K-report
 

Archiv do 04.září 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Mladějov na Moravě » Archiv do 04.září 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Aleš123
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.143.105
Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 08:24:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Pink: Dobře, tak nás pouč, ať máme aspoň ten gram faktů.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 08:55:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi mi nepřísluší poučovat mladějovské "hledače pokladů", ale možná by si měli opatřit sborník SECURITAS IMPERII č. 13, který vydává Ústav pro dokumentaci a vyšetřování zločinů komunismu. Na str. 70-75 v něm najdou také pěkný seznam podzemních skrýší, do kterých by mohli nasměrovat své aktivity. A ne prudit u mladějovské průmyslové dráhy.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 08:57:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rovněž pan Lup Lupič Sebercosedanov by měl hledat své štěstí jinde.
Bohumil2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.94.157
Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 22:09:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To CogWheel - sakra a proč vám ti kopáči tak vadí? Neustále se tady k nim tak negativně vyjadřujete. Vždyť je můžete ignorovat nebo využít - koneckonců v pozadí toho jejich kopání byly a nebo možná ještě jsou velice zajímavé a podivuhodné události. Mohli byste je "zpopularizovat" a tím si přilákat další zájem.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 15. srpna 2006 - 09:05:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně ti kopáči nevadí, se současnými provozovateli mladějovské průmyslové dráhy nemám v podstatě nic společného. Taky jsem zde (trochu žertem) navrhoval, že by z nich mohla být turistická atrakce. (Pokud mezitím "skuteční" kopáči odejdou, někdo z mladějovsých muzejníků by se za ně mohl pro potěšení návštěvníků vydávat - a la oživený Disneyland)
Jenom mě štve, že se s tím dělají zbytečné tajnosti a možná také dochází k porušování platných zákonů. I jiným nadšencům do montánní historie, kteří chtějí prozkoumávat stará důlní díla, leckdy na odborně vyšší úrovni, by neměly být kladeny překážky ze strany příslušných úřadů.
Jak tu 1. srpna uvedl Jirka1, i některé předchozí příspěvky tak působí, mám z toho dojem, že z těch arogantních kopáčů jsou připosr... nejen státní úředníci, ale i mladějovští muzejníci, včetně majitele dráhy.
Dovolím si ještě upozornit na legislativní rozbor vstupu a zpřístupňování starých a opuštěných důlních děl, kteý je dostupný na stránkách České speleologické společnosti www.speleo.cz a vyšel loni ve zpravodaji Speleo č. 41 (viz Archiv časopisu Speleo v pravém horním rohu www stránky) na str. 35-38, resp. www.speleo.cz/soubory/speleo/sp41/speleo41.pdf (Hlavní asi je být zadobře s příslušnou expoziturou Báňského úřadu.)
Nyní to tedy má každý k dispozici, včetně mladějovských průmyslových muzejníků. Pokud by se oni (nebo případně i návštěvníci mladějovské muzejní železnice) setkali s nějakými nepřijemnostmi ze strany kopáčů, určitě se najde nějaký paragraf, který kopáči svými aktivitami porušují a kvůli kterému by bylo možno je popotahovat.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 15. srpna 2006 - 09:07:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zkrátka - mělo by se dnes měřit všem stejným metrem, aby to nedopadlo jako v minulosti (před 20 a více lety) - když Vás za účelem zastrašení zmlátili maskovaní estébáci, oznámení incidentu na Veřejnou bezpečnost asi moc nepomohlo.
Bohumil2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.69.173
Odesláno Úterý, 15. srpna 2006 - 10:21:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Cogwheel: OK, byl jsem se na kopáče několikrát podívat a ani jednou tam nebyli, ale vše bylo naaranžováno jako by se každou chvíli měli vrátit - prádlo na šňůrách (již asi dlouho uschlé), otevřené dveře do předsíně jejich příbytku (které stejně nejdou zamčít), naaranžovaná kolečka s nevysypanou hlínou atd. Napadají mě 2 možná vysvětlení - buď činnost jenom předstírají a stále od německého zadavatele inkasují peníze nebo již něco našli a odvezli a tímto jako že dále hledají to jen maskují. Mimochodem úřední povolení k činnosti mají do 31.12.2006, pak jim už nebude prodlouženo (toto tvrdí úřad, ale prodloužení může opětovně provedeno, jak tomu bylo doposud).
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 15. srpna 2006 - 10:36:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To jsem zde již několikrát uváděl - že jde nejspíše o "předstírání práce". Nevšiml jse si, resp. můžete odhadnout, jaký byl objem (m3) čerstvého odvalu vytěženého materiálu - za tu dobu, co tam "pracují"?
steiger
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.158.140.52
Odesláno Středa, 16. srpna 2006 - 22:45:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ježišmarjá, už nechte kopáče na pokoji. Jejich činnost je naprosto legální, mají příslušná oprávnění a povolení od státní báňské správy a chodí k nim pravidelně kontrola z OBÚ Trutnov. Fakt to není nic tajného.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 17. srpna 2006 - 08:05:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když ono je to tak chytlavé téma - škoda že se mu nevěnuje náš bulvární tisk (v některých případech též vlastněný Němci). Zní to možná neuvěřitelně, ale podle ve výše zmíněném sborníku nedávno publikovaných materiálů komunistická StB i 20-30 let po skončení 2. světové války prověřovala různé hypothetické skrýše zbraní, motocyklů aj. materiálů, které podle estébáků měly v případě potřeby sloužit aktivovaným (zejména asi západo/německým) "agentům-nelegálům", jinak u nás poklidně žijících pod falešnou identitou.
Spíše ale, v rámci komunisty tolik oblíbené "špiónománie", tímto StB vyvíjela aspoň nějakou činnost, aby své dobře placené "pracovníky" nějak zaměstnala - třeba aby se tito nenudili a z nedostatku jiné činnosti nevymýšleli ještě větší nesmysly.
Výsledky tzv. "akce Evropa" byly více než žalostné: V těch většinou vyfantazírovaných skrýšíchkteré měl hypothetický "agent-nelegál" v některých případech i hídat, estébáci prakticky nic nenašli. (Bedny s dokumenty, záměrně jako protiněmecká provokace StB potopené v 60. letech min. století do jistého šumavského jezera - to je jiná kapitola. Dnes by to bylo postižitelné podle Archivního zákona, jako nevhodné nakládání s archivními dokumenty, které by se po vodou mohly poškodit).
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 7-2005
Odesláno Čtvrtek, 17. srpna 2006 - 08:09:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

oni se kopáči nenechají
ale zpět na dráhu mladějovskou - pro doplnění historie - víte že i motorové lokomotivy v Mladějově byly číslovány ? tak jak známe dnešní "jedničku a pětku" a v historii parní trakce samozřejmě 2-4, tak v 50.letech, přesněji v r.1953, jsou uváděny i motorové lokomotivy s č.6 - naftová 10 koní (Galy, typ 3T/10 HP, rok 1949, dodána 1949, odprodána 1956) a s č.7 - dieselelektrická 50 koní (Stavostroj, typ BNE 50, rok 1951, dodána 1953, zrušena 1961).
zajímalo by mě zda to mašinky měli jen napsaný barvou nebo nějak líp, tak jak to naši dědové uměli
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 17. srpna 2006 - 08:10:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ani žádné "spící agenty-nelegály" StB tehdy neodhalila. Estébáci jenom zničili život několika Rusům, kteří se tu roku 1945 "zaběhli" a nechtěli se vracet zpět do SSSR. Bylo také odhaleno několik bývalých esesáků a válečných zložinců malého formátu, žijících zde s falešnou identitou, ale žádný významný agent. Paradoxně prý již před rozjezdem "Akce Evropa" naši rozvědčíci u nás identifikovali větší mnořství "agentů-nelegálů", ovšem spřátelených, sovětských, jejichž odhalování nebylo žádoucí.
Miltrc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 20. srpna 2006 - 17:58:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážení, chtěl bych vás všechny upozornit že tohle je diskuse pro uzkorozchodnou dráhu Mladějov na Moravě,tak nechte těch svých šotoušských doměnek o kopáčích a radši diskutujte na nějaké téma ohledně muzea, tratě, lokomotiv a vozu.

V sobotu proběhla zkušební jízda s lokomotivou Faur L18H a 11 vozy až na Novou Ves, všechno probíhalo dle našich představ.

Zde foto z Nové Vsi, setkání lokomotiv Krauss Linz č.5 a Faur L18H č.2
__Peťas__
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.40.1
Odesláno Neděle, 20. srpna 2006 - 20:48:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To: Miltrc
Plně s tebou souhlasím, není potřeba řešit nějaké kopáče. Oni nedělají nic nám, my neděláme nic jim. Sobotní jízdy se vydařily suprově. Za zmínku stojí nový krásný nátěr lokomotyvy Krauss Linz č.5, který byl zhotoven v páteční podvečer.
 
MAT
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.56.128
Odesláno Neděle, 20. srpna 2006 - 21:10:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na sobotní jízdě jsem se byl podívat a velice se mi líbil celkový provoz.Nebylo to jen samotné jezdění parního vlaku,ale mám pocit že zkušební jízdy byste měli dělat častěji.Opravdu to bylo z mého pohledu velké zpestření provozu.

Nicméně by mě zajímalo:
1) jak třeba děláte spoj malých a velkých kolejí, je nutno shánět speciální součásti na to?
2) máte nějakou techniku na obnovu tratě?
3) kolik lidí se musí podílet na opravě tratě?
Pavelxyz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 21. srpna 2006 - 06:52:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cau Petas, koukam, ze jste se neflakali. Kdo topil?
kája z Mladějova
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.126.0
Odesláno Pondělí, 21. srpna 2006 - 21:24:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No vidim, že ohledně kolejí nikdo nepřispějě, neboť to nikdy nedělali.
to MAT: když jsou rozdílné vejšky kolejí tak se to řeší tak že čtyř dírová lašna se rozřeže na půlky, pak se veme lašna menší nebo větší a ta se taky rozřízne na půlky dvě rozdílné půlky se pak jednoduše svaří. Záleží na zručnosti svařeče, pak jsou chyby v průjezdnosti minimální. Rozdíly ve výškách uložení pražců v loži po tomto zásahu se vyřeší podbitím. Je to starej osvědčenej způsob.

to Pavelxyz:
jo určitě se neflákali natřít ten šporák je to nejmenší, ale že jsou tam napaječe, napájecí hlavy, sichráky atd v naprosto pičozním stavu to neřeší. Tohle je oprava styl Kopřivová. Vás všichni teď za tuhle prkotinu budou chválit, ale že Igor s Vojtou a se mnou zrepasovali armaturní hlavu tak prd nikdo ani neřek "dík volové" už jim to žerete až moc.
Stydím se za vás kolegové!!!!!
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 21. srpna 2006 - 21:57:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad MAT - já si dovolím přihřát polívčičku na téma přechodová lašna. ano způsob káji z mladějova je jeden, ale jde to i jinak, kde odpadá to vaření a tedy i eventualní prasknutí sváru či uklepání - viděl jsem a přejel jsem. teda vezmeš lašnu na kolej většího profilu a pomocí flexy ji do půlky kus uřízneš (spodní část), tak aby zapadla do koleje menšího profilu. musím konstatovat, že u kolejí válcovaných dle ČSN, ale i starších, díry na spojích sedí. nesedí u kolejí starších 70 let, kde nejsou ploché lašny.
takže přechody 80/93, 90/93 nejsou problém. trochu je vochmatika 70/93 a podobné větší rozdíly, kde musíš počítat s tenčí stojnou, tudíž musíš jednu lašnu (vnější)autogenem (nebo ve výhni) přihnout (udělat takový "zetko") aby ti hlavy rozumě seděly. i v případě vaření je nutné též poposadit velkou vůči malé.
jinak do děr koleje malého profilu použiješ příslušný šroub, jen na lašně bude větší díra (u kolejí vzor 93 - 18 mm) tak použiješ větší podložku
více katalog firmy Orenstein & Koppel Praha II č.327 z léta 1914
__Peťas__
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.40.1
Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 07:20:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To: Kaja z Mladějova
Lokomotiva nevynika jen tim, ze je natrena ale od rana se tam resily vseljake problemy a v sobotu na verejne jizdy lokomotiva nemela jediny problem, takze to nebyla oprava styl "Koprivova", ale celkova udrzba a priprava na jizdy.
__Peťas__
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.40.1
Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 07:25:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cawec Pavlexyz:
Topil Radek Dolezel a bylo to ve 100% pohodě zadny problem se nevyskytl. V patek rano a dopoledne se resily problemy a ruzne netesnosti, odpoledne se zacala lokomotiva cistit a pripravovat na nater.
Pavelxyz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 23. srpna 2006 - 07:19:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Mat a Zdepa: Prechodovy lasny se delaji 2 zpusoby - svareni pulek 2 ruznych lasen nebo zmenseni vysky casti pulky lasny autogenem, jak sjte psali, pevnejsi je druha varianta, s omezenima tykajicima se licovani der apod. nemam zkusenost.
To Petas: Co se nateru tyka, nerozumim - natreli jste mista opalena autogenem pri ohybani trubek a tak nebo jste toho natreli vic? Z fotky toho moc nepoznam. Vzhledem k tomu, za obe pary vlastne uz davno potrebuji generalni opravu, ani nevim, jestli nejake vetsi natirani neni zbytecne. I kdyz otazka je, jestli vzhledem k problemu Koprivova/Dolezel x neclenove jejich rodiny bude mit kdo tu opravu provest.
To Karel: Neprehanej to s emocemi, kluci delaji, co muzou a co vic taky muzou delat, kdyz vhledem k ,,moudremu,, vedeni muzea (viz ty 2 jmena s lomitkem) vsichni zkusenejsi parari uz prakticky odesli. Zatim se prece tvarime, ze je vsechno vporadku.
__Peťas__
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.40.1
Odesláno Středa, 23. srpna 2006 - 20:44:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To: Pavelxyz
mno pac se vyhodne podarila sehnat barva(2 l zelene a 2 l cerne)tak se v prubehu patecniho vecera natrela cela lokomotiva mimo pojezdu. Takze je komplet nove natren cely kotel, bouda i vse okolo. Nater se provadel pro vetsi efektivnost lokomotivy. Generalni oprava pro lokomotivu c.5 je naplanovana az po pristim roce (2007)kdy by mela odjezdit celou sezonu.Pro letosni rok je naplanovana generalni oprava pro lokomotivu c.1.
__Peťas__
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.40.1
Odesláno Středa, 23. srpna 2006 - 20:47:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To: Pavelxyz
Mam jeste jeden takovy skromny dotaz: co to znamena??? "Zatim se prece tvarime, ze je vsechno vporadku." to mi mocz nejde do hlavy???
Dik Peťas
Pavelxyz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 7-2005
Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 06:32:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peto, tobe se zda, ze je v Mladejove vsechno OK? Nechybi tam napr. nekteri lidi, co tam driv byvali? Pokracujou prace na nadrazi v arealu? Pribyvaji lokomotivy do sbirky?
Miltrc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 11:29:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavelxyz: samozřejmě že není vše OK,ale nemusíš to tady načínat Pavle. Zatím by to mohlo zustat mezi námi,nemyslíš?
K tomu že nepokračuje stavba: to bude asi tím, že je nás málo a vzhledem k opravám lokomotiv prostě na to nezbývá čas, tohle pokud nepochopíš tak už nevím jak ti to vysvětlit,snad jen rumovou smrští ale z té poslední jsem na dlouho vyléčen , ale i kdyby tak neplatím já!!!! Petr C.
Pavelxyz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 7-2005
Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 13:49:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peto, uplne jsi me nepochopil, to nebyla zadna narazka na tebe, ale na lidi (K/D), ze jejichz chovani ty nemuzes, to co tady pisu, neni a nema byt zadny utok na muzeum, na tebe nebo na jiny dobrovolniky, kteri tam zadarmo makaji. Jestli neco nacinat nebo ne, to je otazka, protoze to uz nacnuli jini, ale kdyz uz pres to ,,nenacinani,, resis, proc nepokracuje stavba, musim k tomu rict - je to trochu jinak - neni 2x moc lidi (a proc asi je malo lidi, proc odchazeji?!?) a neni stavbyvedouci. Jinak jsme i v tom malym poctu mohli na nadrazicku pomalu pokracovat, ale i ten nas nekonfliktni stavbyvedouci uz je v tahu, protoze K/D, a bez jeho planu a kvalifikace (a ze strany rady lidi bohuzel uz i bez motivace) neni mozne pokracovat. 500 000 Kc sehnanych dotaci je na opravu trati, a ne na staveni nadrazicka, ktere jsme mohli udelat sami, pouzit je na nadrazicko muze byt i v rozporu s ucelem, na ktery byla dotace poskytnuta. Takze za soucasne situace po sobotnich jizdach muzu jit vicemene do hodpody nebo domu, na rozdil od lonska, kdy se cely leto a snesitelnou cast podzimu delalo na kolejich a do pulnoci rezaly prazce vse pod vedenim a hlavnim pricinenim tech, ktere dnes K/D nenavidi. Navic nepribyvani lokomotiv jsi svym prispevkem nevysvetlil - lokomotiva, co dnes stoji 50 000, bude za 5 let stat 150 000, ale my nikdo za 5 let 3x vyssi prijem mit nebudeme, casu nezbyva, mame lidi, co umi sehnat masiny, mame lidi ochotny do nich investovat, ale misto na ne nemame, doma je neni kam dat a v Mladejove to K/D nedovoli a to ani pod sirakem na riziko majitele konkretni masiny (viz DH120, ktera K/D moc pali, protoze neni jejich). My nejsme spatni ani vy ne, spatny je ten, kdo chce mit vsechno pro sebe at uz formou vyhradne soukromeho vlastnictvi, nebo formou vlastnictvi spolecneho (tj. de fakto vlastnictvi tech soudruhu, kteri spolku vladnou a nepohodlne cleny kdykoliv vyrazi). Tak nam nezbyva, nez jak kolega nemecky napsal (a nevim proc mu to smazali) - pro nenemcinare prelozim - ,,Drzet hubu a dale slouzit,,. Rum mi 2x nejede, ale do hospody zajit muzem, dozrazim dnes kolem 4te odpoledne.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 15:15:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemyslete si - také jsem smutný z toho, že v nynějším "zeštíhleném" Mladějově to nefunguje tak, jak by bylo pro kvalitní muzejnictví a provoz žádoucí. Památky řvát o pomoc neumějí, musejí to za ně dělat lidi. Kdyby se tolik úsilí a energie zainteresovaných osob nezmařilo ve vzájemných sporech, mohly třeba mladějovské polotendrovky Krauss č. 1 a č. 5, unikátní i z celoevropského hlediska, jako hostující lokomotivy zazářit jako "zlatý hřeb" akce konané v nejbližších dnech ve Weiswasseru. Viz www.waldeisenbahn.de/111/index.htm
Ale to jsou jen takové divoké sny stárnoucího šotouše.
P.S.: Není ten majitel "nějakej divnej", nebo to už je "normální" charakter těch dnešních podnikatelů?
Bobes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 336
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 17:05:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám obavy, že kdyby německý inspektor drážního úřadu viděl jedničku s pětkou, či spíš jejich stav, tak to už nebude brát ani jako žert, ale jako spíš urážku jeho osoby. Co jde u nás, nejde ani náhodou v Německu, podobně jako Rumunsko v porovnání s námi.
Ad P.S.:
Jestli je divnej nebo ne, nebudu soudit. Jen bych se tě zeptal, jestli by se ti líbilo, kdyby tvůj majetek někdo využíval ve svůj prospěch a ty z toho měl jen starosti a mnohdy ostudu?
m_a_g_i_c__cz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.108.42.230
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 20:15:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážení, před nějakou dobou, když jsme se tady hádali, kdo je větší estébák jsem řekl, že na K-report už chodit nebudu. Ale jsem po 3 měsících tady a nestačím se divit. Když se máme bavit o soukromých záležitostech na netu,tak prosím.
Asi to vidím tak, že bych všem poděkoval. Poděkoval bych Zdenkovi a Pavlovi za to, že se mnou leželi před bitvou 2 dny v lokomotivě č. 5 a snažili se provést lepší opravu než divoké otáčení výronkem a motání hadrů okolo trubek na pětce, jak jsem viděl když se k lokomotivě na krátkou chvíli vrátil Kája z Mladějova. Vařili jsme netěsnosti na pětde, které byly způsobeny dokonalou údržbou některých našich členů a snažili se pětku dát dohromady, aby udělala tlakovou zkoušku, kterou úspěšně podstoupila dvakrát. Díky našim skvělým zlodějům museli D/K, jak s oblibou používáte, sehnat sychráky nové, modernější, které sice nejsou úplně bezúdržbové, ale rozhodně nejsou "pičózní". Lokomotiva má své mouchy, to ano, ale vzhledem k tomu v jakém stavu byla je nyní zlatá a podle slov strojvedoucího Zdenka, šlape jako hodinky.Taky díky Martinovi, že mašinu rozdělal před bitvou místo člověka, který měl plnou hubu keců. Dík patří i některým dalším lidem z Mladějova.
m_a_g_i_c__cz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.108.42.230
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 20:17:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuju Peťasovi za to, že udržuje háčko v dobrém stavu, můj dík patří Peťovi a Skaldovi a Igorovi za Faura, je to skvělá lokomotiva a mrzí mě, že jsem jí nevěřil, co se provozu na naší trati týče. Děkuju i dalším lidem za to, že Mladějov udržují.
Budu děkovat dál. Děkuju Kájovi z Mladějova za zpoždění bitvy a za to že mi zdržel před bitvou lokomotivu na Vekslu, takže z toho bylo 21 minut zpoždění a ostuda, jako by nestačilo, že klouzala trať, za to, že z pomsty zrasil Větrnou, že o všem dokonale kecá, ale nikdy nic nedotáhne do konce.Svoje fotky už po tomto neuvidím, ale s tím se počítá. Mimochodem marně vzpomínám, kolikrát jsem ho za MPŽ viděl na výluce, když je tak chytrý, co se styků týče. Děkuju Pavlovi, že dělá prostředníka a předává "přesné" informace a z toho plyne ještě větší napětí. Lidi všem děkuju, jak si podle mě kdo zaslouží.
m_a_g_i_c__cz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.108.42.230
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 20:21:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavle jestli chceš stavět nádraží, zvedni telefon a obvolej lidi, jako my, když jsme teď 2x plánovali Hřebeč, aby si to naplánovali a můžem, ale osobně to teď nevidím, jako prioritu. Nádraží máme a vzhledem k trati (i na Hřebeč) si myslím, že pro návštěvníka stojí za to, aby udělal pár kroků navíc. Není to tak daleko. Nové nádraží je pro mě z provozní stránky noční můra, ale mělo by i dobré stránky.
Uvidíme, kolik zbyde peněz z dotace, protože provozní úsek do Nové Vsi si taky vezme své, ale rádi bychom s klukama věnovali zbytek do trati na Hřebeč. Vidím to tak, že když ne v roce 2007, tak roku 2008 bychom mohli na Hřebeč přivést první návštěvníky. Jsem rád, že se nákladní vlak líbil, snažili jsme se.
Co dodat ke vztahu s majiteli. Rozhodně nejsou divní a taky se snaží. Založili občanské sdružení a stanovili podmínky. Komu se to nelíbí... dovedu pochopit, že nechtějí opravovat lokomotivy, které budou stát v katru. Je teď třeba opravit lokomotivy, které dělají provoz a na muzeum vydělávají a dožívaly. Viz jízda s jedinou provozní - opět díky zlodějům - lokomotivou BN 60- H. Přes zimu bude v generálce jednička, příští rok pětka. Motorový park bude taky brzo, jak doufám v pořádku.
Omlouvám se všem za to, že musí číst tyhle blitky, ale když nejsme schopni si popovídat v Mladějově a taháme to sem, jenom se opičím. Mějte se všichni krásně a zachovejte nám přízeň.
Doufám, že i nadále od nás naši návštěvníci a hosté budou odcházet spokojení. L.
Miltrc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 20:29:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No co dodat, já k tomuhle nemám slov,ale když už sme v tomhle děkování, já to stručním,
DĚKUJU VŠEM CO JSOU V MLADĚJOVĚ A SNAŽÍ SE O ZÁCHRANNU TOHOHLE UNIKÁTU,KTERÝ NEMÁ V NAŠÍ ČR OBDOBY.
Pavelxyz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 7-2005
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 07:31:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Codwheel: Majitel neni normalni podnikatel, chce mit muzeum, ale sve muzeum, kteremu on veli a nikdo jiny. Bohuzel ackoliv je dobry v dilne, delat sefa neumi, pravni vedomi nema, racionalni diskuzi pristupny neni, bud s nim souhlasis a je OK, nebo s nim nesouhlasis, urazi se a jde bagrovat nebo rekne, ze to tu zavreme.
To Bobes: Ano, ten majetek sice vyuziva nekdo jiny, ale taky se o nej aspon nejak stara, protoze majitel parar neni. Necekej zazraky od lidi, kteri na to maji jen svuj volny cas, malo penez a je jich cim dal min. A diky tomu nekomu jinemu taky vlacek jezdi, i kdyz ted se to dostalo do situace, ze by uz majitele provoz tak nejak udrzeli mozna i sami.
To MagicCZ: Lubosi, pokud se ti me informace zdaji nepresne, napis, co jsem nepresneho napsal misto neustaleho opakovani ,,nebudu to resit,,. Na rozdil od nekoho se snazim aspon o nejaky tok informaci, na rozdil od ostatnich, kteri porad pred kazdym cosi taji, kazdemu rikaji neco jine a navic meni svuj nazor prilis casto - to neni narazka osobne na tebe, ale narazka obecna. Kazdopadne jsem znechuceny jak z toho neustaleho utajovani a meneni nazoru, tak z toho, ze to tady furt filtruju za jine, kazdy mele neco jine a kde je pravda, to nekdy tusim dost mlhave. Proto taky netere veci nerikam, rikam jen ty, o kterych resvedceny jsem. Ale chapu, ze za uprimnost se vzdycky tresta. Kazdopadne vim jedno - Michal a spol maji vizi a jsou to dobri muzejnici, K/D maji vizi tuhle - vsechno bude NASE, vsemu budeme velet MY, vsude bude mit vetsinu hlasovacich prav NASE RODINA a hotovo. A kdo jiny chce mit neco sve, ten je nepritel a chce nas urcite podfouknout. Jak by jim asi nekdo jejich majetek mohl vzit tim, ze i ostatnim daji nejakou tu duveru? Sice chapu jejich neduveru vychazejici z drivejska, ale ti, co jim nic neudelali, si takove jednani nezaslouzi a pokud vim, v tehle zemi se soukromy majetek aspon teoreticky rozkrast neda, jinak bych se asi mel zacit bat o ten svuj. Chapu, ze na K pohlizis jako na kamosku, mne ovsem v hlave jeste ted duni jeji pred cca 4tydny pronesena slova: ,,Ted se musime zbavit zbytku MPZ,, a jeste ted vidim ten usmev na tvari. Jak rikala, ze nekterym lidem ,,se neveri,, - jak se neveri? Ja jim verim, to jen K/D ne! Jeste si vzpominam na tu ,,clenskou schuzi,, , jeste mam na disku ,,zapis,, z ni. Michal a s nim spojeni lidi maji vizi a jsou schopni racionalni diskuze, K/D misto toho nabidnou emoce, neobratnou manipulaci, nesplnitelne sliby a vymysleni zastupnych duvodu, proc neco (napr. dovoz lokomotiv) zakazou. Nenabidnou, ze by aspon mohly stat pod sirakem, kdyz neni misto pod strechou, proste to zakazou. Nevim, jake stanovili podminky, kdyz pul roku nebyli schopni sepsat smlouvy na umisteni tech malo soukromych lokomotiv, co v Ml. jsou, pritom o jejich sepsani sami tak stali (ze by s tim schvalne nespechali?). Stavet nadrazi se melo, ale jak to chces delat bez stavbyvedouciho? Kdyz uz i tenhle dobracky clovek tu neni, tak neco musi byt sakra spatne. Nebo delas do stavariny? Ale mozna je to jedno, protoze zda se, ze ,,doodMPZtena,, cast muzea o nadazi v arealu tolik nestoji - chapu, ze to ted nevidite jako prioritu. Navic cokoli obvolat a cokoli organizovat (i kdyby tu nejaky komptetentni stavbyvedouci byl) uz nemuzu z toho prosteho duvodu, ze ztracim motivaci. Ono totiz nejde jen o opravu lokomotiv v katru, jde o to je sehnat dalsi, dokud je to mozne, sehnat a opravit pozdeji, pac za par let na to uz nikdo z nas nebude mit prachy, to sakra nechapes? Se soucasnym trendem se o motorovym parku nebude dat ani hovorit, uz nektere masiny zmizely a ostatni to zda se ceka tez. Jo kdyby vsechny patrily K/D, tak by masiny nemizely, uz i to jsem nekde zaslechl. Oni se pojisti, ale jak se mame pojistit my? Sluz a jsi dobry, remcej, a jsi hajzl, to mi z toho vylyva. Bohuzel na svete uz nejaky patek jsem a sleduju, jak se historie porad opakuje, at se jedna o historii celych statu nebo tk male organizace, jako je Mladejov. Co se tve kritiky Karla tyka - taky mi vadi ty jeho emoce, destruktivni vystrelky s cedulema a tak, co se tyka zdrzeni na bitve, slysel jsem k tomu i jiny nazor tykajici se nebezpecnosti jezdit prilis brzo za vlakem, kazdopadne motani hadru okolo trubek (mels na mysli injektor predpokladam) se opravou lokomotivy vyresit nepodarilo (jak by mohlo, kdyz se jedna o nesouvisejici casti kazda na uplne jine strane lokomotivy?). Proste semtam injektor neda a my ho musime odsroubovat a zchladit vodou zevnitr, vic s tim nikdo z nas nesvedl a ode me jakozto laika nic sofistikovanejsiho necekej. Cili masina slape (zatim) a jako laik nemuzu posoudit, co a kdy se muze podelat. Ohledne sichraku - staly x tisic, muzem byt radi, ze nejake jsou, ale ciste technicky dle slov kotelniho komisare - jedna se horsi sichraky a je treba je promazavat a rozhybavat, aby pohyblive nezrezly a nezatuhly (cca 1x mesicne). Coz cinim pokazde, kdym mam s 5kou neco do cineni (minulou sobotu naposled). Jeste ohledne Kaji - problem je, ze svym emotivnim chovanim skodi nejvic sam sobe a K/D to dava dalsi zbran do ruky i proti ostatnim.
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 7-2005
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 07:46:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

moc lidí - moc vizí. nejlíp se má igor v mníšku. jsou na ten důl 3, tak se dobře velí. i na parapleti to není 100% jak to z venku vypadá, hlavně když máme břímě a tím je muzeum, kde musíme dělat prolídky, byť by si chtěl člověk "hrát" s mašinkama a kolejem (zlatý PIKO vláčky)
Hombre
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.2.107
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 09:59:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak mi přijde, že když se sejdou 3 moraváci, založi spolu 11 různých klubů a pak se porůznu pohádají. Jako pozorovateli zvenku mi přijde, že se nyní všechny zúčastněné strany snaží najít důvody proč něco nejde a že někteří budou nejspokojenější, když nikdo nebude mít nic.
Trochu bych se pokusil zastat majitelů Mladějovského areálu: Jestli třeba jejich neochota přijímat cizí techniku k "uskladnění" nevyplývá z činnosti zlodějů (patrně z okruhu někoho, kdo se kolem úzkokolejek motá) a následných nepříjemností a obviňování (to jse si ukradli sami a ... - k čemuž přispívá i důrazné upozorňování na rozkrádání mašin na webu MPŽ). Při pohledu zvenku vypadáte jako sbor rozhádaných bab, což je škoda
__Peťas__
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.40.1
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 11:23:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Pavelxyz:
Pavle nezlob se na mě ale pěkně kecáš páč majitel nikdy neřekl, že to tu zavřem!!! Kdyby tuto větu pronesl tak už bychom do mladějova dávno nejezdily!!!!Majitel je normální a je vcelku pochopitelné, že když vlastní velký areál tak v něm chce být pánem. Bohužel je toho na něj moc. To jak se poslední dobou chová, není jeho povahou ale je to zapříčiněno vzniklou situací, která ho posílá do takových rozhodnutí. Viz dočasný zákaz dovozu exponátů a odchod některých členů. Poslední dobou je snim řeč dobrá a mužeš s ním pohovořit o čemkoli.
m_a_g_i_c__cz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.235.76.194
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 11:58:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Pavelxyz:
Supr, takže pravdu si pamatuješ. Jenom ji jinak říkáš. Tak, aby se hodila druhé straně, tak se nediv, že se před tebou tají.¨
O Michalovi a jeho problému jsem nepsal, protože to je problém, který si musí vyřešit K/D a on mezi sebou. Obě strany mají v ruce argumenty a kde je pravda netuším.
Na soukromé exponáty: dovoz je zakázán kvůli skladování všude po Mladějově a právě kvůli těmto problémům. Až se problémy vyřeší, tak se dovoz zase povolí.
Taky jsem neřekl, že Michal s Martinem nejsou muzejníci. Jsou a sakra dobří a taky mě mrzí, že se dohodnout nemohou.
Taky myslím, že nejsi zbytek MPŽ. To bych se měl bát spíš já
Do stavařiny nedělám - jak se to veme - do tratí jo - a sere mě úplně stejně jako tebe, že to Martin hodlá zabalit. Ale dovedu to pochopit. Motorovým parkem jsem měl na mysli naše 3 základní lokomotivy, které jezdí na jízdách.
No a brzo za vlakem: na dohled znamená opatrně na zábrznou vzdálenost (200m)u háčka je to rozhodně míň a dál. Automatický blok zatím na MPD bohužel nemáme. Odpovědnost nesu já a provoz jsem řídil taky já. Navíc ty jako vlakoš, kdyby se něco stalo bys šel vlak krýt. To neznamená,že budem čekat s bitvou, až Karel na Vekslu dokouří a 15 minut sekera.
Karla už kritizovat nebudu. Dělá si to sám. Navíc jsem se do něho obul už dost. U mě skončil. Michala jsem sem taky moc tahat nechtěl, ale bohužel, stalo se. A co se sichráků týče: 1x měsíčně promazat neznamená "sichráky na hovno, nejhorší, co mohli sehnat." já jsem tam s tím komisařem byl taky. Zbytek dořešíme na ML. už to tu dál krmit nehodlám a nebudu.
__Peťas__
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.40.1
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 12:16:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Pavelxyz:
Plně souhlasím s m_a_g_i_c_cz když se něco dozvíš tak to deš hned povědět té druhé straně. Víš tímhle stylem vznikají různé drby, pomluvy a spekulace.Když ti někdo volá tak mu hned nemusíš vyzvonit kam v neděli jedem, co vezem sebou, jak dlouho tam budem, kdo všechno jede a co tam budem dělat..........
Pavelxyz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 7-2005
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 12:53:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Petas: Nemas pravdu, rekl, ze ,,to tu zavrem,, , jen tys u toho nebyl - rekl to v navalu emoci, tak z toho nedelam zadne zavery. Ty emoce mel proto, ze jsem se s nim ve vsi slusnosti bez rvani, obvinovani a agrese pokousel diskutovat prave o problemu dovozu lokomotiv, takze to popira tve tvrzeni, ze je s nim mozno mluvit o cemkoliv. Ze schuze odesel taky driv, i kdyz jsme jeste diskutovali. Tak se s nim radsi nebavim o nicem, jen o technickych detailech a snazim se delku rozhovoru minimalizovat, protoze je to pro me uz lidsky nesnesitelne. Nejdriv se ptej a pak sud. Panem muze byt, kde chce, ale pokud chce pomoct, mel by si tech pomocniku taky vazit, coz dost pokulhava.
To Magic: Lubosi, nevim, spis mi prijde, ze jinak rikas nebo chapes pravdu ty, tak, jak se hodi 1. strane, ale netvrdim, ze ze zleho umyslu. Na zakaz dovozu lokomotiv jsem slysel postupne behem kratke chvile na schuzi 3 duvody - zdalo se mi, jakoby nevedeli, jake zvudodneni vymyslet - 1) pry ze nejsou smlouvy (pul roku? - chteji je vubec udelat?), 2) pry se musi odvest srot, aby bylo misto a aby si srot s dovezenymi lokomotivami nespletli pri odvozu (zvlastni, lok. od srotu poznam dokonce i ja), 3) neni misto v hale (to jedine je rozumny duvod, ale schazela tu nabidka na to, dat si lok. pod sirak na sve riziko, radsi volili nekompromisni zakaz). Kdy myslite, ze dovoz lok. zase povoli? Historie se opakuje - moc neverim, ze k tomu v realne budoucnosti dojde. Ty 3 lokomotivy se zprovzonit musi, i kdyz nejsou vase, ale ,,majitele,, , ktery musi prece vlastnit prece vsechny provozni masiny (rekla K, listopad 2005, vy jste u toho nebyli), ale to nebrani hromadeni ruznych soukromych lok. pro budoucnost. Za jine situace mohla pri provozu davno vypomahat DH120.
To oba: Ja jsem na sve strane a delam a rikam to, co povazuju za spravne, Michal a ostatni jsou pro me kolegove, ke kterym mam duveru, tak jako snad muzu za kolegy povazovat vas - to nemuzu rict jednomu, co rekl druhy z mych kolegu? Pak jedine zbyva uplatnit totalni informacni embargo vsech vuci vsem. Ze vase jizda na Hrebec je ,,samozrejme,, prisne tajna a nesmi se o tom mluvit, to mi prijde uhozeny. Tajte si co chcete, me zbyva max. 50 let zivota a na tohle paraniodni chovani nemam cas - v takovem pripade udelate nejlip, kdyz me mezi sebou prohlasite za neduveryhodneho a nebudete mi rikat nic. Pac zadneho tajnustkareni vyjma veci skutecne opodstatnenych se ucastnit nehodlam.
Miltrc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 13:25:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já když si to tady takhle čtu tak se u toho musím smát.
Ad Pavelxyz:
1)...,,Ted se musime zbavit zbytku MPZ,,...
2) ...Ja jsem na sve strane a delam a rikam to, co povazuju za spravne...
3) ...Nemas pravdu, rekl, ze ,,to tu zavrem,, , jen tys u toho nebyl ....
ad 1) Pokud se chtějí zbavit zbytku MPŽ tak ty se rozhodně bát nemusíš, pokud si dobře pamatuju tak tys je nezažil za plnýho provozu a taky je možný že jsi tam vynechal nějaký slova, např, a tedka se jen zbavit zbytků po MPŽ - a takhle vznikají fámy
ad 2) právě že ty něco někde uslyšíš, urovnáš si to, bohužel se často stává že to nepochopíš a už se to všechno veze - další vznik fámů
ad 3) a tos u toho byl sám?? Pokud jo,tak to taky nemusí být pravda - fám

nechci říkat že šíříš mezi námi nějaké fámy,ale tohle je jen příklad jak mohou vzniknout, přeber si to jak chceš a klidně se na mě naštvi,ale jak to tu už myslím někdo psal - svoboda slova

Jinak moje podpora tady patří Peťasovi a Lubošovi
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 273
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 13:27:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, já jako třetí strana tyhle slinty nečtu, tak prosím si to nechte mezi sebe do hospody......
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
__Peťas__
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.40.1
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 13:49:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Pavelxyz
Je mi hrozne podivny ze vetsinu veci co tu je napsanych si slysel jenom ty (podle tebe tam nikdo jiny nebyl)a pritom se vlastne s D/K nebavis pac se s nima bavit neda.
Jizda na Hrebec nebyla nic tajneho, ale kdyz vis, ze po trati se obcas flakaji skodici, kteri treba davaji do mrtve polohy vexle, tak nemuzes po verejnosti pustit takovou informaci.
Pavelxyz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 7-2005
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 13:54:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To M-k: Sorry, chapu tve znechuceni
To Miltrc:
1) Ne, v MPZ jsem nebyl, ale to nesouvisi s citatem, ktery jsem slysel. Slova jsem zadna nevynechal.
2) Nejsem spravny priklad tvurce fam, znam radu jinych lidi, kteri mene poslouchaji a mene mysli a vice soudi a krici.
3) Ne sam, mimo me byli pritomni dalsi lidi - 1xD+2xK
Pozn.: a) "fáma" (ne "fám"), b) "fámy" , c) "fám" (ne "fámů") - tak to ma byt spravne cesky, kdyz uz tady mame tak prefamovano. Jinak bych se vyvaroval bezvyhradni podpore kohokoliv, coz nemyslim na nikoho zde osobne
Pavelxyz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 7-2005
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 14:05:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petas, skodici - no i nam nekdo skodil, malem jsme v arealu s 5kou vykolejili, ale meli jsme se lip divat na cestu, beztak si s veksli jen deti hraly, zadna Al-Kaida. Nepustil jsem nic verejnosti, pokud za verejnost nepovazujes Kaju a Jirku a i tobe jsem rikal, co mi Kaja volal (a co tobe vzkazoval - jsem pro obousmerny tok dat). Cast z tech tzv. "fam" jsi mohl slyset na schuzi, u neceho jsi nebyl ty, ale jini, jednu zvlast extra svinarnu zde psat ani nemuzu, bo ji znam z treti ruky bez overeni. Co se komunikace tyka - driv jsem s K/D komunikoval vic, driv jsem to jeste zkousel, ale casy se meni, neni vsechno furt stejne.

!!! Jinak abych se tu jen nedohadoval - vy ostatni, jestli se chcete projet parnim vlackem, predposledni jizda je tuto sobotu 2.9. a posledni letosni jizda za 14 dnu pote v sobotu 16.9., odjezdy vlaku z Ml. 9:20, 11:40, 14:00 a 16:20 , tyhle hadky na tom nic nezmeni :-)) !!!
Miltrc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 14:06:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavelxyzž: Jestli my tady chceš dělat lekce češtiny jak to má být správně tak děkuji nechci nemám zájem a zrovna od tebe, já si to mužu psát jak chci a komu se to nelíbí at si ....!!!
No já sems vuj názor řekl a za tím si stojím.
A že by ses vyvaroval podpořit kohokoliv tak to je mi strašně líto a tímhle končím, nehodlám tu vyměnovat názory
Ad M_k: co tak zlostně, když už se tot u ančlo tak pořádně

Odjezd
Martin_pedain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 16:38:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím všechny čtenáře, přeji jim hezký den a všechny vás mám rád.
Jak já někdy lžu.
Luboši, Pavle a Petrové, chábu sice předmět vaší diskuse, ale jelikož se tu objeví někdy někdo z řad veřejnosti, je lepší si řeči o tom, jak je všechno na piču, jak to jde všechno do prdele a jak nás kdo/co sere ponechat mimo tuto diskusi. Nevrhá to zrovna dobrý stín na veřejnosti. A proč rozebírat věci, které známe, neustále omíláme dokola a neustále se opakují. Své názory si přece můžeme vyříkat jinde, třeba v ML či na neutrální půdě, z očí do očí a ne pod rouškou anonymi/yty zde. .... v ML se ukáži v pátek....
A abych se taky trošku připojil a postěžoval si. Konflikt "Doleželů" a "Bednářů" je nám tu všem dobře znám. Pokud kosa naráží do kamene a kámen se ani nehne, proč jej neobejít? Když mohla být kosa a kámen a kosa na poli dřív, proč ne nadále? Dle mého názoru- obě strany mají odůvodnitelné důvody proč konají tak, a ne onak. Holt, vždy je něco odůvodnitelnější. Bylo by hezké, kdyby obě strany zde prezentovaly své vidiny budoucna. Aspoň tu budou v éteru "dvě velké pravdy", a ne "pět pravd". Ačkoliv tomu někdy je, bylo ( za MPŽ, "Doleželů"+"Bednářů" ) a bude navěky dokud... ( komunisté nepovstanou-cho, cho, cho )
Jistý pán by řekl: " Dej si pivo".
... za chvíli se ozvu opět a se mnou příjde...
__Peťas__
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.40.1
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 16:44:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Miltrc:
Zdravím, jak si na tom s casem na sobotu 2.9.??
Mam dole z Hrebece mazlicka jmenem DH 30 D0 rimska dve a potreboval bych pomoct
Miltrc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 16:48:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

já přijedu v pátek večer a budu tam se Skaldou do středy,to víš nemám školní povinnosti
__Peťas__
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.40.1
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 16:54:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Pavelxyzž
Mno s tou vyhybkou si fakt mohly hrat jen deti, ale stejne si myslím ze ste museli jet mrte rychle, pac ty stopy na kolejnicich mluvi za vse.........
Martin_pedain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 17:01:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Škoda je, že řešením těchto sraček marníme čas a motivaci něco pozitivního učinit. Jakmile se zakopeme v těchto "hovno-sraččich" válkách, tak se neposuneme o krok dále. Tam budou vždy producenti těchto konfliktů. Pokud vás požadavky K/D NEOMEZUJÍ, tak to nechte plavat. Připomíná mi to Sysifofskou práci. Nechte své roupy na pokoji, však oni stejnak chcípnou.
Pokud chce někdo z řad veřejnosti přičíchnout k aktuální situaci, ať přijede do ML, v pátek tam lidi budou, pokud něco uděláte, svezete se vlakem, třeba jako "štíppingl" - průvodčí. Nějak se stává, že o veřejných jízdách je nedostatek personálu.
Berte to z té lepší stránky. Zatímco si my kazíme zrak hleděním do monitoru, válením se doma, ničíme si nervy myšlenkami o "K/D" jiní šukaj ty baby za nás. Tak s tím, kurva, něco udělejme!
Přeji hezký den a děkuji za přečtení mého příspěvku. Přeberte si to jak chccete.
m_a_g_i_c__cz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.108.42.230
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 19:08:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nuže děti, podařilo se mi to tu rozproudit . Ale tohle už je opravdu můj poslední příspěvek na danou věc.
Poprvé, když jsem sem psal, jsem chtěl naznačit, že existují dva úhly pohledu. Nejen špatní majitelé.
Podruhé jsem reagoval na příspěvek a doufal, že zbytek už tady řešit nemusíme a
Potřetí bych chtěl opravdu připomenout Pavlovi a ostaním, že toto se opravdu dá řešit na ML. a už bych nerad příště přispíval touto formou na toto téma! Děkuji, že jste se zúčastnili.
k Pavlově nestranosti: "My nejsme spatni ani vy ne"
ale to je jedno. už se prosím nehádej dál. Je to trapné takto veřejně.
Prosím všechny ostatní! Už nikdy nepište na tuto diskuzi o tom, kdo je špatný a kdo ne svoje názory. Pohádat se můžem i jinde.
Na závěr bych dodal, že mě mrzí, že se vůbec hádáme.
Luboš
Aleš123
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.76.27
Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 06:49:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jako nezávislý pozorovatel vidím, že jdete pomalu ale jistě do háje. Do roka či dvou to zabalíte úplně, pokud se nevzpamatujete. Byl jsem se v Mladějově podívat v r. 2002 a letos - po čtyřech letech dost úpadek, tehdy tam byl dokonce bufet a louka kolem narvaná autama co tam bylo lidí. Dneska bohužel většinu energie vyplýtváte na řešení vztahů mezi sebou, ostatní je poněkud stranou, možná si to ani neuvědomujete...
m_a_g_i_c___cz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.235.76.34
Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 12:14:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bufet na areálu nemáme, to je pravda, protože jsme ho přesunuli do šamotky. Je tam nová kavárna, kde je možno si koupit jak pití, tak i něco menšího k jídlu. Auta na areálu nestojí taktéž, protože jsou v Mladějově nová parkoviště. Navíc si myslím, že louka je louka, ne parkoviště. Dnes už se nechodí okolo celého areálu, ale rovnou napříč, dřív lidé do šamotky neměli přístup a v té šamotce je toho myslím k vidění taky dost.
To že není na areálu tolik lidí je taky tím, že už netopíme dvě páry a vlak bohužel jezdí v docela dlouhých intervalech. Když se jezdilo každou hodinu bylo to o něčem jiném, ale ekonomicky jsme to tak museli řešit už za MPŽ.
Majkl007
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.195.230.1
Odesláno Sobota, 02. září 2006 - 20:16:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera jsme s jedním kámošem prošli pěšky celou trať z Mladějova až na Hřebeč. Je to opravdu zajímavá trať, plná ostrých oblouků a malebných lesních zákoutí. Hlavně se mi líbilo, jak krásně po vrstevnici kopíruje svah Hřebečovského hřbetu. A je velká škoda, ze je provozuschopný pouze úsek do Nové Vsi, kdežto zbývající část na Hřebeč chátrá a zarůstá... I když - to nás velice překvapilo - trať až na Hřebeč vypadala, jako by po ní v nedávné době něco projelo (setřená rez z kolejí, ulámané větvičky, rozježděné listy na kolejnicích...). Neprojížděl to tam náhodou někdo letos v létě???

PS: Žádné Litevce jsme cestou nepotkali.
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2279
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 02. září 2006 - 23:18:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážení přátelé,

sice do železniční diskuze chodím tak 1x za rok, ale dnešní zážitky z Mladějova mě k tomu donutily. Předem upozorňuji, že příspěvek bude kritický, a asi se mnoha lidem nebude líbit. Nepíši ho proto, abych někomu pomohl a někomu ublížil, ale proto, abych pomohl Mladějovu jako takovému.

Tedy k věci : v Mladějově jsem byl poprvé v roce 1989 ještě za pravidelného provozu, od té doby vícekrát za provozu muzejního, naposledy asi před 5 lety. Tehdy se jezdilo zpoza areálu, dojem byl poměrně pozitivní, i když improvizace byla značná.
Dnešní návštěva byla zajímavá i tím, že jsem se tam zastavil s ženskou, což je zajímavé z důvodu získání určitého nadhledu.
Celkový dojem byl dosti šílený. Vlastně to začíná už při vstupu, kde procházíte vymlácenou vrátnicí kolem vybledlé nástěnky; možná by nebylo od věci pouštět tam návštěvníky raději vraty pro vozidla, nepůsobilo by to tak děsivě. Chápu, že v "hromadící" fázi je třeba zachránit co se dá, a že se nelze moc ohlížet na to, že něco je natřené a něco rezavé. Méně už chápu to, že získaný materiál před renovací je prezentován ve formě různě poházených vraků ve dvoumetrových kopřivách. Návštěvník jistě pochopí, že nejsou peníze na opravu všeho a hned; těžko ale bude chápat, že není nikdo kdo by byl schopen vzít do ruky křovinořez a strunovku a odklidit alespoň ten největší bordel. Taktéž by neškodilo v areálu poházené vraky (různé kotle od mašinek a stacionárních lokomobil, stará dynama a motory a nevím co všechno ještě; ty Avie a UNCčko asi ne, že) opatřit nějakými cedulkami co to vlastně je; stačí na to papíry, euroobaly a lepící páska. Rád poskytnu všechny tři komponenty včetně tisku na laserové tiskárně. Jediný informační systém tak poskytovaly notně vybledlé šipky vedoucí k nástupišti parního vláčku. Podle nich jsme se dostali k půlkulaté remíze pro motorové mašinky, kde jsem měl poměrně intenzivní dojem, že se nacházím v nějaké genocidou postižené oblasti v centrální Bosně a ne v České republice. Koleje vypadaly docela jetě, nicméně nástupiště jsem jaxi nenašel; ani tam nic dojmem perónu nepůsobilo, navíc šipky skončily kdesi na půl cesty, a tak jsem nabyl dojmu, že se do vagónků skáče z té 5m vysoké hromady štěrku u koleje.
Zážitkům ovšem nebyl konec - džunglí procházelo něco jako organizovaná skupina s výkladem (výklad začíná a končí kde? kdy? jak? - návštěvníci jsou asi telepati, já na toto téma žádnou vývěsku nenašel). Ke skupině jsem se připojil a vyslechl si docela zajímavý výklad o přítomných motorových mašinkách. Daleko zajímavější byla osoba přednášejícího, vystrojená v designu "tesilové kalhoty NDR 1972" + košile "Homeless edition" + brýle "n.p. Okula 1967". Ač pán byl zřejmě odborník, působil spíše jako strašák do zelí - když jsem si vzpomněl, že na naše akce s historickými vozidly chodím zásadně v kravatě a bílé/modré košili a jsem schopen seřvat naše dobrovolné pomocníky za nesprávně zvolenou barvu bot...
Protože času nebylo mnoho, skupinku jsme opustili a pomalu šli zpět ke vchodu. Je jasné, že po prožitých zážitcích moje drahá polovička neměla pochopení pro chuť vláčkem se projet, a názor, že trať jako taková patří k nejkrásnějším v ČR, jí připadal jako zcela absurdní. "V takovém bordelu - to ti tak mám věřit???" Cestou jsem si alespoň obešel zatopenou "pětku" a zavzpomínal si, jak jsem se za ní (a na ní) v srpnu 1989 jako 15letý šotouš projel na Hřebeč a zpět.
Závěrem jsem se chtěl mladějovským alespoň trochu odvděčit nákupem nějakých upomínkových předmětů a / nebo dobrovolným příspěvkem. Protože jsem však nenalezl ani upomínkové předměty ani kasičku, popřípadě někoho zřetelně označeného a zjevně způsobilého k přijímání darů nenechal jsem v Mladějově ani korunu.

Vím, že děláte co můžete (nebo tomu alespoň chci věřit); zkuste ale přemýšlet o tom, jak dělat to, co je potřeba, a ne jenom to, co máte rádi... občas musíte dělat i ty nepopulární činnosti (třeba sekat trávu a odklízet bordel), abyste pak mohli o to lépe a radostněji dělat ty činnosti oblíbené (hrát si s vláčky a starými stroji).

Ať se vám daří.
__Peťas__
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.40.1
Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 10:37:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Majkl007
Na hřebeč jsem před 14-ti dny jel já s dieslovou lokomotivou BN 60 H. Jelo semnou ještě několik lidí z MPD.Účelem jízdy byla záchrana dieslové lokomotivy DH 30 a důlního autobusu DM 12 před zloději. Lokomotiva DH 30 je momentálně deponována v Mladějově a v sobotu se začalo s opravou .
kaja z exMladejova
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.126.0
Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 15:33:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to:MAGIC a Peťas

a cha cha chaaaaaa, che che cheeeee, úúúúúúúúúú, ble ble ble blééééééééééé.

to Pavelxyz: Ser na ty ubohý kretény a přestaň sem psát. To nemá cenu. Svatoš(Peťas) ani neví jaký má ta DH 30 D0 výrobní číslo a na jakým obzoru v Hřebečským dole jezdila. Je to Jezdič, je nezajímá historie, Skalickej je taky jezdič, ačkoliv on se do mašin celkem rozumí. Prostě konec - šmitec -šlus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Přítel Mladějova
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.177.127.115
Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 16:59:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové,zabrousil jsem víceméně náhodou na tyto stránky.Mladějov jsem navštívil poprvé v roce 1983 jako mladý "šotouš" a přiznám se,stal se mou "srdeční záležitostí".To dráha ještě normálně fungovala,pan Bělík byl vedoucím dopravy,nejedno pivko jsme vypili,o mašinkách pokecali..Rána ve spacáku,ze kterého Vás budil zvuk "Kraussky" dusající k Vekslu..Jo byly to krásné časy.Pak vojna,práce,rodina,času méně a méně,poslední velká rekonstrukce trati a zánik provozu.Mladějov jsem navštívil naposledy před deseti lety,prošel se kousek nad Veksl,trat byla jako koridor..Stavělo se nádražíčko nad areálem.Chystal jsem návštěvu po letech i s pár starými přáteli-má to vůbec cenu,pane Jenki?
Rád bych se také zeptal,co p.Bělík dělá dnes,zda si užívá zasloužemého důchodu,případně nějaké spojení na něj.Co se vlastně v M.stalo po zániku MŠLZ ? Komu areál /+vozidla/připadl a jak je to dnes s vlastictvím trati a lomu na Hřebči?Něco jsem slyšel o sporech s MPŽ,ale byl bych rád,kdyby si dal někdo s informovaných práci a stručnou historii tady bez emocí nastínil.Uvažoval jsem i o sponzorském daru,ale komu vlastně?? Děkuji.Tom.
důlní zámečník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.126.77
Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 22:58:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nemáte hoši z té DH 30 strach? To víte, hydraulika...
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 10:55:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych si přeci jen dovolil blahopřát k úspěšnému odvozu té DH-30 a pulmanu pro havíře z remízy před štolou na Hřebči po té vachrlaté trati, s geometrií koleje místy narušenou dřevaři. Jak se Vám to podařilo, když na první výhybce na vjezdu do areálu dolů na Hřebči byly již před delší dobou ukradené jazyky? Byly doplněny odjinud, nebo bylo zvoleno nějaké "nouzové řešení"? Určitě i pročišťování kolejiště na Hřebči muselo být náročné.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace