K-report
 

Archiv do 06.září 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Staré archivy » Archiv do 06.září 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 484
Registrován: 12-2003


Odesláno Středa, 16. srpna 2006 - 02:54:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám zhotovenu poměrně podrobnou fotodokumentaci, měl by někdo zájem o tyto lokace:
vlečky stanice Mstětice
trať Čelákovice-Mochov /mrazírny vlečka
vlečka Čelákovice-záv. TOS
vlečka Čelákovice-záv. Kovohutě
vlečka Lysá nad Labem-cukrovar
vlečka Lysá nad Labem-Kovona
výtopna Lysá nad Labem
trať Lysá nad Labem-Milovice
hradlo (dnes již neobsazované) Káraný
vlečka Stará Boleslav-Motorlet

ad.
ICQ: 328251980
..."neni nad modrou"!
..."DKV Ostrava - nejhorší depo v ČR"!
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 470
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 16. srpna 2006 - 08:06:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ja urcite.
Pavel
Arogance znalosti, neodpustitelny prohresek proti dobrym mravum ...
http://www.pjp.cz
ICQ: 30831569
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 198
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 23. srpna 2006 - 11:45:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neví někdo, jaký osud bude mít v nejbližší době stanice Praha-Hlubočepy na trati 173? Vedlejší koleje jsou zde vytrhána, zůstala jen ta hlavní, ale návěstidla u ní stále fungují, výpravčí také stále slouží, pokladna už ne.
Davidvrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 23. srpna 2006 - 12:43:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím,

ví pak někdo, zda dnes byla (bude) zahájena modernizace Libeň - Běchovice ?

DavidVrt
Mirko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 14:26:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirka_kraťas: Je to už pouze zastávka, bývalá stanice slouží něco jako hradlo. Je tam totiž traťové zabezpečovací zařízení Smíchov - Hlubočepy a to musí někdo obsluhovat. Nejsem si jist, ale mám takový dojem, že je to stále vedeno jako stanice a proto je tam výpravčí a né hradlář.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 630
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 14:34:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli si to dobře pamatuji, tak v Hlubočepích se obrací směr na RPB, předává traťový souhlas, nebo tak něco (tolik do toho zase nevidím), pročež je třeba přítomnost výpravčího. Taky je do toho SZZ určitě zavázán přejezd na smíchovském zhlaví (dá-li se tomu říkat zhlaví, když tam nejsou wexle).

Také si vždycky říkám, jestli by případná úprava zabzař mezi Smíchovem a Řeporyjemi nebyla už dávno zaplacená mzdou ušetřenou na tom vejpravkovi a hláskaři v Holyni.
Jpnk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 313
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 16:57:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlubočepy je opravdu velmi neštastná "stanice".Stále jde o stanici s jednou dopravní kolejí výpravčí obsluhuje RPB směrem na Smíchov a kontroluje přejezd. Peníze se zatím našli jen na zrušení závořáského stanovište ve stanici Praha Žvahov stím že další "akce" by mělo být zrušení Hlubočep a Holyně a protažení souhlasu až do Řeporyj,ale zde je několi problémů Hlubočepy - Řeporyje by bylo nutno udělat kolejové obvody(obvod) a největší problém je přejezd v Holyni protože tam jsou závory a při případné rekonstrukci tam musí zůstat PZZ se závoramy.
Bude hůř,dobře už bylo.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 4-2004


Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 08:30:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stanice Hlubočepy jsou opravdu smutným příkladem toho jak funguje železnice (nejen) v Praze.
Jsem z Hlubočep a občas vlak z nostalgie použiju v rámci PID, ale jinak cestující z/do Hlubočep nejsou žádní.
Hlubočepy jsou daleko lépe obslouženy PIDovou linkou 104 a 120, takže vlak je pro Hlubočepské spíš jen projíždějící atrakce.
Řešením by bylo vytvořit zastávku "Hlubočepy" u železničního přejezdu, místa tam je dost, ale to by musel někdo chtít.
Stávající katastrofální stav je zřejmě vyhovující.
Jinak nádražní budova je ubytovnou a prostor před budovou slouží jako parkoviště automobilů.

A ještě k trati 173 obecně:
Kromě vlaku 19905 z Berouna 6:35 na Praha hlavní nádraží je obsazenost v pracovních dnech minimální,
o víkendech je to kromě ranních vlaků lepší. Taktová doprava od nového GVD je určitě přínosem, navíc v pracovní dny se bude jezdit jen ve špičce,
o víkendu naopak kdy je potřeba (a ne v 6 ráno). Nevýhodou může být ukončení všech vlaků na Smíchovském nádraží, ale na druhou stranu je tam dostatek MHD.
Motol forever !
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 573
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 15:11:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já osobně se nedivim té situaci co je na 173.Každej přece do berouna jede po 171.do rudný jede plno autobusů ze zličína a v rámci prahy jede každej MHD.Jisté oživéní by mohl přinest nějakej pravidelnej interval a odjezdy až z hlavního nádraží.To by pak snad 173 byla schopná konkurence protože metrem+atobubusem by to pak nemělo bejt do rudné rychlejší.
AV 15-30
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 11:30:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Také si myslím, že kontrola ovládání přejezdu může být stažena do Smíchova. Traťový souhlas může být protažen až do Řeporyjí a mechanické závory v Holyni nahrazeny automatickými. Zdejší hláska beztak funguje jen kvůli nim. Z Hlubočep a Holyně se tak mohou stát jen obyčejné zastávky a v Řeporyjích bude stanice zachovány kvůli nakládce/vykládce a zaústění vleček.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 989
Registrován: 10-2003


Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 12:27:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak moc je v současné době "opravdu" využívána vlečka v Jenči do (celního) skladu automobilů? Já jsem totiž četl v Autotipu, že přibližně jen asi 10% aut tam jde po železnici. Jako důvod se píše, skoro stejná cena jako po silnici, pomalost a vyšší riziko škod ("Z trolejí padá polétavá rez, nebezpečné jsou také průjezdy tunely(???) a časté prostoje, kdy je náklad nechráněný"). Jinak týdně se tam otočí prý 40 plně ložených kamionů pro 4 - 10 aut.
...a kola na plechu jsou měkký, to nevadí...
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1498
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 13:32:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A v kterém Autotipu byl ten článek?
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1499
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 13:33:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak vlečka je využívána pouze pro přepravy nových KIJ z přístavu Koper - pár vozů do měsíce.
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 517
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 13:47:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad 6120: Máte pravdu, že kdo jede do Berouna, tak jede po 171. Ale myslím si, že při současném vytížení vlaků na 171 a nevytížení vlaků na 173 nemusí být cesta ze Smíchova do Berouna špatnou alternativou. A pantografy nestaví na Závodí. Sedadla v pantogafu nejsou taky 2x pohodlná jako v Orchestrionu.
Ale celkově je škoda, jak ta Pražská železnice celkově tímto západním směrem dopadla.
Lišák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 8-2006
Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 14:01:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad trať 173: mě se ovšem redukce spojů do Berouna s novým grafikonem na 173 moc nelíbí, neb s ní jezdím do práce (když jsem v Čechách). Bydlím totiž u zastávky Beroun-Závodí a věřte nebo ne, je to pro mě rychlejší spojení na Smíchov, než autobusem po dálnici (nehledě na to, že se do autobusů směr Butovice ráno nejde často dostat, do Berouna jezdí většina lidí autobusem, protože obě nádraží leží oproti silnici daleko od zástavby).
Nevíte někdo, jestli se náhodou neuvažuje o nějaké rekonstrukci této tratě? Co takhle zrušení pár přejezdů s polními cestami a pomalých jízd s nimi souvisejících? Nebo elektrifikace? Něco jsem viděl na koncepci pražzského železničního uzlu, ale tam byla i VRT na Berlín apod., a tak tomu nevěřím ani za mák.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 990
Registrován: 10-2003


Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 14:22:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trainspot: Autotip č.17, řekl bych, že ze začátku se tam jezdilo ale více, ne?

Lišák: Upřímně mi ale řekněte, jak ten motorák byl z Berouna zaplněn a kým. Silnější to bylo vždy až před Prahou, takže ten návrh je dle mě správný. Uvidíme, jestli to naláká další lidi.
Elektrifikace bych se neobával, také k čemu, ale rekonstrukci a zvýšení rychlosti by to chtělo. Jsou však důležitější tratě, které jsou na tom obdobně (120/171/231).
...a kola na plechu jsou měkký, to nevadí...
Jpnk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 318
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 16:14:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Jirka_kraťas a v tom je právě ten problém zejmena automatický přejez je dost drahý a při množství vlaků a aut docela obrovský luxus.
Bude hůř,dobře už bylo.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1754
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 18:18:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jpnk:
A hradlář není luxus? (To jen taková rejpavá poznámka.)
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.10.202
Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 19:13:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lišák: tu vyšší rychlost Vám moc nevěřím. JD vlaku 47 min., JD bus+fárání+čekání+metro+vyfárání ve špičce cca 35 min. Od stanice Závodí k aut.st. je to nanejvýš 5 min.
Vzhledem k tomu, že se na trase perou o cestující Probotrans a Fedos, tak jsou přeplněny spíš jen nárazově některé spoje, než aby šlo o obecný problém celého rána. Jsem ochotný věřit tomu, že vlak pro Vás může představovat jakousi o málo pomalejší spolehlivost. Protože bus je sice v průměru jasně rychlejší, ale nelze se na to v daném případě 100% spolehnout.

Zapa: myslím, že bez zastávky Rudná,město a bez prodloužení na hl.n. je 173 odepsaná.
Dokonce si myslím, že by to chtělo tři nové zastávky: Rudná,"pole" (v místech plánované zast.), Rudná,u závor (poblíž kostela) a Chrášťany,u závor. Žst. Rudná projíždět.
Je to trochu fantasmagorie, ale bez dostatečného počtu zastávek jak v Rudné, tak v Praze, tam budou vlaky jezdit zbytečně.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 4-2004


Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 23:16:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

On návrh GVD 2007 počítá hlavně s cestujícími z Rudné, proto ty vlaky z/do Nučic.

Jinak souhlasím s Bručounem, chtělo by to zastávku Rudná-město, možná dvě nové, dále navrhuji přejmenovat Nučice na Rudná-Hořelice, Rudnou přejmenovat na Chrášťany a stanici projíždět.
Dále zřídit zastávku Klukovice a Hlubočepy, stanici Hlubočepy také projíždět.
Motol forever !
Lišák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 08:25:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad zapa: obsazenost 6:35 z Berouna cca 10 lidí, na Závodí 3 pravidelní cestující, podobně Vráž i Loděnice. O hodinu dřív je to snad ještě víc, o hodinu později míň (ten mi teď zruší - že by racionalita?). Ale přesně jsem to nepočítal, raději subjektivně: cca v polovině případů se mi podaří sednout do neobsazeného "kupé" v 810. Samozřejmě od Nučic je významnější frekvence, ve Zbuzanech už lidi stojí...
bručoun: autobus-v 6:25 vycházím, abych byl v 6:40 u Koně (nemá smysl chodit ráno na aut.n., kam zajíždí jen některé autobusy). U Koně se postavit do fronty a doufat. V 6:52 přijede první autobus (j.ř.:6:45), ale narvu se až do druhého - odjezd 6:57-Butovice 7:20-metro K. nám. 7:35 - Albertov cca 7:45 (tramvaj nikdy nejede, když jí potřebuju). Vlak: vycházím v 6:30, ze Smíchova jdu pěšky, přícod 7:40. A to už jsem hodinu v práci-mám s sebou notebook. Ale jinak máte pravdu, mimo ranní špičku je autobus rychlejší. Také o prázdninách mám s autobusem lepší zkušenosti. Pokud není zácpa na dálnici. Ale kdyby ta trať a vozidla byly o chlup lepší, bylo by to jinak.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 08:31:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky se prý (pro vzdálenější budoucnost?) uvažovalo, že tato linka pražského "S-bahnu" by se v Nučicích dělila a jedna větev by zajížděla na úvraťové nádraží Hořelice vlečky Lomů Mořina, kde by končila. V tradičním směru na Loděnice a Beroun-Závodí pak provoz řidší až žádný.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 819
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 09:15:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono je pro mnohé překvapivé že busy po dálnici do Berouna a KD jsou z mnoha míst Prahy srovnatelné i s vlakem osobákovitým stavícím u každé lampy. V podstatě z míst mimo M-B.

Hrbatá tak jak jsem viděl návrh (tuším že psáno poslední) ukončená v Nučicích je ptákovina. To nešlo zajíždět až na Krahulov kde bývá substrátu skoro nejvíc? Je fakt že pak by to asi těžko vyšlo na 1 šuk po hodině... . A ukončení na Smíchově taky není to pravé oné. Buď Váguson nebo lépe kdyby to šlo třeba do Vršek s přestupem hrana-hrana na Váguson od panťáku ze 171. A budou-li kdy zastávky v Mužskejch Hovnech a někde v ranžíru u Zahradního Města, tak by to klidně mohlo prošukat Prahou až do Libně a po ML do Roztok. Míň substrátu než mezi Libní a Holešovicema v ML by tam bylo těžko.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 687
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 10:18:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zastavování v Rudné nádraží už nerušit! Poblíž se staví velká obytná kolonie.
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 209
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 10:25:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vzhledem k tomu, že dělám v Delvitě, tak by se mi to zajíždění do Rudné-Hořelic docela hodilo.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1500
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 10:31:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na vlečku v Jenči se jezdilo o poznání více. Cca před 10 lety se společnost Hödlmayr přesunula do této lokality z Kralup. Tehdy začala rovněž používat železnici na našem území - zpočátku vykládka přímo v Hostivici přes čelní rampu na ruzyňském zhlaví. Pak zprovoznili vlastní vlečku (tuším, že to byl sklad Agrozetu) + obsadili i vedlejší sklad hnojiv (ACHP). Vozily se auta z Koperu (KIA), Ostřihomi (Suzuki) a především produkce Citrónů z Franice a Itálie. Pak se přidaly i Fiaty. Toto vše (až na KIE) ovšem postupně zmizelo - částečně protože se distribuuje přes jiné sklady a částečně přešlo na silnici. Toliko můj deníček...
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 529
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 10:33:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Panove, kdyz se podivate na mapu zeleznic na uzemi + okoli Prahy + primestske linky. Tak asi az tak uplne problem v techto tratich nebude, kdyz vynechal jejich "zastaralost" (mnozstvi + poloha zastavek/stanic, technicky stav, ...) akorat v mysleni zodpovednych lidi a zejmena v setrvacnosti mysleni techto. Ovsem trosku je mozna problem, ze jaksi chybi nekdo, kdo by zpracoval a predlozil nejakou "akceptovatelnou" verzi pro toto, stacilo by pro zacatek, treba i jen vhodneho regionu, samozrejme s doresenim vsech moznych vazeb v ramci neho. Pak by to mozna melo pomerne slusny efekt a pri stavajicich penezich by mozna i mohlo dojit k navyseni spoju a pod.
Dale je ovsem otazka, do jake miry na soucastnem stavu se nepodili "pohodlnost" a setrvacnost i pripadnych cestujicich, cili zmeny v teto oblasti by museli byt provedeny vcetne prislusne medialni kampane. Jinak by se to nemuselo setkat s uspechem.
Pavel
Arogance znalosti, neodpustitelny prohresek proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
http://www.pjp.cz
ICQ: 30831569
471015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 15:42:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte, proč v Hlubočepech slouží výpravčí, když se vlastně jedná o zastávku, popř. hlásku?
Poslouchám www.danceradio.cz.
Petrpes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 171
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 16:04:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přechod trať zab.zař. na telefonické dorozumívání. Protáhnout trať souhlas do Řeporyj + závory v Holyni = nutná investice, která by se vyplatila ale není €.
PeS
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 900
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 16:06:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejedná se o hlásku, Hlubočepy jsou regulérní stanice. Byť o jedné koleji.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.10.43
Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 19:51:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr vlček: něco jsem se vlakem i busem z Berouna do Prahy a opačně najezdil, takže si troufám tvrdit, že míst, odkud je rychlejší vlak-courák ve srovnání s busem-rychlíkem, je poměrně málo. A to ještě musí pro toho dotyčného být výhodná časová poloha nějakého vlaku.

Lišák: Odjezdy použitelných busů ze Závodí nyní jsou: 6:15, 6:20, 6:25(Zl.), 6:36(Z), 6:50, 6:58, 7:20, 7:48, 7:50.
Takže není nutno chodit ke koni. Leda že byste tam šel proto, abyste si sednul (stejně si nesednete).
I když píšete, že ten v 6:50 bývá plný, tak vlak není rychlejší. Pokud Vám shodou okolností dokonale vyhovuje časová poloha vlaku, tak je vlak pouze stejně rychlý jako bus polocourák v 6:36 z a.n. Pokud na přesném čase nezáleží, tak byste mohl jet buď v 6:20 nebo 6:58 ze Závodí, a měl to busem jasně rychlejší.

Dokážu pochopit důvody které vedou lidi k jízdě vlakem (třeba "dochvilnost" Fedorkových řidičů, přecpanost některých spojů, výrazně nižší cena vlaku při použití lítačky PID atd.).
Nikdo mi ovšem nenakuká, že vlak-courák je pro nějakou zaznamenáníhodnou část dojíždějících Berouňáků rychlejší. Vlak je určitě výhodný pro lidi ze Zavadilky, ale tam jich moc nebydlí. Možná že vlak-courák by mohl být o málo minut rychlejší pro pár lidí z Králováku co jedou na metro C, protože busu to přes Beroun chvíli trvá, a metru na Florenc taky.

Kdyby se daly za rozumné ceny používat taktové R/Sp, ve špičce cca po půlhodině, to by bylo jiné kafe. To by se vyplatilo zavést novou linku MHD ze sídliště přímo k nádraží (mimo centrum).
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.10.43
Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 20:00:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cogwheel: Nemyslím, že by stanice Hořelice mohla míst výraznější přínost pro osobní dopravu. Hlavně proto, že vyjít by se dalo jen na Plzeňskou silnici, všude jinde je oplocení různých areálů. Taky nevím, zda by se dalo umístit nástupiště bez rekonstrukce kolejiště. Problém by mohl být i fakt, že stanice nepatří SŽDC.
Lepší by bylo všechny vlaky ukončovat na Krahulově (Nučice zast.)

Qěcy: Nerozumím, proč nerušit zastavení v Rudné žst. Zastávka u šraněk by i pro novou zástavbu vyhovovala lépe. Taky by se z ní dalo snáze dojít do přilehlé části Chrášťan.
Smíchovské zhlaví žst. Rudná vč. přejezdu leží na území Chrášťan, proto jsem fiktivní zastávku nazval "Chrášťany u závor". Umístěna by mohla být místo nepoužívané vlečkové koleje na smíchovské straně přejezdu.

Budulinek 4: S více zastávkami v Prokopáku nevím nevím. Každá zastávka navíc přinese zpomalení pro lidi jedoucí z Rudné do Prahy. Nejradši bych viděl projet Řeporyje-Smíchov bez zastávky. Jedna zastávka by se ještě snesla, protože 1 x 1-1,5 min. zdržení ještě nestojí až tak moc za řeč. V takovém případě je diskutabilní, zda tou jednou zastávkou má být Holyně nebo Hlubočepy,u závor.
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 215
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 09:45:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud jde o ukončování vlaků na Krahulově (Nučice zastávka), nevím, jako by se tam prováděly obraty, když tam není žádné kolejové rozvětvení. Ačkoliv dnes jezdí 810 sólo, pak by musel proběhnout rychlý obrat na Prahu. Pokud na některém vlaku jede 810+010, musel by couvat do stanice Nučice, tam by motor objel vlečňák a pak zase couval na zastávku. To vidím jako dost komplikované.
K_fanta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 11:05:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Problém by byl i s ovlivňováním PZS přímo na krahulovské zastávce.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 13:11:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Krahulov: V úseku Nučice-Závodí není moc velký provoz, takže by obrat sólo 810 (nebo v budocnosti regiobanánu) většinou nemusel být až zas tak rychlý. 810+010 jsem v Rudné už hodně dlouho neviděl.

Ovlivňování PZS je hlavně problém financí. Určitě by se dalo udělat takové ovládání, aby ho fíra mohl po příjezdu vypnout a při odjezdu zase zapnout.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 823
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 15:22:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No docela překvapivé je kolik lidí i za současného stavu jede z Berouna 9911 (PID + šance na IC v podobě Krakenu a ne tlamu) - jsou to desítky. Ono z celého sídliště u Litavky je bus problematický - ve špičce se stojí už z Przeňky a stát přes půl hodiny v busu a pak ještě namačklej na dveřích v kanálu z Butovic není až tak lákavý. Busy jsou zpomalené i díky čipovkám a nástupu předem.

Že by Fedorka jezdil nějak extra pozdě/dřív? To jsem nezaregistroval. Naopak večer z Prahy občas odjede i dýl neb čeká na dobíhače od dalšího metra.

KD je vlak v množství větším než malém zabitej roztržením ramene v Berouně. Přestupovat na 1 stanici málokdo bude. Možná Popovice kde je pouze parodie na MHD/A a staví se baráky.

810+010(+810/811) se na hrbaté objevují výhradně o víkendech. V kladiva vše sólo.
Lišák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 8-2006
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 16:01:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no právě: ve špičce se vám může stát nejen, že se do busu nevejdete, ale že vůbec nezastaví (mnohokrát se mi stalo, že na aut.n. udělal demonstrativní kolečko, aby všichni viděli, že je plnej, a odfrčel do Prahy). A autobusový způsob odbavení vedoucí ke zpoždění, když (náhodou) nastupuje hodně lidí. Chtělo by to, jak navrhoval Bručoun, nějaké Sp vlaky v slušném taktu, např. Zdice-Praha, zastavující Popovice-KD-Beroun a autobus sídliště-nádraží. Třeba od roku 2016..., neb striktní trvání na ceně/km u ČD nám z Berouna trať 171 silně prodražuje.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 689
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 16:04:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoune, nepsal jsem, že se nemají dělat nové zastávky v Rudné. Ale pouze, že se nemá rušit zastavování ve stanici. Jasný?
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1770
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 17:03:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lišák:
mnohokrát se mi stalo, že na aut.n. udělal demonstrativní kolečko, aby všichni viděli, že je plnej, a odfrčel do Prahy.
Podobná věc se mi párkrát stala u cca posledních dvou zastávek v Kladně, když jsem kdysi jezdíval z Kladna do Prahy busem. Naštěstí jsem byl vždycky ten v tom narvaném busu a ne ten na nástupišti.
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.100
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 19:00:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Že by Fedorka jezdil nějak extra pozdě/dřív? To jsem nezaregistroval."

Mně se nedávno stalo, že nějaký blb od Fedorky málem odjel od koně do Prahy o 6 minut (!) dřív beze mně, chytil jsem ho když odjížděl. Pustil jsem se do něj, a on tam těch 6 minut nakonec stál. Ten truhlík asi nepostřehl, že nemůže z Žebráku jet furt turch, ale že má asi 5 minut pauzu ve Zdicích.
Dvakrát jsem zažil ze Zličína sekeru cca 10 min., v obojím případě způsobenou zpožděným příjezdem z Berouna. Na to, jak málo v současné době tuhle trasu jezdím, jde o významné procento nedochvilnosti. Připouštím, že mohlo jít o vícenásobnou náhodu.


Qěcy: To jako chcete tvrdit, že má vlak stavět jak před nádražní budovou, tak na zastávce za poslední výhybkou nějakých 200 m odtamtud? A kudy se podle Vás poleze z těch nových baráků přes kolejiště k nádražní budově?
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 825
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 09:56:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No v případě zácpy nebo průjmu jsem totéž zažil u Robotranzu - pozdní příjezd busu od Motolnice.

Asi si s tím nelámal hlavu, od Koně něco jede furt tak minutka sem minutka tam.. Spíš se to ale stává opačně směr Zdice, to ale každej ví že na zastávce má bejt o 5 minut dřív
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 10:28:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr vlček: to předběhnutí bylo o víkendu, s tím bych si teda hlavu lámal, kdyby mi ujel.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 10:35:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Probotrans se ovšem taky umí prímově předběhnout. Třeba páteční spoj Praha-Beroun-Skryje běžně mívá na příjezdu ve Skryjích -15, zažil jsem i téměř -30 min.! Řidičům zřejmě delší vykázaná pracovní doba vyhovuje, a asi si ještě nikdo nestěžoval.
471015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 20:39:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve čtvrtek 31. 8. jsem si "dal" další ohroženou trať. Na jediném vlaku z Bečvár do Bošic jsme jeli jen 3 pacienti ...
Poslouchám www.danceradio.cz.
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 7-2006


Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 20:58:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

471015
Tak to bylo přeplníno ... za mých začátků v Be /Rat/jezdil pravidelný jeden a někdy dva,to když jel kolega ze šichty dom ...
Č.P.
quenya
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.99.180.190
Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 21:07:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro všechny kolem tratě 173 : úsek Beroun - Nučice výrazně preferujeme pro nákladní dopravu, v současné době vozí "kameňák" do Nučic cement Cemix, prázdné uhláky pro nakládku šrotu na mořinské vlečce firmy KOVO SDS ( zhruba 25 - 40 vozů měsíčně) a vozy s novinovým papírem ze Švédska pro Rhenus plus když se něco vyvrbí.Snahou je dále zintenzivnit nákladní dopravu do logistických center v Rudné, jedná se i s Delvitou, ovšem je to běh na delší trať. Naopak pro osobní dopravu je výrazně preferován úsek Nučice - Praha.

Dále - koncem září nebo začátkem října začne končně obnova tratě 121 s obnovením provozu k 1. změně JŘ a s tím, že se připravují docela zajímavé věci, včetně toho, že jsem si prosadil zálohu ve Středoklukách ( teda snad to klapne).A pochopitelně vlaky s leteckým palivem ze Smíchova, zatím jako nepravidlo.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1526
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 09:04:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, už to někdo psal zde:

../28/6649.html
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1527
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 09:22:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A k tomu cementu - to dojede až do Nučic uceleně, nebo to tahá Mn po kouscích z Berouna? Když jsem jel kolem, tak mi přišlo těch rajek na jeden Mn docela dost.
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 223
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 09:43:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k trati 173: V jiné diskuzi na tomto webu jsem se dozvěděl, že od nového GVD přestane sloužit výpravčí v Loděnicích a Vráž je také ohrožená. Co je na tom pravdy?
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 966
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 10:14:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirka Kraťas: Dokud budou ve Vráži mech. závory, tak tam člověk být musí.
ICQ -> 21 65 33 068
Lišák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 10:23:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A v Loděnici byly taky jedny mech. závory, směrem k Nučicím...
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 967
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 10:26:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lišák: Ty se zvedají jen minimálně (pokud se vůbec zvedají).
ICQ -> 21 65 33 068
Jpnk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 328
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 13:34:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Od 1.zaří je ve stanici Nučice a Vráž u Berouna VSDZ (výluka služby dopravního zaměstnance) konkrétně výpravčího v čase cca 20:40 - 4:30 přesně z hlavy nevím a v žst Loděnice od 14:50 - 6:15.V době VSDZ je v Nučicích závorář(hlídá kontroly od přejezdů které jsou staženy do dopravní kanceláře) v Loděnicích je to jako doposud jen v delší době.A jak se to praktikuje na Vráži jsem se nějak nedočetl.
V Rudné je sice výpravčí,ale nemá signalisty.Čili v noci je 173 nepoužitelná.
Bude hůř,dobře už bylo.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 831
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 13:57:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: srnkám ze zastávek Skryje, Suchá jedle nebo Skryje u ručiček je to jedno. Ještě by teoreticky mohl někdo jet z Kublova do Broumů - že by ale tím pátečním jel někdo třeba Broumy - Skryje je tak nepravděpodobný že se to asi vyplatí risknout než se courat nebo vyhnívat na lesních zastávkách.

Ad 173 - pokud nebude výpravčit výpravčí ve Vráži tak s ohledem na minimalizaci os dopravy nejspíš zaniknout ty šraňky na polní cestě ve Vráži.
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 969
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 15:14:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr Vlček: Nepletete si to s Loděnicí? Ve Vráži jsou totiž ty závory na normální silnici.
ICQ -> 21 65 33 068
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 832
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 17:06:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale jo, ona to silnice je - taková jako trochu tankodromní...
K_fanta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 21:36:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

VSDZ ve Vráži u Berouna je zatím jeden velký omyl, protože zatím jsou tam svedeny kontroly PZS z km 6.500 (státní silnice do Berouna) a PZS na závodském zhlaví. RCP to snad údajně schválilo a zapracovalo už i do rozkazu, po připomíkách UŽST bylo toto opatření staženo, žádný oficiální canc na to snad, ale dosud nepřišel. Jako lahůdka je dps tuším, že č.847
zpracovaná p. Ing. Kolomazníkem, která mj. k 1.9. nařizuje doplnit do nákresného JŘ vlnovku VSDZ. Takže patrně RCP si pořád myslí svoje, doufám že toto vnucuje i SŽDC jako přídělci kapacity dopravní cesty.Zkuste si schválně někdo natrasovat před půlnocí svůj vlak z Berouna do Vráže a zpět Výpravčí tam na něj čeká, akorát se o něm neví
Jinak přejezd s mechanikama na Vráži (loděnické zhlaví) je gumokolama docela dost zatížený, je to sice komunikace III. třídy, ale mezi Lhotkou a Vráží to funguje jako zkratka z Kladna na plzeňskou dálnici spodem (mimo Beroun). Takže když přihlédnu k rozhledovým poměrům tak tady kříže dneska asi jen tak někdo nepovolí. Jinak výpravčí na Vráži mají též RPB směrem do Závodí,
takže i po omezení provozu mají své jisté.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.9.197
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 00:01:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr Vlček: no, u toho pátečního někteří řidiči při volné dálnici dokážou mít -10 už v Berouně a -15 v Jáchymově. Z Berouna tím přitom často pár lidí jede.
quenya
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.99.180.190
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 23:24:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Trainspot : ten cement je slovenskej a většinou jezdí kamenáčem z Be po drobnu, ale už se asi před půl rokem stalo, že jel UV ze Smíchova přes Řeporyje s kralupskými bardotkami. ...Zařídil to jeden můj dobrej kamarád, pražskej dispečer, radši nebudu jmenovat, o nápravových tlacích nemluvě, ale bylo to krásný...
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 7-2006


Odesláno Středa, 06. září 2006 - 23:33:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stačí iniciály ...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace