K-report
 

Archiv do 31.srpna 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Trať 220/221 » Trať 220/221 - čtvrtý koridor... » Staré archivy » Archiv do 31.srpna 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 700
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 09:59:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera začali dokončovat nástupiště ve Strančicích - pokládání desek. 3. kolej je kompletně položená. V 1. koleji EŽ, nad touto kolejí přes zhlaví až k začátku přeložky mají připravenou novou trolej, budou ji zavěšovat. Bagruje se v prostoru vleček na senohrabském zhlaví i v koleji do pivovaru.
Na přeložce se taky něco děje, nerozumím tomu, co vlastně - je tam vrstva nově navežené hlíny.
V Říčanech nic, jen tam je odstaveno spousta stavebních strojů (Viamont) a souprava EŽ. Mimochodem, na konec vlečky, kde parkuje Viamont, byl před delší dobou odtažen služební vůz, co dlouho stál na uhříněveském zhlaví. Ten se postupem času zmenšuje - nejprve místní mládež zničila vnitřek, pak zmizely talíře nárazníků a tento týden se ztratily celé nárazníky.
V Uhříněvsi zbývá dokončit betonáž na několika místech mostu na říčanském zhlaví. Na říčanském zhlaví jsou likvidovány odstavné koleje - tam, co kdysi stával zdemolovaný Bdlm s nápisem "pro muzeum" - ten teď stojí na oopačné straně kolejiště na bývalé vlečce. Podchod už má vybetonovaný strop, budou se dělat schody. Dále se upravuje vrstva drti (naváží se další). Na mostě na středním zhlaví včera instalovali červené trubky pro kabely, jinak nic nezměněno.
Mimo koridor: V Senohrabech stojí mechanizace traťovky, vyřezali trochu křoví u Mnichovic.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4601
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 20:19:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

honza_xjohn: Strančice jsou průjezdné už od 1. srpna (po týdnu se silnice sice propadla, ale rychle a pořádně to opravili). Dnes jsem si v Mnichovicích té tabule se strančickou uzavírkou nevšiml, ale možná jsem se přehlédl, alespoň zmizela ta ve směru od dálnice, ještě se musím kouknout do Světic. Stále je zavřena silnice ze Strančic do Všestar, cca po 10 dnech nečinnosti se tam vrátili ty vodaři. Ovšem tato uzavírka je označena značně zmateně.

Konečně opravili značení uzavírky silnice II/107 ve Svojšovicích. Ve Všechromech porůznu přesunuli všechny značky, především před obě rozhodné křižovatky, ještě by chtělo doladit ty šipky. Nicméně přesto se najdou řidiči, kteří se snaží uzavírkou projet, přestože objížďka je velmi krátká, ale mají smůlu, stavbaři zahrnuli z jedné strany most zeminou, aby se nedalo projíždět
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2486
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 22:44:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z čeho je zastřešení strančického nástupiště?
"Slova jsou jen zrnka v poušti rozfoukaná větrem nočních bouří,..."
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4603
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 23:37:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: Aktuálně to vypadá tak, že krajní části jsou dřevěné (dřevotřískové?) desky pokryté plechem, prostřední část je z čirého skla. Vlastní lávka je celá zastřešena čirým sklem (ohnuté skleněné desky). Točité chodiště zatím nevím, neb se s ním ještě pořád potýkají.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4604
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 00:21:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Strančice - Svojšovice 1.kolej - jen ve zkratce něco z posledních dnů, na fotkách chybí štěrkový pluh
20.8.
 
 
 
 
21.8.
 
 
 
 
 
22.8.
 
 
24.8.
 
 
 
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4606
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 01:06:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady něco k té lávce:
24.8.
 
 
 
 
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4607
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 01:23:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fotky Strančic dodám asi až v pátek večer nebo v noci. Je položena 3.kolej, zaštěrkována a podbita, ale to se ještě asi bude opakovat. Teď se nejvíc pracuje na vlečkách, tzn. odtěžení na pláň a zasypání štěrkem. Pracuje se na lávce (zastřešení, schody, zábradlí, nátěry - takových třicet lidí na tom dělá) a nástupišti (těleso ze zeminy je již nasypáno, pokládají se panely na vrstvu drobného štěrku), na nástupišti dokonce už stojí označovač na jízdenky PID. EŽ začali s montáží troleje. Výhybky již mají namontovány pohyblivé části, zatím ale bez přestavníků. Tahají se kabely k výhybkám.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4609
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 13:50:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na lichou skupinu ve Strančicích opět míří pokladač (PKP) a za ním cca 3 a půl kolejového pole, takže se budou pokládat vlečky, pravděpodobně Popovka. Mj. průběžně ve stanici montují EŽ trolej, jedna souprava má v čele "posázavského" hektora 720.509.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4610
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 18:11:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes dopoledne přerušili ve Strančicích stavbu nástupiště, jelikož údajně nastal jakýsi koordinační problém, pod panely ještě mají přijít nějaké kabely, které tam ale zatím nejsou. Ovšem nevím, jestli se jedná o přístup do šachet kabelovodu anebo ještě o jiné kabely. No, za pět dní už se má jezdit, tak jsem zvědavý jak to bude vypadat, spousta toho ještě chybí.
Ve třetí koleji dnes svařovali kolejnice S49 (ty, co byly přímo na pokládaných kolejových polích, za nové, např. jako ty 50metrové v 1.koleji, je neměnili). Větší množství lidí pracovalo také na výhybce č.8.
Ve stanici pracují na troleji dvě soupravy EŽ jedna v čele s 720.509 a druhá s 720.091.
---
Na 1. koleji do Svojšovic jsem dnes viděl pracovat sypáky se štěrkem, podbíječku, štěrkový pluh a zhutňovač. A nějaká práce je už odvedena i na troleji.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4611
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 20:53:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokladač se vrací z liché skupiny zpět na "Dálnici", takže pivovarská kolej je nejspíš celá položena (tzn. mezi výhybkami č. 9 a M1).
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4615
Registrován: 6-2003
Odesláno Sobota, 26. srpna 2006 - 21:30:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera nebo dnes v noci vyřešili tu kolizi brány a návěstní lávky na říčanském zhlaví. Vypadá to tak, že bránu TV demontovali, místo ní dali o cca 2 metry vyšší sloupy a zpátky namontovali břevno (také o cca dva metry výše, tedy nad návěstidla). Trolej není namontována jako předtím na svislých konzolách, ale na vodorovném drátu, takže konzole taky nestíní. Zatím mám jen večerní foto cca ze 25 metrů:
 
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 254
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 27. srpna 2006 - 10:50:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poborskiii:
Dotaz: na fotce z 21.8. Strančice - souprava pro montáž kolejnic na pražce
je vidět náv. 2S. Kdepak asi je, nebo bude 1S?
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4621
Registrován: 6-2003
Odesláno Neděle, 27. srpna 2006 - 13:13:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plešoun: bude přímo vedle 2S, na první fotce z 24.8. jsem sice napsal "zřizování bezstykové koleje", ale přesnější je vevařování LIS u vjezdového návěstidla, vně 1.koleje je vidět vykopaná díra pro základ návěstidla.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4633
Registrován: 6-2003
Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 00:46:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to vypadá, že v neděli Viamonti dokončili ve Strančicích ten kolejový svršek, včetně všech tří vlečkových kolejí. Ale ještě večer někde v liché skupině vysypali sedm vozů Ua se štěrkem. Uvidím v pondělí, kam to přišlo. Výhybky mají už přestavníky, ale zatím bez zapojených kabelů. EŽ mají z většiny pověšenu původní trolej nad 1.kolejí, nicméně na senohrabském zhlaví jsou teprve ke stavbě připraveny tři krakorce TV a několik sloupů, nad 3.kolejí zatím není trolej žádná. Lávka a nástupiště mají k dokončení taky ještě pěkně daleko. Nepřipadá mi, že by to za tři dny stihli.
Na 1. koleji do Svojšovic je na nové sloupy převěšena původní stará trolej, pouze na záhlaví je zčásti nová, probíhá zapojování napájecího vedení z měnírny a montáž zesilovacího vedení.
Zatím nikde nestojí žádná nová návěstidla, krom těch na lávce.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 189
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 10:26:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč tam věší zase tu starou hnusnou trolej, která může při nejbližší příležitosti zase prasnout.

Podle mě je to práce navíc, to bude zase muset být někdy ještě jedna výluka jako v Horních Měcholupech na převěšení troleje nové...
http://rail2005.euweb.cz
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4634
Registrován: 6-2003
Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 11:51:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na 1. koleji Strančice - Svojšovice to bude nejspíše tím, že nové napínací stožáry budou až na přeložce a na ni se 1. kolej bude překládat až příští rok. No a na 1. koleji ve stanici to bude podobné, protože ještě nestojí nové sloupy na senohrabském zhlaví. A teď je prý ani nepotřebují, neboť zatím vše zavěsí na staré brány. Novou trolej dostává dnes 3. kolej.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4635
Registrován: 6-2003
Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 12:40:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten včerejší večerní štěrk vysypali do volného prostoru mezi třetí kolej a opěrnou zeď a možná i někde mezi třetí a první kolej (musel bych porovnat fotky). Podbíječky atd. jsou už ze Strančic pryč, na svršku dnes probíhají ještě dokončovací práce (viděl jsem úpravu rozchodu a broušení kolejnic ve výhybkách, dotahování upevňovadel). Dopoledne AŽD postavili návěstidlo S3. Na nástupišti jsou po obou stranách položeny panely od senohrabského konce až k výtahu, začala pokládka dlažby mezi panely. Pod střechu montují zářivky. Na lávce se stále potýkají se zastřešením točitého schodiště, jak jsem na to koukal, tak mi připadlo, že zase kus rozebrali a rozřezali (teda, kdo tohle spískal...). Pod lávkou byly namontovány ochrany nad trolejí.
---
Podél 2. a 4. koleje už jsou rozmístěny nárazníky pro přepravu vytrhaných kolejových polí.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Dráteník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.71.25
Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 18:51:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nová trolej se dává tam,kde se už nic dělat nebude,protože se nemají do ní dávat trolejové spojky.
BMBČ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.2.87
Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 21:59:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aktuálně z DÚ:
http://du-praha.cz/view.php?cisloclanku=2006080022
Prasman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 10:06:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tedy to je skvělá zpráva. Rekonstrukce železné dráhy se v tomto úseku závratnou rychlostí cca 10 metrů za den vydá opět o kus dál. Krásný nekonečný podnik. Než dojde se na konec stavby, tak už jsou třeba opravy na jejím počátku. Ostatně podle stavu vegetace už vypadá úsek mezi Hostivaří a Uhřiněvsí místy, jakoby se tam loni nic nedělalo. Možná by bylo jednodušší a dozajista levnější (snad i kdyby to dělala Skanska) ob dva roky poslat na trať maníka s wapkou, který by vyčistil vrchní vrstvu štěrku do běla..
Zbyněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 265
Registrován: 1-2004


Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 11:24:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud se bude přistupovat k údržbě infrastruktury tak jako doteď, tak je to opravdu nikdy nekončící proces a hlavně nevídané plýtvání finančních prostředků...dnes už je v moci SŽDC, aby si fyzicky zkontrolovala celkový stav infrastruktury v realitě a nejen podle debilních ceníků výkonů, atd...pak by se třeba časem mohl někdo zeptat, zda opravdu těch 6mld ročně (určených na údržbu) jde přímo do údržby železniční dopravní cesty...
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4638
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 17:52:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve Strančicích se finišuje, ale zdaleka se nestíhá přístup na ostrovní nástupiště přes lávku, takže ten bude prozatím probíhat od dopravní kanceláře po právě dlážděném chodníku k úrovňovému přechodu přes 3.kolej za říčanským koncem nástupiště. Chodník ještě celý není, přechod a ani konec nástupiště (cca 50 metrů panelů a dlažby mezi nimi chybí), takže mají do zítra večer co dělat. Ve stanici pracuje poslední týden odhadem tak až 150 lidí a spousta z nich i v noci. Takovýmto tempem by měli stanici hotovou klidně i za 40 dní.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4639
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 18:11:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera odpoledne jsem zaznamenal, že GJW začali skládat kolejnice do 1. TK Strančice - Říčany. Taky docela na poslední chvíli.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7180
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 19:00:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdy bude hotová stanice Strančice a nějak civilizovaně sjízdnej úsek Strančice - Praha?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4640
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 19:04:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Strančice budou dokončeny začátkem prosince 2006. Naprostá většina úseku do Prahy bude dokončena v prosinci 2007 (na rok 2008 už zbyde dodělat jen sudá část strančického zhlaví v Říčanech).
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4641
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 19:21:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chtěl jsem sem dát ze Strančic sérii fotek za poslední dny, ale nestíhám, takže alespoň něco kolem nástupiště z dnešního odpoledne:
 
 
 
 
 
 
 
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2908
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 19:57:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poborskii:
Kolik bude ve Strančicích nástupních hran? Jenom 2?
ICQ: 202 888 377
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4643
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 20:38:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, během stavby budou vždy při výluce půlky kolejiště jen dvě hrany. Od listopadu budou čtyři, tzn. dvě ostrovní nástupiště. V minulosti byly ve stanici jen tři hrany. Na té poslední fotce je zabrána jen lichá polovina kolejiště, vlevo v sudé skupině pak bude druhé ostrovní nástupiště.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4644
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 21:05:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Před chvílí ještě Viamonti navezli do liché skupiny dalších pět vozů se štěrkem a zrovna teď ho sypou do volného prostoru mezi 1.kolej a vlečku uhelných skladů (původní kolej. č.7). Včera stejně tak vysypali štěrk i mezi 1. a 3. kolej a dnes jej rozhrnuli a hutnili.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2909
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 21:45:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolik teda bude ve Strančicích staničních kolejí? Víc než 4 se tam při 2 ostrovních perónech asi nevlezou ?!
ICQ: 202 888 377
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4645
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 22:00:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve Strančicích budou čtyři dopravní koleje, stejně jako dosud (č. 1,2,3,4). Ovšem, aby se mezi ně vlezla ta ostrovní nástupiště, musí se po vnějších stranách zrušit manipulační koleje č. 5 a č. 6 (Selekta). Zůstanou manipulační koleje č. 7 (Uhelné sklady) a č.9.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2910
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 22:25:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky
ICQ: 202 888 377
M 4
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.192.21
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 08:21:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stojí ještě na Popovce mechanické závory?
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4648
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 09:34:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M 4: se dojdu podívat, ale ještě v pondělí večer tam byly, sice nefunkční, ale furt stály.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Manech
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 14:12:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ja myslel, že ty dřevotřískové desky (alespoň to tak vypadá) jsou jen provizorní. Ale jak je vydět na fotkách od Poborskiiiho, budou zřejmě na trvalo. Jaká bude vnější úprava? Vypadá to že na to něco navařují. To bude zase za pár let vypadat. Proc se v navrhu nepočítalo s odolnějším materiálem? Střecha pouze ze skla by byla úžasná i když v naších podmínkách (tím nemyslím jen peníze) asi nerealizovatelná. Víte někdo o tom více?
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4650
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 14:12:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Závory na popovce stále jsou a zatím se s nimi prý nic dělat nebude. Doufám, že alespoň na silnici označí, že jsou mimo provoz. Protože až se tam s někým potká popovka... Jinak po vlečce přes přejezd už se jezdí, např. dnes se stěhovali EŽ z dálnice na měnírnu.
Návěstidla na vlečce i výhybka M1 jsou také beze změn. Jedinou změnou je, že u závor postavili sloupek s telefonem.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4652
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 14:27:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aktuálně ostrovní nástupiště stále ještě nemá dokončen svůj konec a ani přístupovou cestu. Na nástupišti pracuje minimálně takových 60 lidí. Ještě nejsou zprovozněna ani všechna návěstidla, atd. Přitom už zbývá jen necelých šest hodin do termínu. To je skutečně finiš, který se jentak nevidí.
Přitom podél opěrné zdi u 3.koleje se zas objevili nějaké balíky se žlaby určené k pokládce, nikde zatím nejsou zřízeny stezky (tzn. vysypané drobným štěrkem).
Na svah nad opěrnou zdí dnes začali pokládat zelené geosítě.

(Příspěvek byl editován uživatelem Poborskiii.)
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
M 4
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.192.21
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 14:32:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poborskiii: Díky.
Vertex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 14:52:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen dodám, že se dneska začala obkládat výtahová šachta na ostrovním nástupišti skleněnými deskami, ale podařilo se jim jednu rozbít. Ráno ležela roztříštěná na nástupišti, ale držela v původním tvaru díky vtavené fólii. Odpoledne už byla namontovaná na šachtě, rozbitá nerozbitá, prostě ji tam dali.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2279
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 15:34:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To by mě zajímalo, co tímhle prohlášením ti tři šibalové sledují - tipuju, že chcou podojit nějaký evropský fond transevropských železnic.

odkaz iHNed

Slovinci si patrně zdvojkolejní úsek Divača - Koper (už léta po tom touží). Rakušáci můžou postavit druhou kolej z Grazu do Slovinska a my snad zaplatit něco ze čtvrtého koridoru. Nakonec se tam všichni ministři můžou svézt našim pendolinem. :-)
Honza_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 15:56:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo pánové, tak jsem se během své dovolené dosti vozil drahami. Bylo vidět, jak se maká mezi Zábřehem a Olomoucí a i na III. koridoru z Plzně dál na Cheb. At se dělá, je to na místě-všude je to zapotřebí.Ale přesto si přejme, aby se podobně nasazené tempo ted ve finiši si udrží i nadále. Stránčice hodně prokoukly-viz fotky. Peníze z EU budou potřebné, nezříkejme se jich a využijme je.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4653
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 18:04:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v: no řekl bych, že potřebují pro X. koridor (a V. koridor) vylobovat finance, jelikož EU pritoritní projekty dosti protřídila a X.koridor z nich vypadnul.
---
Aktuálně: zatím to nevypadá, že by se od osmi večer (tj. za dvě hodiny) začalo ve Strančicích v liché skupině jezdit. Bude také záležet na DÚ.

(Příspěvek byl editován uživatelem Poborskiii.)
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Musil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 18:41:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Posílám několik dnešních fotek z Uhříněvsi a okolí...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://lokogalerie.wz.cz
Vbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 612
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 19:27:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Uhříněvsi se na pražském zhlaví asi schyluje k pokládce výhybek. Na 102. koleji stojí několik plošiňáků s jejich různými částmi. Na říčanském zhlaví probíhala pomocí autojeřábu nějaká montáž zřejmě taky částí výhybek.

Taky jsem koukal, jak jsou trolejově hezky "sflekované" Strančice a část rekonstruované 1. TK do Říčan. Jsou tam zmotané dohromady kusy staré troleje s novou. A trolejový drát k nosnému lanu (myslím tím ten vrchní "drát", nevím jak se správně jmenuje) je přivázán taky nějak partyzánsky (žádné příchytky, laníčka jsou jen obyčejně omotána kolem nosného lana), a to jak ve starém vedení, tak i v novém. Myslím si, že tohle určitě není finální stav, takže to nové vedení se bude ještě předělávat?
Greyfin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.36.87
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 19:56:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Před nedávnem jsem projížděl Bystřice u Benešova a všiml jsem si, že za nádražím směrem na Tábor mají zaskladováno hromadu betonových pražců. Taky je tam občas kompletují. Hotové koleje se pak vozí na stavbu 4 koridoru, nebo je to nějaká místní záležitost?
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1772
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 21:42:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Musil:
Pěkné fotky. Momentálně nemám vůbec čas tam chodit, tak to vidím alespoň takto. Díky.
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4655
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 22:03:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já se taky do Uhříněvsi pořádně nedostanu, Strančice mi dávají pěkně zabrat.
---
Zahájení provozu liché skupiny ve Strančicích je odloženo o 24 hodin na 31.8. 20:00. Nástupiště totiž stále není dokončeno. Budou na tom pracovat přes noc i přes den.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25279
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 00:05:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I já děkuji za fotky, jen bych měl (a nejen na kolegu Musila) jednu prosbu:

Nedávejte do jednoho řádku víc jak tři fotky (náhledy), některé prohlížeče to neumí zalamovat (ač je mezi náhledy mezera...) a dochází pak k roztažení stránky a nutnosti horizontálního rolování... (A já to pak musím upravovat. )
Děkuji.

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4657
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 00:07:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve středu večer také do Strančic dorazili GJW s rozloženým pokladačem PKP 25/20 (v čele 740.705). Už včera si značili 2.TK, kterou budou trhat. V 1.TK už mají složeny kolejnice. Teď jsou tedy na vlečce "Dálnice" dva pokladače, rozložený od GJW a složený od Viamont DSP.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4658
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 01:24:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na barvy radši moc nehleďte, zkombinovat do reálné podoby osvětlení z bílých a oranžových výbojek je skoro nemožné:
 
 
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Honza_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 07:08:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera v podvečer jsem si trochu více prohlížel dění ve Stránčicích. Pracovní nasazení bylo opravdu velké. Lávka propěší bude pěkná.Zdá se mi, že bude krátká. Jsem zvědav zda na novém peronu budou osazeny lavičky. Dále bude zajímavé, jak budou lidí v zimě na točivém schodišti lávky se pohybovat, protože je bez přístřešku. bude to tam asi dosti klouzat. Už vidím drážní zaměstnance, jak odmetají sníh ze schodišti. Jinak to tam vypadá fakt moc pěkně.
Musil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 08:56:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdá se mi, že přístřešky na nástupištích jsou velice krátké, a přijde mi, že nedostatečné, viz. Libeň n.č.1. (tam je to ale jen pro ML)...

Jinak nevím jakto, že se ty fotky tak roztahaly, mám pocit, že byly 3 na řádku...
http://lokogalerie.wz.cz
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4661
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 10:39:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honza_v: lávka a schodiště ještě dokončeny nejsou, na tom točitém schodišti se jim teprve v úterý, tj. po cca dvou týdnech komplikované práce, podařilo sestavit konstrukci zastřešení. Včera osadili zábradlí. Zbývá to celé natřít, položit prkna na schody a zastřešit. Také teprve včera pokládali na lávce podlahu. Navíc točité schodiště momentálně ústí do jámy, ve které se teprve bude stavět opěrná stěna.
Střešní krytina nástupiště nakonec není z plechu, ale z jakési stříbrné fólie pokrývající dřevotřískové desky. Plechové jsou pouze okraje. Prostřední část je skleněná.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4662
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 11:55:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nástupiště ve Strančicích přes noc z většiny dokončili (jeho povrch), takže odchod od vlaků probíhá momentálně takto: z nástupišť u 2. a 4. koleje se dojde do prostoru před staniční budovu, zde vede ze země mezi 2. a 1. kolejí dřevěná lávka na zvýšené ostrovní nástupiště (čili přes 1. kolej). Je to ta lávka, co byla původně přes 3. kolej. Po okraji nástupiště dojdou cestující na jeho říčanský konec, přejdou přes úrovňový přechod 3.kolej a po chodníku kolem staniční budovy dojdou k dopravní kanceláři. Podle mého popisu to vypadá asi složitě, ale je to jednoduché, rozhodně lepší než počátkem prací, když vytrhali lichou skupinu. K večeru už jen sundají lávku přes 1. kolej a bude se moci jezdit k tomu ostrovnímu nástupišti.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25295
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 11:58:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Musil:
Některé prohlížeče to zalámou samy od sebe, bez vložení nového řádku (enteru). Ale některé (jiné) to pak narvou na řádek jeden, takže odesilatel vůbec netuší, že se něco takového může stát, dokud mu to někdo neřekne...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4663
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 12:30:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"některé prohlížeče" ... můžeš jmenovat? Třeba je to bug a dal by se opravit. Docela kontroverzní je ten kód <nobr></nobr>, kterým jsou obaleny thumbnaily. Třeba ho některé prohlížeče berou jinak, než je míněno.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25304
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 12:50:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Otazník v odkazu nezalamuje FF (nebo minimálně vybrané verze 1.0.x), ty fotky zas nezalamuje snad nějaká Opera, to bych se musel optat, co tam Koudy (a mnozí jiní) má...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Honza_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 14:19:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nástupiště je pěkné a bude, pokud je nějací "umělci" nedotvoří svými výtvory. Barva konstrukce je dle mého názoru dobrého odstínu. Samozřejmě ochranný nátěr je zapotřebý. Mě se to fakt líbý, ale jak píšu-snažím si klást otázky zda se nezapomíná na lidí v praktických situacích. Jak vidno, tak se nezapomělo.
ALE budou aspon na tom kratce zastřešeném úseku nějaké lavičky?
BRDO
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.27.195.193
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 14:34:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na lidi v praktických situacích se momentálně sere. Pobo to tu líčí jako idylku, jen se přejde přes nástupiště a po můstku, ale zkuste to jít s berlema, kočárkem nebo těžkým zavazadlem, klopýtáte kamením podle koleje když vlak zastaví vpravo.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4664
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 16:10:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten nátěr lávky, to je všelijaké, mělo to být stříbrně nastříkané, nakonec je to bíle natřené válečkem, takže místy, např. na věžích, jsou fleky, životnost taky asi nebude kdovíjaká. Když vidím, jak obalené hnědou rzí jsou např. původně tmavě zelené konstrukce na nástupištích v Praze hl.n., tak jak asi za pár let bude vypadat ta nyní bílá barva? To nedopadne asi nejlépe.
Na lávce má být podle návrhu spousta osvětlení, už teď během stavby něco architektovi seškrtali a jak to bude vypadat za čas, když dráhy šetří, vypínají na nádražích kdejakou lampu, takže i provozní zaměstnanci vidí kulový? Navržené osvětlení je z dražších materiálů, když jej někdo rozbije nebo ukradne, z čeho se to zaplatí? Z ničeho, vrazí se tam nanejvýš obyčejné svítidlo. O výtazích nemluvě.
Z tohodle všeho a ještě z dalších praktických věcí mám obavy.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace