K-report
 

Archiv do 12.září 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Zabezpečovací zařízení na železnici » Staré archivy » Archiv do 12.září 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 621
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 18:39:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MirekM:
AHr kódovat podle předpisů neumí, ale to neznamená, že to nejde. AHr mezi Protivínem a Ražicemi na to je připraveno, aby se mohla zvýšit NTR na 120. Mezi Blížejovem a Staňkovem taky (NTR ze 100 na 110).

Rozdíl mezi AB a AHr je v elektrickém zapojení (prostě v tom, co je v bednách). Jinak z vnějšku to nejde poznat a kolikrát i traťové souhlasy jsou pomíchány (tedy jejich obslužné prvky).

Vít javůrek:
AB má vždycky minimálně jeden oddíl, AHr taky. Může mít i nulovou (Beroun-Be Závodí, či zápornou (Smíchov - Vyšehrad a možná i Vršovice - hlaváč) délku. Pokud mezi stanicemi není oddíl, pak se to pozná podle toho, že ty stanice nemají vjezdová návěstidla.
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 3-2006
Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 18:50:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V jedné stanici je na jednu stranu AB bez náv. bodu a na druhou AHr bez náv. bodu. Rozdíl je ten, že AHr dává samo sobě odhlášky, které se při vjezdu na přivolávačku nekonají (a pak nejde stavět :-).
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1804
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 08. srpna 2006 - 07:49:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AHr kódovat podle předpisů neumí, ale to neznamená, že to nejde. ....Pokud by se to kódování zřizovalo, mezi návěstidlem AHr a předvěstí by se musel pouštět kód červený nebo zelený, od předvěsti vpřed proti jízdě vlaku na nějakou vzdálenost (1 km ???) by se pouštěl kód žlutý nebo zelený, a ve zbytku tratě vždy kód zelený.


Znova - autohradlo neumí kódovat ze své technické podstaty, pááč je to jednoduchej reléovej poloautoblok, kterej využívá ze všemožných typů KO které zrovna v oddílu jsou (zbyly z minula, byly dodatečně přidělány) informaci o volnosti tratě a tudíž nepotřebuje člověka na mačkání tlačítka odhláška. Kolej není pochopitelně "nakrájena" do KO podle návěstidel (na rozdíl od AB), řada KO je nepoužitelná pro kódování. Předělávat celé toto - no to je asi jednodušší tam postavit typizovaný autoblok.

Postavit lze asi lecos - viz ty elmech zmiňované výše. Otázka je, zda to nápadně nepřipomíná roubování motoru z Fabie do Š1000MB.

http://stag.zcu.cz/fel/kae/ztd2/Materialy/
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 332
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 08. srpna 2006 - 08:33:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No nevím ale i oddíl AB je určitě dělen na více useků, protože je možná přítomnost PZZ.
Ono je tak AB a AB záleží na typu. Je možné že třeba na trati Brno - Havlíčkův Brod odpovídá jednomu useku jeden oddíl protože tam nejsou žádné PZZ.
Nevím jak je to na AB s KAVem a FIDem ty neznám, ale na klasickém AB není problém najít oddíl i ze tří KO, se to potom doplní kodérem a kod se přenáší od návěstidla k bodu kde je napájení KO.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 691
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 08. srpna 2006 - 12:50:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slídil, Noltha: fiktivní návěstní body byly typické pro UAB 3-74, u PZZ se však IS nezřizovaly a řešilo se to předanulací u posledního návěstního bodu. Koridorizaci to přežilo snad jen na BuKru.
Počínaje autobloky 3-82 a 3-88, kde bylo vyřešeno kódování od reléového konce, se výstroj KO při změně směru nepřepíná a počet KO v jednom oddíle je díky tomu libovolný, takže se zřizují IS u přejezdů (obvykle za přejezdem v základním směru jízdy). Dtto ABE-1.
U FELBu počet KO v jednom oddíle neznám, ale pokud se nemýlím, tak umí pouze vstřícná návěstidla.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5237
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 08. srpna 2006 - 12:59:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

znovu opakuji někde zapadlý dotaz: co jsou vstřícná/ nevstřícná návěstidla?
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Rob
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 08. srpna 2006 - 13:29:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain: určitě ve 40.letech to byla mizející záležitost, protože si matně vzpomínám, že u toho návěstidla co je nebo bylo v NTM byla cedulka o tom, že návěstidlo bylo odstraněno počátkem 50.let. Což by tak odpovídalo situaci. Jinak ta fotka je moc pěkná!!
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 423
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 08. srpna 2006 - 14:28:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vstřícné návěstidlo – návěstidlo, které při umístění v kolejišti dává pokyny pro jízdu vozidel jedoucí směrem k němu ze všech stran
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 693
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 08. srpna 2006 - 17:38:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo: nejčastěji návěstidlo autobloku se "dvěma tvářemi", tedy mající na jednom stožáru dvě svítilnové desky pro oba směry jízdy, při dodatečném zobousměrňování někdy i dvě návěstidla zády xobě. Základním rozlišovacím znakem je samozřejmě společný izolovaný styk...
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5239
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 08. srpna 2006 - 17:52:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

aha, asi je mi to jasný. takže v rámci aktuálního směru to umí a to proti ne. scgrnuto, neumí to banalizaci????
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 333
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 08. srpna 2006 - 20:11:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak to už to taky chápu, ted už jen otázka co je to FELB
Citátor Předpisový
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 08:08:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Noltha:

FELB je originální AB z Dánska, který měl "infiltrovat" v rámci "soudružské pomoci" celý I.koridor a nakonec ho "infiltroval" jiný domácí typ....

Poznámka k Hajnýmu: To je pouze suché a výstižné konstatování, takže nějakou tu sarkastickou poznámku by jste si myslím mohl odpustit...

Přeji pěkný den.
Citátor Předpisový
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 08:54:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Bobo:

FELB umí banalizaci - ta je zavedena koneckonců mezi Svitavami a Opatovem kde ten FELB běhá, neumí (podle Hajnýho) nevstřícný návěstidla, takže bacha, nedělat v tom kolektivní sport.

Zdravím.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 695
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 13:57:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

CiP: kdy? 24.7.?
A jakej AB by tu tedy musel být, aby tu nebyl z důvodů politických, ale jiných...?
Mimochodem, je snad na AB3-88 resp. ABE-1 něco špatného?
Citátor Předpisový
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 14:24:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Hajnej:

ad poznámka:
Jo, jo, šlo o tu ze dne 24.7. (Ovšem spekulace o politických důvodech jsou líbivější, že...)

ad AB:
OK, připouštím, že z čistě praktických důvodů (náhradní díly, údržba doma atd.) je asi koneckonců lepší, že máme AB národní provenience..., byť nám tady mohly informace "běhat" kolem trati mezi náv. body po světlovodných kabelech a ne elektrickou cestou...

Proti AB3-88 a ABE-1 ani smítko špatného....

Zdravím..
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 424
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 14:43:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Žezloblok je žezloblok :o)
Takhle se "šlápne" do úseku
 
a takhle se úsek uvolní
 
Jpnk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 300
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 18:51:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Qěcy Smíchov - Vyšehrad bych sem netahal tato vazba je naprostý atyp.
Bude hůř,dobře už bylo.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1809
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 21:33:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

FELB je originální AB z Dánska, který měl "infiltrovat" v rámci "soudružské pomoci" celý I.koridor

Víte Citátore, ona firma Felb dodávala zab. zař. ČSD už za reálsocialismu, tehdy minimálně v obvodu Jihozápadní dráhy. Např. dálkové ovládání výhybny Radonice.
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 331
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 23:33:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak se vám líbí tohle štáfedlo ?

 
 
 
 
 
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 3-2006
Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 00:06:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně se víc líbí tohle. (je to hned vedle :-))
 
 
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 334
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 07:37:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orlí spár:
mooooc smutnej pohled, vubec se na to nekouká hezky.
Mohu se zeptat kde je takováto elektrodynamika?
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1811
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 09:34:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hradlo D2 MUS, stále ještě fungující. Je to na tzv. "uhelné trase" což je dvoukolejka mezi Úpravnou uhlí v Komořanech a Chemopetrolem, "nahoru" vede trať do bývalé úpravny uhlí Herkules. Je to poslední dynamika co tam zbyla.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1812
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 09:37:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To první je předpokládám zrušená sousední D1....
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 3-2006
Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 13:34:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ: Přesně tak.
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 10-2005


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 13:43:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Naprosto laický dotaz: může mi někdo vysvětlit, čím jsou stanice Horní Dvořiště a Břeclav "jiné" od ostatní sítě SŽDC, že zde můžou Taurusy bez omezení jezdit? Samozřejmě mě nezajímají nějaké mezinárodní dohody a ujednání, ale zajímá mě čistě technická stránka věci.
Předem dík.
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 333
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 14:13:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jj, to je bývalé hadlo v dopravně D1, štáfedlo se nachází nedaleko hlavní silnice Most-Litvínov u tramvajové zastávky důl Julius IV (přímo u kancelářské budovy Unipetrolu-Doprava. Silnice a rychlodráha tam nadjíždí dvoukolejnou elektrifikovanou trať do Staliňáku.

Mikulda: to se mi taky víc líbí, ale mám dojem, že se už ta "dé dvojka" v elektrodynamice není, něco se tam nějak překopávalo (nebo to byla dopravna D3, teď nevím, radší se podívám, ať nešířím poplašné zprávy).Ale minimálně ta tabule už historii je: kolej 6 je už vytrhaná a její návěstidlo Uz6 je položené na bok. Vytrhané jsou už i ty bývalé předávací koleje na důl Nejedlý I včetně výhybky ik 3. Dalé už je vytrhnutá většina (všechny ?) kusých kolejí odbočujících z výměny 13.
Dále je snesená dvoukolejná spojka mezi D1 a úpravnou uhlí Herkules, V samostné Herkulesce jsou taky všechny koleje vytrhané, zachovala se jenom jedna elektrifikovaná kolej-do dolu Centrum. Ale i tomu se čas měří na měsíce
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1813
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 14:40:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mám dojem, že se už ta "dé dvojka" v elektrodynamice není, něco se tam nějak překopávalo (nebo to byla dopravna D3, teď nevím

Na D2 elektrodynamika je, její dny jsou do budoucna sečteny právě likvidací té koleje na Centrum http://www.mus.cz/mus/aktuality/dn200614.pdf

Na D3 je už několik let Modest a ovládá dálkově i OM14.

Elektodynamiky byly na uhelné trase v i Chemopetrolu (Hr. 1, 2 a 3), několik let je tam už el. stavědlo ADtranz. Stejně tak si podle vzhledu hradel a době stavby tratě tipnu, že byly i na Hr. D8 a D9 MUS, tj, v Komořanské úpravně, kde je dneska WSSB.
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 334
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 00:31:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ: jo, tak takhle to je, sem věděl, že sem to někde jen tak na půl oka čet (ha, už vím, bylo to někomu přes rameno v tramvaji )

Pokud se nemýlím, tak těch říšskoněmeckých elektrodynamik bylo v chemičce okolo deseti. Bylo to provázané (budováno současně) mezi seřazovacím nádražím (které němci rozšířili a vybudovali tam všechny současné stavědla včetně zabzař. (někde je dodnes, ale např. na "jedničce" se to tento rok překopalo na něco nového moderního.


 
 
 
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 3-2006
Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 00:51:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

St.1 - čtyřřadovka - výpravčí, výhybkář
St.3 - jednořadovka - výhybkář, toto stavědlo nemělo vliv na jízdu po 1. koleji (osobákové), výhybka byla zapojena do reléové nástavby na St.1
St.4 - spádoviště
St.5 - dvouřadovka - výpravčí, výhybkář, z tohoto stavědla byla ovládána také výhybka na býv. nádraží Herkules
St.7 - dvouřadovka - výhybkář
Před postavením nového stavědla 8 v areálu Chemopetrolu sloužili na sedmičce dva a měli tam dva pulty - každý pro svojí půlku kolejiště.
Výpravčí z jedničky a pětky si samozřejmě mezi sebou dávali souhlasy.
Takhle to bylo, když jsem tam byl (podzim 2003)
Někde doma bych možná vyhrabal fotky. :-)
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 709
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 18:50:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mikulda:
Tak vyhrab , plíz.

Mikulda, RadekŠ:
Neexistují (veřejně či pokoutně) plánky severočeských důlních dopraven (nebo aspoň schémátka sítě)?

balik.zvenkova@post.cz
Kejml
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 15. srpna 2006 - 18:01:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neví někdo, kdy a kde byl zprovozněn první autoblok? Kdy a kde bylo zřízeno poslední ("neautomatické")hradlo, je asi otázka o poznání složitější, že?
NESPOUŠTĚJ OČI Z TRATI!
Kejml
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 15. srpna 2006 - 18:08:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Balik+Mikulda+RadekŠ: Ve zde odkázaných důlních novinách MUS píše články o hradlech nějaký (kost), třeba by něco měl..
NESPOUŠTĚJ OČI Z TRATI!
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 337
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 15. srpna 2006 - 21:36:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kejml:
s tím autoblokem nejsem si jist ale mám pocit že jsme někde čstl že jeden z první (nebo první) autobloků byl v tratí kolín - nymburk - ustí; ale kde přesně a zda to tam opravdu bylo netuším, ale na této trati jsem dělal tedy přesněji od kolína zhruba po Mělník a autoblok tam byl z poloviny 50 let minulého století.
Jinak co považujež za "neautomatické" hradlo?
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1814
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 16. srpna 2006 - 09:06:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neví někdo, kdy a kde byl zprovozněn první autoblok?

V USA v tuším roce 1907. U nás Poříčany-Kolín někdy okolo roku 1950-1.

píše články o hradlech nějaký (kost), třeba by něco měl..

Pravděpodobně má jako zaměstnanec aktuální Provozní řád MUS-ZKD, kde to je, žááno.
Kdysi to tu bylo cosi staršího inzerováno, mám. Nejde o to, že by mi to někdo mohl vykoukat, ale v tom, že je to šílená bichle a krom toho nevím, jak je to s šířením.
Kejml
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 16. srpna 2006 - 19:23:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jojo, s šířením je to dneska vošajslich. Abysme nedopadli jako Psové a Babilónové, případně hůř. Díky za info. Neautomatickým hradlem míněno hradlo klasické, tedy hradlový poloautobáboblok. Předpokládám, že se to stalo těsně před tím, než začal být trendy AB. Zajímá mne to na síti Č(S)D.
NESPOUŠTĚJ OČI Z TRATI!
Kejml
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 16. srpna 2006 - 19:26:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když jsme u toho šíření, ještě bych rád zainzeroval> Předpisy pro obsluhu zabezpečovacích zařízení staničních a traťových - Naskenovaný předpis T6 - č, včetně obrázků a příloh z roku 1949, jež se nalézá zde:
http://www.boudy.net/data/obecne/predpisy/predpisy.htm
NESPOUŠTĚJ OČI Z TRATI!
Konopáč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 20. srpna 2006 - 14:55:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosím pěkně, je někde srozumitelně popsaná obsluha ZZ typu TEST C? Podle jakého klíče se TESTy označují (A,B,C,10,13,14,24...)?
Děkuji
Metcalf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 5-2006
Odesláno Neděle, 20. srpna 2006 - 16:34:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Gdansku, na jednom nádraží u přístavu jsou výhybky s rybinovejma přestavníkama. Jestlipak jsou taky někde u nás?
 
Jpnk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 311
Registrován: 9-2005


Odesláno Neděle, 20. srpna 2006 - 17:38:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Metcalf v přepisech je o nich někde i zmínka,ale jestli jsou někde ještě fyzicky použity to netuším.
Bude hůř,dobře už bylo.
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 636
Registrován: 1-2004


Odesláno Neděle, 20. srpna 2006 - 21:41:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Konopáč: Obsluha TEST C je snad dostatečně srozumitelně popsána třeba v nápovědě simulátoru Liberce.
Pokud jde o označení, vím jen, že čísla 1x se používají ve stanicích na jednokolejné tratích a 2x na tratích dvoukolejných (nebo i v „odbočných“ stanicích, blízko mě je 23 ve Václavicích). Druhá číslice je jakási verze. 14 např. umí kontrolu volnosti kolejí a posuny, zatímco u 13 (i 23) je kontrola volnosti kličkou ve skříňce na perónu a Posun dovolen se ovládá zapnuto/vypnuto, nezávisle prakticky na čemkoli. Ale určitě to nějaký odborník upřesní.
Veselá kráva (714) je jedna z nejlepších lokomotiv, které na 026 máme…
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 647
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 20. srpna 2006 - 22:07:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Metcalf:
Rybinový je závěr, nikoli přestavník. V ČR jsou takovéto výhybky jen ty nejstarší. Jedna je myslím na Žižkově (ta poslední) a také by mohly být na JHMD.
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 20. srpna 2006 - 22:08:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Výhybka s rybinovým závěrem a s el.mot. přestavníkem a bez výměníku je ještě v provozu na zadním vjezdu do depa v Ústí n.L. západu, pak byla ještě jedna prototypová z NDR v Řehlovicích. Další už jen s výměníkem je v Děčíně na hlavním - vjezd do depa u dvoukolejné spojky na západ.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 648
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 20. srpna 2006 - 22:13:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ:
nějak jsem přehlédl příspěvek, tak se ptám:
Proč by AHr nemělo z technické podstaty umět kódovat VZ? Nová AHr na to prý mají přípravu, např. AHr mezi Protivínem a Ražicemi. Tam se čeká na rekonstrukci koleje a doplnění kódování, aby se mohlo začít jezdit 120.
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 637
Registrován: 1-2004


Odesláno Pondělí, 21. srpna 2006 - 06:38:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: Výjimka potvrzuje pravidlo. Něco jiného je nová technika a když je někde AHr už pár desítek let.
Veselá kráva (714) je jedna z nejlepších lokomotiv, které na 026 máme…
Konopáč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 21. srpna 2006 - 10:19:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Mirekm: Děkuji
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 250
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 21. srpna 2006 - 17:20:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Konopáč: jinak tento dotaz řeší předpis D101/T101 - Obsluha staničních zabezpečovacích zařízení.
Nemám ho v pdf, myslím, že nebude problém ho sehnat v tištěné podobě
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 251
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 21. srpna 2006 - 17:22:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mirekm: ten tvůj odkaz není funkční. Jen pro informaci.
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 716
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 21. srpna 2006 - 17:41:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

D101/T101 je například pod kejmlovým linkem, konkrétně k TESTu C asi bude
Díl druhý, Pátá část, XI. Obsluha staničního zabezpečovacího zařízení typu TEST z řídícího stavědla a závislých výhybkářských stanovišť. Podrobněji vždy pouze ve staničním řádu... ?
Konopáč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 08:09:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Plešoun a Balik: D101/T101 řeší obsluhu tuším TESTu 10 (např. Raspenava, Svor). Je to rozdílná obsluha oproti TESTu C, vjezd/odjezd se zde volí až v závěrečné fázi při stavění návěstidla tlačítkem.
Máte pravdu, že tento bude asi spíše ve SŘ, zejména asi ten mladoboleslavský, který je ještě navíc s elektrodynamickými stavědly (a o který mi šlo).
Děkuji.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1830
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 08:02:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč by AHr nemělo z technické podstaty umět kódovat VZ?

Naposledy - protože to je (AH3-83 a 88)(primitivní) reléový poloautoblok doplněný o info o volnosti tratě. A tu získá obykle už z dávno předtím vybudovaných KO, například od PZZ a to leckdy různých typů. stáří ap. Za málo peněz bývá obvykle málo muziky.

Ty "nová AHr" je asi podle všeho normální ESA použitá na trať, ta kódovat umí. Pokud tam někdo tedy vybuduje adekvátní KO.
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 344
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 23:57:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mikulda: zajímavé. Nevíš jak to bylo řešeno na starém mosteckém hlavním nádraží ?(dej mu pánbůh věčnou slávu). Prej tam až do konce provozu byly německý mechanický klacky.

Jo a jak to bylo na tarti Komořany-Horní Jiřetín-Litvínov-Růždoloská výsypka ? Tam prej byl zase autoblok.

Balik: pokotně jsem si vzal z toho štáfedla (krásné to sudetské slovo ) přílohy k provoznímu řádu (jsou tam i některé dopravny v 80. letech)-je to ale asi 300 listů a skenovat to nebudu Zato můžu veřejně nabídnout nejnovější provozní řád ZKD (ale zase v něm nejsou plánky dopraven), který jsem si pokoutně stáhnul z intra(fer)netu MUS.
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1836
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 07:24:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Orlí Spár: Símmm, qquáááááákkkk. Díky.
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 10:01:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Orlí Spár: Taky prosím, šířit nikde nebudu.Díky.
A kam že to chcete ?
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 351
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 00:42:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pošlu to do konce týdne, ono se už po mailu ozvalo víc lidí. Fydržte.
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 352
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 20:17:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem to odeslal. Když ne, tak se ozvěte.
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 7-2006


Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 12:13:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady jedna DK na koridoru :

 

Zdraví
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 729
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 12:41:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Láďa:
Kde se Vám vlastně zobrazují fronty vlakočísel a souhlasová šipka u nulté TK? (Tady není na monitor s reliéfem kolejiště moc vidět...)
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 7-2006


Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 21:29:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vlaky z obou sousedních stanic chodí po Elektr.DD ..
Souhlasové šipky jsou umístěny v jednotlivých kolejích před vjezdovými návěst. stanice a to samozřejmě z obou stran ...

Č.P.
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 347
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 09:47:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Láďa:

hezká DK, no škoda že ten monitor s reliefem není moc vidět, zato ten odpornej textovej monitor je hezky čitelnej, zajímalo by mě jestli ho vubec někdo čte
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 7-2006


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 20:31:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Noltha
Zkusím to nějak upravit,ale dnes néé ... jsem po denní
Textovej myslíte který .. EDD nebo Isoř ..?? Oba jsou potřeba,po EDD chodí vlaky a na Isoři jsou zas všechny potřebné informace o vlaku,změny,rozbory,výluky,atd. ... zdraví

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace