K-report
 

Archiv do 29.srpna 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » 3. koridor » Archiv do 29.srpna 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Vrbam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1032
Registrován: 7-2003


Odesláno Středa, 21. června 2006 - 16:44:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

usek Plzen hl. n. - Plzen Krimice
foceno ve Skrnanech u intru


(Příspěvek byl editován uživatelem vrbam.)
Rád jezdím vlakem, ale kvůli ochotě, zacházením, zpožděni Českých drah jsem nucen používat spolehlivější a příjemnější autobus.
Vrbam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1034
Registrován: 7-2003


Odesláno Středa, 21. června 2006 - 19:08:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)


Rád jezdím vlakem, ale kvůli ochotě, zacházením, zpožděni Českých drah jsem nucen používat spolehlivější a příjemnější autobus.
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 360
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 09:42:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Diky Vrbame za fotky....co to proboha je za "vrtačku"? To je kvluli tomu podchodu nebo zastavce?
Vrbam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1036
Registrován: 7-2003


Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 16:04:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Soudce: nevim, dela to tam diry, do zeme a pak to tam cpe nejaky vystuze, vypadaji jako valec bez podstav ale je to z dratu a zalejvaji to betonem
Rád jezdím vlakem, ale kvůli ochotě, zacházením, zpožděni Českých drah jsem nucen používat spolehlivější a příjemnější autobus.
Vrbam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1037
Registrován: 7-2003


Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 21:37:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Me ted napadlo, jestli to nejsou zaklady pro protihlukove steny, ty diry vrtaji cca 2 - 2,5m od sebe a vzdy obchazeji sloupy a jinak jsou v linii

Rád jezdím vlakem, ale kvůli ochotě, zacházením, zpožděni Českých drah jsem nucen používat spolehlivější a příjemnější autobus.
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 364
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 23. června 2006 - 07:54:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jojo, pravdu díš ))
Brundalee
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.24.94.23
Odesláno Neděle, 25. června 2006 - 09:01:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3. koridor úsek Přerov-Česká Třebová ze dne 23.6. IC 588 (v soupravě btw. řazen Beer, takže vmax 140):

Dluhonice-Brodek u Přerova vyloučena 1.TK, čerstvě vytrhána. 2.TK již hotova včetně přerovských výhybek v Brodku. V Brodku vyloučena lichá skupina, práce také na počátku. Do sudé skupiny nekopnuto. Výhybky na olomouckém zhlaví staré v obou kolejích.

V Grygově stále staré výhybky na olomouckém zhlaví, přes ně PJ 50 (alespoň tedy v 2.TK)

Červenka-Benkov vyloučena 1.TK, ale pomalu se jelo jen v Července, jinak možná i bez pomalé jízdy. Před Benkovem v 1.TK cosi jako kolejový bagr, účel výluky mi není jasný.

Mohelnice kolejově hotovo včetně výhybek mezi TK na obou stranách nádraží.

Mohelnice-Lukavice výluka 2.TK, práce v plném proudu.

Lukavice vůbec nic, vraceli jsme se na správnou už na olomouckém zhlaví, staré výhybky. Hádám harmonogram prací bude stejný jako v Brodku, v 2.TK se vymění výhybky až ke konci výluky z Mohelnice a začne se lichou skupinou.

1.TK je nesjízdná už od odbočky Most, oproti původním dohadům si troufám tvrdit, že s odbočkou Lupěné se již nadále vůbec nepočítá. Jezdí se po 2.TK hněvkovskými tunely, od Lupěného PJ 50, zkrácení trati výrazné, Most-Hoštejn trvá 7 minut.
Slídil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 670
Registrován: 7-2002


Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 00:35:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad odb. Lupěné: Čekal jsem to. Vsadím se, že ke konci výluky 1.TK bude vyrušena i odb. Most, t.j., že se bude jezdit pouze po 2.TK v celém úseku Hoštejn - Zábřeh. V následující výluce 2.TK bude zprovozněn zbývající kus přeložky mezi kratším z tunelů a Hoštejnem, zruší se vyhybky obou odboček v 2.TK a bude kolejově hotovo.
Tomas_palyza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 198
Registrován: 12-2003


Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 08:52:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosim te, co je to odb. Most? To je totez co odb. Lupene? Asi ne.. Nebo je to neco, co se zridilo az nyni ?
Oběhy Goril 2006    přehled Zpoždění Roberta Babilona    Aktuální poloha vlaku ČD
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2179
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 12:05:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

odb. Most je bezprostředně za přeloženým obloukem za stanicí Zábřeh na Moravě. Zřízena byla také v začátku stavby.
...when you're alone and life is making you lonely you can always go DownTown.
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 157
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 11:56:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaké pražce a jaké kolejnice a svorky budou použity v úseku 3.koridoru Plzeň-Stříbro?

Nějak mě znepokojuje, že tam pořád zůstávají původní koleje a odtěžuje se pouze štěrk.

A propos, pamatuji si, že v jedné koleji před Kozolupy jsou použity B91S + Skl14. Nevím jestli jsou tam kolejnice UIC60 nebo S49. Bude se rovněž tato kolej během rekonstrukce vyměňovat?
http://rail2005.euweb.cz
Paci
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 7-2005


Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 13:15:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když jsem asi před měsícem po té trati jel z Prahy do Plzně, všiml jsem si že na mnoho místech jsou požity svěrky Skl12 , nekde i D91S+Skl14 a nekde před Karlštejnem ješte jiné svěrky (stejné jsou i na výhybkách v Českém Brodě na I koridoru) zajímlo by mě kdy se tam tyhle různé svěrky dávaly a proč. Otestování nových technologií v provozu?

A propos, pamatuji si, že v jedné koleji před Kozolupy jsou použity B91S + Skl14. Nevím jestli jsou tam kolejnice UIC60 nebo S49. Bude se rovněž tato kolej během rekonstrukce vyměňovat?

B91S+Skl14 kousek za Smíchovem odpovídá jízními vlastnostmi jako na koridoru (když jsem tam jel tak me to zmátlo chvíli jsem si myslel že už je nákej kousek III koridoru hotov ale asi po 1km mě to přeslo) takže je zbytečné to měnit.

Přes Kozolupy jsem nikdy nejel takže nevim. Jestli to zní jako na koridoru je zbytečné to měnit. Ale pokud to stejně drncá tak se to bude měnit. Je sice hezké B91S+Skl14, ale hodně dělá i spodek a svaření kolejnic.
749140 muj nejoblíbenější stroj.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 563
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 14:39:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak na trati Praha Plzeň je pružné upevnění Vossloh s podkladnicemi žebrovými kolejnice S49 kromě několika přejezdů v: 1 a 2 TK Hlaváč vyšehrad (od tuším 2001), 1 a 2 SK Vyšehrad (od devadesátých let), jedna SK Zdice (od devadesátých let), Jedna SK Hořovice (od devadesátých let),

upevnění pandrol "e" na žebrových podkladnicích kolejnice S49 1.TK Zadní Třebaň - Karlštejn (od roku 1999), výhybky J49 v 1. a 2. SK na zhlaví mezi Beroun os. n. a Beroun seř. n. (zhruba od r. 2003), 1 a 2 SK v Chrástu, od roku 2004.

Vossloh W bezpodkladnicové na prototypových pražcích s kolejnicemi UIC60 je v 1 a 2 SK v Rokycanech z první půlky devadesátých let.
A kousíček v 1 a 2 TK Smíchov - Barrandov, z roku asi 2000, to se postavil silniční tunel Zlíchov.

Jediné výhybky s betonovými pražci jsou ty v Berouně a jediný úsek s UIC 60 je v 1 a 2 TK Smíchov - Barrandov a 1 a 2 SK v Rokycanech.

-----------------------
V 2.TK Křimice - Kozolupy je několik zkušebních úseků s různými druhy upevnění, v celé délce jsou kolejnice UIC60. Je tam určitě bezpodkladnicové upevnění Vossloh a nějaké francouzské - s takovými plechovými pružnými svěrkami.
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 15:02:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: Díky za doplnění a upřesnění. Tím je tedy jasné, že to všechno půjde při rekonstrukci stejně pryč, aby se to homogenizovalo.

Já to francouzské bezpodkladnicové upevnění kolejnic UIC60 s plíšky znám moc dobře. Jízdní vlastnosti (klidnost) jsou stejné jako u nás na koridoru či v Německu nebo Rakousku. Ale co se týče akustiky, je to mnohem hlučnější. Asi záleží také na druhu štěrku. Francouzi používají dost často takový béžový (nejspíš živičný) a i frakce bude malinko jiná.
http://rail2005.euweb.cz
Petura
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 17:35:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na trati Plzen-Stříbro budou kolejnice UIC60, pražce B91/S1 se svěrkami Skl14, kolejová pole pro 1.TK Plzen-jih - Křimice jsou deponovány ve Vejprnicích, předjízdné koleje v žst Křimice budou z regenerováného materálu: pražce SB8, kolejnice S49, svěrky ŽS4, rozdělení pražců d=611 mm
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 564
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 20:34:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rail 2005:
Živičný štěrk určitě nepoužívají, bo živice je asfalt. Kdyžtak živcový, nebo znělcový, znělec se používá i u nás. Ale štěrkem to nebude. Kdyžtak nedostatečným broušením kolejnic a tvarem pražců.

Kam dají materiál ze zkušebního úseku? Vyhoděj, nebo někam jinam na předjízdné? Část materiálu ze zkušebního úseku Vraňany - Nelahozeves je použita asi na jednom kilometru lokálky Vraňany - Lužec, včetně kolejnic UIC60. Pěkný koridorek.
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 160
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 23:01:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěci: OK, já se v těch štěrcích nevyznám, nejsem ani stavař ani geolog.

Pražce používá RFF (Réseau Ferré de France) několika typů. Především polopražce spojené ocelovou kulatou tyčí nebo ocelovým profilem tvaru trianglu a kolejnice se upevňují těmi plíšky. A to hned v několika modifikacích. Na některých novějších úsecích (např. LGV-Est) se začíná používat ve střední Evropě standardní kombinace UIC60+Skl4+B91. Také jsou stále pomerně často i na hlavních tratích klasické dřevěné pražce s upevněním kolejnice jakýmsi pružným bazmekem. A jezdí se na tom i 140km/h.
http://rail2005.euweb.cz
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 04. července 2006 - 06:51:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3.koridor - kvalita svršku v kategorii luxusní je mezi tunelem od hlavního nádraží a prvníma výhybkama od Vršovic. Výhybky bohužel nechali, takže okolo bydlící občané mají důvod dále šíleně protestovat a stávkovat kvůli hluku. (který vzniká na těch výhybkách). Další takovouto stavbou/přeložkou je úsek od zhlaví Smíchov nádraží po Barandovský most (přesněji nutný úsek této trati), který byl zaplacen při stavbě pdjezdu a nadjezdu, který je součástí Pražského dopravního okruhu. Rozhodně se před 14 lety dělalo Radotínské zhlaví v Dobřichovicích, před nedávnem se vrtali v kolejích mezi Dobřichovicema a Řevnicema, ale to už mi připadá spíš jen jako havarijní údržba, neb tunelová varianta Praha - Beroun je politicky schválená a z tohoto zbude městská lokálka značného zatížení. Jen je škoda, že ten tunel neprošel i v úseku Praha - Bystřice/Benešov na 4 koridoru.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4117
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 04. července 2006 - 18:58:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arakain: štěstí, že ten tunel teď neprošel, protože jinak by trať Praha - Benešov zavřeli, např. před nedávnem hrozil traťmistr, že u Strančic dá na dlouhém úseku dvacítku, a tak protože kolem měla jet podbíječka na jinou stavbu, SDC po opakovaném vyhrožování zaplatila alespoň dvě hodiny její práce. (Nejsem pamětník, ale koncem sedmdesátých let prý byla po několik let dvacítka v několikakilometrovém úseku mezi Strančice - Říčany.)
Jinak ten tunel (dokonce dva cca 7-8 km tunely) určitě stejně budou, stávající trať bude i po optimalizaci pomalá a po zahuštění příměstské dopravy během několika let nepropustná, takže velká přeložka je jediné řešení stejně jako přeložka do Berouna, tam akorát k jejímu urychlení přispěla nemožnost dohody na koridorové optimalizaci stávající trati.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 565
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 04. července 2006 - 23:42:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poborskiii:
Na tunelové variantě trati 170 mají největší zásluhu Černoišice, jelikož oprávněně odmítly akceptovat všechny přejezdy ve stávající poloze. To by byla pro celou silnici Řevnice - Radotín katastrofa.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 920
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 05. července 2006 - 10:42:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qecy: Ale v návrhu byl přece nějaký podjezd, s přeložkou jak trati (před Černošicema), tak silnice Radotín - Černošice. Pokud vím, tak se hlavně báli, že by po tomto došlo k navýšení silničního provozu.
...a kola na plechu jsou měkký, to nevadí...
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 566
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 05. července 2006 - 12:45:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zapa:
diskuse MestoCernosice
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4131
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 05. července 2006 - 14:46:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: teda to je úlet ta černošická diskuze - nemyslím tedy to jediné téma o koridoru, ale ten zbytek. Mám pocit, že koridor je u nich zcela vedlejší, největší problém mají v podobě sporů starousedlíci x novousedlíci .
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
V_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 10-2005
Odesláno Pátek, 07. července 2006 - 00:59:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: Pokud se pamatuji, Černošice postupně odmítly nadjezd, podjezd i přejezd, tj. jakoukoli koridorizaci.
My jsme zase odmítli pár km protihlukových stěn.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.10.97
Odesláno Pátek, 07. července 2006 - 11:53:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"My jsme zase odmítli pár km protihlukových stěn."

My jako investor stavby?
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 570
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 07. července 2006 - 16:05:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:
Ne. Oni jakožto správa CHKO.

V_L: Jo nějak tak to bylo. Za to teď Černošicím zůstane všechno při starém.
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1369
Registrován: 11-2003


Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 12:53:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jak pokračují práce okolo Plzně? To to tady nikdo nesleduje?
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Peta303
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 169
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 22:28:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokračují, ale na pohled to vypadá stejně (práce na propustcích, podchodech, Křimicích, stojí už téměř všechny sloupy, staví se protihlukové stěny a zídky, místy už jsou položeny folie a uválcovaný štěrk). Víc se pracuje z Kozolup na Pňovany (hodně vykáceno, hodně už je vybagrováno).

Jen by mě zajímalo, jak chtějí dokončit momentálně snesenou kolej do konce srpna, práce jdou dost "pomalu" (dle výluk).
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1209
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 26. července 2006 - 01:01:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sledoval jsem to před chvílí z posledního osobáku.:-) V Pňovanech v místě poslední dopravní koleje (od budovy) díra v prostoru (asi) budoucího podchodu. Dále do Plešnice sem - tam připravované těleso druhé koleje. Zastávka Pňovany zastávka mě trochu překvapila, přestěhovala se na druhou stranu.:-) Asi provizorně, definitivní poloha koleje bude možná trochu jinde. No, a jinak bylo ve tmě prd vidět. Taky bych se nevsadil, že snesenou traťovou kolej Koz - Kři budou mít hotovou do konce prázdnin. Jo a z Křimic je dvojkolejná výhybna.:-)
Bílý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 155
Registrován: 7-2005


Odesláno Sobota, 29. července 2006 - 04:52:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

fotky - nikdo nemá? nebo se válíte všichni u vody a fotíte obnažený holky?
Na některé lidi je lepší vzpomínat, než je ještě pořád potkávat
Presswurst
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.3.1
Odesláno Sobota, 29. července 2006 - 20:59:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

BP:
Ale má, dneska jsem z Bečvy nafotil asi 150 fotek. Jenže kam s nimi? Na můj webínek (bwb.webgarden.cz) se nejspíš nevejdou. Musím to ještě pořešit.
Presswurst
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.3.1
Odesláno Neděle, 30. července 2006 - 12:39:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Presswurst:
Tak už se mi povedlo vywebit těch 147 fotek ze stavby Plzeň - Pňovany na http://bwb.webgarden.cz/sklad. Je to 7 rar archivů, v jednom z nich je i částečný popis.
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1375
Registrován: 11-2003


Odesláno Neděle, 30. července 2006 - 20:32:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Presswurst: Tak jsem si stáhnul tvoje archivy - jsou supr!!! Díky :-)
Edite bibite post mortem nulla voluptas
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1220
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 30. července 2006 - 22:12:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky se připojuju, je to fajn věc.:-) Jinak, kéž by tohle pracovní tempo a organizace vydrželo na celou trať...:-)
Zdeněk Jonáš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.125.188
Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 20:56:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Super, fotky. Gratuluji, tohle je nej reportáž, co jsem zatím viděl. Super
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1237
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 21:14:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska po 16. hodině, Plzeň - Pňovany:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dál netknuto, nebo se to tak alespoň tváří...
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 391
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 15:34:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaky je vlastne smysl protazeni te 2 kolejky o takovy kousek? Tak bud to protahnu az do Chebu a nebo to necham tak jak to je ne?
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 181
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 15:59:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco se mluvilo o zvýšení kapacity trati v úseku Plzeň hl.n. - Pňovany z důvodu zavádění husté příměstské taktové dopravy IDS Plzeň. Určitě, mě ale doplní a upřesní nějaký plzeňák...
http://rail2005.euweb.cz
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 532
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 16:09:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sice nejsem Plzeňák, ale pravděpodobně proto, aby při hodinovém taktu osobáků do Stříbra vyšlo jejich křižování ještě na dvojkolejku (a to i s přiměřenou rezervou na případné zpoždění).
PER ANGUSTA AD AUGUSTA.
Přes věci trudné k věcem vznešeným.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1240
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 16:14:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V principu je to lepší, než vůbec nic, navíc pokud by se dělala někdy přeložka na vyšší rychlost, tak ta uhne za Pňovanama a připojí se někde u Plané. A do Pňovan to ještě nevyžaduje tak brutální zemní práce.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 534
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 15. srpna 2006 - 09:58:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě mě k tomu tak napadlo:

Nekřižují náhodou v Pňovanech protisměrný osobák a rychlík?
PER ANGUSTA AD AUGUSTA.
Přes věci trudné k věcem vznešeným.
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 392
Registrován: 5-2005
Odesláno Úterý, 15. srpna 2006 - 15:49:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Diky za nazory panove
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2425
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 15. srpna 2006 - 16:37:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mimo jiné se počítá (začíná počítat) s tratí/ramenem Plzeň - Pňovany - Bezdružice - Teplá - Karlovy Vary...
"Slova jsou jen zrnka v poušti rozfoukaná větrem nočních bouří,..."
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 736
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 15. srpna 2006 - 17:52:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nové informace o úseku Plzeň - Cheb jsou na https://www.k-report.net/koridory/
471015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 20. srpna 2006 - 22:24:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pár informací z ramene Přerov - Česká Třebová k dnešnímu dni:

V úseku Dluhonice - Brodek u Přerova je již položeno štěrkové lože a je připraveno pro pokládku kolejových polí.

V úseku Červenka - Moravičany probíhají práce podél kolejí, zejména budování odvodňovacích kanálů, betonování patek, stavění stožárů a převěšování troleje. Předpokládám, že zde se asi bude provádět modernizace "kolejožroutem" asi v příštím roce.

Úsek Moravičany - Mohelnice je včetně stanice Mohelnice dokončen. Pouze lukavické zhlavní není dokončeno a právě probíhá výluka jeho liché poloviny včetně 1. traťové koleje (směr Olomouc) až před stanici Lukavice na Moravě.

V úseku Zábřeh na Moravě - Hoštejn zbývá dokončit most před Hoštejnem a bude možno začít pokládat kolejová pole.

V České Třebové se právě dokončuje 2. nástupiště, které má nejen opravenou "vlaštovku", ale i hrany ve výšce 550 mm.

Toť vše. Omlouvám se za nepřesné výrazy, nejsem železniční či stavební inženýr.
Poslouchám www.danceradio.cz.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1753
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 19:00:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mibl - jo.
Největší nemehla ve firmě se zpravidla vyskytují tam, kde nadělají nejmíň škody - ve vedení. (Dilbert)
V_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 22:42:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nové drby ohledně tunelu do Berouna:
Předběžné geologické práce byly pozastaveny proto, že se opět hledala nová trasa. Trasa tunelu byla nově navržena ne přímá ale posunutá směrem k severu blíže k Řeporyjím (obloukem od Hlubočep) a Tachlovicím tak, aby se maximálně vyhnula vápencům. Podchod údolí Kačáku mezi Sedlcem a Loděnicí raženým (!!) úsekem v hloubce cca 30 m.
Směrem od Berouna použití razicího štítu (ražba v břidlicích ležících v podloží vápenců). Směrem od Prahy ve vápencích ražba klasickou metodou, pravděpodobně s otevřením 3 čeleb (od Hlubočep a někde v blízkosti Řeporyj oběma směry).
Jiná trasa se už prý nesleduje.
Takže z ražby ve vápencích jsou asi skutečně velké obavy - zejména při použití štítu.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 656
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 23. srpna 2006 - 23:28:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V_L:
Proč jsou obavy z ražby ve vápencích? Kvůli jeskyním a dírám? Že by snad jako štít spadl do podzemní propasti? A proč podchod Kačáku raženě, navíc tak hluboko?
Jinač dík za info.
Peta303
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 177
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 14:44:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mezi Kozolupy a Jižním předměstím už je na nově rekonstruované koleji zadrátováno, finišuje se (návěstidla, apod.), takže asi by se opravdu mohli k 1.9. stihnout přesunout na druhou...
P_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 332
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 22:38:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V_L: Je už také jasno, jak tlustý tunel bude a tím i max. rychlost?
V_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 10-2005
Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 22:55:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy:
Ano, určitě je to kvůli různým možným poruchám, jeskyním a kapsám. Ve vápenci může být třeba ohromná dutina plná vody nebo jílu. Může dojít k zavalení štítu nebo jeho poklesu do dutiny - to je ještě horší. Myslím, že je to po zkušenostech ze stavby březenského tunelu (kolik let že už se staví?, a to to nejsou ani 2 km). Ty dutiny a poruchy nelze všechny předem průzkumem zjistit. Při klasické ražbě je možné je daleko snadněji sanovat. Ovšem stavět celý tunel klasicky není moc reálné. Pro dodržení požadované doby výstavby by bylo třeba otevřít asi 8 čeleb.
S tím Kačákem mi to taky nejde do hlavy, připadá mi, že to výškově moc nevychází. Ale možná je to jen šum.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 664
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 07:15:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten podchod Kačáku je fakt divný. Podle mne nebyl problém s hloubením tunelu v Kačáku, ne? Ani ze strany správy CHKO, že?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25169
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 19:16:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S jakými stavbami mezi Plzní a Chebem se počítá pro příští rok? V JD mezi Chebem a Plzní (resp. prostřednictvím pobytu v Plzni) je konečně vata (nějakých 10 minut), ale bude to stačit?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 924
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 27. srpna 2006 - 21:51:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kačák: Místní obce si to pochopitelně nepřály. A j e lepší jim ustoupit už teď a začít pracovat na nekontroverzní variantě, než se s nimi 5 let handrkovat
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Neděle, 27. srpna 2006 - 22:29:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V_I: Zajímavé informace, díky. Jen s tím přirovnáním k březenskému tunelu bych to moc neviděl - je ražen v jílech, slínech a slabých uhelných slojích. Poruchy a propadání tam způsobuje především stará nezdokumentovaná důlní činnost.
Tady podle mé doměnky ani tak nejsou obavy z vápence jako takového - v něm je vyražena řada tunelů - ale z průchodu oblastí kde jsou v tom vápenci krasové jevy. I když prohlídku jeskyní z vlaku bych bral. Možná by se někde i přesedalo na lodičky.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 541
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 27. srpna 2006 - 22:40:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ:
Pokračování Plzeň - Stříbro (a dle www.k-report.net/koridory by možná mohlo začít i Planá - Cheb).

Nedávno se to diskutovalo na DF ČD: v Plzni by měl být v případě průjezdnosti trati přepřah a v případě NAD pojede ESO do Kozolup.

Pokud Ti jde o vliv na R na 190 tak, předpokládám, že by vata na 170 měla i při pomalém průjezdu stavbou stačit na jejich nezpoždování (v současnosti se nejspíše vejde většina rychlíků od Chebu do +10 na příjezdu v Plzni). Jak to vyjde v případě NAD Kozolupy - Stříbro neumím ani trochu odhadnout. Snad to bude stačit.
PER ANGUSTA AD AUGUSTA.
Přes věci trudné k věcem vznešeným.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25221
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 01:54:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jde mi o to, že na 170 není moc důvodů (snad leda na trati 149 to může váznout) ke šponování JD (těsné neupravitelné přípoje jsou jen v Plzni), takže by bylo lepší tam pár minutek přihodit, aby nebyly stavební práce za Plzní znát po celé síti.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2268
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 13:36:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V_l, Křivi: On asi nebude vápenec jako vápenec. Jestli se spíš nebojí zvrásnění a jiných geologických neplech než jen "obyčejných" prázdných puklin a malých jeskyní.

V současné době se razí (klasickou metodou) v Krasu dálniční tunel (2x3 pruhy - tedy poměrně značná plocha výrubů). V trase se očekávalo až 2000 různých kaveren a jeskyní. Navíc tunel kříží velkou podzemní řeku (mimoběžně). Ovšem délka jsou pouhé 3 km. Pěkné fotky ze stavby najdete tady: http://www.grandeviabilitatrieste.it/CMDirector.aspx?cat=387

Razicími štíty v křídě (taky vápenec) se budoval Eurotunnel. Tam se víc čeleb ani otevřít nemohlo. Jsem velice zvědav, kdy a co se nakonec mezi Hlubočepy a Berounem vybuduje.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 543
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 14:05:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MF DNES Plzeňský (Kraj Plzeňský)
Sláva, jedna kolej je hotova

Cestujícím na trati z Plzně do Stříbra se uleví, vlaky by kvůli stavbě koridoru už neměly mít zpoždění

Plzeň - Nepřetržitá tříměsíční výluka na jedné ze dvou kolejí železniční tratě mezi Plzní a Kozolupy ve čtvrtek končí. Po první koleji začnou jezdit vlaky ve zkušebním provozu. „Končí tak jedna optimalizace trati Plzeň - Stříbro, která na této koleji probíhala od začátku června a je součástí stavby III. tranzitního koridoru Praha - Plzeň - Cheb,“ vysvětluje František Medek, asistent správce stavby.

Zatímco na první koleji se provoz obnoví, výluka začne platit od čtvrtka na koleji číslo dvě. Přesto Medek slibuje, že by se cestujícím mělo ulevit, protože vlaky by ve stavebním úseku už neměly nabírat takové zpoždění jako dosud. Sanace, odvodnění železničního spodku, přestavba propustků, montáž trakčního vedení, kabelizace a další práce zde mají stavbaři ukončit až 29. listopadu. „V závěru nás ale čeká ještě patnáctidenní nepřetržitá výluka na obou kolejích. Během ní osadíme nový ocelový most před Křimicemi přes budoucí silniční Západní okruh. Pak teprve obnovíme plný provoz,“ vysvětluje František Medek.

V Křimicích opatrně!

Přes provizorní přechod se budou cestující dostávat k vlakům na železniční stanici v Křimicích. „Sudé koleje chceme přestavět, proto je dočasně zbudován úrovňový přechod k novému nástupišti mezi první a třetí kolejí. Cestující tak budou muset dávat větší pozor a řídit se pokyny provozních pracovníků,“ vysvětluje František Medek. Stávající podchod včetně bezbariérových přístupů lidé podle jeho slov zatím využívat nemohou. Jeho přestavba by měla být dokončena až v listopadu.

Nástupiště ve směru od Plzně smějí díky zprovoznění první koleje opět začít využívat cestující ve Vochově. U tamní tratě ještě musí dělníci osadit protihlukové stěny a dokončit terénní práce . Proskleného přístřešku se však Vochovští dočkají až na podzim.

Kvůli mostu uzavřeli silnici

Kvůli rozšíření železničního mostu pro další kolej se včera na tři měsíce uzavřela silnice mezi obcemi Kozolupy a Myslinka. „Na mostě chceme pracovat v prodloužených směnách a v nepřetržitém provozu. I o víkendech a svátcích, abychom se pokusili uzavírku zkrátit,“ dodává asistent správce stavby Medek.

Od 9. prosince začne cestujícím sloužit nová železniční zastávka Plzeň-Zadní Skvrňany. Spolu s ní bude fungovat i nový podchod s bezbariérovým přístupem. Zastávka bude mít 140 metrů dlouhé nástupiště, ocelové přístřešky vybavené trvrzeným sklem i osvětlené přístupové chodníky.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - plzeňský kraj
Autor: EVA BARBORKOVÁ
PER ANGUSTA AD AUGUSTA.
Přes věci trudné k věcem vznešeným.
Bílý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 160
Registrován: 7-2005


Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 21:30:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vy tam na západě nemáte foťáky?
Na některé lidi je lepší vzpomínat, než je ještě pořád potkávat

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace