K-report
 

Archiv do 19.září 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Schotousch nový živočišný druh » Staré archivy » Archiv do 19.září 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 371
Registrován: 11-2004
Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 00:00:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď uvidíte, co jste neviděli...
--------------------------
8.9.2006 9:33:38
Předmět doc. Chocholoušek
Odesílatel: Kuneš
Zdejší diskuse je samozřejmě diskusí odbornou, avšak rovněž přístupnou laikům a lidem, jež jsou zaměstnáni v jiných oborech národního hospodářství. Pohled těchto lidí, jejichž představitelem je pan mj. Lika, nám vědeckým pracovníkům velice prospívá především v poznání a přímém kontaktu s běžnými uživateli dálniční sítě, pro něž vlastně celý projekt děláme. Skutečnost, že tito lidé používají ne vždy spisovnou mluvu nehodnotím, nejsem moralista a jde mi o obsahovou stránku příspěvku. Diskutujícího jménem Lika a všech slušných poctivých zaměstnaných lidí, kterým neleží na srdci pouze jejich vlastní prospěch, ale blaho společnosti si z těchto důvodů velice vážím. Čas od času konám "inspekční" cesty na stavby našich dálnic (po prac. době), přivezu basu piva, rohlíky a špekáčky a povídám si se stavebními dělníky a mohu zodpovědně prohlásit, že v jejich kolektivu se cítím velice dobře a vždy když přijde řeč na "ekology" jsou jejich výrazy na jejich adresu (byť zde nepublikovatelné ) přímo balzámem na moji duši. Zní to možná všelijak, ale je tomu skutečně tak.
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1257
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 00:11:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je DOKONALÝ!
p.P. Kuneš, OnDI, uplácí dělníky, přiveze jím krmení a tahá z nich interní záležitosti SZ!
Nepořádkem ve stanici to začíná, srážkou vlaků to končí !
D O P R A V N Í P O D N I K
města Ústí nad Labem a.s.

_________________________________________________________________
České Nezávislé Dopravní Sdružení

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 936
Registrován: 8-2005


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 09:31:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a povídám si se stavebními dělníky a mohu zodpovědně prohlásit, že v jejich kolektivu se cítím velice dobře

Bodeť by se necítil, když má stejné vzdělání, stejné zájmy a možná je i jeden z nich :-)
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4798
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 10:09:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Konečně odhalil své povolání, nosí dělňasům svačinu...
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 938
Registrován: 8-2005


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 10:24:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kunešův web je teď pořádně zaspamovaný... http://www.gbook.cz/kniha.asp?id=4872
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25531
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 10:36:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nic moc... Furt lepší jeden velkej spam než hafo menších...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 940
Registrován: 8-2005


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 10:46:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: No níže jsou i menší... Jinak, jak se zdá, místní "moderátor" Hadrbolec maže raději "nevhodné" příspěvky uživatelů, než-li "neškodné" spamy...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2564
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 16:35:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je toto ještě vůbec normální?
"Slova jsou jen zrnka v poušti rozfoukaná větrem nočních bouří,..."
Halfmister
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1039
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 18:15:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: A co je na tom nenormálního?
Ženský nebo chlast, jednou si na to dno sáhneš.
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 208
Registrován: 6-2005
Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 18:50:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: Jak vidíš, tak asi je

Jinak když tak čtu ty výplody páně Kuneše, tak jsem si vzpomněl na rozsáhlý článek o výstavbě vysokorychlostních železnic v Norsku v Morgenbladet číslo 35/2006. Mimo jiné se tam píše, že hlavní překážkou stavby je čtyřhlavý troll, který se jmenuje BIRK (B = Bygdevennene, venkovani; I = Individualisti; R = Realisti, kteří nechápou, proč všichni nechtějí čtyřproudé dálnice po celé zemi a K = Kniperne, šetřilové, kteří na peníze ze státní kasy nesáhnou, dokud jim nebude hladina oteplujícího se moře sahat po krk .

Na závěr článku se autor zeptal představitelů všech důležitých politických stran, co si o projektu myslí. Dovolím si ocitovat výroky Pera Sandberga z Pokrokové strany (Fremskrittspartiet, FrP):

,,Jestli jsem to dobře pochopil, tak se ukázalo, že by bylo komerčně bezpečné postavit a provozovat vysokorychlostní trať Bergen - Oslo. FrP tomu samozřejmě nebude klást překážky. Přineslo by to větší konkurenci a lepší nabídku pro cestující. Současně není aktuální, aby FrP podpořila takový projekt z veřejných rozpočtů. Co se týče protiargumentů, FrP si myslí, že to je společensky neefektivní způsob, jak stavět síť hromadné dopravy. Železnice má určité výhody při přepravě zboží v některých relacích a také v transportu osob na kratší vzdálenosti, kde je dostatečná hustota zalidnění. Takových relací je v Norsku hrozně málo. Musíme místo toho vybudovat plnohodnotnou síť čtyřproudých dálnic.``

Reportér: ,,Panuje nejednota v otázce, co započítat do přínosu společnosti. Jak se k tomu staví tvoje strana?``

,,Důvěra k mnoha výpočtům přínosu společnosti obecně není nijak zvlášť velká. FrP si myslí, že je podstatně společensky přínosnější vybudovat kvalitní síť silnic, než jak se uvádí v dnešních výpočtech. Za základ bychom měli vzít ušetřené náklady na řešení dopravních nehod, snížené náklady veřejného i soukromého sektoru na dopravu, redukované emise a nižší opotřebení vozů. Úspory dosažené lepším standardem silnic jsou silně podhodnoceny. Toto by se také mělo vzít v úvahu při hodnocení škodlivosti letecké dopravy ve srovnání se železnicí, která spotřebovává enormní množství energie.``

Reportér: ,,Souhlasila by tvoje strana s mimořádným čerpáním prostředků z ropného fondu nebo s možností náboru pracovní síly v zahraničí pro eventuální výstavbu vysokorychlostních železnic?``

,,Čerpání z veřejných rozpočtů je pro FrP zcela neaktuální, bylo by to plýtvání penězi. Jak by případně privátní sektor financoval takovou železnici, to není téma pro FrP.``

No možná se tomu budete smát, ale to není žádná sranda. FrP má v současné době podporu někde kolem třiceti procent. Kdyby byly volby teď, sestavovala by vládu . Když k tomu připočtu, že mají ve svém volebním programu myšlenku prodat NSB, protože tak neproduktivní podnik nemá cenu podporovat, a pod., tak nám asi na severu hrozí zlé časy. Zlatej Kuneš...

(Omlouvám se, je to první "politický" text, který jsem překládal, takže to podle toho vypadá :-)
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2565
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 18:57:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Halfmister: Opravdu si nemyslím, že ke zprávě o sešrotování starých strojů je třeba připojovat v míře vyšší, než lehkého přirovnání, tryzny typu:
- Upřímnou soustrast.
- amen
- tak to je opravdu smutna zprava... muzeme si jen prat, aby co nejvic jejich organu jeste slouzilo stastnejsim kolegynim
- nech odpočívajú v pokoji
- ale mohli by ich radsej dat do nejakych zeleznicnych muzei
- Bude to rychla a bezbolestna smrt
- Koloběh života pujde do železáren a v Plzni už dělají nové jedna už je hotová.
- ...
a celé to hojně proložit ubrečnými smajlíky (no, smajlíky, v tomto případě...)
"Slova jsou jen zrnka v poušti rozfoukaná větrem nočních bouří,..."
Halfmister
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1040
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 19:04:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak ty pánbíčkářský kecy mě taky přišly divný, ostatní jsem překousl.

(Příspěvek byl editován uživatelem Halfmister.)
Ženský nebo chlast, jednou si na to dno sáhneš.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2566
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 19:05:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak se ukázalo, že by bylo komerčně bezpečné postavit a provozovat vysokorychlostní trať Bergen - Oslo

Co to znamená komerčně bezpečné?
Zbytek bych raději nekomentoval, asi by z toho byla bezvýsledná politická přestřelka.
"Slova jsou jen zrnka v poušti rozfoukaná větrem nočních bouří,..."
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1349
Registrován: 9-2004


Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 19:05:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bkp: ta tryzna je nářez

Ad Hrubyv: ty si "na severu"? Kde? Já (ještě měsíc) tam kde mají tuhle pěknou tramvajku. Jinak dálnice ani vysokorychlostní železnice zatím nejsou v Norsku aktuální, jsou zvyklí lítat a ještě pár desetiletí si to budou moct dovolit.
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1316
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 19:07:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: to je jejich názor, tvůj názor je odlišný. Každý má svůj pohled na svět a každý má (nebo alespoň měl by mít) na něj právo. Si aspoň myslím ...
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 209
Registrován: 6-2005
Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 19:31:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: Komerčně bezpečné, no opravdu to tam tak píše. Já jsem se taky divil. Asi tím myslí, že je zřejmé, že projekt neskončí se ztrátou, jinak si to vyložit nedovedu. Pak je ovšem otázka, proč to tedy nepodpoří, když je to OK? Faktem je, že FrP je strana spíš poněkud populistická a občas od nich slyším pořádné hlody.

Kubrt: No aktuální jak pro koho. V politice se o tom v poslední době mluví docela dost. Samotní Norové samozřejmě zcela jednoznačně na větší vzdálenosti preferují letadlo. A já se jim po založení Norwegianu a levných nabídek u SAS ani nedivím. Když navíc obyč jízdenka Oslo - Bodoe stojí 1250 korun a Norwegian létá od 498 korun s poplatky (mnohdy stačí koupit pár dní dopředu!), pak nemám slov. Na druhou stranu si Arbeiderpartiet i menší strany konečně uvědomily, že takhle to prostě dál nejde. I gardermoenské letiště má omezenou kapacitu, a to je mu teprve pár let. Uvidíme, jakou sílu vyvinou vůči vlastním voličům, aby se s tím něco udělalo. Pokud německé projekty ICE slibují Oslo - Trondheim pod tři hodiny, pak by to asi bylo i pro řadové Nory poněkud aktuálnější . Ale jak napsal jeden obyč Nor: ,,Jet denním vlakem (Oslo - Trondheim) je hrozná nuda, v noci zase nemám na to, abych si zaplatil lůžko .

Na severu se pohybuji většínou tak pár týdnů v roce. Ale aktivně sleduji místní dění (poslouchám NRK Alltid nyheter, čtu Aftenposten a Morgenbladet), samozřejmě z teplíčka svého domova a Café Nordica v Praze .
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Viky_cabadaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 169
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 19:37:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp - tak to je opravdu smutna zprava... muzeme si jen prat, aby co nejvic jejich organu jeste slouzilo stastnejsim kolegynim

To je opravdu strašná tragédie, že pár skoro půlstoletí starých krámů půjde do šrotu. Na vlakách.net mě to ovšem vůbec nepřekvapuje, tamní šotouši jsou opravdu zoufalí.
Největším nepřáteli železniční dopravy jsou její samozvaní tzv. příznivci. Většinou s IQ < 90 a neschopní vyplodit jedinou srozumitelnou českou větu.
Viky_cabadaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 170
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 19:38:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T_m - Každý má svůj pohled na svět a každý má (nebo alespoň měl by mít) na něj právo. Si aspoň myslím ...

Opravdu pozoruhodný názor. Jsem tedy rád, že nemám tento pohled na svět. Nazval bych to lokomotivní nekrofilií.
Největším nepřáteli železniční dopravy jsou její samozvaní tzv. příznivci. Většinou s IQ < 90 a neschopní vyplodit jedinou srozumitelnou českou větu.
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 6-2005
Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 20:53:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: ještě jsem nastartoval větší slovník a dalo by se to třeba přeložit jako "komerčně obhajitelné". To už zní o poznání líp, ne? Ono slovíčko "forsvar" mi dělá už delší dobu trochu problémy .
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 6-2005
Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 20:59:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt: Je to Trondheim? (V Oslo jsem zatím nic takého nepotkal a pak už vím jen o tramvajích v Trondheimu ). Ani nevíš, jak rád bych tam taky byl, leč ty finance...
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3354
Registrován: 11-2002
Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 21:05:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, kdyby takto "oplakávali" šrotaci nějakých totálních unikátů (např. U47.001 či třeba z moderní trakce T499.002 - pro "chytlavé" - loko jsem vybral namátkou) nebo poslední 810, tak bych to s jistou dávkou schovívavosti ještě bral. Ale podobná tryzna za několik prasátek a hektorů, přičemž jich nadále existuje (a jezdí) přinejmenším několik desítek - no, asi půjdu nakoupit X věnců a za každé sešrotované šestikolo uspořádám tryznu...

Ale nakonec - pokud se celá "kauza" přejde několika smajlíky a nikdo se řetězy nepoutá k bráně do depa či nestřílí po borcích s autogeny.... Ať si každý opakává co chce...
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1350
Registrován: 9-2004


Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 21:07:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to Trondheim. Být tu na návštěvě je fakt nákladné, ale pokud si bez závazků, není problém tu pracovat, od natírání baraků po veget na univerzitě Záleží jen na tom, co si vybereš.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1117
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 21:55:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To máte stejný jako ubrečené stesky brněnských MHDfilů, kteří neúnavně oplakávají každou vyřazenou a nedejbože sešrotovanou K2ojku, většinou se slovy, že "zrovna tahle byla jejich oblíbená"....
No a?
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 282
Registrován: 1-2005
Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 01:35:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jena: Cože? Poslední 810? To bych s chutí oslavil
Alasondro_alegré
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 12-2005


Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 08:14:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Každý má svůj pohled na svět a každý má (nebo alespoň měl by mít) na něj právo.

Ano, vše je dnes přece úplně normální, vše musíme tolerovat...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2570
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 22:48:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hrubyv # 214:
Aha, takže to není termín, ale překlad. Tak to jo.
Česky by se patrně řeklo rentabilní.
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2572
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 22:52:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jena:
Ale nakonec - pokud se celá "kauza" přejde několika smajlíky a nikdo se řetězy nepoutá k bráně do depa či nestřílí po borcích s autogeny.... Ať si každý opakává co chce...

Taky pravda.
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2573
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 22:58:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Polskej DJ:
Jak malý dítě, který nejí špenát je proto, že divně vypadá a Pepíček ve školce říkal, že je to blééé...
Holt jedna plus jedna jsou dvě bez ohledu, jestli se to komu líbí, co si o tom myslí, či kolik by chtěl, aby to bylo.
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 217
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 15:29:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: jo, rentabilní zní dobře . Já se jinak zabývám spíš překládáním krásné literatury, takže tohle je opravdu mimo moje schopnosti. Ale nějak člověk začít musí .

Oplakávejte si, co chcete, ale možná by stálo za zvážení, jestli má cenu prožívat taková duchovní muka kvůli věci. Vždyť "prasátko" nemá duši, nic ho nebolí, nemá na to žádný názor. Když nesu do popelnice staré boty, taky neroním slzy, i když mi dříve docela padly... Někdy takováhle úvaha zjednoduší život a ušetří člověka zbytečného stresu.
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1778
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 20:37:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže zrovna tohle teď šrotovaný prase (totálně zchátralý a shnilý na sračku) bylo jejich oblíbený... Kdyby totiž nebyli tam tlachající šotouši šotouši, vrhli by se s obsahem prasátka (porcelánovýho) do příslušnýho kovošrotu a onu kupu hnoje by odkoupili - jenže kdyby je kdyby, kdyby byly v i ryby, nemuseli by bejt v jižních Čechách rybníci... No nic, nebudem se v tom dál rejpat, stejně to nikam nepovede - co si o nich tady všichni myslí, je asi jasný.
Všeci budete zemegulu rypákom ryť ako červená myš! (mjr. Haluška, zvaný Terazky
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25673
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 04:54:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Snad sem:
odkaz
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2315
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 10:00:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím kam to napsat, tak snad sem:

dnes ráno jsem seznal, že jsem už zblbej z té železnice. Jdu z nádraží v Brně do podchodu a na tabuli proti mě pod sebou je: Oříšky, Čokoláda, Lísková jádra, Mandle

Samo, že jsem ty oříšky četl jako Okříšky...

je to důkaz Šotouše?
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 197
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 13. září 2006 - 11:13:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě jeden výkřik nějakého psychopata z vlaky.net: "Tí ľudia sú chorobne posadnutí ničením,veď všetko krásne mizne v šrote!Už stovky elek3čiek,trolejbusov,rušňov,vozňov,jednotiek a MUVčiek skončilo v šrote"
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3362
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 13. září 2006 - 11:45:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S200: to je fakt, perla. Jen si to všichni představte - žádnou mašinu ani vagón (snad s vyjímkou těch po nehodách, požárech atp) nešrotovat, ale někde hezky odstavit. Veď to je krásne...

PS: jen by mě zajímalo, kudy by pak jezdily vlaky, protože všude by asi stála hromada šrotů...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2600
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 13. září 2006 - 12:52:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

je to důkaz Šotouše?

To není důkaz, to je diagnóza.
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3363
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 13. září 2006 - 14:07:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono to sice není k smíchu, ale i takto někteří jedinci uvažují o tom, jak sehnat "doprovolné" pracovní síly na realizaci svého úchylného projektu. Řekl bych, že jakkoli jsem si většinu času myslel, že jde o nějakého výstředního recesistu, tenhle člověk je asi fakt šílenec....

Předmět doc. Chocholoušek
Odesílatel: Kuneš

Není to nucená práce, je to dobrovolná práce jednotlivce závislá na jeho rozhodnutí.
Varianta nezaměstnaný. Od 1.1.XXXX bude postaven před volbu buďdo přijme práci na výstavbě dálnic, anebo sociální podpory pozbude.
2. varianta vězeň - rovněž volba - buďto si začne sám platit jídlo a ubytování a okamžitě vyrovná veškeré případné dlužné částky, anebo zapojení do prací na Projektu rozvoje.

3. varianta státní zaměstnanec - 20-30 hodin rámcové aktivity (práce zdarma) , v případě nesouhlasu okamžité neprodložení pracovního poměru

4. vojáci - kdykoli použitelní (zdarma)
5. studenti -SŠ i VŠ 1 měsíc letní prázdninové aktivity + ev. brigády počas školního roku (viz dříve chmel)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25710
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 16:00:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je tak úchylný, že se až bojím, kdy se toho někdo chytí
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2632
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 13. září 2006 - 20:15:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Varianta nezaměstnaný. Od 1.1.XXXX bude postaven před volbu buďdo přijme práci na výstavbě dálnic, anebo sociální podpory pozbude.

Zrovna s tímto bych problém neměl, ostatní je čirý nesmysl. Dálnic inteligence bych se nerad dožil.
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 536
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 21:12:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No takže si k diagnóze pana Kuneše můžeme připsat poznámku: Pozor, komunista!
Příležitostný cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.253.153
Odesláno Čtvrtek, 14. září 2006 - 23:46:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

-Vole, viděls už ty nový oběhy?
-Ne, ukaž.
-Jsem si to stáhnul, vole. Si myslej ti č... na nábřeží, že se takhle dá jezdit, vole. V Rakousku maj bezpečností přestávky polovinu pracovní doby. A my máme jezdit bez přestávek, vole. To by chtělo poslat na ně udání do Bruselu, ať je vidět, že ta unie k něčemu je. Ať trošku zatřepeme s těma jejich židličkama. To si vole nenechám líbit. Co tomu říkáš?
....

Tak to byl úryvek z rozhovoru zjevně strojvedoucího s jiným zaměstnancem ČD, pronášený v narvaném panťáku. Pochopil jsem, že ČD nutí jezdit strojvedoucí bez přestávek, čímž je ohrožena bezpečnost provozu, což si dotyčný nenechá líbit. Sem to dávám, protože, i kdyby měl pravdu, musel to být šotouš: styl řeči, rozhled a neskutečný smrad :-( My okolo jen zírali.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25817
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 01:32:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne, to nebyl šotouš, to byl typický exemplář fýry modrého
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1333
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 14:01:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Superšotouš:
ČTK:
Pravou nohu amputoval dnes ráno vlak mladíkovi na trati poblíž nádraží v Českých Budějovicích. Čtyřiadvacetiletého muže zachytila lokomotiva v kolejích mimo přejezd, na stejném místě utrpěl už loni úraz ruky, řekl dnes ČTK českobudějovický záchranář Lumír Mraček.
"Mladík má těžké zranění a musel být okamžitě operován," uvedl lékař. Záchranáři už ho znají, loni se podle Mračka bavil tím, že do projíždějícího vlaku strkal ruku. Vlak mu ji poranil, ale zřejmě mu to nestačilo, proto to tentokrát zkusil s nohou a výsledkem je amputace, dodal Mraček.
Mluvčí Drážní inspekce Zdeněk Neusar ČTK řekl, že vše nasvědčuje tomu, že zavinění nebude na straně železnice. "Muž se nacházel v kolejích mimo prostory pro veřejnost, kam je vstup zakázán," dodal. Nehoda nenarušila provoz na trati.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7320
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 16:46:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne, to nebyl šotouš, to byl typický exemplář fýry modrého

Ve středu večer jsem v osobáku z Bohumína do Ostravy slyšel podobný hovor. Kromě obvyklých tirád "všechno je v " a podobně jsem vyslechl zajímavé odůvodnění, proč nebude nové nádraží v Brně:

"Na těch pozemcích je autobazar. To ti říkám, ti už to nepustí. Jedině kdyby tam tak chtěl někdo postavit kanceláře, těm by to prodali. Ale dráze ne."
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1279
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 18:53:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

'Odposlechni a napiš na K-report' aneb 'Nepřítel tě slyší!' Samozřejmě nic ve zlém, jen doufám, že mé rozhovory se také někde na diskusích neobjevují, ale myslím že ne, jinak by už možná na dveře klepal Dr. Chocho
Nepořádkem ve stanici to začíná, srážkou vlaků to končí !
D O P R A V N Í P O D N I K
města Ústí nad Labem a.s.

_________________________________________________________________
České Nezávislé Dopravní Sdružení

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 383
Registrován: 11-2004
Odesláno Neděle, 17. září 2006 - 19:30:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes, McBain:

No, jedný věci nerozumím, proč ti bodří mládenci, kteří chtějí třepat židličkami, nejdou dělat jinam?
Chápu, že se někdo nase*e při čtení oběhů apod, zanadává si s kolegou, ale od toho, aby se bránil snad má v prvním kroku nadřízeného, a poté detašovanou buňku KSČM/ČSSD - Duška a jeho rudý klub (odbory).
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 700
Registrován: 9-2003


Odesláno Neděle, 17. září 2006 - 19:57:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Káem: To hlavní tam ale nenapsali, že ten maník byl zbaven svéprávnosti, tj. byl to oficiální magor.
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 386
Registrován: 11-2004
Odesláno Neděle, 17. září 2006 - 20:29:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, ne že bych to chtěl zkoušet, ale jak tam mohl strkat nohu? Nějak si to nedovedu představit...
Doufám, že ta noha přistála někomu do klína...

(Příspěvek byl editován uživatelem DeKa.)
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25917
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 17. září 2006 - 23:18:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

On chtěl kopnout do mašiny, zatímco ta se rozjela... A tu nohu už nezastavil, takže setrvačnost provedla své
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 702
Registrován: 9-2003


Odesláno Pondělí, 18. září 2006 - 07:45:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zliv: Nebyls u toho?
Z nejhoršího jsme uvnitř!
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2353
Registrován: 10-2003


Odesláno Pondělí, 18. září 2006 - 10:49:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Na těch pozemcích je autobazar. To ti říkám, ti už to nepustí. Jedině kdyby tam tak chtěl někdo postavit kanceláře, těm by to prodali. Ale dráze ne."

dobré zdůvodnění...

Jinak podobné kecy zaměstnanců ČD jsou celkem běžné... Staré časy jsou v nich celkem silně zakořeněné. (a to si myslím, že jim spousta oněch sociálních výhod zůstala...jinde jsou na tom hůř)
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 18. září 2006 - 12:33:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To určitě nebyl šotouš. Pravý šotouš budˇ uhne a přežije nebo padne ...
A kam že to chcete ?
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 377
Registrován: 9-2002
Odesláno Pondělí, 18. září 2006 - 18:46:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevim, ja bych rek, ze to je magor...
ICQ 268-987-545
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25945
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 18. září 2006 - 20:22:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nuts:
Naštěstí neblil
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1345
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 11:52:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Helejte, prosím, není někde popsáno jak vzniklo slovo šotouš? Někde jsem to čet a nemůžu to najít a potřebuju známýmu vysvětlit, co jsem :-)))
Dík.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 12:34:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vysvětlit to můžete i přes http://en.wikipedia.org/wiki/Railfan kde se dá dojít ke slovu "gricer". Český "šotouš" je v podstatě totéž, co anglický "gricer".
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 12:35:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na to je nejlepší kapitola v předchozím vydání dráhařského atlasu. Dráhař = slušný (mírnější??) výraz pro šotouše.
A kam že to chcete ?
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 201
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 13:53:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cogwheel: já bych řekl, že ekvivalentem výrazu "gricer" je "projížděč", nikoli "šotouš"
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1347
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 15:07:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jasně, to jo, ale mě šlo spíš o vznik samotného slova. Popis obsahu mám :-)
JR
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.155.50
Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 15:08:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já se přidám k žádostí o vysvětlení. Zrovna v té době, kdy se toto označení začalo uvádět do života (cca 3 roky nazpět?), jsem neměl možnost volného přístupu k internetu, takže jsem vznik a následnou fázi podrobného vymezování a definování pojmu "šotouš" nemohl monitorovat. Původně snad se (tak jako je název této tématické skupiny) psalo "po německu". A vzpomene si vůbec někdo na to, kdo byl "otcem" tohoto výrazu?
JR
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1365
Registrován: 9-2004


Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 15:17:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já nechci způsobit nějakou deziluzi, vím že spusta lidí si myslí, že tohle slovo je nějak originální, ale třeba moje matka, železničním šotoušením nepoznamenaná, ho používá "odjakživa" ve významu magor.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace