizace vozového parku, abychom mohli ve vlacích vyšší kvality cestovat vozy také vyšší kvality a ne v těch, které se hodí tak akorát na rychlíky.

Mějte se.
Honzík Honzík Honzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.139.45
Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 14:54:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já vás nechápu, vy kritizujete tyhle ty vozy. A co pak by mělo jezdit? Když tam nebudou jezdit tyhle vozy, tak vám zbydou na ty vlaky obyčejný B koženky. Bezva. Postupně se to modernizuje a posouvá na vlaky nižších řádů. Ale vyhazovat tyhle vozy, když na R jezdí B a na osobácích ještě méně moderní, tak nevím, kde to skončíme.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 207
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 14:58:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jízdní vlastnosti Bmee ? Jel jste někdy v Bmee celou cestu ze Žiliny až do Prahy ? Asi těžko, protože vydržet nonstop sedět se na těch prknech prostě nedá.

Mohl byste mi, jako naprostému železničnímu amatérovi, vysvětlit, jak souvisí druh sedaček (předpokládám, že tím jste měl na mysli ty "prkna") s jízdními vlastnostmi vozu?

Dále mi pak, prosím, vysvětlete, jak souvisí typ vozu s úklidem? V původním příspěvku jste totiž kritizoval typ vozu Bmee/Bpee. Pro mě je naopak velice důležitá ta čistota, proto radši pojedu čistým Bmee/Bpee než špinavým Beer61/Bpeer61. Chcete-li kritizovat úklid, kritizujte úklid. Chcete-li kritizovat konstrukci vozu, kritizujte konstrukci vozu. Ale nemíchejte jabka z hruškama.

(Příspěvek byl editován uživatelem S200.)
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 208
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 15:01:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přeji si, aby nyní ČD (za pomoci státu) co nejvíce investovaly do zásadní modernizace vozového parku

A nakonec to dorazíte takovou perlou. Jasně, nejlepší je nacpat co nejvíc peněz z našich daní do černé díry...
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1866
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 16:15:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:
No o sypání substrátu v Lidči bych trochu (dost) pochyboval.

ad vozy:
Přikláním se sice k názoru, že vozy Bmee, Bee a Bpee by se na IC vyskytovat neměly, ale to je v současnosti spíš sen než aby to šlo jakkoliv zrealizovat. Prostě se budeme muset ještě pár let smířit se současným stavem.
Na druhou stranu mám ovšem vozy Bmee docela rád. Narozdíl od Bee (a některých slovenských vozů) mají sedačky uši, okénko je stahovací a interiér má příjemné teplé barvy. (Samozřejmě nikomu neupírám, že se mu můžou líbit jiné vozy, ale já prostě proti Bmee nic nemám.)
A co se týče slovenských vozů. Na jaře sem se Košičanem najezdil až dost a můžu napsat jedině: .
Akvárko jsem v českých EC vozech ještě nepotkal. A taková plochá kola jsou na srovnatelné úrovni. Vážně nevím, jak někdo může slovenské vozy tak idealizovat.
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Petura
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 16:25:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co znamená v řazení vozů zkratka kv???
Je to u různých vozů. Zkratku pp jsem přeluštil jako podle potřeby.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 967
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 16:54:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: Akorát bych u Bdmtee počítal poloviční obsaditelnost. Sedět na čtyřce ve více než dvou lidech je nechutné a může zavánět nechtěným sexuálním obtěžováním.

To je bohužel stinná stránka těchto vozů... Prametry sedadel musel vymýšlet dement, protože v té době již bylo zcela normální dosazovat sólo sedadla s dostatečnou šířkou a potahem...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2677
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 17:05:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co znamená v řazení vozů zkratka kv???

Pomůcka pro počítání výkonů cizích vozů a vyrovnání těchto rozdílů.
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1868
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 17:23:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice:
Šlo mi hlavně o sezení přímo proti sobě. Nohy si v takovém případě musí cestující asi vystrčit z okna nebo strčit za hlavu. Nebo jak bylo naznačeno ...
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2681
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 18:53:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ValMez + Vsetín max.70 tis.obyv. a navíc pro obyvatele Valašska stejně dost nevýhodné časové polohy vlaků. Stačilo by zastavit Olomouc - ValMez - Lideč (kvůli PPS) - Púchov. ... Takže abych to uzavřel: Přeji si, aby nyní ČD (za pomoci státu) co nejvíce investovaly do zásadní modernizace vozového parku

Áá, vidím, že jsme narazili na typický exemplář PRYŽE RUDOMODRÉ. O tom, kde se (ne)bude zastavovat rozhoduje počet staničních kolejí a stát je tu od toho, aby financoval dráhy...
No nic, připomínáte mi mudrce, který tady nedávno proti požadavku na častější expresní spojení Praha - Otrokovice - Zlín "argumentoval" tím, že Otrokovice nejsou krajské město a Zlín leží na lokálce, čímž si něco takového nezaslouží...
Jinak souhlas s kolegy S200 a Hrochem.
Ale i tak se mějte!
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 229
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 20:30:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No a ještě k debatě Bmee, Bee a Beer na EC/IC. Na některých německých IC se vyskytují vozy Bimz DB (např. některé IC 22xx), které já osobně považuji za podstatně nepohodlnější než výše uvedené řady. A jaké se tam panečku platí jízdné. Ale pohodlí je subjektivní...

Na Bpeer ZSSK mi dost vadí, že některé kousky mají nějaké popletené číslování sedadel, takže jsem jednou s místenkou OKNO seděl v uličce
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 567
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 20:46:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:

pokud tedy dráhy nemají kvalitní vozy a nezvládají jízdní doby dle standardu EC, za co vybírají ten příplatek ? Zvlášť když nenabídnou odpovídající náhradu bez příplatku.

Jo, modropryžníkům je to naopak jedno - ti jedou zadarmo, a to i na Slovensku, takže je to opravdu zajímat nemusí - naopak se mi zdá, že koloťukům připadaly R na Slovensko moc plné, proto je postupně převedli do kategorie IC a pak EC, a ještě se obloukem vyhnou milionové ostravské aglomeraci, protože ve Vsetíně ani Valmezu se jim vlak tak nezaplní.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 4-2004


Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 21:00:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Příplatek je čistě administrativní záležitost, vůbec bych nehledal souvislost s vozy.

Když vzpomenu na to, že Bpee/Bee jezdily dlouho na IC Ostravan, pak z toho byl Ex bez příplatku, pak opět IC, jeden rok pak byly Bee na R602 bez příplatku, Hutník dlouho Ex s Beery, pak najednou IC taky s Beery....



Na některých relacích může být příplatek jakási forma pokuty za to, že neexistuje konkurenční autobusové spojení (severní a střední Morava), na některých relacích naopak nechápu, že někdo je ochoten příplatek zaplatit (Praha-Brno, dříve Praha-Plzeň) při levnějším autobusovém jízdném o více než polovinu.
D47 snad už brzy !!!!
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 4-2004


Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 21:03:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zastavování EC vlaků v Horní Lidči , viz §1.
D47 snad už brzy !!!!
Tragedie_v_jzd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 3-2006
Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 21:39:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na některých relacích může být příplatek jakási forma pokuty za to, že neexistuje konkurenční autobusové spojení (severní a střední Morava), na některých relacích naopak nechápu, že někdo je ochoten příplatek zaplatit (Praha-Brno, dříve Praha-Plzeň) při levnějším autobusovém jízdném o více než polovinu

treba.. kvuli vetsimu pohodli? jezdim tam vlakem porad.. protoze je tam porad vic mista nez v autobuse, i kdyz ted uz se me cesty na moravu odehravaji pul na pul vlak versus zlutak ...
Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 18:34:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak Lysa a spol. si zastaveni rychliku vybojovaly, Lovosice ne, i kdyz uznavam, ze tam jsou spesnaky zvane "rychliky" (asi prezdivka) jednou za dve hodiny. Co me ale nenapadlo, je mozny prestup na Os smer Decin, ktery je ted nemozny, nebot tyto R jedou na Usti zapad (to nenapadlo me, ale pana Juzu)... viz DF na CD...
Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 18:36:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...nebot tyto R... tim myslim rychliky Praha-Cheb, ktere v Lovosicich nestavi... omlouvam se za chaoticnost
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2694
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 18:41:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Denny: Znova a přehledněji, prosím.
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Pantograf 001
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.250.125
Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 21:00:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové nevíte kdy bude tady k dispozici další návrh nového JŘ 2006/2007. Už by snad měl jít do tisku ne? Nebo jak je to?
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1032
Registrován: 10-2003


Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 21:15:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud vím, tak to co vyšlo naposled, tak to byla "konečná verze", do které se ještě bude asi nepatrně šťourat, ale větší změny bych už nečekal. Tisk? Jestli není ještě trochu brzy. Chytřejší určitě upřesní.
...hele, polib si dědu...
Jgcp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 242
Registrován: 6-2006
Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 23:26:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli jsem slyšel a četl dobře,už se tiskne.Čímž ale zároveň popírám,že bych byl chytřejší.
www.zelfoto.webovastranka.cz
ICQ : 297-774-273
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1874
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 23:33:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jj. Už se tiskne. Zásahy, pokud vím, zas nejsou tak úplně nepatrné (proti konečnému návrhu), ale nějakou revoluci nečekejme.
Rovněž si nedělám nárok na titul chytřejšího.
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26094
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 00:14:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To zase bude změn za (po) tisku
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 8-2006
Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 16:24:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Omlouvam se.
Tak Lysa a spol. si zastaveni rychliku vybojovaly, Lovosice ne, i kdyz uznavam, ze spesnaky zvane "rychliky" (asi prezdivka) jednou za dve hodiny nahradi dnesni rychliky stavici v Lovosicich. Tedy jedine, co se oproti stavajicimu stavu zmeni, bude narust jizdni doby. Dobre.
Co me ale nenapadlo, pokud R Praha-Cheb v Lovosicich nezastavi, odpada tim dalsi moznosti prestupu na Os smer Decin - tedy Male Zernoseky, Dolni, Zalezly, ale i Mojzir, DECIN atd... Co tim je mysleno : vezmeme napr. R 610 Ohre v 7:34 z Holesovic. Pokud by tento zastavil v Lovosicich, byl by tam cca 8:23-8:24, prijezd na Zapad rekneme 8:42, tedy +2 oproti navrhu (vaty dost). 10 minut by pockali lide na stejnem nastupisti (coz vidim jako velmi pohodlny prestup) a prestoupili by na Os smer Usti nad Labem hlavni nadrazi a DECIN. S Prahou by tedy velmi rychle a pohodlne byly spojeni Nestemice, Nestedice, Mojzir, POVRLY a koneckoncu i Decin (Os 2308 ma prijezd 9:29, to znamena 1:55 z Holesovic a o 28 minut drivejsi prijezd nez EC (a navic pro ty, kdo nemaji KMB bez priplatku...). Vim, ze se trapne opakuji, ale prijde mi logicke, aby kazda "rychlikova stanice" mela za 2 hodiny 2 vlaky (krome Usti, tam jsou tri), kdyz jich jede tolik. Asi uz jsem trapak :-(
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2706
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 23:13:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V pohodě, Denny.
Železniční přeprava je - podobně jako každá jiná činnosti - směřována k dosažení ekonomického zisku prostřednictvím uspokojení poptávky. Ne tedy - jak se někteří patrně domnívají - služba za zásluhy (které navíc často spočívají v hustotě osídlení). Neplatí tedy, že stanice X si zaslouží zastavování vlaků Y v intervalu Z (jen) tím, že má A dopravních kojejí B nástupišť a město má C obyvatel.
Železniční doprava má ale tu nevýhodu, že je vhodná pro silné přepravní proudy, se slabšími má problémy a slabé příliš nezvládá.
ČD, resp. Ministerstvo dopravy, se rozhodly pro JŘ 2007 Lovosice spíše upozadit (neb priority jsou jinde). Je to určitý kompromis, jehož dopady prověří zejm. až praxe.
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26132
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 03:09:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vedle (do GVD 2006) jsem něco málo připsal.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 570
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 08:31:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:
hmmm ... silné přepravní proudy ? bych rád viděl ten silný přepravní proud třeba Praha-Lublaň nota bene přes ČB :-)) Nebo ty davy v Třebové a Vsetíně, kupující si EC příplatky, plni nadšení nad vozy Bpee :-)
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 571
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 08:38:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Problém je, že u ČD ani MD neexistuje jasné kriterium, kde má jaký rychlík/ic/ec už zastavit, kam má vůbec jet a jaké má být řazení. Samozřejmě ty počty nástupu/výstupu lidí nelze předem určit zcela přesně - ale orientačně, ale standard u IC a EC určit jde.
Ondřej_wagner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 278
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 08:42:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Radek p
My jsme s manželkou v létě použili Plečnika pro cesty z Prahy do Grazu a zpět. A ani přes hranice jsme nejeli sami ve voze. Ale byly různé relace - Ljubljana - Graz, Zidani Most - Linz, Linz - Praha (podle rezervace míst ve voze). Relace Ljubljana - Praha nebyla žádná.
Jinak prosím o sdělení, zda rychlík Slovan, který pojede v létě do Splitu, nahradí Jadran?
Jgcp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 249
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 11:11:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Domnívám se,že částečně ano.Po dohodě se slovenskými železnicemi se bude jezdit a hradit vzájemně.Bude to znamenat jen zajížďku Břeclav-Blava-Wien.Jen nevím častost jízdy.
www.zelfoto.webovastranka.cz
ICQ : 297-774-273
Jirka_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 486
Registrován: 5-2004


Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 11:37:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě se vrátím k Hradčanům a Fatře v novém GVD. To co píše "gmfrp" je mi samozřejmě známo, ale tyto tři vozíky jsem zanedbal, protože zbytek soupravy bude stejně "hnít" v Žilině. Anebo taky ne. Prosakují informace o chystané, někdo říká 8%ní, někdo dokonce 18%ní redukci osobní dopravy na Slovensku a tyto dva EC by taky měly být na "blacklistu"...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2711
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 12:18:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hmmm ... silné přepravní proudy ? bych rád viděl ten silný přepravní proud třeba Praha-Lublaň nota bene přes ČB :-))

Hmmm, další klasický šotoargument, že takovéto vlaky jsou určeny zejm. pro cestující "až na konečnou". Plečnik je - v ČR - vlak pro ty, kteří jedou brzy ráno z Prahy "na jih" - někdo do Budějic, někdo do Lince, někdo až do Lublaně. Proud to pochopitelně silný není, když ho zvládá jeden vlak za den, navíc jen pětivozový.

Nebo ty davy v Třebové a Vsetíně, kupující si EC příplatky, plni nadšení nad vozy Bpee :-)

Oproti Béčku je Bpee slušný vagón.
Jinak já jsem psal teorii. To, že ČD v praxi (někdy někde) předvedou nějaký kiks ještě neznamená, že to tak není.
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2712
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 12:22:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě se vrátím k Hradčanům a Fatře v novém GVD. To co píše "gmfrp" je mi samozřejmě známo, ale tyto tři vozíky jsem zanedbal, protože zbytek soupravy bude stejně "hnít" v Žilině. Anebo taky ne.

Ony vozy budou hnít i v Praze. Fatra má de facto dvoudení oběh (jeden den tam a druhý zpět), ale protože je provázaný s Hradčanama, tak to není tak vidět. Takovéto využití slušné soupravy je skutečně učebnicovým odstrašujícím příkladem, na druhou stranu jsem zkoušel vymyslet, jak by to mohlo jít efektivněji, ale nic jsem - za dané situace - nevymyslel...
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4870
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 12:39:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČD jsou nenapravitelný. V současném GVD pendluje na Ex Budvar jedna relativně slušná souprava (5*Bmee + A), akorátže 5 hodin jezdí a 19 hodin má prostoj. Budiž, dalo by se říci, že Budvar má nevhodnou polohu, takže to jinak nejde. Jenže v novém GVD je Budvar zrušen a tato souprava je nasazena na obyčejné rychlíky, předpokládal jsem tedy, že se otočí aspoň dvakrát. Ne, opět 5 hodin jízdy a 19 hodin prostoj. Pojede totiž na jediném páru R630/R639.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1008
Registrován: 3-2005


Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 14:09:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

často tady byla řeč o IC vlacích. Mne by zajímalo, podle čeho se určuje katogorie R nebo Ex a podle čeho IC, příp. EC.
V rychlosti to není - Ostravan a Ex Zlín - Praha jsou rychlostně i časově plně kompatabilní s vlaky IC. Ve vozech? - např. v Ostravanu jsou lepší vozy než v Odře nebo Hradčanech. V Ostravanu pohodlná kupéčka jen pro 6 lidí s dostatkem prostoru, v Odře "letadlové" vozy, nepohodlné, úzké, a pokud někdo nechytne "čtverku" se stolíkem (na které js stejně většinou místenka), tak cestuje velice nepohodlně, asi jako v autobuse za +60 Kč. Dokonce jsem zažil případ, že jedna paní (slečna) chtěla v Ostravě Svinově místenku na Odru do Prahy a když jí sdělili, že mají místo právě jen v těch "letadlových" vozech, tak ji odmítla a jela raději (tak jako já) obyčejnými rychlíky přes Přerov. Ten Brňák byl sice nepohodlný (klasické kupáky), ale ten z Přerova (720 z Luhačovic) měl pěkné vozy jak zmíněný Ostravan. Já jsem jel do Ustí n.O., ona předpokládám do Prahy, kolik ztratila, tak max. hodinu, ale cestovala v pohodě a navíc ještě ušetřila. Tak dle čeho se to určuje? Asi tam, kde je šance, že ten cestující nemá jinou možnost výběru a zaplatí. Typický příklad relace Praha - Ostrava - když nechceš platit 60 Kč, přestupuj v Přerově s jistým rizikem, že ti to zdrhne.Zatím to sice vždy čekalo (cca do těch 30 min.), no ale co kdyby.
Štastnou cestu!
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 969
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 15:35:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zelená: Mne by zajímalo, podle čeho se určuje katogorie R nebo Ex a podle čeho IC, příp. EC.
Podle toho, zda jsou komerční nebo dotované Tedy tam, kde jsou cestující ochotni zaplatit příplatek a zaplňovat vlak, tam je IC/EC. Nic víc bych v tom nehledal...
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 574
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 16:01:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:

proti B slušný ? lidí je v tom nasáčkovaných stejně (tedy na vůz kategorie EC prostě příliš mnoho), a v horku to nechci vidět, i v plném B mám aspoň šanci utéci do uličky a otevřít okno

Pokud existuje potřeba zajistit solidní přímé spojení Pha-Budějky-(Linz), nemusím snad tahat přímý vlak do Lublaně, zvlášť když mi chybí vozy pro mnohem vytíženější trati.

Typnu si že by se našlo X dalších přímých spojů, které by byly při rozumné jízdní době a nepokutování EC příplatky vytíženější (Bělehrad ? Sofie via Bělehrad ? IFrankivsk, Vinnica, Kyjev via Užhorod ?) než Lublaň, kam je absurní tahat lidi přes Linz

... dá se to ostatně odvodit z množství dálkových autobusových spojů, jezdících kvůli (díky) neschopnosti národních železnic na čistě železniční vzdálenosti
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 970
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 16:21:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek_p: lidí je v tom nasáčkovaných stejně (tedy na vůz kategorie EC prostě příliš mnoho)
??? Vůz EC by měl mít omezenou kapacitu? Pro mě je důležité, zda mají sedadla dostatečnou šířku a výšku (což oproti B mají) a ne, kolik lidí je ve voze...

a v horku to nechci vidět, i v plném B mám aspoň šanci utéci do uličky a otevřít okno
Klimatizace by měla být dnes již standartem...

Pokud existuje potřeba zajistit solidní přímé spojení Pha-Budějky-(Linz), nemusím snad tahat přímý vlak do Lublaně, zvlášť když mi chybí vozy pro mnohem vytíženější trati.
Za prvé přímý vlak do Grazu a Lublaně určitě nějaké cestující přiláká a za druhé pro ČD je výhodné posílat své nové Bmz do zahraničí na západ.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1887
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 16:27:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:
Nebo ty davy v Třebové a Vsetíně, kupující si EC příplatky, plni nadšení nad vozy Bpee :-)
Oproti Béčku je Bpee slušný vagón.

Co se týče toho Vsetína (a Valmezu), ne všichni jsou nadšeni situací, na kterou před nedávnem nadávali všichni na trati 320, tj. že jim jede do Žiliny jen EC nebo osobák. Někdo raději B-čko, ale bez příplatku.
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1888
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 16:29:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice:
ad 2) Není.
ad 3) Souhlas.
obě)
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2717
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 16:46:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud existuje potřeba zajistit solidní přímé spojení Pha-Budějky-(Linz), nemusím snad tahat přímý vlak do Lublaně, zvlášť když mi chybí vozy pro mnohem vytíženější trati.

No to je zase "logika".
Otázka k zamyšlení: Pročpak asi jezdí spoje typu EC Praha, Košičan, či Vindobona a kolik lidí v nich jede z konečné na konečnou?
Vozy nemohou chybět na trati, ale na výdělečném výkonu. Jesli je výdělečnější nasazovat je na Ex Jože Plečnik, než třeba na IC Jan Perner, tak tam prostě budou jezdit.
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 575
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 22:17:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:

hahaha podle této logiky jistě jedou i EC via Vsetín, míjejíc milionovou ostravskou aglomeraci

Proč tedy není X spojů do Bělehradu nebo Kyjeva ? S desítkami a stovkami variant cest mezi výchozí a cílovou stanicí ? Nebo do všech německých měst nad 500 000 obyvatel ? Proč má mít přímé spojení s Prahou a zrovna přes Linz a horskou pustinu 400tisícová vesnice ? Domnívám se, že v Linzi tak jako ve Vídni by to šlo vpohodě rozlomit ... kolik lidí tedy cestuje přímo Budějovice-Linz nebo Budějovice-Graz, že kvůli nim existuje EC ?

Dejvice:
- jenomže v Bpee těžko bude více místa než v B, kde by se to místo navíc vzalo ? Naopak se lehce stane, že vás někdo "zasedne" a celou cestu můžete stísněně čučet do zdi - uniknout není kam. A ještě to odporné dusno.
No a méně lidí ve voze je jednoznačně pro pohodlí cesty výhoda - více toho místa, wc méně obsazené ...

Hroch:
souhlas, zvlášť na krátké trasy je EC danajský dar, neboť ten příplatek vlastně zdvojnásobí jízdné a hovoří cestujícímu - mazej do osobáku a nezacláněj v EC.
Je to léta známý problém, kdy dráhy hubí rychlíky na Slovensko a vzniká tak absurní situace, že jim na 700km vzdálenosti konkuruje autobus, to jsou dost východní poměry ...
AndrewM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.85.207
Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 22:30:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Radek_p Zakladem kazde diskuse je, ze nedavam alespon verejne na jevo, ze muj nazorovy oponent je blbec. Zkuste to vzit priste v potaz.

K vlakum EC pres Vsetin je zbytecne se vyjadrovat, duvody jsou jasne, kdo je pochopit nechce, ten je nepochopi.

K Plecnikovi A co byste si predstavoval ? Tocit ty vozy na 221 mezi Budejovicemi a Prahou, nebo je pripojit nekam za 810 a vozit po lokalce ? Pro RIC200 vozy neni dulezite presne kam jezdi, ale ze nejvice jezdi po "zapadni cizine" vzhledem k platbam za tyto vozy. Klidne nam sdelte Vasi predstavu lepsiho vyuziti tech 6 + 2 + 2 vozu. Mne opravdu zajima, kde je lepe zaplnite ? Budete se muset opravdu hodne snazit ...
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 576
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 23:03:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Andrew:

Já to beru, možná je Plečnik ziskový, zastavování EC v Třebové a Vsetíně také, zrušení rychlíků na Slovensko se také vyplatilo, vozy Bpee jsou pohodlné a příjemné.

Pokud se ale ČD více vyplatí půjčovat RICové vozy do (západní) ciziny, a doma nechat plečky, pak se jen divím, že s tímto nápadem (koupit osobní vozy a půjčovat je cizím správám) dávno nepřišel soukromý subjekt.

Prostě se mi zdá zvláštní, že si OBB potřebují půjčit vůz zrovna od ČD, a že jsou ochotny vlastně dotovat zrovna tuto trasu ?

Zdá se mi absurdní točit RIC200 vozy na lokálce před rekonstrukcí - ale královské platby od OBB to vysvětlují - proč ovšem ČD nekoupí těch vozů více, na části nevydělává (nechá je v oběhu západním drahám) a část nedá na ostatní EC ?
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4877
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 27. září 2006 - 00:45:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč jezdí Plečnik po této neobvyklé trase a proč vůbec jezdí? Dle mého názoru se totiž jedná z velké části o mezistátní politickou záležitost, viz např. letošní dohoda http://www.uvi.si/eng/slovenia/publications/slovenia-news/3573/3582/
ČR se zatím nepodařilo prosadit trať Praha - Linz - Salzburg/Graz jako prodloužení X. panevropského koridoru, takže se všechny tři země snaží spolupracovat na určité náhradě (je potřeba urvat peníze z EU fondů). A existující přímé EC spojení v této trase je užitečný podpůrný prvek této snahy.
Ale souhlasím i s názory, že spojení v této trase chybí a má jistý potenciál. Uvidíme kolik roků vydrží jezdit.

(Příspěvek byl editován uživatelem Poborskiii.)
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 685
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 27. září 2006 - 09:01:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Radek_P: S těmi vozy je to tak, že se nejprve vzájemně započítávají ujeté vozokilometry cizích vozů na ČD a obráceně a pak se teprve platí rozdíl, cca 0,5 Euro na vozokm.
Nevím, jak jsou na tom ČD z v bilanci s Rakouskem, ale ČD opravdu plně platí snad jen Dánské dráhy za EC do Aarhusu a právě Slovinské dráhy za Plečnika. Alespoň jsem tedy v ČR neviděl jediný Slovinský nebo Dánský vůz. Na druhou stranu vyrovnávky mohou probíhat i přes třetí stranu, např. právě přes OBB, stačilo by, kdyby si ČD napůjčovali více vozokm od OBB a OBB zase více od Slovinců.
Naopak dost pochybuji o tom, že by ČD byly ochotné něco navíc platit, viz např. zkrácení dvou rychlíků Ostrava-Bratislava do Hodonína, tam šlo jen o to neplatit poplatky za vozokm. Podobně např. kvalitní cizí vozy např. z Kopernika nebo Slovenské Strely postávají přes den vesele v Praze, zatímco by klidně mohli udělat nějaký kratší vnitrooběh. Ale pro ČD je levnější tam poslet svoje staré šunky :-(
Osobně si myslím, že Bmz jsou na Plečnikovi zejména proto, že Rakušáci měli dlouhodobé výhrady k vozům, které k nim ČD posílají, přeci jen to, co sem jezdí z Rakouska se s většinou našich (i na EC nasazovaných) vozů nedá srovnat.
A ještě bych si dovolil rýpnutí. Bmz jsou dobré vozy, ale pro ČD by bylo lepší nakoupit spíše Bmpz (tj. velkoprostory). Za cca stejné pořizovací peníze se do nich totiž vejde více cestujících.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2720
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 27. září 2006 - 10:05:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Domnívám se, že v Linzi tak jako ve Vídni by to šlo vpohodě rozlomit ...

Jak rozlomit? To jako že by na jednu pětivozovou soupravu navázala obdobná? Mohu se zeptat, čeho by se tím dosáhlo?!

Jen tak pro zajímavost, v současném JŘ mají ČD bilanci kv zápornou, tzn. že si vozy půjčují pro sebe, pro provoz v ČR, než kolik vozů půjčují partnerským správám pro provoz v zahraničí.
Jinými slovy, více než české vozy v cizině jezdí zahraniční vozy v Česku.
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Ondřej_wagner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 279
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 27. září 2006 - 10:15:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Domnívám se, že Plečnik je pro všechny projížděné státy dost výhodný. Pro Českou republiku, zejména ve vnitrostátní relaci na Lipno a v mezistátní relace Praha - Linz, pro Rakousko je to spojení Ljubljana - Linz, a konečně to vyhovuje i Slovincům, může to přilákat nějaké turisty. Jinak obecně se domnívám, že v Západní Evropě jsou buď denní expresy jedoucí od ranních hodin zhruba až o půlnoci s tím, že se nepředpokládá, že hodně cestujících jede z konečné na konečnou, popř. noční vlaky, kde se zpravidla od půlnoci do 5 hodin ráno jede nonstop. Zbytek ze 24 hodin může být věnován na úklid vlaku, doplnění zásob v jídelním voze apod. Pouze na východ, popř. v letní sezóně jezdí vlaky delší dobu, ale ty by asi cestující nepřilákaly. Také si myslím, že tyto vlaky jsou vhodné pro ty dopravní relace, kde není žádné přímé letecké spojení, tzn. že vlaková doprava je do značné míry konkurenceschopná (nevím jestli z Prahy do Grazu létá přímý spoj).
AndrewM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.85.207
Odesláno Středa, 27. září 2006 - 12:01:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Ondrej_wagner Asi tak nejak.
Vnitrostatni frekvence je opravdu vyznamna, v dobe Zivitelky jezdil zcela zaplnen vcetne chodbicky, i jinak byva obsazenost velmi slusna (dvojka urcite na 50 %, v lete hodne lidi jezdi navic na Lipno).
V relaci CB - Linz je to jedna z mala moznosti, i kdyz vyuzivanost je tak v kusech na vuz. Dal se vlak plni za hranicemi (Freistadt, Pregarten) pro cestovani do Linze.
V relaci Graz - Linz jde o jednu ze tri alternativ pro cestovani (zbyvaji uz jen dve IC vedene temi obstaroznimi soupravami, proti kterym je Plecnik o tridu vyse) a jeho zaplnenost se podle dne pomalu blizi i k te ceske vnitrostatni.
V relaci Graz - Lublan jezdi uz vice vlaku a Plecnik pouze dotvari takt vlaku na teto linii. Zdejsi relaci posoudit nedokazu, ale podle mistenek tam urcite lide jezdi.

Pro celou cestou pochopitelne ten vlak nepouziva tolik lidi, ale pokud si vezmeme dalkove mezinarodni vlaky, u vetsiny vlaku se substrat behem jizdy meni (vyjimkou muze byt treba Strela). Nebo tady ma nekdo pocit, ze napriklad relace Praha - Aarhus, Praha - Kosice nebo Praha - Warszawa je tak zadana, ze vyda na cely vlak ? Pochopitelne, ze ne.
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 463
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 27. září 2006 - 12:22:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám dotaz, od kolika procent se považuje vlak za slušně zaplněn, od kolika procent je zaplněn, kdy je poloprázdný a kdy je narvaný, berme mezinárodní vlak vyšší kvality.
Neberte to jako narážku na výše napsaný příspěvek AndrewaM. Děkuji.
Ostrava - Karolina; budoucí nová ostravská čtvrť.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2721
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 27. září 2006 - 12:58:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slušne zaplněný jezdí tehdy, není-li ztrátový. (Spíše takto bych se na to díval.)
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
AndrewM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.85.207
Odesláno Středa, 27. září 2006 - 14:45:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No problem je v tom, ze i kdyz je treba ten vlak zaplnen na 100 %, tak je ztratovy :-) Ale za slusnou zaplnenost ve voze Bmz povazuji 3 az 4 lidi v kazdem kupe prumer.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 972
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 27. září 2006 - 15:02:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AndrewM: No problem je v tom, ze i kdyz je treba ten vlak zaplnen na 100 %, tak je ztratovy :-)

No pokud je zaplněn v celé trase na 100% (čehož se u každého spoje a každý den těžko docílí), tak nejspíš ztrátový nebude...

Radek_p: - jenomže v Bpee těžko bude více místa než v B, kde by se to místo navíc vzalo ?

Příčky od kupé...
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 578
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 27. září 2006 - 15:13:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:

no Ex nebo R Pha-Linec, a rakušáci ať si se Slovinskem dohodnou, jestli chtějí přímý vlak z Linze až do Lublaně.

Budějčáci by nemuseli platit EC příplatek, a ČD by mohly nasadit Bmz na jinou vnitrostátní či mezinárodní relaci, třeba místo nějakého Bpee :o)

To se potom divím, že nejezdí přímo něco Pha-Brno-Wien-Graz-Lublaň, protože je to snad i rychlejší, a navíc po cestě je mnohem více potenciálních cestujících než Pha-Bd-Linz-Lublaň.

Ondřej Wagner:
mě se zdá právě zvláštní, že na takto dlouhých vzdálenostech to prohrávají vlaky nikoli ve srovnání s leteckou, nýbrž s autobusovou dopravou

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace