K-report
 

Archiv do 19.září 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Mladějov na Moravě » Archiv do 19.září 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 14:44:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jen poznámka pro káju (asi pichlavá) ale mašinky zatím ještě nejezdí na neznalost továrního čísla či štítku
__Peťas__
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.40.1
Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 19:13:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To důlní zámečník:
No to víte hydraulika je poruchová vec ale lokomotiva je vcelku nová. Před koncem provozu specializovaná firma u lokomotivy provedla generálku a pak uz se s ni moc nejezdilo. Takze doufam v to, ze bude aspon chvili slouzit vznikajicimu muzeu na hrebci.
To Cogwheel: souhlasím, ze trat v arealu Hrebce byla v horsim stavu ale krumpac a lopata to vyresily. Hlinu a jil jsme odkopali a po kolejnicich se dalo v pohode projet. Jazyky si vozime vlastni z duvodu zamezeni dalsich kradezi.
Trat z Nove Vsi na hrebec byla az na dve horsi mista se zlomy v pohode.
To Zdepa:
JJ plne s Vami souhlasim. Kdybych byl jenom jezdic(jak uvadi Kaja), tak by lokomotiva DH 30 po cca 5-ti letem odsaveni znovu v sobotnim podveceru neozila a lokomotiva BN 60 H by byla dost v zalostnym stavu. Je mi lito ale z meho pohledu si dokazu poradit s ledascim. Jo a ke stitku a mistu, kde pusobila: kdyby stitek a dokumentacni materialy nebyly v pr...., tak bych o tom vedel vic. Bohuzel mam jen nekolik malo dokumentu o lokomotive od specializovane firmy.
To Přítel Mladějova:
Nebylo by lepsi prijet primo do mladejova a tam u kafe muzem v klidu probrat celou historii, pohovorit s majitelem, a prohlednout si expozice??? Staci napsat jenom termin a dohodnout se.Dik Peťas
M.Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.25.181
Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 20:37:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ser na ty ubohý kretény:
Trochu jsem srovnával vaše starší příspěvky s novými. Ach jo. Nevím sice, o co v Mladějově jde, ale nezdá se vám, že zde dlužíte vysvětlení sám za sebe? Napřed nekritický obdivovatel, teď nekritický zatracovatel... Každopádně je to trapný.
PS: píšu to proto, že se mi vaše starší příspěvky líbily.
důlní zámečník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.126.77
Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 22:13:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak v jakém stavu ta DH-30 teda je? Na jednu stranu tvrdíte, že před koncem provozu prošla GO, na stranu druhou, že "v sobotu začala oprava". Z takové formulace mi běhá mráz po zádech...
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 08:14:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V té remíze na Hřebči ještě stával vozík s cívkou. Ten tam zůstal?
Martin_pedain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 12:52:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ohledně loko DH 30, to že nastala oprava se prozatím říci nedá, v sobotu proběhlo oživování motoru pomocí "elektrošoků", úspěšně. Trochu překvapením bylo, že se i rozjela, pouze jedním směrem, velice pomalu a kousavě. Ono po cca. pěti letech stání v ,"malém depu" bez střechy, na Hřebči se není co divit. Nějakou dobu potrvá než se Peťas prokouše taji a záludnostmi hydrauliky této loko. Velice vítané by bylo, kdyby se našel člověk ochotný poradit co je třeba a netřeba během zprovozňování. Ještě lepší, kdyby zavítal do ML. Problém je, že nedisponujeme knihami provozu, údržby, oprav a jinou vhodnou literaturou k provozování DH 30 DO. Kdybyste někdo byl tak ochotný, tak se ozvěte Peťasovi.
Takovým velice vzdáleným snem by bylo, kdyby tato loko vozila lidi po trase Nová Ves-Hřebeč? nebo lidi do Jihlavské štoly. Ale realizovat tento sen? To fakt netuším.
__Peťas__
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.40.1
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 12:54:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Cogwheel:
Nerad to říkám ale ještě furt jo. (teda doufám), protože na Hřebči je dost velký obrat železa, kterým si zloději přivydělávají.
David_pecina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 267
Registrován: 11-2003
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 13:00:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...bude aspon chvili slouzit vznikajicimu muzeu na hrebci.

Mužu se zeptat o jaké muzeum pujde?

Všichni jsou blázni, jenom já jsem tramvaj T3.
__Peťas__
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.40.1
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 13:02:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To důlní zámečník:
No oprava začala, pač z lokomotivy někdo na Hřebči odcizil startér, alternátor, sání a ještě nějaké věci. To by mi tolik nevadilo, ale kámen úrazu je v tom, že někdo do palivového okruhu a nádrže z hydraulickým olejem nalil vodu a lokomotivu tím odstavil z provozu. V sobotu sem rozmontoval celý palivový okruh, vše sem pročistil tech. benzínem a profoukl.Navečer sem tam nalil naftu a motor se podařilo nastartovat.
Lokomotiva měla snahu i jet, ale díky emulzi vzniklé smísením hydraulického oleje s vodou rozvod oleje nefungoval a lokomotiva jela jen velmi pomalu
__Peťas__
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.40.1
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 13:13:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To: David Pecina:
Od zacatku prazdnin se na Hrebci zacali projevovat znamky nasi cinosti, zacala se davat do kupy kovarna, cistily se koleje od bahna, prorezavali se stromy a planuje se uprava kolejoveho systemu. Pokud dopadne do r. 2008 oprva tech nejhorsich mist na trati Nova Ves - Hrebec tak na hrebci vznikne muzeum nebo spise skanzen s tematikou jak to tam v dobe za provozu fungovalo. V arealu by bylo male nadrazicko, kde by lide nastoupily do vlaku (dulni autobusy+loko DH 30) a jely by se kouknou do opravene kovarny, k pamatniku stoly 6000, dale do depa pro lokomotivy a snad i zajeti do stoly 6002kde by byly vytvoreny 4 zátinky a na nich by byly vyobrazeny důlní stroje jak pomáhali v těžbě.
__Peťas__
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.40.1
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 13:18:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To David Pecina:
Samozrejme tech aktivit na Hrebci bude vic a bude toho i vice k videni, ale nejvetsi prekazkou, ktera nam brani je to, ze nas na to je strasne malo!!(Kazda pomoc je vítaná).
Martin_pedain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 13:51:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Peťas: co teda plánujete na víkend za činnost?
__Peťas__
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.40.1
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 14:02:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Martin Pedain:
Z Mladějova se jede na Hřebeč pro dřevo, které bylo spadané na kolejích a v blízkosti nich.
WC
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.71.129.172
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 14:06:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hm, tak se ale koukejte starat ať ty lidi přibejvaj. Zatím to z nějakého důvodu někde vázne. Zatím to spíš vypadá na úhyn

No snažte se, snažte, držím vám pěstičky ale stejně mám za to, že to do roka zabalíte
Kája z exMladějova
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.126.0
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 15:20:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nuže dobrá pánové, tak bez emocí. Jsou tu lidé kterých si vážím, budu se snažit.

Tak ohledně Hřebče. Asi před rokem přijíždí na Hřebeč vlak. V tu dobu už K/D sistémem zdeptaný Kája přemýšlí, jak zdrhnout z Mladějova do klidu. Je mu z místního podnebí na blití, omrd... se muzejnictví a jde jen o hoblování. A tak na internetu objeví Viktora Čížka a Martyho z Moravské Báňské. K nim se ještě přidává skupina tří členů Okresnej Soeleologickej Skupiny Ružomberok (montanisti z RB Dúbrava). Přijíždí i pan Laco Lahoda z CMA! Dále se zúčastňují ostatní členové PMM a MPD s vedením Michala Bednáře a Karola Šmehila, který to vše vymyslel. Po příjezdu vlaku všichni vystupují a začínají řešit co by se mělo udělat, kde se co zachovalo a samozřejmě legislativu a právní sračky. Na druhý den se akce opakuje, ale přítomný je i p. (soudruh)Bartovský (bývalý komoušský ředitel dolu Hřebeč) a rodina Doležalů a Kopřivů(prej majiteleé). Jakmile chlapci muzejníci začnou řešit co by se mělo dělat a co by měli dovolit majitelé..... Začíná s. Bartovský zuřit a skřípat zubama. Neboť on jako osoba jenž měla na starosti likvidaci dolu Hřebeč se cítí uražený, protože ON zařídil aby se 250 metrů štoly 6002 (Jihlavské) nezabetonovalo. A že ON má tu vizi jak se budou razit zátinky a jak tam bude voskovej horník s NL-12e (pro Peťas je to důlní elektrický nakladač) a jiné pičusárny vymyslené bejvalím komoušem. Dokrášli to ještě dcéra p. Doležela, která mastí svoje úžasné vize o kolotočích atd. Do ohně přilévaá olej opět Barťák, kterej už vidí tenisové kurta a lyžování na haldě.
Kája z exMladějova
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.126.0
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 15:45:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A tak muzejnící začínají kroutit hlavou a plivat na zem, kouřit jednu od druhé. Při exkurzi do 6002 už ani nemluví. Vzduchem lítaj fantas-magórie majitelů. Dokonce i dnešní závodní exHřebče z P.D. Refrakories p. Štainer kroutí hlavou. A tak na otázku jestli to muzejníci berou někdo zavčí a v pozadí se nese smích Laca Lahody a Pala Jurečky. Je to v (omluvte emoce) PRDELI!

Po několika měsících se ale kladiva opět kříží a zvedají vítězně nahoru.(V tu dobu se objevuje Peťas (Petr Svatoš 16?) dělá jen přicmrdávače, ale je to dobrej kluk, sic trošku oprsklej).
Do skupiny se přidává p. Luboš Janků z novodobé organizace Brontosaurus co udržují hrad Lukov(to nejsou ti pošuci ze SVÍZELPŘÍTULY). A jedeme se na Hřebeč opět podívat. V zimě to tam vypadá MORTAL a tak tomu moc nedáváme šancí. Hřebeč je v dezolátním stavu.Ale i tak je ještě naděje že se u ústí štoly ozve důlní gong.
Bohužel se to opět posere. Začínáme jednat s majiteli.
Problém č 1 je to že na Hřebči je stále v nájmu p. Růžička a betonárka.
Problém č 2 nájem nám nechtějí dát víc jak na 2 roky.
Problém č 3 chtějí podepsat nějakej divnej papír, prej pro sponzoring. Ale já se sebou opět nenechávám vydrbávat, a tak se na schůzi PMM a PMD táži zda-li je p. Bartovský jednatelem muzea PMM a MPD. Ono však hovno je pouze splnomocněncem Keraspalu sro (bejvalé MŠLZ a dnešní majitelé šamotky, trati, Hřebče,Kraussek atd. - DOLEŽEL). Začínáme chápat odkud důlní půch duje. On tahá peníze za účelem muzejnictví, ale bůh ví kam jdou?A tak se muzejníci na Hřebeč vykašlou a jen vzdáleně sledují, jak jde do HAJZLU i Mladějov. Jak je vyloučen J. Přibyl, P. Hanuš. Jak se vymrdává s J. Bednářem atd( všimli jste si že J:B. už taky nepíše?).
Kája z exMladějova
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.126.0
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 15:51:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Naposledy klaply vrátka těžní klece a na nárazišti se smutně ozval poslední úder důlního gongu.

DOFÁRÁNO JEST!
__Peťas__
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.40.1
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 15:59:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To kaja:
tak za 1)označeni dulniho nakladače poznam, nejsem debil a taky se tomu trochu venuju
2)ne Peťas16 ale peťas skoro18 a vubec co je ti do toho
3)nejsem zadnej přicmrdavac a jestli si tohle myslis tak di do prdele!!!!!!!!
WC
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.71.129.172
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 16:13:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Peťas: Klídek, pohodička, emocionální výlevy neháží ani na Vás dobré světlo
Kája z ex Mladějova
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.126.0
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 16:20:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ODKAZ MLADĚJOVSKÉHO HORNÍKA A TOPIČE

A tak to je pánové. Mladějov ŽIJE!!! pod tímto heslem jsem před rokem založil tuto diskuzi(aby Peťas a magic věděli komu jsou vděční za to že si můžou vylejvat srdíčka)

Věřím, že Mladějov opravdu žije, ale tak trochu jako Vychylovka. Jezdí a bude jezdit parní vláček. Osádka vlaku budou znudění zaměstnanci a členové K/D, Kteří ani neví historii této lokality. Šotouši si budou moct vyfotit vláček s turistama. Ale to bude bohužel všechno.....

Nebude: elektrárna,nádraží,lanovka,Hřebeč,Nová Ves,oračka,Brandt,motory,BNE 25,50,BND 15,Metalist,MD 3!!!!!,BN 30tky,důlní Gály,transmisní dílna,jednička navěky bude stát v depu bez rozvodu, protože tyhle kundy to prostě vyrobit neumí.

Ale hlavně nebude spousta úžasnej a znalech muzejníků a supr chlapů:

Martin Kypr, Michal Bednář, Radek Bednář, Jiří Bednář, Igor Matas, Karol Šmehil, Jiří Přobyl, Petr Hanuš, Vojta černý, Viktor Čížek, Viktor ˇ%Sulc, Pavel Prchal a spousta jiných lidí.

"kurva! co ti vždy odpověděla na jakokukoli otázku ohledně páry, dieselů, elektrik, tratě, dolů, ale i života"

FAHRUNG VERBOTEN!!!!!

A to je konec i můj, v sobotu jsem dostal výpověď z muzea a zákaz vstupu na pozemky K/D.

Tímto se omlouvám Všem členům MPŽ, kterým jsem počas působení v Mladějově křivdil. Hlavně Arturovi Fučíkovi..........

Děkuji MPŽtce za výchovu a vážím si jejich snahy v letech minulých.

OŽERU SE S EMPÉŽETKOU!
POBLIJU SE POTOM S PĚTKOU!
S HROCHEM JSEM PIL!
A S TROJKOU JSEM BLIL!

ZABILI, ZABILI MUZEJNÍKA Z MLÁ-DĚ-JOVÁ
DOLEŽELOVCI.. HO-OKRADLI
BAR-ŤÁCI Ó-BEL-HALI

NENÍ NENÍ TU........

BYLA NAFTA V SUDĚ, TEĎ TAM HOVNO BUDE...

NENÍ NENÍ TU........
Pavel_blaha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 7-2004


Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 16:26:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že by 2. mladějovská válka šotoušů?
"Přišel jsem se rozloučit a připomenout Ti, že jsem nezapomněl... na osmačtyřicátej!"
__Peťas__
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.40.1
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 17:04:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To kaja:
tobe nemuzu bejt vdecny vubec za nic furt si me beres do huby a nic z toho.Delas tady ze mne picu a nic jinyho. Koukekj se trochu sebrat ses trapnej!!!!!
Bobes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 338
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 17:17:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo 2. A navíc se ukazuje, jak ta první byla zbytečná, protože to stejně nikam nevedlo. Zbytečně lokomotivy MPŽ přišly o startéry a dynama, zbytečně BS80 přišla o vodoznaky a dynamo, zbytečně BS80 II přišla skoro o fšechno a její zprovoznění zdaleka není jen vázáno výrobou kotle... A zbytečně jednička přišla později v rámci interní války v areálu o co mohla... je zvláští jak Kódl ex. Blosdorf fanaticky bojoval proti fšem, co z Mladějova v klidu odcházeli a je zvláštní, jak ani ne po dvou letech pochopil, že ta nenávist nebyla a není z těch co tenkrát odešli a po letech snažení ponechali Mladějov osudu............. Ti už mají dávno jiné starosti a konečně SVÉ jisté a se slzou v oku vzpomínají jaké to v Mladějově bylo a je jim na zrvracení z toho, kam jejich snažení nakonec vedlo.
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 431
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 17:57:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak tak koukám tak kolem Mladějova je jedna velká geopatogení zona. Pokud Kaja mluví pravdu tak jinak si to vysvětlit nedovedu.
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
Majkl007
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.195.230.1
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 21:21:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak koukám, pánové, že to tu pěkně vře. Tož vám do budoucna přeju hodně štěstí, abyste se nám nerozhádali úplně a nemuseli to nakonec zabalit, protože by se o ty vaše krásný stroje a neméně krásnou trať neměl kdo starat. Skončila by tak další železniční rarita v ČR, a to by byla opravdu velká škoda!

A teď, abychom odbočili z husté atmosféry nešvarů a hádek - zajímá mě jedna věc: Na Vekslu odbočuje z hlavní trati kolej, která po pár metrech mizí v hustém lesním porostu. Vede jakoby směrem k Mladějovu, neklesá však dolů, ale kopíruje po vrstevnici svah kopce. Kousek jsme se po ní vydali, došli jsme až na konec kolejí, dál už byly pouze pražce bez kolejnic. Znatelný průsek lesem pokračoval kamsi do dáli, ale byl děsně zarostlý a navíc jsme měli málo času a ještě notný kus cesty před sebou, takže jsme to vzdali a dál po této koleji nepokračovali. Kam ta kolej původně vedla??? Byla to odbočka k nějakému dolu? Předem díky za info.
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 432
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 21:59:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jedná se o původní část mladějovské dráhy. Původně byl na mladějovem důl který byl spojený s šamotkou pomocí lanovky a v horní stanici také původně drážka končila. Trať do Mladějova vznikla o pár let později.
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
Pavel_blaha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 7-2004


Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 22:05:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prostě klasika. Nyní epizoda "Pomsta šotoušů", bude následovat epizoda "Šotouši vrací úder" a nakonec "Návrat šotouše"...
"Přišel jsem se rozloučit a připomenout Ti, že jsem nezapomněl... na osmačtyřicátej!"
hombre
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.51.90
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 22:53:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A celé to bude zakončeno truchlohrou "jak všichni splakali nad vejdělkem". Ježišmarjá vzpamatujte se! Nidko není dokonalej, každej je nějakej. Parta se pozná podle toho, že lidi spolu i přes názorové rozdíly vydrží. Vy se jen hádáte. Kdybyste se raději snažili přijít na to, kdo cíleně rozkrádá mašiny. Ten má z vašich žabomyších válek největší prospěch.
hubert
Neregistrovaný host
Odeslán z: 206.222.17.66
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 01:16:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad DH-30

Hlavně se s ní nepokoušejte jezdit. Tou sračkou co je teď místo oleje můžete celkem spolehlivě zrušit čerpadlo a hydromotory. Olej vypusťte, soustavu vypláchněte a naplňte novým olejem. Nedolívejte ho jenom, jak je u K/D zvykem.
Chocholoušek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 06. září 2006 - 07:54:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zda-li je p. Bartovský jednatelem muzea PMM a MPD. Ono však hovno je pouze splnomocněncem

To je opravdu úžasný styl mluvy a potažmo jednání

díky emulzi vzniklé smísením hydraulického oleje s vodou rozvod oleje nefungoval a lokomotiva jela jen velmi pomalu

A toto zase vysoce inteligentní nápad.

----------------------
MUDr. Chocholoušek Vám sice drží pěstě, ale taky nestačí žasnout. A táže se, zda největší zhoubou čehokoliv není právě nekritický nadšenec.
Honza_o
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 346
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 10:13:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Výše uvedené příspěvky nelze komentovat slušně . Znamená to, že Mladějov padl, Zbýšov se probouzí a parta nadšenců hledá nějakou cihelnu (či jakýkoliv jiný prostor) s kolejemi ?
Pavel_blaha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 7-2004


Odesláno Středa, 06. září 2006 - 10:39:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tímto se omlouvám Všem členům MPŽ, kterým jsem počas působení v Mladějově křivdil. Hlavně Arturovi Fučíkovi..........

Hysterické a fanatické příspěvky "Káji z ex Mladějova" občas připomínají, jak se z křesťanobijce Saúla stal apoštol Pavel, případně obrácení sv. Longina - teprve teď poznal tu správnou pravdu...
"Přišel jsem se rozloučit a připomenout Ti, že jsem nezapomněl... na osmačtyřicátej!"
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 10:49:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To snad ještě ne, ale začíná to působit dojmem, že zejména o ty unikátní parní mašinky Krauss (č.1 a č.5) by asi bylo lépe pečováno v německém Weisswasseru či rakouském Ampflwangu.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 10:52:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poznámka: Reagoval jsem na Honzu o.
Pavel_blaha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 7-2004


Odesláno Středa, 06. září 2006 - 11:00:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To snad ještě ne, ale začíná to působit dojmem, že zejména o ty unikátní parní mašinky Krauss (č.1 a č.5) by asi bylo lépe pečováno v německém Weisswasseru či rakouském Ampflwangu.

Možná ano, ale tady by už mělo důsledně zasáhnout ministerstvo kultury a vhodnou formou by proto mělo být upozorněno na reálné nebezpečí vývozu starožitností ze země. Každý takový vývoz může být uskutečněn jen s jeho povolením.
"Přišel jsem se rozloučit a připomenout Ti, že jsem nezapomněl... na osmačtyřicátej!"
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 11:33:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tyto stroje jsou údajně pod ochranou Národního technického muzea. Jenže - současné vedení NTM není zárukou zachování (nejen) těchto pmátek. Viz causa plánovaného železničního muzea v dochované části býv. depa na Masaryčce - zde šéf NTM (určitě "naprosto nezištně") vyklízí pole italské (hotelové, developerské) mafii. (Prof. Zeithammer byl vyšachován ze hry již na jaře t.r.) O ministerstvu kultury, které řídí herec (jakýkoli) si též nedělám iluze.
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 06. září 2006 - 12:17:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážení přátelé, tak mám dojem že mašiny nerozkrádal nikdo z venčí.Spíš to vypadá že jsou ztracené díly někde poblíž, a ztrácí se proto aby někdo nemohl jezdit či mu byla znechucena práce pro muzejní trať.V každém případě je jednání toho zlodějíčka či schovávače kontraproduktivní, protože vykope-li tímto způsobem jednoho, další už na jeho místo nepůjde.Sám vrchní demontážník pak zbude osamocen v prázdném areálu zarostlém kořivama,se spoustou šrotů a šrotek bez provozních strojů.Je to vize opravdu prachmizerná, ale jak jí zabránit??
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1856
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 13:50:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže - současné vedení NTM není zárukou zachování (nejen) těchto pmátek. Viz causa plánovaného železničního muzea v dochované části býv. depa na Masaryčce - zde šéf NTM (určitě "naprosto nezištně") vyklízí pole italské (hotelové, developerské) mafii.

Je asi lepší ty lokomotivy někomu schopnému prodat třeba i do blízké ciziny, než aby shnily někde na smetišti. Úkolem NTM snad není se za každou cenou obalit kvanty exponátů.

Podle toho co bylo publikováno se dá tipovat, že vedení NTM má (konečně ?) nějaké priority a vzhledem k měšci nehodlá příštích 20 let udržovat pod NS ruiny, botanickou sbírku plevelů a představu, že se někdy v dalekém budoucnu něco možná postaví . Skládku má Praha už jinde.

Jinak Mladějovu jako takovému přeju lepší časy.
M.Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.25.181
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 20:17:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Právě kvůli takovým případům jako je Mladějov (není prý sám) chce NTM všechny stroje pěkně pod svůj zámek (nyní do Děčína). Zřejmě ten problém existoval již dřív, když ho vlastně naznačuje to nešťastné usnesení vlády.

Úkolem NTM snad není se za každou cenou obalit kvanty exponátů.
A to si přečtěte http://www.reflex.cz/Clanek24804.html
pozorovatel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.185.6
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 20:58:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obalení exponáty není asi správný termín. V minulosti kritizovaný stav muzeálních exponátů se mění směrem k horšímu. Exponáty se stávají zdrojem náhradních dílů, na stanovištích začínají chybět takové součástky a vybavení jako rychloměry, části rozvodu. Mnohé již nevyrobitelné. Dochází k výměnám součástek, které na lokomotivách NTM nikdy nebyly. Jediná cesta je stáhnutí exponátů do jednoho místa. Prodej je také jedna z cest je ale strašně nepopulární. Viz třeba 354.0130 v minulosti, mnoho příznivců toto rozhodnutí do dnešních dnů kritizuje. Přitom její návštěvu v Lužné nesplnilo to co jsem čekal, zvýšenou návštěvnost. Ona by měla být lákadlem pro nás na takové akci. Závěrem nutno říct, chybí nějaký program/koncepce, poslední roky tomu nasvědčují.
Pavelxyz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 7-2005
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 08:31:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobry den, panove, prece jen pisu sem, nemuzu si pomoct, pisu sem svuj osobni pohled na vec. S tim, co Kaja napsal, v zasade souhlasim, vyjma nekterych prehnanych emotivnich vystrelku. V sobotu 2.9. dostali na papire vyhazov z muzea Jirka Pribyl a Karol Smehil a to tak, ze si je Eva a Milos Koprivovi pozvali po jednom do kanclu a v "rovnem" rozhovoru 2 na jednoho, aby to ostatni nevideli, jim dali vypoved. Na prislusnem dokumentu bylo napsano, ze vypoved dava "valna hromada MPD". Byl nekdo z vas pozvan na takovouto valnou hromadu? Ja tedy ne - ale ja vlastne nejsem clen, nemusi me zvat a vy v muzeu jeste pritomni zase nemate hlasovaci pravo, tak proc zvali vas, ze? Karel do konce zari 2006 a Jirka do konce listopadu 2006 maji odejit a odvezt si vsechny sve veci vcetne lokomotiv. Vypovedi byly:

1) Karel za ,,sabotaz strojoveho parku,, (pripominam, ze zadne srouby ani sutry se v ejektoru nenasly - verim spis tomu, ze jen ze vzteku mlel opily v hospode a nic neudelal a Eve a Milosovi se jeho tvrzeni sakra hodilo do kramu - kdo chce psa bit, hul si stejne najde, Karel jim ji dal do rukou sam, Vetrna (s jejimz poskozenim Karlem z principu nesouhlasim) neni strojovy park (a tedy pak by zduvodneni bylo irelevantni).

2) Jirka Pribyl dostal vypoved papirove bez udani duvodu, do oci mu rekli smesici nesmyslu a nelogickych polopravd, ze kterych hlavnim duvodem bylo to, ze nepujcil ozubena kola do Dolezelovu BNE50 a tim pry "sabotoval jizdy" nebo co. Toz si zkuste uvedomit, ze ma asi majitekl arealu pravo disponovat se svym majetkem libovolne, kdezto jini clenove toto pravo nemaji, ackoliv pravni rad tohoto statu je jineho nazoru. Inu vsichni jsme si rovni, ale nekteri jsou si rovnejsi, pravo silnejsho rozhoduje a jina pravidla jsou jen proto, aby je dodrzovali ti slabsi. Nemel snad pravo byt nastvany, kdyz Dolezelovi zadrbali na 6 tydnu prazce, ktere mely byt rychle odvezene a udelali ostudu jemu i muzeu po Ceste Trebove u potencialnich sponzoru Mladejova? Kdyby chtel, mohl je strelit jinam a pekne na nich vydelat a neudelal to.

Dale upozornuju, ze v tu sobotu Jirka prijel do Mladejova s dopisem podepsanych jim a dalsimi cca 10 lidmi vcetne me, kde jsme je slusne zadali o rozhovor ohledne pozadavku a podminek obou stran, aby se zazehnala krize - posledni pokus, ktery nevysel - plne zneni dopisu zde:

V České Třebové 10.8.2006
Vážený pane Doležele, pane Bartovský, Evo a Miloši,
Domníváme se, že by bylo vhodné přistoupit ke konstruktivní a smysluplné diskuzi o další spolupráci při provozování a budování mladějovského muzea. Chceme se s Vámi se všemi osobně sejít a projednat záležitosti nejen našeho dalšího setrvání v Mladějově, ale i probíhajících investičních a sponzorských příslibů, na které má současný stav negativní dopad. Věříme, že plánované setkání a jednoznačné stanovení podmínek z vaší strany a požadavků ze strany naší nám společně pomůže nalézt kompromis a současně předcházet nedorozuměním a neshodám v budoucnosti. Místo a čas si prosím zvolte sami a dejte nám vědět s předstihem, který termín by Vám vyhovoval.
S pozdravem
Za kolektiv příznivců mladějovského muzea: Přibyl Jiří
(nasledovalo dalsich cca 10 jmen lidi, kteri s Jirkovym dopisem osobne vyjadrili souhlas vcetne me)

Dopis Jirka uz ani nestihl predat, protoze Dolezelovi o smireni a diskuzi evidentne nestoji, asi se citi uz sami silni (a vy jim v tom pomahate). V rozporu s timto a s mymi drivejsimi opakovanymi pokusy s Dolezelovymi o problemu diskutovat (tehdy fakt po dobrem a v klidecku) se se mnou v sobotu pokousel diskutovat Milos - pry co to pisu na internetu, ze se "da pry o vsem domluvit", bylo neuveritelne, jaky najednou zvolil smirlivy a pratelsky ton. Bohuzel ja si dobre pamatuju jeho nezajem, machrovani az skoro posmech za mou opakovanou drivejsi dobrou vuli a snahu diskutovat a presvedcit, na jeho vyhybave odpovedi na me argumenty, faktickou ignoraci. Kolikrat jsem se snazil s nimi domluvit, distutovat a nedosahl jsem ani toho, aby na valnou hromadu svolalil svechny cleny - na co taky, kdyz vsechny hlas ma rodina majitele a na transparentnost se tu nehraje. Nezmohl jsem se na nic jineho, nez polknout nadavky a rict ze ,,diskuze ted uz nema smysl, ze toho uz udelali dost,, a jel jsem pryc, jak nejrychleji to bylo mozne.
Ja jsem pry flakac a moc kecam - sice jsem tam byl celou zimu temer kazdy vikend v te zkurvene zime, flexil, natiral a jedno mi bylo, na koho majetku delam, hrabal jsem ve snehu posledni ubytky uhli na zatopeni, zatimco rada z nynejsich exponentu teto diskuze si prijela na jizdy az na jaro/leto, zatimco oni borci se hrabali v masinach, tak ja "blbec" jsem se flakal prodavanim a stipanim jizdenek a couranim na vlacku a davanim pozor na to, aby decka nevlezly pod vlak a nas pak nezavreli, vycistil jsem ten mrdnik v kuchyni na ubikaci, aby ho nekteri zase co nejrycleji zaflakali (myslel jsem si, ze kazda prace je dobra a zaslouzi si respekt) a koncem leta jsem se jednou jedinkrat dostal jako topic na zacvik 5ku. Co jsem delal, snazil jsem se delat dobre a kdyz jsem to neumel, tak jsem sel od toho nebo se zeptal, jak na to (skoda, ze tak ci tak necini predseda). Nedelal jsem svincik a vsechno, co jsem roztahal, to jsem po sobe uklidil, kam to patrilo, nekradl jsem, nevesel se ozraly po ceduli pred arealem (vid Skaldo) ani nic jine.

Takze staronovym zustavajicim clenum dekuji: Diky za to, ze podporujete ty, co lzou, manipuluji, rozestvavaji lidi a zasady jsou jim dobre jen tehdy, kdyz jsou pro ne vyhodne, a tak se citi silni a vyhani lidi, kteri tam nekteri radu let pracovali (nemluvim ted o sobe) a plivou na ne spinu za to, co pro ne vsechno udelali, diky za soudrznost s "neoblibenci" , diky ti Peto S. a Lubosi za stvani proti Petovi H. a Kajovi za to, ze nechteli ohrozit lidi ve vlaku brzkym vyjetim BN60H s problematicky fungujicim brzdenim (jak bych asi kryl vlak pred nebrzdenou masinou - snad telem?!?), diky za to, ze jste si me prispevky na K-reportu ani pozorne neprecetli a obvinovali jste me z nekterych veci uplne zbytecne (jedine, co beru, je vase narazka na nestrannost - ale ted uz nemuzu byt nestranny, po sobotnim ranu uz to nejde, ale i tak se vyhybam BEZVYHRADNE podpore kohokoliv, myslim a pochybuju o vsem, co mi kdo rekne), diky za duveru, za kterou jsem vam casto nestal. Diky za to, ze jste nerespektovali moji svobodu projevu tak, jako ja respektuji vasi, ze nekteri vas meli bliz k urazkam a machrovani (kdyz se mi to nelibi, muzu odejit, vid Peto C.), misto abyste nejdriv mysleli. Historie se zase opakuje, jak kdybych slysel komunisty - a ti take jako majitele hledaji jine viniky sve neschopnosti a ty nachazeji v tech slusnych s schopnych, ktere pak vyhazuji (!!! ted OPET NEPISU O SOBE!!!), lzou, manipulujou, pretvarujou se a za clovekem nejdou sami, ale poslou sve pohunky. Historie se porad opakuje, podotykam znovu, a mel bych tuhle pravdu napsat 100x, tolik je zavazna. Diky za podporu vasich kamaradu, kteri si sve spory ,,musi vyresit sami,, (at zije pstros a jeho palice vrazena hluboko v pisku). A obavam se, ze timto dopisem se s vami zaroven loucim, protoze ma dalsi pritomnost v Mladejove se bude tykat asi uz jen odvozu exponatu (a mozna poslednich jizd). Zaroven tady cestne prohlasuju, ze se nebudu mstit, ani nicit nebo krast, protoze takove jednani se neslucuje s mym svedomim a zasadami, je pod moji uroven a nestoji mi za to. Hodne stesti!

Vas byvaly kolega, pruvodci, vlakvedouci, prodavac pohlednic, topic v zacviku, flexic a naterac, kecal a naivni pitomec

Pavel Prchal

P.S.: To ,,Pritel Mladejova": Chcete-li poskytnout financni prispevek, durazne vam doporucuju, poskytnout ho jako PRISNE UCELOVY a do posledni koruny si NECHAT ZDOKLADOVAT, ze byl utracen za nejakou skutecne muzejni aktivitu a ne jen tak zbuhdarma spotrebovan za nejakou ptakovinu
__Peťas__
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.40.1
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 16:02:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Hubert:
díky za radu, znáte DH 30ky troch podrobnějc??? nebo nemate k nim aspon nejake dokumenty?? Dik Peťas
To Chocholoušek:
Jak jako inteligentni napad?? tomu se proste nedalo zabranit nekdo tam nalil vodu a kdyz jsme jely z Hrebce do Mladejova a tu lokomotivu tahly, tak otacenim obubenych kol se v tech hydronapravach ten olej smisil z vodou a vznikla emulze. Coz znamena ze z nasi strany k pochybeni nemohlo dojit.
To ostatni:
lokomotivy se nikam prodavat nebudou!!!!!!!!
to je fuk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.54.213
Odesláno Pátek, 08. září 2006 - 10:17:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je krása!!! Nejsou tohle (jen čistě náhodou) ti skvělí kluci z té "NOVÉ" a lepší Mlaďejovské party??? Teď mám pocit, že to ukončí nějakou sebevraždou. Například skokem pod nějaký ten vláček.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 08. září 2006 - 10:41:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slušní lidé (nejen v Mladějově) by se neměli nechat odradit. Vždyť v podobném personálním marasmu se nachází i Národní technické muzeum. Vnitřní komunikace skřípe - od nástupu nového ředitele se tzv. "Vědecká rada NTM" ani jednou nesešla. Několik "nepohodlných" odborníků z příslušných oborů bylo také vyhozeno. A v neděli zavírají krám...
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3661
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 08. září 2006 - 11:12:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No upřímně řečeno, po přečtení různých stesků šotoušů jsem se do NTM na Letné po letech vypravil a po pravdě - expozice potřebuje změnu jako sůl.
Zaprášené skříňky, "současností" se myslí rok 1976, jako výkřik nejmodernější techniky se ve vitrínách představuje "lokomotiva ES 499.0, kterou vyrábí Škoda, koncern, Plzeň, k.p. Elektrické lokomotivy", případně se můžeme dočíst o aktuálním rozvoji Československé námořní plavby n.p. nebo o Slovenských loděnicích Komárno n.p., případně shlédnout model soudobého sacího bagru z produkce Českých loděnic, n.p. Praha - Libeň... O představení "nové návěstní soustavy ČSD" (rozuměj rychlostní návěstní soustavu z roku 1962) ani nemluvě...
Prostě expozice tam stojí tak, jak byla otevřena v roce 1976, a odráží stav před 30 lety (aktuální pojmy jsou proto slova jako dálnopis, Tu-154, ES 499.0, nikoliv internet, A-380 nebo BR 380 ze Škodovky...) Samozřejmě, že modely dopravních prostředků a další exponáty jsou na vysoké úrovni, a taky je nikdo nehodlá vyhodit do popelnice. Jen je potřeba omladit celkový vzhled a pojmutí expozice, odpovídající roku 2006 a k tomu by to snad celé mělo směřovat...
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1858
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 08. září 2006 - 13:12:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slušní lidé (nejen v Mladějově) by se neměli nechat odradit. Vždyť v podobném personálním marasmu se nachází i Národní technické muzeum. Vnitřní komunikace skřípe - od nástupu nového ředitele se tzv. "Vědecká rada NTM" ani jednou nesešla. Několik "nepohodlných" odborníků z příslušných oborů bylo také vyhozeno. A v neděli zavírají krám...

- Za slušného člověka se považuje (skoro)každý, čili "nemají se dát" asi všechny strany sporu
- Poměry v NTM neznám. Veřejnost ovšem víc než žabomyší spory zajímá výsledek a stávající expozice je bohužel "muzeum muzea". A asi sotva to lze připisovat na vrub působení stávajícího ředitele. Stejně tak třeba ten zmiňovaný 10-15 let nechodící model autobloku - to přeci není o penězích, ale o letitém nezájmu o náštěvníky.
- Idea Národního železničního muzea na Masně je hezká idea, ale byla právě kvůli šíleným finančním nákladům zpochybňována odpočátku.
Potkan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 08. září 2006 - 17:20:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pavelxyz: a další slušní a naivní na Mladějově
Váš konec budiž smutným příkladem a varováním všem podobným spolkům.
Důvody rozpadu původní MPŽ, se asi dají logicky pochopit, ale to co se děje nyní není nic jiného než stále se blížící zánik unikátní Mladějovské dráhy.
Myslím, že by si to mělo současné vedení Mladějovské dráhy uvědomit, než tam zůstane zcela osamoceno jen pár lidí, kteří nebudou schopni dráhu dál udržovat a zajišťovat ani běžný provoz.
Anebo jim přesně o tohle jde..............?
Je mi z toho zle, všude tam kde se nachází cenější exponáty, provoz je schopen vydělat i zajímavější částky a ještě pozemky i životně důležitý areál projde procesem privatizace do
ne zcela vhodných rukou, tak všude tam hrozí nebezpečí vzrůstajícího tlaku ze strany nového majitele, hamižnost, sobeckost, kalkul a nebo jen naprostá neznalost muzejnictví a opovrhováním hromady práce kterou předchozí obětovali pro společné dítě "Mladějovskou dráhu".
Nikdy bych si nemyslel, že budu nucen přiznat, že těm mašinám by možná bylo lépe třeba i za hranicemi na nějaké seriózní muzejní dráze.
S pozdravem Potkan - skanzen Solvayovy lomy
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.220.130
Odesláno Pátek, 08. září 2006 - 22:18:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Pavelxyz
Problémy žádného příznivce Mladějova nemíním řešit tímto neosobním způsobem.Dle Tvého nenávistného dopisu soudím,že musíš být velmi nešťastný člověk.
Je mi líto,že házíš špínu na všechny,kteří toho letos v Mladějově již dost dokázali.A tím nemyslím jen udržení provozu na dráze,ale i stavbu nových osobních vozů,výstavbu nového sociálního zařízení,vybudování dvou dalších expozic.Co jenom úsilí a času stálo kluky zprovoznění páry a Faura,nyní se buduje nové odjezdové nádraží uvnitř areálu.
Ve většině organizací se stává,že ne každý souhlasí s kroky vedení.A každý má též právo si vybrat,zda té které organizaci pomůže či nikoliv.

S pozdravem Kopřiva M.
paragraph road
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.71.129.172
Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 00:26:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§

Milošu, brigádník sem brigádník tam šak si vystačíte jen ať si kdo chce odejde . Neva, šak to v pár lidech utáhnete, ste borci ne?
§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§ .
Pavelxyz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 06:40:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Milos: Zda se ti-li muj dopis nenavistny, jake bylo to, co posledni dobou predvadite vy 3 (D+K+K) posledni dobou coby ,,velitele,, Mladejova? Pokud chces presnejsi analyzu dopisu, muzu sem zverejnit nasi korespondenci, at si o ,,nenavistnosti,, udela zaver kazdy sam za sebe, ale uz ted jsem na hranici spamu. Na psychologa si nehraj, netipl jsi to spravne. Spinu nehazim na vsechny a pokud to tak vyznelo, nebylo to umyslem, jen jsem rekl pravdu dotykajici se hlavne vas 3. Co kluci udelali letos, toho si vazim, bohuzel jsi nezminil, co se udelalo napr. loni za velkeho prispeni lidi, kteri jsou dnes ti spatni. Uvedom si, ze vy ve ,,vedeni,, porusujete zasady, na kterych bylo muzeum zalozeno - ne ,,sbirka lokomotiv ruznych majitelu,, , ted min lokomotiv jednoho majitele a mozna nekoho, kdo si necha svechno to spatne libit a bude tedy tolerovan. Znovu upozornuju, ze ,,vedeni muzea,, a ,,rodina majitele,, jsou dnes totozne pojmy a to neni dobre. Ostatni, kteri kdysi snad meli na vedeni muzea aspon teoreticky vliv, jsou dnes v mensine event. vyhozeni ,,vedenim,,. Nadrazi v arealu mohlo byt davno hotove a mohli jsme na nem delat vsichni, nebyt ,,vedeni,,. A znova upozornuju na tzo, ze ,,vyhazovaci,, valna hromada nebyla verejna? Je v poradku takove tajnustkarske jednani?
To Potkan: Snad ne konec, ale ztrata sance udelat z Mladejova skutecne velke a vyznamne muzeum. V Solvayovych lomech je priklad, jak ma takove muzeum vypadat a ne jen tam. Co se majitele tyka - neni to typicky privatizator, o muzeum v zasade zajem ma, ale jeho chovani neni OK (viz vyse).
To Lubos: Ohledne me zminky o penezich a prispevku - netvrdim, ze nekdo krade, tvrdim, ze v hospodareni s penezi neni poradek a nektere umysly majitele (okruzni kolej ,,pro deti,, 70promile apod.) me natolik desi, ze bych si vyuziti penez radsi poradne pohlidal.
__Peťas__
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.40.1
Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 07:44:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Pavelxyzž:
Co to tady meleš za nesmysly o "okruzni koleji ,,pro deti,, s 70promile"???? Tímto odrazujes lidi kteri by byli ochotni nejakou penezni castkou prispet!!- nj ale o to ti vlastně de ze??? Sám dobre vis ze nikdo nic takového nerek a "pro deti" se cokoli bude stavet az bude dráha, lokomotrivy i budovy v perfektním stavu a nejlepsim poradku!! Peníze by nejspís byly vyuzity bud na pohonné hmoty, náterové materiály, oleje nebo na neco jiného potrebného k provozu. Treba DH 30ka by potrebovala novou olejovou nápln a ta klidne za venované peníze mohla být uz v lokomotive. No ale díky tobe si to rarsi kazdy rozmysli a nakonec z toho neni nic!!!
Pavelxyz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 08:17:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peto, precti se nejdriv, co bylo psano drive a chvilku premyslej, nez das pruchod zbytecnym emocim. Ono z vice veci neni nic a to ne diky me, ale ,,vedeni,,. Ucelova dotace to je bezna vec, proc ne ucelovy prispevek? Treba na naftu, oleje, uhli nebo barvy, jak spravne podotykas. 70 promile cucam mozna troshu z prstu, ale chces-li nekde za prejezdem zacyklit trat a privezt zpet k nadrazi, tak by to asi takove nejake klesani melo - byl to jeden priklad za vsechny.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 278
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 08:41:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vždyť to říkám - vyříkejte si to u piva, v případě potřeby si můžete dát i do h...,nářadí - půlitry a židle tam budete mít. Ale tohle řešit tady a tímto způsobem nemá cenu, stejně 95% lidu v tom pravdu hledat nebude a akorát se na vás přilepí různí "internetoví exoti".

(Příspěvek byl editován uživatelem M_K.)
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Chocholoušek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 22:08:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

neni to typicky privatizator

To by mě teda zajímalo, co je to typický privatizáror Zda to není třeba člověk, co je povinnen na svém majetku strpět cokoliv.

Ale tohle řešit tady a tímto způsobem nemá cenu, stejně 95% lidu v tom pravdu hledat nebude

No samozřejmě. Škarohlídové musí mít z těchhle příspěvků
Martin_pedain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 16:21:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jelikož tu dochází ke konfrontaci názorů Kar(o)la Šmehi(y)la a Pavla Prchala s Petrem Svatošem, Milošem Kopřivou a v pozadí jiných ("tichých") lidí, bude hezké když tiskový mluvčí MPD a PMM, fakt nevím kdo, snad Miloš, napíše pár řádků další "velké pravdy". Myslím tím vidiny budoucna v Mladějově, vlastní pohled na "realitu" a názor na vzniklou situaci. Jinak budou čtenáři nasyceni názory jedné strany a nepomůže jim to k vytvoření názoru vlastního. Snad ne levostranného.

Absence "vyhozených" je znatelná, ale elemtární chod "muzea" to tolik nepostihne. Snad.
Tuhle sobotu ukončíme sezonu jízd. Budeme muset někdy dokončit nádraží a další věci.

Během brigády si kluci mákli. V nízkém počtu lidí, tj. Zdeňkové Melík a Belička, Vladoš, Pobuch, a další, udělali slušný kus práce. Opět po dlouhé době, bez řešení sračkopičózních debat o "Godotovi". Tudíž stačí položit asi 50 metrů kolejí a kalejivo je hotové. Potom příjde na řadu štěrk a podbíječka. Takže to tak mrtvě nevidím. Když oželíte majetkové spory a máte je vlastně "v piči", tak je udržování šamotky "při životě" zajištěné.
To Hubert: Ohledně DH30. Pokud víš co se může stát s lokomotivou za těchto podmínek. Tak to jasně a srozumitelně napiš! To jen pro některé dalekozraké.
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.220.130
Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 16:27:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Martin Pedajn
Co se týká Karla a Jirky,kteří museli z muzea odejít,nelze důvody odchodu už jen z obyčejné lidské slušnosti deklarovat veřejně.
Pokud tak činí Pavel,je to jeho necitlivé rozhodnutí.
Jinak,jak jsem již napsal dříve,nemíním osobní spory řešit dopisováním si na netu.
Současná komplikovaná situace na Mladějově pramení především z toho,že část členů nepochopila,co říkám již od začátku roku.
Základem dalšího rozvoje Mladějova je udržet provoz na úzkorozchodné trati.Vše ostatní je nyní podružné.

Ke sporům Pavla s Petrem - o okružní koleji pro návštěvníky se v hrubých rysech uvažovalo,ovšem žádné rozhodnutí nepadlo.
Co se týká údajného nepořádku v hospodaření s penězi.Vše máme náležitě dokumentováno,což potvrdily i kontroly z finančního úřadu.
V letošním roce jsme již získali několik finančních darů a dotací,a všechny jsou náležitě dokladovány.

Co se týká budoucího rozvoje:
Základní problémem většiny neziskových organizací je nedostatek financí.Jsme sice schopni za pomoci darů a grantů kraje udržet muzeum v chodu,stavět nové sociální zařízení,nádraží atd.,ale na větší rozkvět to nestačí.
Proto usilujeme o vytvoření společného svazku s okolními městy a obcemi,se kterými chceme již v příštím roce žádat o finanční dotace z EU.
V současné době se vypracovává studie,která obsahuje plán na vytvoření vzdělávacího a zábavného centra,jehož cílem bude přivést do Mladějova návštěvníky a turisty z širokého okolí.Máme šanci se stát centrem celokrajského významu s vysokým podílem návštěvnosti.
Vytvoření konečné verze studie a podpis smlouvy s partnery,kteří se budou na budování podílet,se očekává do konce října.

M.K.
M.Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.25.181
Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 21:12:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vzhledem k tomu, že už se ve všech zdejších vyjádřeních přestávám orientovat, dovoluji si požádat o odpovědi na následující otázky (nic taj-dův-mob):
1) trať i část vozidel je v majetku neziskovky (občanské sdružení, o.p.s)?
2) Pokud údržbu a provoz dělá spolek - má nějaké stanovy? (narážím na zde používaný termín "dát výpověď")
3) Co to je za termit "společný svazek s okolními městy"? Znamená to vložení majetku do společného čehosi?
Otázky tedy směřují k tomu, jaká právní forma Mladějov vlastně je či bude.
Miloš Kopřiva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.220.130
Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 21:31:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To M.Kunt
ad 1/Celý areál i s tratí je majetkem firmy Keramspal spol. s.r.o.
ad 2/Na Mladějově působí 2 neziskové organizace.
a/Průmyslové muzeum Mladějov založené roku 2002
b/Mladějovská průmyslová dráha založená roku 2005
Obě neziskovky jsou občanským sdružením dle zákona 83/1990 sb.s platnými stanovami.
ad 3/Bude založena nezisková organizace,do které bude převedena část majetku.Nezisková organizace bude s největší pravděpodobností založena dle zákona č.248/1995 sb.o obecně prospěšných společnostech.
M.K.
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 13:40:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kopřiva: fajn že jste nám tady napsal či alespoň nastínil vizi mladějovského triumvirátu.Je jasné že s omezenými prostředky i lidmi (počtem)nejde dělat vše dobře a je nutné se zaměřit nejprve na jedno a pak na druhé.Vybrali jste si udržení železničky a provoz na ní, což kvituji s povděkem, škoda že rušíte pro diverzní akce parní provoz(ten totiž táhne víc než motorové mašinky) a hlavně si myslím že rodinka na výletě se raději sveze vláčkem (maminka a děti) zatímco tatínek se může věnovat prohlížení exponátů v expozici (což děti a většinu manželek moc nebaví).Jen se poněkud bojím toho "zábavního centra" vcelku si nedokážu představit juchající a výskající lid na kolotoči, housenkové dráze či pro modernější uživatele řady hracích automatů ve společnosti staré průmyslové drážky a parních mašin (případně dnes už mnohdy padesátiletých dýzlů ze Stavoloka atd.).
boží mlýny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.221.186
Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 20:39:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nebojí se majitelé?......

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace